NederlandReview

    Ervaringen Energiedirect.nl

    Niets is handiger dan al te weten wat anderen vonden van een energieleverancier. Uitgaan van wat er op de website staat, hoeft natuurlijk niet altijd waar te zijn. Het is beter om de mening te geloven van honderden mensen die al ervaringen hebben met energie direct. Lees daarom al onze onafhankelijke beoordelingen van gebruikers, hier aan de rechterkant.

    Over Energiedirect.nl

    Energiedirect.nl beweerd dat ze al sinds 2002 bij de goedkoopste leveranciers van Nederland horen. Let wel! Niet DE goedkoopste zijn, of dit garanderen, maar bij de selecte groep van goedkope leveranciers horen. Het is ook geen kleine speler met 700.000 gebruikers. Ze beweren bekend te staan om de lage tarieven en prijzen waarbij je zelf grip hebt op de kosten. Ofwel; een continue overzicht van alles wat er gebeurt. Kreten als deals zonder "overstapgedoe" en "maandkosten zonder verrassingen" komen direct op je af. Of dit ook echt zo is? Lees dat hier. Wat erg handig is, is dat u de verschillende pakketten makkelijk kunt vergelijken, maar ook de kosten kan berekenen heel gedetailleerd gebasseert op uw huishoudens-situatie. Zo kunt u aangeven uit hoeveel personen uw gezinssituatie bestaat zodat hier rekening mee gehouden wordt. Op basis hiervan worden de tarieven uitgerekend.

    Diensten Energiedirect.nl

    Er bestaat een optie voor Energie thuis, als energie zakelijk. Aangezien wij een consumenten site zijn, zullen we alleen de energie thuis optie voor u bespreken. Wat ons direct opvalt is dat er vooral alleen mogelijk zijn voor langere periodes. Vooral het woord "vast" komt veel ter sprake. Let dus goed op indien u over wilt stappen want u zit hier dus een langere periode aan vast. Vast staat ook voor het tarief dat vast komt te staan. Dat helpt, want dan weet u waar u aan toe bent voor een langere periode. Dat is makkelijk zodat u uw maandelijkse kosten vantevoren weet. Maar doordat het niet variabel is en dus niet flexibel, profiteert u niet van een lagere prijs als de marktprijs naar beneden gaat. Gaat deze omhoog dan profiteert u natuurlijk hiervan omdat u het lagere tarief behoudt. Zo bestaat er op dit moment een 1, 2 of 3 jaar vast abonnement. Op dit moment liggen deze prijzen heel dicht bij elkaar, dus het is ons niet zo duidelijk waarom u voor 3 jaar zou kiezen of voor 1 jaar en wat daar de voordelen of kortingen van elkaar zouden verschillen. Wellicht kunt u het ons uitleggen als u hier ervaring mee heeft? Het is een alles-in-1-pakket van gas & electra en daarbij zitten ook direct alle kosten die u moet betalen zals vastrecht stroom en vastrecht gast. Een ander onderdeel van de diensten is dat ze veel inzicht geven in het verbuik.

    Klachten Energiedirect.nl

    Heeft u moeite met opzeggen van uw energie contract? Wat vindt u van de klantenservice? Werd u goed geholpen of vond u het moeilijk om contact te krijgen met energie direct? Wij horen het graag! En de rest van Nederland ook, zodat iedereen weet of we een energie contract moeten sluiten met Energie Direct. Gelukkig zien wij veel opties op de website om vooral veel online te doen. Handig, want dat bespaart u tijd en kunt u zelf alles snel invullen. Zo kunt u het maandelijkse voorschot wijzigen, uw gegevens wijzigen, verhuizing doorgeven of meterstanden doorgeven. Al deze verschillende mogelijkheden en online services op internet stemt ons vrolijk. De klantenservice staat groot aangegeven op de website wat aangeeft dat ze u graag van dienst zijn. Wij vragen ons wel af of ze u ook graag persoonlijk van dienst zijn want erg veel moet via internet. Als u een storing of ander probleem heeft, dan wilt u toch graag snel persoonlijk contact. Gelukkig zien wij een echt storings contact met telefoon nummer. Wilt u uw contract opzeggen? Dan is die optie best wel verborgen maar niet onvindbaar (klik op de grote knop "klantenservice" op de homepage en helemaal onderaan vind u een tabblad "opzeggen". Een andere nieuwe optie, die wij niet veel zien is de optie om via facebook of twitter uw vraag te stellen. Er zit een heus webcamteam klaar (op bepaalde tijden) om uw vragen te beantwoorden. Vernieuwend en zeker een schouderklopje waard!

    Nieuwsberichten:

    Check onze laatste kortingen, nieuws & voordelen van Energiedirect.nl

    - Energierekening verdubbeld in September

    Bent u ook benieuwd wat consumenten van energie direct vinden, lees ervaringen voordat u besluit om over te stappen!

