NederlandReview

  Ervaringen Energiedirect

  Niets is handiger dan al te weten wat anderen vonden van een energieleverancier. Uitgaan van wat er op de website staat, hoeft natuurlijk niet altijd waar te zijn. Het is beter om de mening te geloven van honderden mensen die al ervaringen hebben met energie direct. Lees daarom al onze onafhankelijke beoordelingen van gebruikers, hier aan de rechterkant.

  Over Energiedirect.nl

  Energie direct is een online energieleverancier en is eigendom van energiebedrijf Essent. Energiedirect beweerd dat ze al sinds 2002 bij de goedkoopste leveranciers van Nederland horen. Let wel! Niet DE goedkoopste zijn, of dit garanderen, maar bij de selecte groep van goedkope leveranciers horen. Het is ook geen kleine speler met 700.000 gebruikers. Ze beweren bekend te staan om de lage tarieven en prijzen waarbij je zelf grip hebt op de kosten. Ofwel; een continue overzicht van alles wat er gebeurt. Kreten als deals zonder "overstapgedoe" en "maandkosten zonder verrassingen" komen direct op je af. Of dit ook echt zo is? Lees dat hier. Wat erg handig is, is dat u de verschillende pakketten makkelijk kunt vergelijken, maar ook de kosten kan berekenen heel gedetailleerd gebaseerd op uw huishoudens-situatie. Zo kunt u aangeven uit hoeveel personen uw gezinssituatie bestaat zodat hier rekening mee gehouden wordt. Op basis hiervan worden de tarieven uitgerekend.

  Energie direct: meterkast

  Diensten Energiedirect

  Bij Energiedirect kunt u terecht als een particulier maar ook als een zakelijke klant. Particulieren kunnen kiezen voor Energie Thuis van EnergieDirect en zakelijke klanten kunnen kiezen voor Energie Zakelijk. Aangezien wij een consumenten site zijn, zullen we alleen de energie thuis optie voor u bespreken. Wat ons direct opvalt is dat er vooral alleen mogelijk zijn voor langere periodes. Vooral het woord "vast" komt veel ter sprake. Let dus goed op indien u over wilt stappen want u zit hier dus een langere periode aan vast. Vast staat ook voor het tarief dat vast komt te staan. Dat helpt, want dan weet u waar u aan toe bent voor een langere periode. Dat is makkelijk zodat u uw maandelijkse kosten vantevoren weet. Maar doordat het niet variabel is en dus niet flexibel, profiteert u niet van een lagere prijs als de marktprijs naar beneden gaat.

  Echter, als de marktprijs stijgt dan profiteert u natuurlijk hiervan omdat u het lagere tarief behoudt. Zo bestaat er op dit moment een 1, 2 of 3 jaar vast abonnement. Op dit moment liggen deze prijzen heel dicht bij elkaar, dus het is ons niet zo duidelijk waarom u voor 3 jaar zou kiezen of voor 1 jaar en wat daar de voordelen of kortingen van elkaar zouden verschillen. Wellicht kunt u het ons uitleggen als u hier ervaring mee heeft? Het is een alles-in-1-pakket van gas & electra en daarbij zitten ook direct alle kosten die u moet betalen voor vatrecht stroom en vastrecht gast. Een ander onderdeel van de diensten is dat ze veel inzicht geven in het verbuik.  Klachten over Energiedirect

  Heeft u moeite met opzeggen van uw energie contract? Wat vindt u van de klantenservice? Werd u goed geholpen of vond u het moeilijk om contact te krijgen met energie direct? Wij horen het graag! En de rest van Nederland ook, zodat iedereen weet of we een energie contract moeten sluiten met Energie Direct. Gelukkig zien wij veel opties op de website om vooral veel online te doen. Handig, want dat bespaart u tijd en kunt u zelf alles snel invullen. Zo kunt u het maandelijkse voorschot wijzigen, uw gegevens wijzigen, verhuizing doorgeven of meterstanden doorgeven. Al deze verschillende mogelijkheden en online services op internet stemt ons vrolijk. De klantenservice staat groot aangegeven op de website wat aangeeft dat ze u graag van dienst zijn.

  Wij vragen ons wel af of ze u ook graag persoonlijk van dienst zijn want erg veel moet via internet. Als u een storing of ander probleem heeft, dan wilt u toch graag snel persoonlijk contact. Gelukkig zien wij een echt storing's contact met telefoon nummer. Wilt u uw contract opzeggen? Dan is die optie best wel verborgen maar niet onvindbaar (klik op de grote knop "klantenservice" op de homepage en helemaal onderaan vind u een tabblad "opzeggen". Een andere nieuwe optie, die wij niet veel zien is de optie om via facebook of twitter uw vraag te stellen. Er zit wel een webcamteam klaar (op bepaalde tijden) om uw vragen te beantwoorden. Vernieuwend en zeker een schouderklopje waard!

