NederlandReview

  Ervaringen ENGIE Energie

  ENGIE is een energieleverancier in Nederland. Het staat bekend om het leveren van duurzame energie en het leveren van zonnepanelen. Ben jij benieuwd naar hoe klanten van ENGIE deze groene energieleverancier beoordelen? Lees dan de reviews van de klanten van ENGIE, waarin zij hun ervaringen delen op NederlandReview! Zo weet u waar u aan begint als u overstapt naar deze groene energieleverancier.

  Over ENGIE Energie

  ENGIE is een leverancier van goedkope energie, die duurzaam wordt opgewekt. Daarnaast helpt het klanten om minder energie te verbruiken en slimmer met energie om te gaan.

  ENGIE is voortgekomen uit Electrabel, dat in 1905 in Antwerpen werd opgericht, Op 1 januari 2016 veranderde de naam Electrabel in ENGIE.

  ENGIE bedient niet alleen de particuliere klant, maar wil ook zakelijke klanten van dienst zijn met goedkope, duurzame energie. Als zakelijke afnemer kunt u voor goedkope energie dus ook terecht bij ENGIE: zie daarvoor ENGIE Zakelijk.

  EP 78 – Omgaan Met Negatieve Energie Van Anderen | Geleide Meditatie

  Waar komt de energie van ENGIE vandaan?

  Klanten van ENGIE ontvangen 100% groene, herleidbare energie. Deze energie is afkomstig van de Noordzee of van een van de honderd Nederlandse bronnen. Dat kan bijvoorbeeld windpark Eemshaven zijn, maar ook een van de andere klanten van ENGIE of een bedrijf in de buurt. Je kunt als klant zelf kiezen waar jouw energie vandaan komt. Jaarlijks komen daar nieuwe bronnen bij, zoals Flevokust, een zonnepark met meer dan 90.000 zonnepanelen.

  Doet ENGIE aan klimaatverbetering?

  Ook buiten Nederland bouwt ENGIE aan een duurzame wereld. Dat doet het wereldwijd, in zeventig landen. Met het totale vermogen aan opgewekte energie uit zon, wind, water en biomassa voorziet ENGIE jaarlijks 100 miljoen mensen van stroom. Daarom staat ENGIE als enige energiemaatschappij in Nederland al jaren op de internationale A-lijst met pioniers op het gebied van klimaatverbetering.


  Wat doet ENGIE aan het verlagen van de CO‚‚-uitstoot?
  Naast groene stroom investeert ENGIE ook in groen gas. Zo bouwt het in Nederland nieuwe groengasinstallaties en compenseert het de CO‚‚-uitstoot van ENGIE-klanten via eigen Gold-Standardprojecten in samenwerking met de Climate Neutral Group. Om de CO‚‚-uitstoot nog verder te verlagen, plant ENGIE samen met Trees for All jaarlijks tienduizenden bomen in Nederland en in het buitenland.

  Hoe helpt ENGIE met het verduurzamen van woningen, zoals met zonnepanelen?

  Naast het leveren van voordelige duurzame energie helpt ENGIE klanten met het verduurzamen van hun woonsituatie. Zo geeft het advies over de mogelijkheden met de ENGIE Wijzer en met producten als zonnepanelen, isolatie, led-verlichting, warmtepompen en elektrisch rijden. Voor zonnepanelen werkt ENGIE samen met Sungevity.

  Hoe kun je contact opnemen met ENGIE?

  Contact opnemen met ENGIE kan bijvoorbeeld via de online omgeving MijnENGIE of met de ENGIE-app. Hier kun je bijvoorbeeld de afgesloten overeenkomst en betalingen bekijken en jouw gegevens en termijnbedrag wijzigen. Daarnaast is ENGIE Energie te bereiken op Facebook en Twitter.

  Heb jij ervaringen met ENGIE?

  Je kunt jouw ervaringen met ENGIE Energie delen in een review op NederlandReview. Wat is jouw beoordeling van de service, de levering en de prijs van de energie van ENGIE? Heeft ENGIE jou geholpen met het verduurzamen van jouw woning? Hoe ging dat in zijn werk? Laat anderen weten hoe jij denkt over deze energiemaatschappij, dan kunnen potentiële klanten een beter beeld vormen.

