101 bedrijven

Lenen

...

  Lenen

  Iedereen kent het wel, lenen. Iemand heeft iets wat jij wilt hebben, je leent het en geef het op een gegeven moment terug. Als kind leende je waarschijnlijk van je vriendjes en vriendinnetjes, tegenwoordig lenen we vooral geld van banken en andere bedrijven.

  Geld lenen is mogelijk voor eigenlijk alles, wil je een nieuwe auto of keuken aanschaffen, of lekker op vakantie gaan?
  Of misschien wil je je eigen bedrijf starten, of uitbreiden? Er is bijna altijd wel iemand te vinden die je geld wil lenen, maar afhankelijk van je omstandigheden en doel kan het wel eens lastig zijn.

  Soorten leningen

  Als je nu besluit om een lening af te sluiten, dan is de vraag “wat voor soort lening, en bij wie”?

  Laten we eerst eens kijken naar de soorten leningen.

  - Allereerst zijn er de Persoonlijke Leningen (PL). Daarbij leen je een bedrag tegen een vaste rente, en over een vaststaande periode, bijvoorbeeld 5 jaar. Je weet elke maand precies wat je moet terugbetalen aan deze lening, en na 5 jaar is je lening afgelost.

  - Een Doorlopend Kredietwerkt iets anders. Hierbij leen je een bedrag, maar wat je hebt afgelost, mag je ook weer opnemen.  Als je tussentijds geld opneemt, wordt de looptijd natuurlijk ook langer, of je moet daarna meer per maand gaan aflossen. Omdat een Doorlopend Krediet variabele rente heeft, betaal je de ene maand betaal meer dan de andere maand.

  - Deze lening wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld verbouwingen, omdat de kosten dan meestal hoger uitvallen dan je in eerste instantie dacht. Hoewel veel mensen het niet als een lening zien, is een hypotheek ook een lening, en vaak de hoogste die je ooit zult doen. Hierin zijn zoveel verschillende soorten en variaties dat we hier niet op alle details kunnen ingaan. Een groot verschil tussen een PL, Doorlopend Krediet en een hypotheek, is dat bij een hypotheek het huis als onderpand geldt, dit staat bekend als onroerend goed. Bij “gewone” leningen wordt vaak alleen gekeken naar hoeveel je verdient en wat voor schulden je hebt (gehad). Bij een hypotheek wordt ook gekeken naar waar het huis staat en of je er niet teveel voor betaald.

  - Een zakelijke lening is een lening die bedoeld is om bedrijf te starten, of aan geld te helpen om te overleven of te groeien. Aan een zakelijke lening worden veel condities verbonden door de geldverstrekker, laat je daarom vooraf goed informeren.

  Creditcards en krediet (rood staan bij de bank, of krediet van een winkel of postorderbedrijf) zijn twee andere soorten leningen die vaak niet als lening worden ervaren.  Maar vergis je niet, dit zijn echte leningen, en de rentes zijn vaak erg hoog.

  - Een flitslening is een vorm van lenen die de laatste jaren meer in opgang is. Hierbij sluit je een lening af voor meestal een nogal klein bedrag, en dit betaal je binnen maximaal 60 dagen terug. Het afsluiten hiervan is
  simpel, een webformulier of sms is vaak voldoende, en je geld staat vaak binnen een paar uur op je rekening.

  - Een vreemde eend in de bijt is Private lease. Heel makkelijk, je betaalt een vast bedrag per maand en daarvoor rij je in een nieuwe auto en zijn alle kosten behalve de benzine betaald.
  Banken zien Private Lease wel als een soort lening, waardoor bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag wordt afgewezen.

  - Een lening sluit je af bij een bank, een commerciële geldverstrekker, familie of een geldschieter. Maar tegenwoordig heb je ook mogelijkheden om via Internet aan geld te komen, door middel van crowdfunding.

  Elke optie heeft voor- en nadelen. Een bank of commerciële verstrekker is het meest bekend en voor de meeste mensen de eerste mogelijkheid waar ze naar kijken. 

