NederlandReview

    Ervaringen Pure energie

    Ook besparen op meerdere diensten? Pure energie maakt het mogelijk. Het is energie waar u blij van wordt, zoals ze zelf zeggen. Pure energie maakt het mogelijk om op een duurzame manier gebruik te maken van energie: groene energie dus. Pure energie zorgt ervoor dat u volop kunt genieten van de stroom en anderen energie. De energie is duurzaam opgewekt. U kunt altijd zien op de site welke duurzame energieprojecten dit allemaal mogelijk maken.

    Wilt u weten wat anderen van Pure energie vinden? Dan is het goed om de beoordelingen en meningen van anderen over hun te lezen op Nederlandreview.nl. U kunt dan op een onafhankelijke manier een oordeel vellen over dit bedrijf. Wel zo goed natuurlijk.

    Over pure energie

    Pure energie is een onderdeel van Raedthuys. Ze zijn al meer dan 20 jaar actief met het opwekken van stroom uit zonne-energie en windprojecten. Het is goed om te zien welke verschillende mogelijkheden er allemaal zijn. Het gaat van het weiland direct naar het stopcontact. Groene stroom is er voor bedrijven en ook consumenten. Het is altijd lokale groene stroom!

    Pure energie hanteert zeven garanties, te weten:

    1. Wij verkopen niet meer dan we zelf kunnen opwekken. De windmolens staan in het hele land. Natuurlijk heeft iedere windmolen haar eigen capaciteit. Als het maximale huishoudens is aangesloten op een windmolen dan zal deze niet meer stroom gaan leveren. Ook wordt er geen stroom geïmporteerd. Er wordt alleen stroom geleverd welke zelf opgewekt wordt in Nederland.

    2. U kunt zelf kiezen voor uw eigen windmolen. U kiest en bepaalt welke windmolen u gebruikt om uw stroom op te wekken. Dit kan tot de stroom is uitverkocht van een specifieke windmolen.

    3. Ons tarief is zeer scherp en eerlijk. Het is natuurlijk belangrijk om schone energie te gebruiken. Of eigenlijk om pure energie te gebruiken. Het is echter niet nodig om meer te betalen dan nodig. De tarieven zijn zeer helder en duidelijk. Ook zijn er nooit verassingen achteraf over de prijs van de energie.

    4. Onze winst is voor het milieu en de samenleving. Tien procent van alle winst gaat naar een goed doel wat zich richt op een duurzamere wereld. De andere negentig procent wordt gebruikt om nog meer duurzame energieprojecten te realiseren. Een klant van Pure Energie helpt dus altijd om de wereld een stukje beter te maken.

    5. Onze klanten worden beloond. U krijgt een scherp tarief voor uw energie. Daarnaast krijgt u echte groene energie geleverd. U krijgt goedkope en groene stroom!

    6. Contact is altijd mogelijk! Het is mogelijk om via social media, telefoon en ook per email contact op te nemen met Pure energie.

    7. Kwaliteit boven alles!

    Diensten van pure energie

    Pure energie wekt haar eigen energie op via zonne-energie en windenergie. De Pure energie wordt al meer dan 20 jaar geleverd. U kunt uw eigen bron van energie kiezen.
    Stroometiket: dit is onze 100% groene stroom

    Klachten, tips en complimenten over en voor pure energie

    Bent u ergens ontevreden over? Wilt u een klacht indienen? Dan kunt u via social media, e-mail of per telefoon contact opnemen met hun. Ze zullen er alles aan doen om u niet alleen goed te woord te staan, maar ook om een oplossing te vinden voor uw klacht of probleem.

    Uw mening over pure energie

    Bent u een klant of klant geweest van Pure energie? Dan is het goed om uw mening over hun op Nederlandreview.nl achter te laten. Hierdoor is het namelijk mogelijk voor anderen om een goed beeld te krijgen over hun. Het is gemakkelijker om met de hulp van vele reviews, meningen en beoordelingen van huidige en oude klanten van Pure energie te beslissen om wel of geen klant van hun te worden. Laat dus vooral ook uw mening achter over hun op Nederlandreview.nl.

    Energie ervaringen van klanten die u voorgingen bij Pure Energie. Goed en goedkope windenergie? Wat vindt u? Lees ervaringen en beoordelingen bij NederlandReview.nl!

