NederlandReview

    Ervaringen ENGIE Energie

    ENGIE is een nieuwe energieleverancier in Nederland. Het is het oude Electrabel. Electrabel bedrijf was in 1905 in Antwerpen opgericht, maar is nu in handen van een Franse energieleverancier. Naast het feit dat het zich inzet om goedkope energie aan haar klanten te leveren, probeert het ook voor zoveel mogelijk duurzame energie te zorgen. De duurzame energie die Engie levert is vooral zonne energie.

    De wereld van energie verandert en Electrabel verandert mee. Er zijn steeds meer zonnepanelen op daken, windmolens op land of zee en nieuwe vormen van energie zoals groen gas of getijdenstroom. Engie gelooft in energie die goed is voor de wereld en voor u. Om dit te onderstrepen heeft Electrabel haar naam op 1 januari 2016 veranderd in ENGIE.

    Over Engie Energie
    Zoals eerder gezegd is Engie energie in handen van een Franse onderneming. Juridisch is dit niet helemaal juist. Engie Energie is in handen van GDF SUEZ Energie Nederland. GDF SUEZ Energie Nederland is weer in handen van GDF SUEZ. Waarom is dit belangrijk? GDF SUEZ Energie Nederland is de grootste energieproducent van Nederland. Als grootste energieproducent van Nederland is Engie energie wellicht in staat om goedkope energie aan u te leveren.

    Engie Energie bedient niet alleen de particuliere klant, maar wil ook zakelijke klanten van dienst zijn met goedkope energie. Als zakelijke afnemer kunt u voor goedkope energie dus ook terecht bij Engie Energie.

    De meeste energieleveranciers zetten tegenwoordig wel in op duurzame energie. Ook Engie is een leverancier van duurzame energie. Engie Energie zet voor het leveren van groene stroom alleen niet in op windenergie, maar op zonne energie.

     

    Diensten Engie Energie
    Engie Energie is een leverancier van goedkope energie. Goedkope energie kan natuurlijk ook duurzaam opgewekt worden. Engie Energie zet vooral in op zonne energie. Een van de specialismen van Engie is het helpen van klanten om zelf zonne energie op te wekken. Om dit goed te doen werken ze samen met Zonneplan. Op deze manier zorgen ze ervoor dat iedereen die bij Engie advies vraagt over zonne energie, persoonlijk en snel geholpen wordt. Als u nu advies aanvraagt, dan kunnen er al binnen een maand zonnepanelen op uw dak liggen.

    Engie, Positief over Energie!

    Naast het zorgen voor goedkope energie en zonne energie zorgen ze er ook voor dat je niet teveel energie verbruikt. Door slimmer met energie om te gaan, heb je minder energie nodig en hoef je ook minder energie af te nemen. Energie die niet afgenomen wordt hoeft niet opgewekt te worden en op deze manier werkt Engie ook aan een schonere wereld.

    Klachten Engie Energie
    Als je klachten hebt dan is Engie op diverse manieren te bereiken. In de eerste plaats zijn ze online te benaderen. Op de website vind je Eva. Eva is de virtuele assistent. Zij kan al je vragen beantwoorden. Als je echter echt een klacht hebt, dan kan Eva niet veel voor je doen. Gelukkig is het mogelijk om ook met echte mensen in contact te komen. Op de website is er zelfs een apart kopje voor klachten ingericht. Zo kunt u uw klacht snel en eenvoudig indienen. De rijksoverheid geeft ook tips over hoe je klachten kan indienen.

    Ook is het mogelijk om Engie te bellen. Ze hebben een telefoonnummer voor vragen dat u kunt bellen tegen lokaal tarief. Storingen kunnen gratis doorgegeven worden op een 0800-nummer. Mocht u geen zin hebben om te bellen, dan kunt u altijd in contact komen met het Webcare-team. Zij zijn te bereiken op Facebook en Twitter.

    Als je zelf ervaringen hebt met Engie Energie, deel ze dan hieronder. Zo kunnen potentiele klanten een beter beeld vormen.

    Overstappen met engie, goed idee? Lees onze eigen ervaring.

    Het nieuwste energie bedrijf ENGIE een goed idee? Lees ervaringen van gebruikers en weet waar u aan begint als u overstapt

    ENGIE Energie
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (17)

    7
    59% Zou hier weer kopen!

