Ervaringen Energiedirect.nl

Niets is handiger dan al te weten wat anderen vonden van een energieleverancier. Uitgaan van wat er op de website staat, hoeft natuurlijk niet altijd waar te zijn. Het is beter om de mening te geloven van honderden mensen die al ervaringen hebben met energie direct. Lees daarom al onze onafhankelijke beoordelingen van gebruikers, hier aan de rechterkant.

Over Energiedirect.nl

Energiedirect.nl beweerd dat ze al sinds 2002 bij de goedkoopste leveranciers van Nederland horen. Let wel! Niet DE goedkoopste zijn, of dit garanderen, maar bij de selecte groep van goedkope leveranciers horen. Het is ook geen kleine speler met 700.000 gebruikers. Ze beweren bekend te staan om de lage tarieven en prijzen waarbij je zelf grip hebt op de kosten. Ofwel; een continue overzicht van alles wat er gebeurt. Kreten als deals zonder "overstapgedoe" en "maandkosten zonder verrassingen" komen direct op je af. Of dit ook echt zo is? Lees dat hier. Wat erg handig is, is dat u de verschillende pakketten makkelijk kunt vergelijken, maar ook de kosten kan berekenen heel gedetailleerd gebasseert op uw huishoudens-situatie. Zo kunt u aangeven uit hoeveel personen uw gezinssituatie bestaat zodat hier rekening mee gehouden wordt. Op basis hiervan worden de tarieven uitgerekend.

Diensten Energiedirect.nl

Er bestaat een optie voor Energie thuis, als energie zakelijk. Aangezien wij een consumenten site zijn, zullen we alleen de energie thuis optie voor u bespreken. Wat ons direct opvalt is dat er vooral alleen mogelijk zijn voor langere periodes. Vooral het woord "vast" komt veel ter sprake. Let dus goed op indien u over wilt stappen want u zit hier dus een langere periode aan vast. Vast staat ook voor het tarief dat vast komt te staan. Dat helpt, want dan weet u waar u aan toe bent voor een langere periode. Dat is makkelijk zodat u uw maandelijkse kosten vantevoren weet. Maar doordat het niet variabel is en dus niet flexibel, profiteert u niet van een lagere prijs als de marktprijs naar beneden gaat. Gaat deze omhoog dan profiteert u natuurlijk hiervan omdat u het lagere tarief behoudt. Zo bestaat er op dit moment een 1, 2 of 3 jaar vast abonnement. Op dit moment liggen deze prijzen heel dicht bij elkaar, dus het is ons niet zo duidelijk waarom u voor 3 jaar zou kiezen of voor 1 jaar en wat daar de voordelen of kortingen van elkaar zouden verschillen. Wellicht kunt u het ons uitleggen als u hier ervaring mee heeft? Het is een alles-in-1-pakket van gas & electra en daarbij zitten ook direct alle kosten die u moet betalen zals vastrecht stroom en vastrecht gast. Een ander onderdeel van de diensten is dat ze veel inzicht geven in het verbuik.

Klachten Energiedirect.nl

Heeft u moeite met opzeggen van uw energie contract? Wat vindt u van de klantenservice? Werd u goed geholpen of vond u het moeilijk om contact te krijgen met energie direct? Wij horen het graag! En de rest van Nederland ook, zodat iedereen weet of we een energie contract moeten sluiten met Energie Direct. Gelukkig zien wij veel opties op de website om vooral veel online te doen. Handig, want dat bespaart u tijd en kunt u zelf alles snel invullen. Zo kunt u het maandelijkse voorschot wijzigen, uw gegevens wijzigen, verhuizing doorgeven of meterstanden doorgeven. Al deze verschillende mogelijkheden en online services op internet stemt ons vrolijk. De klantenservice staat groot aangegeven op de website wat aangeeft dat ze u graag van dienst zijn. Wij vragen ons wel af of ze u ook graag persoonlijk van dienst zijn want erg veel moet via internet. Als u een storing of ander probleem heeft, dan wilt u toch graag snel persoonlijk contact. Gelukkig zien wij een echt storings contact met telefoon nummer. Wilt u uw contract opzeggen? Dan is die optie best wel verborgen maar niet onvindbaar (klik op de grote knop "klantenservice" op de homepage en helemaal onderaan vind u een tabblad "opzeggen". Een andere nieuwe optie, die wij niet veel zien is de optie om via facebook of twitter uw vraag te stellen. Er zit een heus webcamteam klaar (op bepaalde tijden) om uw vragen te beantwoorden. Vernieuwend en zeker een schouderklopje waard!

