NederlandReview

    Ervaringen ENGIE Energie

    ENGIE is een energieleverancier in Nederland. Het staat bekend om het leveren van duurzame energie en het leveren van zonnepanelen. Ben jij benieuwd naar hoe klanten van ENGIE deze groene energieleverancier beoordelen? Lees dan de reviews van de klanten van ENGIE, waarin zij hun ervaringen delen op NederlandReview! Zo weet u waar u aan begint als u overstapt naar deze groene energieleverancier.

    Over ENGIE Energie

    ENGIE is een leverancier van goedkope energie, die duurzaam wordt opgewekt. Daarnaast helpt het klanten om minder energie te verbruiken en slimmer met energie om te gaan.

    ENGIE is voortgekomen uit Electrabel, dat in 1905 in Antwerpen werd opgericht, Op 1 januari 2016 veranderde de naam Electrabel in ENGIE.

    ENGIE bedient niet alleen de particuliere klant, maar wil ook zakelijke klanten van dienst zijn met goedkope, duurzame energie. Als zakelijke afnemer kunt u voor goedkope energie dus ook terecht bij ENGIE: zie daarvoor ENGIE Zakelijk.

    Installatie Slimme Meter Dongle - ENGIE Energie Nederland

    Waar komt de energie van ENGIE vandaan?

    Klanten van ENGIE ontvangen 100% groene, herleidbare energie. Deze energie is afkomstig van de Noordzee of van een van de honderd Nederlandse bronnen. Dat kan bijvoorbeeld windpark Eemshaven zijn, maar ook een van de andere klanten van ENGIE of een bedrijf in de buurt. Je kunt als klant zelf kiezen waar jouw energie vandaan komt. Jaarlijks komen daar nieuwe bronnen bij, zoals Flevokust, een zonnepark met meer dan 90.000 zonnepanelen.

    Doet ENGIE aan klimaatverbetering?

    Ook buiten Nederland bouwt ENGIE aan een duurzame wereld. Dat doet het wereldwijd, in zeventig landen. Met het totale vermogen aan opgewekte energie uit zon, wind, water en biomassa voorziet ENGIE jaarlijks 100 miljoen mensen van stroom. Daarom staat ENGIE als enige energiemaatschappij in Nederland al jaren op de internationale A-lijst met pioniers op het gebied van klimaatverbetering.


    Wat doet ENGIE aan het verlagen van de CO‚‚-uitstoot?
    Naast groene stroom investeert ENGIE ook in groen gas. Zo bouwt het in Nederland nieuwe groengasinstallaties en compenseert het de CO‚‚-uitstoot van ENGIE-klanten via eigen Gold-Standardprojecten in samenwerking met de Climate Neutral Group. Om de CO‚‚-uitstoot nog verder te verlagen, plant ENGIE samen met Trees for All jaarlijks tienduizenden bomen in Nederland en in het buitenland.

    Hoe helpt ENGIE met het verduurzamen van woningen, zoals met zonnepanelen?

    Naast het leveren van voordelige duurzame energie helpt ENGIE klanten met het verduurzamen van hun woonsituatie. Zo geeft het advies over de mogelijkheden met de ENGIE Wijzer en met producten als zonnepanelen, isolatie, led-verlichting, warmtepompen en elektrisch rijden. Voor zonnepanelen werkt ENGIE samen met Sungevity.

    Hoe kun je contact opnemen met ENGIE?

    Contact opnemen met ENGIE kan bijvoorbeeld via de online omgeving MijnENGIE of met de ENGIE-app. Hier kun je bijvoorbeeld de afgesloten overeenkomst en betalingen bekijken en jouw gegevens en termijnbedrag wijzigen. Daarnaast is ENGIE Energie te bereiken op Facebook en Twitter.

    Heb jij ervaringen met ENGIE?

