NederlandReview

  Ervaringen VIABUY

  Een creditcard kan erg handig zijn. Je kunt er op veel plekken mee betalen, je aankopen zijn voor een bepaalde periode verzekerd en in het buitenland kun je op sommige plekken alleen maar met creditcard betalen. Een auto huren kan vaak niet eens zonder een creditcard. Hotels vragen vaak je creditcardnummer als garantie. Tot nu toe was het niet voor iedereen mogelijk een creditcard aan te vragen. Als je bij het BKR geregistreerd staat, wordt het al lastiger. Of als je geen loonstrookje kunt overhandigen. Maar met de komst van de prepaid creditcard kan iedereen er nu gebruik van maken. Via VIABUY Prepaid Mastercard kun je een gemakkelijk een kaart aanvragen.

  Een creditcard zonder krediet

  Iedereen die bij VIABUY een creditcard aanvraagt, wordt geaccepteerd. Of je nu een kredietwaardigheidsgeschiedenis nu negatief is, je net failliet verklaard bent of op al je rekeningen beslag gelegd is. Dat is allemaal geen probleem. De kaart die je ontvangt heeft niets te maken met je bankrekeningen en kan daarom gewoon gebruikt worden. Het werkt net als een prepaid telefoonkaart. Voordat je je prepaid creditcard kunt gebruiken, laad je een bedrag op op je kaart. Alleen dat bedrag kun je besteden. Je hebt dus geen krediet zoals bij een traditionele creditcard maar wel alle voordelen van een creditcard.

  Money, money, money van Abba

  Geen overdracht van persoonlijke gegevens

  Omdat je kaart niet gekoppeld is aan een van je bankrekeningen of aan een creditcard, kan bij bijvoorbeeld een online aankoop geen misbruik gemaakt worden van je persoonlijke informatie. Aankopen worden niet op de reguliere afschriften getoond, alle gegevens blijven vertrouwelijk.

  Ook handig als je minderjarige zoon of dochter naar het buitenland gaat

  Een minderjarig kind dat gaat reizen kan nog geen creditcard aanvragen. In het geval van een VIABUY prepaid Mastercard kunnen de ouders een kaart aanvragen voor hun tiener of een partnerkaart bij hun hoofdkaart. Zo zitten ze nooit zonder betaalmogelijkheid en het budget blijft onder controle. De kaart is ook tijdelijk te gebruiken. Als ze terug zijn kun je hem weer annuleren.

  Hoe waardeer je de kaart op?

  Er zijn verschillende opwaardeermethoden. Je kunt eenvoudig opwaarderen via een bankoverschrijving. Wil je meteen gebruik kunnen maken van de kaart dan kun je opwaarderen met SOFORT Banking, giropay, iDeal of EPS.

  Let op: geen aankoopverzekering

  Een van de verschillen met de traditionele creditcard is dat aan de prepaidkaart geen verzekering is gekoppeld. Je aankopen zijn dus niet voor een bepaalde periode verzekerd als je ze bijvoorbeeld verliest of wanneer ze beschadigd raken.

  Wat kost het?

  De eenmalige uitgavetoeslag van de kaart bedraagt € 69,90, het jaarlijkse bedrag is € 19,90. Op de website van VIABUY staan de kosten vermeld van bijvoorbeeld overschrijvingen, opladen of betalen in vreemde valuta.

  Heb jij ervaringen met de VIABUY prepaid Mastercard, laat dan je mening achter op NederlandReview. Hoe is de service en hoe zijn de bijkomende kosten in vergelijking met andere prepaidkaarten? Misschien ben je van plan voor de vakantie een prepaid creditcard aan te vragen. Lees dan hier de ervaringen met VIABUY.

  Lees hier hoe de VIABUY prepaid Mastercard beoordeeld wordt!

  Lees hier de ervaringen van gebruikers van de VIABUY prepaid Mastercard. Kun je snel opwaarderen en wat betaal je voor bijvoorbeeld opwaarderen?

  VIABUY
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (11)

  2.8
  45% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  3
  Service
  rating
  2.6
  Prijs
  rating
  2.6
  Leveren
  rating
  3

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over VIABUY

  Uw beoordeling

  Goede service, wel kosten eesrst

  Zeer tevreden met de service, maar beetje jammer dat ze slecht aangeven dat het 90 euro kost. Dat doen andere kaarten ook, maar toch. Want 90 is dan niet veel vergeleken met de service die je krijgt, en waar je anders meer voor betaalt.

  Door: Kirstin X03-01-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  VIABUY card ... are they bankrupt ?

  I transferred €1000 to VIABUY over 3 weeks ago, and they say they can find my money and keep stalling with regard to my payout to my card. Its impossible not to find the money, they have my bank account and unique transfer number, are they in chapter 11 bankruptcy protection or official bankruptcy, does anyone know. Anyone else having similar problems?

  Door: julian12-10-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  review

  een ding is zeker van (service) kan hier absolute geen spraken zijn

  had een pasje heb geld laten overmaken pasje bleek verlopen
  nieuw pasje aangevraagd en ontvangen kan niet inloggen kan pas niet activeren

  al met al 2 weken verder slechte resultaat niks is geregeld

  inloggen werkt niet en pas activeren kan niet

  melding neem u tellefonische contact met ons op
  waar zijn die 2 weken mail comunicatie dan voor nodig geweest

  wat een on ervaren hypocrieten zijn dat bij viabuy

  wees gerust er komt een oplossing !!!