Nieuwsberichten:

Check onze laatste kortingen, nieuws & voordelen van Energiedirect.nl

- Energierekening verdubbeld in September

Bent u ook benieuwd wat consumenten van energie direct vinden, lees ervaringen voordat u besluit om over te stappen!

Energiedirect.nl
Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (30)

7,6
80% Zou hier weer kopen!

Bestellen

7,2

Service

6,8

Prijs

8,4

Leveren

8

Alle reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Tevreden

Netjes in de communicatie en we hadden een mooie aanbieding. Dus tevreden hier!

Door: L. Heijer31-12-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9

Overstappen energieleverancier goedkoper

Wij zijn dit weekend alles aan het regelen met overstappen
Vandaag onze energieleverancier aangepast via energiedirect.
we kenden het van de reclame. Handig om uit te zoeken waar je het goedkoopst zit en we hebben het meteen hier afgesloten voor het nieuwe jaar! Was allemaal snel geregeld en scheelt best veel geld per maand vanaf volgend jaar. Daar ben ik blij mee.

Door: Ellemiek29-12-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9

energiecontract goedkoper

Altijd even goed vergelijken voor je zomaar je energiecontract verlengt! Wij hadden het via energiedirect geregeld en dat scheelde echt best wat geld per maand. Goed geregeld allemaal, je hoeft zelf niet zoveel te doen behalve kiezen en betalen :)

Door: Karin21-12-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9,5

te duur

moesten 550 euro bijbetalen ,gas altijd 900m3 nu opeens 300 m3 meer gebruiken ? zelf sterretje zetten minimaal 2 sterretjes anders kan het niet

Door: P.van Alphen19-12-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
3,5

Goedkope energie

Lekker goedkoop en overstappen ging gelukkig snel - hoefde zelf niet zo veel te doen.

Scheelt gewoon weer geld alles is meegenomen

Door: Bas van Vliet04-12-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9

Blij dat ik ben overgestapt

hele mooie openingsaanbieding... overstappen ging snel en eenvoudig. geen problemen, administratie klopt gewoon en de lampen werken allemaal. Blij dat ik ben overgestapt

Door: Marie van Beek09-11-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9

opzeggen makkelijk

bij verhuizing moest ik opzeggen, bij mijn nieuwe huis ben ik afhankelijk van de vve en die hebben geen energiedirect maar iets anders.
wilde even zeggen dat opzeggen heel makkelijk ging, dat had ik namelijk echt niet verwacht: je hoort altijd van die verhalen.

goed, dus!

Door: Elsa van t22-09-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9

Liegende verkopers

Opdringerige verkopers die mij een contract aansmeerden en beloofden dat het goedkoper zou zijn dan mijn huidige contract. Het maandbedrag was inderdaad lager, maar dit was blijkbaar gebaseerd op een lager verbruik dan mijn echte verbruik. Ze zeiden dat de vaste kosten lager waren bij hun, maar toen ik dit later checkte bleek dit niet waar, en was ik duurder uit voor mijn huidige verbruik. Ze liegen om je binnen te krijgen!
Toen ik hier over klaagde werdt mijn contract geannuleerd zonder excuses, echt belachelijk.

Door: Alex Brandsen20-08-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Overstap zonder problemen

Vorig jaar overgestapt. Ik gaf aan wat ik bij de Nuon betaalde, ze hebben me verteld dat ze wat goedkoper zijn, maar ook betere service leveren, dus ben ik overgestapt.
Ze hebben voor mij opgezegd bij de nuon en me overgesloten zonder problemen. Nu betaal ik wat minder dan ik deed, wat wel fijn is natuurlijk.
De service bij de verkoop was goed! Ik heb verder geen problemen gehad, dus kan verder weinig zeggen over de service nu, maar al met al ben ik dus blij met de overstap!

Door: Kees17-08-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9,5

dramatische overstap naar energiedirect...

