NederlandReview

    Ervaringen Santander

    Er staan onderhand zoveel financiële producten dat je door de bomen het kredietbos niet meer ziet. Wat onderscheidt de een nu van de ander? Ze beloven allemaal gouden bergen, eenvoud en lage rente. Wie houdt zich aan deze belofte en wie maakte van een droom een nachtmerrie? Hier lees je reviews van ervaringen met de persoonlijke kredieten en aanverwante verzekeringen van Santander. Uiteraard kun je hier ook zelf jouw mening en beoordeling kwijt in een recensie. Daarmee help jij weer geïnteresseerden bij het maken van hun keuze.

    Onvoorziene kosten

    Het overkomt ons allemaal wel eens; de wasmachine gaat stuk, de auto is rijp voor de schroot, een noodzakelijke verbouwing aan het huis of de Belastingdienst komt met een onaangename verrassing. Misschien heb je verantwoord een spaarpotje achter de hand, maar ook dat kan tekort schieten. Helaas kunnen niet alle aankopen of rekeningen vooruit geschoven worden naar een moment dat het financieel wel uit komt. Als je voor je werk afhankelijk bent van eigen vervoer, is dat bijvoorbeeld een grote aanschaf of reparatie die je zo snel mogelijk zult moeten regelen. In dat geval kun je het lenen van geld overwegen.

    Het draait uiteindelijk altijd toch om geld, dus dan kun je het maar beter goed regelen

    Geld lenen voor een goed leendoel

    Als je een lening afsluit, doe je dat het liefste bij iemand die veilig, verantwoord en betrouwbaar is, en geen bizar hoge rente rekent. Het moet per slot van rekening wel te doen blijven. Een lening sluit je namelijk niet zomaar af en krom liggen om het te kunnen afbetalen, helpt niet echt. Geld lenen, kost al geld, maar liever niet te veel. Je wilt per slot van rekening ook nog op reis kunnen voor je pensioen.

    Nabestaanden verantwoordelijk

    Op het moment dat je een lening afsluit, ga je er niet vanuit dat je binnen de aflossingsperiode komt te overlijden. Helaas heb je dat niet altijd in de hand. Wist je dat de partner of naaste familie na jouw overlijden verantwoordelijk worden gehouden voor het aflossen van jouw schuld? Dat wil je ze waarschijnlijk niet aan doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verzekeringen die dit voorkomen en de achterblijvers nabestaandenbescherming biedt. Vaak gaat het hier om een klein percentage van het leenbedrag, eenmalige bemiddelingskosten en de poliskosten van de verzekeraar. Afhankelijk van het financiële product waarbij zo’n verzekering is afgesloten, wordt een bepaald bedrag uitgekeerd.



    Ongevallenverzekering: dood of blijvend invalide

    Een ongeluk zit in een klein hoekje, zowel gewoon thuis, als onderweg of op vakantie in het buitenland. Dit kan niet alleen fysieke en emotionele gevolgen hebben, maar ook financiële. Aangezien niemand doorgaans bewust een ongeval krijgt met blijvende invaliditeit of zelfs de dood tot gevolg, is het lastig hier financieel rekening mee te houden. Dat is het moment waarop zo'n speciale verzekering zal uitkeren, om het financiële leed van een gezin enigszins te verzachten. Een zorgverzekering vergoed namelijk niet alles en in het geval van invaliditeit moeten er thuis waarschijnlijk aanpassingen gedaan worden, wat meerdere uitgaven en hoge kosten met zich mee kan brengen.

    Santander

    Dit is een van de kredietverleners op het gebied van consumer finance, oftewel leningen voor particulieren. Je kunt bij dit bedrijf terecht voor een doorlopend krediet en het oversluiten van een lopende lening. De bedragen van de kredieten zijn relatief klein, namelijk tussen de 1.500 en 50.000 euro. Via een account of rekening kun je daarna al je geldzaken bij hen regelen en inzien. Naast het verstrekken van kredieten, kun je hier ook en aantal financieel-gerelateerde verzekeringen afsluiten, zoals de Nabestaandenbescherming, Familie Zorgplan en Verzekering Blijvende Invaliditeit. Alle producten zijn via de website af te sluiten.

    Recensies voor en door consumenten

    Als je door de aanbieders het bos niet meer kunt zien, is het handig als (oud)leners en verzekerden hun mening en ervaring beschreven hebben in een review. Op die manier kun je snel achterhalen of het afsluiten echt zo eenvoudig ging en het product in de praktijk net zo voordelig en goed was als op het beeldscherm. Wil je straks ook de klanten na jou helpen? Kom dan gerust nog eens terug om zelf een beoordeling te schrijven! Alvast bedankt!

