NederlandReview

  Ervaringen Energiedirect

  Niets is handiger dan al te weten wat anderen vonden van een energieleverancier. Uitgaan van wat er op de website staat, hoeft natuurlijk niet altijd waar te zijn. Het is beter om de mening te geloven van honderden mensen die al ervaringen hebben met energie direct. Lees daarom al onze onafhankelijke beoordelingen van gebruikers, hier aan de rechterkant.

  Over Energiedirect.nl

  Energie direct is een online energieleverancier en is eigendom van energiebedrijf Essent. Energiedirect beweerd dat ze al sinds 2002 bij de goedkoopste leveranciers van Nederland horen. Let wel! Niet DE goedkoopste zijn, of dit garanderen, maar bij de selecte groep van goedkope leveranciers horen. Het is ook geen kleine speler met 700.000 gebruikers. Ze beweren bekend te staan om de lage tarieven en prijzen waarbij je zelf grip hebt op de kosten. Ofwel; een continue overzicht van alles wat er gebeurt. Kreten als deals zonder "overstapgedoe" en "maandkosten zonder verrassingen" komen direct op je af. Of dit ook echt zo is? Lees dat hier. Wat erg handig is, is dat u de verschillende pakketten makkelijk kunt vergelijken, maar ook de kosten kan berekenen heel gedetailleerd gebaseerd op uw huishoudens-situatie. Zo kunt u aangeven uit hoeveel personen uw gezinssituatie bestaat zodat hier rekening mee gehouden wordt. Op basis hiervan worden de tarieven uitgerekend.

  Diensten Energiedirect

  Bij Energiedirect kunt u terecht als een particulier maar ook als een zakelijke klant. Particulieren kunnen kiezen voor Energie Thuis van EnergieDirect en zakelijke klanten kunnen kiezen voor Energie Zakelijk. Aangezien wij een consumenten site zijn, zullen we alleen de energie thuis optie voor u bespreken. Wat ons direct opvalt is dat er vooral alleen mogelijk zijn voor langere periodes. Vooral het woord "vast" komt veel ter sprake. Let dus goed op indien u over wilt stappen want u zit hier dus een langere periode aan vast. Vast staat ook voor het tarief dat vast komt te staan. Dat helpt, want dan weet u waar u aan toe bent voor een langere periode. Dat is makkelijk zodat u uw maandelijkse kosten vantevoren weet. Maar doordat het niet variabel is en dus niet flexibel, profiteert u niet van een lagere prijs als de marktprijs naar beneden gaat.

  Echter, als de marktprijs stijgt dan profiteert u natuurlijk hiervan omdat u het lagere tarief behoudt. Zo bestaat er op dit moment een 1, 2 of 3 jaar vast abonnement. Op dit moment liggen deze prijzen heel dicht bij elkaar, dus het is ons niet zo duidelijk waarom u voor 3 jaar zou kiezen of voor 1 jaar en wat daar de voordelen of kortingen van elkaar zouden verschillen. Wellicht kunt u het ons uitleggen als u hier ervaring mee heeft? Het is een alles-in-1-pakket van gas & electra en daarbij zitten ook direct alle kosten die u moet betalen voor vatrecht stroom en vastrecht gast. Een ander onderdeel van de diensten is dat ze veel inzicht geven in het verbuik.


  Energie direct: meterkast

  Klachten over Energiedirect

  Heeft u moeite met opzeggen van uw energie contract? Wat vindt u van de klantenservice? Werd u goed geholpen of vond u het moeilijk om contact te krijgen met energie direct? Wij horen het graag! En de rest van Nederland ook, zodat iedereen weet of we een energie contract moeten sluiten met Energie Direct. Gelukkig zien wij veel opties op de website om vooral veel online te doen. Handig, want dat bespaart u tijd en kunt u zelf alles snel invullen. Zo kunt u het maandelijkse voorschot wijzigen, uw gegevens wijzigen, verhuizing doorgeven of meterstanden doorgeven. Al deze verschillende mogelijkheden en online services op internet stemt ons vrolijk. De klantenservice staat groot aangegeven op de website wat aangeeft dat ze u graag van dienst zijn.