  Een voordeel is dat de regels duidelijk zijn vastgelegd, je weet precies waar je aan toe bent. Een nadeel is als je in betalingsproblemen komt dan zal een bank zal altijd proberen zijn geld te krijgen, zelfs als ze beslag moeten leggen op loon of uitkering.

  Lenen van vermogende familieleden of vrienden lijkt een goede manier om als je geld nodig hebt. Het voordeel is dat je elkaar direct kent, en je misschien een lening kunt afsluiten die door een bank wordt geweigerd.

  Het nadeel is dat de verhoudingen onder druk kunnen komen te staan, zeker als je eens wat problemen hebt om af te lossen. De Franse dichter Jean Antoine Petit-Senn zei hierover al “Als een vriend je vraagt om geld te lenen, denk dan na welke van de twee je wil verliezen.”
  Wanneer je toch besluit te lenen bij, of uit te lenen aan, familie of vrienden, zorg dan dat een aantal zaken goed zijn vastgelegd.

  Lenen bij een geldschieter kan snel en makkelijk zijn. We gaan even uit van iemand die op een legale manier geld wil uitlenen, niet iemand die tegen woekerrentes geld uitleent, en “wel even langskomt als je niet kan betalen”.

  Meestal wil een geldschieter geld uitlenen als het gaat om bedrijfsmatige activiteiten. Dit kan het opstarten of uitbreiden van een bedrijf zijn, maar bijvoorbeeld ook al je een nieuwe productlijn wilt opzetten. 
  Een geldschieter wil meestal, maar niet altijd, een aandeel in het bedrijf hebben in ruil voor de lening. Dit aandeel wordt dan afgekocht door de lening terug te betalen.

  Een moderne manier van geld lenen is crowdfunding. Hierbij leen je geld van een groep mensen, die je zelf niet kent. Iedereen leent je dan een stukje van het totale bedrag en krijgt hiervoor een beter rendement dan mogelijk is door te sparen. Er zijn sites voor leningen voor consumenten of bedrijven, om een woning aan te schaffen en nog veel meer. 
  Bekende voorbeelden hiervan zijn onder andere de site geldvoorklaar met name voor bedrijven, maar ook banken doen tegenwoordig mee.

  Crowdfunding is hiermee een goed optie om te overwegen, maar je moet er zelf wel aan werken. Er zullen maar weinig mensen geld aan je geven als je geen goed verhaal hebt.

  Voor welke manier je ook kiest om een lening af te sluiten, vaak moet je aan allerlei voorwaarden voldoen. Bijna altijd wordt gecontroleerd of je niet slecht staat aangeschreven bij het Bureau Krediet Registratie, oftewel het BKR. Ook kijken bedrijven naar je inkomsten. Als je geen vast contract hebt, of zzp’er bent, is het vaak moeilijk een lening te krijgen. Of de condities zijn slechter, zoals bijvoorbeeld een hogere rente of kortere looptijd.

  De bekende slagzin “geld lenen kost geld”, is helemaal waar. Zeker als je geld leent van bedrijven staat hier altijd een rente tegenover die je moet betalen. De maximale rente is wettelijk vastgelegd, maar de werkelijke rente is afhankelijk van jouw omstandigheden.

  Bedrijven kijken naar je leeftijd, inkomen, mogelijke registratie bij het BKR, je woonsituatie (huur of koop) en burgerlijke staat. Als ze vinden dat je een hoger risico bent, bijvoorbeeld als zelfstandige, dan zijn de rentes vaak ook een stuk hoger.

  Het is altijd slim om een extra verzekering af te sluiten zodat je schuld wordt kwijtgescholden bij overlijden. Hiermee voorkom je dat nabestaanden met jouw schuld blijven zitten.

  Bij sommige leningen zit zo’n verzekering standaard in het pakket en is de rente dus wat hoger, controleer dit altijd voor je een lening of extra verzekering afsluit. Soms is het verstandiger een lagere rente te kiezen en zelf een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

  Flitskredieten hanteren bijna allemaal de maximale rente, maar brengen vaak nog extra kosten in rekening zoals registratiekosten. En als je niet op tijd betaald zijn de boetes ook extreem hoog.