  Door: m.a.vermaat11-10-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Oplichters

  Een onverkwikkelijke ervaring die ruim 9 maanden heeft geduurd en zonder resultaat.
  Ik wilde mijn adres veranderen nadat ik terug was uit het buitenland maar dat bleek een zeer enerverende ervaring te zijn zonder enig resultaat. Ruim een jaar geen toegang kunnen krijgen tot mijn saldo, en nogsteeds niet. Zij eisen een serie aan officiele bewijzen/documenten met daarin je nieuwe adres. Deze zijn, conform hun eisen, aangeleverd maar werden keer op keer geweigerd, 9 maanden lang tot zelfs een uittreksel Bevolkingsregister, kenteken bewijs etc aan toe.

  Dit begon op tegenwerking en pesterij te lijken zodat zij mijn beschikbare saldo niet terug hoefden te storten.

  Zelfs bij een reguliere bank gaat het niet op deze manier. Ondertussen, inmiddels 10 maanden later, heb ik mijn geld nog niet terug en kan ik er ook niet bij. De maat is bij mij echt vol dus heb ik eens klacht ingediend bij de AFM en Consumentenbond want deze manier van zaken doen is onaaceptabel. In mijn optiek louche praktijken/oplichterij.

  Ik zou wel twee keer nadenken voordat je met deze lui in zee gaat want ze zijn naar mijn mening onbetrouwbaar.

  Door: E. Muskus03-06-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  Viabuy

  Geld gestort en er staat lopende transactie. Is afgeschreven van bank duurt erg lang voor je er over kan beschikken. Kut

  Door: Jan IJpma08-05-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  Ik heb me al bedacht:

  Uw nieuwe VIABUY Prepaid Mastercard® is gepersonaliseerd en is onderweg! Meestal, worden de kaarten binnen 3-6 werkdagen bezorgd.

  We heten u van harte welkom bij VIABUY! Uw VIABUY Mastercard® wordt binnen één werkdag naar onderstaand adres verzonden.

  "Glasheldere" informatie......'t begint al slecht....hier ga ik niet aan beginnen.

  Door: H. Wilbrink12-03-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Zéér SLECHT en ONBESCHOFT bedrijf !

  Zéér SLECHT bedrijf !! Pas op met VIABUY, ze regaeren NIET op E-Mail, en bellen kan al helemaal niet !! Ik heb in Maart 2019 een kaart aangevraagd. Ik kreeg op 24 April 2019 een e-mail. Welkom.. enzvrt. In die e-mail staat ook dat ze de kaart meteen opsturen. Er staat ook een IBAN banknummer in. Ik denk werd wel eens tijd na een maand. Ik maak geld over naar dat banknummer en wacht het af. Op 30 April krijg ik de kaart. Ik denk meteen maar even activeren. Nou mooi niet dus. Ik heb deze week talloze e-mail, en via de website aangegeven dat ik niet kan activeren. ook heb ik tot zeker 2 uur geprobeert te bellen, maar je raad het al.. ze nemen de telefoon NIET op. Ik heb alles goed bewaard. Opzeggen ga ik niet doen, ik wil er uiteindelijk mee naar de rechter. Ook heel vreemd, ik heb NOG twee andere e-mail van ze gekregen met de mededeling WELKOM, en het zelfde verhaal als de eerste e-mail, met dit verschil.. telkens staat er een ander IBAN nummer en ID referentie in. Ik heb ze alles meerdere keren gemaild, maar krijg al een week geen antwoordt, ook niet als ik telkens het zelfde verhaal via hun website instuur. Ik wist niet dat er een stortings limit was ingesteld , in de mail staat duidelijk, minimaal 90 euro overmaken. de kosten waren mij bekend, zeg ik niets van. Maar ik denk dat het een criminele organisatie is, en die hebben lak aan mensen. Eens kijken of ik nu meer kaarten krijg. Ik blijf overal van af, en ga zitten afwachten wat er komen gaat. Ik wil mijn geld wat ik heb overgemaakt terug. Ik ga overigens overal waar ik kan deze review plaatsen, want dit kan echt niet.

  Door: BJ Hommes07-05-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Waardeloze service

  Viabuy doet niets tegen oplichters. In 3 maanden tijd 3 keer een email gestuurd dat een leverancier wel van hun mijn geld heeft gekregen maar niets levert.
  En ondanks dat ik herhaaldelijk reclameer, doet Viabuy helemaal niets !!!
  Mijn advies: neem GEEN creditcard van Viabuy.

  Door: Mike Fox 09-04-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3
  rating

  Oplichters

  Je krijgt je geld nooit terug!


  Door: Arno04-02-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  zeer klantonvriendelijk

  Ik wilde deze kaart aanvragen maar dat viel tegen. Ze willen een kopie van je identiteitsbewijs (dat mag een bedrijf helemaal niet vragen) en vervolgens willen ze post van de overheid waar je adres op staat. Dit is 2018, ik krijg echt ALLES digitaal. En dat telt niet voor Viabuy. Na wat heen en weer mailen met Viabuy medewerkers (of met een anti-sociale Viabuy robot) heb ik het opgegeven. Ik heb gevraagd om een verklaring dat zij onverwijld al mijn gegevens en geuploade documenten uit hun systemen verwijderen. Nog niets gehoord. Na dagen dit gezeik met Viabuy binnen 30 minuten en op nette, soepele wijze een prepaid card bij Visa aangevraagd. Wat een verschil!!!

  Door: Monique20-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Hele slechte creditcard

  Zeer duur. slechte service. je krijgt je geld nooit terug! AFRADER

  Door: Jasper oostenrijk04-09-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  FAQ

  Is VIABUY een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 11 ervaringen geplaatst over VIABUY. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 2.8 gekregen, waarbij 45% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is VIABUY actief?

  VIABUY is vooral actief in de categorie Lenen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Geld lenen, Creditcards & Bankpassen

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van VIABUY gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.