    Bestellen

    6,8

    Service

    7

    Prijs

    6,8

    Leveren

    7,2

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    be-eindiging niet gesloten contract

    STEVENS.j.F.28-05-2018

    ben er volgens mij ingeluisd door jullie. Zouy een contract hebben afgesloten, maar daar staat mij niets van bij..Dit accepteer ik niet en wil ook niet naar jullie toe als leverancier van electra.
    J.F.Stevens
    Gildeplein 327.
    1445GW Purmerend

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    10

    Engie vergoedt teruglevering niet.

    Peters17-05-2018

    We hebben energie teruggeleverd maar ze willen niet betalen en verschuilen zich achter allerlei regelgeving en wijzen met de vinger naar Liander.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Agressief en misleidend

    Louis Gerdessen31-12-2017

    Enkele weken geleden werd ik gebeld door consumentenbelang. De mevrouw aan de telefoon ratelde aan één stuk door en ik zou wel gek zijn als ik geen contact zou afsluiten bij Engie. Het zou mij 140 euro per jaar schelen. Nou, ik wilde dat wel eens zien en vroeg om een offerte. Toen begon het circus en ik kreeg al snel een contract waar ik niet om gevraagd had. Het ging mij alleen om een offerte. Het contract was zelfs duurder dan mijn huidige energieleverancier (Essent). Gelukkig had ik 14 dagen bedenktijd en heb daar onmiddellijk gebruik van gemaakt. Dat ging overigens wel op een nette manier. De manier van klantenwerving was zeer agressief en overdonderend. De belofte van een goedkopere maandnota werd sowieso niet nagekomen. Een dergelijke leverancier zou zich moeten schamen. Als ik een cijfer moeten geven? Een 1 voor de moeite.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Zeer tevreden over Engie

    Mariska Blom22-12-2017

    Wij zitten al jaren bij Engie. Vrienden van ons klagen regelmatig over hun eigen aanbieder en stappen ook haast ieder jaar over. ik ben blij dat wij dat gedoe bespaard blijven, want wij zijn erg tevreden over Engie. Ze zijn niet duur en we hebben echt nog nooit een storing of een probleem gehad, dat is kennelijk uniek, vergeleken met andere bedrijven, als ik anderen zo hoor. Ik geef daarom alle vijf sterren voor de levering, want dat kan niet beter dan toch?
    Energie vind ik echt een eerste levensbehoefte, dan zit ik beter ergens waar dat gegarandeerd goed zit...

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    onsymphatiek

    Roy10-06-2017

    Al jaren klant bij Engie (voorheen Electrabel). Nooit problemen mee gehad. Sinds Electrabel Engie is geworden is dat echter snel veranderd. Het begon het met de eindafrekening van dit jaar: plots moest er zeer fors worden bijbetaald. Dit terwijl ons energieverbruik eerder minder dan meer was geworden (in het jaar ervoor gingen 2 aquaria de deur uit!!). Natuurlijk gevraagd om opheldering: nooit een duidelijk antwoord gekregen. De meter werd weg gehaald en zou onderzocht worden: nooit meer iets van gehoord. De ons inziens onterechte hoge eindafrekening blijft natuurlijk gewoon gehandhaafd. Altijd via automatische incasso betaald. Nu vond er laatst door een foutje (overboeking van zakelijk naar privé niet op tijd gedaan) een stornering plaats. Er volgde een herinnering: waarin behalve de gestorneerde betaling ook de volgende betaling werd vermeld (waarvan de vervaldatum nog niet verstreken was). Deze genegeerd want we betaalden tenslotte met automatische incasso, wel de gestorneerde betaling voldaan. Kort daarna een schrijven ontvangen waarin werd gesteld dat we 40 euro incasso kosten moesten voldoen. Nou 'dat heeft elkaar gekruist' dachten we. Per mail om uitleg gevraagd. Daar kwam een antwoord op waarin gesteld werd dat we nog steeds die 40 incassokosten moesten voldoen. Daar waren we het pertinent mee oneens (de betaling was verricht ruimschoots voordat de aanmaning met vermelding van incassokosten was ontvangen), dat ook aangegeven. Per mail ontvingen we geen reactie meer maar nu ontvangen we wel een dreigbrief waarin wordt gesteld dat we de volgende termijn (al overgemaakt) en de incassokosten moeten voldoen omdat anders afsluiting volgt. Het moet niet gekker worden !! We gaan natuurlijk formeel een klacht indienen en ook de geschillencommissie inschakelen. Daarnaast gaan we vanzelfsprekend z.s.m. op zoek naar een andere energie leverancier.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    overgestapt naar goedkopere energie

    L. van Buren03-05-2017

    wij zijn van het jaar overgestapt, hadden eerst de energie bij Essent, maar dat bleek toch een duurdere aanbieder te zijn.

    toen kwamen wij in contact met engie en daarmee konden we veel goedkoper uit zijn, daarom hebben we voor deze oplossing gekozen en krijgen nu onze energie van engie.

