Energie Direct
Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Cijfer6,4

Totaal

6,4

Bestellen

6

Service

5,8

Prijs

7,4

Leveren

6,8
13 rating67 %Zou hier weer kopen!

Alle reviews:

27-01-2017
  • Bestellen

    2
  • Service

    2
  • Prijs

    2
  • Levering

    2
2
Zou hier weer kopen:NEE
Door: anoniem

Energie Direct - typische gevalletje goedkoop is duurkoop: wurgcontract en slechte communicatie

Boeven! let op als je met ze belt... het teken is namelijk heel helder aan de wand!. "Wij zullen dit gesprek opnemen om te voldoen aan de juridische eisen" niet om de klanttevredenheid of service te verbeteren maar simpelweg om zich in te dekken...
Als je moet verhuizen zul je een boete op je dak krijgen van 50 euro per product.. dus als je gas en electra hebt.. is dat 100 euro.. Staat nergens vermeld.. jawel.. ergens begraven in de voorwaarden natuurlijk maar ondanks vragen aan mijn zijde bij afsluiten is dit niet vermeld. Typisch gevalletje.. goedkoop is duurkoop

Reageer op deze review

  • De velden met * zijn verplicht


18-01-2017
  • Bestellen

    2
  • Service

    2
  • Prijs

    2
  • Levering

    2
2
Zou hier weer kopen:NEE
Door: Mevr Klein

Energie Direct - Onterecht eindafrekening kosten van Eneco

DtD verkopers hebben mij onterecht klant gemaakt van Energie Direct. Van jullie een brief gekregen met excuses maar ik zit nu met een eindafrekening die onterecht is. Hoe gaan jullie dit oplossen??
Mijn beoordeling is niet van belang, ik heb het minimale aangegeven wat nog teveel is..

Reageer op deze review

  • De velden met * zijn verplicht
05-09-2016
  • Bestellen

    10
  • Service

    10
  • Prijs

    10
  • Levering

    10
10
Zou hier weer kopen:JA
Door: Berno

Energie Direct - lage kosten voor stroom

Wij zitten bij energiedirect omdat de kosten hier heel erg laag zijn vergeleken met anderen.

Reageer op deze review

  • De velden met * zijn verplicht
07-08-2016
  • Bestellen

    8
  • Service

    10
  • Prijs

    8
  • Levering

    8
8,5
Zou hier weer kopen:JA
Door: Savengee

Energie Direct - Al 3 jaar zonder problemen

Ik zit nu al weer 3 jaar bij energie direct. Ik sluit ieder jaar mijn contract opnieuw af want dat scheelt je geld!! Nooit geen malafide praktijken tegengekomen hier, altijd netjes geholpen. Ook toen er een factuur niet op tijd betaald was kon ik uit coulance het bedrag later betalen zonder extra kosten. Hiervoor bij oxxio gezeten en energiedirect.nl is veel beter in de service.

Reageer op deze review

  • De velden met * zijn verplicht
28-05-2016
  • Bestellen

    2
  • Service

    2
  • Prijs

    2
  • Levering

    2
2
Zou hier weer kopen:NEE
Door: bert petersen

Energie Direct - wat een oplichters

ik kreeg een jongen aan de deur die mij vertelde dat wanneer ik over zou stappen met het bestaande energieverbruik bij energiedirect veeel goedkoper uit zou wezen , waardoor ik contract heb afgesloten. totdat ik 1e rekening kreeg , waarop stond dat ik veel lager ingeschat was kwa energieverbruik. dus ik weer bericht sturen na 6 keer bellen {waarbij niet werd opgenomen] 2 weken later kreeg ik pas antwoord. maar het mooiste is nog dat ze zeiden dat ik met dit energieverbruik nog duurder uit was dan mijn vorige leverancier. na na 8 maanden stap ik toch maar weer over naar nuon. waardoor ik een eindrekening kreeg van 370 euro. dus ik weer een bericht sturen van dat ik bij overstappen van nuon naar energie direct ook nog geen overstapgeld had ontvangen van hun.
ik kreeg een antwoord terug hierop heeft u geen recht meer ,want u bent geen klant meer. Maar ik kon bij hun wel de boete betalen van 200 euro omdat ik weg ging

Reageer op deze review

  • De velden met * zijn verplicht
04-04-2016
  • Bestellen

    6
  • Service

    2
  • Prijs

    10
  • Levering

    8
6,5
Zou hier weer kopen:JA
Door: annabelle

Energie Direct - heel goedkoop

Ik ben vorig jaar overgestapt naar energie direct, omdat ik veel te veel betaalde voor wat ik eigenlijk gebruikte! Het is hier echt veel goedkoper dan dat ik gewend ben en dan waar ik heb gekeken. De service laat wel echt te wensen over, facturen kloppen vaak niet en als je dan wilt bellend nemen ze of niet op of weten ze niet wie ze ervoor moeten hebben. Het is een grote rommel op het kantoor daar.

