Geldshop

6.7

Bestellen

6

Service

4.9

Prijs

6

Levering

44.4%

Zou hier weer kopen

Geldshop

Geld lenen, een krediet aanvragen, een kleine verbouwing financieren of voor een autolening kun je terecht bij Geldshop. Geldshop is een intermediair en bemiddelaar in geldleningen en helpt je graag om een gunstige lening te krijgen. Ook kun je bij Geldshop terecht om je huidige leningen in te lossen en over te sluiten. Hierdoor kun je verschillende duurdere leningen samenvoegen in een nieuwe lening. Het is hierdoor mogelijk om de maandelijkse lasten te verlagen of om net iets meer geld te kunnen lenen. Geldshop werkt samen met meerdere kredietverstrekkers. Hierdoor kunnen ze voor iedereen een lening aanbieden. Natuurlijk worden de leningen volgens de juiste regels aangeboden en gegeven. Geldshop staat hiervoor onder andere onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 


Lees reviews van klanten en ontdek zo of Geldshop een goede plek zou kunnen zijn om een lening af te sluiten. Zijn ze bijvoorbeeld wel echt betrouwbaar? NederlandReview verzamelt reviews over Geldshop: zo kun jij een goede keuze maken.


Wie of wat is Geldshop?

Geldshop is een online kredietbemiddelaar en was hiermee in het jaar 2000 de eerste in Nederland in zijn soort. Geldshop biedt verschillende diensten aan waaronder adviseren, bemiddelen en het geven van nazorg. Ze zijn zelf geen kredietverstrekker maar helpen je met het uitzoeken van de juiste lening en hebben de middelen en de contacten om dit op een zo gunstig mogelijke manier te laten verlopen. Uiteraard is de dienstverlening van Geldshop niet gratis, je betaalt bijvoorbeeld voor een kredietbeschermer (eenmalig bedrag) wanneer je deze afsluit bij een lening en indirect betaal je een vergoeding via de kredietverstrekker in de vorm van een doorlopende provisie die Geldshop ontvangt van de kredietverstrekker na afsluiting. Zie het als een uitzendbureau, maar dan bemiddeld Geldshop niet in banen, maar in leningen.


Hoe is het advies van Geldshop geregeld?

Wanneer je een beetje handig bent met websites, kun je veel informatie vinden over de dienstverlening van Geldshop. Ze zijn helder in de uitleg over hun dienstverlening en die begint altijd bij het adviseren over het lenen van geld. Je kan een offerte aanvragen voor jou persoonlijke situatie. Naar aanleiding van de offerte, zullen ze je een advies geven over de leenmogelijkheden, de hoogte van de lening en welke kredietverstrekkers daar het beste op aansluiten. Ze geven je in deze fase bijvoorbeeld ook antwoord op vragen als: ‘hoeveel kennis heb je van lenen?’ ‘Ben je bekend met een kredietverstrekker?’ En: ‘heb je inzicht in hoeveel risico je kan nemen?’ Vervolgens heb je de keus om dan zelf aan de slag te gaan met het afsluiten van de lening bij de kredietverstrekker en alleen dus gebruik te maken van de bemiddeling of Geldshop je te laten adviseren helpen bij dit proces. 


Wat houdt bemiddeling door Geldshop in?

Het maken van een keuze kan je zelf doen (Execution Only) en alleen de contacten gebruiken van Geldshop of je kan de keuze en het gehele traject laten verzorgen door Geldshop. Wanneer je kiest voor Execution Only betaal je alleen een eenmalige bedrag voor de kredietbeschermer en geen aanvullende kosten. Het is wel heel belangrijk dat je ervaring hebt met het afsluiten van leningen, aangezien er veel haken en ogen aan leningen zitten en wanneer je niet financieel onderlegd bent op dit gebied, je snel dingen over het hoofd ziet die je enorm in de kosten kunnen laten lopen in de toekomst. Wanneer je wel kiest voor bemiddeling via Geldshop ben je verzekerd van een veilige keuze en zul je op elk gebied advies en nazorg ontvangen. Ze regelen bijvoorbeeld dat de juiste documenten bij de gekozen bank of verzekeraar terecht komen en dat jij de juiste papieren thuis gestuurd krijgt. Het scheelt voor jezelf op deze manier een hele hoop administratie en uitzoekwerk. Uiteraard ben je uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor de keuze om wel of niet te lenen en bij welke kredietverstrekker precies, maar heldere bemiddeling op dit gebied is niet geheel overbodig. Overigens betaal je indirect via een doorlopende provisie die Geldshop ontvangt van de kredietverstrekker en heb je in feite zodra je de rente hebt afbetaald, ook volledig Geldshop afbetaald voor die dienstverlening die ze je hebben gegeven.