  Bent u ook benieuwd wat consumenten van energie direct vinden, lees eerst reviews over EnergieDirect op NederlandReview voordat u besluit om over te stappen!

  Energiedirect
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (41)

  7
  71% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  6.8
  Service
  rating
  6.2
  Prijs
  rating
  7.6
  Leveren
  rating
  7.6

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  De eerste die (wel) goed is!

  Ik heb ze allemaal geprobeerd hoor de afgelopen jaren. Oxxio, engie, pure energie en zelf heb ik in duitsland gewoon en ja hoor..vattenfall geprobeerd. ALTIJD wel ergens weer een keer een probleem gehad. Een fout in de factuur, afrekeningen waarbij aantallen niet klopte en ga zo maar door. Ga je dan klagen, sta je uren in de wachtrij. Energiedirect is letterlijk de eerste die nog NOOIT een probleem heeft gemaakt en ALS ik ze nodig had, dan werd er praktisch direct opgenomen of dezelfde dag op je mail gereageerd. Misschien komt het omdat ze nog niet zo groot zijn en alles nog goed aankunnen? Want de grote jongens, daar ga ik nooit meer heen. Neem het van mij aan, ik zit al 2 jaar hier; energiedirect heeft het WEL voor elkaar!

  Door: M. Blassee28-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Lekker goedkoop

  Op hun website staat er dat ze sinds 2002 tot één van de goedkoopste behoren. En dan word ik dus sceptisch! één van de goedkoopste is dus niet DE goedkoopste meestal. Dus heb ik het internet afgestruind voor goedkopere oplossingen. De nederlandse energiemaatschappij was iets (echt paar euro) goedkoper. Maar daar zag ik veel negatieve recensies dus heb ik voor energiedirect gekozen. Blijkt ook echt goedkoop te zijn (voor mij dus net niet maar toch wel). Ik woon alleen dus weet niet hoe het voor een gezien uit zou pakken. Ik ben het in ieder geval eens met hun slogan.

  Door: Sjoerd Bosman26-06-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Goedkoop met soms een foutje

  Ik ben anderhalf jaar geleden overgestapt. En tot op heden zijn ze echt een stuk goedkoper dan andere. Dat wil ook wel want de klantenservice is soms een zooitje. 1x Klopte mijn factuur niet. Tip: ga heeeeeel hard tegen ze schreeuwen bij de klantenservice, vraag om een manager en dreig met van alles zoals aangeven bij pricewise (waar ik via hun bij energie direct gekomen ben) en toen was het erg snel opgelost. Voorderest geen problemen meer. Dus ja goedkoop als je af en toe van een verzetje houdt komt het goed.

  Door: Mehmet30-04-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Goedkope energie

  Ik struin al jaren online naar de goedkoopste energie leveranciers.
  Niet op energie vergelijkers maar bij de bedrijven zelf.
  Alleen daar kom je op de werkelijke kosten.
  De laatste jaren is Energiedirect.nl een van de goedkoopste. Service is bij mij goed.
  Soms bij een ander 2 of 3 tientjes per jaar goedkoper maar elk jaar staat er een ander op 1. Maar Energiedirect.nl altijd bij de eerste 2.

  Als er 1 goedkoper komt ga ik over. Nu nog niet :)

  Door: F.A. Jansen11-09-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Energiedirect.nl houdt zich niet aan afspraken!

