NederlandReview

    Ervaringen Energiedirect

    Niets is handiger dan al te weten wat anderen vonden van een energieleverancier. Uitgaan van wat er op de website staat, hoeft natuurlijk niet altijd waar te zijn. Het is beter om de mening te geloven van honderden mensen die al ervaringen hebben met energie direct. Lees daarom al onze onafhankelijke beoordelingen van gebruikers, hier aan de rechterkant.

    Over Energiedirect.nl

    Energie direct is een online energieleverancier en is eigendom van energiebedrijf Essent. Energiedirect beweerd dat ze al sinds 2002 bij de goedkoopste leveranciers van Nederland horen. Let wel! Niet DE goedkoopste zijn, of dit garanderen, maar bij de selecte groep van goedkope leveranciers horen. Het is ook geen kleine speler met 700.000 gebruikers. Ze beweren bekend te staan om de lage tarieven en prijzen waarbij je zelf grip hebt op de kosten. Ofwel; een continue overzicht van alles wat er gebeurt. Kreten als deals zonder "overstapgedoe" en "maandkosten zonder verrassingen" komen direct op je af. Of dit ook echt zo is? Lees dat hier. Wat erg handig is, is dat u de verschillende pakketten makkelijk kunt vergelijken, maar ook de kosten kan berekenen heel gedetailleerd gebaseerd op uw huishoudens-situatie. Zo kunt u aangeven uit hoeveel personen uw gezinssituatie bestaat zodat hier rekening mee gehouden wordt. Op basis hiervan worden de tarieven uitgerekend.

    Energie direct: meterkast

    Diensten Energiedirect

    Bij Energiedirect kunt u terecht als een particulier maar ook als een zakelijke klant. Particulieren kunnen kiezen voor Energie Thuis van EnergieDirect en zakelijke klanten kunnen kiezen voor Energie Zakelijk. Aangezien wij een consumenten site zijn, zullen we alleen de energie thuis optie voor u bespreken. Wat ons direct opvalt is dat er vooral alleen mogelijk zijn voor langere periodes. Vooral het woord "vast" komt veel ter sprake. Let dus goed op indien u over wilt stappen want u zit hier dus een langere periode aan vast. Vast staat ook voor het tarief dat vast komt te staan. Dat helpt, want dan weet u waar u aan toe bent voor een langere periode. Dat is makkelijk zodat u uw maandelijkse kosten vantevoren weet. Maar doordat het niet variabel is en dus niet flexibel, profiteert u niet van een lagere prijs als de marktprijs naar beneden gaat.

    Echter, als de marktprijs stijgt dan profiteert u natuurlijk hiervan omdat u het lagere tarief behoudt. Zo bestaat er op dit moment een 1, 2 of 3 jaar vast abonnement. Op dit moment liggen deze prijzen heel dicht bij elkaar, dus het is ons niet zo duidelijk waarom u voor 3 jaar zou kiezen of voor 1 jaar en wat daar de voordelen of kortingen van elkaar zouden verschillen. Wellicht kunt u het ons uitleggen als u hier ervaring mee heeft? Het is een alles-in-1-pakket van gas & electra en daarbij zitten ook direct alle kosten die u moet betalen voor vatrecht stroom en vastrecht gast. Een ander onderdeel van de diensten is dat ze veel inzicht geven in het verbuik.



    Klachten over Energiedirect

    Heeft u moeite met opzeggen van uw energie contract? Wat vindt u van de klantenservice? Werd u goed geholpen of vond u het moeilijk om contact te krijgen met energie direct? Wij horen het graag! En de rest van Nederland ook, zodat iedereen weet of we een energie contract moeten sluiten met Energie Direct. Gelukkig zien wij veel opties op de website om vooral veel online te doen. Handig, want dat bespaart u tijd en kunt u zelf alles snel invullen. Zo kunt u het maandelijkse voorschot wijzigen, uw gegevens wijzigen, verhuizing doorgeven of meterstanden doorgeven. Al deze verschillende mogelijkheden en online services op internet stemt ons vrolijk. De klantenservice staat groot aangegeven op de website wat aangeeft dat ze u graag van dienst zijn.