  Goedkope groene energie van ENGIE Energie

  Goedkope groene stroom, dat wil iedereen eigenlijk wel. De meeste mensen willen graag groene stroom, omdat ze het belangrijk vinden om de aarde goed door te geven aan volgende generaties. Groene stroom moet echter voor veel mensen niet duurder zijn dan €˜normale€™ stroom. ENGIE Energie is een bedrijf dat in Nederland aan zowel consumenten als aan zakelijke klanten groene stroom levert.

  Het doel van ENGIE Energie is, volgens het bedrijf zelf, om samen de energietransitie mogelijk te maken. Met deze transititie bedoelt het bedrijf de overstap van grijze naar groene energie. Hier geven we je graag wat meer informatie over ENGIE zodat je meer informatie over die bedrijf hebt en nog beter energieleveranciers kunt vergelijken! Energieleveranciers vergelijken doe je immers niet alleen op de prijs, maar ook op het bedrijf zelf!

  ENGIE Energie, nog nooit van gehoord!

  De naam ENGIE energie is nog niet zo bekend. De naam bestaat ook nog niet zo heel lang. Toch is het bedrijf een grote speler op de (Europese) energiemarkt. ENGIE heette vroeger GDF SUEZ, wat weer een fusie is van het Belgische Gas de France en het Frans-Belgische SUEZ. Sinds 2015 gaat het bedrijf verder onder de naam ENGIE. In Nederland is, zeker de naam ENGIE, niet zo heel erg bekend. Toch is het bedrijf een grote speler op de (groene) energiemarkt. In 2013 had het bedrijf een omzet van 80 miljard.

  Die 80 miljard omzet wordt niet allen gegenereerd met het opwekken van goedkope duurzame energie. ENGIE is bijvoorbeeld ook eigenaar van het bedrijf Cofely. Cofely is een bedrijf dat helpt om minder energie te verbruiken. Het opwekken van duurzame energie en gelijk het energieverbruik naar beneden brengen is volgens ENGIE dé manier om te werken aan een duurzame wereld.

  Groene stroom van ENGIE, hoe groen is dat?

  Er zijn natuurlijk wel meer bedrijven die aangeven dat ze groene stroom leveren. In de praktijk wil het echter nog weleens gaan om een mix van grijze en groene stroom, of is totaal niet duidelijk waar de groene stroom vandaan komt. Dat heeft ENGIE anders aangepakt. Op de website van ENGIE staat niet alleen duidelijk aangegeven waar de groene stroom wordt opgewekt, maar kan je zelf ook kiezen welke groene stroom je af wilt nemen.

  ENGIE heeft verschillende locaties waar duurzame energie wordt opgewekt. Deze locaties zijn te vinden in verschillende delen van Europa. Onder meer op deze locaties wekt ENGIE groene stroom op:

  Windenergie in Zeebrugge Windenergie in Oostakker Waterkracht in de Franse Pyreneean Waterkracht in de Rhanedelta Zonne-energie in Italia Zonne-energie in Zwolle

  Je kunt bij ENGIE energie zelf aangeven welke energie je af wilt nemen. Als jij bijvoorbeeld een goed gevoel hebt bij windenergie die in Nederland is opgewekt, dan kan je dit aangeven. Als het je allemaal niet uitmaakt, dan kan je ook aangeven dat je een mix af wilt nemen.

  ENGIE voor particulieren

  ENGIE heeft voor particulieren verschillende producten. In alle producten wordt 100% groene stroom geleverd, maar het is altijd de vraag, of je de prijs flexibel, of vast wilt houden. ENGIE biedt je dan drie verschillende mogelijkheden. Met het ENGIE Helder-pakket zet je de prijs voor energie voor drie jaar vast. Wil je liever niet drie jaar dezelfde prijs hoeven te betalen, dan kan je er ook voor kiezen om de prijs voor 1 jaar vast te zetten. Je hebt dan een jaar lang geen prijsstijgingen, maar ook geen eventuele prijsdalingen. Wil je de prijs helemaal niet vastzetten en gewoon betalen wat energie op dit moment kost, dan kan dat ook met het ENGIE modelcontract. Je zit dan nergens aan vast en betaalt altijd het actuele tarief.

