Frank Energie

Alle reviews

Frank Energie

0% Zou hier weer kopen

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews Schrijf een review

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Alle reviews (1)

 • Nog geen reviews!

  Ga op zoek naar bedrijven waar je ervaring mee hebt en schrijf er reviews over! Je reviews dragen bij aan een transparantere markt en zorgt voor betere betrouwbaarheid van bedrijven

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Een borg vragen , maar geen inzicht waarom willen geven

  In een eerste mail als nieuwe klant werd ik hartelijk welkom geheten. In de tweede mail een 'maar'. 'Na intern en extern onderzoek bent u een 'risicoklant' en vragen wij een borg van bijna 450 euro'. Dat kan ik begrijpen wanneer je een betalingsrisico vormt.
  Maar, ik heb van mijn leven nooit op krediet gekocht, nooit schulden of betalingsachterstanden gehad, mijn hypotheek vroegtijdig afgelost, nooit problemen met een energieleverancier gehad. Er kan dus geen negatieve aantekening over mij bestaan. Volgens de externe kredietcheckpartners van Frank Energie dus wel blijkbaar. Wel is mijn pensioen al 12 jaar niet verhoogd, zoals bij velen, en ben ik op leeftijd (met een goed inkomen). Als dat de reden is, dan gaan mijn gedachten richting ouderendiscriminatie.
  Bereidt de borg te betalen heb ik Frank Energie om uitleg gevraagd. Die zijn ze niet bereid te geven, evenmin willen ze inzicht geven in de gronden van hun kredietcheckpartners. Dit vind ik onacceptabel. Het voelt alsof je ergens van beschuldigd wordt, maar je mag niet weten waarvan. Een vergelijking met de toeslagenaffaire en de geheime dossiers van de belastingdienst dringt zich hier op.
  Wanneer Frank Energie op vergelijkbare wijze handelt vraag ik mij af hoe transparant en betrouwbaar ze kunnen zijn. Ik wil ze in ieder geval niet als leverancier.

  Hoe bijzonder had mijn schoonmoeder aangemeld 91 jaar. Een borg van twee maanden. wordt gevraagd. Nooit betalingsproblemen gehad eigen woning etc.

  Het lijkt erop dat men aan leeftijdsdiscriminatie doet. Men weigert aan te geven op basis van welke informatie men de afweging maakt. Interne en externe bronnen. Hoe vaag

Anderen bekeken ook

Solvari | Zonnepaneelofferte.nl
2 reviews

Ze zijn hip, ze zijn noodzakelijk, maar ze zijn ook een flinke investering. En je mag dan misschien wel groen zijn en milieubewust, maar niet gek. ...

om Nieuwe Energie
9 reviews

De trend van duurzaam en bewust leven is al een tijdje overal terug te vinden. Het wordt daardoor ook steeds makkelijker om groen te leven. Of het ...

HalloStroom
2 reviews

In de zomer van 2019 was de hittegolf meer in het nieuws dan ooit tevoren. Door zulke extreme temperaturen wil jij uiteraard duurzamer gaan leven. ...

Pure energie
45 reviews

Ook besparen op meerdere diensten? Pure energie maakt het mogelijk. Het is energie waar u blij van wordt, zoals ze zelf zeggen. Pure energie maakt ...

Frank Energie

Ben je op zoek naar een groene energieleverancier? Dan is Frank Energie wellicht een bedrijf welke je uitkomst kan bieden. Kijk via NederlandReview wat er bekend is over deze organisatie.

Wat is Frank Energie?

Frank Energie is een leverancier van groene energie in Amsterdam. Bij Frank stellen ze dat energie afgenomen kan worden tegen inkoopprijzen. Bij dit bedrijf staan eerlijkheid en openhartig zijn hoog in het vaandel. Ze vinden duidelijk zijn en directheid erg belangrijk. De dingen moeten goed en helder zijn. Nederlanders zijn geen mensen die teveel willen betalen. Via de website kan berekend worden welk aanbod aan jou gedaan kan worden. Het bedrijf regelt vervolgens je overstap. Hiervoor moet je gegevens zoals huisnummer en postcode doorgeven. Op maandelijkse basis zullen de werkelijke kosten betaald moeten worden. In de zomer zijn de kosten lager als in de winter. Ze stellen honderd procent groen uit Nederland en CO2-gecompenseerd gas te leveren. Mocht je willen stoppen dan is dat mogelijk zonder dat je een boete krijgt. Berekeningen van de energiekosten worden dagelijks aangepast. Dit doen ze op basis van de laatste ontwikkelingen die gaande zijn op de groothandelsmarkt.

Lage energiekosten

Goed en goedkoop, zo worden de energie en bijbehorende kosten beschreven. Omdat ze leveren tegen inkoopprijzen worden energiekosten laag gehouden. Er wordt bespaard op onnodige kosten. Daarnaast wordt er aangegeven dat ze de dienstverlening zo efficiënt mogelijk maken. Frank stelt dat je via hun goedkoper uit zal zijn. Achteraf zal je geen last hebben van vervelende verrassingen. Gas en stroom worden in rekening gebracht zonder marge. Gasprijzen en stroomkosten veranderen per uur. Bij Frank heb je niet te maken met een hoog jaartarief. Er kan bespaard worden door verbruik te verplaatsen naar goedkopere uren. Harde wind en veel zon zorgen voor een energieoverschot. Dit haalt de prijs naar beneden. Andersom werkt dit hetzelfde. Moet er nu veel betaald worden? Dan kun je daar straks de vruchten van plukken.

Geen verrassingen

Op de website van deze energieboer laten ze weten hoe jij niet voor verrassingen komt te staan. Zo wordt er een dynamisch voorschot gehanteerd. Inhoudelijk wil dat zeggen dat er iedere maand een ander termijnbedrag afgetikt moet worden. Dit hangt mede af van jouw gebruik en de te verwachten inkoopprijzen. Na afloop van iedere maand worden de daadwerkelijke energiekosten verrekend op je factuur. Er zullen zo geen buffers ontstaan. Op de site staat een grafiek weergegeven waar je een indicatie ziet van de relatieve verschillen per maand.

Factureren

Het facturatie systeem werkt niet zoals bij de meeste energieleveranciers. Er wordt gewerkt met een apart systeem voor termijnbedragen. Er wordt een proefberekening gemaakt waarbij het gemiddelde maandbedrag inzichtelijk wordt. Het is niet het bedrag dat je elke maand zal betalen. Bij de eerste termijnbetaling wordt de hoogte van het termijnbedrag bepaald. Dit wordt onder andere gedaan door een inschatting te maken van het verbruik van de maand die komen gaat. Dit doen ze in combinatie met te verwachte energiekosten. Voor de tweede termijn gaan ze op dezelfde manier te werk. Op de facturatie pagina staat meer uitleg beschreven. Er wordt ook een rekenvoorbeeld getoond.

Klantervaringen

Heb jij al ervaringen bij Frank Energie? Neem je diensten af van deze energieleverancier? Dan horen we graag wat jouw bevindingen zijn bij deze onderneming. We stellen het op prijs als jij je visie deelt via een review op deze pagina?

 

 

}