    Wij vragen ons wel af of ze u ook graag persoonlijk van dienst zijn want erg veel moet via internet. Als u een storing of ander probleem heeft, dan wilt u toch graag snel persoonlijk contact. Gelukkig zien wij een echt storing's contact met telefoon nummer. Wilt u uw contract opzeggen? Dan is die optie best wel verborgen maar niet onvindbaar (klik op de grote knop "klantenservice" op de homepage en helemaal onderaan vind u een tabblad "opzeggen". Een andere nieuwe optie, die wij niet veel zien is de optie om via facebook of twitter uw vraag te stellen. Er zit wel een webcamteam klaar (op bepaalde tijden) om uw vragen te beantwoorden. Vernieuwend en zeker een schouderklopje waard!

    Bent u ook benieuwd wat consumenten van energie direct vinden, lees eerst reviews over EnergieDirect op NederlandReview voordat u besluit om over te stappen!

    Energiedirect
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (37)

    7.4
    73% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    7.2
    Service
    rating
    6.6
    Prijs
    rating
    8
    Leveren
    rating
    7.8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    De eerste die (wel) goed is!

    Ik heb ze allemaal geprobeerd hoor de afgelopen jaren. Oxxio, engie, pure energie en zelf heb ik in duitsland gewoon en ja hoor..vattenfall geprobeerd. ALTIJD wel ergens weer een keer een probleem gehad. Een fout in de factuur, afrekeningen waarbij aantallen niet klopte en ga zo maar door. Ga je dan klagen, sta je uren in de wachtrij. Energiedirect is letterlijk de eerste die nog NOOIT een probleem heeft gemaakt en ALS ik ze nodig had, dan werd er praktisch direct opgenomen of dezelfde dag op je mail gereageerd. Misschien komt het omdat ze nog niet zo groot zijn en alles nog goed aankunnen? Want de grote jongens, daar ga ik nooit meer heen. Neem het van mij aan, ik zit al 2 jaar hier; energiedirect heeft het WEL voor elkaar!

    Door: M. Blassee 28-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Lekker goedkoop

    Op hun website staat er dat ze sinds 2002 tot één van de goedkoopste behoren. En dan word ik dus sceptisch! één van de goedkoopste is dus niet DE goedkoopste meestal. Dus heb ik het internet afgestruind voor goedkopere oplossingen. De nederlandse energiemaatschappij was iets (echt paar euro) goedkoper. Maar daar zag ik veel negatieve recensies dus heb ik voor energiedirect gekozen. Blijkt ook echt goedkoop te zijn (voor mij dus net niet maar toch wel). Ik woon alleen dus weet niet hoe het voor een gezien uit zou pakken. Ik ben het in ieder geval eens met hun slogan.

    Door: Sjoerd Bosman 26-06-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Goedkoop met soms een foutje

    Ik ben anderhalf jaar geleden overgestapt. En tot op heden zijn ze echt een stuk goedkoper dan andere. Dat wil ook wel want de klantenservice is soms een zooitje. 1x Klopte mijn factuur niet. Tip: ga heeeeeel hard tegen ze schreeuwen bij de klantenservice, vraag om een manager en dreig met van alles zoals aangeven bij pricewise (waar ik via hun bij energie direct gekomen ben) en toen was het erg snel opgelost. Voorderest geen problemen meer. Dus ja goedkoop als je af en toe van een verzetje houdt komt het goed.