    Pure energie
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (36)

    8,4
    86% Zou hier weer kopen!

    Bestellen

    8,4

    Service

    8,4

    Prijs

    8

    Leveren

    8,8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    fdsdf

    tst

    Door: test07-05-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    5

    150 euro cadeau

    Gebruik van de korting die je krijgt als je overstapt. scheelt behoorlijk wat in de kosten die 150 euro
    alles was zo geregeld, dat had ik persoonlijk niet verwacht.
    we hadden al groene energie, en dat hebben we nu nog steeds. maar zo'n aanbieding is toch een mooie binnenkomer.

    Door: Blanken26-01-2019
    test07-05-2019

    test

    test107-05-2019

    test1

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    echt groene energie aanrader

    energie blijft duur maar ik ben blij dat het tenminste ECHT groene energie is, blijkt dat veel andere aanbieders niet helemaal groen zijn. pure wel.
    ik vind de klantenservice ook erg vriendelijk altijd en nog nooit een probleem gehad met levering of rekeningen
    aanrader dus

    Door: Lydia18-12-2017
    test07-05-2019

    tst

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    Blij met nieuwe klanten groene energie!

    Op advies van mijn zus overgestapt naar Pure Energie onlangs. Ze vond dat wij nou eindelijk eens groene energie moesten nemen en zit zelf bij Pure. Wij vonden dat eigenlijk ook wel en toen bleek dat de kosten gewoon zelfs lager uitvallen dan bij ons vorige energiecontract, waren we om.

    Overstappen was verrassend snel geregeld, veel van het werk wordt uit handen genomen. Ze zijn natuurlijk blij met nieuwe klanten, dat blijkt!

    Door: Gerard12-12-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    nieuwe energie

    Het blijft veel geld helaas zo een energiecontract... maar het is inmiddels niet meer duurder om groene energie te kiezen tegenover normale energie. . of wat is normale energie? k wilde tenminste weg bij mijn oude contract want er waren storingen geweest en ik ben het een beetje zat. ik ben toen gaan informeren bij pure en daar waren ze heel duidelijk en de prijs was eigenlijk hetzelfde. Blijf veel geld wel, maar een leuk idee dat het dan nu wel betere energie is, dat geeft toch een beter gevoel ofzo. voor het milieu

    Door: Tine van Veen06-12-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    eindelijk goedkope groene energie

    Goedkope energie en ook nog groen, ik stapte over nadat ik een reclame had gezien en een berekening had gemaakt. Ik vond ze ook vriendelijk bij het afsluiten en dat was zo gedaan, goed geregeld allemaal, dus ik ben tevreden en blij met mijn groene energie (eindelijk goedkoop)

    Door: Annelie 07-11-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    Groene energie is beter

    Ik was nieuwsgierig geworden nav reclame over Pure en ben gaan googlen. Ik had niet verwacht dat de prijs zo laag was, en wilde weten of het wel echt groene energie was. Want ik had ergens gelezen dat groene energie niet altijd echt groene energie is. Ik vond ze erg behulpzaam aan de telefoon. Terwijl ik toch beste lastige vragen aan het zeuren was. Na wat overleg ben ik overgestapt, voor de prijzen en omdat het echt groene energie is. Ik vind het nou eenmaal belangrijk om voor de toekomst rekening te houden met de natuur en met duurzaamheid. Dus ik zou iedereen aanraden hetzelfde te doen, want groene energie is gewoon beter. Check dan wel even of het echt groene energie is (hoeft niet van Pure te zijn, maar wel groen!!)

    Door: Hanne José18-10-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    Overgestapt voor de lage prijs

    Ondanks de opdringerige verkoper die ons Pure wilde aansmeren, zijn wij toch overstag gegaan en overgestapt. Gelukkig vond ik de klantenservice wat rustiger en vriendelijker.

    Wij zijn vooral overgehaald op basis van de prijs; we betaalden kennelijk veel te veel voor onze stroom en die was niet eens groen maar 'vies'. Als je gewoon tientjes goedkoper uit bent, dan is die keuze snel gemaakt. Ook al is het door zo'n opdringerige verkoper....

