NederlandReview

    Ervaringen Santander

    Er staan onderhand zoveel financiële producten dat je door de bomen het kredietbos niet meer ziet. Wat onderscheidt de een nu van de ander? Ze beloven allemaal gouden bergen, eenvoud en lage rente. Wie houdt zich aan deze belofte en wie maakte van een droom een nachtmerrie? Hier lees je reviews van ervaringen met de persoonlijke kredieten en aanverwante verzekeringen van Santander. Uiteraard kun je hier ook zelf jouw mening en beoordeling kwijt in een recensie. Daarmee help jij weer geïnteresseerden bij het maken van hun keuze.

    Onvoorziene kosten

    Het overkomt ons allemaal wel eens; de wasmachine gaat stuk, de auto is rijp voor de schroot, een noodzakelijke verbouwing aan het huis of de Belastingdienst komt met een onaangename verrassing. Misschien heb je verantwoord een spaarpotje achter de hand, maar ook dat kan tekort schieten. Helaas kunnen niet alle aankopen of rekeningen vooruit geschoven worden naar een moment dat het financieel wel uit komt. Als je voor je werk afhankelijk bent van eigen vervoer, is dat bijvoorbeeld een grote aanschaf of reparatie die je zo snel mogelijk zult moeten regelen. In dat geval kun je het lenen van geld overwegen.

    Geld lenen voor een goed leendoel

    Als je een lening afsluit, doe je dat het liefste bij iemand die veilig, verantwoord en betrouwbaar is, en geen bizar hoge rente rekent. Het moet per slot van rekening wel te doen blijven. Een lening sluit je namelijk niet zomaar af en krom liggen om het te kunnen afbetalen, helpt niet echt. Geld lenen, kost al geld, maar liever niet te veel. Je wilt per slot van rekening ook nog op reis kunnen voor je pensioen.

    Nabestaanden verantwoordelijk

    Op het moment dat je een lening afsluit, ga je er niet vanuit dat je binnen de aflossingsperiode komt te overlijden. Helaas heb je dat niet altijd in de hand. Wist je dat de partner of naaste familie na jouw overlijden verantwoordelijk worden gehouden voor het aflossen van jouw schuld? Dat wil je ze waarschijnlijk niet aan doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verzekeringen die dit voorkomen en de achterblijvers nabestaandenbescherming biedt. Vaak gaat het hier om een klein percentage van het leenbedrag, eenmalige bemiddelingskosten en de poliskosten van de verzekeraar. Afhankelijk van het financiële product waarbij zo’n verzekering is afgesloten, wordt een bepaald bedrag uitgekeerd.


    Het draait uiteindelijk altijd toch om geld, dus dan kun je het maar beter goed regelen

    Ongevallenverzekering: dood of blijvend invalide

    Een ongeluk zit in een klein hoekje, zowel gewoon thuis, als onderweg of op vakantie in het buitenland. Dit kan niet alleen fysieke en emotionele gevolgen hebben, maar ook financiële. Aangezien niemand doorgaans bewust een ongeval krijgt met blijvende invaliditeit of zelfs de dood tot gevolg, is het lastig hier financieel rekening mee te houden. Dat is het moment waarop zo'n speciale verzekering zal uitkeren, om het financiële leed van een gezin enigszins te verzachten. Een zorgverzekering vergoed namelijk niet alles en in het geval van invaliditeit moeten er thuis waarschijnlijk aanpassingen gedaan worden, wat meerdere uitgaven en hoge kosten met zich mee kan brengen.

    Santander

    Dit is een van de kredietverleners op het gebied van consumer finance, oftewel leningen voor particulieren. Je kunt bij dit bedrijf terecht voor een doorlopend krediet en het oversluiten van een lopende lening. De bedragen van de kredieten zijn relatief klein, namelijk tussen de 1.500 en 50.000 euro. Via een account of rekening kun je daarna al je geldzaken bij hen regelen en inzien. Naast het verstrekken van kredieten, kun je hier ook en aantal financieel-gerelateerde verzekeringen afsluiten, zoals de Nabestaandenbescherming, Familie Zorgplan en Verzekering Blijvende Invaliditeit. Alle producten zijn via de website af te sluiten.

