40 bedrijven

Groene energie

...

  Groene energie

  Groene energie, een term die je veel ziet, maar die ook veel onduidelijkheid oplevert. Simpel gesteld wordt groene energie opgewekt door gebruik te maken van natuurlijke bronnen, die niet worden vernietigd om energie op te wekken. Oftewel duurzame bronnen zoals windenergie en zonne- energie. Maar ook water energie wordt wereldwijd veel gebruikt.

  Het tegenovergestelde van groene stroom is grijze stroom, deze wordt opgewekt door kolen-, gas- of olie centrales. Wat is voor nou jou de beste oplossing, een leverancier van echte groene energie? Is CO2 compensatie voldoende voor je? Wil je zonnepanelen laten installeren? Laat je niet gek maken door de mooie verkooppraatjes, maar laat ons je helpen de juiste keuze te maken.

  Groene energiein Nederland bestaat al eeuwenlang. Wat denk je van de windmolens waar Nederland bekend om stond? Of watermolens waarbij de rivier zorgde voor het malen van graan of koren? Allemaal voorbeelden van echte groene energie, terwijl onze voorouders daar nog totaal niet bij stil stonden.

  Het nadeel van deze molens was dat ze geen stroom leverden, en dus niet te gebruiken waren op andere plekken dan waar ze stonden.

  Toen elektriciteit eenmaal gemeengoed werd in het begin van de 19e eeuw, opende dat nieuwe mogelijkheden voor iedereen. De dagen konden langer worden benut, door elektrisch licht en warmte. Apparaten en machines konden elektrisch worden aangedreven. Allemaal voordelen, die helaas mogelijk werden gemaakt door het verbranden van kolen, gas en olie.

  We zijn allemaal onderhand wel overtuigd dat we niet op dezelfde manier door kunnen gaan als we nu doen. Gas, olie en kolen raakt op, maar is ook milieuvervuilend. Omdat de vraag naar energie alleen maar toeneemt, moeten we energie opwekkenuit bronnen die niet opraken, en geen schade toebrengen aan het milieu.
   

  Is alle groene energie werkelijk groen?

  En dit is waar het onduidelijk wordt. We willen graag allemaal groene energie, en zijn vaak bereid daar wat meer voor te betalen. Maar wat krijgje werkelijk groene energie? Het antwoord op die vraag is simpel; nee! Je krijgt thuis nooit groene energie. Dit komt, omdat de stroom die uit je stopcontact komt altijd een mengeling is van groene stroom en grijze stroom. Als dit anders zou zijn, moeten er extra speciale leidingen worden aangelegd alleen maar voor groene stroom. Je begrijpt natuurlijk dat dit onbetaalbaar wordt.

  En dan wordt het nu helemaal onduidelijk. Voor elke Megawattuur (MW) groene stroom die een energieproducent produceert, krijgt deze een zogenaamde Garantie van Oorsprong, een GvO.
  Als energiebedrijf kun je groene energie kopen van een producent, inclusief de GvO. Als dit een leverancier is in Nederland, dan is het inderdaad groene stroom, met een positief effect voor Nederland.
  Als een bedrijf echter stroom afneemt uit Noorwegen, waar alleen water-energie wordt gegenereerd, dan heeft dat geen positieve gevolgen voor Nederland. De watercentrales in Noorwegen bestaan al tientallen jaren, en hebben veel overproductie, en dus enorm veel GvO’s. Stroom die van deze producenten worden afgenomen komt dus allemaal uit bestaande centrales, en helpen dus niet om bedrijven in Nederland aan te sporen groene energiebronnen te bouwen.

  Nu hebben we in Nederland niet alleen groene stroom, wat door water en wind wordt opgewekt, maar tegenwoordig wordt biomassa ook als groene stroom aangemerkt. En dat zou kloppen, als je alleen maar restafval verbrandt. De EU heeft echter bepaald dat het toegestaan is bestaande bomen te kappen en als “biomassa” te gebruiken, en in plaats hiervoor nieuwe bomen te planten. Dit wordt als CO2-neutraal aangemerkt, en dus als groene stroom.

  Deze “oplossing” is een politieke oplossing, en draagt niet bij aan een beter klimaat. Sterker nog, door bestaande bossen als biomassa aan te merken wordt het probleem alleen maar groter.

  Een aantal nadelen van biomassa:
  - De meeste biomassa in Europa komt uit Amerika en Canada. Daar worden eeuwenoude bossen gerooid, en als pellets verscheept naar Europa om te verbranden.
  - Het verbranden van hout is veel minder efficiënt dan gas, olie of kolen.
  - De nieuw aangeplante bomen nemen de eerste jaren veel minder CO2 op dan de bomen die gekapt zijn. Effectief verhoog je de hoeveelheid CO2 in de lucht!