    Door: Evelien20-05-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    Te hoge afrekenig

    Een veels te dure rekening gekregen

    Door: M14-05-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    mijn ervaring

    2 jaar nu bij pure en happy, vandaar even deze review. Anders dan bij andere leveranciers heb ik wel eens problemen gehad, maar bij pure nog niet. Facturen kloppen ook enzo.

    Dat wilde ik ff kwijt

    Bestellen heb ik trouwens een 8 gegeven ipv een 10. Want ik had me aangemeld en toen hoorde ik een paar dagen niks waardoor ik niet wist of ik nou wel of niet al overgestapt was of dat ik nog iets moest doen. Uiteindelijk kreeg ik een mail waardoor ik wist dat het goed zat, maar dat had wat eerder gemogen.

    Prijs heb ik ook een 8 gegeven, want ik ben wel goedkoper uit dan eerst, maar ik weet niet hoe dat bij andere energiebedrijven zit die ik nog niet geprobeerd heb.

    Door: Mariska17-04-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Eigen groene energie

    Wij hebben met het gezin bewust gekozen voor Pure, omdat zij echt groene energie leveren uit eigen windmolens en zonnepanelen. Dat was voor ons erg belangrijk. Niet iedere aanbieder van groene energie is immers echt helemaal groen. Daarom kozen wij voor Pure.

    Prijs viel ons overigens mee.

    En verder is het voor ons een energieleverancier zoals alle andere - we merken er niet zoveel van. Geen problemen, gewoon energie.

    Door: fam.Witte22-03-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    Tevreden over Pure

    Wij zitten al een tijdje bij Pure en zijn daarover best tevreden. De stroom wordt gewoon geleverd en het personeel is toegankelijk.

    We hebben wel een keer meegemaakt dat een factuur niet klopte. Dat was echt even schrikken (factuur was veel hoger ineens) en het lag niet aan ons. Maar gelukkig is dit uiteindelijk recht gezet en na wat over en weer geregel goedgekomen. Het bleek een administratieve fout ofzo. Maar goed gekomen.

    Verder gaat alles gewoon goed en hoeven we niet zoveel te doen of te regelen; dat wordt gewoon gedaan,

    we hebben geen storingen gehad.

    Door: Loke18-03-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    Eindafrekening bleek schatting

    Na herhaaldelijke mislukte pogingen in te loggen en een zeer trage aanvraag van een nieuwe inlog hebben wij onze meterstanden doorgegeven die blijkbaar ook niet zijn aangekomen. Pure energie heeft hierop een veel hogere inschatting gemaakt (echt honderden euro's bijbetalen). Het had niet via de eigen inlogpagina gemogen, maar via een aparte email gemoeten. Voor teruggave zegt Pure Energie er zelf niets aan te kunnen doen en volledig afhankelijk te zijn van de netbeheerder of dat nog gaat lukken. Slecht gevoel bij. Kan niet anders concluderen dan slechte service!

    Door: R. den Dulk27-02-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5

    makkelijke overstap

    overstappen ging heel makkelijk en zij regelden van alles voor me. had ik niet verwacht. aardig aan de telefoon en ik betaal wat minder per maand.

    Door: jonas26-02-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    Overstappen op echte groene energie

    ik wilde af van vieze energie en had gehoord dat pure een van de weinige echt groene energieleveranciers is omdat het dus van eigen windmolens afkomstig is en ook 100%.

    ben toen gaan informeren en informatie opzoeken over Pure en ik werd er steeds vrolijker van.

    dacht dat het trouwens heel duur zou zijn, omdat het dus eigenlijk 'betere energie' is, maar dat vond ik wel ok, omdat ik dat ook gewoon echt wilde.
    Maar ik betaal gewoon precies evenveel als bij mijn vorige aanbieder, dus dat is helemaal mooi meegenomen.!

    Tevreden met de overstap

    Door: Janneke15-02-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Misleidend?!?