Reageer op deze review

  • De velden met * zijn verplicht
25-02-2016
  • Bestellen

    2
  • Service

    2
  • Prijs

    2
  • Levering

    2
2
Zou hier weer kopen:NEE
Door: Dick Mink

Energie Direct - de heer

Direct energie

Misschien herkent u dit, misschien ook niet, maar dan weet u na het lezen dat het kan gebeuren.

Vanuit oogmerk duurzaamheid hebben wij maart 2015 zonnepanelen op ons dak laten monteren met een capaciteit voor op te wekken stroom ongeveer gelijk aan ons verbruik. Direct na installatie vroeg ik onze leverancier van elektriciteit om het voorschot bedrag op nul te stellen. De reden hiervoor is eenvoudig: de optelsom van vaste kosten voor levering en netwerkbeheer (circa € 240) blijven onder de negatieve energieheffing (circa € 318 retour). Dit betekent dat als per saldo geen stroom wordt afgenomen, de leverancier geld terug moet betalen aan de klant.

Nu de werkelijkheid:
1) Het systeem van onze leverancier kon niet op nul voorschot worden gezet en bleef steken op €1 per maand. Dat bedrag werd niet maandelijks geïncasseerd, maar bij de jaar nota afgerekend. Toch moest ik op de factuur lezen dat ik € 3 per maand aan administratiekosten moest betalen vanwege ‘handmatige facturatie’. Wat onzin is want de machtiging om automatisch te incasseren werd niet gebruikt, maar was wel beschikbaar. Bovenal had ik telefonisch en schriftelijk verzocht om geen voorschot meer te hoeven betalen en ook onderbouwd waarom. De noodzaak om maandelijks iets af te rekenen kwam uitsluitend voort uit een knullig werkend systeem van mijn leverancier.
2) De jaar nota welke ik in januari 2016 ontving bracht niet de verwachte teruggave, maar een schrikbarend bedrag van bijna € 2.000 te betalen! Blijkt dat er bij het verwerken van mijn meterstanden een nulletje was verschoven. Nu kan dat gebeuren, maar omdat mijn leverancier contracthouder is met de netwerkbeheerder, mocht ik verwachten dat die dit zou oplossen met de netwerkbeheerder a.d.h.v. door mij verstrekte foto’s met de werkelijke meterstanden. Dit werd gewoonweg geweigerd, ze deden niets, en ik mocht het zelf gaan oplossen. Uit het contact met mijn netwerkbeheerder bleek dat die een speciale afdeling heeft waar energieleveranciers met dit soort problemen terecht kunnen. In mijn geval was de netwerkbeheerder gelukkig bereid de omgekeerde weg te volgen. Dus zij stuurden via hun speciale afdeling mijn foto’s door aan de facturatie afdeling van mijn leverancier en pas toen ontving ik een gecorrigeerde factuur. Een slecht staaltje service van de service afdeling van mijn leverancier.

Kennelijk ben ik als duurzame klant niet gewenst bij deze weinig duurzame leverancier. Ik voel mij heel slecht behandeld, eigenlijk weggepest, en de energie die ik van ze kreeg dreef mij direct dit stuk te openbaren. Als u wilt weten is dit waar gebeurd, dan kan ik u zweren dat het bovenstaande een echte ervaring weergeeft. En als u wilt weten welke leverancier het betreft, dan kan ik u verklappen dat het om EnergieDirect gaat. Ten slotte kan ik u melden dat wij inmiddels zijn overgestapt naar een andere leverancier en nooit meer klant van EnergieDirect zullen worden. En u bent nu gewaarschuwd.

Reageer op deze review

  • De velden met * zijn verplicht

Reactie op deze post:

Door: FRED ROLDANUS01-07-2016

Zit bij eneco, ben er bijna ingetrapt. vertrouwde zijn praatje niet, heb er toch vanafgezien. hij wilde gelijk mijn persoons nummer , krijgt tie niet van me. sofi .

09-10-2015
  • Bestellen

    10
  • Service

    10
  • Prijs

    10
  • Levering

    8
9,5
Zou hier weer kopen:JA
Door: Berno

Energie Direct - Goedkoper dan Essent

En ook nog veel vriendelijker aan de telefoon.

Reageer op deze review

  • De velden met * zijn verplicht
07-10-2015
  • Bestellen

    2
  • Service

    6
  • Prijs

    10
  • Levering

    8
6,5
Zou hier weer kopen:JA
Door: Nielsg.

Energie Direct - Inderdaad goedkoper

Veel gedoe met afsluiten maar ze zijn inderdaad wat goedkoper dan ik gewend was.