    Door: Mehmet 30-04-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Goedkope energie

    Ik struin al jaren online naar de goedkoopste energie leveranciers.
    Niet op energie vergelijkers maar bij de bedrijven zelf.
    Alleen daar kom je op de werkelijke kosten.
    De laatste jaren is Energiedirect.nl een van de goedkoopste. Service is bij mij goed.
    Soms bij een ander 2 of 3 tientjes per jaar goedkoper maar elk jaar staat er een ander op 1. Maar Energiedirect.nl altijd bij de eerste 2.

    Als er 1 goedkoper komt ga ik over. Nu nog niet :)

    Door: F.A. Jansen 11-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Energiederict

    Ze zijn een groep dieven, laat je niet voor de gek houden, ze hebben de slechtste klantenservice ooit, de medewerker van klantenservice schreeuwde letterlijk tegen me aan de telefoon, omdat ik probeerde ruzie met haar te maken, en als je probeert te stoppen met hun contract zullen ze hun wraak nemen en ze zullen je veel facturen blijven sturen die nergens op slaan, ik wil deze ervaring nooit meer met ze doornemen

    Door: M. Alsaadi 31-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Kontakt met klantenservice

    Sinds een maand is Energiedirect mijn energieleverancier. Het moment waarop de incasso (maandtermijn) werd afgeschreven, was echter ongelukkig gekozen (midden van de maand). Met één telefoontje opgelost: in overleg gekozen voor incasso op 26ste van de maand, ingaande volgende termijn. Dat is prima klantenservice.

    Door: Kees N. 18-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Overstap zonder problemen

    Vorig jaar overgestapt. Ik gaf aan wat ik bij de Nuon betaalde, ze hebben me verteld dat ze wat goedkoper zijn, maar ook betere service leveren, dus ben ik overgestapt.
    Ze hebben voor mij opgezegd bij de nuon en me overgesloten zonder problemen. Nu betaal ik wat minder dan ik deed, wat wel fijn is natuurlijk.
    De service bij de verkoop was goed! Ik heb verder geen problemen gehad, dus kan verder weinig zeggen over de service nu, maar al met al ben ik dus blij met de overstap!

    Door: Kees 17-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Overstappen energieleverancier goedkoper

    Wij zijn dit weekend alles aan het regelen met overstappen
    Vandaag onze energieleverancier aangepast via energiedirect.
    we kenden het van de reclame. Handig om uit te zoeken waar je het goedkoopst zit en we hebben het meteen hier afgesloten voor het nieuwe jaar! Was allemaal snel geregeld en scheelt best veel geld per maand vanaf volgend jaar. Daar ben ik blij mee.

    Door: Ellemiek 29-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Al 3 jaar zonder problemen

    Ik zit nu al weer 3 jaar bij energie direct. Ik sluit ieder jaar mijn contract opnieuw af want dat scheelt je geld!! Nooit geen malafide praktijken tegengekomen hier, altijd netjes geholpen. Ook toen er een factuur niet op tijd betaald was kon ik uit coulance het bedrag later betalen zonder extra kosten. Hiervoor bij oxxio gezeten en energiedirect.nl is veel beter in de service.

    Door: Savengee 07-08-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    makkelijk en snel

    Ik stap altijd elk jaar over. Gewoon een nieuw contract afsluiten elk jaar ben je echt het goedkoopst uit. Is even wat gepriegel met het papierwerk. maar stroom blijft stroom en het komt nog altijd uit het stopcontact dus gaat prima. En met energiedirect tot op heden de beste ervaring gehad. Geen gezeur en makkelijk om alles te verwerken. prima zo.

    Door: Marco van Oosten 08-08-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Afspraak nieuwe tarieven elektriciteit en gas

    Telefonisch een afspraak gemaakt voor de nieuwe tarieven van elektra en ga namelijk gas 0,71409 en elektra 0,22222 en 0,20221!

    Het toegestuurde contract gaf andere bedragen aan namelijk 0,79279 en elektra 0,23126 en 0,21125

    Ondanks diverse gesprekken zijn we er niet uitgekomen inzake de gemaakte afspraken en de afwijkende bedragen in het contract!

