NederlandReview

  Ervaringen Zelfstroom

  Lees nu her de ervaringen van andere Zelfstroom gebruikers. Zelfstroom is een energieleverancier. Zelfstroom wil mensen in staat stellen om groene energie op te wekken, of in ieder geval om mensen te helpen over te stappen op duurzame energie. Veel mensen vinden het belangrijk om groene stroom te gaan gebruiken, of zelf om deze op te gaan wekken. Veel mensen zijn echter bang dat groene stroom duur zou zijn, of dat zelf duurzame energie opwekken lastig is. Zelfstroom Wil dit doorbreken.

  Over Zelfstroom
  Zelfstroom is opgericht met een missie: goedkope energie op een duurzame manier leveren aan zoveel mogelijk mensen. Zelfstroom denkt dat de natuur meer dan voldoende energie levert en dat we deze energie moeten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan zonne energie en windenergie. Door op een slimme manier van deze natuurlijke bronnen gebruik te maken kan er op een duurzame manier voor goedkope energie gezorgd worden.

  Zelfstroom heeft een team van ervaren professionals. Deze professionals geven advies over hoe u op de meeste eenvoudige en goedkoopste manier van duurzame energie voorzien wordt. Goedkope energie kan voor de één bijvoorbeeld betekenen dat hij zonne energie op moet gaan wekken, terwijl de ander meer gebaat is om in een project van Zelfstroom te participeren.

  Diensten Zelfstroom
  Zelfstroom is zich er van bewust dat duurzame energie nodig is voor iedereen. Tegelijk beseft Zelfstroom dat investeren in duurzame energie nog weleens een barrière kan vormen. Duurzame energie moet natuurlijk wel goedkope energie blijven. Daarom biedt Zelfstroom diverse pakketten aan.

  Zo is het bij zelfstroom mogelijk om op maat gemaakte pakketten te huren die zonne energie op wekken. De huurprijs wordt dan betaald met de opbrengsten van de zonne energie Naast pakketten voor zonne energie biedt Zelfstoom ook zogenaamde alles in één pakketten aan. Met deze pakketten neem je ook gelijk groen gas af bij Zelfstoom. Uiteraard neem je dit groene gas dan wel tegen inkoopprijs af, want duurzame energie moet natuurlijk wel goedkope energie blijven.

  Zo werken zonnepanelen volgens zelfstroom!

  Naar het huren van zonne energie pakketten kan het natuurlijk ook zo zijn dat je niet wilt huren, maar dat je wilt dat de zonnepanelen ook direct van jou worden. Maar waar begin je met het investeren in zonne energie. Mogelijk weet je niet waar je moet beginnen en wil je wel graag een aantal zekerheden voordat je gaat investeren in zonne energie. Gelukkig heeft Zelfstroom daa rover na gedacht. Zelfstroom biedt een pakket aan met zonnepanelen op maat. Met dit pakket wordt je volledig geïnformeerd en krijg je een maatoplossing. Daarnaast wordt je beschermd tegen onverwachte onderhoudskosten en krijg je een opbrengstgarantie. Zo worden de risico’s om te investeren in duurzame energie een stuk kleiner.

  Klachten Zelfstroom
  Heb je een klacht over Zelfstroom, dan kun je die per mail of per telefoon stellen. Daarnaast is Zelfstroom ook te vinden op social media als Facebook en Twitter. Als je zelf al klant bent bij Zelfstoom, of ervaringen hebt met Zelfstoom, deel die dan alsjeblieft hieronder. Zo kunnen toekomstige bezoekers van deze website beter hun keuze maken.

  Ervaringen die u vertellen of u echt bespaart op uw energierekening bij zelfstroom. Hoe is de service en bent u blij met de overstap? Lees het hier!

  Zelfstroom
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (24)

  7,6
  75% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  7,6

  Service

  8,2

  Prijs

  6,8

  Leveren

  8

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Pas op voor Zelfstroom!

  Michael12-10-2018

  De zonnepanelen liggen nu iets meer als een jaar op het dak, lijkt mij een mooi moment om het afgelopen jaar even te beschrijven.

  Allereerst wil ik iedereen afraden om in zee te gaan met zelfstroom.

  Bij het plaatsen vam de panelen begon het drama. Het zou allemaal met een halve dag geregeld zijn. Helaas is dit niet gelukt, het heeft mij in totaal 5 vrije dagen gekost voordat alle problemen waren opgelost.

