ANWB Wegenwacht

Alle reviews

ANWB Wegenwacht

48% Zou hier weer kopen

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews Schrijf een review

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Alle reviews (94)

 • Nog geen reviews!

  Ga op zoek naar bedrijven waar je ervaring mee hebt en schrijf er reviews over! Je reviews dragen bij aan een transparantere markt en zorgt voor betere betrouwbaarheid van bedrijven

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  ANWB PECHHULP BUITENLAND / KOMEN ALLEEN NOOIT!

  Als je met pech kom te staan in Italie, is de ANWB zeker niet thuis! Nog erger... na pechmelding en 10 tallen telefoontjes staan wij nu nog in Italie :-(. Gelukkig met de hulp van de camping eigenaar, onze zoon en telefonisch ondersteuning garage Nederland konden wij onze terugreis weer maken! De ANWB heeft NOOIT meer enig contact gehad of enige hulp gestuurd (zoals belooft en wat je hoort te verwachten). Wel hebben ze een nieuwe factuur gestuurd voor het aankomend jaar :-(. Wij zullen deze betalen en daarna nooit geen ANWB meer voor ons... Wij zullen dit vooral door vertellen van deze fantastische service bij de ANWB!!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Wegenwacht/Pechhulp

  Geweldig zwendel! Niet je geld waard!
  Je komt met pech te staan met de camper in Frankrijk, je rijdt de camper naar tankstation om veilig te staan, en dan kan je mooi zelf de sleep regelen want ANWB kan dat niet voor je doen!?!?!? Vervolgens laten ze een gezin met 3 kinderen en 2 hondjes 3 dagen lang op het terrein van een sleep bedrijf staan. Want de beloofde repatriëring en vervangend vervoer kost een paar centjes en daar heeft ANWB geen zin in!
  Vervolgens word je na 2 dagen opgebeld door een of andere zwendelaar die je probeert wijs te maken dat transport duurder is dan je camper. Transportkosten: €1800 Dagwaarde camper: ong. €12.000.
  Ik heb met deze ervaring heel veel onbeschofte en arrogante medewerkers gesproken.
  Motto van ANWB is: Betaal je lidmaatschap en ga ons geen geld kosten.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  wegenwacht buitenland

  De ANWB is een totaal waardeloze zwendel. Ondanks het contract dat ik bij ANWB heb heeft de ANWB ons in de steek gelaten. Ik heb een verzekering voor de wegenwacht voor Europa (volgens het contract ook Turkije), maar omdat mijn auto kapot ging aan de Europese kant van Istanbul, dus ja, gewoon volgens het contract in Europa, ben ik niet geholpen. Zij vinden namelijk dat als je midden op de snelweg stil komt te staan, dat je dan gewoon netjes moet wachten aan de telefoon met de ANWB, ook al bedraagt de wachttijd erg lang. Waag het dus niet zelf naar een veilige plek te gaan met behulp van de lokale sleepdienst, want dan help de ANWB je niet meer. Ook in combinatie met stress omdat je op een levensgevaarlijk punt staat, is het echt niet fijn om naar die verschrikkelijke wachtmuziek te moeten luisteren.
  Lang verhaal kort: De ANWB helpt je enkel en alleen als het hun uitkomt. Dat is vaak niet wanneer het jou uitkomt. Ik raad iedereen sterk aan om niet lid te worden van de ANWB, en anders om zo snel mogelijk je contract te ontbinden. Contractbreuk is voor hun namelijk blijkbaar dagelijkse kost.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  ANWB Koffer Human Nature: miskoop

  Ik ben ca. 50 jaar lid van de ANWB/Wegenwacht. Mijn autoverzekering en fietsverzekering lopen via de ANWB. Mijn auto is aangesloten op ANWB Smart Driver. Jarenlang heb ik een doorlopende Reis en Annuleringsverzekering bij de ANWB.

