NederlandReview

  Ervaringen ENGIE Energie

  ENGIE is een nieuwe energieleverancier in Nederland. Het is het oude Electrabel. Electrabel bedrijf was in 1905 in Antwerpen opgericht, maar is nu in handen van een Franse energieleverancier. Naast het feit dat het zich inzet om goedkope energie aan haar klanten te leveren, probeert het ook voor zoveel mogelijk duurzame energie te zorgen. De duurzame energie die Engie levert is vooral zonne energie.

  De wereld van energie verandert en Electrabel verandert mee. Er zijn steeds meer zonnepanelen op daken, windmolens op land of zee en nieuwe vormen van energie zoals groen gas of getijdenstroom. Engie gelooft in energie die goed is voor de wereld en voor u. Om dit te onderstrepen heeft Electrabel haar naam op 1 januari 2016 veranderd in ENGIE.

  Over Engie Energie

  Zoals eerder gezegd is Engie energie in handen van een Franse onderneming. Juridisch is dit niet helemaal juist. Engie Energie is in handen van GDF SUEZ Energie Nederland. GDF SUEZ Energie Nederland is weer in handen van GDF SUEZ. Waarom is dit belangrijk? GDF SUEZ Energie Nederland is de grootste energieproducent van Nederland. Als grootste energieproducent van Nederland is Engie energie wellicht in staat om goedkope energie aan u te leveren.

  Engie Energie bedient niet alleen de particuliere klant, maar wil ook zakelijke klanten van dienst zijn met goedkope energie. Als zakelijke afnemer kunt u voor goedkope energie dus ook terecht bij Engie Energie.

  De meeste energieleveranciers zetten tegenwoordig wel in op duurzame energie. Ook Engie is een leverancier van duurzame energie. Engie Energie zet voor het leveren van groene stroom alleen niet in op windenergie, maar op zonne energie.

  Diensten Engie Energie

  Engie Energie is een leverancier van goedkope energie. Goedkope energie kan natuurlijk ook duurzaam opgewekt worden. Engie Energie zet vooral in op zonne energie. Een van de specialismen van Engie is het helpen van klanten om zelf zonne energie op te wekken. Om dit goed te doen werken ze samen met Zonneplan. Op deze manier zorgen ze ervoor dat iedereen die bij Engie advies vraagt over zonne energie, persoonlijk en snel geholpen wordt. Als u nu advies aanvraagt, dan kunnen er al binnen een maand zonnepanelen op uw dak liggen.

  Engie, Positief over Energie!

  Naast het zorgen voor goedkope energie en zonne energie zorgen ze er ook voor dat je niet teveel energie verbruikt. Door slimmer met energie om te gaan, heb je minder energie nodig en hoef je ook minder energie af te nemen. Energie die niet afgenomen wordt hoeft niet opgewekt te worden en op deze manier werkt Engie ook aan een schonere wereld.

  Klachten Engie Energie

  Als je klachten hebt dan is Engie op diverse manieren te bereiken. In de eerste plaats zijn ze online te benaderen. Op de website vind je Eva. Eva is de virtuele assistent. Zij kan al je vragen beantwoorden. Als je echter echt een klacht hebt, dan kan Eva niet veel voor je doen. Gelukkig is het mogelijk om ook met echte mensen in contact te komen. Op de website is er zelfs een apart kopje voor klachten ingericht. Zo kunt u uw klacht snel en eenvoudig indienen. De rijksoverheid geeft ook tips over hoe je klachten kan indienen.

  Ook is het mogelijk om Engie te bellen. Ze hebben een telefoonnummer voor vragen dat u kunt bellen tegen lokaal tarief. Storingen kunnen gratis doorgegeven worden op een 0800-nummer. Mocht u geen zin hebben om te bellen, dan kunt u altijd in contact komen met het Webcare-team. Zij zijn te bereiken op Facebook en Twitter.

  Als je zelf ervaringen hebt met Engie Energie, deel ze dan hieronder. Zo kunnen potentiele klanten een beter beeld vormen.

  Overstappen met engie, goed idee? Lees onze eigen ervaring.

