bunq

7.7

Bestellen

7.5

Service

7.3

Prijs

7.7

Levering

77.8%

Zou hier weer kopen

bunq

Bunq noemt zich "bank of the free", maar wat bedoelen ze daarmee? Is deze bank anders dan andere banken, zoals ABN-Amro of de Rabobank? Wat doen ze dan anders? Waarom zou jij met bunq in zee willen gaan, wat zijn de voordelen, en zijn er ook nadelen of risico's? De beste manier om hier achter te komen, is door het te vragen aan hun eigen klanten. Want wat vinden de klanten van bunq: zijn ze tevreden, hebben ze klachten? Lees hun ervaringen hier op NederlandReview!


Wat is bunq?


Bunq heeft zichzelf in de markt gezet als de bank die haar klanten veel vrijheid geeft. Vandaar die zelfbedachte ondertitel of slogan: "bank of the free". Bij bunq kunnen klanten hun geld zoveel mogelijk vrij besteden, beheren, sparen en investeren.


Dus geen balie met enge mannetjes die jou zeggen hoe jij je geld moet uitgeven en waarin jij moet investeren of beleggen, wat voor sommige mensen een beetje een stereotiep beeld van een bank is, maar een mobiele bank waar jij met een app je eigen geldzaken regelt. Dat is althans het idee, of het model waarmee bunq werkt.


Geschiedenis van bunq


Bunq werd opgericht in 2015, door ondernemer Ali Niknam, die eerder internetbedrijf TransIP had opgericht. De overstap naar een ouderwetse bank lijkt misschien een grote verandering, maar dat valt wel mee als je het karakter van bunq bekijkt. bunq doet namelijk alles online. Dus eigenlijk is het, net als TransIP, evengoed een internetbedrijf.


Bunq is een Nederlands product, maar is inmiddels actief in meerdere landen. In 2017 begon het in Duitsland en Oostenrijk, later volgden Italië, Spanje en Frankrijk. In 2019 werden daar nog België en Ierland aan toegevoegd.


Een mobiele bank: wat betekent dat?


Bunq is een zogenaamde mobiele bank. Dat betekent dat de communicatie vooral plaatsvindt via jouw telefoon, want een mobiele bank heeft in de regel geen kantoor, dus alles verloopt online. 


Helemaal van deze tijd hebben ze een speciale app, zowel verkrijgbaar bij Google Play als in de App Store, Deze app wordt regelmatig geüpdatet op basis van de ideeën van klanten voor nieuwe features. 


Vanuit de app krijg je onder andere realtime push notificaties voor elke keer dat er een transactie plaatsvindt, je een pasbetaling doet of een automatische incasso wordt uitgevoerd. Zo ben je dus steeds op de hoogte, als je dat fijn vindt.


Voordelen en nadelen van mobiel bankieren


Niet iedereen is fan van mobiel bankieren; sommige mensen vinden het nu eenmaal prettiger om het kantoor van hun bank te kunnen bezoeken om hun geldzaken te regelen. 


Andere mensen zweren juist bij het gemak van alles online kunnen regelen en je dus niet aan de openingstijden van de bank te hoeven houden. Ook lijken de kosten lager bij een mobiele bank, simpelweg omdat die bank geen dure panden en minder personeel hoeft te onderhouden.


Om een zo goed mogelijke keuze te kunnen maken, is het verstandig om de ervaringen van de klanten van bunq te lezen. Ook kun je bijvoorbeeld het verslag van de Consumentenbond over bunq lezen.


 


Wat zijn de ervaringen van klanten van bunq? 


Ben jij benieuwd naar de ervaringen van de klanten van bunq? Lees dan hun reviews op deze pagina. 


Heb jij zelf ervaring met bunq? Laat dan zelf jouw mening achter! Vertel bijvoorbeeld hoe het gebruik van de app jou bevalt, of je weleens een klacht hebt gehad en hoe bunq daarmee omging of dat je een mooi verhaal hebt over een ervaring die jij had met bunq. Wij lezen graag jouw ervaring!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (63)

Respect van mij

Een van de oudste neobanken ter wereld, die nog steeds een betere service biedt dan de meeste andere banken. Je kan dit niet vergelijken met de oude banken die we hier nog hebben. Zo'n mooie rente op mijn geld, automatisch uitbetaald, en ik hoef er niets voor te doen. En dat allemaal gratis. Bedankt.