In juni door een deur aan deur verkoopster omgepraat om over te stappen naar energiedirect [nog nooit eerder aan de deur gedaan!]. Besparingen, geen overstappen kosten want zijn dochterbedrijf van Essent en dat zou toch beetje gek zijn als die dan een hoge rekening zouden sturen..Nu eindafrekening van Essent: 620€ en ik kan mogelijk een opzegvergoeding van 250€ krijgen. Helaas dus de kleine lettertjes niet goed gelezen! Uitleg over de leugens die verteld zijn: helaas de deur aan deur verkopers zijn onderdeel van een extern bedrijf... Jammer dat het zo gespeeld wordt en vooral boos op mezelf. Heb het contract [3 jaar] alvast opgezegd zodat ik terug kan naar Essent!

Door: Ann Heinen16-08-2018
Pieter 08-11-2018

Je maakt een grote fout, Koop nooit een energie abonnement aan de deur. Zij weten helemaal niet wat voor abonnement je hebt. Dus ga gewoon naar gaslicht.com

M. van den Berg-Dikker08-01-2019

Ik kan Energie direct alleen maar afraden. Heb alleen maar problemen sinds mijn overstap. Krijg niet de actie tarieven die ik in september heb afgesproken. Ben hier dagelijks mee bezig. Was ik maar nooit overgestapt.

Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

overgestapt voor lagere energiekosten

Vorige week overgestapt via Energie Direct vooral om te besparen op energiekosten. Alles is nu netjes geregeld en ik ben tevreden. vorig jaar precies hetzelfde gedaan, toen was de besparing wel wat groter, maar ja.alle beetjes helpen nietwaar?

Door: K. Tilman23-01-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

Overstappen energie januari

Superfijn dat ik nu nog kon overstappen met energie, ik was het in alle drukte van december helemaal vergeten!! Heb een veel goedkoper contract nu, ben ik heel blij mee want het geld groeit mij niet op de rug......

Door: K. Jans20-01-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9,5

Minder klantvriendelijk als je weggaat.

Eerlijk is eerlijk ,ik heb nooit geen klachten gehad over energie direct.............Tot nu !!!
IK wil mijn contract opzeggen omdat ik ga samenwonen en moet daar nu €100,00
boete voor betalen omdat mijn contract niet is afgelopen. Als ik bij hun weg zou gaan
omdat ik overstap en zou dan moeten betalen zou ik het helemaal begrijpen.
Maar nu is het naar mijn mening zeer klantonvriendelijk.
Ik zal dus ook echt geen reclame voor ze maken.

Door: Jacqueline Massy15-01-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
5,5

gezien in de reclame

gezien in de reclame en toen toch maar even gecheckt
inderdaad een mooie deal dus wij zijn met het hele huis na wat rekenwerk overgestapt. scheelt best wat geld namelijk en het maakt mij verder weinig uit waar ik zit.

Door: erik03-01-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9

14 euro per maand goedkopere energie

Het scheelde 14 euro per maand ten opzichte van mijn vorige energieleverancier Eneco.
Overstappen was snel geregeld en volgens mij hebben we gewoon precies dezelfde energie!

Door: K. Schutte29-12-2017
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9

lage maandlasten voor energie

wij hebben dit jaar ook gekozen voor Energie Direct, vooral omdat de maandlasten hier veel lager gaan uitvallen dan bij onze oude energieleverancier! En deze was gelukkig ook gewoon in ons dorp beschikbaar, want daar hebben we ook wel eens problemen mee gehad. Afsluiten was snel gebeurd.

Door: Jan vd Heuvel22-12-2017
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8,5

Goedkope energie

Overgestapt met een mooie aanbieding en ze zijn nog steeds de goedkoopste voor mij met lage maandlasten.

Door: G. van der wijden18-12-2017
marizsa19-12-2017

Dit bedrijf doet op een smerige manier aan colportage en ""regelt" dan een overstap, liefst bij een bejaarde, zonder dat de betrokkene daarmee bewust instemt. De maandlasten zijn eerst lager en dan komt de grote klap aan het eind van het jaar. Uiteindelijk is de persoon veel duurder uit. Schandalige praktijken!!

pieter08-11-2018

Je bent er zelf bij als je aan de deur iets afsluit wat niet goed controleer baar is. Ik stap ieder jaar over naar een andere maatschappij. Nog nooit een probleem gehad via www.Gaslicht.com

Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8,5

Goedkoop met soms een foutje

Ik ben anderhalf jaar geleden overgestapt. En tot op heden zijn ze echt een stuk goedkoper dan andere. Dat wil ook wel want de klantenservice is soms een zooitje. 1x Klopte mijn factuur niet. Tip: ga heeeeeel hard tegen ze schreeuwen bij de klantenservice, vraag om een manager en dreig met van alles zoals aangeven bij pricewise (waar ik via hun bij energie direct gekomen ben) en toen was het erg snel opgelost. Voorderest geen problemen meer. Dus ja goedkoop als je af en toe van een verzetje houdt komt het goed.