  Het nieuwste energie bedrijf ENGIE een goed idee? Lees ervaringen van gebruikers en weet waar u aan begint als u overstapt

  ENGIE Energie
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (27)

  5,6
  44% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  5,4
  Service
  rating
  5,8
  Prijs
  rating
  5,4
  Leveren
  rating
  5,8

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Engie 3 jaar vast

  Mijn ervaring met Engie is ronduit slecht.
  Het bedrijf Engie is meer een soort van Mafia praktijken bedrijf geworden.
  Ik betaal altijd netjes en op tijd mijn rekening aan deze boeven ( per acceptgiro natuurlijk en niet met automatische incasso want dan hebben de boeven recht van afschrijven er gratis bij).
  Maar via acceptgiro betaal je bij deze Mafia al € 2,50 administratie kosten en Als ik ivm vakantie het geld later overmaak krijg ik gelijk een dreig email met nu betalen via Ideal of we schakelen een incassobureau in.
  Diverse malen met Engie helpdesk gemaild , deze werkt ontzettend traag en je wordt er behandeld als een " idioot".
  Dus voor mij geen Engie meer .
  Helaas geldt dit eigenlijk voor alle energie bedrijven... Als je niet betaalt aan de Mafia sluiten ze het gas/ electrisch af als je na 3 maanden nog niet betaalt.
  Ook als je al 12 jaar klant bent schoppen ze nog van zich af ... Kutbedrijf dus!!!!!

  Door: Robert07-10-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Engie/electrabel criminelen

  ze halen binnen, sturen nota's incasseren dat hebben ze goed onder controle maar dan komt dubbele nota, voorschotbijdrage en termijn bijdrage en dan de jaarafrekening, er is geen touw meer aan vast te knopen en schakelen direct LAVG deurwaarders in. NOOIT MEE IN ZEE GAAN
  MKB OPLICHTERS BENDE is het

  Door: J.W.Elbrink23-04-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3,5
  rating

  Overstap.

  Helaas ben ik overgestapt van Eneco naar Engie. Daarbij is door het eigenzinnig optreden van Engie tegen mijn uitdrukkelijke opgave de datum van ingang van de overstap gewijzigd zonder enig overleg. Dit heeft mij 100,00 Euro gekost aan boetes. Ik vind Engie dan ook een onbetrouwbare partner en zal zodra de kans er is weggaan bij Engie.

  Door: Jan Beniers22-04-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Slechte communicatie en zeer onvriendelijke contact

  Mijn ervaring is over ENGIE, zeer slecht te noemen, geen enkele redelijke gesprekken over contracten en over het annuleren van een vroegtijdige contract door een ontstaan misverstand in de aanmelding, totaal geen enige oplossing met betreking tot het annuleren van dit contract dat in een misverstand over de aanmeldingg dat binnen 14 dagen moets worden gereageerd. Wat wil dit zeggen dat ENGIE een nare leverancier is van goedkope energie voor consumenten. Absoluut geen aanrader om je hierbiij aan te sluiten.

  Door: Kayadoe17-04-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Slechte voorlichting en een vervelend gesprek!

  ENGIE via een extern bureau aangemeld en dachten goedkoer te zij met de energie kosten, niets iin minder waar! Slechte behandeling en geen oog hebben voor de problemen die er zijn onstaan bij het annuleren van dit contract. Ik heb geen schriftelijjke bevestiging gegeven en toch is dit contract door gegaan. Ik zou alle mensen willen aanraden NIET met dit energie bedrijf in zee te gaan! Je wordt er alleen maar armer van...dus weg met deze ENGIE leverancier!
  Ik ga dee problemen nog elden bijn de ASM en bij de orogramma's van RADAR en KASSA.....eens kijken of ze ook aan tefel durvn te komen als dit ter sprake zal komen.....

  Door: Denis Hehuat15-04-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  2,5
  rating

  Engie komt afspraken niet na geen cashback ontvangen van €150,-

  Overgestapt naar engie i.v.m. leuke aanbieding in 2018 (25-03) via de telefoon contract afgesloten bij engie. Namelijk engie opgewekt pakket voor 3 jaar waarbij een cashbak van € 150,- was inbegrepen. De medewerker van engie vertelde mij dat alles zoals we hadden afgesproken via de telefoon netjes voorelkaar zal maken. Nu mijn jaarafrekening ontvangen van engie maar geen cashbak ontvangen.Vandaag contact gehad via de telefoon volgens de slecht luisterende medewerker van engie geen recht op, staat niet in het contract volgens de gefrusteerde medewerker..Je gaat er toch van uit dat je via de telefoon duidelijke afspraken maakt en deze ook worden nagekomen en dan niet zeggen van : heeft
  de medewerker zeker vergeten te noteren !!!! Ook moet dit te controleren zijn door engie dat deze aanbieding op deze datum 25-03-2018 op de website van engie is geplaatst !!!!

