NederlandReview

  Ervaringen VGZ

  Nederland telt steeds meer zorgverzekeraars die allerlei soorten zorgverzekeringen aanbieden. Ieder jaar kun je overstappen naar een nieuwe zorgverzekering of je oude behouden. Hoe kies je een goede zorgverzekering? Waar moet je rekening mee houden? Kies je alleen een basisverzekering of laat je je ook aanvullend verzekeren, bijvoorbeeld tegen tandartskosten of zwangerschap? Wat voor zorgverzekeringen biedt VGZ aan? Hoe betrouwbaar is deze zorgverzekeraar? Lees de reviews van de klanten van VGZ om erachter te komen wat hun ervaringen zijn met VGZ.

  Over VGZ

  VGZ komt oorspronkelijk uit Nijmegen: het werd in 1948 opgericht als Stichting Volksgezondheidszorg. In de loop der jaren is VGZ een aantal keer gefuseerd, onder andere met IZA, Univé en Trias.

  Tegenwoordig werkt VGZ onder andere samen met UnitedConsumers Zorg: stap je over naar VGZ via deze partij, dan kun je gebruikmaken van extra collectiviteitskorting.

  Welke basisverzekeringen biedt VGZ?

  VGZ biedt twee basisverzekeringen.

  VGZ Ruime Keuze

  is een zogenaamde Naturaverzekering. Kies je voor deze verzekering, dan heb je een complete basisdekking waaronder de belangrijkste zorg valt. Dat betekent dat kosten voor de huisarts, geneesmiddelen en standaardzorg in het ziekenhuis, gedekt zijn. Maak je gebruik van zorgverleners waar VGZ een contract mee heeft, dan krijg je tot 100% vergoed. Maak je gebruik van zorgverleners die geen contract met VGZ hebben, dan krijg je maximaal 80% vergoed.

  VGZ Eigen Keuze

  is een iets duurdere variant van de basisverzekering bij VGZ. Het verschil is dat je hier ook tot 100% vergoed krijgt voor zorgkosten die je hebt gemaakt bij een zorgverlener zonder contract met VGZ.

  Voor welke zorgkosten moet je je aanvullend verzekeren?

  Onder de basisverzekering valt dus wel bijvoorbeeld de huisarts en de meeste medicijnen, maar (meestal) niet fysiotherapie, alternatieve zorg, tandartskosten, orthodontie en kraampakket. Verwacht je dus in het komende jaar kosten te gaan maken die daar onder (kunnen) vallen? Dan kan het verstandig zijn om je aanvullend te verzekeren. Je kunt je onder andere aanvullend laten verzekeren voor tandheelkundige zorg, fysiotherapie, oedeemtherapie en oefentherapie. In de polis en op de website kun je meer informatie vinden over vergoedingen en pakketten.


  In een van hun commercials besteedt VGZ aandacht aan diabetes

  Contact met VGZ

  Op de website van VGZ kun je veel zelf regelen. Zo kun je hier zoeken naar vergoedingen en declareren, en zorgverleners zoeken. Ook kun je hier zelf jouw betalingen regelen en bijvoorbeeld ervoor kiezen om te betalen in termijnen. VGZ heeft ook een app.

  VGZ is op verschillende manieren direct te bereiken. Online en via de app kun je veel zelf regelen. Ook kun je gebruikmaken van de chat op werkdagen. Voor wie liever wil bellen met VGZ, zijn er verschillende telefoonnummers: op de website kun je een lijstje telefoonnummers vinden, want er zijn speciale nummers voor de VGZ Alarmcentrale, voor het wijzigen van gegevens en voor vragen over wachtlijstbemiddeling.

  Je kunt VGZ ook nog een brief sturen, en wel naar Coöperatie VGZ, Postbus 445, 5600 AK Eindhoven.

  Ben jij klant van VGZ?

  Deel dan jouw ervaringen met VGZ op NederlandReview! Laat anderen weten hoe jij denkt over de service van deze zorgverzekeraar: is het bijvoorbeeld gemakkelijk om zorgkosten te declareren? Wat vind jij van de prijs: heb jij alleen een basisverzekering of ook aanvullende verzekeringen afgesloten en zijn jouw maandlasten gestegen of juist gezakt? Hoe beoordeel jij de levering van VGZ: doen ze wat ze beloven? Wij horen graag hoe jij VGZ beoordeelt, of je nu juist heel tevreden bent of juist klachten hebt: deel jouw ervaringen op NederlandReview!

