NederlandReview

    Ervaringen Budget Energie

    De algemeen directeur van Budget Energie, Sjef Peeraer, een werktuigbouwkundig ingenieur kreeg in 2011 het idee om een nieuw energielabel op te starten. Dit is Budget Energie geworden. Op de energiemarkt heeft Budget Energie zich als doel gesteld om de beste online stroom- en gasleverancier te worden. Hoe zij dit willen bereiken, leest u hieronder.

    Over Budget Energie

    Budget Energie is een energieleverancier en heeft als doel om de beste online stroom- en gasleverancier van Nederland te worden. Dit willen zij bereiken door zo efficiënt mogelijk te werk gaan en de producten zo direct mogelijk aan de klanten aan te bieden. Zij willen de beste online stroom- en gasleverancier zijn. Een simpel alternatief dat voorziet in de basisbehoeften op het gebied van energielevering. Zij zien dat traditionele leveranciers onnodig inefficiënt werken, waardoor de consument duurder uit is, en willen daar het verschil maken. Budget Energie wil gas en stroom leveren tegen blijvend lage tarieven met de best mogelijke service.


    Bespaar je met Budget Energie echt op je energiekosten en hoe dan?

    Diensten van Budget Energie

    Bij Budget Energie kunnen zowel consumenten als zakelijke klanten zich aanmelden voor de levering van gas en stroom. Net als bij de meeste andere leveranciers kunt u direct berekenen wat uw maandelijkse kosten bij hen bedragen. Dit doet u door uw postcode in te voeren en uw huidige verbruik. U ziet dan meteen of u bij Budget Energie voordeliger uit bent. Daarbij kunt u kiezen uit een flexibel, 1 jaar of 2 jaar contract. Ook participeren zij in diverse energiecollectieven waarbij zij al meerdere malen als voordeligste uit de bus zijn gekomen. Zoals bij de Consumentenbond, Sloop de Crisis, ANWB, Vereniging Eigen Huis, etc. Indien u bijvoorbeeld als zzp’er bij ZZP Nederland bent aangesloten kunt u ook van een collectieve korting profiteren.

    Groene Stroom en besparen met Budget Energie

    De energie die Budget Energie levert is altijd 100% groen, in 2015 betekende dit dat de stroom die door hen geleverd werd voor 74% werd opgewekt door Nederlandse windmolens en voor 26% door Italiaanse windmolens. Ook geven zij u verschillende tips over hoe u stroom kunt besparen, zoals uitleg over salderen bij het zelf opwekken van energie door zonnepanelen, of het gebruik van een slimme thermostaat. Daarnaast kunt u wanneer u in het bezit bent van een slimme meter via de website van Budget Energie naar het platform slimmemetermanager.nl. Daar krijgt u een online inzicht in uw energieverbruik, en ziet u zelf waar uw persoonlijke besparingskansen liggen.

    Klachten BudgetEnergie

    De website van Budget Energie is zeer helder en duidelijk, u kunt hier gemakkelijk de verschillende onderdelen vinden. Mocht u tips hebben met betrekking tot de website, dan kunt u op het tabblad ‘suggesties?’ links in het scherm klikken en uw feedback achterlaten. Verder vindt u op de website antwoord op allerlei vragen, kunt u uw rekeningen inzien bijvoorbeeld, of uw maandbedrag aanpassen. Wanneer u een klacht heeft kunt u van allerlei contactmogelijkheden gebruikmaken. Zo kunt u van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 21.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur chatten met een medewerker via de website. Daarnaast kunt u hen op werkdagen bellen tegen een lokaal tarief. Ook kunt u een contactformulier invullen, u ontvangt daarop binnen 5 werkdagen antwoord.

    Deel uw ervaring met Budget Energie op NederlandReview

    Bij onderzoek naar klanttevredenheid door de Consumentenbond op het gebied van energieleveranciers kwam Budget Energie in de top 3 terecht. Heb jij ook goede ervaringen met deze energiemaatschappij of niet? Bent u bij hen echt goedkoper uit dan bij uw vorige energieleverancier, en heeft u ervaring met de klantenservice van Budget Energie? Deel uw ervaring hieronder. Zo kunnen andere potentiële klanten er hun voordeel mee doen!

    Hoe beoordelen klanten de goedkope energie van BudgetEnergie? Is stroom en gas hier wel echt zo goedkoop? Hoe kan dat? Lees de reviews en beoordelingen over Budget Energie op NederlandReview, de nationale review site van Nederland!

    Budget Energie
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (18)

    5,8
    56% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5,8
    Service
    rating
    5,4
    Prijs
    rating
    5,6
    Leveren
    rating
    6,2

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Wisselen is het devies

    Vorig jaar oxxio, dit jaar weer budget energie. Gewoon elk jaar heen en weer want deze 2 jongens zijn (sowieso op deze manier) het goedkoopst. Maar alleeeen dus als je elk jaar weer overstapt. Direct gebruik maken van hun aanbiedingen dan profiteer je het meest. Geloof me, ik heb mijn onderzoek gedaan!