  Omdat er gekozen wordt voor snelgroeiende bomen, worden slechts een paar soorten aangeplant. Hiermee wordt de biodiversiteit om zeep geholpen met alle mogelijk gevolgen van dien. Een goed voorbeeld in Nederland zien we met de eikenprocessierups, deze is een groot probleem geworden, omdat veel boomsoorten zijn vervangen door eiken. Dus als je echt groene stroom wilt, kijk dan welke bedrijven dit zelf, in Nederland, opwekken door middel van windenergie of zonne-energie. De meningen van onze gebruikers zijn goede handvatten hiervoor, dus kijk voor je een keuze maakt naar de ervaringen van anderen.
   

  Wat zijn de nadelen van zonne-energie en windenergie?

  Het grootste nadeel van zonne-energie en windenergie is dat het niet betrouwbaar is. Toch valt dat over het algemeen wel mee, vooral als je zelf zonnepanelen laat installeren of een windmolen plaatst. Die laatste zie je vooral bij bedrijven die ruimte hebben, bijvoorbeeld bij boerderijen.

  Om op grote schaal op deze manier energie op te wekken zijn deze methodes veel minder geschikt. Zonne-energie wordt overdag opgewekt, wanneer het verbruik lager ligt dan ‘s avonds. En voor windenergie heb je voldoende wind nodig, maar ook weer niet teveel. Ook is er veel weerstand tegen windmolens op land. Vooral vanwege het zicht, een veld met windmolens ziet er niet uit, maar ook vanwege het geluid wat deze veroorzaken.

  Ook lijkt het effect op de natuur, met name voor vogels, vleermuizen en insecten, groter te zijn dan ooit is voorspeld. Zeker de nieuwe molens, die veel hoger en groter zijn, worden met argusogen bekeken. Daarom wordt gekeken naar windmolenparken op zee, wat kan helpen met de energievoorziening in de toekomst.

  Hoe kies je een betere energieleverancier?

  De bekende energiebedrijven bieden steeds meer groene energie aan. Vaak is dat biomassa, die wordt bijgestookt in bestaande kolencentrales. De vraag is dus maar in hoeverre je dit groene energie vindt.

  Wel zijnveel leveranciers bezig steeds meer groene energie te produceren. Bijvoorbeeld Vattenfall, vroeger NUON in Nederland, heeft als doel om binnen één generatie fossielvrij energie te leveren. Zij hebben in Nederland al het grootste zonnepark gerealiseerd, en blijven hierin investeren. Onder andere met een nieuw energiepark in Haringvliet, een combinatie van zonne-energie, windenergie en energie opslag in accu’s. Dit park levert 60 MW aan stroom, wat voldoende is om 40.000 huishoudens van stroom te voorzien. Als je niet wilt wachten tot de “oude” leveranciers eindelijk groen zijn, kun je kiezen voor steeds meer nieuwe energieleveranciers die alleen maar wind en zonne-energie leveren.

  Overstappen naar een andere leverancier kan veel opleveren. De meeste van ons doen één keer per jaar een prijsvergelijk energie, en kiezen dan om over te stappen of niet. Natuurlijk is de prijs belangrijk, gas, water en licht zijn een forse kostenpost elke maand. Maar steeds meer mensen kijken ook of de nieuwe leverancier, werkelijk groene energie levert. Met onze energie vergelijkerzoek je niet alleen de goedkoopste leverancier, maar kies je ook voor groene energie die in Nederland is opgewekt.

  Waarom zou je zelf stroom opwekken?

  Het wordt tegenwoordig steeds interessanter om zelf stroom op te gaan wekken. In eerste instantie denken we dan aan zonnepanelen op je dak. Dit is een oplossing die langzamerhand steeds meer begint te groeien.

  Het (laten) installeren van zonnepanelen was een aantal jaren geleden nog duur, en het duurde te lang voor je je investering had terugverdiend. Tegenwoordig is de situatie veranderd, zonnepanelen zijn een stuk voordeliger geworden, en de energieprijzen blijven constant stijgen. Met de huidige rentes op spaargeld kiezen veel mensen om te investeren in zonnepanelen. Hoeveel het kost om zonnepanelen te laten installeren is in eerste instantie afhankelijk van het aantal panelen wat je nodig hebt. Dit kun je ruwweg inschatten als je kijkt naar je jaarlijks stroomverbruik. De consumentenbond heeft een duidelijk verhaal geschreven hierover.

