Groene energie

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews van Groene energie in Nederland!

Over Groene energie.

Groene energie in Nederland, het komt er steeds meer! De energiebronnen als aardolie, aardgas en kolen raken op en men moet op zoek naar andere manieren van energie opwekken. Maar waarom zou u nu al overstappen op duurzame energie? Of is groene en grijze stroom allemaal hetzelfde al op het elektriciteitsnet? Zijn zonnecollectoren (zonnepanelen) niet een enorme investering en zie ik daardoor dusdanig mijn energietarieven dalen zodat ik het uiteindelijk terugverdien? Dat leest u allemaal bij ervaringsdeskundigen die al hoogstpersoonlijk ondervonden hebben wat fabels zijn en wat echt zo is. Geloof niet direct de mooie verkooppraatjes of mooie websites, maar lees ervaringen en bedenk of u wilt overstappen!

Alle Groene energie bedrijven

 • Kringloopenergie

  KringloopenergieKlachten, ervaringen & reviews Groene energie

  9,4Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 5

  • Deel jij ook dezelfde mening als anderen over Kringloopenergie? Lees ervaringen en beoordelingen van klanten die u voorgingen bij kringloopenergie!
  Bekijken
 • Green Choice

  Green ChoiceKlachten, ervaringen & reviews Groene energie

  8,8Zou hier weer kopen: 88%

  Aantal ervaringen: 16

  • Een goede energieleverancier is niet makkelijk. En is green choice wel ├ęcht groen? Veel vragen zoals wat uw energierekening uiteindelijk gaat doen. Lees daarom ervaringen, zodat u voorbereid bent
  Bekijken
 • Delta energie

  Delta energieKlachten, ervaringen & reviews Groene energie

  8,6Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 5

  • Reviews lezen van Nederlanders over Delta energie. Waarom heeft u opgezegd of waarom juist overstappen op deze energiemaatschappij? Lees het hier
  Bekijken
 • MetDeZon

  MetDeZonKlachten, ervaringen & reviews Groene energie

  8,6Zou hier weer kopen: 100%

  Aantal ervaringen: 4

  • Lees hier de ervaringen van klanten van MetDeZon. Hoe duur of goedkoop is het laten plaatsen van zonnepanelen? Vind je het juiste systeem met de dakcheck? Hoe duurzaam is zonne-energie?
  Bekijken
 • Pure energie

  Pure energieKlachten, ervaringen & reviews Groene energie

  8,6Zou hier weer kopen: 85%

  Aantal ervaringen: 27

  • Energie ervaringen van klanten die u voorgingen bij Pure Energie. Goed en goedkope windenergie? Wat vindt u? Lees ervaringen en beoordelingen bij NederlandReview.nl!
  Bekijken
 • Vandebron

  VandebronKlachten, ervaringen & reviews Groene energie

  8,2Zou hier weer kopen: 73%

  Aantal ervaringen: 11

  • Overstappen naar energie bij VandeBron? Hoe goedkoop zijn ze en is het echt groene windenergie? Lees ervaringen van klanten die u voorgingen, zodat u weet of vandebron een goed idee is!
  Bekijken
 • Qurrent

  QurrentKlachten, ervaringen & reviews Groene energie

  8Zou hier weer kopen: 79%

  Aantal ervaringen: 33

  • Deel en lees ervaringen over Qurrent, de duurzame energieleverancier met wind- en groene energie. Lees duizenden meningen voordat u overstapt!
  Bekijken
 • E.ON

  E.ONKlachten, ervaringen & reviews Groene energie

  7,6Zou hier weer kopen: 86%

  Aantal ervaringen: 7

  • Hoe springt E-on met uw energierekening om? Is het echt groene stroom? Lees ervaringen van gebruikers die u vertellen hoe uw energierekening eruit gaat zien als u overstapt
  Bekijken
 • Miky

  MikyKlachten, ervaringen & reviews Groene energie

  7,4Zou hier weer kopen: 67%

  Aantal ervaringen: 9

  • Telecom en energie samen. Is dat een goed idee? Hoe goed is de klantenservice en leveren ze wat ze beloven? Lees ervaringen en kom er snel genoeg achter
  Bekijken
 • Essent

  EssentKlachten, ervaringen & reviews Groene energie

  7,2Zou hier weer kopen: 64%

  Aantal ervaringen: 14

  • Overstappen is iets wat u voor een jaar (of meer) doet. Maak daarom een weloverwogen afweging en lees alle ervaringen van consumenten die u voorgingen
  Bekijken
 • Nuon

  NuonKlachten, ervaringen & reviews Groene energie

  7Zou hier weer kopen: 69%

  Aantal ervaringen: 13

  • Wilt u weten hoe deze energieleverancier met stroom en uw energierekening omgaat? Lees ervaringen van consumenten van Nuon
  Bekijken
 • Energie Direct

