NederlandReview
  Bedrijven (153)

  Financieel

  Vermogen opbouwen is niet makkelijk, maar vermogen behouden is nog moeilijker. Vermogen kun je opbouwen door werken en sparen, de loterij winnen, of geld investeren of beleggen. Wil je gaan beleggen, wat is dan de juiste belegging, en welk rendement kun je verwachten?

  Levert sparen nog wat op tegenwoordig, of kan ik beter mijn geld investeren in goud, olie of vastgoed? Welke succesverhalen zijn er, wat zijn de ervaringen van andere Nederlanders met bedrijven die mijn geld kunnen beheren? Welke bedrijven zijn betrouwbaar en werken voor mij, en welke bedrijven zijn alleen maar op mijn geld uit? Wat gebeurt met mijn gegevens, zijn deze veilig?

  Vindt uit welke bedrijven je kunnen helpen je vermogen op te bouwen en te beheren. En vindt uit welke valkuilen er zijn, en welke bedrijven je beter kan vermijden. Eerlijke meningen en ervaringen van onze gebruikers helpen je de juiste keuze te maken.

  Allereerst even een korte uitleg over vermogen. Vermogen is het totaal aan je bezittingen, minus het totaal aan je schulden. Dus als je een huis hebt gekocht, dan is de waarde van het huis een deel van je vermogen. De hypotheek is weer een schuld en moet je van je vermogen aftrekken. Spaargeld kun je wel weer bij je vermogen optellen.

  Het opbouwen van een vermogen is vaak wel te doen, voor sommigen wat sneller dan voor anderen. Als je elke maand geld apart kan houden, ook al is het maar een klein beetje, dan bouw je hiermee ongemerkt een vermogen op. En dat gaat de ene maand wat sneller dan de andere, onverwachte uitgaven kunnen weleens de opbouw van vermogen in de weg lopen. Om onverwachte kosten te kunnen betalen, is het altijd goed wat geld opgespaard te hebben.

  Voor veel mensen is sparen de eerste manier waarop zij beginnen met een vermogen op te bouwen. Als je vermogen groot genoeg is, kun je zelfs overwegen dit te gebruiken om misschien een jaar vrij te nemen, of vroeger met pensioen te gaan. Daarom is het verstandig een goede partij in te schakelen om je te helpen met je vermogen op te bouwen, maar zeker ook om het in de toekomst goed te beheren. De kosten die je hiervoor betaald zijn de extra inspanning absoluut waard.

   

  Wat houdt sparen in? 

  Sparen is iedereen wel bekend, dit is de makkelijkste en oudste manier om vermogen op te bouwen. Met spaargeld bouw je een buffer op om onverwachte kosten op te vangen, of om dure, toekomstige, uitgaven te financieren.

  Natuurlijk is het voor iedereen anders hoeveel je kan sparen, maar zelfs een klein bedrag per maand kan al helpen om onverwachte kosten te kunnen betalen.Met de huidige lage rente, die bijna op 0% zit, is sparen niet interessant om een vermogen op te bouwen, maar meer om een zakcentje apart te zetten voor extra uitgaven.

  Vaak kijken mensen alleen naar de rente die de bank biedt, maar het is belangrijk ook te kijken naar de betrouwbaarheid en professionaliteit. Sparen gebeurt traditioneel via de bank, zoals Aegon of Knab, maar tegenwoordig zijn er meer commerciële bedrijven die spaarrekeningen aanbieden, zoals bijvoorbeeld Brand New Day of Independer.

  Met een rente die lager is dan de inflatie, betekent het dat je spaargeld elk jaar minder waard is. Bovendien moet je belasting betalen voor spaartegoeden boven € 30.000.

  Vanwege deze redenen kiezen veel mensen tegenwoordig voor andere oplossingen om hun vermogen op te bouwen en te beheren, zoals investeren of beleggen.

  Als je toch liever spaart dan dat je risico loopt met beleggen of investeren, kun je op onze pagina Sparen een lijst vinden van partijen die je daarbij kunnen helpen.

   

  Wat zijn de risico's en voordelen van beleggen?

