NederlandReview

  Ervaringen Zilveren Kruis Achmea

  Lees hier het oordeel van consumenten over de zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea. Bepaal uw keuze op basis van de mening van anderen. Een zorgverzekering kiezen kan soms erg lastig zijn. Er zijn heel veel aanbieders en veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Ieder jaar in november is het weer tijd om te beslissen: blijf ik bij mijn huidige zorgverzekeraar of stap ik over naar een andere? U kunt uw keuze natuurlijk bepalen aan de hand van de premie voor de basisverzekering en de aanvullende pakketten. Maar er zijn meer aspecten die de keuze voor een zorgverzekeraar bepalen, en deze zijn ook zeker belangrijk om bij uw beslissing te laten meewegen. Wij helpen u met de informatie op deze pagina graag verder op weg.

  Over Zilveren Kruis Achmea

  Zilveren Kruis Achmea is een bekende zorgverzekeraar die al vele jaren bestaat. Evenals andere zorgverzekeraars opereert Zilveren Kruis al enige jaren onder de vlag van Achmea, dat naast zorgverzekeraars ook andere verzekeringsmaatschappijen onder zijn vleugels heeft. Maar als klant van Zilveren Kruis Achmea merkt u verder weinig van Achmea. U doet zaken met het bedrijf Zilveren Kruis en zij zijn uw enige contactpersoon. Zilveren Kruis Achmea biedt diverse pakketten van zorgverzekeringen aan, u kunt evenals bij andere maatschappijen kiezen uit verschillende aanvullende pakketten. De basisverzekering die wordt aangeboden is standaard, want de inhoud van het basispakket is immers vastgesteld door het Rijk. Wat er via de aanvullende pakketten wordt vergoed aan bij voorbeeld tandartskosten, hulpmiddelen zoals brillen en hoortoestellen, hangt af van het pakket dat u kiest. Ieder jaar in november maken de zorgverzekeraars hun premie voor het basispakket bekend en de premies en inhoud van de aanvullende pakketten. U moet uiterlijk op 31 december van het lopende jaar beslissen bij wie u het jaar daarop verzekerd wilt zijn.

  Alles regelen via internet

  De ontwikkelingen hebben ook bij de zorgverzekeringen niet stil gestaan. Tegenwoordig kunt u bij Zilveren Kruis Achmea veel zaken online regelen. U kunt de zorgverzekering online afsluiten en u kunt uw declaraties online doorgeven. Ook kunt u wijzigingen in uw persoonlijke situatie zoals een verhuizing, de geboorte van een kind of wijziging van huisarts of tandarts online doorgeven. Dit is natuurlijk een stuk gemakkelijker dan dat dit allemaal per post moet zoals dat enkele jaren geleden nog gebeurde. Op deze manier kunnen uw declaraties ook sneller worden verwerkt en heeft u in de meeste gevallen snel uw vergoeding op uw rekening bijgeschreven. U kunt bij Zilveren Kruis Achmea ook online terecht om een zorgverlener te vinden die is aangesloten bij Zilveren Kruis. Het is tegenwoordig zo dat zorgverleners zoals een psycholoog of fysiotherapeut een contract met de zorgverzekeraar moeten hebben als u voor vergoeding in aanmerking wilt komen. Het is dan ook belangrijk om vooraf te checken of de zorgverlener van uw keuze een contract heeft met Zilveren Kruis Achmea zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

  Overige verzekeringen

  Zilveren Kruis Achmea is vooral bekend van de zorgverzekering. Maar deze maatschappij biedt daarnaast ook nog andere verzekeringen aan. Deze kunt u apart afsluiten, het is dus niet zo dat u een zorgverzekering bij Zilveren Kruis moet hebben om een reisverzekering of een woonverzekering te kunnen afsluiten. Zilveren Kruis Achmea biedt ook een rechtsbijstandsverzekering en een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers aan.


  'Zilveren Kruis geeft altijd antwoord', zegt Zilveren Kruis Achmea zelf. Maar is dat wel zo?

  Klachten

  Ook over een zorgverzekeraar kunt u natuurlijk een klacht hebben. Als een bepaalde behandeling niet wordt vergoed of als de vergoeding lager is dan u had verwacht. Op de website kunt u uitgebreide informatie vinden over de klachtenprocedure. Hiervoor zijn speciale brochures te downloaden, waarin wordt uitgelegd hoe u een klacht kunt indienen. Ook wordt uitgelegd wat u kunt doen als uw klacht ongegrond wordt verklaard. U kunt om een herbeoordeling verzoeken. Als ook dit niet het gewenste resultaat oplevert, kunt u zich wenden tot de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ). U kunt hier alleen terecht met klachten en geschillen die nog niet bij de rechter zijn voorgelegd, als u deze stap inmiddels heeft gezet kan de SKGZ u niet meer van dienst zijn.

