Lendahand

7.8

Bestellen

6

Service

5.8

Prijs

6.5

Levering

50%

Zou hier weer kopen

Lendahand

Denkt u er over om armere landen te helpen, door wat geld te investeringen in kleine ondernemingen? Krijgt u die lening echter wel terug, en levert het ook rendement op? Lees hier de ervaring van anderen!


Over Lendahand

Het MKB zorgt in westerse landen voor ongeveer 60% van de banen. In landen als India, Oeganda, de Filipijnen, Ghana etc. ligt dit onder de 30% (bron: Wereldbank). Hier zouden kleine en middelgrote bedrijven een grote bijdrage kunnen leveren aan economische groei. Zij hebben echter grote moeite om een betaalbaar krediet te krijgen. De banken zijn gericht op grotere bedrijven en voor microkredietinstellingen zijn ze te ingewikkeld. Zij hebben geld nodig voor de aankoop van machines en grondstoffen etc., zodat zij verder kunnen groeien. Daarom verstrekt Lendahand mesokredieten. Dit heeft tot gevolg dat er meer banen en inkomsten komen. En daar profiteren uiteindelijk de allerarmsten ook weer van. Ook u kunt meedoen met Lendahand.
Diensten

Wanneer u een mesokrediet wilt verstrekken dan kunt u alle informatie over verschillende projecten vinden op de website. (Leen alleen een bedrag uit wat u kunt missen!) Dan werkt het als volgt:


1. Kies ondernemer:
Maak een keuze, bijvoorbeeld op basis van een land, of de looptijd etc. Bij elk project staan de details uitgebreid beschreven en of je via een lokale partner (de lening nemer) of direct aan de afnemer leent. Selecteer na uw keuze een bedrag en reken af via iDeal, u ontvangt direct een bevestiging in uw e-mail. Zodra de gehele lening is opgehaald, gaat hij de daaropvolgende maand van start, net als de rente. Op dat moment ontvangt u een overzicht van uw lening en de terugbetalingen die u kunt verwachten.


2. Verstrek lening:
Meestal leen je aan een financiële instelling in het land van de ondernemer. Deze zijn door Lendahand zorgvuldig geselecteerd. Deze instellingen beoordelen of een ondernemer in aanmerking komt voor een aanvraag van een lening. De lokale instelling leent het geld uit aan de ondernemer zodra deze volledig is gefinancierd op de website, of zij financieren de lening voor.


3. Creëer impact
Vanaf het moment dat de ondernemer de financiering heeft, heeft uw investering een positief effect. De lokale ondernemer kan grondstoffen of machines o.i.d. aanschaffen en verder ontwikkelen en groeien.


4. Ontvang geld terug
De ondernemer lost de lening af aan de lokale financiële instelling, deze betaalt de lening iedere zes maanden in gelijke delen aan u terug inclusief rente.


Klachten

Eventuele klachten kunt u per e-mail info@lendahand.com, telefoon (010) 7171815 of via de chatfunctie op de website doorgeven. Op e-mails wordt binnen 1 werkdag gereageerd, daarin wordt aangegeven wat de eventuele vervolgstappen zullen zijn. Lendahand zal zijn uiterste best doen om het ontevreden gevoel z.s.m. weg te nemen. Lendahand slaat klachten altijd op in een digitaal archief, zodat ze te allen tijde reproduceerbaar zijn. Lendahand is aangesloten bij Stichting Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD). Mocht uw klacht niet worden opgelost door Lendahand, dan kunt u contact opnemen met hen.


Uw ervaringen

Heeft u al eens meegedaan aan deze manier van crowdfunding door Lendahand? Bent u uw geld kwijtgeraakt, of heeft u er juist op verdiend? Wij horen graag uw ervaring met deze manier van investeren zodat ander beter voorbereid zijn.


Lees reviews van klanten van Lendahand! Hoe werkt dit crowdfundingbedrijf precies? Help je echt mensen hiermee? En krijg je wel rendement? Betrouwbaar?

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

starstarstarstarstar

Service

starstarstarstarstar

Prijs

starstarstarstarstar

Levering

starstarstarstarstar

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (8)

Slechte terugkoppeling

Sympathiek idee dat ten onder gaat aan een gebrek aan informatie over rendementen, afschrijvingen en terugbetalingen.