  Beleggen is een tijdlang populair geweest, omdat het rendement van een belegging veel hoger was dan de rente op een spaarrekening. Toen de crisis toesloeg in 2007-2008, en de risico's van beleggingen toenamen, hebben veel mensen gekozen hun geld terug te trekken uit hun beleggingen en deze weer op een spaarrekening te storten.

  Als je geld belegt, investeer je dat eigenlijk in een bedrijf of een groep bedrijven. Als het bedrijf goed presteert krijg je jaarlijks dividend uitgekeerd, en wordt je belegging steeds meer waard. Dat betekent dat je wanneer je je belegging verkoopt, je meer krijgt dan je ervoor hebt betaald, nog boven op de jaarlijkse dividenduitkering. Maar dat betekent ook dat beleggingen in een bedrijf wat niet goed presteert, minder waard worden na verloop van tijd.

  De meeste mensen zijn bekend met beleggen in bedrijven of de beurs, maar je kunt ook beleggen in onroerend goed, scheepvaart, valuta, grondstoffen of cryptocurrency zoals Bitcoin.

  Elke belegging kent risico's, sommige hoger dan anderen. Hoge risico's leveren meestal meer rendement op, maar de kans dat je alles kwijtraakt is ook een stuk groter.

  Tegenwoordig kun je ook zelf beleggen via internet, wat interessant kan zijn als je verstand hebt van beleggen. De websites die dit aanbieden beloven je te helpen, en beweren dat je tegen praktisch geen kosten enorme winsten kan maken. Ook hier geldt, zorg dat je goed op de hoogte bent van de risico's.

  Als je geen tijd of zin hebt om je beleggingen in de gaten te houden, en alle nieuwsberichten te volgen die van belang zijn, schakel dan een betrouwbaar bedrijf in. Dat kan via een bank als ABN Amro of Binck Bank, maar ook via een verzekeraar als Nationale Nederlanden of Zwitserleven. Maar tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden, Lendahand of Funding Circle zijn niet-traditionele partijen die vaak meer mogelijkheden bieden, of tegen betere condities, dan de traditionele partijen.

  De bedrijven die zich bezighouden met beleggen hebben we verzameld op de pagina Beleggen, met een directe link naar alle beoordelingen van onze gebruikers, zodat je zelf eerst kan bepalen welk bedrijf het best bij je past.

   

  Wat is het verschil tussen speculeren en beleggen?

  Een andere, risicovolle, vorm van vermogensopbouw is speculeren. Dit wordt nogal eens verward met beleggen, maar er zijn wat fundamentele verschillen. Iemand die belegt, doet dit vaak voor langere periode, en een belegger zal dan ook niet snel reageren wanneer de markt zakt.
  De geschiedenis toont aan dat de aandelenbeurzen over een langere periode meestal omhoog gaan, hoewel het soms erg lang kan duren.

  Bij speculeren gok je op een koersstijging of koersdaling op korte termijn. De rendementen van speculeren zijn vaak spectaculair, tot soms wel 30% of hoger, maar alles verliezen komt ook regelmatig voor.

  Speculeren moet je eigenlijk alleen doen als je je niet door je emotie laat lijden, en dagelijks hiermee bezig wilt zijn. Voor speculanten zijn de online tools heel goed geschikt, je kunt direct zelf reageren zonder dat je eerst een andere partij moet inschakelen.

  Zeker als je gaat speculeren, of dat nu via binaire opties, turbo’s of sprinters is, zorg dat je een betrouwbare partij kiest. Kies je voor een partij als Gold Investment, wat je geld in goudmijnen belegt, of wil je bijvoorbeeld beleggen in ETFs, of kies je toch liever voor 24option, waarbij je in binaire opties belegt? Op onze pagina Speculeren hebben we partijen verzameld die je helpen een keuze te maken.

   

  Wat zijn cryptocurrencies en hoe kan je investeren in Bitcoins?

  Cryptocurrencies kent iedereen wel van Bitcoin. Deze oorspronkelijke digitale munteenheid is de meest bekende, en op dit moment ook de meest waardevolle. Toch is dit alleen maar één van een grote groep cryptocurrencies.