  Verder is de kwaliteit van de panelen, en het vermogen van groot belang. Hou rekening met de toekomst. Misschien heb je over enige tijd een elektrische auto, of wil je van het gas af? Koop dan meer panelen dan je nu direct nodig hebt. Je krijgt nog steeds geld terug van de energieleverancier als je meer energie produceert dan afneemt, maak daar gebruik van als dat kan! Al met al is een investering in groene energie, door zelf zonnepanelen aan te schaffen, één van de makkelijkste manieren om geld te besparen en je steentje bij te dragen aan een beter milieu.

  Een aantal zaken om goed op te letten bij het aanschaffen van zonnepanelen

  Sommige Chinese zonnepanelen zijn redelijk goedkoop, maar ook goedkoop uitgevoerd. Het gebeurt soms dat deze panelen niet het maximale vermogen leveren. Kijk daarom altijd eerst naar de ervaringen van andere consumenten.

  Kies een betrouwbare leverancier, foutieve installaties zorgen ook vaak voor problemen, van minder vermogen van je panelen tot brand aan toe. Hou er rekening mee dat zonnepanelen minder energie leveren als het warmer is, zorg altijd voor voldoende ruimte achter het zonnepaneel. Een tip die vaak over het hoofd wordt gezien. Zorg voor een groendak. En dan bedoelen we natuurlijk niet om je dak groen te schilderen. Een groendak is een dak wat bedekt is met gras of planten, vaak vetplantjes die weinig water nodig hebben.

  Een groendak heeft enorme voordelen. Allereerst is het een goede isolatie voor je woning, de temperatuur in de woning kan in de zomer al snel 5 graden lager liggen. Omdat er water wordt vastgehouden is er ook minder stof in de omgeving. Kijk hier voor zes misvattingen over groendaken. Als je zonnepanelen op een groendak plaats werken deze een stuk beter, omdat de temperatuur lager ligt. Onderzoek heeft uitgewezen dat je al snel 10% tot 15% meer rendement uit je zonnepanelen houdt. Als je dit weet, en je realiseert dat de temperatuur in huis ook aangenamer wordt, kan je eigenlijk niet kiezen voor alleen maar zonnepanelen. Laat je goed informeren voor je een groendak laat aanleggen, dit is niet iets wat je wilt overlaten aan Beun de Haas, zeker in combinatie met zonnepanelen.


  ENGIE Zakelijk
  1 reviews

  Ben je op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Heeft jouw bedrijf een te hoge energierekening? Draag je graag bij aan een duurzame samenleving?...

  Solvari | Zonnepaneelofferte.nl
  2 reviews

  Ze zijn hip, ze zijn noodzakelijk, maar ze zijn ook een flinke investering. En je mag dan misschien wel groen zijn en milieubewust, maar niet gek. ...

  Electrabel
  5 reviews

  Electrabel is een energieleverancier. Het bedrijf is in 1905 in Antwerpen opgericht, maar is nu in handen van een Franse energieleverancier. Naast ...

  om Nieuwe Energie
  9 reviews

  De trend van duurzaam en bewust leven is al een tijdje overal terug te vinden. Het wordt daardoor ook steeds makkelijker om groen te leven. Of het ...

  Kringloopenergie
  6 reviews

  Deel jij ook dezelfde mening als anderen over Kringloopenergie? Het is heerlijk om te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Kies ook voor...

  Govolt.nl
  66 reviews

  Ben je op zoek naar zonne-energie? Overweeg je in jouw huis zonnepanelen te laten installeren? Dan is GoVolt misschien wel net het juiste bedrijf w...

  Energiecollectief.nl | EnergieFlex
  1 reviews

  Gas en stroom heb je iedere dag nodig, en het liefst betaal je daar natuurlijk zo weinig mogelijk voor. Ook voor het besparen van energie zijn er a...

  Pure energie
  45 reviews

  Ook besparen op meerdere diensten? Pure energie maakt het mogelijk. Het is energie waar u blij van wordt, zoals ze zelf zeggen. Pure energie maakt ...

  HalloStroom
  3 reviews

  In de zomer van 2019 was de hittegolf meer in het nieuws dan ooit tevoren. Door zulke extreme temperaturen wil jij uiteraard duurzamer gaan leven. ...

  ENGIE Energie
  206 reviews

  Ben je op zoek naar een energieleverancier? Wil je graag bijdragen aan een duurzamere samenleving? Wellicht is ENGIE Energie een interessante organ...

