Comfort Energy

7.5

Bestellen

7

Service

8.5

Prijs

7.5

Levering

75%

Zou hier weer kopen

Comfort Energy

Energie is energie, zou je zeggen. Hoeveel verschil kan er nou eenmaal zitten in de mazout die je van de ene of andere leverancier krijgt. Maar dan zijn er toch alsnog verschillende soorten energie? Dat is misschien wel zo, en er zijn inderdaad verschillende soorten stroom, maar de ene groene stroom zal niet veel anders zijn dan de groene stroom die je krijgt van een andere leverancier. Het grootste verschil tussen energieaanbieders ligt eerder aan de prijs die ze vragen voor hun energie en de klantenservice die ze verlenen. Één van deze vele aanbieders ie Comfort Energy. Maar het is niet altijd handig uit te zoeken wat je van een energiebedrijf zoals Comfort Energy kunt verwachten. Wat is bijvoorbeeld die mazout waar ze het over hebben? Zullen ze je huis ook in de winter warm kunnen houden? En is die klantenservice nou echt wel zo goed als iedereen beweerd? Over deze dingen en meer willen wij je graag iets meer vertellen. Zo kom je beslagen ten ijs als je besluit met Comfort Energy in zee te gaan en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.


Wat is Comfort Energy?

Comfort Energy is aan bedrijf dat energie aanbiedt. Ze hebben al meer dan 35 jaar ervaring in de mazoutsector en kunnen dus putten uit heel veel jaar ervaring. Sinds 2011 zijn zij zelfs de grootste aanbieder van mazout in België. In 2015 zijn, naast mazout, ook gas en elektriciteit aan hun assortiment toegevoegd. Comfort Energy beweert te staan voor duidelijkheid, simpelheid en vooral ook eerlijkheid. Op het moment van schrijven heeft Comfort Energy zo’n 250.000 klanten, maar ze verwelkomen er graag meer. Je kunt 


Wat is Mazout? 

Comfort Energy wil graag de goedkoopste aanbieder van mazout zijn. Maar wat is mazout nou precies? In Nederland komt de naam mazout niet vaak voor, maar in België wordt deze een stuk meer gebruikt. In Nederland is het meer bekend als stookolie. Comfort Energy beweert dat hun mazoutsoorten zuiver zijn, een laag zwavelgehalte bevatten en een optimaal verbrandingsproces garanderen. Ook verlengen ze, volgens de website van Comfort Energy, de levensduur van je energie-installatie door voor minder roetafzetting in je verwarmingsinstallatie te zorgen. Comfort Energy’s mazout is geschikt voor zowel machines als landbouwinstallaties. Veel van de mazoutsoorten van Comfort Energy zijn vorstvrij tot zo’n -20°C. Je hoeft met die soorten mazout niet bang te zijn dat het bevriest als de dagen weer kouder worden.


Goedkoop Mazout Bestellen

In ieder geval is het mogelijk om mazout te bestellen via de website van Comfort Energy. Zoals hierboven al vermeldt biedt Comfort Energy goedkoop mazout aan. Er zijn verschillende soorten pakketten waar je uit kunt kiezen. Die zullen we hieronder veen kort bespreken. Op hun website kun je een kort overzicht vinden van de vier pakketten.


Mazout Standaard bij Comfort Energy

Mazout Standaard is het minst uitgebreide pakket. Je krijgt bij dit pakket zuivere, hoogwaardige mazout met een laag zwavelgehalte.


Mazout Extra bij Comfort Energy

Als je voor Mazout Extra kiest, krijg je naast de voordelen van gewone mazout ook nog eens mazout die geschikt is voor (landbouw)machines en de eerder genoemde vorstvrijheidsgarantie. Ook in de winterperiode is er dus met deze soort mazout te werken.


Mazout Energy+ bij Comfort Energy

Mazout Energie+ is het basispakket plus minder verbruik. Hierdoor heb je een hoger rendement van jouw verwarmingsinstallatie. Het is het pakket dat het meest gekozen wordt door klanten van Comfort Energy.


Mazout Extra Energy+ bij Comfort Energy

Dit laatste en meest uitgebreide pakket combineert alle voordelen van bovenstaande pakketten. Daarbij is garandeert Comfort Energy dat de mazout uit dit pakket geschikt is voor nieuwe generatie branders. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over of je gloednieuwe brander wel met de mazout kan omgaan.