    Je zoekt op internet en kom je genoeg aanbieders tegen! Bij Pure deed ik een inchatting berekenen, die was laag :-) en ik was blij.
    Nu inmiddels 2 facturen gekregen...veel hoger dan de inschatting op hun site. Kan ik dit consumenten misleiden noemen??
    Ik woon alleen met 2 jonge kinderen in een vrij nieuwe huis (AA label). We zijn ook alleen 's avonds thuis en toch krijg ik een factuur van 212€/maand. Is dit realistisch?? Op de factuur zie ik ook geen verbruik, alleen bedragen voor elektriciteit en gas. Vervolgens als ik probeer in te loggen op de site om mijn verbruik te controleren, geeft het ERROR aan...lekker dan!
    Wat mijn beoordeling betreft: bestellen ging vanzelf, geen problemen. Service, weet ik nog niet aangezien ik op hun antwoord wacht. Prijs vind ik op dit moment te hoog! Levering, geen problemen tot nu toe.

    Door: Alexandra11-02-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    6,5

    Klantenservice gaf doorslag

    De klantenservice was voor mij echt de reden om over te stappen. Wat een enthousiaste en hulpvaardige dame had ik daar aan de lijn! De aanbieding was ook erg goed, maar het feit dat er zo goed met mij mee werd gedacht, gaf echt de doorslag. Een energieleverancier moet je kunnen vertrouwen, de dienstverlening is daarom voor mij extra belangrijk.
    Goed werk!

    Door: Hans J.25-01-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    nare ervaringen andere energieleverancier, nu overgestapt naar Pure

    Na jarenlang emmeren met een onvriendelijke energieleverancier (Geen pure) en bovendien heel veel moeilijk gedoe met storingen en wiens schuld is dat dan wel niet (niet de mijne vind ik!!) heb ik eindelijk de stap gewaagd en ben ik overgestapt naar een andere leverancier voor energie.

    Ik was hiervoor wat huiverig door de slechte ervaringen met mijn vorige aanbieder. Had het idee dat ze allemaal zo zijn en overstappen is sowieso een ellende. Dacht it dus.

    Nou, dat viel alles mee! Ik had gebeld met Pure en me laten terugbellen. Ze waren erg behulpzaam en uiterst vriendelijk. Ze zeiden dat ze vaker verhalen zoals de mijne hadden gehoord en dat overstappen niet moeilijk was. Ze hebben mij makkelijk door het hele proces heen geloodst en dat ging inderdaad soepel zo.

    Ben nu nog niet zo lang 'lid' maar nog geen problemen gehad en de communicatie verloopt vriendelijk en duidelijk.

    Ik ben blij dat ik eindlijk de overstap heb gemaakt!

    Door: Rico12-01-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    overgestapt

    Overgestapt naar pure energie voor de prijzen. vriendelijk personeel .

    Door: Lodewijk10-01-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Gisteren overgestapt naar Pure

    Gisteren overgestapt naar Pure. Gekozen voor deze partij omdat ik er veel goeds over heb gehoord en wij nu eindelijk eens willen kiezen voor groene energie maar niet te veel willen betalen.

    Klantenservice is inderdaad erg vriendelijk en meedenkend, dat biedt goede hoop voor ons energiecontract.

    Door: Alfon05-01-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Groenste energieleverancier

    Wij hebben voor Pure gekozen omdat het door de Consumentenbond is verkozen tot de groenste energieleverancier. Hun mening is erg belangrijk voor ons, omdat zij objectief beoordelen en onderzoeken.

    Het is natuurlijk belangrijk om niet meer fossiele brandstoffen te gebruiken, daarom doen wij ook alles groen zoals dat heet.

    Bovendien zijn ze makkelijk benaderbaar en overstappen was eigenlijk best simpel.

    Aanrader!

    Door: Laurens F30-12-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    dhr

    het begon goed, maar na een verzoek om terug te bellen is het niet meer gekomen. Althans men liet de telefoon welgeteld 1x bij mij overgaan en hing toen op. Ik heb toen even teruggebeld, waarna ik weer in de wacht moest. Daarna niets meer vernomen. Tja, dan lijkt het alsof de terugbelactie is gedaan. Ik zit nog in de veertien dagen bedenktijd en misschien moet ik toch maar iets anders voor de komende 3 jaar verzinnen.

    Door: ossewaarde30-12-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5,5

    overgestapt naar groene energie

    Ik overwoog om over te stappen naar Pure Energy omdat ik op zoek was naar groene energie en deze mij werd aangeraden.