  Newpower
  3 reviews

  Is het tijd voor zonnepanelen? Dan zijn de panelen van Newpower wellicht een uitkomst voor jou. Bekijk via NederlandReview wat er bekend is over di...

  Vera Solar
  20 reviews

  Steeds meer mensen gaan over naar groene energie. Dat is waarom dan ook steeds meer energieleveranciers en andere bedrijven deze vorm van energie a...

  Powerpeers
  32 reviews

    Groen, groener, groenst. Een mooie overtreffende trap, maar het is fijn als het ook nog eens betrouwbaar is, kwaliteit levert en waar m...

  Vastelastenbond
  16 reviews

  De grootste kosten die je per maand maakt zijn ongetwijfeld je maandelijkse vaste lasten.  Iedereen zou deze vaste lasten wel graag omlaa...

  Mitchell van der Meij
  11 reviews

  Ben je op zoek naar een organisatie waar je zonnepanelen kunt aanschaffen? Wellicht is Mitchell van der Meij B.V. een geschikte organisatie voor jo...

  MetDeZon
  64 reviews

  Ontdek alles! Wat anderen van dit bedrijf vinden. MetDeZon is een naam welke direct voor duidelijkheid zorgt: het gaat om zonnepanelen. Natuurlijk ...

  Gaslicht.com
  15 reviews

  Wat vinden consumenten van Gaslicht.com? Gaslicht.com is een onderneming van Ben Woldring. Hij is erg bekend geworden met zijn website om telefonie...

  Greenchoice
  41 reviews

  Bent u ook benieuwd naar wat andere mensen vinden over GreenChoice? GreenChoice is een energieleverancier die als missie heeft om 100% duurzame ene...

  easyEnergy
  63 reviews

  Iedere maand weer zuchten veel huishoudens onder hoge maandlasten. De kosten voor gas en energie zijn vaak één van de grootste kosten...

  BespaarBazaar
  7 reviews

  BespaarBazaar: Alles over zonnepanelen en energiebesparing. Je bent aan het kijken voor zonnepanelen en benieuwd naar manieren om energie te bespar...

  Frank Energie
  6 reviews

  Ben je op zoek naar een groene energieleverancier? Dan is Frank Energie wellicht een bedrijf welke je uitkomst kan bieden. Kijk via NederlandReview...

  Essent
  32 reviews

  Essent, voor goedkope energie. Maar is dat ook wel zo? Misschien overweeg je over te stappen naar Essent, dan is het belangrijk om te weten of je m...

  Vandebron
  50 reviews

  Ook besparen op kosten en uitgaven? Vandebron maakt het mogelijk met goedkope energie en ook met groene energie, waaronder windenergie. Het is moge...

  Vrijopnaam
  3 reviews

  Alle stroom van 100% zonne-energie, wie wil dat nou niet? Het is beter voor het milieu en duurzaam opgewekte energie is iets waar we allemaal van k...

  FENOR
  41 reviews

  Iedereen gebruikt in huis wel iets van stroom, gas of energie. Jezelf aansluiten bij een energiemaatschappij is dus van belang. Omdat je energierek...

  NextEnergy
  10 reviews

  Ben je zoekende naar een leverancier van energie? Hecht je waarde aan groene energie en wil je graag de kosten zo laag mogelijk houden? Dan is Next...

  Zelfstroom
  86 reviews

  Lees nu her de ervaringen van andere Zelfstroom gebruikers. Zelfstroom is een energieleverancier. Zelfstroom wil mensen in staat stellen om groene ...

  Nederlandse Energie Maatschappij | NLE
  43 reviews

  Lees hier ervaringen over de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) zodat duidelijk is hoe Nederlandse consumenten erover denken. Stap niet zomaar ...

  Budget Energie
  123 reviews

  De algemeen directeur van Budget Energie, Sjef Peeraer, een werktuigbouwkundig ingenieur kreeg in 2011 het idee om een nieuw energielabel op te sta...

  DELTA Energie
  49 reviews

  Wat vinden andere consumenten van Delta Energie? Delta is een energieleverancier. Net als andere energiemaatschappijen lever Delta energie (goedkop...

  Sepa Green
  12 reviews

  Ben jij benieuwd naar de meningen en ervaringen van consumenten met deze energiemaatschappij? Hier kun je recensies en beoordelingen lezen van mens...

  Welkom Energie
  10 reviews

  Ben je zoekende naar een sociale energieleverancier binnen Nederland? Wellicht is Welkom Energie iets voor jou. Bekijk op deze pagina welke klanter...