  Ik heb in sept. 2019 een ANWB koffer gekocht merk Human Nature ca. 66 liter. Vanwege COVID 19 deze koffer voor het eerst gebruikt in sept 2022 vliegreis Griekenland. Voor de 2e keer gebruikt juni 2023 busreis Kroatië. Tijdens deze laatste reis is het oogje op één van de ritstrekkers afgebroken. Hierdoor kan je de helft van de rits niet meer op het TSA slot doen. Koffer is dus niet meer op slot te krijgen.
  Bij de winkel van de ANWB dit kenbaar gemaakt en verzocht om een nieuwe koffer of geld terug (€ 79,--). Ondanks het feit dat de koffer maar 2x gebruikt is wordt via mail door Retail Service Center ANWB snoeihard gemeld dat de garantietermijn van 1 jaar verlopen is dus geen vergoeding plaatsvindt. Ik word wel doorverwezen naar mijn doorlopende reisverzekering.
  Derhalve deze schade gemeld aan de ANWB reisverzekering. Deze meldde dat ik (ik citeer): “een eigen risico van € 50,00 op uw verzekering heb. Het vastgestelde schadebedrag is lager dan uw eigen
  risico. Daarom vergoeden wij de schade niet”.
  Gezien het bovenstaande ben ik zeer teleurgesteld en boos op de ANWB dat er geen enkele tegemoetkoming door hen plaatsvindt.

  In ieder geval zal ik NOOIT MEER een Human Nature koffer kopen bij de ANWB. Blijkt dus ondeugdelijk materiaal te zijn (als je er maar twee keer mee op vakantie kan gaan) waar geen duurzame garantie op zit. Ook is mijn vertrouwen als trouwe klant hierdoor voor de andere dienstverleningen van de ANWB ernstig geschaad.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  ANWB autoverzekering

  Wat een oplichterij. Betaal jarenlang netjes lidmaatschap. Gisteravond een klapband. Stonden precies op een splitsing. Of we even kunnen uitstappen om te kijken waar we precies stonden want anders konden ze niets doen. Terwijl we al hadden aangegeven op welke splitsing we stonden. Maar we moesten persee een hectometerpaaltje doorgeven. Bloedlink te midden van autos die langs beide kanten voorbij suizen! Uiteindelijk toch maar gedaan. Rijkswaterstaat en bergnet kwamen gelukkig al snel om de splitsing af te sluiten. Hadden een noodwiel nodig. ANWB 4x moeten bellen!!! Elke keer weer opnieuw moeten aangeven dat we een noodwiel nodig hebben. Uiteindelijk krijgen we het bericht dat ze geen wiel hebben.... Oftewel zoek het lekker uit. Sta je dan midden op de snelweg. En daar betaal je dus je lidmaatschap voor. Hele gevaarlijke capriolen moeten uithalen en niets meer gehoord van de anwb. Dat wordt opzeggen en geld terugvragen want dit is belachelijk!!! Wees gewaarschuwd en ga geen lidmaatschap aan. Pure geldwolven zijn het! (En dan heb ik nog geeneens gezegd dat dit de tweede keer is dat ik Anwb heb moeten bellen en dat ze de eerste x paar jaar geleden ook al geen hulp konden bieden..)

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  ANWB autoverzekering

  Vreselijke verzekeraar! Absoluut nooit hier een auto verzekeren. Ze doen er alles aan om NIET klantvriendelijk te zijn.

  Na een aanrijding met een ree heeft mijn auto erge startproblemen, een kapotte uitlaat en kapotte bumper. Eerst via hen naar een ABS bedrijf gegaan. Hier is pas ruimte voor reparatie over 9!! weken. Daar heb ik natuurlijk niets aan. Verder weten ze mij daar al meteen te melden dat de startproblemen niets te maken kunnen hebben met de aanrijding met de ree? Bijzonder. Dan is er overigens nog geen expertise bij geweest. (wat na aanrijding met wild wettelijk verplicht is!!) Pas nadat ik een aantal keer bij hen aan de bel heb getrokken dat mijn auto ’s ochtends niet start en dat ivm werk problemen geeft, schakelen ze ineens expertise in. Of ik mijn auto dan een dagje daarheen wil brengen. Echter het bedrijf zit een halfuur met de auto verderop op een industrieterrein zonder aansluitend ov, dus dat gaat allemaal zeer moeizaam.