Levert Geldshop ook nazorg?

Een contract voor een lening sluit je vaak af voor een langere periode. Het is mogelijk dat tijdens de looptijd van het contract er zaken veranderen in je persoonlijke situatie. Of dat er zaken veranderen aan de lening waar je op in zou kunnen spelen. Geldshop houdt je op de hoogte van belangrijke veranderingen en neemt periodiek contact met je op om te bekijken of er iets veranderd is in jou persoonlijke situatie waardoor het huidige contract niet meer goed bij je past. In sommige gevallen zijn er aanpassingen mogelijk waar je zelf waarschijnlijk niet aan had gedacht.


Welke producten biedt Geldshop?


Er worden drie producten aangeboden door Geldshop. De drie diensten of producten zijn:
-    een persoonlijke lening;
-    een doorlopend krediet;
-    een kredietbeschermer (verzekering).

Geldshop werkt hiervoor samen met verschillende kredietverstrekkers. Geldshop is de partij die bemiddelt tussen de klant (jij) en de kredietverstrekker. Hiervoor ontvangen ze een doorlopende vergoeding, zo lang als jij klant bent bij hen. 


Wat is een persoonlijke lening?


De persoonlijke lening is een lening met een vaste looptijd en een vaste rente en je ontvangt het bedrag in één keer. Een persoonlijke lening of doorlopend krediet kun je gebruiken voor het aankopen van een auto, een boot, een fiets, een verbouwing van de keuken of badkamer, een nieuwe dakkapel, zonnepanelen, een recreatiewoning kopen, een boot, caravan of camper, het oversluiten van oude leningen naar een nieuwe lening, het opstarten van een studie, op vakantie gaan of om een ander doel mee te realiseren. 


De persoonlijke lening is bijvoorbeeld handig wanneer je een nieuwe auto gaat aanschaffen, precies weet wat de kosten zullen worden van de badkamer die je gaat verbouwen of wanneer je een opleiding gaat volgen.


Wat is doorlopend krediet?


Een doorlopend krediet is een flexibeler krediet met een variabele rente. Je spreekt van te voren een maximaal bedrag aan krediet af en je kan tussentijds opnemen. Het nadeel van een doorlopend krediet is dat je vaak lang aan wisselende rente aan aflossing vast zit. Een doorlopend krediet is handig wanneer je weet dat je meerdere grote uitgaven moet gaan doen, maar nog niet precies weet hoeveel je wilt lenen of gewoon voor een langere tijd geld achter de hand wilt hebben.


Wat is een kredietbeschermer?


Als laatste product kan je een kredietbeschermer afsluiten via Geldshop Een kredietbeschermer is een verzekering voor het financiële product wat je hebt afgesloten en beschermt tegen risico’s bij bijvoorbeeld werkloosheid of ziekte. Wanneer je een lening afsluit via Geldshop is de kredietbeschermer de enige vaste kostenpost die je betaalt aan Geldshop.


Wat is 'Het nieuwe lenen'?

In de financiële sector is er veel aan het veranderen. Het aanbieden van financiële producten op internet samen met de technologisch steeds verdergaande ontwikkelingen zorgen er voor dat traditionele spelers van de markt worden gespeeld en dat er nieuwe partijen bij komen. Het lenen van geld wordt voor de consument daarom eenvoudiger in de zin van dat je gemakkelijker aan een lening komt, maar de keuze is ook veel groter. Er is enorm veel om te vergelijken en dit is geen eenvoudige klus. Geldshop heeft ingespeeld op de behoefte naar advies over al deze verschillende mogelijkheden en maakt het de consument hierdoor gemakkelijker. Ze willen stimuleren dat je verantwoord gaat lenen en scheppen duidelijkheid over wat mogelijk is en wat de voorwaarden zijn.


Hoe vind je informatie over Geldshop?