  Feenstra
  119 reviews

  Wat vinden consumenten van Feenstra? Hier op NederlandReview kun je het lezen. Er is natuurlijk niets vervelender dan wanneer de vorst is ingetrede...

  Eneco
  29 reviews

  Wilt u weten wat de ervaringen zijn van Eneco klanten? Lees hier alle ervaringen van consumenten die een beoordeling hebben achtergelaten over Enec...

  SnelleOfferte.nl
  13 reviews

  Werkelijk? Heb jij het al gehoord of gezien? Het is goed om te weten wat er allemaal mogelijk is en kan bij dit bedrijf. Lees het allemaal op onze ...

  Live Energy
  0 reviews

  Zoek je een bedrijf om groene energie af te nemen? Dan is Live Energy wellicht een interessante optie voor jou. Bekijk via NederlandReview wat er o...

  Zonnepanelencentra.nl
  0 reviews

  Ben je op zoek naar zonnepanelen? Wellicht kunnen ze je bij Zonnepanelencentra.nl wel aan de juiste zonnepanelen helpen. Bekijk op deze pagina van ...

  BonGo Solar
  0 reviews

  Ben je op zoek naar een organisatie waar je zonnepanelen kunt aanschaffen? Een bedrijf waar je producten met betrekking tot zonnepanelen kunt kopen...

  Mobisun
  0 reviews

  Niemand wil op vakantie ergens op een afgelegen plek zonder stroom komen te zitten. Het is sowieso vaak lastig om op vakantie je telefoon, camera e...

  Essent Zakelijk
  0 reviews

  Er zijn steeds meer energieleveranciers op de markt te vinden en met de beloftes van duurzame en groene energie kan het soms lastig zijn om een keu...

  Groene energie

  Groene energie betreft energie die opgewekt is met behulp van schone en onuitputtelijke energiebronnen. Onuitputtelijke energiebronnen zijn energiebronnen die niet op kunnen geraken, simpelweg omdat de energiebron altijd aanwezig zal zijn. Een voorbeeld van een energiebron die wel op kan geraken, is aardgas. Deze fossiele brandstof zit in de grond, maar kan opraken als de brandstof te veel gebruikt wordt. Een voorbeeld van een schone en onuitputtelijke energiebron, is de zon. De zon levert ons zonne-energie, een goed voorbeeld van groene energie die zowel schoon als onuitputtelijk is. Groene energie wordt ook wel duurzame energie genoemd en de energiebronnen die groene energie leveren, worden ook wel duurzame energiebronnen genoemd.

  Diverse vormen van groene energie
  Er zijn verschillende energiebronnen die groene energie kunnen leveren. De drie belangrijkste bronnen voor groene of duurzame energie, zijn de volgende:

  1. De zon: de zon levert ons zonne-energie, ofwel energie die opgewekt wordt met behulp van de stralen van de zon. Zonne-energie wordt verzameld door middel van zonnepanelen en kan zowel gebruikt worden om elektriciteit op te wekken als om woningen te verwarmen met een zonneboiler. 
    
  2. De wind: de wind levert ons windenergie, ofwel energie die opgewerkt wordt met behulp van de kracht van de wind. Windenergie wordt gebruikt om elektriciteit te gebruiken, bijvoorbeeld voor elektrische apparaten of lichtbronnen.
    
  3. Het water: het water levert ons waterkrachtenergie, ofwel energie die opgewerkt wordt met behulp van de kracht van het water. Door water te laten stromen en deze stroming te gebruiken om bewegingen te genereren, wordt er waterkrachtenergie opgewekt. 

  De populairste vorm van groene energie betreft zonne-energie, maar ook de andere vormen van groene energie worden veelvuldig afgenomen. 

  De voordelen van groene energie
  Groene energie is steeds populairder geworden onder zowel particulieren als zakelijke gebruikers en dit is niet voor niets. Neemt u groene energie af in plaats van de grijze energie van fossiele brandstoffen, dan profiteert u van enkele voordelen. De belangrijkste voordelen van het afnemen van groene energie, zijn de volgende:

  • Groene energie is goed voor het milieu. Neemt u groene energie af, dan stoot u minder CO2 uit en beschermt u de aarde tegen opwarming of global warming. 
    
  • Groene energie kan niet opraken. Fossiele brandstoffen kunnen op een bepaald moment verdwijnen, maar groene energie is onuitputtelijk en kan dus altijd opgewekt worden.
    