    Santander
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (43)

    4.6
    60% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5.2
    Service
    rating
    3.8
    Prijs
    rating
    4.6
    Leveren
    rating
    4.8

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over Santander

    Uw beoordeling

    Doorlopend krediet

    Jarenlang veel te veel rente betaald. Geen begrip voor gedupeerden van de toeslagenaffaire . Contact opnemen met Santander is onmogelijk, je wordt nooit teruggebeld

    Door: Leijs19-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    PL

    Ik ben geholpen door M Hees. We hebben een tijdje mailverkeer gehad, echter hadden we nog concreet iets afgesproken. Dat lag aan mijzelf, omdat er nog geen noodzaak was om iets te wijzigen. Ik heb vervolgens maanden later weer per mail contact gezocht met M Hees met een verhaal over dat mijn situatie gaat wijzigen en ik behoefte heb aan een PL met een korte looptijd. De heer Hees was meteen bereid om mij te helpen en samen hebben we een afspraak gemaakt. Op woensdag 29 januari 2020 heb ik met hem mijn contract doorgelopen. Hij kon mij zelfs een aanbod doen die qua rente onder Freo en ING lag. Op 31 januari 2020 heb ik al gezien dat mijn lening goedgekeurd was. Ik kreeg namelijk een klein gedeelte op mijn lopende rekening en ik zag al dat mijn ING lening was ingelost. Ik ben derhalve ook zeer tevreden over het aanvraagproces. Over het beheerproces (tijdens de looptijd) kan ik nog weinig zeggen, omdat ik dat nu ga ervaren. Ik verwacht echter niet dat dit heel anders zal zijn dan bij andere banken. Ik zorg gewoon dat de betaling geïncasseerd kan worden, dan verwacht ik niet dat er belemmeringen zullen volgen.

    Door: A. H.01-02-2020
    Manfred 24-08-2020

    Ik heb gisteren een kleine lening aangevragen maar vanaf waneer hoor ik dat het kan want er staat binnen 24 uur dus hoor ik dan vandaag iets mvg

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Lening

    Het aanvraagproces van Santander mag van mij zeker wat minder omslachtig en langdradig. Ik vond dat ik veel papieren moest overleggen en dan niet in een keer, maar telkens een nieuwe.

    MAAR:
    Mijn lening was uiteindelijk goed geregeld. Daar was ik wel echt blij mee. Misschien wel extra doordat het langer duurde ;). Het ging niet om een groot bedrag, maar ik had het wel echt even nodig. Heb het inmiddels al weer kunnen aflossen.

    Al met al dus wel tevreden met Santander, maar ik hoop dat ze het aanvraagproces verbeteren want dat zou zeker helpen.

    Door: Leo Vrieze07-02-2020
    Truus 04-03-2020

    Hallo Hoelang heeft u uiteindelijk moeten wachten

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Wij zijn zeer tevreden met Santander

    Wij hebben al een tijd een lening lopen via Santander. Ik moet zeggen dat ik mij niet herken in sommige verhalen van hieronder. Alles is echt keurig geregeld voor ons, we hebben goed contact met Santander.

    Een lening afsluiten vond ik destijds een hele onderneming, daarom hebben wij veel navraag gedaan om ons heen en zo kwamen we bij Santander terecht. En dat is ons niet tegengevallen.

    Ze denken goed met je mee en alles klopt gewoon verder met de afhandeling. Wij zijn dus erg tevreden met de geleverde service.

    Door: Menno21-12-2018
    joke31-01-2020

    ben het niet slechte ervaring met ze

    jan31-01-2020

    slechte ervaring met Santander wordt goed gekeurd kom je krijg je niets moeten ze weer wat andere papieren

    rr15-07-2020

    Naa veel geshopt te hebben bij diverse banken, ben ik door eens op internet gaan kijken en ben bij Satander terecht gekomen. wat

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Lening met lage rente

    Mijn lening is uiteindelijk goed geregeld. Ik had het geluk net op een rustiger moment te komen denk ik. De rente is relatief laag.
    Wel moest ik vrij lang wachten voor dat het geregeld was. Dat zorgt voor best wat spanning. Maar ik vond ze wel goed bereikbaar. Je krijgt inderdaad niet telkens dezelfde persoon te pakken, maar voor mij hoefde dat ook niet. Dus ik ben wel tevreden, al mag het van mij wel wat sneller geregeld worden allemaal.