    Eigenlijk merken we weinig verschil, alleen de rekening is lager

    OVerstappen ging best makkelijk, we hoefden niet zoveel zelf te doen

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    mooie verkooppraatje

    jose12-04-2017

    1 jaar geleden kwam een verkoper met een heel mooi praatje! met wat ik toen verbruikte bij de nuon kon goedkoper voor hetzelfde verbruik! het hetzelfde verbruik voor ruim 30 euro per maand goedkoper, nou ik ben daar ingetrapt het klonk achteraf te mooi om waar te zijn, ja direct vanuit de bron en dat scheelde vertelde hij! mooi niet dus ik mag ruim 200 euro bij gaan betalen wat erop neer komt dat ik in de boot ben genomen, ik ben niet meer gaan verbruiken gewoon een normaal verbruik dus daar ligt het niet aan, mijn zogenaamde lagere termijn bedrag dat blijkt dus veel te laag te zijn terwijl de verkoper had verkondigd dat dit ruim voldoende was en als ik wat hogere termijn bedrag zou betalen ik een mooi centje terug zou ontvangen! ik heb helaas een 3 jarig contract en ik zou dit niemand aanraden omdat er niks van klopt zoals het verkocht word!!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5,5

    Dubieus

    Jim25-11-2016

    De deurverkoper kwam met een verhaal dat de energiekosten lager konden. Ik vroeg om een aanbieding per e-mail. Wat doet de beste man? Hij stelt een contract op die hij ZELF ondertekend !! - Op e-mail wordt bij Engie niet gereageerd. De verkoper neemt zijn telefoon ook niet op. Al met al een zeer negatieve indruk van Engie. Cijfer 1.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3

    Goede ervaring

    Salie15-11-2016

    Betrouwbaar en goed. Een relatief onbekend bedrijf, wat mij een beetje verbaasd. Want ze zijn 1 van de weinige die energie kan leveren zonder problemen (na jarenlange ervaring met de zoveelste die van alles belooft maar niks waarmaakt). Nu een klein jaar hier bij Engie en misschien omdat ze onbekend zijn en dus niet zoveel klanten hebben dat ze hun administratie wel bij kunnen houden?

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Ervaren dus betrouwbaar

    Benno van Zutphen30-08-2016

    Best duur maar ik ken dit bedrijf tenminste en vind ze daarom betrouwbaar.
    Het is een ervaren en gerenommeerd bedrijf en voor zoiets belangrijks als energie vind ik dat toch noodzakelijk, dus daar betaal ik dan graag voor.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    tevreden: geen klachten

    Marlene18-05-2016

    Tja wat zal ik zeggen? Ik was overgestapt omdat ik ging verhuizen en wilde wel weer eens wat nieuws proberen. De stijl van Engie sprak me wel aan, ze waren erg vriendelijk ook en dat vind ik nou eenmaal erg belangrijk. Afsluiten ging eigenlijk ook gewoon soepel. Wij zijn tevreden.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Geen slecht woord

    Marjon S.03-03-2016

    Ik zit nu iets meer dan 6 maanden bij deze nieuwe partij (zo nieuw zijn ze niet want het was gewoon een andere naam eerst). Maar gek genoeg heb ik nog geen slecht woord over engie. Goed aangesloten, goede facturen, duidelijke klantenservice. Ik sta helemaal verbaasd! Want ik heb nog nooit een energiemaatschappij meegemaakt die deed wat ze zeiden...dus bij deze een complimentje voor deze energieleverancier.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8

    te weinig klanten?

