NederlandReview

  Qurrent (Greenchoice)
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (85)

  6.8
  61% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  7

  Service

  6.8

  Prijs

  6.8

  Leveren

  7

  Meer info over Qurrent (Greenchoice)


  Qurrent: Groene energie tegen een scherp tarief
  Groene energie, het wordt steeds belangrijker. Er gaat vrijwel geen dag voorbij of we horen op het nieuws over de gevolgen van klimaatverandering. We weten eigenlijk ook allemaal wel dat fossiele energie er in een grote mate aan bijdraagt dat de aarde langzaam opwarmt. De één vindt echter dat de gevolgen overdreven worden, de ander maakt zich grote zorgen. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om over te stappen op groene stroom. Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt en daarbij wordt geen CO2 uitgestoten. Groene stroom is beter voor de aarde, maar aan de andere kant: het is vaak ook wat duurder. Voor mensen die wél groene stroom af willen nemen, maar er niet veel meer voor willen betalen is er Qurrent.

  Qurrent is een energieleverancier die alleen maar groene stroom levert, maar daar niet de hoofprijs voor vraagt. Qurrent heeft namelijk niet als doel om zo veel mogelijk winst te maken, maar juist om zoveel mogelijk mensen groene energie af te laten nemen. Daardoor kan Qurrent jou groene stroom tegen inkoopsprijs aanbieden. Qurrent geeft aan geen winst te maken op de verkoop van stroom en gas. Het geld dat zij nodig hebben om hun organisatie draaiend te houden wordt verdiend met de vastrecht kosten.

  Groene energie van Qurrent: maar wie is Qurrent?
  Qurrent is juridisch gezien een bedrijf zoals alle andere bedrijven. Het biedt stroom en gas aan aan consumenten. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen te ontdekken met andere energieleveranciers. In de eerste plaats streeft Qurrent niet naar winstmaximalisatie. Het doel van Qurrent is om zoveel mogelijk mensen tegen een scherp tarief duurzame energie aan te bieden.

  Qurrent is een energiecoöperatie, waar klanten niet alleen klant zijn, maar ook lid. Stichting DOEN, het Klimaatbureau en de Natuur- en Milieufederaties zetten in 2011 deze coöperatie op. Sinds 2011 zijn er steeds meer mensen die klant worden bij Qurrent en zo kan Qurrent steeds meer mensen van goedkope energie voorzien.

  Het voorzien van groene energie is niet het enige waar Qurrent zich mee bezig houdt. Het uiteindelijke doel van deze coöperatie is dat iedereen uiteindelijk net zoveel energie opwekt als hij of zij verbruikt. Qurrent zet daarom ook fors in op het helpen bij isolatie van het huis, of aanpassingen die ervoor zorgen dat je op een andere manier minder energie verbruikt. Want energie die je niet verbruikt, is per definitie niet vervuilend! Qurrent helpt je dan ook om energie op te wekken, maar gaat ook actief aan de slag om je te stimuleren om energie besparende maatregelen te nemen. Denk in dit verband bijvoorbeeld aan het aan laten brengen van (vloer)isolatie!

  Geen klant, maar lid!
  Bij deze energieleverancier wordt je eigenlijk geen klant. Je wordt lid van de coöperatie. Dat is redelijk vernieuwend, maar wat merk je er in de praktijk van? Qurrent investeert in duurzame energieprojecten en als lid van de coöperatie profiteer jij hier ook van. De opbrengsten zijn niet bijzonder hoog, maar aan de andere kant, je zorgt er wel weer voor dat nog meer mensen gebruik kunnen maken van duurzame energie. Voor veel leden van deze organisatie is dat waardevol!

  Als lid van de coöperatie profiteer je niet alleen van de projecten waar Qurrent in investeert, maar je kan ook bepalen in welke projecten Qurrent gaat investeren. Zo wordt je onderdeel van het bedrijf!
  Groene energie opwekken is niet de belangrijkste missie van deze energieleverancier. Het belangrijkste doel van het bedrijf is om het energieverbruik van iemand en de energie die hij of zij zelf opwekt in balans te brengen. Dat doe je in de eerste plaats door je eigen energieverbruik omlaag te brengen, maar dat kan je ook doen door zelf energie op te wekken.

  Zelf duurzame energie opwekken met Qurrent
  Als het gaat om duurzame energie opwekken dan denken veel mensen al gelijk aan zonnepanelen. Inderdaad, zonnepanelen op je dak plaatsen is een manier om zelf duurzame energie op te wekken. Qurrent kan je er dan ook bij helpen om zonnepanelen op je dak te plaatsen.

  Er zijn echter ook veel andere partijen die dit doen. Qurrent wil iets nieuws toevoegen aan de markt. Daarnaast ziet het bedrijf ook dat niet iedereen in staat is om zonnepanelen op zijn dak te plaatsen. Daarom heeft Qurrent nog een aantal andere manieren bedacht om zelf duurzame energie op te wekken.

