NederlandReview

  Ervaringen Budget Energie

  De algemeen directeur van Budget Energie, Sjef Peeraer, een werktuigbouwkundig ingenieur kreeg in 2011 het idee om een nieuw energielabel op te starten. Dit is Budget Energie geworden. Op de energiemarkt heeft Budget Energie zich als doel gesteld om de beste online stroom- en gasleverancier te worden. Hoe zij dit willen bereiken, leest u hieronder.

  Over Budget Energie

  Budget Energie is een energieleverancier en heeft als doel om de beste online stroom- en gasleverancier van Nederland te worden. Dit willen zij bereiken door zo efficiënt mogelijk te werk gaan en de producten zo direct mogelijk aan de klanten aan te bieden. Zij willen de beste online stroom- en gasleverancier zijn. Een simpel alternatief dat voorziet in de basisbehoeften op het gebied van energielevering. Zij zien dat traditionele leveranciers onnodig inefficiënt werken, waardoor de consument duurder uit is, en willen daar het verschil maken. Budget Energie wil gas en stroom leveren tegen blijvend lage tarieven met de best mogelijke service.


  Bespaar je met Budget Energie echt op je energiekosten en hoe dan?

  Diensten van Budget Energie

  Bij Budget Energie kunnen zowel consumenten als zakelijke klanten zich aanmelden voor de levering van gas en stroom. Net als bij de meeste andere leveranciers kunt u direct berekenen wat uw maandelijksekosten bij hen bedragen. Dit doet u door uw postcode in te voeren en uw huidige verbruik. U ziet dan meteen of u bij Budget Energie voordeliger uit bent. Daarbij kunt u kiezen uit een flexibel, 1 jaar of 2 jaar contract. Ook participeren zij in diverse energiecollectieven waarbij zij al meerdere malen als voordeligste uit de bus zijn gekomen. Zoals bij de Consumentenbond, Sloop de Crisis, ANWB, Vereniging Eigen Huis, etc. Indien u bijvoorbeeld als zzp’er bij ZZP Nederland bent aangesloten kunt u ook van een collectieve korting profiteren.

  Groene Stroom en besparen met Budget Energie

  De energie die Budget Energie levert is altijd 100% groen, in 2015 betekende dit dat de stroom die door hen geleverd werd voor 74% werd opgewekt door Nederlandse windmolens en voor 26% door Italiaanse windmolens. Ook geven zij u verschillende tips over hoe u stroom kunt besparen, zoals uitleg over salderen bij het zelf opwekken van energie door zonnepanelen, of het gebruik van een slimme thermostaat. Daarnaast kunt u wanneer u in het bezit bent van een slimme meter via de website van Budget Energie naar het platform slimmemetermanager.nl. Daar krijgt u een online inzicht in uw energieverbruik, en ziet u zelf waar uw persoonlijke besparingskansen liggen.

  Klachten BudgetEnergie

  De website van Budget Energie is zeer helder en duidelijk, u kunt hier gemakkelijk de verschillende onderdelen vinden. Mocht u tips hebben met betrekking tot de website, dan kunt u op het tabblad ‘suggesties?’ links in het scherm klikken en uw feedback achterlaten. Verder vindt u op de website antwoord op allerlei vragen, kunt u uw rekeningen inzien bijvoorbeeld, of uw maandbedrag aanpassen. Wanneer u een klacht heeft kunt u van allerlei contactmogelijkheden gebruikmaken. Zo kunt u van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 21.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur chatten met een medewerker via de website. Daarnaast kunt u hen op werkdagen bellen tegen een lokaal tarief. Ook kunt u een contactformulier invullen, u ontvangt daarop binnen 5 werkdagen antwoord.

  Deel uw ervaring met Budget Energie op NederlandReview

  Bij onderzoek naar klanttevredenheid door de Consumentenbond op het gebied van energieleveranciers kwam Budget Energie in de top 3 terecht. Heb jij ook goede ervaringen met deze energiemaatschappij of niet? Bent u bij hen echt goedkoper uit dan bij uw vorige energieleverancier, en heeft u ervaring met de klantenservice van Budget Energie? Deel uw ervaring hieronder. Zo kunnen andere potentiële klanten er hun voordeel mee doen!