  Cryptocurrencies staan op dit moment enorm in de belangstelling, zeker sinds Facebook heeft aangegeven met een eigen cryptocurrency te komen. Dit heeft direct tot (negatieve) reacties geleid van Centrale Banken en politici, dus de toekomst moet uitwijzen of dit succesvol wordt.

  Als je besluit in crypto’s te investeren is het belangrijk zeer goed te onderzoeken hoe de munt zich onderscheidt, wie erachter zit en wat de plannen voor de toekomst zijn.

  Met meer dan 1600 verschillende cryptocurrencies, is het moeilijk te kiezen welke de beste is. En met waardes die kunnen variëren van een paar centen tot € 20.000 is het wel belangrijk hier een goede keuze te maken.

  Investeren in crypto’s is een risico, Bitcoin was op een gegeven moment zo’n € 20.000 waard, maar is in een paar maanden gezakt naar ruim € 3.000. Dit maakt speculeren in crypto iets wat veel kan opleveren, maar ook veel kan kosten.

  Crypto’s hebben een extra nadeel, namelijk dat er best wel wat techniek bij komt kijken. Je kunt de munten die je aankoopt bewaren op je eigen pc, op papier, of bij een online handelaar. De eerste optie, je eigen pc, heeft als risico dat, bijvoorbeeld bij een crash of virus, je munten kunnen verdwijnen en niet meer terug te krijgen zijn. Bewaren op papier heeft hetzelfde risico bij bijvoorbeeld brand of inbraak. Een hardware Wallet zoals Cryptomaan die aanbiedt kan een goede oplossing zijn.

  De optie om een externe partij je Wallet te laten beheren lijkt het veiligst. Diverse inbraken in het verleden bij deze crypto bedrijven, of bedrijven die plotseling ophielden te bestaan, tonen aan dat dit ook een risico kan zijn. Dit risico kun je verlagen door te kiezen voor een betrouwbare partij. De beoordelingen op onze site helpen je hierbij.

  Sommige partijen bewaren niet alleen je crypto’s, maar kunnen ook helpen om je vermogen te laten groeien door met jouw crypto’s te handelen. Vaak hebben ze hiervoor geautomatiseerde systemen, bijvoorbeeld bij BitcoinRevolution. Anderen, zoals ICOCryptex maken het makkelijke in crypto’s te handelen.

  Omdat door de bomen het bos bijna niet meer te zien is, hebben we op de pagina Cryptocurrencies een overzicht gemaakt van partijen die je helpen om crypto’s te kopen en verkopen.

  Je kunt veel geld verdienen door crypto’s aan te schaffen als de prijs laag is, maar je kunt ook veel verliezen. Bijvoorbeeld door Bitcoin te kopen toen deze € 20.000 waard was, of door een onbetrouwbare partij te gebruiken. Lees daarom altijd de reviews en ervaringen op deze site!

  Hoe kan ik snel geld overmaken en wisselen?

  Geld overmaken kan natuurlijk gewoon via de bank, dit doen we eigenlijk dagelijks. Maar er zijn gevallen waarbij het sneller en makkelijker is om een andere partij te gebruiken. Zeker bij betalingen naar of vanuit het buitenland zijn partijen als GWK-kantoor (Travelex), TransferWise of Azimo een interessante optie.

  Bij veel van de nieuwe partijen kan je niet alleen maar geld overmaken en wisselen, maar ze geven je vaak ook een prepaid creditcard, zonder de kosten van een normale creditcard.

  Een overzicht van partijen die je kan gebruiken om geld over te maken, een creditcard aan te vragen of geld in het buitenland te wisselen, vind je op onze pagina Geld overmaken & geld wisselen. Lees de reviews van onze gebruikers en kies de partij die voor jou het best is.

  Let op!

  Zoals met alles in het leven geldt ook bij het vergroten van je vermogen dat je meer rendement kunt krijgen door meer risico te nemen. Door slim om te gaan met je inkomsten en uitgaven, is het mogelijk een vermogen op te bouwen. Investeren, speculeren en sparen zijn allemaal mogelijkheden, met meer of minder risico.

  Neem geen risico met geld wat je niet kunt missen! Gebruik geld wat je niet (direct) nodig hebt. Leen geen geld om te beleggen of speculeren, daarmee vergroot je alleen maar het risico.