  Wij vragen ons wel af of ze u ook graag persoonlijk van dienst zijn want erg veel moet via internet. Als u een storing of ander probleem heeft, dan wilt u toch graag snel persoonlijk contact. Gelukkig zien wij een echt storing's contact met telefoon nummer. Wilt u uw contract opzeggen? Dan is die optie best wel verborgen maar niet onvindbaar (klik op de grote knop "klantenservice" op de homepage en helemaal onderaan vind u een tabblad "opzeggen". Een andere nieuwe optie, die wij niet veel zien is de optie om via facebook of twitter uw vraag te stellen. Er zit wel een webcamteam klaar (op bepaalde tijden) om uw vragen te beantwoorden. Vernieuwend en zeker een schouderklopje waard!

  Bent u ook benieuwd wat consumenten van energie direct vinden, lees eerst reviews over EnergieDirect op NederlandReview voordat u besluit om over te stappen!

  Energiedirect
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (35)

  7,6
  74% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  7,2
  Service
  rating
  6,6
  Prijs
  rating
  8,2
  Leveren
  rating
  8

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  De eerste die (wel) goed is!

  Ik heb ze allemaal geprobeerd hoor de afgelopen jaren. Oxxio, engie, pure energie en zelf heb ik in duitsland gewoon en ja hoor..vattenfall geprobeerd. ALTIJD wel ergens weer een keer een probleem gehad. Een fout in de factuur, afrekeningen waarbij aantallen niet klopte en ga zo maar door. Ga je dan klagen, sta je uren in de wachtrij. Energiedirect is letterlijk de eerste die nog NOOIT een probleem heeft gemaakt en ALS ik ze nodig had, dan werd er praktisch direct opgenomen of dezelfde dag op je mail gereageerd. Misschien komt het omdat ze nog niet zo groot zijn en alles nog goed aankunnen? Want de grote jongens, daar ga ik nooit meer heen. Neem het van mij aan, ik zit al 2 jaar hier; energiedirect heeft het WEL voor elkaar!

  Door: M. Blassee 28-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Afspraak nieuwe tarieven elektriciteit en gas

  Telefonisch een afspraak gemaakt voor de nieuwe tarieven van elektra en ga namelijk gas 0,71409 en elektra 0,22222 en 0,20221!

  Het toegestuurde contract gaf andere bedragen aan namelijk 0,79279 en elektra 0,23126 en 0,21125

  Ondanks diverse gesprekken zijn we er niet uitgekomen inzake de gemaakte afspraken en de afwijkende bedragen in het contract!

  Gelijk mijn contract opgezegd omdat wat er afgesproken wordt niet door Energiedirect wordt nagekomen!

  Door: John Zrour 23-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  5
  rating

  3 jarig contract

  komen afspraken niet na..

  Door: verhaar 18-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4,5
  rating

  Energie

  Zit al jaren lang bij EnergieDirect. Ze zeggen dat bestaande klanten ook bij hun de voordelige delas krijgen. Niets is minder waar....bij vernieuwen van ijn contract krijg ik hogere tarieven dan waar ze nu mee adventeren en wel de welkomstbonus van 110 Euro. Maar mijn vaste tarief voor gas en elktraa samen gaat ook met 108 Euro omhoog! Allemaal sigaren iit eigen doos. Hun antwoord: Maar heeft eerder ook al de goedkope actie tariven gehad (ja 3 jaar terug!). Dus...een keer actie tarief daarna de hoofdprijs. Waar wel op de site net doen als de tarieven normaal zojn en voor vaste klanten roepen: "Contract verlengen? Altijd een scherpe deal. Ook als je al klant bent. Bij energiedirect.nl krijg iedereen altijd een scherpe deal. Of je nu klant wordt of al jaren bent. Nu blij, straks blij." Nou nee, toen blij, nu niet meer blij. Ik ben weg.....