    Je kunt jouw ervaringen met ENGIE Energie delen in een review op NederlandReview. Wat is jouw beoordeling van de service, de levering en de prijs van de energie van ENGIE? Heeft ENGIE jou geholpen met het verduurzamen van jouw woning? Hoe ging dat in zijn werk? Laat anderen weten hoe jij denkt over deze energiemaatschappij, dan kunnen potentiële klanten een beter beeld vormen.

    Goedkope groene energie van ENGIE Energie

    Goedkope groene stroom, dat wil iedereen eigenlijk wel. De meeste mensen willen graag groene stroom, omdat ze het belangrijk vinden om de aarde goed door te geven aan volgende generaties. Groene stroom moet echter voor veel mensen niet duurder zijn dan €˜normale€™ stroom. ENGIE Energie is een bedrijf dat in Nederland aan zowel consumenten als aan zakelijke klanten groene stroom levert.

    Het doel van ENGIE Energie is, volgens het bedrijf zelf, om samen de energietransitie mogelijk te maken. Met deze transititie bedoelt het bedrijf de overstap van grijze naar groene energie. Hier geven we je graag wat meer informatie over ENGIE zodat je meer informatie over die bedrijf hebt en nog beter energieleveranciers kunt vergelijken! Energieleveranciers vergelijken doe je immers niet alleen op de prijs, maar ook op het bedrijf zelf!

    ENGIE Energie, nog nooit van gehoord!

    De naam ENGIE energie is nog niet zo bekend. De naam bestaat ook nog niet zo heel lang. Toch is het bedrijf een grote speler op de (Europese) energiemarkt. ENGIE heette vroeger GDF SUEZ, wat weer een fusie is van het Belgische Gas de France en het Frans-Belgische SUEZ. Sinds 2015 gaat het bedrijf verder onder de naam ENGIE. In Nederland is, zeker de naam ENGIE, niet zo heel erg bekend. Toch is het bedrijf een grote speler op de (groene) energiemarkt. In 2013 had het bedrijf een omzet van 80 miljard.

    Die 80 miljard omzet wordt niet allen gegenereerd met het opwekken van goedkope duurzame energie. ENGIE is bijvoorbeeld ook eigenaar van het bedrijf Cofely. Cofely is een bedrijf dat helpt om minder energie te verbruiken. Het opwekken van duurzame energie en gelijk het energieverbruik naar beneden brengen is volgens ENGIE dé manier om te werken aan een duurzame wereld.

    Groene stroom van ENGIE, hoe groen is dat?

    Er zijn natuurlijk wel meer bedrijven die aangeven dat ze groene stroom leveren. In de praktijk wil het echter nog weleens gaan om een mix van grijze en groene stroom, of is totaal niet duidelijk waar de groene stroom vandaan komt. Dat heeft ENGIE anders aangepakt. Op de website van ENGIE staat niet alleen duidelijk aangegeven waar de groene stroom wordt opgewekt, maar kan je zelf ook kiezen welke groene stroom je af wilt nemen.

    ENGIE heeft verschillende locaties waar duurzame energie wordt opgewekt. Deze locaties zijn te vinden in verschillende delen van Europa. Onder meer op deze locaties wekt ENGIE groene stroom op:

    Windenergie in Zeebrugge Windenergie in Oostakker Waterkracht in de Franse Pyreneean Waterkracht in de Rhanedelta Zonne-energie in Italia Zonne-energie in Zwolle

    Je kunt bij ENGIE energie zelf aangeven welke energie je af wilt nemen. Als jij bijvoorbeeld een goed gevoel hebt bij windenergie die in Nederland is opgewekt, dan kan je dit aangeven. Als het je allemaal niet uitmaakt, dan kan je ook aangeven dat je een mix af wilt nemen.