    Gebeld en kreeg een vrolijke leuke meid aan de telefoon die heel enthousiast en vriendelijk was. Dat heeft mij uiteindelijk de doorslag gegeven en ik ben nu overgestapt. Dat ging reuze vlot en ik ben blij dat ik nu groene stroom heb voor een zacht prijsje!

    Door: Hans30-12-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    goede service en levering stroom

    Ik zit goed bij Pure energie. Keurig en zeer vriendelijk aan de telefoon en stroom wordt altijd geleverd. Geen klachten en blij dat het groen is!

    Door: Jeroen van Boven29-12-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Groene stroom bij Pure

    Gekozen voor groene stroom bij Pure.
    Overstappen goed geregeld.
    Communicatie per email gaat snel en efficiënt.
    Tevreden met de overstap!

    Door: Astrid 23-12-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    Overgestapt en geen spijt!

    Vorig jaar zijn wij overgetapt naar Pure en daar hebben wij geen spijt van gehad.
    We hebben nu duurzame energie met betere service en we betalen nog minder ook dan dat we vorig jaar hadden bij een niet-duurzame energieleverancier!

    Door: Sophie17-12-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Prijs voor beste Klantenservice

    Had PURE niet de prijs gewonnen voor beste Klantenservice dit jaar??

    Dat dacht ik tenminste, maar ook logisch is dat, want ik vind ze hier altijd uitermate vriendelijk. Soms bel ik gewoon even op met een vraag of een probleem en ik word altijd keurig geholpen hier.

    Dit jaar stap ik niet over

    Door: Karin de Geus14-12-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Alles uit zon en wind

    Zelfs als je per se groene energie wilt,
    is er nog van alles te kiezen.

    Wij hebben uiteindelijk voor pure energie gekozen, omdat hier echt alles uit zon en wind komt.

    Want we hoorden dat het bij andere soms wordt aangevuld met vieze energie, dat wilden wij niet!

    Overstap gemaakt, ging snel en soepel, en verder hebben we nu gewoon (groene) stroom, alles doet het.

    Door: Franca Frise09-12-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Sympathiek bedrijf, nooit problemen (elders wel!)!

    Sympathiek bedrijf en dat zeg ik niet gauw, zeker niet over een energieleverancier.

    Ik heb zo mijn sores gehad met VERSCHILLENDE andere aanbieders. Rare rekeningen, storingen, dat werk. Bij Pure zitten we nu al een tijdje en niets daarvan mee hoeven maken.

    Alles klopt hier gewoon, personeel is aardig. Dat dat zo bijzonder is, is eigenlijk droevig.

    Maar wij blijven dus zeker zitten bij Pure Energie!

    Door: Limoes05-12-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Goed tot op heden

    Ik snap waarom meerdere mensen enthousiast zijn over deze club. Eindelijk een energieleverancier die (tot op heden) gewoon doet wat tie zegt en geen problemen creeert waar je dan als klant achteraan moet ofzo. Erg tevreden.

    Door: Maasdijk25-11-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    Tevreden klant

    - Communicatie verloopt uiterst prettig
    - Afsluiten gaat snel en efficiënt, hoefde er weinig voor te doen
    - Goedkoper dan wat we hadden

    Door: Marius09-09-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    niks te klagen

    niks te klagen

    Door: ivanka24-05-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    Niet goedkoper

    Niks goedkoper dan anderen. Wel groen kennelijk maar dat boeit mij niet! Ik stap na 1 jaar weer over hoor. (Want overstappen loont altijd!!)

    Door: Maria31-01-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    7,5

    Word je blij van!

    Echt donkergroene stroom uit eigen wind en zonprojecten in NL. Goede service en goede prijs!

    Door: Mandy Wolthuis26-01-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Goed!

    Onbekend deze jonges. Voor mij ook. Totdat ik via gaslicht.com zag dat deze het goedkoopst voor mij waren. Ik ben er al nu weer 2 jaar en mijn rekeningen zijn aanzienelijk naar beneden gegaan.

    Door: Toon Kors26-01-2016
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Prima, hoor

    Kwam via een vergelijking bij Raedhuys uit en zag dat het groen was. We hadden een goede deal.

    Door: Friso14-10-2015
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    Schrijf zelf een review over Pure energie

    Uw beoordeling