  Door: Guus 15-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  5
  rating

  Goedkope energie

  Ik struin al jaren online naar de goedkoopste energie leveranciers.
  Niet op energie vergelijkers maar bij de bedrijven zelf.
  Alleen daar kom je op de werkelijke kosten.
  De laatste jaren is Energiedirect.nl een van de goedkoopste. Service is bij mij goed.
  Soms bij een ander 2 of 3 tientjes per jaar goedkoper maar elk jaar staat er een ander op 1. Maar Energiedirect.nl altijd bij de eerste 2.

  Als er 1 goedkoper komt ga ik over. Nu nog niet :)

  Door: F.A. Jansen 11-09-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Tevreden

  Netjes in de communicatie en we hadden een mooie aanbieding. Dus tevreden hier!

  Door: L. Heijer 31-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9
  rating

  Overstappen energieleverancier goedkoper

  Wij zijn dit weekend alles aan het regelen met overstappen
  Vandaag onze energieleverancier aangepast via energiedirect.
  we kenden het van de reclame. Handig om uit te zoeken waar je het goedkoopst zit en we hebben het meteen hier afgesloten voor het nieuwe jaar! Was allemaal snel geregeld en scheelt best veel geld per maand vanaf volgend jaar. Daar ben ik blij mee.

  Door: Ellemiek 29-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9
  rating

  energiecontract goedkoper

  Altijd even goed vergelijken voor je zomaar je energiecontract verlengt! Wij hadden het via energiedirect geregeld en dat scheelde echt best wat geld per maand. Goed geregeld allemaal, je hoeft zelf niet zoveel te doen behalve kiezen en betalen :)

  Door: Karin 21-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5
  rating

  te duur

  moesten 550 euro bijbetalen ,gas altijd 900m3 nu opeens 300 m3 meer gebruiken ? zelf sterretje zetten minimaal 2 sterretjes anders kan het niet

  Door: P.van Alphen 19-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3,5
  rating

  Goedkope energie

  Lekker goedkoop en overstappen ging gelukkig snel - hoefde zelf niet zo veel te doen.

  Scheelt gewoon weer geld alles is meegenomen

  Door: Bas van Vliet 04-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9
  rating

  Blij dat ik ben overgestapt

  hele mooie openingsaanbieding... overstappen ging snel en eenvoudig. geen problemen, administratie klopt gewoon en de lampen werken allemaal. Blij dat ik ben overgestapt

  Door: Marie van Beek 09-11-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9
  rating

  opzeggen makkelijk

  bij verhuizing moest ik opzeggen, bij mijn nieuwe huis ben ik afhankelijk van de vve en die hebben geen energiedirect maar iets anders.
  wilde even zeggen dat opzeggen heel makkelijk ging, dat had ik namelijk echt niet verwacht: je hoort altijd van die verhalen.

  goed, dus!

  Door: Elsa van t 22-09-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9
  rating

  Liegende verkopers

  Opdringerige verkopers die mij een contract aansmeerden en beloofden dat het goedkoper zou zijn dan mijn huidige contract. Het maandbedrag was inderdaad lager, maar dit was blijkbaar gebaseerd op een lager verbruik dan mijn echte verbruik. Ze zeiden dat de vaste kosten lager waren bij hun, maar toen ik dit later checkte bleek dit niet waar, en was ik duurder uit voor mijn huidige verbruik. Ze liegen om je binnen te krijgen!
  Toen ik hier over klaagde werdt mijn contract geannuleerd zonder excuses, echt belachelijk.

  Door: Alex Brandsen 20-08-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Overstap zonder problemen

  Vorig jaar overgestapt. Ik gaf aan wat ik bij de Nuon betaalde, ze hebben me verteld dat ze wat goedkoper zijn, maar ook betere service leveren, dus ben ik overgestapt.
  Ze hebben voor mij opgezegd bij de nuon en me overgesloten zonder problemen. Nu betaal ik wat minder dan ik deed, wat wel fijn is natuurlijk.
  De service bij de verkoop was goed! Ik heb verder geen problemen gehad, dus kan verder weinig zeggen over de service nu, maar al met al ben ik dus blij met de overstap!