    ENGIE voor particulieren

    ENGIE heeft voor particulieren verschillende producten. In alle producten wordt 100% groene stroom geleverd, maar het is altijd de vraag, of je de prijs flexibel, of vast wilt houden. ENGIE biedt je dan drie verschillende mogelijkheden. Met het ENGIE Helder-pakket zet je de prijs voor energie voor drie jaar vast. Wil je liever niet drie jaar dezelfde prijs hoeven te betalen, dan kan je er ook voor kiezen om de prijs voor 1 jaar vast te zetten. Je hebt dan een jaar lang geen prijsstijgingen, maar ook geen eventuele prijsdalingen. Wil je de prijs helemaal niet vastzetten en gewoon betalen wat energie op dit moment kost, dan kan dat ook met het ENGIE modelcontract. Je zit dan nergens aan vast en betaalt altijd het actuele tarief.

    Voor particuliere klanten die over willen stappen heeft ENGIE regelmatig mooie aanbiedingen. Het voordeel dat je krijgt als je naar ENGIE overstapt, kan oplopen tot wel ‚¬150,00. Dat is op zich een leuke aanbieding, maar je moet er wel rekening mee houden dat vrijwel iedere energieleverancier dergelijke acties heeft. Netto schiet je daar dus niet heel veel mee op, maar leuk is het wel!

    De ENGIE Slim thermostaat

    ENGIE geeft aan klanten die voor het ENGIE Helder pakket kiezen een gratis thermostaat, de ENGIE Slim thermostaat. Met deze €™slimme thermostaat kan je op afstand, met je smartphone, je thermostaat bedienen. Dat is best handig, dat is het punt niet. Het is wel zo dat het niet echt heel vernieuwend is. De thermostaat van ENGIE is niet per definitie heel slim. Er zijn bijvoorbeeld andere energieleveranciers die dergelijke producten al leveren die veel geavanceerder zijn en je in staat stellen om nog meer de regie over je eigen energieverbruik te nemen. Kijk bijvoorbeeld naar het apparaat van deze concurrent, die helpt je pas echt energie besparen.

    ENGIE tips om energie te besparen

    ENGIE wil klanten ook helpen om energie te besparen. Op de website van ENGIE zijn daarom wat tips te vinden die je helpen om energie te besparen. De redenering van het bedrijf is: hoe minder energie we verspillen, hoe minder we vervuilen. Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in. De tips waar het bedrijf mee komt vinden we echter op z€™n zachtst gezegd wat lafjes. De eerste tip die we op de website tegen komen is: doe je lichten uit als je weggaat. We geloven direct dat deze tip je helpt om energie te besparen, maar we waren er zelf eerlijk gezegd ook al op gekomen. Ook de overige tips die op de website te vinden zijn vinden we niet echt overtuigend.

    Natuurlijk is het fijn als een energieleverancier je helpt om energie te besparen en goed voor het milieu is het ook. We vinden deze poging alleen erg mager. Hier liggen voor ENGIE zeker nog verbetermogelijkheden! (Stel dat je serieus werk wilt maken van het besparen op energie en je moet daar eventueel voor verbouwen, kijk dan eens op deze pagina voor subsidies om minder energie te verbruiken.)

    Groene stroom voor zakelijke klanten

    Hierboven staan voor al de mogelijkheden die deze aanbieder van duurzame energie voor particuliere klanten heeft. Maar er zijn natuurlijk ook zakelijke klanten die hun bedrijf willen verduurzamen. ENGIE biedt ook zakelijke klanten de mogelijkheid om groene energie af te nemen. Voor veel zakelijke partijen wordt het belangrijker om groene energie af te nemen omdat klanten tegenwoordig verwachten dat bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een bedrijf dat gebruik maakt van groene stroom doet hier al sneller aan, dan een bedrijf dat gebruik maakt van vervuilende energie.