De website van Geldshop is overzichtelijk en informatie is eenvoudig te vinden. Je kan met een paar drukken op de knop een offerte aanvragen en dit is altijd vrijblijvend. Bedenk wel dat Geldshop je gegevens dan heeft en je nog eens kan benaderen voor het alsnog aanbieden van hun dienstverlening. Behalve het aanvragen van een offerte, kan je zelf alvast veel lezen en leren over leningen en de dienstverlening van Geldshop. De volgende informatie en documenten zijn eenvoudig op de website te vinden:
•    Dienstenwijzer: document waarin precies de dienstverlening van Geldshop staat beschreven.
•    Dienstverleningsdocument: een samenvatting van het proces van dienstverlening inclusief prijzen zodat je Geldshop eenvoudig kan vergelijken met andere kredietbemiddelaars.
•    De productenvoorwaarden: op de website van Geldshop vindt je de productvoorwaarden per product van de samenwerkende kredietverstrekkers en verzekeraars van Geldshop.
•    Een ‘hoeveel kan ik lenen?’-module: Je kan direct op de website, nog voor het aanvragen van een offerte, zelf uitrekenen hoeveel je maximaal zou kunnen lenen bij een van de samenwerkende kredietverstrekkers van Geldshop.
•    Veelgestelde vragen: bij de veelgestelde vragen sectie kun je alvast inlezen hoe alles werkt zodra je een lening hebt afgesloten. Vragen als: ‘Hoe kan ik een opname doen?’, ‘Hoe kan ik mijn bedragen aflossen?’ en ‘Is er iets te doen aan de rente?’ geven je inzicht in waar je straks allemaal mee te maken krijgt.


Kun je ook geld lenen als ZZP’er?

Een andere ontwikkeling binnen de financiële sector is dat er recent steeds meer alternatieve geldverstrekkers op de markt komen voor ZZP’ers en kleine bedrijven. Deze partijen hebben vaak moeite met het krijgen van een lening bij traditionele kredietverstrekkers zoals een bank. Mocht een ZZP’er een lening kunnen krijgen bij een bank, dan duurt het vaak erg lang voordat alles rond en zeker is en is het tijdrovend voor de ZZP’er om hiermee aan de slag te gaan. Geldshop heeft slim ingespeeld op de mogelijkheid om ZZP’ers te gaan bemiddelen in het zoeken naar een juiste partij om efficiënt een kwalitatief passende lening te vinden. ZZP’ers kunnen sinds 2016 via Geldshop drie soorten leningen afsluiten:
•    Consumptieve lening: deze gebruik je wanneer je voor consumptieve doeleinde extra financiële ruimte wil hebben, zoals een privé auto of het herstructureren van lopende leningen.
•    Financial lease: Financial lease is een financieringsoplossing wanneer je iets wilt aanschaffen ten behoeve van je bedrijfsvoering, zoals een bedrijfsauto, een aanhanger of de lease van dure inventaris in een winkel of magazijn.
•    Zakelijke lening: wanneer je echt wilt gaan investeren in je bedrijf voor de lange termijn. Geldshop ondersteunt de ZZP’er dan van aanvraag tot en met de afwikkeling van het contract.


Wat zijn de contactmogelijkheden van Geldshop?

Wil je niet direct een offerte doen, maar wel meer informatie dan dat je zelf op de website kan vinden, dan zijn er diverse mogelijkheden om contact op te nemen met Geldshop:
•    Telefonisch: via het telefoonnummer 088-8282222 kun je de klantenservice bereiken op werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.
•    Terugbelverzoek: via de terugbel module; vul je gegevens in en je wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.
•    Inschrijven nieuwsbrief: wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws en tips over lenen.
•    Chatten met een medewerker: wanneer je direct een antwoord wilt op een prangende vraag is er een medewerker direct beschikbaar voor chatten tijdens openingstijden van de klantenservice.


Wat moet je doen als je een klacht over Geldshop hebt?

Het is bij Geldshop mogelijk om via de website een klacht in te dienen. Er kunnen natuurlijk situaties ontstaan waardoor je jouw ongenoegen moet uiten bij hun. Je kunt hiervoor de telefoon pakken en ze gaan bellen, per post een brief sturen of het reactieformulier op de website gaan gebruiken. 