  Gewoon zoals het hoort de cashback betalen die bij de toen afgesloten 3 jaar engie opgewekt pakket werd aangeboden.Vandaar ook de overstap naar engie.Ook andere leveranciers hadden in dit overstap jaar leuke aanbieden maar gekozen voor engie omdat deze bewust omgaan met het leveren van energie.

  Website tekst:
  €150,- Cashback bij ENGIE 3 jarig contract
  Als je wil genieten van een mooie cashback actie dan zit je goed bij een 3 jarig contract van Engie Energie. Je krijgt een flinke korting op je eerste jaar die je bij je jaarrekening krijgt uitgekeerd. Daardoor ben je er zeker van dat je in het eerste jaar van je 3 jarige contract super voordelig uit bent. Daarnaast ontvang je natuurlijk ook nog eens 3 jaar lang stroom en gas tegen de lage tarieven die je gewend bent van Engie.
  Ook de stroom die je geleverd krijgt is 100% duurzaam en wordt opgewekt met windmolens uit het Nederlandse park in de Noordzee. Het overstappen is daarbij ook goed geregeld want Engie zorgt er voor dat alles uit handen wordt genomen zodat je je nergens druk over hoeft te maken.

  Door: Charlie 410-04-2019
  Annet29-04-2019

  Beste Charlie, Heeft u verder nog iets gehoord van ENGIE? Ik heb in april 2018 hetzelfde contract afgesloten en op mijn jaaraftejenibg ook geen €150 cashback te zien! Met vriendelijke groet, Annet

  Annet29-04-2019

  Beste Charlie, Heeft u verder nog iets gehoord van ENGIE? Ik heb in april 2018 hetzelfde contract afgesloten en op mijn jaaraftejenibg ook geen €150 cashback te zien! Met vriendelijke groet, Annet

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Tevreden met overstap naar Engie

  Wij zijn een aantal jaar geleden in januari overgestapt naar Engie omdat ze daar toen een mooie aanbieding hadden voor onze energierekening.
  Wij zijn tot op heden tevreden. De overstap was snel geregeld en het scheelde voor ons best een aanzienlijk bedrag. Dat is echt de moeite waard.
  Prima bedrijf wat ons betreft, we hebben geen klachten of storingen gehad.
  Wilde ik toch even doorgeven, want ik was destijds ook goed aan het vergelijken.

  Door: Anne-marij De Wit11-02-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  engie vooral niet doen

  Wil je goedkoop uit zijn ga dan in ieder geval niet via een tussenpersoon naar een andere leverancier.
  Engie kwam met een eindafrekening die ik nog nooit had gezien.
  Dus daar komen wij nooit meer terug!!!
  Het maandbedrag komt niet in de buurt van wat wij gewend waren.
  Ronduit schandalig

  Door: koning21-01-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3
  rating

  Geen geld meer om eten te kopen

  Geacht lezer,
  Gebeld door een overstap service.
  De volgende dag weer gebeld door een overstap service.
  1 dag aangemeld, de andere dag afgemeld.
  Boete kosten? 250.--
  Concusie?
  Geen geld meer om te eten.
  En sta nu ook 250.-- rood.
  God weet er ook van.
  Oordeelsdag komt nog.
  Wie heeft er wat over zodat ik eten kan kopen?
  NL41INGB0002597912

  Door: A. Baardman14-01-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4
  rating

  Scam

  CHOOSE AN OTHER COMPANY.
  I've been living in the Netherlands for 4 years and I've never had such a bad experience.

  Their sales advisor was simply not telling the truth during our conversation.
  2 examples: Engie said, that they will pay my fine for my previous energy supplier. (I switched before my contract ended)
  Now they refused to pay it for me...
  Cashback: also not correct information received, I'm not entitled for the €150 cashback (during our meeting I was..)