    Door: Gerry12-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    lening

    Werkelijk zeker geen dienstverlenend bedrijf,.. betreft facturaties , zogenaamde brieven die men stuurt en nimmer aankomen, Betaalherinneringen die nimmer worden verstuurd per bericht sms,.. ik heb er 5 jaar ( nav scheiding) aan vastgezeten. Onterechte BKR registratie waar ik diverse gesprekken met manager heb gehad en zou worden verwijderd,.. toegezegd nooit gebeurd. Afspraken die je maakt die dan vervolgens niet worden geregistreerd waardoor je telekens opnieuw de situatie uit moet leggen,.. ze maken het de klant alleen maar moeilijker, zeker in deze tijden waar mensen hun baan hebben verloren ,.. geen enkele empathie. Kortzichtig, het is betalen pannenkoek en verder zoek je het maar uit. Terwijl Belastingdienst en bijna alle instanties meedenken in deze lastige tijd. Ik ben blij van ze af te zijn. Nooit en nooit meer.

    Door: P. de Vries28-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Scooter

    Ik probeer al bijna een jaar aan te geven dat ik extra afgelost heb dus het totale bedrag inclusief de rente (inclusief de 1% boete) volledig afgelost heb. Dit heb ik meerdere malen op de mail gezet. Hierbij heb ik ook screenshots en de berekeningen in de bijlage toegevoegd. Tot op heden worden mijn diverse mailtjes en telefoontjes keihard genegeerd. Wel kunnen zij mij mailtjes sturen over dat ik achterstand heb op betalingen terwijl ze geen tijd hebben om mijn mail door te lezen (waarin zij kunnen zien dat ik alles afgelost heb) . Door Santander’s slordige manier van werken en nalatigheid ben ik nu BKR negatief geregistreerd en hierdoor ben ik genoodzaakt om door te betalen. Ik heb al 6500 euro afgelost waarvan de lening 4000 exclusief rente (5450 inclusief de rente). Dit heeft mijn alleen maar meer tijd en meer geld gekost dan nodig. Kortom door het bedrijf Santander ben ik niet in staat om een huis te kopen!!! Doordat ik een onterechte negatieve BKR registratie heb. Na tientallen keren bellen en 5 keer een mail gestuurd te hebben zijn wij nu een jaar verder en ben ik nog steeds geen stap verder en zit ik alleen nog dieper in de problemen.

    (kortom beter lenen van de maffia dan Santander)

    Door: Ik23-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Persoonlijke lening

    Voor een grote uitgave op zoek gegaan naar een persoonlijke lening en beland bij Santander. Nooit van gehoord daarvoor. Aanvraagproces: prima.
    We moesten wel even wachten op de goedkeuring, dat was wat onhandig, want je wilt weten waar je aan toe bent, maar kennelijk hoort dat erbij. Veel om uit te zoeken waarschijnlijk.
    Uiteindelijk gelukkig goedgekeurd en dan gaat het vrij vlot. Nette afhandeling.

    Door: Rogier07-12-2019
    Ali08-05-2020

    Mijn vraag is, hoe lang moest u ongeveer wachten op goedkeuring?

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    lening

    We hadden 10duizend euro extra nodig voor verbouwing. Na veel zoeken kwamen we bij Santander uit via vergelijk site Bankr. Aanvragen van de lening was makkelijk. We werden snel gebeld om alles door te spreken. Wel veel documenten opsturen ,dat was wel minder. Enige echte minpunt is de rente, die is hoger dan bij Freo of MoneYou, maar die doen moeilijker.

    Door: Andre25-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Lening voor verbouwing

    Lening afgesloten voor een grote verbouwing die wij volgend jaar gaan uitvoeren. Het geld was uiteindelijk snel geregeld, maar wel een tijdje spannend geweest of het geld wel zou komen. Gerust dat dat nu achter de rug is. Wel goed geholpen.

    Door: Nina31-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    mijn doorlopend krediet was snel geregeld

    mijn doorlopend krediet was snel geregeld en ze hebben goede informatie gegeven
    tevreden klant

    Door: e. vd l22-06-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    krediet

    Santander fooling Financing options:

    Santander fools the customers with its zero % rent options and payback in 10 months. I tried two times to process in Mediamarkt (MM) and my application was rejected, though it was just EUR 1000.

    I raised the issue with MM and Santander management by email and still got poor response. Their reply was not convincing at all.

    They mention the zero % interest option as an eyewash but to force the customers to go for the high interest rate options.

    Pay attention!!! This could also be a strategy between MM and Santander to fool the customers.

    Though I had a financing with Santander 4 years back which already paid, so an existing customer.

    Poor management and mislead the customers.

    Door: Martin Denash19-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Waardeloos als het om een kredietje aanvragen gaat van 1500 euro.