  Hoe beoordelen klanten de goedkope energie van BudgetEnergie? Is stroom en gas hier wel echt zo goedkoop? Hoe kan dat? Lees de reviews en beoordelingen over Budget Energie op NederlandReview, de nationale review site van Nederland!

  Budget Energie
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (24)

  5.2
  50% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  5.4
  Service
  rating
  4.6
  Prijs
  rating
  5.2
  Leveren
  rating
  5.8

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Gas en licht

  Al 6 jaar klant bij budgetengerie, niks op aan te merken tot ik prijzen ging vergelijken en mijn verlengaanbod bekeek. Wat blijkt, als trouwe klant betaal ik fors meer (€ 150,- per jaar door o.a. prijsverschil in KwH) als wanneer ik mij zou aanmelden als nieuwe klant. Na contact hierover met de klantenservice krijg ik simpelweg bericht dat dit juist is en een nieuwe klant binnenhalen belangrijker is als een vaste klant behouden.

  Dus mij zijn ze als klant kwijt met deze belachelijke instelling!


  "Goedemorgen, dit is inderdaad het enige aanbod dat ik je kan doen via onze klantenservice zelf. De energiemarkt is erop ingedeeld om nieuwe contracten zo voordelig mogelijk te maken, daarom hebben we helaas minder bewegingsvrijheid wanneer het gaat om een verlenging. Ik wil je aanraden om ook nog even te kijken op vergelijkingssites of bijvoorbeeld naar ons contract bij de Mediamarkt, daar kunnen de tarieven nog anders samengesteld zijn. MvG,"

  Mochten jullie toch bij draaien dan ontvang ik graag nog een scherp aanbod. Klantnummer: 3305156

  Door: N van Esdonk04-09-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  7.5
  rating

  Goedkoop, geen poespas

  Hoppa! Dit is er 1 zonder poespas en gewoon doet wat het moet doen: energie leveren en verder gewoon niks. Simpele facturen en geen ge-ouwehoer. Na velen (velen) andere leveranciers geprobeerd te hebben is dit degene die me (nog) geen problemen heeft opgeleverd. En ik heb wat uurtjes telefoon hangen en frustraties moeten leveren bij engie, oxxio, essent en de nederlandse energie maatschappij. Ik denk dat het iets te maken heeft dat die te groot worden en het administratief allemaal niet zo meer aankunnen. Dus mijn tip; ga voor de kleinere, onbekende, die hebben hun zaakjes nog op orde En de goedkoopste tot nu toe zijn ze ook trouwens. Dat groene boeit mij dan weer niet zo heel veel.

  Door: Van de K.23-11-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Flink besparen op energiekosten

  Dankzij BudgetEnergie heb ik behoorlijk wat geld kunnen besparen op mijn energie-uitgaven. Eerder nooit de moeite genomen om een vergelijking te maken, maar toen ik laatst hoorde hoeveel het je op kan leveren, toch maar een kijkje genomen. En ik kwam inderdaad tot de conclusie dat ik de afgelopen jaren veel en veel teveel betaald heb voor mijn energie. Je kunt op de website eenvoudig je energiekosten berekenen door postcode en huisnummer in te voeren en je jaarverbruik door te geven. Op basis van deze gegevens doet BudgetEnergie je vervolgens een aanbieding. In ons geval was dit vele malen goedkoper, dus we zijn direct overgestapt.

