Energie
Energie
Beoordelingen van consumenten die al ervaring hebben met een energieleverancier. Bent u van plan over te stappen van energieleverancier? Lees dan eerst alle ervaringen over deze bedrijven. De goedkoopste hoeft niet altijd de beste te zijn. Overstappen is niet makkelijk en vaak zit u er voor een j...
laat meer zien
Bedrijven
Oxxio Energie
75 reviews
Nederlandse Energie Maatschappij | NLE
43 reviews
Energiedirect
64 reviews
Sloop de Crisis
21 reviews
Essent
33 reviews
Qurrent (Greenchoice)
100 reviews
UnitedConsumers
33 reviews
Zelfstroom
88 reviews
E.ON
9 reviews
Electrabel
5 reviews
DELTA Energie
49 reviews
Greenchoice
41 reviews
Miky
9 reviews
DealDirect (niet meer actief)
5 reviews
Gaslicht.com
16 reviews
EasySwitch.nl
23 reviews
Vandebron
52 reviews
Pure energie
45 reviews
ENGIE Energie
226 reviews
Pricewise
65 reviews
50five
85 reviews
Independer
32 reviews
MetDeZon
64 reviews
Kringloopenergie
6 reviews
Comfort Energy
5 reviews
Consumind
26 reviews
SnelleOfferte.nl
13 reviews
Feenstra
123 reviews
Vastelastenbond
16 reviews
Budget Energie
125 reviews
Minder.nl
3 reviews
BespaarBazaar
7 reviews
Koopkracht
2 reviews
Vrijopnaam
3 reviews
Energieleveranciers.nl
1 reviews
Energiecollectief.nl | EnergieFlex
1 reviews
easyEnergy
64 reviews
CVtotaal
14 reviews
Essent Zakelijk
0 reviews
Mobisun
0 reviews
CVketelvoordeel
1 reviews
om Nieuwe Energie
9 reviews
Sepa Green
12 reviews
Powerpeers
37 reviews
Overstappen.nl
4 reviews
NieuweStroom
12 reviews
ENGIE Zakelijk
1 reviews
Solvari | Zonnepaneelofferte.nl
2 reviews
Vera Solar
21 reviews
EnergieCheck.nl
1 reviews
FENOR
41 reviews
Vattenfall
318 reviews
HalloStroom
5 reviews
Eneco
29 reviews
tink
179 reviews
BonGo Solar
0 reviews
Mitchell van der Meij
11 reviews
Boilermarkt.nl
2 reviews
Welkom Energie
10 reviews
Zonnepanelencentra.nl
0 reviews
Newpower
3 reviews
Govolt.nl
66 reviews
Frank Energie
6 reviews
NextEnergy
11 reviews
Live Energy
0 reviews
Energie
Om apparaten te gebruiken in uw woning, om het licht aan te kunnen zetten en om een comfortabele temperatuur te realiseren in uw huis, heeft u altijd een bepaalde vorm van energie nodig. Energie is de verzamelnaam van elektriciteit en gas en wordt gebruikt om bepaalde apparaten en warmtebronnen in werking te stellen. Om prettig te kunnen wonen in ons land, heeft u altijd energie nodig. Hoe u energie af kunt nemen en uit wat voor soorten energie u kunt kiezen bij het afsluiten van een energiecontract, leest u op deze pagina.
Het afnemen van energie voor uw woning
Om energie in uw woning te kunnen gebruiken, moet u energie afnemen bij een erkende energiemaatschappij of energieleverancier. Een energiemaatschappij of energieleverancier is een partij die direct energie afneemt bij de netbeheerder: een partij die in een specifieke regio verantwoordelijk is voor het verzamelen, opslaan en transporteren van energie. Door een contract af te sluiten bij een energieleverancier, zorgt deze energieleverancier ervoor dat u energie van de netbeheerder in uw regio kunt gebruiken. Afhankelijk van hoeveel energie u gebruikt, betaalt u een specifiek bedrag per maand aan de energieleverancier.
Het bedrag dat u maandelijks betaalt voor het afnemen van energie, betreft altijd een voorschotbedrag. Heeft u uiteindelijk meer energie afgenomen dan dat u betaald heeft, dan moet u nog een specifiek bedrag bijleggen om aan de energieleverancier te betalen. Heeft u juist minder energie verbruikt en dus te veel geld betaald, dan krijgt u geld terug van de energieleverancier. Om het maandelijkse voorschotbedrag voor uw huishouden te berekenen, wordt er een schatting gemaakt van de hoeveelheid gas en de hoeveelheid elektriciteit die u gebruikt.
Verschillende soorten energie
Tot enkele jaren geleden was er slechts één soort energie, maar nu kunt u bij het afsluiten van een nieuw energiecontract verschillende soorten energie afnemen. De verschillende soorten energie die u af kunt nemen bij het afsluiten van een contract, worden in onderstaande alinea’s kort beschreven.
Energie van fossiele energiebronnen
Energie die wordt opgewekt uit fossiele energiebronnen, wordt ook wel grijze energie genoemd. Wordt energie uit een fossiele energiebron opgewekt, dan wordt er ook wel gesproken over een fossiele brandstof. Een fossiele brandstof werkt uitstekend voor het opwekken van gas of elektriciteit, maar het enige nadeel van deze brandstoffen is het feit dat de brandstoffen op kunnen raken. Kijkt u bijvoorbeeld naar de fossiele brandstof aardgas, dan weet u dat deze brandstof door overmatig gebruik op kan geraken en op een bepaald moment mogelijk dus geen energie meer kan leveren.
Onder de energie van fossiele energiebronnen valt onder andere goedkope energie. Goedkope energie is energie die u voor een lage prijs af kunt nemen, zodat u minder geld per maand aan de energieleverancier hoeft te betalen en de maandelijkse kosten flink kunt laten dalen.
Energie van duurzame energiebronnen
Energie van duurzame energiebronnen wordt ook wel duurzame energie of groene energie genoemd. In tegenstelling tot de grijze energie van fossiele energiebronnen, kunnen de bronnen van duurzame energie of groene energie niet ‘op’ raken. Dit komt omdat de bronnen van deze vorm van energie duurzaam zijn en dus bronnen betreffen die altijd energie kunnen blijven leveren. Het afnemen van duurzame energie of groene energie is vaak iets prijziger dan het afnemen van grijze energie, maar uiteindelijk kan het wel een flinke besparing opleveren. Daar komt nog bij dat u in de aarde investeert, want duurzame en groene energie is simpelweg beter voor de aarde dan grijze energie.
Enkele voorbeelden van duurzame energie en groene energie zijn zonne-energie en windenergie. Zonne-energie wordt opgewekt uit de stralen van de zon, terwijl windenergie wordt opgewekt door gebruik te maken van de harde wind in ons land.