  Ook creditcards hanteren een hoge rente, en postorderbedrijven hebben er ook een handje van fors te rekenen.
  In veel gevallen is het dan ook beter om een lening af te sluiten, dan via een creditcard of postorderbedrijf een krediet te openen.

  Let op; bij veel postorderbedrijven is het mogelijk een extra verzekering af te sluiten. Hiermee wordt het nog openstaande bedrag voldaan, mocht je in betalingsproblemen komen of komen te overlijden. Kijk op onze site naar de ervaringen van anderen en lees altijd goed de voorwaarden na. Er zijn bijvoorbeeld verzekeringen die weigeren uit te betalen omdat je te laat claimt of op andere gronden die niet duidelijk waren bij het afsluiten van de verzekering. 

  Controleer ook altijd of het mogelijk is een lening tussentijds af te lossen, of extra aflossingen te doen. Zeker voor hypotheken geldt dat voortijdig aflossen veel geld kost.

  Behalve bij de flitskredieten is geld lenen zonder BKR toetsing praktisch onmogelijk. Tenzij je onderhands leent, dus niet via een bedrijf, maar via vrienden of kennissen.  Dit kan soms wel lastig zijn, onder andere die telefoon die je “gratis” bij je abonnement kreeg staat bij het BKR geregistreerd. Maar ook schulden die allang zijn opgelost blijven je 5 jaar achtervolgen.

  Alle bovenstaande leningen zijn zogenaamde consumptieve kredieten, hierbij geef je geen goederen in onderpand. Met uitzondering van hypotheken, waarbij onroerend goed het onderpand is.

  Er zijn ook leningen waarbij je wel iets in onderpand geeft, zoals sieraden, je auto of iets anders van waarde. Deze pandjeshuizen, of lommerds zoals ze vroeger genoemd werden, kunnen een goed alternatief zijn als je snel even wat geld nodig hebt, en iets van waarde hebt wat je toch niet gebruikt.

  Alternatief voor een commercieel pandjeshuis zijn de pandjeshuizen die door gemeenten zijn opgezet en worden beheerd. Vaak hebben deze namen als Stadsbank of Bank van Lening. 

  Het is altijd goed te bekijken of een lening echt nodig is, of dat je beter even kunt sparen. Als je besluit een lening af te sluiten overweeg dat zorgvuldig welke soort lening voor jou het best uitkomt. Wij raden je altijd af om een flitskrediet te nemen, of geld via je of lening via je  creditcard of een postorderbedrijf te lenen. De kosten zijn fors hoger dan bij een “normale” lening en zijn vaak de oorzaak van nog grotere schulden.

  Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) heeft een checklist gemaakt die je kan helpen een goede keuze te maken, en de ervaringen van anderen op onze site kunnen je ook hierbij helpen.
  Verder kan je bij Consumind Finance veel informatie vinden over financiële vraagstukken.

  En uiteindelijk is er de site Wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van Financiën. Deze biedt ook veel informatie die je verder helpt.

  En natuurlijk vind je op onze site de echte en onafhankelijke meningen van consumenten, daarom raden we je altijd aan om deze ervaringen eerst goed door te nemen.


  Leenattent
  1 reviews

  Ben je op zoek naar een bedrijf dat zich specifiek richt op consumptieve kredieten? Wellicht is Leenattent voor jou een mooie uitkomst. Lees via Ne...

  Hanno
  1 reviews

  Als je een huis wilt kopen is het goed om te weten wat je budget is. Daarvoor kun je online bij Hanno je hypotheek berekenen en langskomen voor een...

  Nationale Nederlanden Zorg
  2 reviews

  Voor sommige zaken is het verstandig je te laten adviseren door de consumenten voor jou. Hier lees je beoordelingen en reviews van ervaringen van (...

  Leningvisie
  6 reviews

  Kijk! Wist je dit al over dit bedrijf? Leningvisie is een bedrijf wat zich richt op het bemiddelen van leningen en kredieten. Denk hierbij aan...

  Lender & Spender
  39 reviews

  Een lening afsluiten, doe je natuurlijk niet zomaar. Je wilt van tevoren alle informatie hebben en zeker weten dat je niet in financiële probl...