    Energiedirect.nl
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (31)

    7,6
    81% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    7,4
    Service
    rating
    7
    Prijs
    rating
    8,6
    Leveren
    rating
    8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Goedkope energie

    Ik struin al jaren online naar de goedkoopste energie leveranciers.
    Niet op energie vergelijkers maar bij de bedrijven zelf.
    Alleen daar kom je op de werkelijke kosten.
    De laatste jaren is Energiedirect.nl een van de goedkoopste. Service is bij mij goed.
    Soms bij een ander 2 of 3 tientjes per jaar goedkoper maar elk jaar staat er een ander op 1. Maar Energiedirect.nl altijd bij de eerste 2.

    Als er 1 goedkoper komt ga ik over. Nu nog niet :)

    Door: F.A. Jansen11-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Tevreden

    Netjes in de communicatie en we hadden een mooie aanbieding. Dus tevreden hier!

    Door: L. Heijer31-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Overstappen energieleverancier goedkoper

    Wij zijn dit weekend alles aan het regelen met overstappen
    Vandaag onze energieleverancier aangepast via energiedirect.
    we kenden het van de reclame. Handig om uit te zoeken waar je het goedkoopst zit en we hebben het meteen hier afgesloten voor het nieuwe jaar! Was allemaal snel geregeld en scheelt best veel geld per maand vanaf volgend jaar. Daar ben ik blij mee.

    Door: Ellemiek29-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    energiecontract goedkoper

    Altijd even goed vergelijken voor je zomaar je energiecontract verlengt! Wij hadden het via energiedirect geregeld en dat scheelde echt best wat geld per maand. Goed geregeld allemaal, je hoeft zelf niet zoveel te doen behalve kiezen en betalen :)

    Door: Karin21-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    te duur

    moesten 550 euro bijbetalen ,gas altijd 900m3 nu opeens 300 m3 meer gebruiken ? zelf sterretje zetten minimaal 2 sterretjes anders kan het niet

    Door: P.van Alphen19-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3,5
    rating

    Goedkope energie

    Lekker goedkoop en overstappen ging gelukkig snel - hoefde zelf niet zo veel te doen.

    Scheelt gewoon weer geld alles is meegenomen

    Door: Bas van Vliet04-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Blij dat ik ben overgestapt

    hele mooie openingsaanbieding... overstappen ging snel en eenvoudig. geen problemen, administratie klopt gewoon en de lampen werken allemaal. Blij dat ik ben overgestapt

    Door: Marie van Beek09-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    opzeggen makkelijk

    bij verhuizing moest ik opzeggen, bij mijn nieuwe huis ben ik afhankelijk van de vve en die hebben geen energiedirect maar iets anders.
    wilde even zeggen dat opzeggen heel makkelijk ging, dat had ik namelijk echt niet verwacht: je hoort altijd van die verhalen.

    goed, dus!

    Door: Elsa van t22-09-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Liegende verkopers

    Opdringerige verkopers die mij een contract aansmeerden en beloofden dat het goedkoper zou zijn dan mijn huidige contract. Het maandbedrag was inderdaad lager, maar dit was blijkbaar gebaseerd op een lager verbruik dan mijn echte verbruik. Ze zeiden dat de vaste kosten lager waren bij hun, maar toen ik dit later checkte bleek dit niet waar, en was ik duurder uit voor mijn huidige verbruik. Ze liegen om je binnen te krijgen!
    Toen ik hier over klaagde werdt mijn contract geannuleerd zonder excuses, echt belachelijk.

    Door: Alex Brandsen20-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Overstap zonder problemen

    Vorig jaar overgestapt. Ik gaf aan wat ik bij de Nuon betaalde, ze hebben me verteld dat ze wat goedkoper zijn, maar ook betere service leveren, dus ben ik overgestapt.
    Ze hebben voor mij opgezegd bij de nuon en me overgesloten zonder problemen. Nu betaal ik wat minder dan ik deed, wat wel fijn is natuurlijk.
    De service bij de verkoop was goed! Ik heb verder geen problemen gehad, dus kan verder weinig zeggen over de service nu, maar al met al ben ik dus blij met de overstap!

    Door: Kees17-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    dramatische overstap naar energiedirect...

    In juni door een deur aan deur verkoopster omgepraat om over te stappen naar energiedirect [nog nooit eerder aan de deur gedaan!]. Besparingen, geen overstappen kosten want zijn dochterbedrijf van Essent en dat zou toch beetje gek zijn als die dan een hoge rekening zouden sturen..Nu eindafrekening van Essent: 620€ en ik kan mogelijk een opzegvergoeding van 250€ krijgen. Helaas dus de kleine lettertjes niet goed gelezen! Uitleg over de leugens die verteld zijn: helaas de deur aan deur verkopers zijn onderdeel van een extern bedrijf... Jammer dat het zo gespeeld wordt en vooral boos op mezelf. Heb het contract [3 jaar] alvast opgezegd zodat ik terug kan naar Essent!