W

Willem Jansen

13-06-2024

0

De moeite waard

Het is zeker de moeite waard om een rekening te hebben bij Bunq. Deze kan bij zoveel gelegenheden van pas komen. Ik vind het fijn dat het een Nederlandse bank is en een van de meest geavanceerde op dit gebied.

N

Niels Meijer

13-06-2024

0

Mijn mening

De snelheid van de app is opmerkelijk. Je kunt makkelijk uitgaven categoriseren, kortingskaarten vinden, overschrijvingen doen en een gezamenlijke rekening openen. Alles is supereenvoudig, zelfs voor zo'n boomer als ik. Bij vragen kun je makkelijk contact opnemen met de klantenservice om alles uit te zoeken. Ze antwoorden niet meteen, maar ze laten je ook niet dagenlang wachten.

G

Gerrit Bach

31-05-2024

0

Coole mensen

Ik koos voor het easy money abonnement, omdat easy green niet nodig leek voor mijn behoeften. Ik doe gewoon betalingen, bewaar geld, deel een rekening met mijn vrouw en dat is het. Ik vind bunq cool.

M

Mason Hendriks

22-05-2024

0

bunq rekeningen voordelen

Het beheren van mijn gezamenlijke rekening bij bunq is super handig! Het is zo makkelijk dat ik de rekening kan delen met vrienden of familie. Ook handig is dat ik voor elke transactie directe meldingen ontvang. Bovendien kan ik zoveel gezamenlijke rekeningen gebruiken als ik wil. Easy Bank, Easy Money en Easy Green gebruikers kunnen hier gebruik van maken.

W

Wessel Jansen

15-05-2024

0

Een geweldige app

een geweldige bankapp voor gebruik in Nederland en heel Europa

R

robin evers

24-02-2024

0

Metal card

Ik heb voor mezelf een metal card besteld. Eerlijk gezegd heb ik geen fysieke bankpassen nodig, omdat ik alles direct in de app kan regelen. Alle betalingen enzovoort. Maar toen ik ontdekte dat ik zo'n pas kon krijgen, besloot ik er een te bestellen. Het is fijn dat klanten die bij deze bank een abonnement nemen, toegang krijgen tot zoveel features en aanbiedingen.

Y

Youssef Jansen

11-01-2024

0

Eerlijke prijs

Ik vind de prijs van de abonnementen eerlijk. Er is ook een gratis spaarrekening.

S

Stijn Oolbekkink

29-11-2023

0

Bank heft zonder overleg je rekening op en blokkeert je saldo voor 4 maanden. Ze zijn telefonisch niet bereikbaar en om een antwoord via de mail te krijgen geven ze een termijn van 2 weken aan! Schandalig!

W

Wim

31-10-2023

0

Pas ontvangen.

Ik heb mijn pas nog niet zo lang geleden besteld en hij is er al. De levering ging indrukwekkend snel. Ik heb ook nog de online pas die ik een paar keer heb gebruikt voordat de fysieke pas er was.

J

Jan

18-10-2023

0

Positieve indruk

Deze bank heeft een positieve indruk op me gemaakt. Om eerlijk te zijn, probeerde ik negatieve punten te vinden toen ik op zoek was naar informatie over deze bank en de voorwaarden aan het doornemen was. Maar ik vond alleen maar voordelen. Hierdoor heb ik een positieve indruk gekregen van de bank en zelfs een rekening geopend. Ik ben begonnen met de eenvoudigste en goedkoopste. En als ik na een paar maanden tevreden ben, open ik waarschijnlijk de duurste rekening.

B

Bartje Postel

15-10-2023

0

Helemaal tevreden

Deze bank voldoet aan mijn behoeften. En alle features werken perfect.

