VGZ (via zorgkiezer)

6.7

Bestellen

7

Service

7.7

Prijs

6.3

Levering

83.3%

Zou hier weer kopen

VGZ (via zorgkiezer)

Nederland telt steeds meer zorgverzekeraars die allerlei soorten zorgverzekeringen aanbieden. Ieder jaar kun je overstappen naar een nieuwe zorgverzekering of je oude behouden. Hoe kies je een goede zorgverzekering? Waar moet je rekening mee houden? Kies je alleen een basisverzekering of laat je je ook aanvullend verzekeren, bijvoorbeeld tegen tandartskosten of zwangerschap? Wat voor zorgverzekeringen biedt VGZ aan? Hoe betrouwbaar is deze zorgverzekeraar? Lees de reviews van de klanten van VGZ om erachter te komen wat hun ervaringen zijn met VGZ. 


Over VGZ


VGZ komt oorspronkelijk uit Nijmegen: het werd in 1948 opgericht als Stichting Volksgezondheidszorg. In de loop der jaren is VGZ een aantal keer gefuseerd, onder andere met IZA, Univé en Trias.


Tegenwoordig werkt VGZ onder andere samen met UnitedConsumers Zorg: stap je over naar VGZ via deze partij, dan kun je gebruikmaken van extra collectiviteitskorting.


Welke basisverzekeringen biedt VGZ?


VGZ biedt twee basisverzekeringen.


VGZ Ruime Keuze

is een zogenaamde Naturaverzekering. Kies je voor deze verzekering, dan heb je een complete basisdekking waaronder de belangrijkste zorg valt. Dat betekent dat kosten voor de huisarts, geneesmiddelen en standaardzorg in het ziekenhuis, gedekt zijn. Maak je gebruik van zorgverleners waar VGZ een contract mee heeft, dan krijg je tot 100% vergoed. Maak je gebruik van zorgverleners die geen contract met VGZ hebben, dan krijg je maximaal 80% vergoed.  


VGZ Eigen Keuze 

is een iets duurdere variant van de basisverzekering bij VGZ. Het verschil is dat je hier ook tot 100% vergoed krijgt voor zorgkosten die je hebt gemaakt bij een zorgverlener zonder contract met VGZ.


Voor welke zorgkosten moet je je aanvullend verzekeren?


Onder de basisverzekering valt dus wel bijvoorbeeld de huisarts en de meeste medicijnen, maar (meestal) niet fysiotherapie, alternatieve zorg, tandartskosten, orthodontie en kraampakket. Verwacht je dus in het komende jaar kosten te gaan maken die daar onder (kunnen) vallen? Dan kan het verstandig zijn om je aanvullend te verzekeren. Je kunt je onder andere aanvullend laten verzekeren voor tandheelkundige zorg, fysiotherapie, oedeemtherapie en oefentherapie. In de polis en op de website kun je meer informatie vinden over vergoedingen en pakketten.In een van hun commercials besteedt VGZ aandacht aan diabetes


Contact met VGZ


Op de website van VGZ kun je veel zelf regelen. Zo kun je hier zoeken naar vergoedingen en declareren, en zorgverleners zoeken. Ook kun je hier zelf jouw betalingen regelen en bijvoorbeeld ervoor kiezen om te betalen in termijnen. VGZ heeft ook een app.


VGZ is op verschillende manieren direct te bereiken. Online en via de app kun je veel zelf regelen. Ook kun je gebruikmaken van de chat op werkdagen. Voor wie liever wil bellen met VGZ, zijn er verschillende telefoonnummers: op de website kun je een lijstje telefoonnummers vinden, want er zijn speciale nummers voor de VGZ Alarmcentrale, voor het wijzigen van gegevens en voor vragen over wachtlijstbemiddeling.


Je kunt VGZ ook nog een brief sturen, en wel naar Coöperatie VGZ, Postbus 445, 5600 AK Eindhoven.


Ben jij klant van VGZ?


Deel dan jouw ervaringen met VGZ op NederlandReview! Laat anderen weten hoe jij denkt over de service van deze zorgverzekeraar: is het bijvoorbeeld gemakkelijk om zorgkosten te declareren? Wat vind jij van de prijs: heb jij alleen een basisverzekering of ook aanvullende verzekeringen afgesloten en zijn jouw maandlasten gestegen of juist gezakt? Hoe beoordeel jij de levering van VGZ: doen ze wat ze beloven? Wij horen graag hoe jij VGZ beoordeelt, of je nu juist heel tevreden bent of juist klachten hebt: deel jouw ervaringen op NederlandReview!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (6)