  Voor particuliere klanten die over willen stappen heeft ENGIE regelmatig mooie aanbiedingen. Het voordeel dat je krijgt als je naar ENGIE overstapt, kan oplopen tot wel ‚¬150,00. Dat is op zich een leuke aanbieding, maar je moet er wel rekening mee houden dat vrijwel iedere energieleverancier dergelijke acties heeft. Netto schiet je daar dus niet heel veel mee op, maar leuk is het wel!

  De ENGIE Slim thermostaat

  ENGIE geeft aan klanten die voor het ENGIE Helder pakket kiezen een gratis thermostaat, de ENGIE Slim thermostaat. Met deze €™slimme thermostaat kan je op afstand, met je smartphone, je thermostaat bedienen. Dat is best handig, dat is het punt niet. Het is wel zo dat het niet echt heel vernieuwend is. De thermostaat van ENGIE is niet per definitie heel slim. Er zijn bijvoorbeeld andere energieleveranciers die dergelijke producten al leveren die veel geavanceerder zijn en je in staat stellen om nog meer de regie over je eigen energieverbruik te nemen. Kijk bijvoorbeeld naar het apparaat van deze concurrent, die helpt je pas echt energie besparen.

  ENGIE tips om energie te besparen

  ENGIE wil klanten ook helpen om energie te besparen. Op de website van ENGIE zijn daarom wat tips te vinden die je helpen om energie te besparen. De redenering van het bedrijf is: hoe minder energie we verspillen, hoe minder we vervuilen. Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in. De tips waar het bedrijf mee komt vinden we echter op z€™n zachtst gezegd wat lafjes. De eerste tip die we op de website tegen komen is: doe je lichten uit als je weggaat. We geloven direct dat deze tip je helpt om energie te besparen, maar we waren er zelf eerlijk gezegd ook al op gekomen. Ook de overige tips die op de website te vinden zijn vinden we niet echt overtuigend.

  Natuurlijk is het fijn als een energieleverancier je helpt om energie te besparen en goed voor het milieu is het ook. We vinden deze poging alleen erg mager. Hier liggen voor ENGIE zeker nog verbetermogelijkheden! (Stel dat je serieus werk wilt maken van het besparen op energie en je moet daar eventueel voor verbouwen, kijk dan eens op deze pagina voor subsidies om minder energie te verbruiken.)

  Groene stroom voor zakelijke klanten

  Hierboven staan voor al de mogelijkheden die deze aanbieder van duurzame energie voor particuliere klanten heeft. Maar er zijn natuurlijk ook zakelijke klanten die hun bedrijf willen verduurzamen. ENGIE biedt ook zakelijke klanten de mogelijkheid om groene energie af te nemen. Voor veel zakelijke partijen wordt het belangrijker om groene energie af te nemen omdat klanten tegenwoordig verwachten dat bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een bedrijf dat gebruik maakt van groene stroom doet hier al sneller aan, dan een bedrijf dat gebruik maakt van vervuilende energie.

  Voor mkb-bedrijven biedt ENGIE min of meer dezelfde pakketten aan, als voor particuliere klanten. De tarieven verschillen een beetje, maar globaal genomen zijn de mogelijkheden die geboden worden hetzelfde. Naast MKB-klanten zijn er natuurlijk ook grootzakelijke klanten. Deze grote zakelijke partijen zijn uiteraard ook van harte welkom bij deze energieleverancier, maar de tarieven die zij moeten betalen zijn niet op de website te vinden. Je wordt dan doorgelinkt naar een externe site, waar je een offerte op kunt vragen.

