Verzekeringen

Verzekeringen

Verzekeren, je betaalt een bedrag per maand, of per jaar, om onverwachte tegenvallers op te kunnen vangen zoals bijvoorbeeld ziekte, een ongeval of inkomstenderving.

laat meer zien

Bedrijven

ACSI Verzekeringen.nl
0 reviews
10
Sloop de Crisis
21 reviews
6.8
OHRA
31 reviews
6.2
UnitedConsumers
33 reviews
5.9
Aon
17 reviews
4.4
Route Mobiel
9 reviews
7.6
Meeùs | AON IAK
11 reviews
5.7
Verzekeruzelf
14 reviews
6.5
HoyHoy
10 reviews
7.8
Zorgkiezer
43 reviews
6.3
Delta lloyd
6 reviews
7.5
BNP paribas cardif
3 reviews
8.8
MobiProtect
3 reviews
6.7
Witgeld.nl
6 reviews
7.1
Reaal verzekeringen
22 reviews
5.3
ANWB Wegenwacht
97 reviews
4.8
Arag
15 reviews
3.9
Allianz verzekeringen
26 reviews
4.2
Simplesurance
62 reviews
5.7
Autoweekverzekering
4 reviews
8
EasySwitch.nl
23 reviews
7.5
HEMA Verzekeringen
17 reviews
8.2
Salland
11 reviews
6.6
DELA Uitvaartverzekering & Uitvaartverzorging
8 reviews
7.1
Das Rechts­bij­stand­ver­ze­ke­ring
15 reviews
4.3
Menzis
11 reviews
5.7
Pricewise
65 reviews
5.7
Monuta
7 reviews
8.4
CZ Zorgverzekering
15 reviews
6.4
Ixorg Tandartsverzekering
18 reviews
6.6
Corona Direct
6 reviews
7.4
Tasman Verzekeringen
4 reviews
7.4
Digiwise
2 reviews
8
Cirkel.nl
5 reviews
8.5
PNO zorg
6 reviews
7
Tunafish
3 reviews
8.3
Onna Onna
5 reviews
7.3
Independer
32 reviews
5.5
NKC
22 reviews
5.4
Netpolis
6 reviews
5.5
Ditzo Zorg
11 reviews
7.5
Smartphoneverzekering.nl
2 reviews
9.3
Smartphoneverzekering.com
4 reviews
9.1
Smartwatchverzekering
3 reviews
8.2
Blijdatikrij
4 reviews
6.4
Besured
5 reviews
8.5
Zilveren Kruis
20 reviews
7.1
Consumind
26 reviews
2.9
ExecutionOnlyHypotheek.com
5 reviews
7.7
Europeesche Verzekeringen
6 reviews
5.4
Fietsonline.com
12 reviews
5.5
Vastelastenbond
16 reviews
6.7
De Friesland Zorgverzekeraar
10 reviews
7.1
BudgetUitvaartPolis
1 reviews
6.5
Independer Zorg
12 reviews
7.7
ZorgDirect (heet nu Salland)
4 reviews
5.6
Happy Ouwer
1 reviews
7
Koopkracht
2 reviews
4.8
Interpolis
4 reviews
8.8
ABN AMRO Verzekeringen
15 reviews
4.8
Allianz Global Assistance
4 reviews
3.6
Zij Rijdt Beter
0 reviews
10
Postcode Zorgcollectief
1 reviews
10
Yarden
1 reviews
8
Ardanta
7 reviews
2.7
Zelf
2 reviews
9.3
Proteq Dier & Zorg
0 reviews
10
nowGo
43 reviews
3.7
Centraal Beheer
10 reviews
3.6
Anderzorg
13 reviews
7
Promovendum
8 reviews
5.5
Lancyr
2 reviews
3.3
FBTO
5 reviews
5.2
Univé Zorg
5 reviews
5.4
HEMA Zorgverzekering
7 reviews
9
CZdirect (via zorgkiezer.nl)
4 reviews
9
Prolife Zorgverzekering
1 reviews
10
Zwitserleven
8 reviews
5.5
Reaal Dier & Zorg
3 reviews
3
Geld.nl
7 reviews
7