  Dynamiet Nederland
  99 reviews

  Wanneer u negatief geregistreerd staat bij het BKR dan is het tegenwoordig vrijwel onmogelijk om nog ergens een krediet aan te vragen. Maar denkt u...

  PIN Voorschot
  2 reviews

  Iedereen heeft af en toe wel eens even wat extra geld nodig. Als je toch echt een rekening moet betalen maar het even niet op je rekening hebt staa...

  Frisia Financieringen
  1 reviews

  Stel je wilt een nieuwe auto of je wasmachine heeft het begeven en er is net geen geld voor een nieuwe. In dat geval ben je misschien op zoek naar ...

  Mobility Service Finance
  1 reviews

  Wanneer je over een eigen onderneming beschikt, maar niet voldoende middelen hebt om een bedrijfsauto aan te schaffen, dan kan het handig zijn om e...

  CrossLend
  9 reviews

  Overweegt u om een kapitaal te reserveren voor investeringen? Lees dan eerst de reviews over CrossLend. Deze pagina biedt ook nuttige informatie al...

  New10
  6 reviews

  Geld lenen is soms onvermijdelijk. Deze leendienst is relatief nieuw in de wereld van fintechbedrijven, maar de bank die er achter zit is al een ou...

  Kredietconcurrent
  6 reviews

  Bent u ook benieuwd wat anderen zeggen van dit bedrijf? Kredietconcurrent.nl is een bedrijf wat bemiddeld bij het geld lenen, waaronder een doorlop...

  CapitalBox (voorheen: B2Business Lening)
  1 reviews

  Ben je zoekende naar een bedrijf welke zakelijke leningen aanbiedt? Wellicht is CapitalBox een geschikt bedrijf voor jou. Bekijk via NederlandRevie...

  Kredietspotter
  11 reviews

  Bent u benieuwd hoe andere mensen denken over Kredietspotter.nl? Lees dan dit stuk. Kredietspotter.nl is een tussenpersoon bij het verstrekken van ...

  Krediet Groep Nederland
  8 reviews

  Geld lenen is soms een noodzakelijk kwaad, maar het kan gelukkig ook aangenaam verlopen bij een betrouwbare kredietverlener. Maar is dat hier ook h...

  OPR-Bedrijfskrediet
  2 reviews

  Onvoorziene uitgaven kunnen het einde betekenen voor veel bedrijven. De kosten zijn niet te voorspellen en kunnen vaak niet gedekt worden door het ...

  ExecutionOnlyHypotheek.com
  5 reviews

  Heb jij het al gehoord? Het moet haast wel, aangezien iedereen het erover heeft! Het is slim om snel ook deze pagina te lezen om zo te ontdekken wa...

  MKB Bedrijfskrediet
  4 reviews

  Als je een MKB onderneming hebt of wilt starten, komt het nogal eens voor dat je kapitaal nodig hebt om te kunnen investeren. Als je geen voorraad ...

  bunq
  52 reviews

  Bunq noemt zich "bank of the free", maar wat bedoelen ze daarmee? Is deze bank anders dan andere banken, zoals ABN-Amro of de Rabobank? Wat doen ze...

  Spotcap
  9 reviews

  Op zoek naar een zakelijk krediet? Mogelijk dat Spotcap uitkomst kan bieden. Via de website van Spotcap kun je je als ondernemer in drie stappen aa...

  Geld.nl
  6 reviews

  Geld is iets waar je best goed over na moet denken. Wat doe je qua verzekeringen, geld lenen of spaarrente? Één bedrijf dat je daarbi...

  WestStein
  1 reviews

  Wil je gemakkelijk met een kaart kunnen betalen zonder veel gedoe of kosten? Misschien heeft WestStein dan wel de oplossing voor je.Maar wat zal de...

  Freo
  3 reviews

  Af en toe zit je gewoon even krap bij kas en heb je snel wat geld nodig. Het kan zijn omdat je een grote aankoop wilt doen waarvan je weet dat je h...