  Energie DirectKlachten, ervaringen & reviews Groene energie

  6,4Zou hier weer kopen: 67%

  Aantal ervaringen: 15

  • Bent u ook benieuwd wat consumenten van energie direct vinden, lees ervaringen voordat u besluit om over te stappen!
  Bekijken
 • BudgetEnergie

  BudgetEnergieKlachten, ervaringen & reviews Groene energie

  6,4Zou hier weer kopen: 67%

  Aantal ervaringen: 3

  • Hoe beoordelen klanten de goedkope energie van BudgetEnergie? Is stroom en gas hier wel echt zo goedkoop? Hoe kan dat? lees de reviews en beoordelingen!
  Bekijken
 • Nederlandse Energie Maatschappij

  Nederlandse Energie MaatschappijKlachten, ervaringen & reviews Groene energie

  5,8Zou hier weer kopen: 57%

  Aantal ervaringen: 14

  • Is de Nederlandse Energie Maatschappij echt zo goedkoop als ze beweren? Lees ervaringen en beoordelingen van klanten van NLE die u voorgingen. Zodat u weet waar u een energie contract afsluit!
  Bekijken

Meer info over Groene energie bedrijven

Groene energie betreft energie die opgewekt is met behulp van schone en onuitputtelijke energiebronnen. Onuitputtelijke energiebronnen zijn energiebronnen die niet op kunnen geraken, simpelweg omdat de energiebron altijd aanwezig zal zijn. Een voorbeeld van een energiebron die wel op kan geraken, is aardgas. Deze fossiele brandstof zit in de grond, maar kan opraken als de brandstof te veel gebruikt wordt. Een voorbeeld van een schone en onuitputtelijke energiebron, is de zon. De zon levert ons zonne-energie, een goed voorbeeld van groene energie die zowel schoon als onuitputtelijk is. Groene energie wordt ook wel duurzame energie genoemd en de energiebronnen die groene energie leveren, worden ook wel duurzame energiebronnen genoemd.

Diverse vormen van groene energie
Er zijn verschillende energiebronnen die groene energie kunnen leveren. De drie belangrijkste bronnen voor groene of duurzame energie, zijn de volgende:

 1. De zon: de zon levert ons zonne-energie, ofwel energie die opgewekt wordt met behulp van de stralen van de zon. Zonne-energie wordt verzameld door middel van zonnepanelen en kan zowel gebruikt worden om elektriciteit op te wekken als om woningen te verwarmen met een zonneboiler. 
   
 2. De wind: de wind levert ons windenergie, ofwel energie die opgewerkt wordt met behulp van de kracht van de wind. Windenergie wordt gebruikt om elektriciteit te gebruiken, bijvoorbeeld voor elektrische apparaten of lichtbronnen.
   
 3. Het water: het water levert ons waterkrachtenergie, ofwel energie die opgewerkt wordt met behulp van de kracht van het water. Door water te laten stromen en deze stroming te gebruiken om bewegingen te genereren, wordt er waterkrachtenergie opgewekt. 

De populairste vorm van groene energie betreft zonne-energie, maar ook de andere vormen van groene energie worden veelvuldig afgenomen. 

De voordelen van groene energie
Groene energie is steeds populairder geworden onder zowel particulieren als zakelijke gebruikers en dit is niet voor niets. Neemt u groene energie af in plaats van de grijze energie van fossiele brandstoffen, dan profiteert u van enkele voordelen. De belangrijkste voordelen van het afnemen van groene energie, zijn de volgende:

 • Groene energie is goed voor het milieu. Neemt u groene energie af, dan stoot u minder CO2 uit en beschermt u de aarde tegen opwarming of global warming. 
   
 • Groene energie kan niet opraken. Fossiele brandstoffen kunnen op een bepaald moment verdwijnen, maar groene energie is onuitputtelijk en kan dus altijd opgewekt worden.
   
 • Groene energie is voor iedereen te gebruiken. Omdat de groene energiebronnen openbaar zijn, kan iedereen de energiebronnen gebruiken om energie op te wekken. Wilt u bijvoorbeeld zonne-energie opwekken, dan heeft u alleen de juiste hulpmiddelen nodig. 

Wekt u zelf groene energie op, bijvoorbeeld door zonnepanelen op uw dak te plaatsen, dan kunt u veel geld besparen. In plaats van energie af te nemen, kunt u in dit geval namelijk zelf energie opwekken en bespaart u veel geld op de jaarlijkse eindafrekening van uw energieverbruik. Duurzame energie als windenergie en waterkrachtenergie zijn wat lastiger om zelf op te wekken, maar dit komt simpelweg omdat de benodigde hulpmiddelen voor deze vormen van groene energie wat lastiger te verkrijgen zijn.