  De gemaakte afspraken werden vaak niet nagekomen door zelfstroom. Communiceren is best lastig voor zelfstroom.

  Toen ik aangaf dat ik het hele contract wilde ontbinden is alles redelijk snel geregeld.

  Na enkele weken draaide de panelen en waren de problemen dacht ik opgelost.

  Een jaar later.

  Volgens de verkopers van Zelfstroom zou je geld gaan verdienen met de panelen, helaas is het tegenovergestelde waar.

  Ik zou volgens de offerte 15,41 per maand gaan besparen/verdienen met de zonnepanelen van Zelfstroom. 184,92 per JAAR!

  Na 1 jaar heb ik natuurlijk niet 184,92 verdiend maar heb ik 180 euro moeten BIJBETALEN! Ik ben dus voor 364,92 euro opgelicht. Onder de streep 0 euro zou acceptabel zijn geen verlies en geen winst de panelen zijn immers over 10 jaar van mij.

  Dit jaar hebben de zonnepanelen meer opgewekt als jaren ervoor door het mooie weer (zie foto). Volgend jaar ben ik dus nog meer geld kwijt.

  Contact opgenomen met zelfstroom over de gang van zaken. Deze geven aan dat de opbrengst op de offerte een indicatie is. Als het meer als 15% afwijkt van de offerte zouden we je verder kunnen helpen. Helaas is het bij jou iets minder als 15% verschil dus zoek het uit.

  Waarom is er bij de "verkoop" niet duidelijk aangegeven dat het een hele ruwe schatting is?

  Aangegeven dat ik het contract wil ontbinden, zoals ik al verwachte geeft zelfstroom niet thuis.

  Wees gewaarschuwd, trap er niet in! Het gaat je een hoop geld kosten. Ik ben over 10 jaar gezien minimaal 3649 euro meer kwijt.

  Lissa17-10-2018

  Hi Michael, ik snap dat je niet tevereden bent met de gang van zaken. Dat zou ik ook niet zijn. ben alleen benieuwd hoe je op het bedrag komt na 10 jaar. Heb je hierbij ook rekening gehouden met het fet dat de energieprijzen eelk jaar stijgen?

  Michael Maka19-10-2018

  Hoi Lissa, Het is iets meer als 30 euro per maand dat ik meer moet betalen dan in de offerte stond omschreven. Ik zou 15 euro per maand besparen maar betaal nu 15 per maand bij. Is 3600 euro ongeveer. 30+65×12×10= 11280 euro ipv 7680. Dus heb geen rekening gehouden met prijsstijgingen oid. Groet Michael

  dennis16-11-2018

  huh?? elk jaar stijgen??? naar mijn weten is de prijs voor elektriciteit afgelopen jaren alleen maar gedaald, de prijs van gas stijgt idd wel echter niet de prijs van electra, tot op heden ...

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  doen of niet doen????????

  harry18-02-2018

  het door de mensen vaak gezegt goed team werken schoon vriendelijk !!!! dat is allemaal leuk en aardig maar ik wil graag weten of ik het nu of wel moet doen kan het allemaal we of niet uit om ze te laten plaatsen ik wil graag cijfers zien en geen slap gelul over hoe goed ze wel niet zijn.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Kijk offerte goed na.

  CH28-01-2018

  Ik heb een offerte aangevraagd voor het zelf aanschaffen van zonnepanelen.

  In de offerte werd een aanname gedaan dat ik bij Zelfstroom (via derde partij) ook de energie (gas en elektrisch) af zou nemen. Ook is hier een aanname gedaan in mijn huidige energiekosten. Deze gegevens zijn meegenomen in het berekenen van een terugverdientijd. Hierdoor kom je op een kompleet verkeerde terugverdientijd uit.
  Communicatie is ook niet hun sterkste punt en komt onprofessioneel over.Voorbeelden:
  *Door twee personen gebeld om mijn aanvraag te bespreken.
  *belafspraak werd 5 minuten van tevoren afgezegd.
  *Je wordt aangesproken en behandeld alsof je een goede bekende bent.

  Positief is dat offerte compleet en netjes gedefineerd is.

  Kort samengevat, er zijn ander partijen die eerlijker zijn in hun berekeningsmethode en een stuk professioneler overkomen.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4

  Goed & wat beloofd werd komt uit

  Marian S.23-11-2017

  Zonder te pushen hebben ze me geholpen aan datgene wat ik echt nodig heb. Dat komt je bij (energiemaatschappijen) niet heel veel meer tegen. Zonnepanelen liggen er netjes bij en het doet kwa levering wat er beloofd werd.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9

  Goed geholpen

  Marije17-10-2017

  Van alle energiemaatschappijen die er zijn, vind ik dit de beste, In ieder geval, ik heb met hun nooit ruzie, problemen of edacht dat ik teveel betaalde. Dus voor nu hoef ik even niet over te stappen (eindelijk!).