  Elektrisch rijden voor zakelijke klanten

  Elektrisch rijden is het rijden van de toekomst. Je ziet nu al steeds meer elektrische auto€™s en in de toekomst zullen dat er alleen maar meer worden. Het zijn over het algemeen zakelijke gebruikers die een elektrische auto hebben. Zij hebben namelijk recht op extra fiscaal voordeel. Elektrische auto€™s moeten echter wel opgeladen worden en ENGIE denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren. ENGIE en Cofely helpen zakelijke klanten graag om laadpalen bij het bedrijf te installeren. De laadpalen die geleverd kunnen worden zijn verschillend, van snelladers tot laadpalen die geheel op afstand kunnen worden bediend. Dit vinden we wel echt een toegevoegde waarde van ENGIE, al is het natuurlijk ook gewoon een slimme zet. Reken maar dat op het moment dat je laadpalen door ENGIE en Cofely laat plaatsen, er gevraagd gaat worden of je al klant bent bij ENGIE.

  Contact opnemen met deze aanbieder van groene stroom

  Bij NederlandReview kijken we altijd goed naar de manier waarop een bedrijf bereikbaar is. Vaak zien we dat een bedrijf goed te bereiken is op het moment dat er iets verkocht moet worden, maar dat je het maar uit moet zoeken op het moment dat je een klacht hebt. Daar houden we niet zo van. Wij zijn opgericht om consumenten bedrijven op een juiste manier te vergelijken. Bedrijven vergelijken is niet altijd even makkelijk, en daarom zijn wij er.

  Bij het vergelijken van bedrijven kijken we altijd even naar de klantenservice. Bij ENGIE is dit redelijk goed geregeld. Het bedrijf is telefonisch bereikbaar, op een lokaal nummer. De klantenservice is geopend van maandag t/m vrijdag, van 08:00 tot 18:00. Dat is niet heel ruim, maar wel ruim voldoende. Ook leuk is dat het bedrijf via Social Media als Twitter en Facebook aan de slag is gegaan. ENGIE heeft ook een viruele mederwerker, Ellen. Ellen helpt je bij het oplossen van je vragen. We moeten eerlijk zeggen: Ellen kan je een aardig eind op weg helpen bij het oplossen van vragen!

  ENGIE Energie
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (109)

  7.2
  100% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  7.2
  Service
  rating
  7.2
  Prijs
  rating
  7
  Leveren
  rating
  7.6

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over ENGIE Energie

  Uw beoordeling

  Vernieuwd contract

  Het verlengen van het energiecontract liep goed.

  Ik zou alleen graag willen dat ik via callcenters er niet meer over gebeld wordt. Ik haat dat. Zelfs als je in het belmeniet register staat blijven ze bellen. Vreselijk

  Door: Ans Hartman26-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  8
  rating

  Gas en stroom

  Goede maand overzichten, vriendelijke medewerkers, duidelijk en eerlijk.

  Door: PJ Kemp22-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  electra en gas

  alleen plussen.

  Door: Johannes Harpe20-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Goed en netjes geregeld

  Geen

  Door: A M van Boxtel19-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  3 jaar verlenging

  Ik ben zeer tevreden met Engie en heb daarom graag met 3 jaar verlengd , vooral de duidelijkheid van de site , de maande
  lijkse verbruiks info en die van de eind-afrekening hebben geholpen dit besluit te nemen.
  Mvg John, Eindhoven.

  Door: J.Oosterman15-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Verlenging energiecontract

  Nee

  Door: D.van Moorsel 12-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  een verrassend verblijf met veel uitstap mogelijkheden en een heerlijk appartement

  geen

  Door: R.G Kiekebeld12-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  3 jaar verlenging stroom gas

  Goede aanbieding voor vaste klant!!

  Door: W. Mangelaars10-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Contract verlenging

  Prima communicatie, ruim op tijd voorstel voor de verlenging van het contract gehad.

  Door: VVE Maatwerk07-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  3 jaar vaste prijs

  Op internet gedaan. Werd eerst door een medewerkster gebeld en een offerte gekregen maar kwam duurder uit, dan zelf te doen op internet bij Engie???

  Door: Rob Pastor06-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  6.5
  rating

  Verlenging contract

  Goed en grondig geholpen door klantenservice.
  Jammer dat verlengen via mijnENGIE niet lukte.