  Door: Jilles van Weergans23-02-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  budget energie

  Er zijn 27 tig leveranciers en daar budget energie als laagste in het aanbod. Indien U merkt dat zij hoger is gaan zitten, ga dan even over naar een andere leverancier en vervolgens terug naar budget energie d.m.v. vergelijkingen zal de klantenwerving weer een lager bedrag gebruiken en dat geld voor alle aanbieders. Wisselen is de truck. Ook vooral vergelijken van alle leveranciers en dat zelf doen andere aanbieders verdienen er aan b.v. eigen huis, ANBO , Pricewishe enz

  Door: john17-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  3 jarig contract

  Het is dat ik 1 ster moet geven, maar dit bedrijf is jammer genoeg heel star en niet klantvriendelijk. En dit is een gemiste kans. Tussen de verkoop van het huis en het in ontvangst nemen van de sleutels van het nieuwe huis, zit een periode van 6 maanden. Helaas is het niet mogelijk om het 3-jarig contract voor 6 maanden te bevriezen. Want zo zegt budget energie: we weten de tarieven niet over een half jaar. En dat klopt, maar dit contract loopt nog 2,5 jaar dus de prijzen zijn al gefixt. Dus een beetje een raar excuus, die geen standhoud. Als ze nou zelf hadden bedacht om te zeggen: je krijgt deze tarieven nog tot het einde van dit contract en de bevroren maanden worden omgezet naar de dan geldende tarieven van een 3-jarig contract hadden ze de oplossing al gehad! Het is dus echt een gemiste kans.

  Door: M.S.30-06-2020
  Bruh10-07-2020

  Je ziet het niet juist. De overheidstarieven zoals de BTW, ODE en Energiebelasting kunnen ieder kwartaal weer wijzigen. Deze tarieven staan niet vast. De medewerker had dus zeker gelijk.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Oplichters!

  Oplichters zijn het!! Hebben voor 1 maand 3x het maandtarief (totaal € 448,00 van mijn rekening gehaald. Bovendien na verhuizing in februari 2020 de maand maart 2020 op het oude adres ook gewoon in rekening gebracht. Nu moet ik met de eindafrekening nog eens € 351,00 betalen!! Woest ben ik! Heb er over gebeld. Kreeg geen klantvriendelijke dame aan de telefoon die absoluut niet wilde meedenken. Werd onvriendelijk toen ik om uitleg vroeg. Ik moest nog maar eens het formulier met de eind meterstanden als bewijs doorsturen. Nou dat is dus het probleem, die heb ik niet omdat het slimme meters zijn. De meterstanden dus heb ik niet zelf doorgegeven. Dus ik zeg tegen haar dat Budget Energie als het goed is al heeft, want hoe komen ze anders tot die bedrag. Ik schijn dus in 45 dagen ruim 535 m3 verbruikt te hebben. Dat heb ik normaal gesproken in een ruim een half jaar!! Maar ik heb helaas geen bewijs vanwege die slimme meters!! Echte oplichters zijn het! Nooit zaken mee doen.

  Door: vandenbroek01-05-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2.5
  rating

  Wisselen is het devies

  Vorig jaar oxxio, dit jaar weer budget energie. Gewoon elk jaar heen en weer want deze 2 jongens zijn (sowieso op deze manier) het goedkoopst. Maar alleeeen dus als je elk jaar weer overstapt. Direct gebruik maken van hun aanbiedingen dan profiteer je het meest. Geloof me, ik heb mijn onderzoek gedaan!

  Door: Sander Muts28-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  goedkoopste energie

  Tijdje terug afgesloten wegens de prijs, die voor mij hier het goedkoopste bleek. Alles werkt verder gewoon prima (ik merk geen verschil met eerst eigenlijk...), afsluiten ging best makkelijk allemaal. Dus ik blijf hier wel even zitten, want ze zijn nog steeds de goedkoopste volgens mij

  Door: M. van Buitenen27-11-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Een van de beste

  Budget energie is naar mijn oordeel een goede leverancier met zeer goede en klantvriendelijke help desk. Daar kan een ander wat van leren.

  Door: j.Schuit15-12-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  PRIMA

  Nu een jaartje een contract en erg naar tevredenheid. Ze doen het goed tot dusver. Geen problemen, snelle service. Aanrader!