  Telkens als ik de ANWB verzekeringen bel, kom ik minstens een half uur in de wachtstand. Als ik een email stuur krijg ik een gestandaardiseerd antwoord dat de wachttijd momenteel langer dan de gebruikelijke 5-10 werkdagen (?!) is. Ongehoord.

  Dan maar naar mijn eigen, vertrouwde garage, het eigen risico dan maar voor lief nemende, maar dan hoop ik in elk geval sneller geholpen te worden: hier komt dan wel de expert kijken: alleen de bumper willen ze vergoeden. Resterende schade zal wel liggen aan de leeftijd van de auto.

  Ik ben dan ook verbijsterd: 2 maanden geleden heeft de auto nog een grote beurt gehad en is de auto APK goedgekeurd. Geen enkel probleem vóórafgaande de aanrijding, ze reed probleemloos en had absoluut nooit startproblemen.

  Ik voel me bedonderd en afgeserveerd.

  Absoluut onacceptabel en schandalig!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Pechhulp buitenland

  Afgelopen week in Spanje met autopech gestaan. Contacten met de alarmcentrale zijn dramatisch slecht. 5 x contact gehad over ophalen door pechdienst. Drie keer zou men terugbellen maar helaas. Na 4 uur wachten langs een drukke autoweg zelf een sleepdienst geregeld naar VW dealer in een plaats verder op. Daar nog 2 x contact gehad met de alarmcentrale maar geen enkele ondersteuning. Garage heeft mij super geholpen en ik kon met wat beperkingen ( en zweet op mijn kop) naar huis rijden.
  Na zijn 43 jaar lid te zijn kan ik maar 1 advies geven: wegwezen bij de ANWB pechhulp buitenland want je hebt er helemaal niets dan ellende van. Weggegooid geld !

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Pechhulp (wil je hulp? Pech!)

  Beste mensen van de anwb...

  De gegevens die hieronder staan ZIJN NIET CORRECT. Het mailadres klopt niet en het woonadres ook niet.
  Alles wat bij jullie fout kon gaan is wel zo een beetje fout gegaan.
  Mijn auto met ZAKELIJK kenteken stond als particulier bij jullie verzekerd. Het wijzigen van gegevens is keer op keer fout gegaan, dat de ***weg er nog staat als woonadres is gewoon lachwekkend. Maar het zogenaamde 'particuliere' abonnement wel ingeschreven staat op het nieuwe adres op de *************weg terwijl de abonnementswijziging plaatsvond voor de verhuizing is gewoonweg magisch.
  Zelfs de wijziging van het kenteken bleek te ingewikkeld, waardoor jullie weigerde te komen toen ik daadwerkelijk hulp nodig had. Ook het opzeggen van abonnement bleek een lastige opgave.
  Inmiddels hebben jullie dat wel gedaan (zonder dat ik aangegeven heb!) en in de opgenomen telefoongesprekken blijkt allemaal niets terug te vinden..
  Chapeau! wie runt de boel bij jullie? Hans Kazan?
  En dan nog wel het meest vervelende... Het is nu uitgegeven aan een incassobureau die aangeeft dat ik contact met de debiteur moet opnemen en wanneer de anwb mij doorverbind met het incassobureau krijg je te horen dat telefonisch contact niet mogelijk is.
  Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd nog wel.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  ANWB pech hulp