    Gelijk mijn contract opgezegd omdat wat er afgesproken wordt niet door Energiedirect wordt nagekomen!

    Door: John Zrour 23-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    3 jarig contract

    komen afspraken niet na..

    Door: verhaar 18-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Energie

    Zit al jaren lang bij EnergieDirect. Ze zeggen dat bestaande klanten ook bij hun de voordelige delas krijgen. Niets is minder waar....bij vernieuwen van ijn contract krijg ik hogere tarieven dan waar ze nu mee adventeren en wel de welkomstbonus van 110 Euro. Maar mijn vaste tarief voor gas en elktraa samen gaat ook met 108 Euro omhoog! Allemaal sigaren iit eigen doos. Hun antwoord: Maar heeft eerder ook al de goedkope actie tariven gehad (ja 3 jaar terug!). Dus...een keer actie tarief daarna de hoofdprijs. Waar wel op de site net doen als de tarieven normaal zojn en voor vaste klanten roepen: "Contract verlengen? Altijd een scherpe deal. Ook als je al klant bent. Bij energiedirect.nl krijg iedereen altijd een scherpe deal. Of je nu klant wordt of al jaren bent. Nu blij, straks blij." Nou nee, toen blij, nu niet meer blij. Ik ben weg.....

    Door: Guus 15-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Tevreden

    Netjes in de communicatie en we hadden een mooie aanbieding. Dus tevreden hier!

    Door: L. Heijer 31-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    energiecontract goedkoper

    Altijd even goed vergelijken voor je zomaar je energiecontract verlengt! Wij hadden het via energiedirect geregeld en dat scheelde echt best wat geld per maand. Goed geregeld allemaal, je hoeft zelf niet zoveel te doen behalve kiezen en betalen :)

    Door: Karin 21-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    te duur

    moesten 550 euro bijbetalen ,gas altijd 900m3 nu opeens 300 m3 meer gebruiken ? zelf sterretje zetten minimaal 2 sterretjes anders kan het niet

    Door: P.van Alphen 19-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Goedkope energie

    Lekker goedkoop en overstappen ging gelukkig snel - hoefde zelf niet zo veel te doen.

    Scheelt gewoon weer geld alles is meegenomen

    Door: Bas van Vliet 04-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Blij dat ik ben overgestapt

    hele mooie openingsaanbieding... overstappen ging snel en eenvoudig. geen problemen, administratie klopt gewoon en de lampen werken allemaal. Blij dat ik ben overgestapt

    Door: Marie van Beek 09-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    opzeggen makkelijk

    bij verhuizing moest ik opzeggen, bij mijn nieuwe huis ben ik afhankelijk van de vve en die hebben geen energiedirect maar iets anders.
    wilde even zeggen dat opzeggen heel makkelijk ging, dat had ik namelijk echt niet verwacht: je hoort altijd van die verhalen.

    goed, dus!

    Door: Elsa van t 22-09-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Liegende verkopers

    Opdringerige verkopers die mij een contract aansmeerden en beloofden dat het goedkoper zou zijn dan mijn huidige contract. Het maandbedrag was inderdaad lager, maar dit was blijkbaar gebaseerd op een lager verbruik dan mijn echte verbruik. Ze zeiden dat de vaste kosten lager waren bij hun, maar toen ik dit later checkte bleek dit niet waar, en was ik duurder uit voor mijn huidige verbruik. Ze liegen om je binnen te krijgen!
    Toen ik hier over klaagde werdt mijn contract geannuleerd zonder excuses, echt belachelijk.

    Door: Alex Brandsen 20-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Schrijf zelf een review over Energiedirect

    Uw beoordeling


    FAQ

    Is Energiedirect een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 37 ervaringen geplaatst over Energiedirect. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 7.4 gekregen, waarbij 73% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Energiedirect actief?

    Energiedirect is vooral actief in de categorie Energie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Energiedirect gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.