  • Groene energie is voor iedereen te gebruiken. Omdat de groene energiebronnen openbaar zijn, kan iedereen de energiebronnen gebruiken om energie op te wekken. Wilt u bijvoorbeeld zonne-energie opwekken, dan heeft u alleen de juiste hulpmiddelen nodig. 

  Wekt u zelf groene energie op, bijvoorbeeld door zonnepanelen op uw dak te plaatsen, dan kunt u veel geld besparen. In plaats van energie af te nemen, kunt u in dit geval namelijk zelf energie opwekken en bespaart u veel geld op de jaarlijkse eindafrekening van uw energieverbruik. Duurzame energie als windenergie en waterkrachtenergie zijn wat lastiger om zelf op te wekken, maar dit komt simpelweg omdat de benodigde hulpmiddelen voor deze vormen van groene energie wat lastiger te verkrijgen zijn. 

  Wat is duurzame energie? Krijgen wij vaak te horen. Eigenlijk is het heel simpel; energie die is opgewekt op een milieuvriendelijke manier en die niet tot nauwelijks belastend is. Dit is ook wel groene energie. Grijze energie is bijvoorbeeld stroom dat komt van kolen, kerncentrales (atoom) of gas. De meest gebruikte vormen van duurzame energie komen uit wind, zon of waterkracht. In Nederland zijn we groot in windenergie door de vele windmolen gebieden die zijn aangelegd. Zonne energie komt steeds meer in opkomst en de meeste reguliere of grote energiemaatschappijen bieden dit dan ook aan in de vorm van koop of lease van zonnepanelen. Maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van deze duurzame energie. Is het veel duurder of goedkoper dan de reguliere manieren van stroom kopen? Kun je het terugverkopen aan de energieleverancier en betaal je op deze manier je energierekening? Of dit echt allemaal zo goed is als het klinkt? Lees ervaringen van consumenten zodat u niet alleen op de mooie websites van alle aanbieders hoeft af te gaan. Zo weet u écht waar u aan begint.

  Duurzame energie betreft energie die opgewekt is op een milieuvriendelijke manier. Tot enkele jaren geleden was duurzame energie nog niet zo populair in ons land, maar tegenwoordig is dat wel anders. Omdat de zogeheten fossiele brandstoffen steeds verder op raken en het dus steeds lastiger wordt om deze brandstoffen te gebruiken om energie op te wekken, speelt duurzame energie een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Daar komt nog bij dat de temperatuur op aarde steeds meer aan het stijgen is door de overmatige uitstoot van CO2 en dat het gebruik van duurzame energie deze ontwikkeling kan remmen. 

  Volgens expert lopen er in 2030 meer dan 8,3 miljard mensen rond op aarde. Omdat het bevolkingsaantal steeds verder stijgt en de ontwikkelingen op het gebied van energie niet goed zijn voor de volgende generaties, is het gebruik van duurzame energie steeds belangrijker geworden. Door duurzame energie te gebruiken, kunnen we er namelijk voor zorgen dat de volgende generaties op een leefbare aarde kunnen wonen. 

  Verschillende soorten duurzame energie
  Er zijn verschillende soorten duurzame energie. Wat deze vormen van duurzame energie van elkaar onderscheidt, is de manier waarop de energie wordt opgewekt. Zo wordt zonne-energie opgewekt door de zon, terwijl windenergie opgewekt wordt door de wind die altijd over de aarde heen waait. 

  De verschillende vormen van duurzame energie, zijn de volgende:

  • Zonne-energie: energie die opgewekt wordt met de stralen van de zon. 
  • Windenergie: energie die wordt opgewekt door gebruik te maken van de kracht van de wind. 
  • Waterkrachtenergie: energie die wordt opgewekt door de kracht van water te gebruiken. 

  Voornamelijk zonne-energie en windenergie zijn erg populair, simpelweg omdat deze vormen van energie gemakkelijk op te wekken zijn door particulieren en veel geld kunnen besparen op de energierekening. 

  De voordelen van duurzame energie
  Bij het afsluiten van een energiecontract voor uw woning, kunt u zelf kiezen of u energie van fossiele brandstoffen of energie van duurzame energiebronnen af wil nemen. Kiest u voor het afnemen van duurzame energie, dan profiteert u van de volgende voordelen: 

  • Duurzame energie is beter voor het milieu. De energie wordt opgewekt uit onuitputtelijke bronnen, waardoor een vervuilende uitstoot van het stofje CO2 wordt verminderd. 
    
  • Door duurzame energie te gebruiken, hoeven we minder fossiele brandstoffen te gebruiken. Hierdoor raken deze brandstoffen minder snel op. 
    
