NederlandReview

  Ervaringen MetDeZon

  Ontdek alles! Wat anderen van dit bedrijf vinden. MetDeZon is een naam welke direct voor duidelijkheid zorgt: het gaat om zonnepanelen. Natuurlijk gaat het ook over energie en dan vooral zonne energie. Het is goed om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om op een meer duurzame manier energie op te wekken. Zonnepanelen en zonne-energie zijn hier een goed voorbeeld van. We weten zeker dat je hier ook volop van kunt genieten. Ontdek de mogelijkheden en kies er ook voor. Kijk naar de opties en mogelijkheden om op een duurzame manier energie op te wekken en je portemonnee te verlichten. Het is mooi om de reviews te lezen over dit bedrijf. Als je Zonnepanelen.nl nog niet kent dan kun je hier beginnen en ontdekken wat er allemaal kan. We weten zeker, dat je er ook van zult genieten.

  Over Zonnepanelen.nl

  Zonnepanelen.nl is een website van MetdeZon wat een nuchtere leverancier uit De Rijp is van zonnepanelen. De Rijp is een klein plaatsje dicht bij Amsterdam. In 2009 zijn ze begonnen met het leveren van net gekoppelde zonnestroom panelen aan consumenten. Het ging toen natuurlijk om de consumenten welke voorop wilden lopen bij het afnemen van zonnepanelen en het verduurzamen van ons land. Het is goed om te weten dat je er doe het zelf pakketten kunt kopen en ook compleet geïnstalleerde pakketten. Het is goed om vakwerk op maat te krijgen. Toch!

  De markt is sterk veranderd en de klanten van een jaar of vijftig zijn nu al klanten van een jaar of dertig. Mensen zijn zich meer bewust van hoe goed zonnepanelen allemaal zijn. Het is heerlijk om te zien welke verschillende mogelijkheden er allemaal zijn om een mooie en goede opbrengst te krijgen van de zonne-energie. Een duurzaam leven en een lagere energierekening is de beste reden. Zonnepanelen.nl springt hier dus goed op in.

  De missie van dit bedrijf is om het voor consumenten op een betaalbare manier mogelijk te maken om een duurzame manier van energie opwekken te realiseren. Het is goed om te zien welke verschillende mogelijkheden er allemaal zijn. Zonnepanelen.nl zorgt ook voor het organiseren van een collectief om op die manier zonne energie op te wekken. Geweldig toch.

  Diensten van Zonnepanelen.nl

  Zonnepanelen.nl zorgt voor het leveren van doe het zelf pakketten voor mensen welke zelf hun zonnepanelen op het dak willen plaatsen. Ook werken ze samen met een netwerk van specialisten om de Zonnepanelen op je dak te monteren.


  Hier komt dan jouw energie vandaan!

  Klachten, tips en complimenten over Zonnepanelen.nl

  Als je niet tevreden bent over Zonnepanelen.nl dan kun je hun hier een bericht over zenden. Ook is het mogelijk om ze te bellen. Er zal natuurlijk altijd gekeken worden naar een goede en eerlijke oplossing.
  Hierna kun je jouw mening hierover op NederlandReview.nl achterlaten.

  Heb jij ervaring met Zonnepanelen.nl?

  Waarom zou ook jij niet je mening geven over dit bedrijf? Het is goed om anderen te helpen en om te laten zien wat jij van hun vindt. Een goede of slechte review is van harte welkom op Nederlandreview.nl. Je helpt er vele mensen mee!

  Lees hier de ervaringen van klanten van MetDeZon. Hoe duur of goedkoop is het laten plaatsen van zonnepanelen? Vind je het juiste systeem met de dakcheck? Hoe duurzaam is zonne-energie?

  MetDeZon
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (35)

  7
  71% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  7,4
  Service
  rating
  6,6
  Prijs
  rating
  7
  Leveren
  rating
  6,8

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Compleet systeem

  In 2012 zonnepanelen gekocht bij met de zon. Moet nu mijn zonnepanelen verleggen waardoor ik extra stekkerverbindingen nodig had. Hierover telefonisch contact gehad. De volgende dag had ik keurig 4 complete stekkerverbinders in een envelop gratis thuis gestuurd gekregen. Keurige service waarvoor mijn hartelijke dank.
  Rob

  Door: Rob Braams27-09-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Diverse panelen en aanverwanten artikelen kabels paneel en stekers

  Heb geen min punten.