Reageer op deze review

  • De velden met * zijn verplicht
06-10-2015
  • Bestellen

    8
  • Service

    10
  • Prijs

    10
  • Levering

    8
9
Zou hier weer kopen:JA
Door: Svetlana

Energie Direct - Goede commicatie online

Energie is een ver van bed show; ik weet er weinig van. Dus handig dat ik ze ook via facebook vragen kan stellen, daardoor vind ik ze minder ver weg en onbereikbaar dan andere bedrijven. En toen bleek ook dat ze goedkoper waren, voor mij dan. Ik woon alleen namelijk.

Reageer op deze review

  • De velden met * zijn verplicht
08-08-2015
  • Bestellen

    10
  • Service

    8
  • Prijs

    8
  • Levering

    10
9
Zou hier weer kopen:JA
Door: Marco van Oosten

Energie Direct - makkelijk en snel

Ik stap altijd elk jaar over. Gewoon een nieuw contract afsluiten elk jaar ben je echt het goedkoopst uit. Is even wat gepriegel met het papierwerk. maar stroom blijft stroom en het komt nog altijd uit het stopcontact dus gaat prima. En met energiedirect tot op heden de beste ervaring gehad. Geen gezeur en makkelijk om alles te verwerken. prima zo.

Reageer op deze review

  • De velden met * zijn verplicht
15-07-2015
  • Bestellen

    8
  • Service

    8
  • Prijs

    10
  • Levering

    8
8,5
Zou hier weer kopen:JA
Door: Giovani Lo

Energie Direct - Goedkoopste

Voor mij de goedkoopste. Prima ervaringen hier!

Reageer op deze review

  • De velden met * zijn verplicht
10-07-2015
  • Bestellen

    2
  • Service

    2
  • Prijs

    8
  • Levering

    8
5
Zou hier weer kopen:NEE
Door: Hulya B.

Energie Direct - Rampenplan!

Net verhuist van huur naar koop. De stroom & gas waren snel overgezet / of aangesloten (wat dat betreft energie..direct.) maar toen begon het hoor. Facturen die niet klopte. Nabellen (en dat is een ramp want je krijgt niemand te pakken) dus alle via de mail en dat duurt maar. Echt een rampenplan die administratie van ze. Ze zijn goedkoper (als je factuur klopt) maar ik ga terug naar nuon.

Reageer op deze review

  • De velden met * zijn verplicht
26-06-2015
  • Bestellen

    10
  • Service

    6
  • Prijs

    10
  • Levering

    8
8
Zou hier weer kopen:JA
Door: Sjoerd Bosman

Energie Direct - Lekker goedkoop

Op hun website staat er dat ze sinds 2002 tot één van de goedkoopste behoren. En dan word ik dus sceptisch! één van de goedkoopste is dus niet DE goedkoopste meestal. Dus heb ik het internet afgestruind voor goedkopere oplossingen. De nederlandse energiemaatschappij was iets (echt paar euro) goedkoper. Maar daar zag ik veel negatieve recensies dus heb ik voor energiedirect gekozen. Blijkt ook echt goedkoop te zijn (voor mij dus net niet maar toch wel). Ik woon alleen dus weet niet hoe het voor een gezien uit zou pakken. Ik ben het in ieder geval eens met hun slogan.

Reageer op deze review

  • De velden met * zijn verplicht
26-06-2015
  • Bestellen

    8
  • Service

    6
  • Prijs

    8
  • Levering

    10
8
Zou hier weer kopen:JA
Door: Sander ter Vorst

Energie Direct - Geen poespas

Alhoewel ze zoveel mogelijk proberen je via de website te helpen is dat niet erg. Het is in ieder geval geen poespos en je kan lekker alles online regelen. Gaat meestal toch sneller dan ellelang in de wacht hangen bij de klantenservice. Dus ik ben er blij mee.

Reageer op deze review

  • De velden met * zijn verplicht

Anderen bekeken ook:

  • Oxxio

    Oxxio

    Beoordelingen, ervaringen en klachten

    Cijfer: 7,2Lees ervaringen
  • Nederlandse Energie Maatschappij

    Nederlandse Energie Maatschappij

    Beoordelingen, ervaringen en klachten

    Cijfer: 5,8Lees ervaringen
  • Essent

    Essent

    Beoordelingen, ervaringen en klachten

    Cijfer: 7,2Lees ervaringen

Schrijf zelf een Review

Over Energie Direct

Uw beoordeling:

  • Bestellen
  • Service
  • Prijs
  • Levering

Zou u nogmaals kopen bij Energie Direct?