    Happy harry29-02-2016

    Volgens mij heeft dit bedrijf nog niet genoeg klanten. Want ze doen aan flinke aanbiedingen op de site. Ik ben er op in gegaan want een drie-jarig contract bleek goedkoop. Maar dat ze niet geneog klanten hebben maak ik op uit het feit dat het supersnel geregeld was, de dame aan de telefoon was aardig en had alle tijd voor me. Dit kan niet lang duren voordat meer mensen dit door hebben. Maar dat zal denk ik nog wel een jaartje of 3 duren voordat ze net zo acteren als alle andere energie maatschappijen en dan zal er wel weer een ander nieuw bedrijf zijn waar ik naar overstap! Maar voor nu zit ik in ieder geval de komende 3 jaar geramd!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    speciale overstapaanbieding

    Falco10-01-2016

    Niet dat ik ooit van GDF Suez had gehoord maar ik kreeg een speciale overstapaanbieding van Engie en dat heb ik toen geaccepteerd. Ik zag al dat ik wel op de voorwaarden moet letten want de prijzen voor mij zijn tijdelijk, zo blijkt, maar zo lang de aanbieding duurt is het voor mij een stukje goedkoper en dat scheelt toch weer

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    overgestapt van energieleverancier

    Joris09-01-2016

    Zojuist ben ik overgestapt en dat ging een stuk makkelijker dan toen ik vorig jaar van energieleverancier wisselde, toen ging ik naar de NUON maar ik wilde eigenlijk een betere deal en zo kwam ik bij Engie terecht. Had er nooit van gehoord, maar het blijkt het vorige Electrabel te zijn of daarvan afgesplitst te zijn ofzo, ik weet niet precies eigenlijk. Maar overstappen ging makkelijk en nu leveren zij dus mijn stroom. Weet niet of ze nou echt de allergoedkoopste zijn, maar wel goedkoper dan wat ik eerst betaalde en daar ging het mij om. Dus tot nu toe positieve ervaringen. En als het toch gaat tegenvallen, dan stap ik gewoon weer over haha.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Duur, halve informatie

    Paul E.08-01-2016

    Overgestapt na een mooi verhaal van een deurverkoper, maar toen puntje bij paaltje kwam bleek er van zowel de mooie prijzen als eventuele flexibiliteit om weer over te stappen als ENGIE niet beviel helemaal NIKS WAAR. Ja, ze leveren stroom en gas, en de klantenservice is zo vriendelijk om voor je na te kijken hoe hoog je boete precies is als je overstapt voor het einde van het drie-jarige contract. Nou die E 250 is de besparing van hun torenhoge prijzen waard. Ik zeg: niet doen, zoek een andere leverancier - deze is duur en je krijgt halve waarheden voor je geld.

    K. Breijer14-07-2016

    Bij iedere andere energie leverancier, krijg je een boete van ongeveer dat bedrag ( wat u noemt ) als je overstap voor het einde van het contract. Ikzelf heb dit al 3X eerder meegemaakt maar tot nu toe zijn de boete's altijd weer overgenomen door de nieuwe leverancier. U heeft toch een contract voor 3 jaar afgesloten, een contract is bindend. Stapt u eerder op, ja dan moet je een boete betalen.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4

    nieuw is niet nieuw goede ervaringen

    Bassie06-01-2016

    Eigenlijk was ik wat huiverig om bij een of ander nieuw bedrijf een energiecontract af te gaan sluiten, maar een vriend van me zei dat het goed was, dus toch maar geprobeerd. Heel professioneel allemaal! Maar zo nieuw zijn ze helemaal niet dus, zo blijkt, want het komt voort uit Electrabel. Maar tot nu toe goede ervaringen dus, geen problemen en goede service!

    Belend Naseh25-01-2017

    Vorige maan er is een medewerker van enGie aan de deur geweest, het was heel koud en weidde nog hard ik zei tegen hem dat ik geen zin had in praatjes, maar hij bleef op een vervelende manier door gaan en door dringen. om hem weg te krijgen, zei ik tegen hem geef mij de folder en kijk ik zelf veder op het internet. Nu drie weken later krijg ik een brief met mijn klanten nummer bij enGie, de medewerker heeft mij bedrogen en klant gemaakt zonder mijn weten. Mensen als dit niet bedrogerij is< wat is het dan. Ik waarschuw iedereen hier zodra je de naam van enGie hoor bij jou aan de deur, moet je de deur dichtklappen en niets meer. En voor de mensen die dupe zijn geworden van deze bedrogerij, blijf niet stil want je zit drie jaar vast aan een contract waar je niet voor hebt getekend. ga een advocaat inschakelen of de media, maar blijf niet stil, anders gaan ze hun gaan met het bedriegen van mensen.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Schrijf zelf een review over ENGIE Energie

    Uw beoordeling