ONVZ

6
6.3

Bestellen

5.7

Service

6.6

Prijs

5.4

Levering

42.9%

Zou hier weer kopen

ONVZ

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering te hebben. Je bent dan verzekerd tegen allerlei kosten die je maakt als je ziek bent. Aan het einde van ieder jaar kun je per 1 januari overstappen naar een andere zorgverzekering of zorgverzekeraar. ONVZ is een van de zorgverzekeraars waar je dan voor kunt kiezen. Maar hoe weet je of dat een verstandige keuze is? Laat je informeren door hun klanten, die in een review hun ervaring delen!

Over ONVZ

ONVZ is een zorgverzekeraar die gevestigd is in Houten, Utrecht. Het bedrijf werd opgericht in 1933 als Onderlinge Nationale Verzekering tegen Ziekenhuiskosten; samen maken deze letters de naam ONVZ. De naam heeft een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd gekregen: in 1950 kwamen er puntjes tussen de letters te staan, dus O.N.V.Z., in 1990 verdwenen de puntjes en werd het ONVZ Ziektekostenverzekeraar, in 1999 werd het ONVZ Zorgverzekeraar en tot slot werd de naam in 2017 ONVZ. 

ONVZ heeft als doelstelling 'het behartigen van de belangen van verzekerden op het gebied van gezondheidszorg'. Dat betekent niet alleen helpen met zorgkosten bij ziekte, maar ook ervoor zorgen dat mensen hun gezondheid kunnen verbeteren. Logisch op zich, want hoe meer gezonde mensen, hoe minder zorgkosten, dus hoe beter het ook is voor ONVZ zelf.

Tegenwoordig heeft het bedrijf ongeveer vierhonderd medewerkers en zo'n half miljoen verzekerden. Onder ONVZ valt niet alleen ONVZ zelf, maar ook PNOzorg en VvAA.

Wat zijn de pakketten en polissen van ONVZ?

ONVZ biedt verschillende pakketten aan, met verschillende premies. Zo kun je kiezen voor alleen een basisverzekering, maar je ook aanvullend laten verzekeren. Onder aanvullende verzekeringen heb je verschillende keuzes, zoals 'Startfit', 'Extrafit', 'Benfit' en 'Optifit'. Bij sommige van die verzekeringen ben je bijvoorbeeld ook verzekerd voor fysiotherapie, een bril of lenzen en alternatieve geneeswijzen. Daarnaast biedt ONVZ speciale tandartsverzekeringen en zorgverzekeringen voor het buitenland, bijvoorbeeld voor ziekenhuiszorg in België en Duitsland of voor repatriëring.

Wat zijn de diensten van ONVZ?

ONVZ heeft een vrije keuze van zorgverleners. Heb je een zorgverzekering van ONVZ, dan word je dus niet beperkt in de keuze voor een bepaalde arts of een bepaald ziekenhuis, zoals bij sommige andere verzekeraars met budgetpolissen.

Wil je extra korting op jouw zorgverzekering, dan kun je ervoor kiezen om de zorgpremie niet per maand, maar bijvoorbeeld per kwartaal, halfjaar of jaar te betalen. 

 

Hoe word je klant van ONVZ?

Bij ONVZ kun je op verschillende manieren klant zijn. Zo kun je bijvoorbeeld via jouw werkgever of organisator deelnemen aan een bestaand collectief. Ook kun je klant worden als mkb-werknemer of als zzp'er; ONVZ heeft speciale pakketten voor zelfstandigen. Behoor je niet tot een collectief, dan kun je ervoor kiezen om in het zogenaamde ledencollectief terecht te komen.

Heb jij ervaring met ONVZ?

Dan zijn wij op zoek naar jouw mening en beoordeling van deze zorgverzekeraar. Laat een review achter en vertel anderen hoe jij de service van ONVZ, de prijzen van ONVZ en de diensten beoordeelt.

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Bestellen

starstarstarstarstar

Service

starstarstarstarstar

Prijs

starstarstarstarstar

Levering

starstarstarstarstar

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (7)

Anderen bekeken ook

close

ONVZ

Vergelijk reviews en bekijk ONVZ