  Do not believe what they are saying, double check everything in the contract and in the small letters as well! Or even better, choose a reliable company.

  Door: G. Akots12-01-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  be-eindiging niet gesloten contract

  ben er volgens mij ingeluisd door jullie. Zouy een contract hebben afgesloten, maar daar staat mij niets van bij..Dit accepteer ik niet en wil ook niet naar jullie toe als leverancier van electra.
  J.F.Stevens
  Gildeplein 327.
  1445GW Purmerend

  Door: STEVENS.j.F.28-05-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  10
  rating

  Engie vergoedt teruglevering niet.

  We hebben energie teruggeleverd maar ze willen niet betalen en verschuilen zich achter allerlei regelgeving en wijzen met de vinger naar Liander.

  Door: Peters17-05-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Agressief en misleidend

  Enkele weken geleden werd ik gebeld door consumentenbelang. De mevrouw aan de telefoon ratelde aan één stuk door en ik zou wel gek zijn als ik geen contact zou afsluiten bij Engie. Het zou mij 140 euro per jaar schelen. Nou, ik wilde dat wel eens zien en vroeg om een offerte. Toen begon het circus en ik kreeg al snel een contract waar ik niet om gevraagd had. Het ging mij alleen om een offerte. Het contract was zelfs duurder dan mijn huidige energieleverancier (Essent). Gelukkig had ik 14 dagen bedenktijd en heb daar onmiddellijk gebruik van gemaakt. Dat ging overigens wel op een nette manier. De manier van klantenwerving was zeer agressief en overdonderend. De belofte van een goedkopere maandnota werd sowieso niet nagekomen. Een dergelijke leverancier zou zich moeten schamen. Als ik een cijfer moeten geven? Een 1 voor de moeite.

  Door: Louis Gerdessen31-12-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Zeer tevreden over Engie

  Wij zitten al jaren bij Engie. Vrienden van ons klagen regelmatig over hun eigen aanbieder en stappen ook haast ieder jaar over. ik ben blij dat wij dat gedoe bespaard blijven, want wij zijn erg tevreden over Engie. Ze zijn niet duur en we hebben echt nog nooit een storing of een probleem gehad, dat is kennelijk uniek, vergeleken met andere bedrijven, als ik anderen zo hoor. Ik geef daarom alle vijf sterren voor de levering, want dat kan niet beter dan toch?
  Energie vind ik echt een eerste levensbehoefte, dan zit ik beter ergens waar dat gegarandeerd goed zit...

  Door: Mariska Blom22-12-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9
  rating

  onsymphatiek

  Al jaren klant bij Engie (voorheen Electrabel). Nooit problemen mee gehad. Sinds Electrabel Engie is geworden is dat echter snel veranderd. Het begon het met de eindafrekening van dit jaar: plots moest er zeer fors worden bijbetaald. Dit terwijl ons energieverbruik eerder minder dan meer was geworden (in het jaar ervoor gingen 2 aquaria de deur uit!!). Natuurlijk gevraagd om opheldering: nooit een duidelijk antwoord gekregen. De meter werd weg gehaald en zou onderzocht worden: nooit meer iets van gehoord. De ons inziens onterechte hoge eindafrekening blijft natuurlijk gewoon gehandhaafd. Altijd via automatische incasso betaald. Nu vond er laatst door een foutje (overboeking van zakelijk naar privé niet op tijd gedaan) een stornering plaats. Er volgde een herinnering: waarin behalve de gestorneerde betaling ook de volgende betaling werd vermeld (waarvan de vervaldatum nog niet verstreken was). Deze genegeerd want we betaalden tenslotte met automatische incasso, wel de gestorneerde betaling voldaan. Kort daarna een schrijven ontvangen waarin werd gesteld dat we 40 euro incasso kosten moesten voldoen. Nou 'dat heeft elkaar gekruist' dachten we. Per mail om uitleg gevraagd. Daar kwam een antwoord op waarin gesteld werd dat we nog steeds die 40 incassokosten moesten voldoen. Daar waren we het pertinent mee oneens (de betaling was verricht ruimschoots voordat de aanmaning met vermelding van incassokosten was ontvangen), dat ook aangegeven. Per mail ontvingen we geen reactie meer maar nu ontvangen we wel een dreigbrief waarin wordt gesteld dat we de volgende termijn (al overgemaakt) en de incassokosten moeten voldoen omdat anders afsluiting volgt. Het moet niet gekker worden !! We gaan natuurlijk formeel een klacht indienen en ook de geschillencommissie inschakelen. Daarnaast gaan we vanzelfsprekend z.s.m. op zoek naar een andere energie leverancier.