    Recensies voor en door consumenten

    Als je door de aanbieders het bos niet meer kunt zien, is het handig als (oud)leners en verzekerden hun mening en ervaring beschreven hebben in een review. Op die manier kun je snel achterhalen of het afsluiten echt zo eenvoudig ging en het product in de praktijk net zo voordelig en goed was als op het beeldscherm. Wil je straks ook de klanten na jou helpen? Kom dan gerust nog eens terug om zelf een beoordeling te schrijven! Alvast bedankt!

    Santander
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (32)

    5.8
    66% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6.6
    Service
    rating
    4.8
    Prijs
    rating
    5.8
    Leveren
    rating
    6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    PL

    Ik ben geholpen door M Hees. We hebben een tijdje mailverkeer gehad, echter hadden we nog concreet iets afgesproken. Dat lag aan mijzelf, omdat er nog geen noodzaak was om iets te wijzigen. Ik heb vervolgens maanden later weer per mail contact gezocht met M Hees met een verhaal over dat mijn situatie gaat wijzigen en ik behoefte heb aan een PL met een korte looptijd. De heer Hees was meteen bereid om mij te helpen en samen hebben we een afspraak gemaakt. Op woensdag 29 januari 2020 heb ik met hem mijn contract doorgelopen. Hij kon mij zelfs een aanbod doen die qua rente onder Freo en ING lag. Op 31 januari 2020 heb ik al gezien dat mijn lening goedgekeurd was. Ik kreeg namelijk een klein gedeelte op mijn lopende rekening en ik zag al dat mijn ING lening was ingelost. Ik ben derhalve ook zeer tevreden over het aanvraagproces. Over het beheerproces (tijdens de looptijd) kan ik nog weinig zeggen, omdat ik dat nu ga ervaren. Ik verwacht echter niet dat dit heel anders zal zijn dan bij andere banken. Ik zorg gewoon dat de betaling geïncasseerd kan worden, dan verwacht ik niet dat er belemmeringen zullen volgen.

    Door: A. H. 01-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Lening

    Het aanvraagproces van Santander mag van mij zeker wat minder omslachtig en langdradig. Ik vond dat ik veel papieren moest overleggen en dan niet in een keer, maar telkens een nieuwe.

    MAAR:
    Mijn lening was uiteindelijk goed geregeld. Daar was ik wel echt blij mee. Misschien wel extra doordat het langer duurde ;). Het ging niet om een groot bedrag, maar ik had het wel echt even nodig. Heb het inmiddels al weer kunnen aflossen.

    Al met al dus wel tevreden met Santander, maar ik hoop dat ze het aanvraagproces verbeteren want dat zou zeker helpen.

    Door: Leo Vrieze 07-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Wij zijn zeer tevreden met Santander

    Wij hebben al een tijd een lening lopen via Santander. Ik moet zeggen dat ik mij niet herken in sommige verhalen van hieronder. Alles is echt keurig geregeld voor ons, we hebben goed contact met Santander.

    Een lening afsluiten vond ik destijds een hele onderneming, daarom hebben wij veel navraag gedaan om ons heen en zo kwamen we bij Santander terecht. En dat is ons niet tegengevallen.

    Ze denken goed met je mee en alles klopt gewoon verder met de afhandeling. Wij zijn dus erg tevreden met de geleverde service.

    Door: Menno 21-12-2018
    joke 31-01-2020

    ben het niet slechte ervaring met ze

    jan 31-01-2020

    slechte ervaring met Santander wordt goed gekeurd kom je krijg je niets moeten ze weer wat andere papieren

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Lening met lage rente

    Mijn lening is uiteindelijk goed geregeld. Ik had het geluk net op een rustiger moment te komen denk ik. De rente is relatief laag.
    Wel moest ik vrij lang wachten voor dat het geregeld was. Dat zorgt voor best wat spanning. Maar ik vond ze wel goed bereikbaar. Je krijgt inderdaad niet telkens dezelfde persoon te pakken, maar voor mij hoefde dat ook niet. Dus ik ben wel tevreden, al mag het van mij wel wat sneller geregeld worden allemaal.

    Door: Gerry 12-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Heeft u een lening nodig tegen een zeer laag tarief van 2%?