  • De velden met * zijn verplicht

schrijf zelf een review

Ervaringen Energie Direct

Niets is handiger dan al te weten wat anderen vonden van een energieleverancier. Uitgaan van wat er op de website staat, hoeft natuurlijk niet altijd waar te zijn. Het is beter om de mening te geloven van honderden mensen die al ervaringen hebben met energie direct. Lees daarom al onze onafhankelijke beoordelingen van gebruikers, hier aan de rechterkant. 

Over Energie Direct
Energie Direct beweerd dat ze al sinds 2002 bij de goedkoopste leveranciers van Nederland horen. Let wel! Niet DE goedkoopste zijn, of dit garanderen, maar bij de selecte groep van goedkope leveranciers horen. Het is ook geen kleine speler met 700.000 gebruikers. Ze beweren bekend te staan om de lage tarieven en prijzen waarbij je zelf grip hebt op de kosten. Ofwel; een continue overzicht van alles wat er gebeurt. Kreten als deals zonder "overstapgedoe" en "maandkosten zonder verrassingen" komen direct op je af. Of dit ook echt zo is? Lees dat hier. Wat erg handig is, is dat u de verschillende pakketten makkelijk kunt vergelijken, maar ook de kosten kan berekenen heel gedetailleerd gebasseert op uw huishoudens-situatie. Zo kunt u aangeven uit hoeveel personen uw gezinssituatie bestaat zodat hier rekening mee gehouden wordt. Op basis hiervan worden de tarieven uitgerekend. 

Diensten Energie Direct
Er bestaat een optie voor Energie thuis, als energie zakelijk. Aangezien wij een consumenten site zijn, zullen we alleen de energie thuis optie voor u bespreken.  Wat ons direct opvalt is dat er vooral alleen mogelijk zijn voor langere periodes. Vooral het woord "vast" komt veel ter sprake. Let dus goed op indien u over wilt stappen want u zit hier dus een langere periode aan vast. Vast staat ook voor het tarief dat vast komt te staan. Dat helpt, want dan weet u waar u aan toe bent voor een langere periode. Dat is makkelijk zodat u uw maandelijkse kosten vantevoren weet. Maar doordat het niet variabel is en dus niet flexibel, profiteert u niet van een lagere prijs als de marktprijs naar beneden gaat. Gaat deze omhoog dan profiteert u natuurlijk hiervan omdat u het lagere tarief behoudt. Zo bestaat er op dit moment een 1, 2 of 3 jaar vast abonnement. Op dit moment liggen deze prijzen heel dicht bij elkaar, dus het is ons niet zo duidelijk waarom u voor 3 jaar zou kiezen of voor 1 jaar en wat daar de voordelen of kortingen van elkaar zouden verschillen. Wellicht kunt u het ons uitleggen als u hier ervaring mee heeft? Het is een alles-in-1-pakket van gas & electra en daarbij zitten ook direct alle kosten die u moet betalen zals vastrecht stroom en vastrecht gast. Een ander onderdeel van de diensten is dat ze veel inzicht geven in het verbuik. 


Klachten Energie direct
Heeft u moeite met opzeggen van uw energie contract? Wat vindt u van de klantenservice? Werd u goed geholpen of vond u het moeilijk om contact te krijgen met energie direct? Wij horen het graag! En de rest van Nederland ook, zodat iedereen weet of we een energie contract moeten sluiten met Energie Direct. Gelukkig zien wij veel opties op de website om vooral veel online te doen. Handig, want dat bespaart u tijd en kunt u zelf alles snel invullen. Zo kunt u het maandelijkse voorschot wijzigen, uw gegevens wijzigen, verhuizing doorgeven of meterstanden doorgeven. Al deze verschillende mogelijkheden en online services op internet stemt ons vrolijk. De klantenservice staat groot aangegeven op de website wat aangeeft dat ze u graag van dienst zijn. Wij vragen ons wel af of ze u ook graag persoonlijk van dienst zijn want erg veel moet via internet. Als u een storing of ander probleem heeft, dan wilt u toch graag snel persoonlijk contact. Gelukkig zien wij een echt storings contact met telefoon nummer. Wilt u uw contract opzeggen? Dan is die optie best wel verborgen maar niet onvindbaar (klik op de grote knop "klantenservice" op de homepage en helemaal onderaan vind u een tabblad "opzeggen". Een andere nieuwe optie, die wij niet veel zien is de optie om via facebook of twitter uw vraag te stellen. Er zit een heus webcamteam klaar (op bepaalde tijden) om uw vragen te beantwoorden. Vernieuwend en zeker een schouderklopje waard!

Nieuwsberichten:
Check onze laatste kortingen, nieuws & voordelen van Energie Direct;
Energierekening verdubbeld in September

Als eerste alle nieuwtjes en acties

Schrijf zelf een Review

Schrijf nuEn win een diner voor 2!