  A-krediet
  6 reviews

  Wil je geld lenen bij A-Krediet? Dan is het goed om te weten wat de ervaringen van anderen zijn met deze kredietverlener zodat je niet voor onnodig...

  KredietVooruit
  4 reviews

  Het lijkt voor sommige MKB-ondernemers onmogelijk om een kortlopend krediet af te sluiten. Veel banken kijken naar het gehele financiële verle...

  Lendico
  9 reviews

  Bent u ook benieuwd wat anderen zeggen over Lendico? Nieuw in Nederland is Lendico! Misschien is het bij het grote publiek nog niet zo bekend. Zeer...

  Funding Circle
  32 reviews

  Het kan voor bedrijven soms onmogelijk zijn een lening te krijgen bij de bank. Als bedrijf heb je altijd plannen voor de toekomst, maar daar is gel...

  De Bijenkorf Card
  4 reviews

  Iedereen in Nederland kent de Bijenkorf. Het is immers een van de oudste en meeste bekende warenhuizen van het land. De Bijenkorf doet van alles om...

  Financieel Fit
  5 reviews

  Zoek je een bedrijf waar je een lening kunt aanvragen? Bekijk op deze pagina van NederlandReview wat mensen van Financieel Fit vinden.  Wat is...

  Cashper
  12 reviews

  Ook benieuwd naar ervaringen van anderen met kredietfinancier Cashper? Lees dan vooral verder. Cashper is een bedrijf dat specialiseert in minileni...

  ABN AMRO Credit Card & Betaalpakket
  23 reviews

  Wilt u graag weten wat anderen over de Abn Amro Credit Card zeggen? Lees dan de reviews, meningen en beoordelingen op Abn Amro Credit Card. Het is ...

  Findio
  31 reviews

  Ontdek wat anderen zeggen over dit bedrijf! Kijk naar de mogelijkheden en de opties om te genieten van het geven en lezen van reviews over dit bedr...

  YourMastercard
  9 reviews

  Heerlijk toch?! Hoe ook jij dit bedrijf kunt leren kennen. YourMastercard.nl is natuurlijk een naam welke veel mensen kennen. Het gaat uiteindelijk...

  Meeùs | AON IAK
  10 reviews

  Benieuwd naar wat andere mensen vinden van de diensten Meeùs? Lees hier de ervaringen van andere gebruikers. Als u van plan bent om een verz...

  Floryn
  6 reviews

  Staat u als MKB-er of ZZP-er op het punt om in zee te gaan met deze kredietverlener en bent u op zoek naar meningen en beoordelingen? Of heeft u er...

  Loandome
  7 reviews

  Top of niet? Wat anderen van dit bedrijf vinden. Op Loandome is het mogelijk om geld te lenen. Geld lenen voor een doorlopend of kort krediet. Ook ...

  In3keer.nl (Niet meer actief)
  17 reviews

  Heeft u weleens een tv, wasmachine of misschien wel een koelkast willen kopen? Maar heeft u gewoonweg geen geld op dat moment? Of heeft u het wel, ...

  Geldshop
  9 reviews

  Geld lenen, een krediet aanvragen, een kleine verbouwing financieren of voor een autolening kun je terecht bij Geldshop. Geldshop is een intermedia...

  Hypotheek24
  6 reviews

  Ontdek wat anderen over dit bedrijf zeggen! Kijk naar de verschillende mogelijkheden en opties om een mening te kunnen vormen over een bedrijf. Kie...

  Openbank
  20 reviews

  Je hebt misschien weleens een tram voorbij zien rijden met daarop reclame voor Openbank. Maar wat is Openbank eigenlijk? Waarom is deze bank vernie...

  Swishfund
  13 reviews

  Het oprichten van je eigen zaak of bedrijf is niet makkelijk. Allereerst moet je aardig wat geld hebben om überhaupt te kunnen starten. Daarna...

  Finzie
  10 reviews

  Voordat je een huis kunt gaan kopen wil je natuurlijk weten wat de hoogte is van de hypotheek die je kunt krijgen op basis van jouw inkomen. Het is...