    Voor mkb-bedrijven biedt ENGIE min of meer dezelfde pakketten aan, als voor particuliere klanten. De tarieven verschillen een beetje, maar globaal genomen zijn de mogelijkheden die geboden worden hetzelfde. Naast MKB-klanten zijn er natuurlijk ook grootzakelijke klanten. Deze grote zakelijke partijen zijn uiteraard ook van harte welkom bij deze energieleverancier, maar de tarieven die zij moeten betalen zijn niet op de website te vinden. Je wordt dan doorgelinkt naar een externe site, waar je een offerte op kunt vragen.

    Elektrisch rijden voor zakelijke klanten

    Elektrisch rijden is het rijden van de toekomst. Je ziet nu al steeds meer elektrische auto€™s en in de toekomst zullen dat er alleen maar meer worden. Het zijn over het algemeen zakelijke gebruikers die een elektrische auto hebben. Zij hebben namelijk recht op extra fiscaal voordeel. Elektrische auto€™s moeten echter wel opgeladen worden en ENGIE denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren. ENGIE en Cofely helpen zakelijke klanten graag om laadpalen bij het bedrijf te installeren. De laadpalen die geleverd kunnen worden zijn verschillend, van snelladers tot laadpalen die geheel op afstand kunnen worden bediend. Dit vinden we wel echt een toegevoegde waarde van ENGIE, al is het natuurlijk ook gewoon een slimme zet. Reken maar dat op het moment dat je laadpalen door ENGIE en Cofely laat plaatsen, er gevraagd gaat worden of je al klant bent bij ENGIE.

    Contact opnemen met deze aanbieder van groene stroom

    Bij NederlandReview kijken we altijd goed naar de manier waarop een bedrijf bereikbaar is. Vaak zien we dat een bedrijf goed te bereiken is op het moment dat er iets verkocht moet worden, maar dat je het maar uit moet zoeken op het moment dat je een klacht hebt. Daar houden we niet zo van. Wij zijn opgericht om consumenten bedrijven op een juiste manier te vergelijken. Bedrijven vergelijken is niet altijd even makkelijk, en daarom zijn wij er.

    Bij het vergelijken van bedrijven kijken we altijd even naar de klantenservice. Bij ENGIE is dit redelijk goed geregeld. Het bedrijf is telefonisch bereikbaar, op een lokaal nummer. De klantenservice is geopend van maandag t/m vrijdag, van 08:00 tot 18:00. Dat is niet heel ruim, maar wel ruim voldoende. Ook leuk is dat het bedrijf via Social Media als Twitter en Facebook aan de slag is gegaan. ENGIE heeft ook een viruele mederwerker, Ellen. Ellen helpt je bij het oplossen van je vragen. We moeten eerlijk zeggen: Ellen kan je een aardig eind op weg helpen bij het oplossen van vragen!

    ENGIE Energie
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (87)

    7
    64% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    7
    Service
    rating
    6.8
    Prijs
    rating
    6.8
    Leveren
    rating
    7.4

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over ENGIE Energie

    Uw beoordeling

    gas en elektra

    Door: H. Jacobs22-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    energie overstappen

    Met het overstappen van zorgverzekeraar stappen wij ook altijd over van energieaanbieder of we vergelijken altijd even of het ergens anders beter kan. Best een vervelend "moetje" soms, maar toch wel goed want het scheelt gewoon best veel want in deze tijd van het jaar verhogen sommige bedrijven hun kosten enzo (JE MOET HET MAAR WETEN). Wij zijn dit jaar dus overgestapt naar engie. We zaten vorig jaar nog bij essent. We kregen dit keer bij Engie een betere aanbieding en dat scheelt toch nog best wat vandaar dat we zijn overgestapt.

    Overstappen ging vlot en je bent zo af- en aangesloten. Het contact is netjes verlopen en wij zijn tevreden. Weet nog niet hoe lang ik ga blijven dit keer, maar voor nu is het vast geregeld!

    Door: Anke10-12-2019
    Ton Kamps11-03-2020

    Ik ben tot nu toe heel tevreden met Engie. Hoop en vertrouw dat wat zij beloven ook waarmaken.