  Ik ben al een aantal keren klant bij Energiedirect.nl geweest en momenteel ook nog. De relatie met ze beviel me altijd goed. Tot aan begin vorige week... het contract moet binnenkort weer verlengd worden en dan ga je diverse energieleveranciers vergelijken. Ik wilde Energiedirect.nl ook graag een kans geven en heb ze ook voor een offerte benaderd. Offertes geven ze niet meer per mail (vreemd eigenlijk) en ik moest ze maar gaan bellen was hun reactie of kijken op de app (die overigens vaak ook niet naar behoren werkt). Uiteindelijk werd ik teruggebeld door een medewerkster. Zij gaf aan dat ze een scherpe aanbieding voor me had. Dit klopte inderdaad, was nog wat voordeliger dan de vele nieuwe kennismakingsaanbiedingen van andere leveranciers. Ik heb met haar het geschatte jaarverbruik en de totale kosten incl. BTW per jaar besproken. Goed.. Ik ben akkoord gegaan met dit fijne aanbod en kreeg direct de bevestiging...Tot mijn grote verbazing werd er alleen met de tarieven per kWh en m3 bevestigd en het bedrag van de cashback en kreeg ik wederom geen totaaloverzicht van de jaarkosten per mail. Heb toen zelf maar een berekening in Excel gemaakt... en wat bleek de totale kosten kwamen veel hoger uit dan de bedragen die mij tijdens 2 telefoongesprekken waren bevestigd. Zelfs nog een check gedaan op gaslicht.com maar het grote verschil bleef bestaan. Kreeg ik later nog een vreemd overzicht met allerlei cijfers door elkaar op de mail...
  Belt vandaag andere medewerkster mij op en geeft aan dat ze niet akkoord kan gaan met het voorstel dat andere medewerkster mij heeft gedaan. Ze geeft aan dat de desbetreffende medewerkster een foute berekening heeft gemaakt en nu moet alles maar geannuleerd worden. Vreemde manier hoe ze met klanten omgaan...de medewerkster maakt de fout en de klant wordt er de dupe van.. Heb haar verteld teleurgesteld te zijn in de hele gang van zaken en dat ik dan zeker ga overstappen naar een andere hopelijk eerlijke energieleverancier. Dit is inmiddels gebeurd. Energiedirect.... "bezint eer je er als klant aan begint......

  Door: Jan20-10-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3
  rating

  Overstappen naar energiedirect

  Zeer slechte service betreft overstappen naar energiedirect. Heb mij aangemeld als nieuwe klant en energiedirect heeft het contract te vroeg in laten gaan wat resulteerde in een overstap boete van 100 euro van mijn vorige energie leverancier. Na vele maken contact en toezeggingen dat energiedirect de 100 euro mij zouden terug betalen krijg ik uiteindelijk te horen dat zij niets betalen. Telkens krijg je weer iemand anders aan de telefoon en diegene die het uiteindelijk heeft toegegeven krijg je niet meer aan de telefoon Damy van Schaijk Wanneer gaat mijn contract in?
  Je ontvangt per e-mail een bevestiging van je aanmelding. In deze bevestiging staat de ingangsdatum van jouw contract.

  Heb je na ontvangst van deze bevestiging de startdatum van het contract zelf nog aangepast? Dan krijg je hiervan ook een e-mail met de aangepaste startdatum.. Waardeloos bedrijf. Trap hier niet in.

  Door: Erwin 22-05-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3.5
  rating

  Overstap zonder problemen

  Vorig jaar overgestapt. Ik gaf aan wat ik bij de Nuon betaalde, ze hebben me verteld dat ze wat goedkoper zijn, maar ook betere service leveren, dus ben ik overgestapt.
  Ze hebben voor mij opgezegd bij de nuon en me overgesloten zonder problemen. Nu betaal ik wat minder dan ik deed, wat wel fijn is natuurlijk.
  De service bij de verkoop was goed! Ik heb verder geen problemen gehad, dus kan verder weinig zeggen over de service nu, maar al met al ben ik dus blij met de overstap!

  Door: Kees17-08-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Overstappen energieleverancier goedkoper

  Wij zijn dit weekend alles aan het regelen met overstappen
  Vandaag onze energieleverancier aangepast via energiedirect.
  we kenden het van de reclame. Handig om uit te zoeken waar je het goedkoopst zit en we hebben het meteen hier afgesloten voor het nieuwe jaar! Was allemaal snel geregeld en scheelt best veel geld per maand vanaf volgend jaar. Daar ben ik blij mee.

  Door: Ellemiek29-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Al 3 jaar zonder problemen

  Ik zit nu al weer 3 jaar bij energie direct. Ik sluit ieder jaar mijn contract opnieuw af want dat scheelt je geld!! Nooit geen malafide praktijken tegengekomen hier, altijd netjes geholpen. Ook toen er een factuur niet op tijd betaald was kon ik uit coulance het bedrag later betalen zonder extra kosten. Hiervoor bij oxxio gezeten en energiedirect.nl is veel beter in de service.

  Door: Savengee07-08-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  makkelijk en snel

  Ik stap altijd elk jaar over. Gewoon een nieuw contract afsluiten elk jaar ben je echt het goedkoopst uit. Is even wat gepriegel met het papierwerk. maar stroom blijft stroom en het komt nog altijd uit het stopcontact dus gaat prima. En met energiedirect tot op heden de beste ervaring gehad. Geen gezeur en makkelijk om alles te verwerken. prima zo.