  Door: Kees 17-08-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5
  rating

  dramatische overstap naar energiedirect...

  In juni door een deur aan deur verkoopster omgepraat om over te stappen naar energiedirect [nog nooit eerder aan de deur gedaan!]. Besparingen, geen overstappen kosten want zijn dochterbedrijf van Essent en dat zou toch beetje gek zijn als die dan een hoge rekening zouden sturen..Nu eindafrekening van Essent: 620€ en ik kan mogelijk een opzegvergoeding van 250€ krijgen. Helaas dus de kleine lettertjes niet goed gelezen! Uitleg over de leugens die verteld zijn: helaas de deur aan deur verkopers zijn onderdeel van een extern bedrijf... Jammer dat het zo gespeeld wordt en vooral boos op mezelf. Heb het contract [3 jaar] alvast opgezegd zodat ik terug kan naar Essent!

  Door: Ann Heinen 16-08-2018
  Pieter 08-11-2018

  Je maakt een grote fout, Koop nooit een energie abonnement aan de deur. Zij weten helemaal niet wat voor abonnement je hebt. Dus ga gewoon naar gaslicht.com

  M. van den Berg-Dikker 08-01-2019

  Ik kan Energie direct alleen maar afraden. Heb alleen maar problemen sinds mijn overstap. Krijg niet de actie tarieven die ik in september heb afgesproken. Ben hier dagelijks mee bezig. Was ik maar nooit overgestapt.

  W.Streefkerk 08-11-2019

  Heb een jaar bij deze #$%^%#%^firma klant geweest. Krijg eerst een dat we €198 terug krijgen van de jaarrekening. Na opzegging

  W.Streefkerk 08-11-2019

  Na opzegging ineens €139 betalen op de jaarrekening.

  elizabeth 03-12-2019

  Ik was altijd klant van Essent, door een cadeau werd ik klant van Energiedirect, ik ben er erg tevreden over, zou niet meer willen overstappen, krijg ieder jaar een cadeau van hun, Top toch.ik raad hun aan.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  overgestapt voor lagere energiekosten

  Vorige week overgestapt via Energie Direct vooral om te besparen op energiekosten. Alles is nu netjes geregeld en ik ben tevreden. vorig jaar precies hetzelfde gedaan, toen was de besparing wel wat groter, maar ja.alle beetjes helpen nietwaar?

  Door: K. Tilman 23-01-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8
  rating

  Overstappen energie januari

  Superfijn dat ik nu nog kon overstappen met energie, ik was het in alle drukte van december helemaal vergeten!! Heb een veel goedkoper contract nu, ben ik heel blij mee want het geld groeit mij niet op de rug......

  Door: K. Jans 20-01-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5
  rating

  Minder klantvriendelijk als je weggaat.

  Eerlijk is eerlijk ,ik heb nooit geen klachten gehad over energie direct.............Tot nu !!!
  IK wil mijn contract opzeggen omdat ik ga samenwonen en moet daar nu €100,00
  boete voor betalen omdat mijn contract niet is afgelopen. Als ik bij hun weg zou gaan
  omdat ik overstap en zou dan moeten betalen zou ik het helemaal begrijpen.
  Maar nu is het naar mijn mening zeer klantonvriendelijk.
  Ik zal dus ook echt geen reclame voor ze maken.

  Door: Jacqueline Massy 15-01-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  5,5
  rating

  gezien in de reclame

  gezien in de reclame en toen toch maar even gecheckt
  inderdaad een mooie deal dus wij zijn met het hele huis na wat rekenwerk overgestapt. scheelt best wat geld namelijk en het maakt mij verder weinig uit waar ik zit.

  Door: erik 03-01-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9
  rating

  14 euro per maand goedkopere energie

  Het scheelde 14 euro per maand ten opzichte van mijn vorige energieleverancier Eneco.
  Overstappen was snel geregeld en volgens mij hebben we gewoon precies dezelfde energie!

  Door: K. Schutte 29-12-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9
  rating

  Schrijf zelf een review over Energiedirect

  Uw beoordeling