    Heeft u een lening nodig tegen een zeer laag tarief van 2%? we geven woninglening, zakelijke lening, elke vorm van lening Geïnteresseerd, neem contact met ons op via e-mail: arnoidweman@gmail.com voor meer informatie

    Door: Mr Arnoid Weman 23-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Loan


    Heeft u investeringen nodig ZAKELIJKE leningen HYPOTHEEK leningen etc. Tegen een betaalbare rentevoet van 3%. Neem nu contact met ons op voor meer informatie. E-mail: central_trust_ltd@hotmail.com

    Door: CENTRAL TRUST LIMITED 14-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Persoonlijke lening

    Voor een grote uitgave op zoek gegaan naar een persoonlijke lening en beland bij Santander. Nooit van gehoord daarvoor. Aanvraagproces: prima.
    We moesten wel even wachten op de goedkeuring, dat was wat onhandig, want je wilt weten waar je aan toe bent, maar kennelijk hoort dat erbij. Veel om uit te zoeken waarschijnlijk.
    Uiteindelijk gelukkig goedgekeurd en dan gaat het vrij vlot. Nette afhandeling.

    Door: Rogier 07-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    lening

    We hadden 10duizend euro extra nodig voor verbouwing. Na veel zoeken kwamen we bij Santander uit via vergelijk site Bankr. Aanvragen van de lening was makkelijk. We werden snel gebeld om alles door te spreken. Wel veel documenten opsturen ,dat was wel minder. Enige echte minpunt is de rente, die is hoger dan bij Freo of MoneYou, maar die doen moeilijker.

    Door: Andre 25-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Lening voor verbouwing

    Lening afgesloten voor een grote verbouwing die wij volgend jaar gaan uitvoeren. Het geld was uiteindelijk snel geregeld, maar wel een tijdje spannend geweest of het geld wel zou komen. Gerust dat dat nu achter de rug is. Wel goed geholpen.

    Door: Nina 31-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    mijn doorlopend krediet was snel geregeld

    mijn doorlopend krediet was snel geregeld en ze hebben goede informatie gegeven
    tevreden klant

    Door: e. vd l 22-06-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Adrian Bayford

    Goedendag

    Heeft u voor elk doel een lening nodig? Zit u in een financieel probleem? Bridge Finance is gegarandeerd in het leveren van financiële diensten aan klanten met een gunstige rentevoet. Onze leningen zijn gemakkelijk en snel. Neem vandaag nog contact met ons op om de lening te krijgen die u nodig hebt. We kunnen elke lening met een rentepercentage van 2% afstemmen op uw budget. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op via (adrianbay0008@gmail.com)

    Door: Adrian Bayford 14-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    the_letterbox@hotmail.com

    Jarenlang trouwe klant geweest bij Santander met een doorlopend krediet. Nu gillend hard weggerend naar de concurrent. Zonder opgave van reden is de mogelijkheid om geld op te nemen geblokkeerd. De communicatie is heel slecht met Santander. Ze reageren niet op berichten verzonden via de eigen website. Na heel veel bellen bleek dat ik mijn inkomsten en lasten opnieuw moest doorgeven. Kreeg het formulier niet doorgestuurd zoals aangegeven. Weer bellen, weer geen formulier ontvangen. Pas bij de derde keer. Wijzigingen worden niet doorgevoerd of gesprekken zijn niet goed in het systeem vast gelegd. Dus eerst sta je een kwartier in de wacht om dan voor de tweede keer door te geven dat je bankrekening is gewijzigd. Ik ga nooit meer terug naar Santander.

    Door: Alex 08-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6
    rating

    krediet

    de levering was vlot de service in het verloop vervelend verwarrend en onprettig de afwikkeling een ramp duurde ruim 5 weken om over te kunnen sluiten en aflossen zelfs de rabobank kontact moeten op laten nemen om de zaak op te lossen ....zou nooit iemand uw maatschappij adviseren ....sterker nog afraden

    Door: gerda groeneveld 07-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7
    rating

    persoonlijke lening

    Leuk om af en toe ook een positieve review te lezen. (Dat zijn dan de gelukkige)
    Maar helaas, ook voor mij geld, spijt dat ik met deze partij in zee bent gegaan, slechte service, als je het al service moet noemen.
    2 weken verder, en nog steeds niets, inmiddels al 4 telefoontjes verder, steeds maar weer een ander persoon aan de telefoon, maken excuses, maar daar kom ik niet zoveel verder mee.
    Los de problemen op Santander!!! en zorg ervoor dat je een betere naam krijgt in de markt.
    Mijn advies, niet aan beginnen!! Ik moet sterren invullen, anders kan ik het niet verzenden, maar ze verdienen helemaal geen sterren. dus dan maar 1 ster, en leveren hebben ze nog steeds niet gekund, het is er erg druk.