T

Theo

21-04-2022

0forum

verschillende projecten

Ik was gelukkig dat ik een instelling had gevonden waar ik iets zinvols kon doen voor Afrika. Ik ben een fel voorstander van microkredieten in het kader van ontwikkeling. Maar ik tracht nu al een aantal dagen het geld van mijn wallet terug te krijgen, en dat lukt niet, ook niet na contactname. Ik voel me nu gegijzeld.

L

ludwig

24-08-2021

0forum

Diverse projecten

Het rendament is niet onaardig. Risico's worden afgedekt door de locale partner. Wat er niet bijverteld wordt dat wanneer de locale partner niet voldoet, alle projecten in dat land dan afgeschreven kunnen worden. In mijn geval ging de locale partner op de fles en was ik het geld van alle projecten kwijt. Het risico is voor het rendement veel te hoog.

P

Peter

12-02-2020

1forum

paar projecten...

Vond Lendahand erg goed, had er een goed gevoel bij. Mensen elders te helpen iets op te bouwen. Echter had 1 project dat niet meer aan haar betalingen kon voldoen, NewLight Africa . Pech geld weg. Nu staan de volgende projecten onder druk: -Mubende Agro Supply 2 -Namirembe Offsprings Ltd -Mara Farming LTD 3 -Prodigy Healthcare Ltd 4 -SolarNow B.V. 8 Vrees dat ik geld dat ik er ingestoken heb echt kwijt ben. Ga ik weer met een nieuw project van Lendahand in zee? NEE. Investeer liever elders. Risico dat er weer een project flopt is mij te groot geworden.

V

vincent

13-12-2019

1forum

Voelt goed

Het voelt goed om een deel van ons geld uit te lenen via Lendahand. We helpen zo mee de wereld wat mooier te maken en verdienen er tegelijk een leuk rendement aan. We zitten zowel in projecten om banen te creëren als projecten om schonere energie mogelijk te maken in Afrika. En volgens mij ook een waterproject in India. Het rendement is mooi, gemiddeld zitten we op 4,8%. Het is natuurlijk geen sparen, dus het risico is ook wat hoger. Maar als je rekent dat (een deel van) de risico's worden afgevangen via lokale partners, is dat rendement heel netjes. En vooral eerlijk, want op de site staat "We streven ernaar het goedkoopste alternatief te zijn voor onze ondernemers." Dus die betalen blijkbaar ook niet teveel. Daarmee is voor ons de cirkel rond.

H

Hans

04-08-2017

1forum

mooie manier van geld beleggen

Op zoek naar een mooie manier om mijn geld te beleggen kwam ik terecht bij Lendahand. Ik had hier echt een goed gevoel over, om mijn geld ten goede in te zetten en niet op de bank te laten versloffen of -erger nog- te laten gebruiken voor de financiering van wapens en dat soort ongein. Ze staan je zeer goed te woord en alles is mij geheel duidelijk geworden. Een zeer goed initiatief!

L

L. Gelder

03-08-2017

1forum

Hulp bieden aan arme landen

Hier in Nederland is het vanzelfsprekend dat iedereen kan werken, maar dat is lang niet overal ter wereld het geval. Nederlanders kunnen vrij eenvoudig hun eigen onderneming starten. In landen als de Filipijnen, Colombia en diverse Afrikaanse landen is dit niet het geval. Om hen toch de mogelijkheid te bieden hun onderneming te starten, ben ik lid geworden van Lendahand. Deze organisatie verstrekt mesokredieten om zo mensen in arme landen te kunnen ondersteunen bij het oprichten van hun MKB-bedrijf. Je leent deze bedrijfjes als het ware geld en krijgt er op jaarbasis 3 tot 6 procent rente voor terug. In mijn ogen een goede belegging en het is ook nog eens bijzonder betrouwbaar. Ik hoop zo mijn steentje bij te kunnen dragen aan het verbeteren van de wereld.

R

Remko Rechterschot

16-03-2017

1forum

Betrouwbaar en mooi concept

Ik heb hierin geïnvesteerd omdat ik het een heel goed idee vind en iets wilde terugdoen voor de samenleving en anderen. Volgens mij is het wel betrouwbaar, ik heb een paar keer contact gehad en ik vind het echt goed en oprecht overkomen. Instappen is best makkelijk.

I

Irene

07-03-2017

1forum