  Bent u klant van Zilveren Kruis Achmea of bent u hier in het verleden klant geweest?

  Deel dan uw mening over dit bedrijf op onze website! Uw mening kan andere bezoekers helpen om een keuze te maken als zij op zoek zijn naar een goede zorgverzekeraar. Uw mening wordt dan ook zeer op prijs gesteld, ongeacht of deze positief of negatief is. Aarzel dus niet en geef uw mening over Zilveren Kruis Achmea en deel deze met de bezoekers van NederlandReview.

  Hoe beoordelen klanten Zilveren Kruis Achmea? Hoe werkt declareren? Wat zijn de vergoedingen? Hoe leg je contact? Hoe hoog is of wordt de zorgpremie? Lees het hier!

  Zilveren Kruis Achmea
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (14)

  8
  86% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  7,8
  Service
  rating
  8,4
  Prijs
  rating
  7,8
  Leveren
  rating
  8

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Prijzen omhoog

  Ik ben tevreden over Zilveren Kruis het loopt allemaal prima hier en ik ben goed verzekerd
  maar ik vind het vervelend dat de prijzen telkens hoger worden want het is erg veel geld iedere maand

  Door: Gerda Koch10-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  goed inzicht in zorgkosten online

  Zilveren kruis is voor mij een goede zorgverzekeraar. Ik zat voorheen bij een andere, daar had ik nauweliks inzichten in min zorgkosten.
  Bij Zilveren Kruis kun je gewoon inloggen met je DigiD en daar tot meerdere jaren terug al je kotsen terugzien, en ik vind het een duidelijk overzicht met wat je wel en niet zelf moet betalen. Heel helder. Ik vind het belangrik om dat goed te kunnen bihouden en of het klopt en dergelijke. Mijn huisarts schrijft namelijks wel eens wat voor, maar dan weet je eigenlijk de kosten nog niet. Gelukkig is Zilveren Kruis daar duidelijjker in.

  Door: Marieke Tellinga28-12-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  Aantal jaar verzekerd zorgverzekering

  Met mijn partner al een aantal jaar verzekerd bij de zorgverzekering van Zilveren Kruis Achmea.
  Het afgelopen jaar hebben we helaas veel onvoorziene zorgkosten moeten maken. Toen gemerkt dat alles heel netjes wordt geregeld bij Zilveren Kruis, gelukkig. Alles klopt gewoon en van de meeste zorgkosten zie ik helemaal niets.
  We maken beide nog altijd gebruik van een korting en daardoor blijft deze verzekering de goedkoopste. Ik raad het ook familie en vrienden aan. De dekking is goed en de service ook.

  Door: Sylvia Kranendijk12-12-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  Heel slechte serviceafdeling, klantenafdeling hetzelde.

  Vanaf begin tot het einde van 2017, was de communicatie en de bereikbaarheid heel slecht. Mailberichten krijgen automatisch teruggemeld dat er antwoord komt binnen 3 werkdagen. Klopt niet in 6 gevallen hoorde ik NOOIT meer iets.Voor klachtbehandeling is er een apart telefoonnummer,. Helaas je komt gewoon bij het KCC. Medewerkers van het KCC weten op geen enkele vraag een antwoord telkens moeten ze navragen bij een collega en ga jij dus weer in de wacht. Ook van klachtbehandeling verneem je verder niets meer.
  Mensen blijf weg bij Zilveren Kruis; het is doffe ellende daar.

  Door: Pieter de Zeeuw30-11-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  goedkoopste zorgverzekering

  al jaren verzekerd bij zilveren kruis, simpelweg omdat ze de goedkoopste zorgverzekering zijn voor mij. overstappen vind ik dus zinloos

  ik kreeg pas de rekening voor het afgelopen jaar, 5 euro voor een crème alleen haha, valt kennelijk buiten de eigen risico.

  Door: Manders20-11-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  collectiviteitskorting

  Door collectiviteitskorting die ik ooit had ben ik geloof ik nog steeds goedkoper uit bij Zilveren Kruis Achmea.
  Ik heb redelijk wat te declareren gehad vorig jaar en gelukkig heb ik daar geen problemen mee gehad, ik heb vrijwel nergens naar hoeven omzien en heb ze niet op fouten kunnen betrappen. Volgens mij verlies ik mijn collectiviteitskorting als ik overstap naar een andere zorgverzekeraar dus ik blijf dit jaar zitten waar ik zit.

