VGZ (via zorgkiezer)

6.9
6.7

Bestellen

7

Service

7.7

Prijs

6.3

Levering

83.3%

Zou hier weer kopen

VGZ (via zorgkiezer)

Nederland telt steeds meer zorgverzekeraars die allerlei soorten zorgverzekeringen aanbieden. Ieder jaar kun je overstappen naar een nieuwe zorgverzekering of je oude behouden. Hoe kies je een goede zorgverzekering? Waar moet je rekening mee houden? Kies je alleen een basisverzekering of laat je je ook aanvullend verzekeren, bijvoorbeeld tegen tandartskosten of zwangerschap? Wat voor zorgverzekeringen biedt VGZ aan? Hoe betrouwbaar is deze zorgverzekeraar? Lees de reviews van de klanten van VGZ om erachter te komen wat hun ervaringen zijn met VGZ. 

Over VGZ

VGZ komt oorspronkelijk uit Nijmegen: het werd in 1948 opgericht als Stichting Volksgezondheidszorg. In de loop der jaren is VGZ een aantal keer gefuseerd, onder andere met IZA, Univé en Trias.

Tegenwoordig werkt VGZ onder andere samen met UnitedConsumers Zorg: stap je over naar VGZ via deze partij, dan kun je gebruikmaken van extra collectiviteitskorting.

Welke basisverzekeringen biedt VGZ?

VGZ biedt twee basisverzekeringen.

VGZ Ruime Keuze

is een zogenaamde Naturaverzekering. Kies je voor deze verzekering, dan heb je een complete basisdekking waaronder de belangrijkste zorg valt. Dat betekent dat kosten voor de huisarts, geneesmiddelen en standaardzorg in het ziekenhuis, gedekt zijn. Maak je gebruik van zorgverleners waar VGZ een contract mee heeft, dan krijg je tot 100% vergoed. Maak je gebruik van zorgverleners die geen contract met VGZ hebben, dan krijg je maximaal 80% vergoed.  

VGZ Eigen Keuze 

is een iets duurdere variant van de basisverzekering bij VGZ. Het verschil is dat je hier ook tot 100% vergoed krijgt voor zorgkosten die je hebt gemaakt bij een zorgverlener zonder contract met VGZ.

Voor welke zorgkosten moet je je aanvullend verzekeren?

Onder de basisverzekering valt dus wel bijvoorbeeld de huisarts en de meeste medicijnen, maar (meestal) niet fysiotherapie, alternatieve zorg, tandartskosten, orthodontie en kraampakket. Verwacht je dus in het komende jaar kosten te gaan maken die daar onder (kunnen) vallen? Dan kan het verstandig zijn om je aanvullend te verzekeren. Je kunt je onder andere aanvullend laten verzekeren voor tandheelkundige zorg, fysiotherapie, oedeemtherapie en oefentherapie. In de polis en op de website kun je meer informatie vinden over vergoedingen en pakketten.


In een van hun commercials besteedt VGZ aandacht aan diabetes

Contact met VGZ

Op de website van VGZ kun je veel zelf regelen. Zo kun je hier zoeken naar vergoedingen en declareren, en zorgverleners zoeken. Ook kun je hier zelf jouw betalingen regelen en bijvoorbeeld ervoor kiezen om te betalen in termijnen. VGZ heeft ook een app.

VGZ is op verschillende manieren direct te bereiken. Online en via de app kun je veel zelf regelen. Ook kun je gebruikmaken van de chat op werkdagen. Voor wie liever wil bellen met VGZ, zijn er verschillende telefoonnummers: op de website kun je een lijstje telefoonnummers vinden, want er zijn speciale nummers voor de VGZ Alarmcentrale, voor het wijzigen van gegevens en voor vragen over wachtlijstbemiddeling.

Je kunt VGZ ook nog een brief sturen, en wel naar Coöperatie VGZ, Postbus 445, 5600 AK Eindhoven.

Ben jij klant van VGZ?

Deel dan jouw ervaringen met VGZ op NederlandReview! Laat anderen weten hoe jij denkt over de service van deze zorgverzekeraar: is het bijvoorbeeld gemakkelijk om zorgkosten te declareren? Wat vind jij van de prijs: heb jij alleen een basisverzekering of ook aanvullende verzekeringen afgesloten en zijn jouw maandlasten gestegen of juist gezakt? Hoe beoordeel jij de levering van VGZ: doen ze wat ze beloven? Wij horen graag hoe jij VGZ beoordeelt, of je nu juist heel tevreden bent of juist klachten hebt: deel jouw ervaringen op NederlandReview!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Bestellen

starstarstarstarstar

Service

starstarstarstarstar

Prijs

starstarstarstarstar

Levering

starstarstarstarstar

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (6)

Anderen bekeken ook

close

VGZ (via zorgkiezer)

Vergelijk reviews en bekijk VGZ (via zorgkiezer)