BV oprichten kan nu ook online: wat zijn de voordelen?

Een bv oprichten kan best spannend zijn. Het is een grote stap die je neemt. Zeker als je ooit begonnen bent als eenmanszaak. Dan brengt dit toch geheel nieuwe regels met zich mee. Bovendien komt er best wel wat bij kijken om dit te regelen. Zo is de tussenkomst van een notaris noodzakelijk. Door de jaren heen zijn er echter verschillende stappen genomen om het oprichten van een bv toegankelijker en gemakkelijker te maken. Zo zien we bijvoorbeeld dat het steeds vaker mogelijk is om dit geheel online te regelen. Maar wat zijn hier nu precies de voordelen van?

Efficiënt en snel

Het grootste voordeel van een eenmanszaak omzetten naar bv door firm24 is dat het veel efficiënter en sneller kan. Wanneer je een bv volgens traditionele wijze opricht, dan gaat hier flink wat tijd in zitten. Hierdoor ben je dus niet langer afhankelijk van de beperkte beschikbaarheid van de notaris. Daarnaast scheelt het ook heel veel in reistijd. Zeker als er weer formulieren missen of als je elders informatie op moet vragen. Houd er wel rekening mee dat een notaris altijd in staat is om je alsnog op kantoor uit te nodigen. Bijvoorbeeld als deze extra informatie nodig heeft of met andere vragen zit.
Over het algemeen kan een digitale oprichting van een bv ook heel veel tijd besparen. Meestal is de aanvraag binnen vijf werkdagen afgerond. In sommige gevallen zelfs al binnen 24 uur. Ook is het een stuk gemakkelijker om tussentijds vragen te stellen. Ook dit gebeurt meestal online. Bijvoorbeeld via een chat of per mail.

In lijn met de nieuwste Europese wetgeving

Sommige mensen vragen zich af of het wel legaal is om alles digitaal te regelen. Hoe kan het tegenwoordig zo makkelijk zijn om een bv op te richten? Dit heeft voornamelijk te maken met de nieuwste Europese wetgeving die in 2021 van kracht is gegaan. Hierbij is vastgesteld dat het digitaal oprichten van een bv mogelijk gemaakt moet worden. Mits er wel aan enkele eisen wordt voldaan. Als je er dus voor kiest om een bv online op te richten, is het verstandig om eerst te controleren of de tussenpersoon voldoet aan de eisen en hier ook daadwerkelijk van op de hoogte is. Zo weet je zeker dat alles in lijn is met de nieuwste Europese wetgeving en je bv straks op volledig legale wijze is opgericht.

Share