Het is natuurlijk goed om je ongenoegen helder en duidelijk te uiten zonder hierbij te emotioneel te worden. 
Graag zien we jouw ervaringen terug op NederlandReview met Geldshop. Het kan een klacht zijn, maar natuurlijk ook een pluim voor hen. Door je ervaringen te delen kunnen anderen hier hun voordeel mee doen! 


Denkt u erover om geld te gaan lenen bij Geldshop? Zijn ze betrouwbaar? Lees eerst ervaringen zodat u weet waar u aan begint!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (9)

Geen

Na een week wachten op beoordeling lening en meerdere malen bellen krijg je te horen dat het niet kan omdat je werkt voor sociale werkplaats heb al diverse leningen gehad in verleden maar daar is nooit een probleem van gemaakt terwijl je het meteen ziet op loonstrook maar wel een week laten wachten waardeloos

A

Ad de Bie

18-10-2019

0

Drama

Ik wilde goed geholpen worden, bij deze partij niet aan de orde. Hoop geklungel en verkeerde offertes ed... rente weer hoger ... Bij andere organisatie binnen 2 dagen geregeld,..

F

Frank

01-10-2018

0

intermediaire voorschotbank

De Geld shop is mijn intermediair , ik heb een hele slechte ervaring met de Geldshop.Ik heb heel vaak gevraagd ,gesmeekt of zij niet voor rente verlaging konden bemiddelen bij de intermediaire voorschotbank. Zo nu kwam het bij het programma KASSA van de VARA aan het licht duizenden klanten, zijn opgelicht, door intermediaire voorschotbank, veel te hoge rente berekend . Ja en nu, de bewuste bank zal halsstarrig gewoon verder gaan, en zal ongestoord mensen verder financieel uitbuiten. Want neem van mij maar aan, het mag allemaal in Nederland, en de rechtbank zal credit argricole gewoon met rust laten. Want wij zijn in de ogen van de intermediaire voorschotbank allemaal wanbetalers en daarom houden ze de rente hoog. En Geldshop intresseert het geen ene reet.

W

W van Lunsen

04-04-2018

0

Snel een lening

De lening was verrassend snel geregeld. Ik heb voldoende zekerheid kunnen bieden en ga er vanuit de lening snel terug te kunnen betalen. Desalniettemin heb ik mij mogen verbazen over de snelheid waarmee het geld binnen was. Goede service naar mijn idee, want juist daarom klopte ik bij geldshop aan.

B

B. de Smed

13-06-2017

0

slechte nazorg

Wat een super slecht bedrijf met de nazorg van een product. Als je geld wil lenen via geldschop.nl zijn ze er als eerste bij. maar als je een verandering wil dan geven ze niet thuis. Ik wil zelf door scheiding mijn lening splitsen. normaal gesproken moet dit geen probleem zijn lijkt mij. maar ze doe zo verschrikkelijk moeilijk over de gestelde voorwaarden dat splitsen dus nooit mogelijk is. ze gaan het niet eens uitzoeken wat er mogelijk is. echt een super slecht bedrijf als je het mij vraagt. Ik zal ook nooit maar dan ook nooit meer een lening bij afsluiten.

E

erwin

03-04-2017

0

Lening oversluiten loont de moeite

Ik heb mijn lening overgesloten via Geldshop en daarmee zal ik uiteindelijk als het goed is een stuk minder betalen. Daar ben ik blij mee. Ze waren erg meedenkend bij het overzetten en afsluiten.

M

Mulder

14-02-2017

0

Geen problemen

Ik heb geld bij geleend om mijn auto te kunnen financieren. Ging om een bedrag van 5000 euro. Deze heb ik in 1 jaar direct ook weer terugbetaald. Snelle afhandeling bij geldshop en rente is ok. Geen loze beloftes hier dus dat was wel ok, ik heb geen onwenselijke problemen (of malafide praktijken) ondervonden tijdens het lenen.

S

Sander

28-08-2016

0

Veel te makkelijk

Dit gaat veel te makkelijk, mag dat wel? Goed is het niet lijkt me, voor de economie enzo!!

S

Sanders

11-11-2015

2

Dakkapel

Geld lenen is inderdaad duur, ook via geldshop, maar nu hebben we een dakkapel op ons huis kunnen financieren, en daardoor is ons huis meer waard en hopelijk beter verkoopbaar. En zo verdienen we het hopelijk weer terug dan.

J

Josef

26-10-2015

0