Online Mazout Bestellen

Je kunt de mazout van Comfort Energy online bestellen. Op die manier hoef je dus niet zelf naar de winkel om het te regelen. De minimale hoeveelheid die je kunt bestellen is 500 liter. Daarna is er telkens een veelvoud van 100 liter. Ook kun je antivries bestellen. Ze raden aan om per 100 liter mazout een liter antivries toe te voegen. Bij 1500 liter raadden ze je aan om 2 liter te gebruiken. Ook is het van belang om je leidingen goed te isoleren. Dit doet al veel om het bevriezingsprobleem te verhelpen.


Mazout Betalen bij Comfort Energy

Als je eenmaal een bestelling klaar hebt moet je natuurlijk nog betalen om je bestelling af te kunnen ronden. De tankwagen zal uitgerust zijn met een Bancontact-toestel. Ook is het mogelijk om contant te betalen. Helaas is betalen met een kredietkaart niet mogelijk. Je Visa, Mastercard of American Express card zul je dus thuis moeten laten.


Mazout Betalen op Afbetaling

Wil je niet een groot bedrag in één keer betalen? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om je bestelling gespreid te betalen. In dat geval betaal je het bedrag in 12 maanden af. Iedere maand betaal je dan een vast bedrag. Zo betaal je stukje bij beetje de mazout at. Hier rekenen ze geen extra kosten voor. Het is dus ook geen lening.


Mazout & Elektriciteit van Comfort Energy

Je kunt ook kiezen voor Mazout in combinatie met elektriciteit. Hiervoor zijn er twee opties. De Mazout + Elektriciteit Go Prepaid is de minst uitgebreide optie. Je krijgt hierbij hoogwaardige mazout die zuiniger is. Ook verzekeren ze je van altijd voordelige tarieven. Deze optie is enkel variabel en ze willen graag dat je vooraf betaalt. Contact is alleen online mogelijk en de factuur zal elektronisch gaan. Bij Mazout + Elektriciteit PLUS werkt dit net even anders. Hierbij kun je wel een vast tariefplan kiezen. Je kunt dus uit gaan van een vast bedrag dat je per maand kwijt bent in plaats van maar af te wachten hoeveel je dit keer weer moet betalen. Ook kun je betalen via domiciliëring of overschrijving. Contact is bij deze optie ook telefonisch mogelijk en je kunt ervoor kiezen om je factuur op papier te ontvangen. Daarnaast biedt deze optie je extra korting op je mazoutprijs en een extra korting op je tankkeuring.

Gas + Elektriciteit bij Comfort Energy

Als je niet zo geïnteresseerd bent in mazout kun je ook kiezen voor elektriciteit + gas. Ook hiervoor zijn er twee opties. Bij gas is er enkel een variabel tariefplan mogelijk. Maar verder verschillen de twee plannen wel. Net als bij de mazout + elektriciteitsvariant heeft Gas + Elektriciteit Go Prepaid een variabel elektriciteitstarief, voorafbetaling online contact en elektronische facturen. Bij de Gas + Elektriciteit PLUS ligt dit opnieuw anders. Zij bieden wel de optie om de kiezen voor een variabel tariefplan voor elektriciteit. Ook kun je weer betalen via domiciliëring of overschrijving. Ook is er weer de mogelijkheid tot telefonisch contract een een factuur op papier. Ook krijg je €25 korting op gas, hetgeen wat de reden kan zijn dat de laatste optie het meest gekozen wordt door klanten van Comfort Energy.


Klantenservice van Comfort Energy

Comfort Energy wil garant staan voor een persoonlijke service. Je kunt ze gemakkelijk bereiken via telefoon. Ze beloven dat er dan snel een mazoutleverancier aan je deur staat om je te helpen. Ook kun je ze een mailtje sturen met een vraag of probleem. Een lid van hun klantenservice zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen. Je kunt ze in dat mailtje ook vragen om je even terug te bellen. Dit doen ze zonder probleem. Er zijn verschillende klantenserviceafdelingen zodat je zeker weet dat je iemand te pakken krijgt die verstand heeft van hetgeen waarover je contact opneemt. Denk bijvoorbeeld aan mazout bestellen, gas/elektriciteit bestellen, verhuizen, betaling, administratie en overige vragen. Dus of je nou een vraag hebt over levering, facturen of overstappen, Comfort Energy helpt je graag. Ook kun je op hun contactpagina handige besparingstips vinden evenals een checklist voor verhuizingen.