  Door: Chantal Heuze14-11-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5
  rating

  Klachtenafdeling niet bereikbaar

  AK zou een klachtenafdeling hebben. Als je het klachtentelefoonnummer belt wordt je gewoon doorverbonden met klantenservice. Doorverbinden kunnen de medewerkers klantenservice niet. Ook weten de telefoonmedewerkers van klantenservice niets , telkens moet er aan een collega worden gevraag. Na een paar uur bellen en ca 6 verschillende klantenservice-nono's te hebben gesproken geef ik het op. Dan maar een klacht op dit beoordelingsforum.

  Door: Pieter de Zeeuw04-11-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  al jaren verzekerd goedkoopste

  Ik zit al jaren bij zilveren kruis Achmea. ze waren de goedkoopste toen ik destijds klant werd, dat heb ik toen uitgerekend met zo'n vergelijker (Independer geloof ik).

  alles prima, ik heb geen zorgkosten dus hoeft niets in te dienen. je merkt dan weinig van ze en dat vind ik wel prima

  communicatie is verder netjes, geen prijsstijgingen verder of andere rare dingen

  met zorgtoeslag is het ook weer goedkoper.

  Door: Mariies Laurens22-06-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Aanvulling Tandverzekering nog tot 31 januari

  Ik had dit jaar helemaal niet gedacht aan overstappen van zorgverzekeraar - was gewoon te druk met andere dingen!

  Dus ik zit nog steeds bij Zilveren Kruis Achmea. Op zich niet erg hoor, volgens mij zit ik best wel goedkoop met mijn verzekering en de communicatie is altijd best wel prima hier.

  Maar nu kreeg ik dus alsnog een aanbieding voor aanvulling van mijn tandverzekering. Best wel relax, want daar zat ik al over te twijfelen, maar door tijdgebrek niks meer mee gedaan.

  En vooral relax dat het nog tot en met eind januari kan gewoon. Ik was bang dat ik mis had gegrepen en te laat was!

  Door: Nina uit Amsterdam13-01-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  Prima verzekeraar en goedkoop - wij zijn al een tijdje hier verzekerd

  Zeker een prima verzekeraar. Wij zitten al een tijdje bij Zilverenkruis. Vooral voor de prijs, want ze zitten altijd bij de goedkoopste verzekeraars, maar voor ons vaak met een betere dekking dan andere.

  Communicatie verloopt goed en verder hebben we ze weinig nodig gehad eigenlijk.

  Door: Anneke Janssen08-12-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  grote zorgverzekeraar

  Zilveren Kruis is een van de bekendere en grotere zorgverzekeraars en daarom kozen wij ook voor ze. Dat voelt toch beter toch? Niks op aan te merken eigenlijk. Het blijft wel duur, maar volgens mij zijn ze allemaal best wel duur. En dat iedere maand! Dekking is verder overal hetzelfde dacht ik, dus wat maakt het dan ui? Ik ben nu gewoon goed verzekerd en daar gaat het om.

  Door: L. Ritsen05-12-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  Ieder jaar de goedkoopste bij zorgvergelijker

  Blijkt ieder jaar de goedkoopste als ik die zorgvergelijkers doe.
  Soms is er eentje een paar cent goedkoper, maar dan zijn de voorwaarden weer niet goed.
  Verder heb ik niet veel met ze te maken, heb nooit zorgkosten

  Door: Dominique F03-12-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9
  rating

  Goedkope Zorgverzekering goede voorwaarden!

  Wij zitten al jaren bij Zilveren Kruis Achmea met het hele gezin.
  Ieder jaar vergelijken we trouw de verschillende aanbieders van zorgverzekeraars, en vroeger stapten we ook wel een over. Agis gehad en CZ. Maar nu is al een aantal keer op rij Zilveren Kruis gewoon de goedkoopste voor ons, vooral als je naar de voorwaarden kijkt. Verder gaat de communicatie ook gewoon prima hier, we hoeven gelukkig niet vaak iets te declareren.

  Door: Fam. Gerards02-12-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Al jaren bij Zilveren Kruis Achmea.met collectiviteitskorting

  Wij zitten al jaren bij Zilveren Kruis Achmea. We hebben collectiviteitskorting, ik via een studentenregeling en mijn vriend via een ZZP-regeling. Daardoor zijn wij al jaren het goedkoopst uit hier: ieder jaar in december kijken we toch even of we nog goed (=goedkoop) zitten.

  Verder maken we eigenlijk nooit zorgkosten (we zijn nog jong ;), dus we hebben niet zoveel te maken met Zilveren Kruis.

  We betalen gewoon de rekening, krijgen af en toe post, maar zeker niet vaak gelukkig.

  Dus ja, prima verder.

  Door: Annelies en Stefan15-10-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  Schrijf zelf een review over Zilveren Kruis Achmea

  Uw beoordeling