  Door: Ik kom al een aantal jaren bij met de zon voor mijn boot en stuur diverse mensen bij onze haven naar met de zon die allemaal dik tevreden zijn. Een top bedrijf en een goede service.18-08-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Zwarte PV-set

  Vlotte installatie met mooie afwerking. Ook nazorg toen WiFi het niet goed deed was prima. Inplannen duurde langer dan gedacht

  Door: Kees van Elderen30-07-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5
  rating

  Repareren

  Vlot herstel van systeem. Was kapot door bliksem

  Door: Co van Ursem05-07-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  16 zonnepanelen op dak

  Afgelopen week 16 zonnepanelen op het dak geplaatst. Alles zeer soepel verlopen. Prettig informatiegesprek om mee te beginnen, een nette offerte (we hebben ook elders prijzen opgevraagd) en de montage verliep soepel. De mannen die de montage deden bedachten een alternatieve route voor bekabeling waar we heel blij mee zijn (we hoefden nu door minder muren en vloeren te boren). Er is slechts één dakpan gesneuveld en alle rest- en verpakkingsmaterialen werden weer afgevoerd. Tot slot: Metdezon helpt met het terugvragen van de btw - scheelt ook weer. Niets dan lof dus.

  Door: Christa Jesse28-06-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  zwart boviet

  Panelen liggen netjes en de omvormer is stil. Planning was wel verder dan verwacht.

  Door: Willem Zoet24-06-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  Nogmaals contact gehad

  Naar aanleiding van de problemen zoals ik hier onder heb beschreven, heb ik vandaag maar weer de telefoon gepakt.

  Zowaar de directeur aan de lijn gekregen en toen werd mij alles duidelijk.

  De groepsaankoop waar ik aan mee heb gedaan met de gemeente Haarlem kost met de zon geld en dit vinden ze niet leuk.

  Mijnheer schouten vind dan ook dat ik niet zijn doelgroep ben en dat wij alles maar gratis willen hebben.
  Is dit heel vreemd als je 10 jaar volledige garantie hebt afgesloten.

  Ben echt klaar met de zon en adviseer dan ook zeker niet met hun in zee te gaan. Krijg nu een vervangende (dus niet nieuw)En moet maar hopen dat ze binnen nu en 4 weken contact met mij opnemen.

  Wordt vervolgd.

  Door: André croes16-04-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  2
  rating

  Slechte garantie

  Twee weken geleden voor het eerst contact gehad met de zon.
  Storing op mijn systeem wat wij in 2013 hebben laten instaleren via de gemeente Haarlem.
  Bij de aanschaf een verlengde garantie gekregen van 10 jaar.

  De eerste mijnheer vertelde dat ik via de website de storing moest melden. Dit gedaan met foto's en tekst. Enkele dagen later kreeg ik een offerte terug?

  Ik de zon weer gebeld dat ik 10 jaar garantie heb en waarom ik een offerte krijg.
  Dat mochten zij doen want een nieuwe omvormer kost mij dan 79 euro of gratis een gereviseerde?!
  Samen met deze mijnheer nog wat gesproken over deze voor mij zeer vreemde gang van zaken want ik had toch 10 jaar complete garantie.

  Maar toch gekozen om dit voor 79 euro te laten doen.
  Hij zou dit aan de plannings afdeling doorgeven. Na een week maar weer gebeld want nog niets gehoord. Ook nog even de offerte bekeken die ik eerder had gekregen en tot mijn verbazing stonden daar nog meer onkosten op en was het totaal bedrag 130 euro.

  Totale garantie maar wel even 130 euro betalen. Ik ben het even kwijt.

  Afgelopen woensdag weer gebeld en de man die ik had gesproken zou er persoonlijk voor zorgen dat de directeur mij binnen 24 uur zou terugbellen want hij had hem een mail gestuurd met urgentie hoog.