Overstappen naar Comfort Energy

Stel, je bent inderdaad geïnteresseerd in energie van Comfort Energy. Dan vraag je je misschien wel af hoe dit allemaal werkt. Hiervoor hoef je eigenlijk alleen een formulier ‘klant worden’ in te vullen. Houdt hierbij wel je identiteitskaart en 18-cijferige EAN-nummer bij de hand. Laatstgenoemde kun je vinden op de energiefactuur van je huidige energieleverancier. Ook willen ze wat persoonlijke gegevens en betalingsgegevens van je hebben. Ook als je al mazoutklant bij ze bent maar (ook) gas en/of elektriciteit van ze wil zul je ze wat meer informatie moeten geven. Binnen een maand zul je benaderd worden door je netbeheerder. Hij of zij zal je vragen om je meterstand door te geven. Aan de hand daarvan zal je een eindafrekening ontvangen. Vanaf dan neemt Comfort Energy het over. In het geval van mazout + elektriciteit zullen ze je opbellen met de vraag wanneer je een nieuwe levering wenst. Vanaf dat moment zullen ze je mazoutvoorraad automatisch volgen. Er zal dan steeds tijdig een nieuwe levering komen.
Extra diensten van Comfort Energy

Behalve levering van gas, mazout en elektriciteit biedt Comfort Energy ook nog wat andere diensten aan. Zo kunnen ze je huidige mazouttank testen om te zien of deze nog aan de wettelijke voorwaarden voldoet. Of je nou een bovengrondse tank of ondergrondse tank hebt, Comfort Energy weet er wel raad mee. Ze hebben voort het keuren van je tank twee verschillende regiotarieven. De ene regio behelst Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Limburg. De andere regio betreft Henegouwen, Waals-Brabant, Luxemburg, Luik, Brussel en Namen. Ook kunnen ze je mazouttank voor je saneren. Dit kan bijvoorbeeld als de tank niet meer voldoet aan de eisen, maar ook als je gewoon een nieuwe tank wilt. Je wilt immers voorkomen dat je oude tank gaat lekken. Comfort Energy kan na de sanering ook een nieuwe tank voor je komen installeren. Als je het formulier op hun website invult zullen zij je een offerte sturen. Zo weet je precies hoeveel de installatie van jouw nieuwe tank je gaat kosten en kom je niet voor verrassingen te staan. Het is immers altijd fijn om van te voren te weten waar je aan toe bent.


Diesel en Benzine van Comfort Energy

Naastbovenstaande drie diensten biedt Comfort Energie ook nog eens diesel en bezine voor je auto aan. Volgens Comfort Energy’s website heeft hun ESSO Diesel een zeer laag zwavel gehalte. Hun ESSO Benzine Superplus 98 is loodvrij. En zo zijn er nog verschillende andere opties waar je uit kunt kiezen. Let wel goed op dat je de brandstof kiest die bij je auto past, want anders kun je voor grote problemen komen te staan.


Reviews over Comfort Energy

Comfort Energy kan zoveel beweren op hun website, maar dit betekent nog niet dat hun statements kloppen met de werkelijkheid. Waarschijnlijk wil je ook wel eens weten wat echte klanten van deze energieleverancier vinden. Vraag het aan mensen waarvan je weet dat ze al bij Comfort Enery zitten of lees de reviews geschreven door deze klanten. Je kunt ze lezen op onze website. Mocht je zelf ervaring hebben met Comfort Energy, dan horen we dat graag van je. Laat een review achter en vertel iedereen over jouw ervaring met Comfort Energy.