    Door: Sander Muts 28-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    energiecontract BudgetEnergie

    Wat een waardeloze partij, Budget Energie. Krijg via energiecollectief consumentenbond een aanbod van Euro 539,43 en na aanmelding is het het bedrag mijn 2x zo hoog. meerdere vragen gesteld via de site(waar je geen bevestiging van krijgt) maar geen reactie. Dan maar gebeld, krijg ik een persoon aan de lijn die zegt dat dat klopt en geen enkele poging doet uit te zoeken waarom dit verschil er is. Waardeloze partij die alles doet om je op hun site te laten verdwalen, zodat je nooit een mail kan sturen behalve via hun "contactformulier" waar je dan toch geen antwoordt op krijgt.

    Door: knipscheer 18-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    budget energie

    Er zijn 27 tig leveranciers en daar budget energie als laagste in het aanbod. Indien U merkt dat zij hoger is gaan zitten, ga dan even over naar een andere leverancier en vervolgens terug naar budget energie d.m.v. vergelijkingen zal de klantenwerving weer een lager bedrag gebruiken en dat geld voor alle aanbieders. Wisselen is de truck. Ook vooral vergelijken van alle leveranciers en dat zelf doen andere aanbieders verdienen er aan b.v. eigen huis, ANBO , Pricewishe enz

    Door: john 17-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    Verzekering

    + punt is dat ik eindelijk van ze af ben. Tenminste tot de eindnota.

    BudgetEnergie levert je een hoop grijze haren, nutteloze telefoongesprekken, onduidelijkheid en een hoop heen en weer mailen. De klantenservice, op 1 of 2 gesprekken na, was echt om te huilen. Iedere keer kan je hetzelfde verhaal vertellen vanwege iemand anders contact met je opneemt en de situatie niet heeft teruggelezen.

    Door: Klaas 23-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Onjuiste eindnota

    Slechte klantenservice, lange wachttijden, slechte administratie. Voor n cliënt van hun klacht ingediend over een absurde eindnota. 2800 euro. Blijken de beginstanden niet te kloppen. Is Budget Energie vergeten...of niet goed te hebben doorgegeven. Nu heeft netbeheerder lukraak n schatting gemaakt. Al 1.5 maand aan het mailen bellen, schrijven met BE. Kom geen stap verder. Ook nog foto's verstuurd van de meterstanden...met data. Maar nee...nog steeds corrigeren ze de eindnota niet. Nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor de fouten die ze hebben gemaakt. Nu genoodzaakt de geschillen commissie in te schakelen. Neemt niet weg dat dat deze hele gang van zaken veel frustratie, tijd en stress veroorzaakt. Mijn advies is dus...kies nooit voor BE. Heeft sowieso veel slechte reviews. Vooral de klantenservice. Daar kan ik jammer genoeg over mee praten.

    Door: Lian helms 22-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Gaslicht

    Oplichters. Nul begrip en menselijkheid is zelfs nog verder te zoeken. Geld aan je verdienen op de meest vieze manieren, daar zijn ze super goed in.

    Door: Marta 05-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2,5
    rating

    Gas en licht

    Al 6 jaar klant bij budgetengerie, niks op aan te merken tot ik prijzen ging vergelijken en mijn verlengaanbod bekeek. Wat blijkt, als trouwe klant betaal ik fors meer (€ 150,- per jaar door o.a. prijsverschil in KwH) als wanneer ik mij zou aanmelden als nieuwe klant. Na contact hierover met de klantenservice krijg ik simpelweg bericht dat dit juist is en een nieuwe klant binnenhalen belangrijker is als een vaste klant behouden.

    Dus mij zijn ze als klant kwijt met deze belachelijke instelling!


    "Goedemorgen, dit is inderdaad het enige aanbod dat ik je kan doen via onze klantenservice zelf. De energiemarkt is erop ingedeeld om nieuwe contracten zo voordelig mogelijk te maken, daarom hebben we helaas minder bewegingsvrijheid wanneer het gaat om een verlenging. Ik wil je aanraden om ook nog even te kijken op vergelijkingssites of bijvoorbeeld naar ons contract bij de Mediamarkt, daar kunnen de tarieven nog anders samengesteld zijn. MvG,"

    Mochten jullie toch bij draaien dan ontvang ik graag nog een scherp aanbod. Klantnummer: 3305156

    Door: N van Esdonk 04-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    7,5
    rating

    Gas&Electra

    Het overstappen naar Budget Energie en de leveringen gingen op zich goed, maar toen ik over wilde stappen was ineens niets meer mogelijk. Ik moest door blijven betalen voor leveringen die niet plaatsvonden. Als je belt krijg je te horen dat ze er niets aan kunnen doen, “dat is het proces mevrouw en als u niet betaalt brengen we aanmanings kosten in rekening”. NB voor energie die niet geleverd is!!! Nu moet ik ook nog 6 wachten op een eindafrekening zodat ik de meer dan € 450,- die ik teveel heb betaald terug kan krijgen. Ik stap elke 1-2 jaar collectief over, maar naar deze leverancier ga ik nooit meer terug!