  Al jaren klant bij de ANWB. Tijdens een recente reis met pech langs de weg komen te staan in Italië. De ANWB zorgde er nog net voor dat we (na 4 uur wachten!) met een sleepwagen werden opgehaald, maar verder konden we het zelf uitzoeken. We waren op weg naar huis, maar de ANWB weigerde om vervangend vervoer voor ons te regelen. Er werd doodleuk gezegd dat we maar 4 dagen langer moesten blijven zodat we onze auto, waarvoor een nieuw onderdeel nodig was dat niet op voorraad was, zelf naar huis konden rijden. Of we wel wisten wat het kost om een auto terug naar Nederland te laten vervoeren. De oppas voor ons kind en de extra vakantiedagen die daarvoor nodig waren, moesten we dan zelf maar even regelen volgens de “hulp” dienst. Schaamteloos. Het abonnement wordt beëindigd en ik zal de ANWB NOOIT meer bij iemand aanbevelen.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  wegenwacht 32 jaar lid (platinum)

  32 jaar lid (platinum), nu eindelijk een keer pech in Almere. Auto geparkeerd, zelf taxi genomen naar mijn werk in Amsterdam. Dochter (heeft geen rijbewijs) achtergelaten bij de auto. ANWB gebeld, moet ikzelf terugkomen vanuit Amsterdam, anders komen ze de auto niet ophalen. Ik geef aan dat de kosten dan voor mij zijn, prima, maar regel het. Maar ze komen dus niet!!!! Fantastisch dit na 32 jaar. Zelf garage Van de Roest in Naarden gebeld; binnen no time geregeld. ANWB = trekken aan een dood paard, dying business. Wie trekt daar de stekker eruit?

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Autoverzekering + Wegenwacht

  De ANWB is net zoiets als MAFIA. Wat een ballentent. Ik geloof al 40 jaar lid en dan heb je iets en wordt je van het kastje naar de muur gestuurd met onbegrijpelijke argumenten.. Upselling is wat ze de hele tijd proberen. Service is echt ruk. De enige die aardig doet is de digitale assistent die je te pas en te onpas krijgt. Wegwezen daar allemaal en nooit meer terug.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Auto verzekering

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Pechhulp

  2 jaar geleden een lidmaatschap genomen voor pechhulp.
  Afgelopen week had ik een defecte accu.
  Bellen naar de centrale of de anwb kon komen.
  Nee dus ik bleek geen woonadres service te hebben.
  Wilde dit met tegenzin afsluiten maar dit zou dan nog €50 extra kosten.
  Heb de dame gezegd met onmiddellijke ingang mijn lidmaatschap op te zeggen
  Lijkt op onderwereld praktijken.
  Ga zo door ANWB.
  En tegelijkertijd bedankt dat jullie mij aan een pechhulp van Bosch Car Service geholpen hebben

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  anwb pechhulp scootmobiel, wel betalen geen hulp

  Wel betalen maar geen service.

  Helaas met pech met scootmobiel gestaan om half 12 s avonds vlakbij CS Den Haag in de regen. Anwb gebeld, alleen auto stond in systeem scootmobiel helaas niet. Betaal al 3 jaar premie ervoor, al 15 jaar lid van ANWB auto. Moest maar terugbellen tijdens kantooruren want nu kon ze het systeem niet in.

  Ik kon wel opnieuw lid worden, en voor scootmobiel en boete voor gelijk gebruik pechhulp, bijna 300 euro gelijk betalen. Dan zouden ze hulp kunnen sturen. Schandalig om te moeten betalen voor iets dat al betaald is. Wachttijd was aan telefoon 20 minuten en pechhulp kon wel 90 minuten of langer duren. Dat in de kou, als vrouw alleen, met hartprobleem en winkels die gaan sluiten. Daarna is het erg rustig en komt er allerlei gespuis tevoorschijn, echt niet prettig om gestrand te staan en geen kant op te kunnen.

  Ben gaan liften (in busje van uitzendbureau vlakbij ) om thuis te komen. No Show service van de anwb en onvriendelijke, kribbige medewerkster aan de telefoon.

