NederlandReview

    Ervaringen FENOR

    Iedereen gebruikt in huis wel iets van stroom, gas of energie. Jezelf aansluiten bij een energiemaatschappij is dus van belang. Omdat je energierekening vaak één van de grootste vaste lasten is wil je natuurlijk wel de beste en goedkoopste optie. Wie weet is FENOR dat wel. Maar hoe betrouwbaar zal deze energieleverancier nou echt zijn? Zul je geen vervelende verrassingen krijgen op je jaarrekening? Zal het moeilijk zijn om over te stappen naar FENOR als je al bij een andere energiemaatschappij zit? En wat voor een klantenservice kun je nou eigenlijk echt van FENOR verwachten als je wat hulp of advies van een professional nodig hebt? Alleen mensen die hun stroom al bij FENOR vandaan halen kunnen je hier wat over vertellen. Lees de eerlijke reviews die ze hier op NederlandReview hebben geplaatst om een indruk van dit energiebedrijf te krijgen. Hun beoordelingen, ervaringen, meningen en cijfers kunnen je laten zien hoe FENOR werkelijk in elkaar sreekt.

    Over FENOR

    FENOR is een energiebedrijf dat groene energie aanbiedt. Op hun website beloven ze scherpe tarieven. Ze geven geen bonussen omdat ze vinden dat je die dan in principe zelf betaalt via je energierekening. Wat ze willen is jou gewoon een eerlijke en scherpe prijs bieden. Dit is, volgens hen, niet alleen zo bij aanvang van een contract. Ook bij een verlening kun je hiervan op aan. Stroom is immers gewoon stroom en gas alleen maar gas. Je kunt bij ze terecht voor twee verschillende diensten. Er is Standaard Groen en Maximaal Groen. Op hun website kun je een goed overzicht zien van wat je voor verschillende diensten betaalt. In het overzicht staan de vaste leveringskosten, vermindering energiebelasting, daltarieven, netbeheerkosten, normaal tarief, enzovoort. Aan het eind zie je dan hoeveel je in sotaal aan stroom en gas betaalt. Je kunt deze kosten per jaar bekijken of, als er momenteel lage energiekosten zijn, die voor 3 jaar vastzetten.


    Een FENOR reclame: energie uit Friesland.

    Diensten van FENOR

    Je kunt op hun website heel makkelijk overstappen. Op de homepage zie je al de vier verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Ze zijn uit te klappen zodat je naast elkaar kunt zien waar de verschillen in kosten vandaan komen. Ook kun je berekenen hoeveel jij kwijt zult zijn. Voer hiervoor je postcode, huisnummer en energieverbruik in. Weet je je energieverbruik niet? Geen probleem. Ze kunnen je dan helpen je verbruik te schatten. Ook is er een speciale FENOR klantenservice die je kan helpen bij het afsluiten van je abonnement maar ook tijdens de looptijd altijd voor je klaarstaat.

    Klachten, omplimenten en Tips voor FENOR

    Ben jij al aangesloten bij FENOR of dat in het verleden geweest? In beide gevallen zijn wij heel nieuwsgierig naar jouw ervaring met FENOR. Hoe makkelijk was het om over te stappen naar dit energiebedrijf? Bieden ze nou echt de scherpe prijzen voor stroom die ze beweren? Kon je op hun website makkelijk het verschil tussen de opties zien? En wat voor een klantenservice verleende FENOR je toen je ze nodig had? Schrijf je eigen FENOR review en laat ons weten wat jouw mening over deze energieleverancier is.

    FENOR
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (8)

    5.4
    38% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5.6
    Service
    rating
    5.6
    Prijs
    rating
    5.2
    Leveren
    rating
    5

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Energie

    Wat een verademing! Een vriendelijke mevrouw aan de lijn. Betrokken. Een mooi voorbeeld van een energiemaatschappij waar ik geen nummer ben. Ze denken echt met je mee.

    Door: Mevrouw Bakker 24-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Gas en elektriciteit

    Eindelijk een leverancier die geen bonus/cashback gebruikt, maar gewoon een goed tarief per kWh/m3; dit betalen we uiteindelijk zelf. Verder ging het overstappen heel eenvoudig; ik had een paar vragen waarop ik binnen 2-3 dagen een reactie op kreeg.
    Een leverancier die ik iedereen zou aanraden.

    Door: Garry 24-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    energie

    Ondanks vaste bedragen stijgen de prijzen ineens per 1 januari, dat zijn geen vaste tarieven dan! Nooit doen. Betaal veel meer dan aangeboden en als je weg wilt omdat anderen goedkoper zijn, moet je een boete betalen.

    Door: Petra 23-02-2020
    Willie 12-03-2020

    Bij ons hetzelfde geval Petra, ben al 1,5 maand bezig om ons termijnbedrag verlaagd te krijgen aangezien dit via 'mijn fenor' niet lukt helaas.... Een en al ergernis. Eind van de looptijd zijn wij zeker weg.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Gas en elektriciteit

    Fenor? Niet doen!
    Klantenservice is telefonisch vrijwel onbereikbaar en op e-mailberichten wordt niet gereageerd.
    Als je iemand van klantenservice dan eindelijk spreekt, wordt je met een kluitje in het riet gestuurd.
    Teveel aan voorschotten betaalde bedrag wordt pas na 2,5 maanden terugbetaald (nadat ik diverse keren naar gevraagd had).
    Fenor? Niet doen!