    Door: Mira 18-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Doorlopend krediet

    Na jarenlang een doorlopend krediet te hebben ineens zonder aankondiging geblokkeerd.Na 1 telefoontje van mij om de mogelijkheid te hebben om mijn krediet met €250,= te verhogen.Dat deden ze niet,kleine bedragen.Kwam op een andere afdeling terecht,kreeg de vraag of ik betalingsproblemen had,mijn antwoord nee,en ook geen achterstanden.Mijn verbazing was groot,dat deze meneer mij heeft geblokkeerd.Ik belde voor het 1 en krijg het ander.Spijt van dat telefoontje.Dat kan toch niet zo maar,na een jarenlange overeenkomst.Zonder reden.Ben nu in de klachtenprocedure.Heel vervelend.Zo gä je niet met klanten om.

    Door: Rina de Vries 07-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Via mediamarkt in 10 maanden betalen

    Via mediamarkt een bestelling geplaatst. Ik wilde een laptop van 1299,- euro in 10 maanden betalen via Santander. 20 augustus een bestelling geplaatst.
    Formulieren naar santander toegestuurd. Ik had al een mail gekregen dat de lening goed gekeurd was. Na een week stond er bij mediamarkt nog steeds dat de bestelling op goedkeuring wachte. Die week heb ik 2x contact gezocht met mediamarkt en santander. Mij werd door santander verteld dat de gegevens nog goedkeurd moeten worden.
    Het was druk en daarom duurde het iets langer, zeiden ze. Normaal streven we naar 48 uur mevrouw! Ik wachte al een week!!! Na twee weken nog steeds geen goedkeuring bij mediamarkt. Weer gebeld met mediamarkt, die gaven aan dat ze afhankelijk waren van de goedkeuring van santander. Ik vroeg of ik de laptop nog wel zou krijgen als die uitverkocht zou zijn. Dit was dus niet zo. Als het product uitverkocht is dan krijg je hem niet meer of je wordt op de lijst gezet voor als het product weer leverbaar is. Ik heb aangegeven dat ik dit erg vervelend vond omdat ik hem al na twee weken nodig heb voor school. Ik heb na het gesprek weer contact gezocht met santander. Weer mijn verhaal uitgelegd, dat ik van hun afhankelijk ben om mijn laptop te krijgen. Ik hoorde tot mijn verbazing dat na twee weken mijn gegevens nog steeds niet bekeken waren. Er zijn twee mensen die mijn lening moeten goedkeuren. Er was nog geen 1 die het bekeken had. Ze geven aan dat ik nog maar even moet wachten. Nog een week gewacht. Na een week zag ik dat de laptop uitverkocht was. 1 dag daarna was mijn lening goedgekeurd door santander. 3 weken heeft dat geduurd. Mediamarkt weer gebeld. Het product was uitverkocht en ik stond nu op de lijst voor als het product weer op voorraad is. Ze konden me niet beloven dat ik de laptop op tijd zou krijgen voor als ik naar school ga. Ik had nu al spijt dat ik de laptop niet in 1 keer betaald had. Ik dacht dat het makkelijk zou zijn om het in 10 maanden te kunnen betalen met 0% rente. Zo had ik geld over om nog de boeken te betalen voor school en andere dingen, omdat het toch wel een hoog bedrag is om in 1 keer te betalen. Uiteindelijk heb ik mijn bestelling bij mediamarkt geanuleerd en heb ik ergens anders mijn laptop gekocht. Dank je wel Santander dat mediamarkt zo zijn klanten kwijt raakt. Nooit meer santander voor mij.