  Door: Janssen24-11-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  BudgetEnergie gas/licht

  In de Mediamarkt stond een (erg ongeïnteresseerde) medewerker van BudgetEnergie. Hij bood mij een bon van de Mediamarkt van €150,- aan als ik klant van BudgetEnergie zou worden. Ik gaf aan dat ik het pas een maand later nodig had, dus vroeg of de bon niet in de weken later hoger zou worden, waarop hij antwoordde dat deze actie alleen deze week was, dus ik ben akkoord gegaan. De verkoper heeft er niet bij verteld dat ik drie jaar eraan vast zat en wanneer ik het abonnement zou opzeggen ik een boete zou moeten betalen. Een week later kom ik in de Mediamarkt en zie ik dat de bon is verhoogd naar €200,-, hierover heb ik mailcontact gehad en kreeg helaas een standaard antwoord, op dat moment zat ik helaas al vast aan de boete van €250,- als ik mijn abonnement toen zou opzeggen... Zo misleidend!
  Nu ben ik helaas genoodzaakt om mijn appartement eind april te verlaten, in oktober 2020 krijg ik pas de sleutel van de nieuwe woning (in deze tijd moet je blij zijn dat je überhaupt een nieuwe woning krijgt). Ik heb dit verhaal uitgelegd aan de medewerkers van BudgetEnergie, per telefoon en per mail. Beide: een standaard antwoord met het gevolg dat ik een boete van €200,- moet betalen.
  Ik heb als oplossing nog aangegeven dat ik mijn abonnement best voort wil zetten. Ik kan er tenslotte niets aan doen dat ik genoodzaakt ben te verhuizen, maar BudgetEnergie ook niet. Maar helaas: weer geen sympathie/meedenkend vermogen.
  Het is dus echt een Budget maatschappij die je als een nummer zien en niet meedenken met de klant.
  SLUIT NOOIT IETS AF HIER!

  Door: Raaijmakers08-04-2020
  Bruh10-07-2020

  Al deze informatie staat ook gewoon in je contract. Moet je maar de lettertjes lezen.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3.5
  rating

  Gas en energie budget energie

  Wat een mega mega mega slechte klantenservice heeft Budget Energie. Ik heb er geen goed woord meer voor over. Als alles goed geregeld is en je geen telefonisch contact nodig hebt, zal het allemaal best prima. Maar wil je telefonisch geholpen worden ben je bij budget energie echt op de verkeerde plek. Opzegging van het contract verliep ronduit onbeschoft en schandalig. Na het horen van de datum word de telefoon neer gegooid zonder verdere informatie of groet of wat dan ook. Ik bel terug om te informeren of het nu is doorgekomen of niet. En met de vragen die ik nog heb. Blijkt dat de opzegging op 6 maart is genoteerd terwijl 6 mei werd doorgegeven. Dit dus laten aanpassen. En de rest van de informatie vind je allemaal wel in de mail. Houdoe en bedankt!

  Door: Robin Cornielje14-02-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  5
  rating

  Gas en elektriciteit

  Pluspunt is de prijs.
  Minpunten:
  - klantenservice heel, heel slecht bereikbaar!!!

  - al na 1 week te laat betalen dreigen met verhoging van maar liefst 150 euro!!!

  Door: R. Kuilman 13-02-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  7
  rating

  Energy tegen een veelste hoge prijs

  Ik ben voorgelogen door een..... 10 van budget energie.
  Hij verkondigde in 2018 dat zei verreweg de goedkoopste in 2019 zouden zijn met de energie. De goed leek me een goed idee. Ik voor 3 jaar afgesloten en uiendelijk betaal ik veel meer in 2019. Toen ik naar een willekeurige prijs vergelijker ging kon ik bij het bij budget energie zelf ook voor goedkoper krijgen. Het zijn letterlijk een stel oplichters. En ja maak het maar is hard dat dat tegen jouw gezegd is.

  Geloof niks vn wat ze zeggen. Ik en ga niet met deze oplichters in zee

  Mvg

  Door: Ter08-02-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  energiecontract BudgetEnergie

  Wat een waardeloze partij, Budget Energie. Krijg via energiecollectief consumentenbond een aanbod van Euro 539,43 en na aanmelding is het het bedrag mijn 2x zo hoog. meerdere vragen gesteld via de site(waar je geen bevestiging van krijgt) maar geen reactie. Dan maar gebeld, krijg ik een persoon aan de lijn die zegt dat dat klopt en geen enkele poging doet uit te zoeken waarom dit verschil er is. Waardeloze partij die alles doet om je op hun site te laten verdwalen, zodat je nooit een mail kan sturen behalve via hun "contactformulier" waar je dan toch geen antwoordt op krijgt.