  In de eerste plaats kan je zelf groene stroom opwekken certificaten te kopen voor zonnepanelen. De zonnepanelen liggen dan op een van de zonneparken in Eindhoven en Haarlemmermeer. Je hebt dan gewoon recht op de stroom die de zonnepanelen opwekken, maar je hebt er zelf geen omkijken naar. Je hoeft ze niet te (laten) installeren, of te onderhouden. De stroom die de zonnepanelen opwekken wordt van je energierekening afgetrokken.

  Als je niets hebt met zonnepanelen, dan kan je ook investeren in een van de windparken van Qurrent. Windtegoed heet dit. Door windtegoed te kopen heb je recht op de energie-opbrengst van een windmolen. Ook hier wordt de energie die door jouw deel van de windmolen wordt opgewekt van je energierekening afgetrokken. Zowel voor het investeren in zonneparken, als voor het investeren in windparken geldt dat je energiebelasting af moet dragen.

  Duurzame energie tegen inkoopsprijs
  Regelmatig hoor je dat je duurzame energie tegen inkoopsprijs kan krijgen bij Qurrent. Dat klinkt toch haast te mooi om waar te zijn. Veel mensen zullen dan al snel gaan twijfelen: kan dat wel? Is het dan wel echt groene energie? Hoe doen ze dat?

  In de eerste plaats is het goed om te beseffen dat het doel van Qurrent niet is om zoveel mogelijk winst te maken. Het doel is om klimaatverandering tegen te gaan. Dat is natuurlijk een nobel streven, maar daar worden de salarissen van de mensen die bij Qurrent werken niet van betaald. Dat geld zal ergens vandaan moeten komen. Qurrent zegt zelf dat ze niet verdienen aan de verkoop van stroom en gas, je betaalt dus inderdaad de inkoopprijs, maar dat ze wel verdienen aan de vastrecht kosten. De vastrecht kosten zijn de kosten die de energieleverancier in rekening brengt voor het gebruik van de kabels en leidingen die nodig zijn om stroom en gas te leveren.

  Vastrecht kosten vergelijken is een beetje lastig. Waarom? Vastrecht kosten zijn weer afhankelijk van het contract dat je hebt. Bij een variabel contract zijn de vastrecht kosten weer wat hoger, dan bij een langer vast contract. De opmerkingen hieronder zijn dus globale indicaties!

  Het vastrecht bij stroom ligt op ongeveer €72,00. Dat is inderdaad behoorlijk veel. Er zijn energielevaranciers die het voor minder doen (die rekenen rond de €40,00 per jaar), maar er zijn er ook die meer durven vragen, rond de €95,00 per jaar.

  Het zou Qurrent sieren als ze wat duidelijker waren over de hoogte van de vastrecht kosten. Wij hebben het niet duidelijk op de website kunnen vinden. Aan de andere kant moeten we er ook bij zeggen dat er maar weinig leveranciers te vinden zijn die helderheid kunnen verschaffen over de hoogte van de vastrecht kosten.

  Inzicht in je energieverbruik met de Qurrent Qbox
  Net als andere energieleveranciers heeft ook Qurrent een apparaat ontwikkeld waarmee je kunt zien hoeveel energie je op dit moment verbruikt. We vinden de Qbox een redelijke innovatie. Met de Qbox kan je, als je een slimme meter hebt, zien hoeveel gas en stroom je verbruikt. Als je ook nog zonnepanelen op je dak hebt liggen, dan kan je zien hoeveel energie die leveren.

  Qurrent zou Qurrent niet zijn als ze je met de energiebox niet aan zouden willen zetten om minder energie te verbruiken. Daarom kan je met de Qbox je eigen energieverbruik vergelijken met andere huishoudens, of ka n je jezelf doelen stellen om je energieverbruik te verminderen. Wij vinden dit wel een leuke stimulans om minder energie te gaan verbruiken!

  Klantenservice van Qurrent
  We zouden Nederland Review niet zijn, als we bij energieleveranciers vergelijken niet even aandacht zouden besteden aan het niveau van de klantenservice. Wat ons opvalt is dat er uitgebreid aandacht wordt besteed aan de FAQ-afdeling. De lijst met vragen die je eventueel kunt hebben is behoorlijk uitgebreid en de antwoorden die gegeven worden zijn behoorlijk helder.

  Stel dat je met deze energieleverancier wilt bellen, dan kan dat van maandag tot en met zaterdag. van maandag tot en met vrijdag is de klantenservice geopend van 08:30 tot 17:30, op zaterdag is de klantenservice geopend van 10:00 tot 16:00. Als je wilt bellen met Qurrent dan doe je dit via een lokaal nummer. Daar hebben we in principe niets op aan te merken. Het enige wat we zouden kunnen verzinnen is dat het misschien wat onhandig is dat je ze niet ’s avonds kunt bellen. Daar staat dan weer tegenover dat je wel weer op zaterdag kunt bellen, dus we maken daar niet een al te groot punt van.

  Stel dat je op een andere manier je vraag of klacht bij deze groene energieleverancier wilt deponeren, dan kan dat via twitter (@Qurrent_webcare), of via het formulier op de website.


  Bekijk ervaringen van Qurrent (Greenchoice)