    Niesje02-04-2020

    Goedemiddag, Bedankt voor het delen van uw positieve review! Dat vinden wij erg leuk om te zien. Ik wil u een nog een fijne dag toewensen :-) Met vriendelijke groet, Niesje - Webcare

    Patricia Van Nuland04-04-2020

    Al een paar jaar klant en tot nu toe nog steeds tevreden ?. Afgelopen week weer verlengd. De app is handig en overzichtelijk soms wel traag maar verder prima.

    chris braam09-04-2020

    ben nog steeds tevreden met u hoop dat het de jaren erop zo blijft

    Anny09-04-2020

    Stapte eigenlijk ieder jaar over,maar bij Engie zitten we eigenlijk goed,dus stop niet meer over

    Arnold10-04-2020

    Al jaren klant en net weer verlengd voor 3 jaar. Goede aanbieding, ook voor bestaande klanten en niet alleen voor overstappers. Prima ervaringen met levering en informatievoorziening.

    Jos oude Egbrink16-04-2020

    tot op heden geen correctie van contractverlenging ontvangen

    Charnella24-04-2020

    Goedemiddag Patricia, Chris, Anny en Arnold. Wat leuk om te lezen dat u allemaal zo tevreden bent met ENGIE. Wij hopen uiteraard ook op nog een lange samenwerking! Ik wens jullie een fijn weekend toe! Met vriendelijke groet, Charnella - ENGIE Webcare

    Charnella24-04-2020

    Goedemiddag Jos, Ik lees dat u nog wacht op een correctie van uw verlenging. Wat vervelend dat u hier een tijd op heeft moeten wachten. Indien dit nog niet opgelost is voor u kijken we dit graag voor u na. Wilt u ons dan een e-mail sturen met uw klantgegevens? Dit mag naar socialmedia.nl@engie.com. Alvast bedankt! Met vriendelijke groet, Charnella - ENGIE Webcare

    Joop Klokgieters24-04-2020

    als je je goed voelt bij een goede en redelijke prijs en betrouwbaarheid waar om zou je dan veranderen

    Ton27-04-2020

    Mijn contract was verlopen en Engie deed mij een goed voorstel.Dus het voeld goed en vertrouwd dat ik ben bij Engie bent gebleven. Ik weet wat ik heb maar weet niet wat ik ik krijg bij een andere aanbieder.

    F Entjes01-05-2020

    Ik ben zeer tevreden en daarom met 3 jaar verlengd

    Herman te Kolste01-05-2020

    Deze week weer voor 3 jaar verlengd. Ben al 53 jaar klant! Nog steeds zeer tevreden. Cogas- Electrabel-Engie . Zeer prettige medewerkers die mee denken. Bedankt,

    Romke de Graaf05-05-2020

    Na eerst weer een en ander vergeleken te hebben ondanks mijn contract ben ik tot de conclusie gekomen blijf zitten waar je zit. Je word vriendelijk te woord gestaan en de prijzen zij correct. m.vr.gr. Romke ik

    Charnella06-05-2020

    Goedemiddag Joop, Ton, F Entjes, Herman en Romke! Bedankt voor het delen van uw positieve ervaringen met ENGIE. Dat doet ons erg goed om te zien! Met vriendelijke groet, Charnella - ENGIE Webcare

    Gosse Pausma11-05-2020

    Heel vreemd ik heb mijn energie contract niet verlengd en toch bericht engie mij dat ze me bedanken voor de verlenging. Wie dit snapt mag het zeggen

    Reinder Veldman27-07-2020

    Wat is er zo bijzonder aan de service? Je hebt gewoon 2 draadjes met 230 volt. Daar hoef je verder niks voor te doen. Ze schrijven iedere maand mijn termijn af. Wat bedoelen ze dan met service?

    Martha Vos19-08-2020

    Ben heel tevreden met ENGIE en heb net weer met 3 jaar verlengd.