    Door: Jacques 17-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Afrekening na energielevering

    Dit bedrijf betaald de te veel vooraf in rekening gebrachte kosten voor energie niet terug. Eind okt 2019 overgestapt, 6 dec 2019 de eindafrekening gehad met de mededeling dat de verrekening voor 6 jan. 2020 plaats zou vinden. Tot nu geen cent ontvangen en de klantenservice van Fenor is telefonisch onbereikbaar.
    Ik raad u aan geen zaken met dit bedrijf te doen!

    Door: David 09-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    gas en elektra

    Het hele jaar door netjes mijn termijn bedragen betaald maar nu ik ben overgestapt naar een ander zoals ik elk jaar doe wacht ik al bijna 5 weken op mijn teveel betaalde voorschot. Ik adviseer klanten om direct het termijnbedrag te verlagen. zodat je moet bij betalen na de eindafrekening. en dan laat je hun ook 8 weken wachten.

    Door: JH. Weerensteijn 11-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Na eindafrek ivm overgang andere leverancier 8 (acht) weken wachten op mijn teveel betaalde!!! Schande. 2x werd bij bellen beweerd dat geld onderweg was, laatste x bellen werd mij gezegd, kan tot 8w duren. Wacht sws al 4 weken. Nooit weer Fenor.

    -

    Door: J 04-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Hoe bevalt Fenor

    Per oktober 2018 een 3 jarig contract bij Fenor afgesloten. Dat ging heel gemakkelijk. Ze regelen ‘alles’. Fijn geen gedoe met bonussen maar gewoon concurerende tarieven en redelijke vaste leveringskosten. De service is prima: geen lange wachttijden per telefoon, tegen lokaal tarief en snelle beantwoording van email. Vriendelijke en behulpzame medewerkers. Eigen portaal voor het monitoren van je verbruik etc. Maandfactuur naar keuze per post of email. Wel per maand vooraf betalen maar dat waren we bij de vorige leverancier al gewend. Het tarief voor netto teruggeleverde stroom van de zonnepanelen is laag maar wij gaan toch niet netto terugleveren.

    Door: Gerben 23-11-2018
    elwin 16-12-2018

    Hoi Gerben, Ik ben bezig om te kijken voor komend jaar om op te stappen, omdat die "blijven loont-korting" van Nuon niet zo loont. Fenor komt qua kosten leuk uit de bus, maar als hun energielevering net zo feilloos werkt als hun site, ben ik bang dat het een koude en donkere winter wordt. Groeten

    Adi 19-12-2018

    @Elwin: Bekijk je internetexplorer/safari instelingen of probeer een ander explorer b.v. google Crome,deze werkt vlekkeloos. Succes.

    F.W.M. Angenent 17-01-2019

    Zeer slecht contact. Op E- mails wordt niet geantwoord! Het door U opgegeven tel. nummer is niet in gebruik? Hoe nu verder

    A.Simons 28-09-2019

    Nadat Fenor een jaar la ng heeft geleverd is het tijd voor de jaarafrekening. Aangezien ik het afgelopen jaar ook heb geinvesteerd in o.a. zonnepanelen heb ik een fors bedrag tegoed. De terugbetaling hiervan wordt vooruitgeschoven en contact met de klantenservice levert slechts leugens op over de restitutiedatum. Ook is het verbruik in 'mijn Fenor' niet te volgen....deze energie-provider heeft intern nog veel te verbeteren...

    H Fleischmann 12-11-2019

    Per 4 september overgestapt naar andere provider. Zij hebben wel nog het voorschotbedrag voor september afgeboekt terwijl zij al wisten van de overstap. Heb dus een fors bedrag tegoed bij Fenor. Zij verwijzen naar het contract waar ze zich zeer royale terugbetaal condities gunnen. 6 weken voor opmaken eindnota. Kwam exact op de laatste dag binnen. Daarna gunnen ze zich nog 4 weken voor het uitvoeren terugbetaling. Maar ik heb ook na deze 4 weken nog niets ontvangen. Men is gewaarschuwd!

    Ook hier problemen.Maar ik heb de automatische betaling stopgezet en ben overgestapt.Nu moeten ze eerst voor 20 december de jaarrekening terugbetalen.Voor het 2e contractpartner hebben ze 1 maand ontvangen,maar dat is natuurlijk te weinig voor de 2 afgel 01-12-2019

    En dan mogen ze als ze de eindafrekening sturen ook maanden wachtende hun geld.????

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Schrijf zelf een review over FENOR

    Uw beoordeling


    FAQ

    Is FENOR een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 8 ervaringen geplaatst over FENOR. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.4 gekregen, waarbij 38% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is FENOR actief?

    FENOR is vooral actief in de categorie Energie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector Groene energie

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van FENOR gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.