   • Duurzame energie kan zelf opgewekt worden, simpelweg omdat duurzame bronnen voor iedereen toegankelijk zijn. 
     
  • Duurzame energie kan niet alleen opgewekt, maar ook teruggeleverd worden. Levert u duurzame energie terug, dan kunt u hier een aantrekkelijk zakcentje mee verdienen. 

  Er zijn diverse bedrijven actief in de markt van duurzame energie. Bent u benieuwd welke bedrijven er actief zijn op de markt van duurzame energie en wilt u bovendien weten hoe deze bedrijven beoordeeld worden door andere consumenten? Lees dan de duurzame energie reviews op deze pagina en u komt er niet alleen achter welke bedrijven u kunnen voorzien van duurzame energie, maar ook hoe deze bedrijven door andere consumenten beoordeeld worden. 

  De zon schijnt meer dan u denkt in Nederland! En daar kunnen we allemaal van profiteren door energie op te wekken via zonnepanelen. Wij hebben voor u de energieleveranciers met zonne-energie mogelijkheden op een rijtje gezet. Consumenten die reeds ervaringen hebben vertellen u waarom u moet overstappen (of juist niet), wat de voordelen en nadelen zijn en of u daadwerkelijk lagere maandelijkse kosten heeft omdat u stroom kunt terugleveren aan de maatschappij zelf. Lees dus deze persoonlijke ervaringen en beoordelingen zodat u voorbereid de beste zonne energie-leverancier afsluit!

  Zonne-energie betreft een vorm van duurzame energie die wordt opgewekt door gebruik te maken van de zonnestralen die de zon uitgeeft. Zonne-energie valt onder de noemer ‘duurzame energie’ omdat de energiebron van deze vorm van energie onuitputtelijk is. In tegenstelling tot fossiele energiebronnen als aardgas, kunnen de stralen van de zon niet ‘op raken’ en kan zonne-energie dus altijd gebruikt worden om bepaalde apparaten te gebruiken, de lichten aan te zetten en op een andere manier elektriciteit te gebruiken. 

  Zonne-energie opwekken: zo werkt het
  Zonne-energie wordt opgewekt aan de hand van zonnepanelen. Zonnepanelen betreffen donkerblauwe of zwarte panelen die op het dak van een woning worden geplaatst en hier zonnestralen op moeten vangen. De zonnestralen die door de zonnepanelen opgevangen worden, worden direct omgezet in bruikbare energie. Hierna wordt de energie die de panelen opwekken, doorgestuurd naar een centraal punt in het huis. Door dit centrale punt wordt de energie over de gehele woning verdeeld, waardoor apparaten in zowel de keuken als in de slaapkamer of badkamer gebruik kunnen maken van de duurzame energie. 

  Overigens kunt u niet alleen zonne-energie gebruiken om apparaten in te schakelen en licht te laten branden, maar kunt u de energie ook voor u laten werken om uw woning te verwarmen. Naast zonnepanelen, kunt u namelijk ook een zonneboiler aanschaffen. Een zonneboiler lijkt op een standaard boiler, maar deze boiler werkt op de kracht van de zon. In plaats van gas te gebruiken om de boiler te verwarmen, wordt er gebruik gemaakt van de stralen van de zon om duurzaam warm water te creëren. 

  Zelf zonne-energie opwekken
  Omdat duurzame energiebronnen voor iedereen toegankelijk zijn (de zon straalt immers voor iedereen!) kan iedereen duurzame zonne-energie opwekken. Het enige wat u hoeft te doen om duurzame energie op te wekken, is het aanschaffen van zonnepanelen. Plaatst u deze zonnepanelen op uw dak, dan gaat u direct energie opwekken en kunt u de door de panelen opgewekte energie in uw woning gebruiken.

  Een groot voordeel van het gebruiken van zonne-energie in uw woning, is het feit dat u veel geld bespaart als u deze vorm van duurzame energie gebruikt. Door zonne-energie te gebruiken, hoeft u namelijk minder of helemaal geen grijze energie meer af te nemen. Dit betekent dat u uw eigen energie opwekt en geen energie meer hoeft te betalen bij de energieleverancier, waardoor u maandelijks tientallen euro’s bespaart en jaarlijks zelfs honderden tot duizenden euro’s over houdt.

  Geld verdienen door energie terug te leveren
  Heeft u te veel energie opgewekt, dan kunt u energie terugleveren aan het net. Levert u energie terug, dan wordt de hoeveelheid energie die u aan het net geeft in mindering gebracht op de eindafrekening van uw energieverbruik. Gebruikt u helemaal geen grijze energie meer en ontvangt u dus geen eindafrekening meer, dan krijgt u een bepaalde vergoeding voor de energie die u heeft teruggeleverd. U bespaart dus niet alleen geld met zonne-energie, maar u kunt er ook geld mee verdienen. 