  Door: Theo Hafkenscheid 04-07-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  enerngiecontract

  makkelijk af te sluiten, service goed en acceptabele prijs

  Door: wim29-06-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Gas

  Het opzeggen van het contract is via de site niet mogelijk, Engie is totaal niet meegaand met hun klanten. wil je het opzeggen dan ben je een x bedrag lichter.

  Door: R van der Veen29-06-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  verlenging 3-jarig energiecontract stroom en gas

  Eerste contact met klantenservice was positief: er werd meegedacht over mijn verlengingsvraag. Aanbod was duurder dan andere partij maar daar waren de reviews slecht van. Gezien mijn bijna 3-jarige ervaring met Engie voor verlenging gekozen. Mail met bevestiging condities binnen 2 uur ontvangen.
  Daarna ontving ik een mail waarin tegenstrijdigheden stonden: hartelijk dank voor verlenging van uw contracht én uw contract gaat 1 juli a.s. in (terwijl oude contract op 27 oktober a.s. eindigt).
  Daarop volgende dag weer de klantenservice gebeld en deze keer werd er niet naar mij geluisterd. Uw contract eindigt 30 juni a.s.: toen ik zei dat dat niet klopte, werd ik niet geloofd. Had toen het gevoel dat mij bijna 4 maanden tegen lagere condities door de neus geboord werden en zei ik dat ik het contract niet ging verlengen tegen deze ingangsdatum.
  Er werd ruggespraak gehouden en daarna werd mij verteld dat ik gelijk had en met enige moeite excuus gemaakt.
  Ingangsdatum nieuwe contract op 27 oktober a.s. werd dezelfde dag nog bevestigd.

  Zou de Klantenservice willen meegeven dat de klant ook wel eens gelijk kan hebben en niet zo star te reageren met het tegendeel te melden.

  Door: E. Linthorst23-06-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7.5
  rating

  Energiecontract

  Plus: goed contract, helder, .
  Minpunt: slecht werkend website. Dit gemeld, medewerkster neemt niet over, blijft mij “bestoken” met internetoplossingen. Vraagt op het laatst iets voor mij onmogelijks: een foto van de pagina te maken waar ik op vastloop. Geen idee hoe dat moet. Heb het erbij laten zitten. Gelukkig heeft iemand anders, een familielid, het vervolg contract afgesloten. ENGIE moet ervan uitgaan dat niet iedereen computervaardig is, graag een actievere houding, contact leggen en probleem van de klant over nemen.

  Door: Jan Van Mulken10-06-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  6.5
  rating

  Verlenging energie contract

  Door een fout in de digitale verlenging werkte deze niet. Telefonisch geregeld. Hierbij viel op, dat tot twee maal toe de toegezegde e-mail niet aankwam. De dame aan de telefoon hield vol en uiteindelijk lukte eea. Na retournering van de bevestiging (per omgaande) kreeg ik nog 3x een reminder om de bevestiging aan te kruisen en te retourneren.

  Door: Joop de Vries09-06-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  1jarig contract nu gedaan

  Heb altijd een 3 jarig contract gehad maar, als je nu met 3 jaar weer zou verlengen ben je als vast klant duurder uit. Is wel erg krom vind ik !! Vandaar 1 jaar gedaan en dan ga ik verder kijken. En nee ik zou niet weer kopen !! Maar dat kan ik niet aanklikken alleen maar ja ????

  Door: Wilma Waninge14-05-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  4.5
  rating

  Verlenging

  Prima service

  Door: Ivonne van Loon04-05-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Stroom en gas

  Zeer goede service eb mooie prijs voor de energie

  Door: Tommy 29-04-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Gas en licht

  Mooi

  Door: Fardin 26-04-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  FAQ

  Is ENGIE Energie een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 109 ervaringen geplaatst over ENGIE Energie. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 7.2 gekregen, waarbij 100% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is ENGIE Energie actief?

  ENGIE Energie is vooral actief in de categorie Energie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Groene energie, Goedkope energie

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van ENGIE Energie gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.