  Door: Marco van Oosten08-08-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Energie contract

  overgestapt van FENOR naar energiedirect. Hebben niet gewacht tot mijn jaarcontract was afgelopen en moet 100 euro boete betalen. Heb 2 dagen voor mijn contract in ging contact gehad met energiedirect en zij zouden de boete betalen. Heb nu contact gehad omdat het contract is ingegaan en willen de beloofde boete niet betalen.

  Door: Erwin baten30-04-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Stelletjes stalkers

  Raar dat deze website zulke positieve reacties heeft en deze niet;
  Www.
  ervaringen .nl/energiedirect-nl

  Ze blijven en blijven en blijven maar bellen, ondanks dat ik al tig keer heb aangegeven niet meer gebeld te willen worden. Erg vervelend. En dan ook nog afgesnauwd worden als je aangeeft dat het erg vervelend wordt dat ze blijven bellen

  Door: Carol 08-04-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Energiederict

  Ze zijn een groep dieven, laat je niet voor de gek houden, ze hebben de slechtste klantenservice ooit, de medewerker van klantenservice schreeuwde letterlijk tegen me aan de telefoon, omdat ik probeerde ruzie met haar te maken, en als je probeert te stoppen met hun contract zullen ze hun wraak nemen en ze zullen je veel facturen blijven sturen die nergens op slaan, ik wil deze ervaring nooit meer met ze doornemen

  Door: M. Alsaadi 31-03-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Kontakt met klantenservice

  Sinds een maand is Energiedirect mijn energieleverancier. Het moment waarop de incasso (maandtermijn) werd afgeschreven, was echter ongelukkig gekozen (midden van de maand). Met één telefoontje opgelost: in overleg gekozen voor incasso op 26ste van de maand, ingaande volgende termijn. Dat is prima klantenservice.

  Door: Kees N.18-03-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Afspraak nieuwe tarieven elektriciteit en gas

  Telefonisch een afspraak gemaakt voor de nieuwe tarieven van elektra en ga namelijk gas 0,71409 en elektra 0,22222 en 0,20221!

  Het toegestuurde contract gaf andere bedragen aan namelijk 0,79279 en elektra 0,23126 en 0,21125

  Ondanks diverse gesprekken zijn we er niet uitgekomen inzake de gemaakte afspraken en de afwijkende bedragen in het contract!

  Gelijk mijn contract opgezegd omdat wat er afgesproken wordt niet door Energiedirect wordt nagekomen!

  Door: John Zrour23-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5
  rating

  3 jarig contract

  komen afspraken niet na..

  Door: verhaar18-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4.5
  rating

  Energie

  Zit al jaren lang bij EnergieDirect. Ze zeggen dat bestaande klanten ook bij hun de voordelige delas krijgen. Niets is minder waar....bij vernieuwen van ijn contract krijg ik hogere tarieven dan waar ze nu mee adventeren en wel de welkomstbonus van 110 Euro. Maar mijn vaste tarief voor gas en elktraa samen gaat ook met 108 Euro omhoog! Allemaal sigaren iit eigen doos. Hun antwoord: Maar heeft eerder ook al de goedkope actie tariven gehad (ja 3 jaar terug!). Dus...een keer actie tarief daarna de hoofdprijs. Waar wel op de site net doen als de tarieven normaal zojn en voor vaste klanten roepen: "Contract verlengen? Altijd een scherpe deal. Ook als je al klant bent. Bij energiedirect.nl krijg iedereen altijd een scherpe deal. Of je nu klant wordt of al jaren bent. Nu blij, straks blij." Nou nee, toen blij, nu niet meer blij. Ik ben weg.....

  Door: Guus15-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5
  rating

  Tevreden

  Netjes in de communicatie en we hadden een mooie aanbieding. Dus tevreden hier!

  Door: L. Heijer31-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  energiecontract goedkoper

  Altijd even goed vergelijken voor je zomaar je energiecontract verlengt! Wij hadden het via energiedirect geregeld en dat scheelde echt best wat geld per maand. Goed geregeld allemaal, je hoeft zelf niet zoveel te doen behalve kiezen en betalen :)

  Door: Karin21-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  te duur

  moesten 550 euro bijbetalen ,gas altijd 900m3 nu opeens 300 m3 meer gebruiken ? zelf sterretje zetten minimaal 2 sterretjes anders kan het niet

  Door: P.van Alphen19-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Schrijf zelf een review over Energiedirect

  Uw beoordeling

  FAQ

  Is Energiedirect een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 41 ervaringen geplaatst over Energiedirect. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 7 gekregen, waarbij 71% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Energiedirect actief?

  Energiedirect is vooral actief in de categorie Energie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en)

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Energiedirect gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.