  Independer
  32 reviews

  Natuurlijk wil je zo laag mogelijke kosten als het gaan om verzekeringen, hypotheek en andere maandelijkse lasten. Daarbij kan het land der financi...

  Money2gocard
  12 reviews

  Waarom zou ik kopen bij dit bedrijf? De site money2gocard.nl biedt de mogelijkheid aan om geld te lenen. Geld lenen kun je natuurlijk op verschille...

  Visa World Card Business
  1 reviews

  Ben je op zoek naar een zakelijke creditcard voor je bedrijfsuitgaven? Wellicht is de Visa World Card Business van ICS voor jou dan wel de ideale c...

  Atlantis Financiers
  2 reviews

  Overweeg jij deze kredietverstrekker voor jouw bedrijfje, maar wil je eerst meer weten hoe het eerdere ondernemers bevallen is? Hier lees je review...

  N26
  17 reviews

  Een bankrekening en betaalkaart voor je telefoon? Is dat praktisch? Is het veilig? Daar wil je wellicht meer over weten. Gelukkig zijn er mensen di...

  Koopkracht
  2 reviews

  Wie wil er nu niet aan het eind van de maand wat meer geld overhouden? Iedereen toch? Maar dit is nog niet zo gemakkelijk, aangezien er iedere maan...

  Monese
  1 reviews

  Het omgaan met geld brengt altijd wel enig risico met zich mee. Daarom moet je zeker weten dat de bank met wie je zaken doet te vertrouwen is en je...

  BridgeFund
  3 reviews

  Soms heb je even wat extra geld nodig. Maar geld lenen is niet altijd even makkelijk. Één bedrijf dat je hierbij wil helpen is Bridge...

  NIBC
  18 reviews

  Wanneer je een hypotheek nodig bent of op zoek bent naar een spaarrekening, kun je daarvoor onder andere terecht bij NIBC. Zij hebben zich volledig...

  Santander
  53 reviews

  Er staan onderhand zoveel financiële producten dat je door de bomen het kredietbos niet meer ziet. Wat onderscheidt de een nu van de ander? Ze...

  Revolut
  21 reviews

  Met je gewone bankpas betalen in het buitenland is niet altijd even makkelijk. Daarnaast zijn er ook wel andere dingen waarvoor een gewone betaalpa...

  Aegon
  14 reviews

  Met geld omgaan is aardig riskant. Toch is het af en toe nodig. Sparen, beleggen. Er kunnen zomaar een aantal dingen tegelijk gebeuren waardoor je ...

  Kredietrapportaanvragen.nl
  4 reviews

  Kunt u veilig zaken doen met een voor u onbekend bedrijf of staat dit bedrijf bekend als wanbetaler? Loopt u een betalingsrisico wanneer u een opdr...

  Ferratum
  17 reviews

  Geheimen onthuld? Wat anderen van dit bedrijf vinden. Ferratum is het bedrijf wat vele mensen iedere maand uit de brand helpt met een kortlopende l...

  Visa World Card
  1 reviews

  Aankopen doen in een buitenlandse webshop is allang geen uitzondering meer. Je kan via internet tegenwoordig van over de hele wereld producten naar...

  Saldodipje
  33 reviews

  Soms red je het einde van de maand financieel net niet omdat er een onverwachte uitgave op je af is gekomen. Je fiets ging stuk, er kwam een tandar...

  ANWB Creditcard
  22 reviews

  Als je overal wilt kunnen betalen, ook in het buitenland en ook als het nu niet meteen financieel goed uitkomt, dan kun je ervoor kiezen om een cre...

  Veritas Mastercard prepaidkaart
  1 reviews

  Stel je voor, je wilt een nieuwe bankrekening openen. Dit gaat echter niet bij een normale bank. Dit kan zijn omdat je op een zwarte lijst staat wa...

  Knab
  85 reviews

  Wat je ook met je spaargeld wilt doen, het moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Daarom ben je misschien wel op zoek naar de beste financiële i...

  Consumind
  26 reviews

  Wilt u weten of u kunt besparen op uw vaste lasten via Consumind? U kunt op deze pagina alle klantenbeoordelingen lezen van mensen die ervaring heb...