S

Stefan Hoekstra

19-09-2023

0

De club

Dit bleek inderdaad een geweldige club waarvan ik lid moest worden. Meteen nadat ik de app had geïnstalleerd, me had aangemeld en de app was gaan gebruiken, kon ik de rekeningen van etentjes met mijn vrienden delen en makkelijk geld versturen tussen onze vriendengroepen en familieleden. Geweldige app om je persoonlijke budget en financiën mee te beheren. En als je vaak vliegt en reist binnen Europa en zelfs daarbuiten, komt deze heel goed van pas. Geweldige wisselkoersen en je kan de app vrijwel overal ter wereld gebruiken. Zo goed

S

Splinter Houtenbos

10-08-2023

0

Veilig

Ik kan lekker slapen, wetende dat mijn geld bij bunq zit. Het gaat naar mijn bunq rekening wanneer ik betaald krijg of geld ontvang en het gaat onder mijn controle weer weg bij bunq als ik mijn geld uitgeef. Echt een goed gevoel en een geweldige app. Mis het niet. Je voelt zeker de topkwaliteit en de investering die ze hebben gedaan om deze app te maken. Ik weet niet hoe, maar het voelt veilig.

A

Andries Budel

24-07-2023

0

Veiligheid boven alles

Bunq begrijpt als financiële instelling het belang van het beveiligen van de financiële gegevens van klanten. Om ervoor te zorgen dat mijn privacy nooit in gevaar komt, hebben ze verschillende maatregelen geïmplementeerd waarin veiligheid prioriteit krijgt. Ik ben vooral onder de indruk van hun end-to-end encryptie, die ervoor zorgt dat mijn gegevens altijd beschermd zijn en alleen toegankelijk zijn voor bevoegde medewerkers. Bovendien voegt hun biometrische authenticatie een extra beveiligingslaag toe, waardoor onbevoegde toegang tot mijn account vrijwel onmogelijk is. Dankzij die maatregelen kan ik erop vertrouwen dat Bunq mijn rekening beschermt en kan ik transacties uitvoeren zonder bang te hoeven zijn voor datalekken of kwaadaardige aanvallen.

D

Dik Ophoff

23-07-2023

0

Privé en zakelijk rekening

Bunq had al mijn rekeningen opgeheven alles vanwegen gokken op Nederlandse sites ik had ook birdee investeringen maar dit is nooit uitbetaald vandaag krijg ik mijn loon op dat rekening omdat ik niet genoeg tijd had om alles op tijd regelen want alles gebeurde vrijdag en maandag krijg ik loon uitbetaald nu heb ik een hoop stress ik kan niemand bereiken ik kan geen overzicht zien van me rekening ik weet niet wat ik moet doen ik wil jullie waarschuwen want als robot zit veel transacties dan ben je de sjaak ookal je eerlijk bezig bent en geen crimineel bent wordt je als crimineel beschouwd en je mag niet beslissingen nemen wat je met je eigen geld doet heel triest

P

Patryk.I

26-06-2023

0

Spaarrekeningnopenen

Wilden een spaarrekening openen. Lekker gemaakt door de 2% rente. Nu zijn we 6 weken verder.,....nog niet gelukt. Ze blijven maar verifiëren. Men wil zelfs je inschrijving bij de gemeente en de rekening van gas water en licht. Als het moeilijk werd zeggen ze: Oh ef zit een gout in de app. Geeft geen vertrouwen in deze bank. We hebben alles verwijderd.

H

Han

25-06-2023

0

Proefperiode

Blijkbaar begrijpt deze bank dat niet iedereen klaar is om een rekening te openen zonder te weten of de voorwaarden van deze rekening wel bij hem passen. Het idee van een proefperiode is dus een perfecte oplossing voor dit probleem. Ik kon het abonnement uitproberen en besloot dat de voorwaarden en producten geschikt waren voor mij. En al vanaf de volgende maand ging ik de bijbehorende abonnementskosten betalen. Nu, nadat ik de diensten van de bank een paar maanden hebt gebruikt, kan ik zeggen dat ik tevreden ben.

J

Jordy Wolters

08-06-2023

0

Ik blijf ze gebruiken

De service werkt voor mij erg goed, ik ben er heel tevreden mee. Ik kan erop rekenen. Ik zal hun dienst blijven gebruiken. Ik ben vooral blij met het aantal ondersteunde passen. Het sluit aan bij mijn interesses.

M

Melle Gerritsen

10-05-2023

0

Efficiënt en gebruiksvriendelijk

De website en app zijn gemakkelijk te gebruiken en de layout is visueel aantrekkelijk. Transacties verlopen vlot en je rekening beheren is een koud kunstje!

J

Jules Sanders

07-05-2023

0