    Door: Afra 25-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    2
    rating

    SJV lager dan 500 m3 berekenen we toch gewoon hoge tarief!

    Ze berekenen het hoge tarief voor transportkosten netwerkbeheerder, dus van boven de 500 m3 gas, terwijl Liander (de netwerkbeheerder) een lager standaard jaarverbruik heeft doorgegeven aan hen dan 500 m3. Ze blijven doorverwijzen naar Liander en worden heel klantvriendelijk en beëindigen gewoon de chat, als je hen vraagt de SJV gegevens te geven die Liander dan zou hebben doorgegeven. Totaal niet transparant. Lijkt een extra verdienmodel voor hen. Klanten die een lager verbruik aan gas (SJV) hebben dan 500 m3 gewoon het tarief van boven de 500 m3 berekenen. Het scheelt bijna 50 euro.

    Door: Otter 21-05-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5
    rating

    slecht

    Budget energie wil voorledige maand termijn incasseren terwijl contract al beëindigd is.
    Ik moet eerst het voorschot betalen pas daarna willen ze pas de eindafrekening opmaken en dreigen met 40 euro incasso kosten.
    Klanten service is erg onvriendelijke en ze willen/kunnen niet afwijken van hun systeem terwijl ik meer van hun tegoed heb dan Budget energie van mij.

    kortom geen aanrader als je hier ooit weer weg wilt

    Door: evert 18-09-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    2
    rating

    Vreselijk bedrijf

    Betaal je 1 dag! ja letterlijk 1 dag te laat moet je 40 euro betalen en krijg je een brief van Stedin dat afgesloten wordt.

    Door: Anne 02-05-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Een van de beste

    Budget energie is naar mijn oordeel een goede leverancier met zeer goede en klantvriendelijke help desk. Daar kan een ander wat van leren.

    Door: j.Schuit 15-12-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    goedkoopste energie

    Tijdje terug afgesloten wegens de prijs, die voor mij hier het goedkoopste bleek. Alles werkt verder gewoon prima (ik merk geen verschil met eerst eigenlijk...), afsluiten ging best makkelijk allemaal. Dus ik blijf hier wel even zitten, want ze zijn nog steeds de goedkoopste volgens mij

    Door: M. van Buitenen 27-11-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    PRIMA

    Nu een jaartje een contract en erg naar tevredenheid. Ze doen het goed tot dusver. Geen problemen, snelle service. Aanrader!

    Door: Janssen 24-11-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Goedkoop, geen poespas

    Hoppa! Dit is er 1 zonder poespas en gewoon doet wat het moet doen: energie leveren en verder gewoon niks. Simpele facturen en geen ge-ouwehoer. Na velen (velen) andere leveranciers geprobeerd te hebben is dit degene die me (nog) geen problemen heeft opgeleverd. En ik heb wat uurtjes telefoon hangen en frustraties moeten leveren bij engie, oxxio, essent en de nederlandse energie maatschappij. Ik denk dat het iets te maken heeft dat die te groot worden en het administratief allemaal niet zo meer aankunnen. Dus mijn tip; ga voor de kleinere, onbekende, die hebben hun zaakjes nog op orde En de goedkoopste tot nu toe zijn ze ook trouwens. Dat groene boeit mij dan weer niet zo heel veel.

    Door: Van de K. 23-11-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Maar zozo en onpersoonlijk

    Mij allemaal net iets te simpel ingekleurd. Groen prima, maar de klantenservice is sumier en het is erg onpersoonlijk. Daarom misschien ook wel goedkoop, maar ik hou van een praatje aan de telefoon en nog iets aan persoonlijk contact, anders dan gewoon een nummer zijn. Ik stap volgend jaar weer over, ook al kost me dat iets meer.

    Door: F. 23-11-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    6
    rating

    Flink besparen op energiekosten

    Dankzij BudgetEnergie heb ik behoorlijk wat geld kunnen besparen op mijn energie-uitgaven. Eerder nooit de moeite genomen om een vergelijking te maken, maar toen ik laatst hoorde hoeveel het je op kan leveren, toch maar een kijkje genomen. En ik kwam inderdaad tot de conclusie dat ik de afgelopen jaren veel en veel teveel betaald heb voor mijn energie. Je kunt op de website eenvoudig je energiekosten berekenen door postcode en huisnummer in te voeren en je jaarverbruik door te geven. Op basis van deze gegevens doet BudgetEnergie je vervolgens een aanbieding. In ons geval was dit vele malen goedkoper, dus we zijn direct overgestapt.

    Door: Jilles van Weergans 23-02-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Goedkoper en groene energie

    Inderdaad goedkoper dan mijn oude energieleverancier en ik ben blij dat het groene energie is!!

    Door: K. Lepelaar 21-02-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Schrijf zelf een review over Budget Energie

    Uw beoordeling