  Door: knipscheer18-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Verzekering

  + punt is dat ik eindelijk van ze af ben. Tenminste tot de eindnota.

  BudgetEnergie levert je een hoop grijze haren, nutteloze telefoongesprekken, onduidelijkheid en een hoop heen en weer mailen. De klantenservice, op 1 of 2 gesprekken na, was echt om te huilen. Iedere keer kan je hetzelfde verhaal vertellen vanwege iemand anders contact met je opneemt en de situatie niet heeft teruggelezen.

  Door: Klaas23-10-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Onjuiste eindnota

  Slechte klantenservice, lange wachttijden, slechte administratie. Voor n cliënt van hun klacht ingediend over een absurde eindnota. 2800 euro. Blijken de beginstanden niet te kloppen. Is Budget Energie vergeten...of niet goed te hebben doorgegeven. Nu heeft netbeheerder lukraak n schatting gemaakt. Al 1.5 maand aan het mailen bellen, schrijven met BE. Kom geen stap verder. Ook nog foto's verstuurd van de meterstanden...met data. Maar nee...nog steeds corrigeren ze de eindnota niet. Nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor de fouten die ze hebben gemaakt. Nu genoodzaakt de geschillen commissie in te schakelen. Neemt niet weg dat dat deze hele gang van zaken veel frustratie, tijd en stress veroorzaakt. Mijn advies is dus...kies nooit voor BE. Heeft sowieso veel slechte reviews. Vooral de klantenservice. Daar kan ik jammer genoeg over mee praten.

  Door: Lian helms22-09-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Gaslicht

  Oplichters. Nul begrip en menselijkheid is zelfs nog verder te zoeken. Geld aan je verdienen op de meest vieze manieren, daar zijn ze super goed in.

  Door: Marta05-09-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2.5
  rating

  Gas&Electra

  Het overstappen naar Budget Energie en de leveringen gingen op zich goed, maar toen ik over wilde stappen was ineens niets meer mogelijk. Ik moest door blijven betalen voor leveringen die niet plaatsvonden. Als je belt krijg je te horen dat ze er niets aan kunnen doen, “dat is het proces mevrouw en als u niet betaalt brengen we aanmanings kosten in rekening”. NB voor energie die niet geleverd is!!! Nu moet ik ook nog 6 wachten op een eindafrekening zodat ik de meer dan € 450,- die ik teveel heb betaald terug kan krijgen. Ik stap elke 1-2 jaar collectief over, maar naar deze leverancier ga ik nooit meer terug!

  Door: Afra25-07-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  SJV lager dan 500 m3 berekenen we toch gewoon hoge tarief!

  Ze berekenen het hoge tarief voor transportkosten netwerkbeheerder, dus van boven de 500 m3 gas, terwijl Liander (de netwerkbeheerder) een lager standaard jaarverbruik heeft doorgegeven aan hen dan 500 m3. Ze blijven doorverwijzen naar Liander en worden heel klantvriendelijk en beëindigen gewoon de chat, als je hen vraagt de SJV gegevens te geven die Liander dan zou hebben doorgegeven. Totaal niet transparant. Lijkt een extra verdienmodel voor hen. Klanten die een lager verbruik aan gas (SJV) hebben dan 500 m3 gewoon het tarief van boven de 500 m3 berekenen. Het scheelt bijna 50 euro.

  Door: Otter21-05-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5
  rating

  Schrijf zelf een review over Budget Energie

  Uw beoordeling

  FAQ

  Is Budget Energie een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 24 ervaringen geplaatst over Budget Energie. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.2 gekregen, waarbij 50% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Budget Energie actief?

  Budget Energie is vooral actief in de categorie Energie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Groene energie, Goedkope energie

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Budget Energie gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.