    Door: Janet Balkestein 06-09-2019
    Santosh 16-09-2019

    Same bad experience !

    Jacqueline 23-09-2019

    Hier ook dezelfde zeer slechte ervaring met Santander. Na 4 weken heeft Mediamarkt zelf mijn order geannuleerd omdat ik niets opgestuurd zou hebben naar Santander, ongelofelijk slecht dit. Wijze les, blijf ver weg van Santander en Mediamarkt! Er valt niks te verdienen aan klanten die renteloos in 10 maanden afbetalen...

    Barry Lenders 04-02-2020

    Goedendag, Met spoed op zoek naar een lening? Wilt u uw rekeningen betalen en onroerend goed kopen (investeringsleningen) / bouwkrediet? Ik kan u 24 uur goedkeuring van de lening garanderen. Wij zijn een beleggingsmaatschappij van wereldklasse die allerlei financiële diensten aanbiedt met flexibele terugbetalingsvoorwaarden en een tijdige sluitingschema. Neem contact met ons op via e-mail voor gedetailleerde informatie. Email- ericbarry1078@gmail.com Bedankt.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    PL

    Ze smeren je makkelijk een lening aan, en dan begint de ellende. Communicatie onderling daar ver te zoeken. Toren hoge rentes, ik was nog wat onbekend met het lenen maar heb spijt als haar op m'n hoofd, ze hebben met te hoge lening gegeven met lange looptijd. Nu staat er bij bkr er dus toren hoog bedrag wat niet meer over te sluiten valt na een lagere rente elders. Wees gewaarschuwd! Plus 1 keer te laat betalen en je word door 10 verschillende telefoon nummers de hele dag door gebeld. Drama daar

    Door: Hendrik 27-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Doorlopend krediet

    Dacht dat alles vlot verliep, kom ik er halverwege van het proces achter dat mijn contactpersoon doodleuk op vakantie gegaan is zonder mij ook maar te informeren.

    Door: Nathan 08-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3.5
    rating

    Lening

    Ik heb 5 mails gestuurd naar klantenservice Santander omdat ik wil weten wat mijn openstaande saldo is op het ogenblik. Ook kan je niet inloggen op mijn Santander dus geen idee wat er nog openstaat
    Via de telefoon geprobeerd en daar geven ze aan dat de wacht tijd wat langer als gewoonlijk duurt , ik vind dit zeer onprofessioneel wel betalen maar geen informatie wat er nog openstaat totaal geen reactie op mijn mails ik ben zeer teleurgesteld en BOOS !!!

    Door: M.kwant 15-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6.5
    rating

    In aanvraag

    Vandaag aangevraagd. Ben benieuwd. Drie sterren maar even omdat ik nog geen bericht heb en verdere ervaring. Ik houd jullie op de hoogte. AM

    Door: AnneM 12-07-2019
    Denise 19-08-2019

    Hoi, na hoeveel dagen kreeg je bericht? Ik heb hem dinsdag ingediend en is nu maandag en nog niks gehoord

    Peter 19-08-2019

    Ik heb maandag alles verstuurd naar de en ook nog niks gehoord , zelf een aantal keren gebeld maar t is blijkbaar erg druk bij de acceptatie afdeling ??? Niemand kan me vertellen wanneer er dan naar gekeken gaat worden

    Denise 20-08-2019

    Bij jou dus ook al peter...heb je nu ook nog niks gehoord? Ik namelijk niet....ben benieuwd wanneer jij wat hoort omdat je het eerder als mij verstuurd hebt.

    Nicolas sandra 22-01-2020

    Hallo allemaal, ik ben super enthousiast vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening hadden ontvangen van Sabinehelps@gmail.com en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen en een paar uur geleden bevestigde ik een totaalbedrag van eur 10.000 dat ik bij mijn eigen bank had aangevraagd account. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om een aanvraag in te dienen via hun e-mail: sabinhelps@gmail.com

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6
    rating

    Schrijf zelf een review over Santander

    Uw beoordeling


    FAQ

    Is Santander een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 32 ervaringen geplaatst over Santander. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.8 gekregen, waarbij 66% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Santander actief?

    Santander is vooral actief in de categorie Lenen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector Geld lenen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Santander gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.