    J. Lusseveld30-09-2020

    Ben ruim 50 jaar geleden client van Cogas geworden, daar gebleven en verder gegaan met haar opvolgers. Alles tot volle tevredenheid!

    Jan09-10-2020

    Opnieuw drie jaar verlengd! Waarom: simpel dat ging heel simpel, gebruiksvriendelijk en voordelig.

    Jan09-10-2020

    Wat overstappen!! Niks overstappen....

    P. Benedick09-11-2020

    Door valse informatie ben ik overgestapt en daar heb ik nu al spijt van. Toen ik werd gebeld, heb ik gezegd ik wil wel overstappen al het me niks kost. Nu moet ik 350 euro betalen en Engie vergoed daar maar 100 euro van. TRAP ER NIET IN.

    N.Arkesteijn21-01-2021

    Zeer tevreden weer met 3jaar verlengd.

    Marlène Remijn-Brouns02-02-2021

    Ben heel tevreden over Engie. Een ding wil ik wél zeggen. Verdienen trouwe klanten die het contract verlengen niet een waardering in de vorm van bv een cadeaubon van Bol.com? Gewoon als waardering voor het trouw klant zijn.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    3 jaar contract

    In de verlengaanbieding via de app stond een lager bedrag voor hoog tarief stroom dan in de bevestiging die ik later kreeg.
    Dit lage bedrag kon ik niet meer terugvinden. Ik wist het omdat ik het bedrag had overgenomen in een spreadsheet om verschillen met een andere aanbieder uit te rekenen. Na contact via chat werd gezegd dat dit niet kon. Ik wist zeker dat er een ander bedrag vermeld stond. Jammer dat ik er geen screenshot van gemaakt heb.
    Ondanks het kleine verschil en het huidige aanbod wat wel goed is vind ik het wel jammer dat ik niet geloofd werd.
    Levering is altijd top en overzichten ook. Al 3 jaar contract bij ENGIE.

    Door: John10-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7.5
    rating

    overgestapt van energieleverancier

    Zojuist ben ik overgestapt en dat ging een stuk makkelijker dan toen ik vorig jaar van energieleverancier wisselde, toen ging ik naar de NUON maar ik wilde eigenlijk een betere deal en zo kwam ik bij Engie terecht. Had er nooit van gehoord, maar het blijkt het vorige Electrabel te zijn of daarvan afgesplitst te zijn ofzo, ik weet niet precies eigenlijk. Maar overstappen ging makkelijk en nu leveren zij dus mijn stroom. Weet niet of ze nou echt de allergoedkoopste zijn, maar wel goedkoper dan wat ik eerst betaalde en daar ging het mij om. Dus tot nu toe positieve ervaringen. En als het toch gaat tegenvallen, dan stap ik gewoon weer over haha.

    Door: Joris09-01-2016
    Niesje02-04-2020

    Goedemorgen Joris, Dank u wel voor uw positieve review, dat vinden wij erg leuk om te zien. Het klopt inderdaad dat wij het voormalige Electrabel zijn. Enige tijd geleden hebben wij een naamswijziging doorgevoerd en heten wij Engie. Wanneer er iets in de nabije toekomst gebeurt waar u ontevreden over gaat zijn dan horen wij dit uiteraard graag voordat u de keuze heeft gemaakt om over te stappen. Wij houden u dan ook graag tevreden. Ik wens u nog een prettige dag toe! Met vriendelijke groet, Niesje - Webcare

    Jan15-06-2020

    na 3 jaar weer verlengen , het bevalt ons goed bij ENGIE. dus op naar de volgende 3 jaar,

    Jan09-10-2020

    Gewoon een prima bedrijf. Houd alles voor je bij

    W. Roelofs07-12-2020

    Ik ben heel tevreden over de levering en service van Engie.

    maas jp20-01-2021

    Net ietsjes warmer

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    te weinig klanten?