  Alle Financieel bedrijven (153)

  Meer info over Financieel bedrijven

  Het vermogen dat u heeft, betreft het totaal aan bezittingen dat op uw naam staat. Heeft u een woning gekocht en staat uw naam op de koopakte, dan wordt deze woning als onderdeel van uw vermogen gezien. Heeft u veel van uw salaris opzij gezet op een spaarrekening, dan wordt ook dit bedrag als een onderdeel van uw vermogen gezien. Heeft u andere panden gekocht, zoals een vakantiehuis in Spanje? Dan staat ook dit pand op de lijst van uw vermogen. 

  Niet iedereen is bezig met het opbouwen van een vermogen, maar veel mensen vinden het wel belangrijk om een zo groot mogelijk vermogen op te bouwen. Voor sommige mensen is dit gemakkelijker dan voor andere mensen, want iedereen heeft nu eenmaal andere inkomsten en uitgaven. Heeft u veel inkomsten en wat minder uitgaven, dan kunt u eenvoudig een aantrekkelijk vermogen opbouwen. Heeft u meer uitgaven en wat minder inkomsten, dan is het opbouwen van een vermogen al wat lastiger. Wat voor vermogen u ook heeft: het is in ieder geval belangrijk om goed met dit vermogen om te gaan. Dit betekent niet alleen dat u uw vermogen niet zomaar over de balk smijt, maar ook dat u uw vermogen laat beheren door een partij die dit op de juiste manier en zo zorgvuldig mogelijk doet. 

  Sparen en vermogen
  De traditionele manier om vermogen te verkrijgen, is door geld te sparen. Veel Nederlanders maken hun salaris niet iedere maand op, maar proberen een bepaald deel van het salaris op de spaarrekening te zetten om op deze manier meer vermogen op te bouwen. Hoeveel geld u kunt sparen, is uiteraard afhankelijk van uw inkomsten en uw uitgaven. Echter, of u nu weinig geld apart kunt zetten of wat meer geld op de spaarrekening kunt zetten: het sparen van geld wordt altijd aangeraden. Komt u voor onverwachte kosten te staan, dan heeft u namelijk altijd voldoende geld op de spaarrekening om deze kosten te betalen. 

  De meeste mensen die geld sparen, kiezen ervoor om een spaarrekening te openen bij een bank of een commerciële instelling op het gebied van financiën. Omdat u natuurlijk wil dat uw spaargeld goed terecht komt en dat men zorgvuldig omgaat met uw geld, is het belangrijk om een betrouwbare, professionele en goede partij te zoeken om uw spaargeld aan te geven. De beste manier om dit te doen, is door reviews van andere consumenten te lezen met betrekking tot diverse banken en commerciële instellingen met spaarrekeningen. 

  Sparen en beleggen
  Voorheen leverde het sparen van geld veel geld op. Had u namelijk spaargeld op een spaarrekening staan, dan kreeg u ieder jaar een bepaald bedrag aan rente. Door dit bedrag aan rente, werd het bedrag op de spaarrekening ieder jaar weer iets hoger en hier hoefde u niets voor te doen. Echter, omdat het rentepercentage op spaargeld tegenwoordig niet meer zo hoog is, loont het niet meer om uw spaargeld allemaal op de spaarrekening te laten staan. Wilt u nu uw spaargeld voor u laten werken, dan kunt u geld beleggen. Belegt u geld, dan investeert u een deel van uw spaargeld in een specifiek beleggingsproduct om hier geld mee te verdienen. Zo kunt u aandelen kopen, maar is het ook mogelijk om uw spaargeld te gebruiken om onroerend goed te kopen, te speculeren over de koers van een specifieke munt of door binaire opties te kopen. 

  Er zijn diverse banken en commerciële partijen die u kunnen ondersteunen bij het beleggen van geld. Omdat u veel geld kunt winnen door geld te beleggen en bovendien geld kunt verliezen door verkeerde beleggingen te doen, wilt u natuurlijk met een betrouwbare partij in zee gaan. De beste manier om erachter te komen welke partij het beste is op het gebied van beleggingen, is door ervaringen van andere consumenten door te lezen op deze website en op basis van deze reviews de beste partij voor uw beleggingen te kiezen.