  U raad het al tot op heden nog niet gebeld.
  Ben een beetje klaar metdezon en hun service.

  Door: André croes14-04-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4
  rating

  Bestelling kon niet geplaatst worden

  We hadden juni 2014, 20 zonnepanelen laten plaatsen. Vantevoren kwam er iemand kijken, super installatie ook. Nu willen we op de garage nog 14 panelen plaatsen, offerte aangevraagd. Er is niemand kommen kijken alleen moesten we een foto van het dag (buiten) + foto van de binnenkant van de meterkast maken. 't zal 21 maart geplaatst worden maar helaas. Er bleek op de plek waar de rails moesten komen geen balk te zitten. Dus de mannen konden weer gaan. Ze hebben wel duidelijk aangegeven waar de extra balk moest komen. De balk zit er nu dus ik had dat gemaild. Gister belde een medewerker van metdezon dat de panelen over 2 wkn geplaatst kunnen worden omdat de voorbereiding nu eindelijk voor elkaar is. Nou op zo'n manier wil ik dus niet aangesproken worden. Als metdezin gewoon zelf van te voren was komen kijken hadden we dit probleem kunnen voorkomen. Een zeer onvriendelijke medewerker. Nou ik ben benieuwd met het plaatsen.

  Door: Ella stoop11-04-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  5
  rating

  weg blijven uit de liftschacht metdezon,dat is verboden gebied voor knutselaars

  In 2018 zijn de zonnepanelen volgens de geldende regels aangesloten. De omvormer is buiten de
  liftschacht geplaatst en er is een aparte kabel van de omvormer naar de meterkast aangelegd. De
  kabel is op een aparte groep in de meterkast aangesloten.
  Het geschil met “MetDeZon” inzake de foute aansluiting van de zonnepanelen heeft middels de
  advocaat van de DAS-rechtsbijstandsverzekering niet tot een bevredigende oplossing geleid. Na
  vele pogingen om tot overeenstemming te komen heeft de DAS voorgesteld om niet verder te
  gaan en geen procedure te starten. Hiervoor waren zij bereid de V.v.E. een tegemoetkoming van
  € 1.000 te bieden (!). Het bestuur heeft besloten dit voorstel te accepteren. Na het stoppen van
  het traject via de DAS advocaat heeft het bestuur nogmaals zelfstandig ”MetDeZon” benaderd
  om nog tot een oplossing van het geschil te komen. Uiteindelijk heeft dit niets opgeleverd.
  De totale kosten van afsluiten, kabel leggen en aansluiten zonnepanelen bedroegen na aftrek van
  de tegemoetkoming van de DAS € 1.611. Deze kosten zijn ten laste van het onderhoudsfonds /
  elektrische installaties gebracht

  Door: fred26-03-2019
  Corne13-07-2019

  Beste Fred, jullie installatie voldeet dus niet aan de Norm kabels mogen niet door een liftschacht. U kunt uw klacht ook wegleggen bij de geschillen commissie van Zonnekeur. U word zeker in het gelijk gesteld. Succes

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  geen reactie op meerdere mails gedurende meerdere maanden.

  Maart 2015 zijn bij mij 10 zonnepanelen geplaatst.
  Afgelopen maanden tot vier maal toe technische vragen gesteld o.a. over de werking/opbrengst en het verschil in levering aantal Kwh. op omvormer en door de meter gemeten aantal Kwh. Verschil ong. 50%.
  Ook na de vierde mail geen enkele reactie. Vandaag gebeld onder toets 4 (service). Medewerker aan de lijn gekregen, na het noemen van mijn order-/inschrijfnr. werd de verbinding plots verbroken. Daarna tevergeefs geprobeerd opnieuw contact te krijgen.
  U begrijpt mijn verbazing. Is dit opzet of speelt er iets anders ?
  R.P.Meerman
  Maassluis

  Door: R.P. Meerman28-02-2019
  Medewerker MDZ (JDS)19-03-2019

  Dhr vandaag gesproken, meneer mailde constant naar een verkeerd email adres. Sinds 28-2 2 mails van meneer mogen ontvangen, die beide binnen 1,5 dag zijn beantwoord. Dhr heeft alles nu duidelijk uitgelegd gekregen.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  6,5
  rating

  zeer snelle levering

  Nalevering van enkele producten was nodig ivm foutje maar gebeurde binnen enkele dagen na levering. Strak zwarte installatie op het dak

  Door: Marthe van der Bredeveld.26-02-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5
  rating

  Zonnepanelen 24 stuks

  Mijn ervaring is dat ik goed behandeld ben alles gaat naar behoren.Levering op tijd,afspraken komen ze naar,ik kan alleen maar zeggen,goede service super top,ook de prijs.