  NBC | Nationaal Bespaarcentrum
  25 reviews

  Overweeg je met dit bedrijf naar de mogelijkheden van een hypotheek te kijken, maar ben je benieuwd naar de meningen en ervaringen van huiseigenare...

  VIABUY
  22 reviews

  Een creditcard kan erg handig zijn. Je kunt er op veel plekken mee betalen, je aankopen zijn voor een bepaalde periode verzekerd en in het buitenla...

  Hypotheek Advies Nederland
  1 reviews

  Ben je op zoek naar een hypotheekadviseur? Zou je graag offertes van gespecialiseerde hypotheekadviseurs willen vergelijken? Wellicht is Hypotheeka...

  DAG | Dutch Assets Group
  1 reviews

  Midden-kleine bedrijven zijn de ruggengraat van de maatschappij. Dat ben jij dus! Jouw bedrijf is nodig om de samenleving gaande houden. Je bent in...

  Qeld
  1 reviews

  In het Engels zeggen ze "SMEs are the backbone of the economy." Daarom is het belangrijk dat die een lening aan kunne vragen. Het gebeurt echter va...

  Bondora
  2 reviews

  Zoek jij in deze tijd van lage rente een manier om je geld te veilig investeren en een goed rendement te halen? Kijk eens naar investeren via Bondo...

  Kredietwijzer
  0 reviews

  Zoek je een bedrijf waar je geld kunt lenen? Dan is Kredietwijzer wellicht een interessant bedrijf voor jou. Bekijk via NederlandReview welke ervar...

  Frits
  0 reviews

  Ben je op zoek naar goed hypotheekadvies? Zou je wel online geholpen willen worden? Dan is Frits wellicht een interessante organisatie voor jou. Be...

  Kompar
  0 reviews

  Wil je graag een zakelijke lening afsluiten? Zou je hier eerst weleens advies over willen krijgen? Wellicht is KOMPAR dan een interessante organisa...

  Creddo
  0 reviews

  Ben je op zoek naar een geschikte bedrijfslening? Wellicht is Creddo dan een interessant platform voor jou. Bekijk via deze pagina welke ervaringen...

  Booste NL/IE/PL
  0 reviews

  Heb je kapitaal en ondersteuning nodig om je online business te laten groeien? Dan is Booste wellicht een interessant platform voor jou. Bekijk eer...

  5in5 Zakelijke leningen
  0 reviews

  Ben je op zoek naar overbruggingskrediet? Dan is het wellicht een idee om een samenwerking met 5in5 aan te gaan. Bekijk eerst eens wat de ervaringe...

  Jawel.nl - Hypotheek
  0 reviews

  Ben je zoekende naar een krediet adviesbedrijf? Dan is het wellicht een idee eens een kijkje op Jawel.nl te nemen. Bekijk eerst via NederlandReview...

  Lening
  0 reviews

  Wil je een lening afsluiten? Wil je leningen met elkaar vergelijken? Lening.com is een onafhankelijk platform om leningen te vergelijken. Deze orga...

  Finturi
  0 reviews

  De digitale valuta zijn onderhand niet meer weg te denken uit onze samenleving. Wellicht overweeg je zelf ook de sprong te maken en je te verdiepen...

  Mijn Financier
  0 reviews

  Wil je een lening afsluiten? Wellicht is 'Mijn Financier' dan wel een interessante organisatie voor jou. Bekijk op deze pagina van NederlandReview ...

  Hypotheek-berekenen.nl
  0 reviews

  Ben je op zoek naar een hypotheek? Zou je willen weten waar je de beste en meest goedkope hypotheek kunt afsluiten? Wellicht is Hypotheek-berekenen...

  De Hypotheekadviseur
  0 reviews

  Wil je een hypotheek afsluiten? Heb je alleen niet zoveel verstand van hypotheken? Zou je hypotheekadvies willen krijgen? Wellicht is de Hypotheeka...