Door: Mehmet30-04-2017
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

lage kosten voor stroom

Wij zitten bij energiedirect omdat de kosten hier heel erg laag zijn vergeleken met anderen.

Door: Berno05-09-2016
fb energie direct30-09-2018

hoi ik ben fabio van energhie direct! vraagje bent u nog steeds klant?

Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
10

Al 3 jaar zonder problemen

Ik zit nu al weer 3 jaar bij energie direct. Ik sluit ieder jaar mijn contract opnieuw af want dat scheelt je geld!! Nooit geen malafide praktijken tegengekomen hier, altijd netjes geholpen. Ook toen er een factuur niet op tijd betaald was kon ik uit coulance het bedrag later betalen zonder extra kosten. Hiervoor bij oxxio gezeten en energiedirect.nl is veel beter in de service.

Door: Savengee07-08-2016
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8,5

heel goedkoop

Ik ben vorig jaar overgestapt naar energie direct, omdat ik veel te veel betaalde voor wat ik eigenlijk gebruikte! Het is hier echt veel goedkoper dan dat ik gewend ben en dan waar ik heb gekeken. De service laat wel echt te wensen over, facturen kloppen vaak niet en als je dan wilt bellend nemen ze of niet op of weten ze niet wie ze ervoor moeten hebben. Het is een grote rommel op het kantoor daar.

Door: annabelle04-04-2016
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
6,5

de heer

Direct energie

Misschien herkent u dit, misschien ook niet, maar dan weet u na het lezen dat het kan gebeuren.

Vanuit oogmerk duurzaamheid hebben wij maart 2015 zonnepanelen op ons dak laten monteren met een capaciteit voor op te wekken stroom ongeveer gelijk aan ons verbruik. Direct na installatie vroeg ik onze leverancier van elektriciteit om het voorschot bedrag op nul te stellen. De reden hiervoor is eenvoudig: de optelsom van vaste kosten voor levering en netwerkbeheer (circa € 240) blijven onder de negatieve energieheffing (circa € 318 retour). Dit betekent dat als per saldo geen stroom wordt afgenomen, de leverancier geld terug moet betalen aan de klant.

Nu de werkelijkheid:
1) Het systeem van onze leverancier kon niet op nul voorschot worden gezet en bleef steken op €1 per maand. Dat bedrag werd niet maandelijks geïncasseerd, maar bij de jaar nota afgerekend. Toch moest ik op de factuur lezen dat ik € 3 per maand aan administratiekosten moest betalen vanwege ‘handmatige facturatie’. Wat onzin is want de machtiging om automatisch te incasseren werd niet gebruikt, maar was wel beschikbaar. Bovenal had ik telefonisch en schriftelijk verzocht om geen voorschot meer te hoeven betalen en ook onderbouwd waarom. De noodzaak om maandelijks iets af te rekenen kwam uitsluitend voort uit een knullig werkend systeem van mijn leverancier.
2) De jaar nota welke ik in januari 2016 ontving bracht niet de verwachte teruggave, maar een schrikbarend bedrag van bijna € 2.000 te betalen! Blijkt dat er bij het verwerken van mijn meterstanden een nulletje was verschoven. Nu kan dat gebeuren, maar omdat mijn leverancier contracthouder is met de netwerkbeheerder, mocht ik verwachten dat die dit zou oplossen met de netwerkbeheerder a.d.h.v. door mij verstrekte foto’s met de werkelijke meterstanden. Dit werd gewoonweg geweigerd, ze deden niets, en ik mocht het zelf gaan oplossen. Uit het contact met mijn netwerkbeheerder bleek dat die een speciale afdeling heeft waar energieleveranciers met dit soort problemen terecht kunnen. In mijn geval was de netwerkbeheerder gelukkig bereid de omgekeerde weg te volgen. Dus zij stuurden via hun speciale afdeling mijn foto’s door aan de facturatie afdeling van mijn leverancier en pas toen ontving ik een gecorrigeerde factuur. Een slecht staaltje service van de service afdeling van mijn leverancier.