Heb je na dit verhaal wat meer inzicht gekregen in wat Comfort Energy voor jou kan betekenen? Denk in alle gevallen goed na voor je zoanaf dan neemt Comfort Energy het over. In het geval van mazout + elektriciteit zullen ze je opbellen met de vraag wanneer je een nieuwe levering wenst. Vanaf dat moment zullen ze je mazoutvoorraad automatisch volgen. Er zal dan steeds tijdig een nieuwe levering komen.
Extra diensten van Comfort Energy

Behalve levering van gas, mazout en elektriciteit biedt Comfort Energy ook nog wat andere diensten aan. Zo kunnen ze je huidige mazouttank testen om te zien of deze nog aan de wettelijke voorwaarden voldoet. Of je nou een bovengrondse tank of ondergrondse tank hebt, Comfort Energy weet er wel raad mee. Ze hebben voort het keuren van je tank twee verschillende regiotarieven. De ene regio behelst Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Limburg. De andere regio betreft Henegouwen, Waals-Brabant, Luxemburg, Luik, Brussel en Namen. Ook kunnen ze je mazouttank voor je saneren. Dit kan bijvoorbeeld als de tank niet meer voldoet aan de eisen, maar ook als je gewoon een nieuwe tank wilt. Je wilt immers voorkomen dat je oude tank gaat lekken. Comfort Energy kan na de sanering ook een nieuwe tank voor je komen installeren. Als je het formulier op hun website invult zullen zij je een offerte sturen. Zo weet je precies hoeveel de installatie van jouw nieuwe tank je gaat kosten en kom je niet voor verrassingen te staan. Het is immers altijd fijn om van te voren te weten waar je aan toe bent.


Diesel en Benzine van Comfort Energy

Naastbovenstaande drie diensten biedt Comfort Energie ook nog eens diesel en bezine voor je auto aan. Volgens Comfort Energy’s website heeft hun ESSO Diesel een zeer laag zwavel gehalte. Hun ESSO Benzine Superplus 98 is loodvrij. En zo zijn er nog verschillende andere opties waar je uit kunt kiezen. Let wel goed op dat je de brandstof kiest die bij je auto past, want anders kun je voor grote problemen komen te staan.


Reviews over Comfort Energy

Comfort Energy kan zoveel beweren op hun website, maar dit betekent nog niet dat hun statements kloppen met de werkelijkheid. Waarschijnlijk wil je ook wel eens weten wat echte klanten van deze energieleverancier vinden. Vraag het aan mensen waarvan je weet dat ze al bij Comfort Enery zitten of lees de reviews geschreven door deze klanten. Je kunt ze lezen op onze website. Mocht je zelf ervaring hebben met Comfort Energy, dan horen we dat graag van je. Laat een review achter en vertel iedereen over jouw ervaring met Comfort Energy.


Heb je na dit verhaal wat meer inzicht gekregen in wat Comfort Energy voor jou kan betekenen? Denk in alle gevallen goed na voor je zomaar besluit over te stappen naar welke energieleverancier dan ook. Je weet immers wat je hebt. En hetgeen wat je krijg is echt niet altijd zo rooskleurig als dat soms wel beweerd wordt op een website. Bereid je goed voor, lees je goed in en stel veel vragen zodat je zeker weet waar je aan begint. Wees ook niet bang om kritisch te zijn en naar je gevoel te luisteren. Gas, elektriciteit en stookolie vallen immers allemaal wel onder de grootste maandelijkse lasten die je iedere maand kwijt bent. En laat ons ook eens weten wat je van Comfort Energy als je inderdaad besluit over te stappen.

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 5000 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (4)

geen contract

Had hier graag een contract afgesloten, maar ik woon niet in de gewenste regio

M

Marco

07-06-2017

0

Overstappen echt snel en simpel

Overstappen ging echt snel en simpel, dat hadden we niet verwacht op basis van eerdere overstappen die we hebben moeten maken om budgetredenen. Dus dat is alvast een voordeel van Comfy. Verder gaan we als het goed is nu flink besparen op onze rekeningen, daar deden we het voor.

T

Theo

08-12-2016

0

Gas en elektriciteit

Wij nemen gas en elektriciteit af bij Comfortenergie en dat gaat allemaal prima. Geen leveringsproblemen gehad.

Y

YAmiz

05-12-2016

0

prima hier

wij zijn hier veel goedkoper uit afsluiten ging snel en makkelijk prima service verder enzo

G

gast

17-08-2016

0