    Als je je per ongeluk een beetje ongelukkig uitdrukt waar je de lening voor gebruikt wat niet in het straatje past bij Santander word je gelijk afgewezen. Ik wilde een kredietje aanvragen van 1500 euro. Had per ongeluk gezegd dat ik die voor de huur wilde gebruiken werd gelijk afgewezen. De vraag overviel me eigenlijk. Kon even niet de juiste woorden vinden op dat moment. Heb in het verleden ook kredieten gehad tot op de laatste cent keurig terugbetaald. Men maakt hier een drama van. Of je een misdaad hebt gepleegd. Santander is gelijk niet meer voor rede vatbaar. Afgewezen is afgewezen. Al betaal je nog zo netjes alles terug je wordt als wanbetaler te kijk gezet. Dat ze je bij 100.000 euro afwijzen prima maar moeilijk doen over een kredietje van 1500 euro waar praten we over? Klantvriendelijkheid is ver te zoeken en met je meedenken al helemaal niet. De laatste medewerkster aan de telefoon was wel begripvol en vriendelijk maar kon me uiteindelijk ook niet meer helpen. Jammer een gemiste kans voor Santander. Had het bedrag keurig willen aflossen.

    Door: E. Jansen12-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    krediet

    lening afgesloten jaren geleden en willen hem nu volledig inlossen. Klantenservice slecht bereikbaar. Notaris krijgt een info. Ik krijg geen reactie op mijn mails .
    Afsluiten is prima gegaan , inlossen slecht

    Door: andre28-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    part payment

    - 21 emails from bank asking documents, everything send, cas still pending

    Door: Simson22-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Laptop

    Krediet zit in orde, maar wordt toch geweigerd. Slechte service, hoge rentes, lachwekkende kredietcheck. Verspil je geld maar niet.

    Door: K. Graf30-05-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Lening voor auto

    Ik wacht al een week dat hun de autobedrijf betalen zodat ik mijn auto kan ophalen !!! Zeer ontevreden!!! Als ik jullie was zou ik nooit via hun auto financieren!

    Door: Orrie18-03-2021
    Orrie18-03-2021

    Is gefixt!!!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Aanvraag persoonlijke lening

    Na invullen van gegevens op de website kwam
    ik voor een lening in aanmerking. Deze is achteraf afgewezen omdat er een betalingsregeling (van een jaarrekening van de energienota) te zien was op mijn bankrekening en er een kind onder de 18 is. Mijn inkomen werd ineens anders bekeken (pensioenbijdrage wordt er afgetrokken en je salaris wordt een stuk lager neergezet dan het werkelijk is).

    Ik heb geen negatieve codering bij BKR. Na de afwijzing van Santander kan ik nu ineens nergens meer met Klarna / afterpay betalen (waar ik ook geen bedragen open heb staan en waarmee ik af en toe wel eens een aankoop deed).

    De aanvraag heeft mijn financiële status alleen maar benadeeld en ik heb hier spijt van dat ik hier een aanvraag heb gedaan. Ik raad Santander niet aan.

    Door: A16-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    fiets

    Verschrikkelijk ervaring met hun.wilde een aankoop doen en kon niet ben niet geregistreerd bkr heb geen andere leen samen met me partner hebben we vrij hoog inkomen en het enige antword van hun " uw punten zijn niet genoeg en wij werken met een score sistem en hoe die precies werkt kunen we niet zeggen" mijn mening over dit is dat dit is puur bullshit. Als ik ben nergens geregistreerd en jullie geven geen duidelijke uitleg ik begrijp niet waroom ik kan geen klant worden. Bij deze horibile service,klanteservice zeer onvriendelijk, informatie zero. 1 word :teleurgesteld

    Door: remus09-12-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Lenen

    Slecht service, maand geleden heb ik lenen aangevraagd, ik kreeg te horen dat aanvraag goedgekeurd was. Uiteindelijk niks gekregen.

    Door: Yassine 03-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Autofinanciering

    Slecht klantenservice. Weten niet hoe omgaan met betrouwbare klanten, na 5 jaar klanten zijnde bij Santander, altijd netjes betaald en altijd op tijd, nu bijna klaar met afbetalen van de ouder krediet wil de auto inruilen, wordt het de krediet afgewezen.... Antwoord op het aanvraag heeft meer daan een week geduurt zonder iets te laten zien weten, moest zelf naar een week contact opnemen met klanten service om daar achter komen na diverse keer gebeld met diverse medewerkers niet niets visten over de aanvraag.

    Door: R. F Adriano de Almeida27-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    FAQ

    Is Santander een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 43 ervaringen geplaatst over Santander. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.6 gekregen, waarbij 60% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Santander actief?

    Santander is vooral actief in de categorie Lenen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Geld lenen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Santander gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.