Kennelijk ben ik als duurzame klant niet gewenst bij deze weinig duurzame leverancier. Ik voel mij heel slecht behandeld, eigenlijk weggepest, en de energie die ik van ze kreeg dreef mij direct dit stuk te openbaren. Als u wilt weten is dit waar gebeurd, dan kan ik u zweren dat het bovenstaande een echte ervaring weergeeft. En als u wilt weten welke leverancier het betreft, dan kan ik u verklappen dat het om EnergieDirect gaat. Ten slotte kan ik u melden dat wij inmiddels zijn overgestapt naar een andere leverancier en nooit meer klant van EnergieDirect zullen worden. En u bent nu gewaarschuwd.

Door: Dick Mink25-02-2016
FRED ROLDANUS01-07-2016

Zit bij eneco, ben er bijna ingetrapt. vertrouwde zijn praatje niet, heb er toch vanafgezien. hij wilde gelijk mijn persoons nummer , krijgt tie niet van me. sofi .

Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2

Goedkoper dan Essent

En ook nog veel vriendelijker aan de telefoon.

Door: Berno09-10-2015
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9,5

Inderdaad goedkoper

Veel gedoe met afsluiten maar ze zijn inderdaad wat goedkoper dan ik gewend was.

Door: Nielsg.07-10-2015
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
6,5

Goede commicatie online

Energie is een ver van bed show; ik weet er weinig van. Dus handig dat ik ze ook via facebook vragen kan stellen, daardoor vind ik ze minder ver weg en onbereikbaar dan andere bedrijven. En toen bleek ook dat ze goedkoper waren, voor mij dan. Ik woon alleen namelijk.

Door: Svetlana06-10-2015
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9

makkelijk en snel

Ik stap altijd elk jaar over. Gewoon een nieuw contract afsluiten elk jaar ben je echt het goedkoopst uit. Is even wat gepriegel met het papierwerk. maar stroom blijft stroom en het komt nog altijd uit het stopcontact dus gaat prima. En met energiedirect tot op heden de beste ervaring gehad. Geen gezeur en makkelijk om alles te verwerken. prima zo.

Door: Marco van Oosten08-08-2015
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
9

Goedkoopste

Voor mij de goedkoopste. Prima ervaringen hier!

Door: Giovani Lo15-07-2015
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8,5

Rampenplan!

Net verhuist van huur naar koop. De stroom & gas waren snel overgezet / of aangesloten (wat dat betreft energie..direct.) maar toen begon het hoor. Facturen die niet klopte. Nabellen (en dat is een ramp want je krijgt niemand te pakken) dus alle via de mail en dat duurt maar. Echt een rampenplan die administratie van ze. Ze zijn goedkoper (als je factuur klopt) maar ik ga terug naar nuon.

Door: Hulya B.10-07-2015
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
5

Lekker goedkoop

Op hun website staat er dat ze sinds 2002 tot één van de goedkoopste behoren. En dan word ik dus sceptisch! één van de goedkoopste is dus niet DE goedkoopste meestal. Dus heb ik het internet afgestruind voor goedkopere oplossingen. De nederlandse energiemaatschappij was iets (echt paar euro) goedkoper. Maar daar zag ik veel negatieve recensies dus heb ik voor energiedirect gekozen. Blijkt ook echt goedkoop te zijn (voor mij dus net niet maar toch wel). Ik woon alleen dus weet niet hoe het voor een gezien uit zou pakken. Ik ben het in ieder geval eens met hun slogan.

Door: Sjoerd Bosman26-06-2015
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

Geen poespas

Alhoewel ze zoveel mogelijk proberen je via de website te helpen is dat niet erg. Het is in ieder geval geen poespos en je kan lekker alles online regelen. Gaat meestal toch sneller dan ellelang in de wacht hangen bij de klantenservice. Dus ik ben er blij mee.

Door: Sander ter Vorst26-06-2015
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8

Schrijf zelf een review over Energiedirect.nl

Uw beoordeling

Please enter your first and last name separated by a space (e.g. Jane Miller)