  Door: W.Pals24-02-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  instalatie zwarte zonnepanelen

  Medio december bij Metdezon besteld. SolarEdge met zwarte zonne-panelen voor een leuke prijs. Toegang krijgen tot het uitlezen van de zonne panelen ging wat lastig maar er werd de tijd genomen om dit op te lossen.

  De zonne-panelen werken naar behoren, omvormer doet het nu ook goed.

  Door: Chaïm van Houten21-02-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5
  rating

  Garantiekwestie

  Omvormer ging stuk. Heb me vervolgens beroept op de klantenservice van Metdezon. Bereidde me voor op een hele heisa naar aanleiding van enkele reviews, maar: Formulieren ingevuld, zelfde dag(!?) nog een reactie gekregen.. alles viel keurig binnen de garantie en binnen twee weken een vervangend product geïnstalleerd gekregen. Ik was ronduit verbaasd.

  Zonnepanelen leveren wel wat minder op dan verwacht.. dit valt blijkbaar te wijten aan de aanwezige schaduw. Happens.


  Door: Ronald Koerts08-02-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5
  rating

  Een prima bedrijf

  In 2012 hebben wij de zonnepanelen aangeschaft. Uitstekende service, de panelen werken naar behoren.

  Door: I van Noord13-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  Erg blij met de service

  De panelen zijn bij ons keurig geïnstalleerd op ons dak. Ook de WIFI verbinding is op verzoek keurig geïnstalleerd door de monteur.

  Door: Loes Bakker13-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9
  rating

  Super tevreden

  Tevreden met panelen, veel opbrengst en goed geregeld

  viel wel duurder uit dan vooraf beraamd

  Door: Hendrik Pannen13-12-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5
  rating

  oplichting

  Ik ben niet zo van het schrijven van een Review maar ik wil wel iedereen waarschuwen voor Metdezon.
  De site en het kiezen van producten is goed georganiseerd. Na de panelen en een omvormer te hebben besteld en betaald (in December 2017) niets meer vernomen wanneer de producten geleverd worden.
  Na tallozen mailtjes, belletjes, terugbel verzoeken, toezeggingen dat ik uiteindelijk mijn geld terug krijg enz nog steeds niets.
  Wat mij betreft oplichting, mooie site maar slechte organisatie.

  Door: J Bouwmeester23-05-2018
  MetDeZon17-12-2018

  Geachte heer Bouwmeester, U heeft destijds zonnepanelen bij ons besteld van het merk LG. Deze panelen waren door een wereldwijd tekort binnen Europa niet of nauwelijks leverbaar. Wij hebben u ook alternatieven aangeboden, maar deze vond u niet passend en u gaf aan te willen wachten tot de panelen wel leverbaar waren. Wij hebben hierop uw geld op uw verzoek binnen 2 weken retour gestort, dus wij kunnen ons niet vinden dit bericht.

  MetDeZon17-12-2018

  Geachte heer Bouwmeester, U heeft destijds zonnepanelen bij ons besteld van het merk LG. Deze panelen waren door een wereldwijd tekort binnen Europa niet of nauwelijks leverbaar. Wij hebben u ook alternatieven aangeboden, maar deze vond u niet passend en u gaf aan te willen wachten tot de panelen wel leverbaar waren. Wij hebben hierop uw geld op uw verzoek binnen 2 weken retour gestort, dus wij kunnen ons niet vinden dit bericht.