Verzekeringen

Iedereen in ons land heeft één of meerdere verzekeringen op zijn of haar naam staan. Verzekeringen worden afgesloten om de kosten van onvoorziene situaties te dekken, zoals de kosten door medische problemen, de kosten door een probleem met de woning of de kosten door een onverwachte situatie tijdens het deelnemen aan het verkeer. Enkele verzekeringen zijn verplicht in ons land, maar er zijn ook veel verzekeringen die u mag afsluiten als u dit wil. Een verzekering die u bijvoorbeeld verplicht af moet sluiten is de zorgverzekering, maar u bent weer niet verplicht om de reisverzekering of de inboedelverzekering af te sluiten. Echter, omdat het afsluiten van verzekeringen erg verstandig is en door veel mensen wordt gezien als erg belangrijk, kiezen ook veel mensen ervoor om de niet-verplichte verzekeringen af te sluiten en zichzelf op deze manier goed in te dekken. 

Verschillende soorten verzekeringen
Er zijn vele soorten verzekeringen. Om u een duidelijk beeld te geven van de verzekeringen die u af kunt sluiten om uzelf te beschermen tegen de hoge kosten van een onvoorziene situatie, leest u in onderstaande alinea’s welke soort verzekeringen u af kunt sluiten door de verzekeringen in te delen in diverse categorieën.

Verzekeringen voor uw woonruimte
Verzekeringen die u afsluit voor uw woonruimte, dekken eventuele schade die aan uw woning wordt aangebracht. Dit kan schade zijn door brand, maar het kan ook schade door inbrekers betreffen. Enkele voorbeelden van verzekeringen voor uw woonruimte, zijn verzekeringen als de inboedelverzekering, de opstalverzekering en de glasverzekering. En woont u in een woonboot, dan kunt u een speciale woonboot verzekering afsluiten om eventuele schade aan uw woonboot te laten vergoeden door uw verzekeringsmaatschappij. 

Verzekeringen voor u als persoon
Als persoon kunt u ook enkele verzekeringen afsluiten om uzelf te beschermen tegen hoge kosten door onvoorziene situaties. Enkele persoonlijke verzekeringen die u op uw naam af kunt sluiten, zijn de overlijdensrisico verzekering, de rechtsbijstandsverzekering, de uitvaart verzekering, de studentenverzekering, de aansprakelijkheidsverzekering, de zorgverzekering, de alles-in-1 verzekering en de tandartsverzekering. Iedere verzekering heeft zo zijn eigen doel en iedere verzekering wordt dan ook om een andere reden afgesloten. De verzekering die u verplicht af dient te sluiten in ons land, is de zorgverzekering. 

Verzekeringen voor dieren
Naast verzekeringen voor u als persoon, kunt u ook verzekeringen voor uw huisdieren afsluiten. De populairste verzekeringen voor dieren betreffen de honden verzekering en de katten verzekering en dit zijn verzekeringen die u afsluit voor uw dierbare hond of uw lieve kat. Heeft uw hond een duur medicijn nodig of moet uw kat een operatie ondergaan, dan wordt dit vaak (deels) vergoed door de verzekering. 

Verzekeringen voor voertuigen
Als u deelneemt aan het verkeer met een specifiek voertuig, kunt u altijd te maken krijgen met schade. Dit kan komen door een fout van uzelf, maar ook door de fout van een ander of door een situatie waar u niets aan kan doen, zoals een kapot wegdek. Sluit u verzekeringen voor uw voertuigen af, dan wordt schade aan uw voertuig (gedeeltelijk) gedekt en kunt u bovendien de schade die u met uw voertuig bij anderen aanbrengt laten vergoeden. Enkele voordelen van verzekeringen die u voor uw voertuigen af kunt sluiten, zijn de autoverzekering, de ongevallenverzekering, de schadeverzekering, de bootverzekering, de bromfietsverzekering, de camperverzekering, de caravanverzekering, de fietsverzekering, de motorverzekering, de scooterverzekering, de oldtimerverzekering en de jachtverzekering. 

Verzekeringen voor vakanties en vrije tijd
U gaat er misschien niet vanuit, maar ook tijdens vakantie en in uw vrije tijd kunnen er situaties ontstaan waardoor u te maken krijgt met hoge kostenposten. Door een verzekering af te sluiten voor uw vakantie of uw vrijetijdsbesteding, voorkomt u dat u hoge kosten moet betalen om uit uw vervelende situatie te komen. Enkele voorbeelden van verzekeringen voor vakanties en vrije tijd, zijn de reisverzekering, de annuleringsverzekering, de wintersportverzekering en de watersportverzekering.