    Door: Ann Heinen16-08-2018
    Pieter 08-11-2018

    Je maakt een grote fout, Koop nooit een energie abonnement aan de deur. Zij weten helemaal niet wat voor abonnement je hebt. Dus ga gewoon naar gaslicht.com

    M. van den Berg-Dikker08-01-2019

    Ik kan Energie direct alleen maar afraden. Heb alleen maar problemen sinds mijn overstap. Krijg niet de actie tarieven die ik in september heb afgesproken. Ben hier dagelijks mee bezig. Was ik maar nooit overgestapt.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    overgestapt voor lagere energiekosten

    Vorige week overgestapt via Energie Direct vooral om te besparen op energiekosten. Alles is nu netjes geregeld en ik ben tevreden. vorig jaar precies hetzelfde gedaan, toen was de besparing wel wat groter, maar ja.alle beetjes helpen nietwaar?

    Door: K. Tilman23-01-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    Overstappen energie januari

    Superfijn dat ik nu nog kon overstappen met energie, ik was het in alle drukte van december helemaal vergeten!! Heb een veel goedkoper contract nu, ben ik heel blij mee want het geld groeit mij niet op de rug......

    Door: K. Jans20-01-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Minder klantvriendelijk als je weggaat.

    Eerlijk is eerlijk ,ik heb nooit geen klachten gehad over energie direct.............Tot nu !!!
    IK wil mijn contract opzeggen omdat ik ga samenwonen en moet daar nu €100,00
    boete voor betalen omdat mijn contract niet is afgelopen. Als ik bij hun weg zou gaan
    omdat ik overstap en zou dan moeten betalen zou ik het helemaal begrijpen.
    Maar nu is het naar mijn mening zeer klantonvriendelijk.
    Ik zal dus ook echt geen reclame voor ze maken.

    Door: Jacqueline Massy15-01-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5,5
    rating

    gezien in de reclame

    gezien in de reclame en toen toch maar even gecheckt
    inderdaad een mooie deal dus wij zijn met het hele huis na wat rekenwerk overgestapt. scheelt best wat geld namelijk en het maakt mij verder weinig uit waar ik zit.

    Door: erik03-01-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    14 euro per maand goedkopere energie

    Het scheelde 14 euro per maand ten opzichte van mijn vorige energieleverancier Eneco.
    Overstappen was snel geregeld en volgens mij hebben we gewoon precies dezelfde energie!

    Door: K. Schutte29-12-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    lage maandlasten voor energie

    wij hebben dit jaar ook gekozen voor Energie Direct, vooral omdat de maandlasten hier veel lager gaan uitvallen dan bij onze oude energieleverancier! En deze was gelukkig ook gewoon in ons dorp beschikbaar, want daar hebben we ook wel eens problemen mee gehad. Afsluiten was snel gebeurd.

    Door: Jan vd Heuvel22-12-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Goedkope energie

    Overgestapt met een mooie aanbieding en ze zijn nog steeds de goedkoopste voor mij met lage maandlasten.

    Door: G. van der wijden18-12-2017
    marizsa19-12-2017

    Dit bedrijf doet op een smerige manier aan colportage en ""regelt" dan een overstap, liefst bij een bejaarde, zonder dat de betrokkene daarmee bewust instemt. De maandlasten zijn eerst lager en dan komt de grote klap aan het eind van het jaar. Uiteindelijk is de persoon veel duurder uit. Schandalige praktijken!!

    pieter08-11-2018

    Je bent er zelf bij als je aan de deur iets afsluit wat niet goed controleer baar is. Ik stap ieder jaar over naar een andere maatschappij. Nog nooit een probleem gehad via www.Gaslicht.com

    Frans de Rover21-10-2019

    Keurig elke maand betaald zoals afgesproken drie jaar lang zelfde bedrag nu na een jaar gaat het maandtarief met 75 euro omhoog (hoger dan de nuon waar ik zat en agressie ten top nog even 500 nabetalen anders komen ze afsluiten ik voel me echt zwaar in de maling genomen door deze club Nooit meer overstappen het is een manier voor deze mensen om geld te verdienen en ze hebb en maling aan hun (nieuwe) klanten.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Goedkoop met soms een foutje

    Ik ben anderhalf jaar geleden overgestapt. En tot op heden zijn ze echt een stuk goedkoper dan andere. Dat wil ook wel want de klantenservice is soms een zooitje. 1x Klopte mijn factuur niet. Tip: ga heeeeeel hard tegen ze schreeuwen bij de klantenservice, vraag om een manager en dreig met van alles zoals aangeven bij pricewise (waar ik via hun bij energie direct gekomen ben) en toen was het erg snel opgelost. Voorderest geen problemen meer. Dus ja goedkoop als je af en toe van een verzetje houdt komt het goed.

    Door: Mehmet30-04-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    lage kosten voor stroom

    Wij zitten bij energiedirect omdat de kosten hier heel erg laag zijn vergeleken met anderen.

    Door: Berno05-09-2016
    fb energie direct30-09-2018

    hoi ik ben fabio van energhie direct! vraagje bent u nog steeds klant?

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Schrijf zelf een review over Energiedirect.nl

    Uw beoordeling