    Volgens mij heeft dit bedrijf nog niet genoeg klanten. Want ze doen aan flinke aanbiedingen op de site. Ik ben er op in gegaan want een drie-jarig contract bleek goedkoop. Maar dat ze niet geneog klanten hebben maak ik op uit het feit dat het supersnel geregeld was, de dame aan de telefoon was aardig en had alle tijd voor me. Dit kan niet lang duren voordat meer mensen dit door hebben. Maar dat zal denk ik nog wel een jaartje of 3 duren voordat ze net zo acteren als alle andere energie maatschappijen en dan zal er wel weer een ander nieuw bedrijf zijn waar ik naar overstap! Maar voor nu zit ik in ieder geval de komende 3 jaar geramd!

    Door: Happy harry29-02-2016
    Frans Dijkstra01-05-2020

    Heb alle reviews gelezen en heb er weinig aan toe te voegen. Ben zeer tevreden; vriendelijkheid staat voorop net zoals behulpzaamheid. Hulde.

    M de Boer03-08-2020

    Goede communicatie en service en een vriendelijke klantenservice hopende dat dit in de toekomst zo blijft.?

    Jan09-10-2020

    Zie eigen review onderaan

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Nieuw contract

    Prettige houding degelijk bedrijf geen tussen personen direct met leverancier

    Door: Marc Sipkema16-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    8.5
    rating

    Smappee voor Business Line Laadpaal Dual socket

    Buitengewoon slecht advies en service. Zaken doen met Engie/EV-BOX? Nooit meer!

    Door: R. Pieterman 12-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Gas en stroom

    Ik ben ooit overgestapt omdat mijn vorige leverancier de verrekening van de zonnepanelen met een maand vertraging deed. Daardoor moest ik eerst alles voorschietenen kreeg na een maand veel geld terug. Bij Engie is dat top geregeld. Directe verrekening van de teruggeleverde energie en maandelijks goed inzicht in het verbruik.
    Kosten zijn altijd lastig te vergelijken. Ik probeer me niet blind te starten op de kosten per eenheid, want er zijn goedkopere leveranciers die vervolgens een hoger vastrecht hanteren. Dan ben je je voordeel al weer kwijt. Het contact was goed, ook de verlenging verkiep soepel.

    Door: Paul Dekker06-01-2021
    George Ottens29-03-2021

    Ik ben al bijna 3 jaar klant van ENGIE. Vele bedrijven gingen voor, maar ben uiterst tevreden over ENGIE en daarom heb ik mijn contract vernieuwd.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Gas en electra

    Na een drie jarig contract kreeg ik een aanbod dat mij niet beviel.
    Ook een telefoontje met een engie medewerker veranderde niets aan het contract.
    Dus besloot ik met Eigen Huis in zee te gaan.
    Een maand voor mijn contract verliep toch nog eens gebeld
    en ik kreeg toen een heel aardige mevrouw aan de telefoon die voor mij een aantrekkelijk aanbod maakte.
    Daarom ben ik toch bij engie gebleven.
    Ik begrijp alleen niet waarom die aardige mevrouw wel een goed contract voor mij kon maken en de twee heren die ik eerder aan de telefoon had niet!

    Door: Tiek Spronck31-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Zeer tevreden over Engie

    Wij zitten al jaren bij Engie. Vrienden van ons klagen regelmatig over hun eigen aanbieder en stappen ook haast ieder jaar over. ik ben blij dat wij dat gedoe bespaard blijven, want wij zijn erg tevreden over Engie. Ze zijn niet duur en we hebben echt nog nooit een storing of een probleem gehad, dat is kennelijk uniek, vergeleken met andere bedrijven, als ik anderen zo hoor. Ik geef daarom alle vijf sterren voor de levering, want dat kan niet beter dan toch?
    Energie vind ik echt een eerste levensbehoefte, dan zit ik beter ergens waar dat gegarandeerd goed zit...