  Heel erg klantonvriendelijk.
  Ik zeg deze hulp op en laat mij elders verzekeren. Wat een slechte zaak

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  ANWB wegenwacht compleet

  Grootste fout van mijn leven was om lid te worden van de ANWB en de wegenwacht!! Na stranding 3 uur moeten wachten tot ik een huurauto aangeboden heb gekregen. Transport van mijn auto kon niet naar de garage gebracht worden die ik wenste. In het duurste pakket zou de haal en brengservice van de huurauto van toepassing moeten zijn. In de ochtend afgemeld bij zowel Logicx en de ANWB, reactie van de ANWB : Sorry meneer er is geen personeel om de huurauto op te halen en u moet hem zelf terug brengen ondanks dat ik aangaf ik geen tijd had en niet 12 km naar huis kon lopen, was het probleem niet van de ANWB en alle kosten zouden voor mijn rekening zijn! Ik heb ook gevraagd of iemand mij naar huis kon brengen als ik zelf de auto terug bracht, ook dit was niet mogelijk en moest ik het zelf maar uitzoeken en toen was het tuuuuuut tuuuuut de haak opgegooid. Dan heb je een compleet pakket afgenomen wat 268 Euro heeft gekost!! Ook transport van mijn eigen auto heb ik zelf moeten betalen. Bedankt Yvonne en de ANWB voor schandalige service.

  Datum van ervaring: 10 februari 2023

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Bromfietsverzekering

  Ongelooflijk en levensgevaarlijk!!!
  Dochter 2 jaar lang onverzekerd in de rondte gereden en daar achterkomen na ongeluk.
  En dan doen of je neus bloed en wordt van kastje baar de muur gestuurd.
  Onbegrijpelijk

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Anwb lid fiets 2x en bromfietsverzekering

  Allereerst ga alles opzeggen!!!

  Door fout telefoniste rijdt mijn dochter 2 jaar onverzekerd in de rondte .
  Bedankt ANWB

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Pechhulp

  Ik ben helemaal niet tevrede over de verzekering bij ANWB want ik was met de auto op vakantie naar Turkije, en de auto ging kapot na het binnenrijden van de Turkse grens, en ik betaalde ruim 100 euro voor het bellen anwb, en na 4 en een half uur wachten kwam er een auto op transport mijn auto. Ik heb het vervoer zelf betaald €150 en ik heb hun om een vervangende auto gevraagd ze zei dat ze geen contract hebben met bedrijven voor vervangen auto in Turkije. Ik heb 5 uur op straat gestaan, ik en drie kinderen, wachtend tot iemand me naar de woonplaats zou brengen. Het was een slechte behandeling. Ik vond niets van wat ze zeiden. Ik raad niemand aan om hun verzekering af te sluiten

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Pechhulp

  Auto wilde 's ochtends in de vrieskou niet starten, ook na vele pogingen niet. Startmotor draaide wel maar motor sloeg niet aan. Ondanks drukte is wegenwacht Roy toch snel gekomen en uiteindelijk heeft hij met aanslepen de motor weer aan de praat gekregen. Brandstofpomp is waarschijnlijk vastgevroren geweest, daar gaat de garage nu naar kijken. Roy is achter mij aangereden naar de garage voor de zekerheid. Prima geholpen.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Wegenwacht