Vgz

Vgz voor jou zorg het beste mooi niet dus Ik ben 56 jaar en al meer dan 50 jaar bij vgz tot 2022 dan beëindig ik het Ik ben internationaal chauffeur vrouw en moeder van 4 kinderen Jaren geleden begon de ellende met mijn buik door de zwangerschap is mijn buik uit gerekt en door dat ik een hele dag zit en veel zweet in de diepe plooi van mijn buik krijg ik zomers grote vieze stinkende smetplekken daar bij scheurt mijn huid in de plooi ook nog het is net of je de punt van een stanleymes links zet en die doortrekt naar rechts en iedere keer met open wonden zit heb aanvraag gedaan de telefoniste zij dan moet je ander werk gaan doen onbeschoft heb daarna klacht ingediend waar ze snel op reageren maar moet het maar uitzoeken met mijn buik word niet vergoed terwijl huisdokter en chirurg het wel urgentie vonden maar moet er maar mee leven Ik heb ook chronische clusterhoofdpijn die met hevige aanvallen gepaard gaan ben ook btildragend als ik een aanval krijg tijdens werk kan ik mijn bril vanwege aanval 4 uur lang niet ophouden omdat ik aan de linkse kant van mijn hevige pijn heb ik heb geprobeerd om het op te lossen met lenzen maar dat werkte niet want de aanval begint op mijn linkse oogbol en trek zo naar mijn slap door dat het bij het linkse oog blijf zitten en door hangend ooglid en veel zweet in de plooi vrijf ik mijn hoornvlies van mijn oog stuk nu heeft de oogarts mij doorgestuurd om de spieren van mijn wenkbrauwen op te trekken en overtollig vlees bij ooglid weg te halen zodat ik dan de lenzen beter kan laten zitten zonder irritatie van zweet en andere oogklachten zodat ik dan weer beter doorkan met mijn werk en geen bril hoef op te zetten maar ook afgewezen mijn ogen hangen niet ver genoeg voor hun en heb geen aandoeningen op ogen ik vindt dat flauwekul clusterhoofdpijn begint op mijn oogbol en blijft daar op mijn oogbol zitten misschien geen oogaandoening maar clusterhoofdpijn is al een aandoeningen op zichzelf wat gefocust op mijn oogzit Ben er helemaal klaar mee zou zeggen mensen bezint eer je begint aan vgz er zijn andere ziekenfondsen die wel met mensen mee denken en wel met jou aan oplossingen denkt inplaats van vgz die alleen aan geld denkt dit zijn maat 2 van mijn klachten heb er meerdere maar dan ben ik volgend jaar nog aan het typen Zoek aub goed voor je met zoiets als vgz in zee gaat als je ze nodig heb net als ik omdat ik werkend wil blijven en niet thuis wil zitten dan zijn ze niet thuis Groetjes conny

C

Conny

04-11-2021

0

onmogelijk

Een dikke onvoldoende

J

J.Bontje

22-12-2020

0

zorg verkering

Ik ga betalen bij Zilverkruis in 2021. € 138,10. p/mnd bij VGZ is dat in 2021. € 118,23. p/mnd het verschil is p/mnd in 2021. €19,87. p/mnd het verschil per jaar is in 2021 € 238,44. per jaar

J

jac.knuppelder

21-12-2020

1

Zorgverzekering via telefoon

Ik heb al jaren een verzekering bij dezelfde verzekeraar, met alle aanvullende verzekeringen en ook nog een tandartsverzekering. Zo was ik verzekerd bij mijn oude werkgever, maar toen ik met pensioen ging, werd alles automatisch overgezet en nu heb ik nog steeds hetzelfde pakket. Alleen betaal ik daar nu zelf voor en dat werd me na al die jaren wat te gortig. Daarom wil ik dit jaar overstappen. Maar dit is nog niet gemakkelijk! Ik ben niet goed thuis op het internet met codes en dingen en snap die DigiD ook niet en die heb je dus nodig om over te stappen. Ik snap niet waarom. Ik kan best een bericht sturen en me aanmelden maar met het inloggen gaat het fout. En dan zijn veel verzekeraars niet eens meer bereikbaar, maar alleen via het internet. Ik zat zelf bij VGZ en gelukkig zijn die gewoon nog telefonisch bereikbaar, dus ik heb ze gebeld. Ze hebben mij verzekerd dat ze het ook telefonisch voor mij konden regelen allemaal, dus dat ga ik maar doen. Heel prettig dat ze nog met je meedenken hier en ook rekening houden met de mensen in de samenleving die niet alles online willen doen. Ik hoef eigenlijk alleen van mijn aanvullende verzekeringen af want die zijn me te duur en ik gebruik ze niet. Verder lijkt VGZ mij prima en hier kan ik nog bellen, dus ik blijf dan maar bij dezelfde verzekeraar, want zo groot zijn die verschillen immers niet lijkt me.

A

Andreas

31-12-2019

6

Basisverzekering zonder aanvullende verzekeringen

Uit mijn vergelijker voor zorgverzekeringen kwam VGZ als beste uit de bus. Daarom ga ik overstappen naar VGZ. Prima te bereiken en lage zorgkosten. Ik heb gekozen voor de goedkoopste variant, dus een basisverzekering zonder aanvullende verzekeringen.

V

vd.Meerendonk

10-12-2019

0

collectiviteitskorting

Ik heb gekozen voor VGZ vanwege de collectiviteitskorting. Alle beetjes helpen. Overstappen ging heel snel. Je hoeft alleen maar te kiezen wat je wilt en ze doen de rest voor je. De maandkosten waren lager dan bij andere zorgverzerkingen

A

Anna Buyten

03-12-2019

2