  Lenen

  Zelfs als u goed spaart en verstandig met uw geld omgaat, kan het voorkomen dat u geld moet lenen om bepaalde aankopen te kunnen doen of de rekeningen te kunnen betalen. Gaat u bijvoorbeeld een huis kopen, dan moet u een lening in de vorm van een hypotheek afsluiten om de koop mogelijk te maken. Heeft u net uw laatste spaargeld uitgegeven en gaat de wasmachine kapot, dan kunt u een lening afsluiten om zo snel mogelijk een nieuwe wasmachine te kopen. Wilt u met een studie starten en heeft u zelf niet de financiële middelen om deze studie te betalen, dan kan het afsluiten van een lening ook de oplossing zijn. 

  Het lenen van geld: steeds populairder in ons land
  Vroeger heerste er een taboe op het lenen van geld, maar tegenwoordig is het lenen van geld om bepaalde aankopen te kunnen doen en rekeningen te kunnen betalen steeds populairder geworden. Waar er tot enkele tientallen jaren geleden alleen leningen werden afgesloten in de vorm van een hypotheek, zijn er tegenwoordig steeds meer mensen die een lening hebben lopen om andere kosten te kunnen betalen. Denk hierbij aan de vaste lasten, maar ook aan zaken als een studie, een auto of diverse kleine kosten die met het eigen inkomen net niet betaald kunnen worden. 

  Omdat het afsluiten van een lening steeds populairder wordt in ons land, zijn er steeds meer kredietmaatschappijen die leningen aanbieden. Dit is natuurlijk erg prettig, want door het grote aanbod kredietmaatschappijen in ons land is het gemakkelijk om een kredietmaatschappij te vinden die u kan helpen door een lening af te sluiten. Het enige nadeel van het grote aantal kredietmaatschappijen, is dat het vinden van de beste kredietmaatschappij voor het afsluiten van een lening ook lastiger is geworden. Kunt u uit tientallen partijen kiezen, dan is het namelijk moeilijker om te bepalen welke partij het beste is. 

  Het lenen van geld: een echte uitdaging
  Wie geld wil lenen, komt voor een echte uitdaging te staan. Het afsluiten van een lening is niet alleen lastig omdat u als particulier aan vele voorwaarden moet voldoen om een lening af te kunnen sluiten, maar er zijn ook veel vragen die naar boven komen als u een lening af wil sluiten. U vraagt zich niet alleen af waarom de rentes zo hoog zijn, maar ook waar u goedkoper kunt lenen, of het lenen van geld met negatieve BKR-notering ook mogelijk is, wat normale rentes zijn voor het afsluiten van een lening, wat er gebeurt als u eerder af wil lossen en of een doorlopend krediet beter is dan een vaste lening. Gaat u een lening afsluiten en kunt u wel wat hulp gebruiken bij het afsluiten van de lening? Gebruik dan de ervaringen van andere consumenten op deze website om de beste partij te vinden voor het afsluiten van een krediet. 

  De ervaringen op deze website zijn stuk voor stuk achtergelaten door consumenten die een lening hebben afgesloten bij een specifieke kredietmaatschappij en hun ervaringen met deze maatschappij graag met andere consumenten delen. De ervaringen op deze website kunnen erg positief zijn, maar er kunnen ook negatieve ervaringen en zelfs klachten tussen zitten. Door de ervaringen van andere consumenten door te lezen, krijgt u een duidelijk beeld van de dienstverlening van een specifiek bedrijf en kunt u eenvoudiger bepalen of u met deze partij in zee wil gaan. 

  Zoek een bedrijf in de diverse categorieën
  De bedrijven die op deze website beoordeeld zijn door consumenten, worden onderverdeeld in verschillende categorieën. Door de bedrijven onder te verdelen in diverse categorieën, is het vinden van het juiste bedrijf gemakkelijker en kunt u eenvoudiger de juiste reviews vinden. 

  De categorieën die u op deze website vindt, zijn hypotheek, geld lenen, doorlopend krediet, leningen vergelijken, senioren lening en persoonlijke lening. Bedenk welke lening u af wil sluiten, klik op de categorie die bij deze lening hoort en lees de reviews van consumenten met betrekking tot alle kredietverstrekkers die onder deze categorie ingedeeld zijn.