    Door: Mariska Blom22-12-2017
    J.I.L. Zeguers09-10-2020

    Service zonder ook maar om te kijken. Niet duur Door de medewerking van vereniging eigen Huis ben ik hier klant geworden. dit zijn toch nu al heel wat jaartjes. Voorlopig blijf ik nog wel even klant

    Jan09-10-2020

    Zie eigen review onderaan

    Klaas de Vries11-10-2020

    Nooit gezeur

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Zeer te spreken over de service van Engie

    Hallo allemaal,
    mijn ervaringen met Engie zijn echt heel anders dan wat ik hier lees. Ik had wat problemen met overstappen, maar dat lag NIET aan Engie, maar had te maken met de rare bekabeling en aanleg in mijn straat. Ze hebben er werkelijk alles aan gedaan om mij goed aan te sluiten. Ze hebben zelfs meerdere malen contact met mij opgenomen om de stand van zaken te controleren of te bespreken. Uitendelijk is het gelukt.

    Ik ben daarom zeer te spreken over de service van dit bedrijf. Dat laat ik dus graag even weten.

    Door: J. Gunag29-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    nvt

    Goed, gemakkelijk, gebruikersvriendelijk, servicegericht. Kortom dik tevreden

    Door: Ron Kahle05-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Energie👍🔥+⚡=😊🏁💰🎊🙏

    Heerlijk simpel en julie lopen niet direct met boetes en afsluiting te dreigen, een hele opluchting na al die Nederlandse bedrijven

    Door: A Bremer05-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Verlenging contract met 3 jaren voor gas en electra

    Groene energie tegen een schappelijke prijs. Engie is vertrouwd en transparant. Verder heeft Engie een goede service.

    Door: W. Hendriks29-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    9.5
    rating

    Gas en elektriciteit

    Het afronden van de aanbieding was mi een erg stressvolle exercitie

    Door: Jan Veenstra29-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7.5
    rating

    Gas & electra

    geen commentaar

    Door: F.J. Wevers23-03-2021
    F.J. Wevers23-03-2021

    geen commentaar

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    gas en elektra

    Ben gebeld door een vriendelijke medewerker van Engie.
    Ik kreeg eindelijk aandacht in deze eenzame coronatijd. Kortom, overal ja op geantwoord en ik ben weer een tevreden klant.

    Door: Niek22-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    verlenging contract

    Jammer dat ik na verlenging van mijn contract gebeld werd door een agressieve verkoper die dacht dat hij kon scoren terwijl ik al had verlengd.
    (mis communicatie???)

    Door: Arjan Kuit19-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7
    rating

    in't zak gezet

    zakzetters eerst een afrekening terugbetalen en een half jaar later willen ze geld terug.
    Klant aanmaken kan super snel maar problemen oplossen daar hangt ge een half uur voor aan een wachtlijn.

    Door: tom16-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Nieuw contract

    Goede service netjes te woord gestaan zeer vriendelijk en behulpzaam

    Door: Willem10-03-2021
    lisa11-03-2021

    Heb net verlengd met 3jaar ik ben tevreden kreeg ook meer terug dan verwacht, vriendelijk behulpzaam en vooral groen is een pre voor mij. Ik kan iedereen aanraden hier af te nemen.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    G/E

    Zit al een tijd bij Engie en vindt het altijd al een fijn bedrijf.
    Als je contact wilt wordbje snel en goed geholpen,en anders zoeken ze alles uit en helpen je.
    Gewoonweg simpel en betrouwbaar en een super service

    Door: Aad vos27-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    FAQ

    Is ENGIE Energie een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 87 ervaringen geplaatst over ENGIE Energie. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 7 gekregen, waarbij 64% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is ENGIE Energie actief?

    ENGIE Energie is vooral actief in de categorie Energie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Groene energie, Goedkope energie

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van ENGIE Energie gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.