  Hier mijn verhaal en de onthutsende reactie van de ANWB.
  Zaterdagmiddag19 november kreeg ik pech met mijn motorscooter. Na lang wachten (ruim 2 uur, kan gebeuren), kon de monteur het defect niet verhelpen. Ik stond nog even te praten met een passant en plotseling reed de ANWB bus weg. Daar stond ik dan ik het donker, met een defecte motor en 1 °C. De passant was zo vriendelijk om de motor bij hem te stallen en mij thuis te brengen. Later heb ik vernomen dat de WW had moeten zorgen voor repatriëring en dat de motor naar een garage had moeten worden gebracht. Dat heb ik later zelf gedaan. Een aanhanger gehuurd, mijn vrouw heeft een dag vrij heeft moeten nemen, en de motor naar een Heinkel (type motor) specialist gebracht in Eindhoven (125 km). Allemaal extra kosten die niet nodig waren geweest. Kortom, er is veel misgegaan. Ik ben niet iemand die meteen een slechte review ga schrijven o.i.d. maar wilde ANWB eerst de gelegenheid geven om het te corrigeren. De ANWB is ernstig in gebreke gebleven. Omdat ik niet ben gerepatrieerd en de motor niet is weggebracht naar een garage, stelde ik voor dat de ANWB als tegenprestatie mijn gerepareerde motor bij de garage zou ophalen en bij mij thuis zou brengen. (Dit is in principe dezelfde rit maar dan andersom). Tot nu toe ben ik dus zeer teleurgesteld in de ANWB, zeker ook omdat mijn 1e email nooit is beantwoord.
  Twee (!() medewerkster van de ANWB, vertelde ons onafhankelijk van elkaar aan de telefoon, tot onze grote verbazing, dat de monteur had vastgelegd dat hij een noodreparatie had verricht. Absoluut niet waar, hij kon de motor niet aan de praat krijgen (de passant is hier getuige van geweest). Ze zeiden ook dat alles netjes opgelost zou worden.
  Na 14 dagen! kreeg ik antwoord op mijn 2e mail. Alles werd ontkent, ik, de getuige en de medewerksters, worden dus weggezet als leugenaar en dat was het. Schandalig gewoon. Nog geprobeerd om verhaal te halen, twee x gebeld, zou steeds teruggebeld worden, niet gebeurd.
  Uiteindelijk de heer Arjan Hunnego aan de telefoon. Kwam zeer onsympathiek over, verre van empathisch, weigerde alle fouten toe te geven en zei dat de 2 medewerksters het verslag verkeerd hadden gelezen (uitermate onwaarschijnlijk). Fout op fout, loze belofte op loze belofte, leugen op leugen. Je wordt als klant niet serieus genomen.
  Met een 1 ster review krijgt de ANWB al teveel. Kortom, een beschamende, leugenachtige vertoning, waar de rechtsbijstandsverzekering zich in vast kan bijten.

Anderen bekeken ook

InShared
4 reviews

De wereld zou een veel fijnere plek zijn zonder al die ongelukken. Dan zouden we ons niet zorgen hoeven maken over alle schade, het geld en de verz...

HEMA Verzekeringen
17 reviews

Waarom zou u kopen bij dit bedrijf: Hema verzekeringen? Hema verzekeringen is een organisatie welke er al vele jaren is. Natuurlijk zijn ze bekend ...

Route Mobiel
9 reviews

Wilt u ook weten wat andere mensen vinden van RouteMobiel? Route Mobiel is een in 2004 opgerichte organisatie met als doel om pechhulp een nieuwe d...

EasySwitch.nl
23 reviews

Ook besparen op kosten en uitgaven? Wat is EasySwitch.nl? EasySwitch.nl is een onafhankelijke overstapservice in Nederland. Je kunt hier de v...

ANWB Wegenwacht

Sta je langs de kant van de weg met een rokende auto, dan is het fijn als je iemand kunt bellen om je te komen helpen. Als je professionele hulp van de ANWB wilt, dan betaal je daar natuurlijk voor. Maar is dat wel de moeite waard? Helpt ANWB je verder? Hoe zijn anderen geholpen door deze dienst? Kun je eigenlijk wel zonder een abonnement en dus de hulp van de ANWB? Durf je dat? Of zijn er alternatieven? Lees hier de reviews van anderen over de ANWB en kom erachter welke diensten deze wegenwacht aanbiedt en of dat de moeite waard is.