  MetDeZon17-12-2018

  Geachte heer Bouwmeester, U heeft destijds zonnepanelen bij ons besteld van het merk LG. Deze panelen waren door een wereldwijd tekort binnen Europa niet of nauwelijks leverbaar. Wij hebben u ook alternatieven aangeboden, maar deze vond u niet passend en u gaf aan te willen wachten tot de panelen wel leverbaar waren. Wij hebben hierop uw geld op uw verzoek binnen 2 weken retour gestort, dus wij kunnen ons niet vinden dit bericht.

  MetDeZon17-12-2018

  Geachte heer Bouwmeester, U heeft destijds zonnepanelen bij ons besteld van het merk LG. Deze panelen waren door een wereldwijd tekort binnen Europa niet of nauwelijks leverbaar. Wij hebben u ook alternatieven aangeboden, maar deze vond u niet passend en u gaf aan te willen wachten tot de panelen wel leverbaar waren. Wij hebben hierop uw geld op uw verzoek binnen 2 weken retour gestort, dus wij kunnen ons niet vinden dit bericht.

  MetDeZon17-12-2018

  Geachte heer Bouwmeester, U heeft destijds zonnepanelen bij ons besteld van het merk LG. Deze panelen waren door een wereldwijd tekort binnen Europa niet of nauwelijks leverbaar. Wij hebben u ook alternatieven aangeboden, maar deze vond u niet passend en u gaf aan te willen wachten tot de panelen wel leverbaar waren. Wij hebben hierop uw geld op uw verzoek binnen 2 weken retour gestort, dus wij kunnen ons niet vinden dit bericht.

  MetDeZon17-12-2018

  Geachte heer Bouwmeester, U heeft destijds zonnepanelen bij ons besteld van het merk LG. Deze panelen waren door een wereldwijd tekort binnen Europa niet of nauwelijks leverbaar. Wij hebben u ook alternatieven aangeboden, maar deze vond u niet passend en u gaf aan te willen wachten tot de panelen wel leverbaar waren. Wij hebben hierop uw geld op uw verzoek binnen 2 weken retour gestort, dus wij kunnen ons niet vinden dit bericht.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2,5
  rating

  wat een amateurs

  Dit is de eerste keer dat ik een review schrijf over een bedrijf maar ik kon het echt niet laten.

  Een aantal maanden geleden heb ik een offerte bij dit bedrijf aangevraagd. Na ondertekening een datum geprikt maar vooraf nog even gebeld om te checken of de 7 ingetekende panelen echt wel zouden passen. Ja, dat zou wel lukken. Ik kreeg een mail met een aantal instructies die ik keurig op tijd klaar had.

  Op de dag van installatie moest ik de hele dag thuis zijn want ze zouden vanaf 7.30 uur kunnen komen. Toen ze er om 14.00 uur nog niet waren heb ik toch maar even gebeld. ik stond ingepland en ze zouden mij z.s.m. terugbellen met een indicatie van wanneer ze zouden arriveren. Ik werd echter niet teruggebeld maar om 15. 00 uur stonden ze gelukkig toch voor de deur.

  De monteurs waren vriendelijk maar wisten binnen 1 minuut te vertellen dat het niet ging passen. Ik kon wel 5 panelen laten plaatsen waarvan twee op mijn dakkapel maar ze wisten niet hoeveel duurder dat was ten opzichte van plaatsing op een schuin dak. Ze vertelden dat ze dit veel vaker meemaakten. Ze blijken te plannen met een foto van google en dat werkt dus niet. Toen de monteurs vertrokken waren, met de zonnepanelen nog in de auto, heb ik maar even met Metdezon gebeld. De man aan de andere kant van de lijn vertelde dat er inderdaad maar 5 panelen op mijn dak passen. Geen excuus, geen oplossing, helemaal niets zei hij verder. Nadat ik hem vroeg of dit echt alles was wat hij te zeggen had zei hij ook nog eens "ja". Na vijf minuten trekken kwam hij met de oplossing om een nieuwe offerte te maken voor de vijf panelen. Ik heb hem vriendelijk bedankt en een hele zonnige dag gewenst. Dit bedrijf mag van mij metdezon vertrekken en nooit meer terugkomen.

  Door: Raymond 08-05-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Schrijf zelf een review over MetDeZon

  Uw beoordeling