  VGZ
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (5)

  8
  80% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  7.6
  Service
  rating
  8
  Prijs
  rating
  8.8
  Leveren
  rating
  7.2

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over VGZ

  Uw beoordeling

  onmogelijk

  Een dikke onvoldoende

  Door: J.Bontje 22-12-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  zorg verkering

  Ik ga betalen bij Zilverkruis in 2021. € 138,10. p/mnd
  bij VGZ is dat in 2021. € 118,23. p/mnd

  het verschil is p/mnd in 2021. €19,87. p/mnd
  het verschil per jaar is in 2021 € 238,44. per jaar

  Door: jac.knuppelder21-12-2020
  Peter Hak24-12-2020

  Ik ben van Zilverenkruis overgestapt naar VGZ en wil de polis ook per post ontvangen en digitaal. met vriendelijke groet P.Hak

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Zorgverzekering via telefoon

  Ik heb al jaren een verzekering bij dezelfde verzekeraar, met alle aanvullende verzekeringen en ook nog een tandartsverzekering. Zo was ik verzekerd bij mijn oude werkgever, maar toen ik met pensioen ging, werd alles automatisch overgezet en nu heb ik nog steeds hetzelfde pakket. Alleen betaal ik daar nu zelf voor en dat werd me na al die jaren wat te gortig. Daarom wil ik dit jaar overstappen. Maar dit is nog niet gemakkelijk! Ik ben niet goed thuis op het internet met codes en dingen en snap die DigiD ook niet en die heb je dus nodig om over te stappen. Ik snap niet waarom. Ik kan best een bericht sturen en me aanmelden maar met het inloggen gaat het fout. En dan zijn veel verzekeraars niet eens meer bereikbaar, maar alleen via het internet. Ik zat zelf bij VGZ en gelukkig zijn die gewoon nog telefonisch bereikbaar, dus ik heb ze gebeld. Ze hebben mij verzekerd dat ze het ook telefonisch voor mij konden regelen allemaal, dus dat ga ik maar doen. Heel prettig dat ze nog met je meedenken hier en ook rekening houden met de mensen in de samenleving die niet alles online willen doen. Ik hoef eigenlijk alleen van mijn aanvullende verzekeringen af want die zijn me te duur en ik gebruik ze niet. Verder lijkt VGZ mij prima en hier kan ik nog bellen, dus ik blijf dan maar bij dezelfde verzekeraar, want zo groot zijn die verschillen immers niet lijkt me.

  Door: Andreas31-12-2019
  jac.knuppelder21-12-2020

  Overstappen verzekering

  J.L.G.Knuppelder21-12-2020

  Overstappen zorg verzekering

  j.l.g.Knuppelder21-12-2020

  overstappen van Zilverkruis naar VGZ

  J.l.G./Knuppelder21-12-2020

  Overstappen van Zilverkruis naar VGZ

  J.Bontje 22-12-2020

  Lijkt wel dat overstappen, maar dat lukt dit jaar niet meer ik wacht al 2 volledige dagen op een belletje van VGZ, dus blijf zitten bij m,n oude vertrouwde verzekering

  Rietje ten Berge23-12-2020

  Ik wil me misschien bu u verzekeren!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Basisverzekering zonder aanvullende verzekeringen

  Uit mijn vergelijker voor zorgverzekeringen kwam VGZ als beste uit de bus. Daarom ga ik overstappen naar VGZ. Prima te bereiken en lage zorgkosten. Ik heb gekozen voor de goedkoopste variant, dus een basisverzekering zonder aanvullende verzekeringen.

  Door: vd.Meerendonk10-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  collectiviteitskorting

  Ik heb gekozen voor VGZ vanwege de collectiviteitskorting.
  Alle beetjes helpen.

  Overstappen ging heel snel. Je hoeft alleen maar te kiezen wat je wilt en ze doen de rest voor je.

  De maandkosten waren lager dan bij andere zorgverzerkingen

  Door: Anna Buyten03-12-2019
  Jose Kempe21-12-2020

  Wil graag overstappen van cz naar VGA weet niet hoe,en op welke punten word ik er beter van. Betaal nu 184 euro heb tand plusverzekering 200 euro vergoed voor huid.Ga in 2021 meer betalen.z

  Jse kempe21-12-2020

  Ik bedoel natuurlijk vgz

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  FAQ

  Is VGZ een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 5 ervaringen geplaatst over VGZ. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 8 gekregen, waarbij 80% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is VGZ actief?

  VGZ is vooral actief in de categorie Verzekeringen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Zorg

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van VGZ gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.