Energie

Energie

Beoordelingen van consumenten die al ervaring hebben met een energieleverancier. Bent u van plan over te stappen van energieleverancier? Lees dan eerst alle ervaringen over deze bedrijven. De goedkoopste hoeft niet altijd de beste te zijn. Overstappen is niet makkelijk en vaak zit u er voor een j...

laat meer zien

Bedrijven

Oxxio Energie
75 reviews
4.6
Nederlandse Energie Maatschappij | NLE
43 reviews
4.9
Energiedirect
63 reviews
5.6
Sloop de Crisis
21 reviews
6.8
Essent
33 reviews
5.4
Qurrent (Greenchoice)
100 reviews
6.8
UnitedConsumers
33 reviews
5.9
Zelfstroom
88 reviews
4.8
E.ON
9 reviews
7
Electrabel
5 reviews
9
DELTA Energie
49 reviews
3.5
Greenchoice
41 reviews
6.1
Miky
9 reviews
7.3
DealDirect (niet meer actief)
5 reviews
6.6
Gaslicht.com
16 reviews
5.9
EasySwitch.nl
23 reviews
7.5
Vandebron
52 reviews
5.2
Pure energie
45 reviews
7.8
ENGIE Energie
218 reviews
7.4
Pricewise
65 reviews
5.7
50five
85 reviews
7.3
Independer
32 reviews
5.5
MetDeZon
64 reviews
6.4
Kringloopenergie
6 reviews
8.8
Comfort Energy
4 reviews
7.6
Consumind
26 reviews
2.9
SnelleOfferte.nl
13 reviews
2.9
Feenstra
120 reviews
3.4
Vastelastenbond
16 reviews
6.7
Budget Energie
125 reviews
4.3
Minder.nl
3 reviews
4.2
BespaarBazaar
7 reviews
5.8
Koopkracht
2 reviews
4.8
Vrijopnaam
3 reviews
5.3
Energieleveranciers.nl
1 reviews
10
Energiecollectief.nl | EnergieFlex
1 reviews
8
easyEnergy
63 reviews
6.1
CVtotaal
14 reviews
3.4
Essent Zakelijk
0 reviews
10
Mobisun
0 reviews
10
CVketelvoordeel
1 reviews
8.5
om Nieuwe Energie
9 reviews
8.7
Sepa Green
12 reviews
3.5
Powerpeers
37 reviews
7.3
Overstappen.nl
4 reviews
2.1
NieuweStroom
12 reviews
5.7
ENGIE Zakelijk
1 reviews
9.5
Solvari | Zonnepaneelofferte.nl
2 reviews
9.3
Vera Solar
20 reviews
7.1
EnergieCheck.nl
1 reviews
2
FENOR
41 reviews
5.2
Vattenfall
318 reviews
4
HalloStroom
5 reviews
7.3
Eneco
29 reviews
3
tink
176 reviews
8.4
BonGo Solar
0 reviews
10
Mitchell van der Meij
11 reviews
6.3
Boilermarkt.nl
2 reviews
5.5
Welkom Energie
10 reviews
3.5
Zonnepanelencentra.nl
0 reviews
10
Newpower
3 reviews
7.3
Govolt.nl
66 reviews
8.6
Frank Energie
6 reviews
5.6
NextEnergy
11 reviews
4.8
Live Energy
0 reviews
10

Energie

Om apparaten te gebruiken in uw woning, om het licht aan te kunnen zetten en om een comfortabele temperatuur te realiseren in uw huis, heeft u altijd een bepaalde vorm van energie nodig. Energie is de verzamelnaam van elektriciteit en gas en wordt gebruikt om bepaalde apparaten en warmtebronnen in werking te stellen. Om prettig te kunnen wonen in ons land, heeft u altijd energie nodig. Hoe u energie af kunt nemen en uit wat voor soorten energie u kunt kiezen bij het afsluiten van een energiecontract, leest u op deze pagina. 

Het afnemen van energie voor uw woning
Om energie in uw woning te kunnen gebruiken, moet u energie afnemen bij een erkende energiemaatschappij of energieleverancier. Een energiemaatschappij of energieleverancier is een partij die direct energie afneemt bij de netbeheerder: een partij die in een specifieke regio verantwoordelijk is voor het verzamelen, opslaan en transporteren van energie. Door een contract af te sluiten bij een energieleverancier, zorgt deze energieleverancier ervoor dat u energie van de netbeheerder in uw regio kunt gebruiken. Afhankelijk van hoeveel energie u gebruikt, betaalt u een specifiek bedrag per maand aan de energieleverancier.

Het bedrag dat u maandelijks betaalt voor het afnemen van energie, betreft altijd een voorschotbedrag. Heeft u uiteindelijk meer energie afgenomen dan dat u betaald heeft, dan moet u nog een specifiek bedrag bijleggen om aan de energieleverancier te betalen. Heeft u juist minder energie verbruikt en dus te veel geld betaald, dan krijgt u geld terug van de energieleverancier. Om het maandelijkse voorschotbedrag voor uw huishouden te berekenen, wordt er een schatting gemaakt van de hoeveelheid gas en de hoeveelheid elektriciteit die u gebruikt. 

Verschillende soorten energie
Tot enkele jaren geleden was er slechts één soort energie, maar nu kunt u bij het afsluiten van een nieuw energiecontract verschillende soorten energie afnemen. De verschillende soorten energie die u af kunt nemen bij het afsluiten van een contract, worden in onderstaande alinea’s kort beschreven. 

Energie van fossiele energiebronnen
Energie die wordt opgewekt uit fossiele energiebronnen, wordt ook wel grijze energie genoemd. Wordt energie uit een fossiele energiebron opgewekt, dan wordt er ook wel gesproken over een fossiele brandstof. Een fossiele brandstof werkt uitstekend voor het opwekken van gas of elektriciteit, maar het enige nadeel van deze brandstoffen is het feit dat de brandstoffen op kunnen raken. Kijkt u bijvoorbeeld naar de fossiele brandstof aardgas, dan weet u dat deze brandstof door overmatig gebruik op kan geraken en op een bepaald moment mogelijk dus geen energie meer kan leveren. 

Onder de energie van fossiele energiebronnen valt onder andere goedkope energie. Goedkope energie is energie die u voor een lage prijs af kunt nemen, zodat u minder geld per maand aan de energieleverancier hoeft te betalen en de maandelijkse kosten flink kunt laten dalen. 

Energie van duurzame energiebronnen
Energie van duurzame energiebronnen wordt ook wel duurzame energie of groene energie genoemd. In tegenstelling tot de grijze energie van fossiele energiebronnen, kunnen de bronnen van duurzame energie of groene energie niet ‘op’ raken. Dit komt omdat de bronnen van deze vorm van energie duurzaam zijn en dus bronnen betreffen die altijd energie kunnen blijven leveren. Het afnemen van duurzame energie of groene energie is vaak iets prijziger dan het afnemen van grijze energie, maar uiteindelijk kan het wel een flinke besparing opleveren. Daar komt nog bij dat u in de aarde investeert, want duurzame en groene energie is simpelweg beter voor de aarde dan grijze energie. 

Enkele voorbeelden van duurzame energie en groene energie zijn zonne-energie en windenergie. Zonne-energie wordt opgewekt uit de stralen van de zon, terwijl windenergie wordt opgewekt door gebruik te maken van de harde wind in ons land.