  Door: Roy10-06-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  overgestapt naar goedkopere energie

  wij zijn van het jaar overgestapt, hadden eerst de energie bij Essent, maar dat bleek toch een duurdere aanbieder te zijn.

  toen kwamen wij in contact met engie en daarmee konden we veel goedkoper uit zijn, daarom hebben we voor deze oplossing gekozen en krijgen nu onze energie van engie.

  Eigenlijk merken we weinig verschil, alleen de rekening is lager

  OVerstappen ging best makkelijk, we hoefden niet zoveel zelf te doen

  Door: L. van Buren03-05-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  mooie verkooppraatje

  1 jaar geleden kwam een verkoper met een heel mooi praatje! met wat ik toen verbruikte bij de nuon kon goedkoper voor hetzelfde verbruik! het hetzelfde verbruik voor ruim 30 euro per maand goedkoper, nou ik ben daar ingetrapt het klonk achteraf te mooi om waar te zijn, ja direct vanuit de bron en dat scheelde vertelde hij! mooi niet dus ik mag ruim 200 euro bij gaan betalen wat erop neer komt dat ik in de boot ben genomen, ik ben niet meer gaan verbruiken gewoon een normaal verbruik dus daar ligt het niet aan, mijn zogenaamde lagere termijn bedrag dat blijkt dus veel te laag te zijn terwijl de verkoper had verkondigd dat dit ruim voldoende was en als ik wat hogere termijn bedrag zou betalen ik een mooi centje terug zou ontvangen! ik heb helaas een 3 jarig contract en ik zou dit niemand aanraden omdat er niks van klopt zoals het verkocht word!!

  Door: jose12-04-2017
  marianne van leeuwen05-01-2019

  ik ben gisteren door engie benaderd en nu dus even reactie van anderen aan het lezen. mij werd verteld dat het 3 jarig contract betekend dat je 3 jaar vast zit aan dezelfde prijs. Dus lijkt mij dat ze dan geen hogere prijs kunnen rekenen dan afgesproken. En dat je na 3 maanden gewoon weer over kunt stappen. Dus als ik u was zou ik toch nog even goed het contract doorlezen en misschien toch lekker over stappen, succes

  K. Makkink01-04-2019

  net een colporteur van Engie aan de deur gehad, was behoorlijk bot, was binnen 30 sec. vertrokken!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  5,5
  rating

  Dubieus

  De deurverkoper kwam met een verhaal dat de energiekosten lager konden. Ik vroeg om een aanbieding per e-mail. Wat doet de beste man? Hij stelt een contract op die hij ZELF ondertekend !! - Op e-mail wordt bij Engie niet gereageerd. De verkoper neemt zijn telefoon ook niet op. Al met al een zeer negatieve indruk van Engie. Cijfer 1.

  Door: Jim25-11-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3
  rating

  Goede ervaring

  Betrouwbaar en goed. Een relatief onbekend bedrijf, wat mij een beetje verbaasd. Want ze zijn 1 van de weinige die energie kan leveren zonder problemen (na jarenlange ervaring met de zoveelste die van alles belooft maar niks waarmaakt). Nu een klein jaar hier bij Engie en misschien omdat ze onbekend zijn en dus niet zoveel klanten hebben dat ze hun administratie wel bij kunnen houden?

  Door: Salie15-11-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Ervaren dus betrouwbaar

  Best duur maar ik ken dit bedrijf tenminste en vind ze daarom betrouwbaar.
  Het is een ervaren en gerenommeerd bedrijf en voor zoiets belangrijks als energie vind ik dat toch noodzakelijk, dus daar betaal ik dan graag voor.

  Door: Benno van Zutphen30-08-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8
  rating

  Schrijf zelf een review over ENGIE Energie

  Uw beoordeling