  Windenergie is prachtig! Misschien wat minder in het uitzicht zelf, maar schoon en milieuvriendelijk is het zeker! De wind is er altijd en op deze manier maken we er samen goed gebruik van. Dus heeft u er iets meer voor over om milieuvriendelijk bezig te zijn? Of is het juist helemaal niet duurder en gaat u er kwa maandelijkse lasten op vooruit? Wilt u zeker weten dat de stroom ook daadwerkelijk uit Nederland komt, of kan de herkomst u gestolen worden en kijkt u alleen maar naar de beste service en goedkoopste elektra? Lees reviews van iedereen die al windenergie geprobeerd heeft zodat u de voor en nadelen kent, voordat u gaat overstappen. Bijvoorbeeld hoe de ervaringen waren met het opwekken van eigen energie met een eigen windmolen en het terugleveren van stroom. Hoe verging anderen dit? Werd er ook op verdiend en is het makkelijk? Wij hebben voor u de energieleveranciers die windenergie leveren voor u op een rijtje gezet. Bekijk de beoordelingen per bedrijf zodat u tevredenheid, klantvriendelijkheid en tarieven goed kunt vergelijken!

  Windenergie is een vorm van duurzame energie die opgewekt wordt door gebruik te maken van de kracht van de wind. Omdat de kracht van de wind niet op kan geraken (het blijft immers altijd waaien in ons land), wordt windenergie als een duurzame vorm van energie gezien. Energie is duurzaam als er sprake is van een vorm van energie die niet op kan geraken, zoals bij fossiele brandstoffen als aardgas wel het geval is. 

  Windenergie: goed voor het milieu en goed voor de portemonnee
  Het opwekken van windenergie is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden in ons land en dit is niet voor niets. Windenergie is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Door windenergie te gebruiken, kunnen de fossiele brandstoffen meer achterwege gelaten worden. Hierdoor is de CO2-uitstoot lager, waardoor de aarde en de mensen op de aarde beschermd kunnen worden tegen de gevaarlijke gevolgen van een te hoge uitstoot van CO2. En omdat het zelf opwekken van duurzame energie goedkoper is dan het afnemen van grijze energie van fossiele brandstoffen, is het opwekken van windenergie ook interessant voor de portemonnee. U bent niet alleen bewust bezig met de bescherming van het milieu, maar bespaart ook geld door minder of helemaal geen energie van fossiele brandstoffen meer af te nemen. 

  Het opwekken van windenergie
  Zoals de naam het al verklapt, betreft windenergie een vorm van energie die opgewekt wordt door gebruik te maken van de kracht van de wind. De meest voorkomende manier om windenergie op te wekken, is door windmolens te gebruiken. De wieken van de windmolens draaien door de kracht van de wind, waardoor er direct windenergie wordt opgewekt. Deze energie wordt verzameld op een centraal punt, waarna de energie naar diverse huishoudens in het land wordt getransporteerd. Neemt u windenergie af, dan krijgt u direct energie in uw woning die door een windmolen elders in het land is opgewekt. 

  U kunt zelf ook windenergie opwekken, maar dit wordt over het algemeen niet vaak gedaan. De reden dat windenergie vaak door commerciële partijen opgewekt wordt en niet door consumenten wordt gedaan, heeft te maken met het feit dat het opwekken van windenergie lastiger is dan het opwekken van bijvoorbeeld zonne-energie. Voor het opwekken van zonne-energie heeft u enkel zonnepanelen nodig, maar voor het opwekken van windenergie heeft u een windmolen nodig. 

  Het afnemen van windenergie voor uw huishouden
  Bij het afsluiten van een energiecontract, kunt u zelf kiezen wat voor soort energie u in uw woning kunt gebruiken. Zo kunt u kiezen voor grijze energie (energie van fossiele brandstoffen), duurzame energie (windenergie, zonne-energie of een andere duurzame vorm van energie) of energie van zowel fossiele als duurzame energiebronnen. De beste optie met oog op de bescherming van het milieu, is het afnemen van volledig duurzame energie. Heeft u niet voldoende budget om gebruik te maken van volledig groene energie, dan kunt u ook een combinatie van groene en grijze energie afnemen. In dit geval gebruikt u energie van duurzame bronnen, maar neemt u ook nog energie van fossiele energiebronnen af.