Over ANWB
Voor veel mensen is de Wegenwacht synoniem voor de ANWB, zo groot is de naamsbekendheid van dit bedrijf. Deze wegenwacht is er voor (bedrijfs)auto’s, motoren, (brom)fietsen en de scootmobiel en de pechhulp strekt zich uit over heel Europa en met het zogenaamde Europa Plus-pakket ook daarbuiten, zoals in Turkije, de Verenigde Staten en Australië. Een lidmaatschap heb je al vanaf 15 euro per jaar, afhankelijk natuurlijk van de dekking die je kiest. Ledenvoordelen zijn legio en behelzen zowel pechhulp en diverse diensten als gratis magazine De Kampioen en kortingen in de (web)winkel.

Diensten van ANWB
ANWB biedt vele diensten: naast de wegenwacht onder andere belangenbehartiging, rechtshulp en verzekeringen. De verschillende diensten zijn via speciale telefoonnummers meestal dag en nacht bereikbaar, zoals het ANWB Leden Service Center (informatie over en verkoop van alle ANWB-diensten en – producten, maar ook voor reisadvies en informatie over verzekeringen, recreatie en toerisme),  de Wegenwacht (voor pechhulp onderweg), de alarmcentrale (bereikbaar vanuit het buitenland), een alarmjurist (voor dringende juridische problemen in het buitenland), de Autoverkoopservice, ANWB Creditcards, Digikluis Alarmcentrale, Keuringen (voor informatie over autokeuringen en het maken van afspraken bij de Keuringsstations), Rijopleiding (ook leren autorijden kun je via de ANWB regelen. Voor het behalen van een auto-, motor-, aanhangwagen- of bromfietsrijbewijs), Vaarbewijzen (als je liever met een boot wilt varen), Verkeersinformatielijn Nederland (actuele file-informatie in Nederland, inclusief trends (neemt file toe of af) en reistijden, tevens snelheidscontroles. En ook nog prognoses voor de komende spits en informatie over weer en openbaar vervoer), Verkeersslachtofferlijn (informatie en advies voor verkeersslachtoffers en familieleden), Verkeersveiligheid-trainingen (bijvoorbeeld een eendaagse slipcursus), Verzekeringen (niet alleen autoverzekeringen, ook (brom)fietsverzekeringen, caravanverzekeringen, oldtimerverzekeringen, bootverzekeringen, scooterverzekeringen, camperverzekeringen, motorverzekeringen, et cetera), ANWB voor de Zaak (een zakelijk lidmaatschap voor zelfstandigen en bedrijven)

 

Klachten over ANWB
Voor een bedrijf dat je te allen tijde moet kunnen bellen in geval van nood is het natuurlijk noodzakelijk om op veel verschillende manieren bereikbaar te zijn. Niet alleen is daarvoor een waslijst aan telefoonnummers beschikbaar gemaakt, waarvan de ANWB Alarmcentrale misschien wel de meest belangrijke is (dag en nacht telefonisch en per e-mail bereikbaar, ook vanuit het buitenland), je kunt ook online terecht. Op de website anwb.nl vind je een lijst met veel gestelde vragen. Staat het gewenste antwoord daar niet bij, dan kun je vragen stellen aan een virtuele medewerker. Ook kun je vragen stellen via Facebook, Twitter en e-mail. Bovendien kun je terecht in één van de ANWB winkels, natuurlijk niet per se voor wanneer je met een kapotte auto langs de weg staat, maar wel voor als je op zoek bent naar een leuke deal met je lidmaatschap voor bijvoorbeeld een paar wandelschoenen. Je kunt ANWB ook volgen via de verschillende nieuwsbrieven, apps, de ANWB Community, Facebook, Twitter, YouTube en Google +.

Laat jij je helpen door de ANWB als je in nood verkeert? Laat hier je review achter en laat anderen weten hoe jij over de ANWB denkt!

Kortingcodes, routeplanner, pechhulp, file, verkeer, verzekeringen ze doen het allemaal. Maar ook goed? Lees hier ervaringen van consumenten over de ANWB bij NederlandReview!

}