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9

  NA telefonische intake al afgehaakt

  JAnssen25-08-2017

  Offerte proberen aan te vragen.
  Ze belden net op de gemaakte belafspraak
  Komen situatie niet beoordelen zonder dat je van te voren tekent.
  Dwingen telefonische vervolgafspraak af, zelf terugbellen kan niet en dan weigeren ze offerte te sturen...
  Klinkt als een mooie verkoopmodel met weinig klankgerichtheid!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4,5

  verschil groot

  JH de Wilde08-07-2017

  Goedemiddag,

  Is het correct als de totale opbrengst de helft afwijkt van wat de slimme meter aangeeft aan KWh

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  Niet de goedkoopste

  Eefje H de21-06-2017

  Voor mij niet de goedkoopste blijkt na onderzoek bij independer dus nu overgestapt naar essent.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  6

  Altijd blijven opletten

  Martin30-05-2017

  Ondanks het feit dat onze eerste afrekening niet helemaal in orde was, ben ik toch tevreden over Zelfstroom. Ze zijn erg behulpzaam en vriendelijk en we hebben veel aan de begeleiding gehad. Jammer van de slordigheden, maar gelukkig was het snel opgelost. Je moet altijd blijven opletten!!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5

  Vriendelijk en goed geinstalleerd

  Berna02-05-2017

  Vriendelijk en klantgericht team van medewerkers, zeer netjes aan de telefoon en zeer informatief. Na ons goed geïnformeerd te hebben, hebben wij besloten over te stappen op zonne-panelen.

  Deze zijn netjes op afspraak geïnstalleerd en werken naar behoren. Alles mooi afgewerkt en afgerond.
  Wij zijn zeer tevreden.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5

  tevreden met ervaren service

  Evelien18-03-2017

  Zeer tevreden over de service die we kregen van zelfstroom voor onze nieuwe zonnepanelen.
  Het blijft een stevige investering, maar wij hopen hier gauw de vruchten van te plukken.
  Het idee om zelfvoorzienend te worden, gaf hierbij de doorslag.
  Ervaren en goed bereikbaar personeel.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8

  Geweldig!

  Sjaak16-03-2017

  In een woord: GEWELDIG!!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  Zonnepanelen Geplaats

  Ad & Anja03-02-2017

  Prachtige zonnepanelen geplaats naar onze zin wat eerst niet kon volgens de schouwer maar uiteindelijk toch perfect naar onze zin geplaatst. Goed Team Goed werk en veilig gewerkt met veiligheid koord en een team om van te dromen als baas zijnde denk ik. Goud waard van waar je op aan kan.
  Waren alleen toch naar het verkeerde adres en factuur op verkeerde adres en niet echt duidelijk te lezen maar geweldige zaak en zou ze zeker aanbevelen.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  Energie via zonnepanelen

  Rob 25-01-2017

  Overgestapt naar energie via zonnepanelen .

  Vooral omdat ik het een heel tof idee vond zelf stroom te maken.

  Dure onderneming als investering, maar op de langere termijn moet het juist geld (en energie!) besparen.

  Zelfstroom hebben we veel aan gehad qua begeleiding en advies.

  Smurfje6003-02-2017

  Vandaag bij ons de zonnepanelen geplaats prachtig en netjes alles opgeruimd en zelfs gestofzuigd. Fijne mensen om mee te werken en ook onder Elkaar een goed team.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8

  Pakket Zonne-energie

  Henk F.23-12-2016

  Pakket voor zonne-energie aangeschaft bij Zelfstroom.
  Liefst zijn wij gauw helemaal zelfvoorzienend. Bewuster met energie en goed voor milieu.
  Service is erg goed hier, ze helpen uitgebreid waar dat nodig is

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8

  Zonnepanelen zelfvoorzienend

  Gerard en Marije17-12-2016

  Vorig jaar de keuze gemaakt zelfvoorzienend te worden met zonnepanelen.
  Eerlijk is eerlijk, deze beslissing had meer voeten in de aarde dan wij vooraf voor mogelijk hadden gehouden.
  De investering was ook pittig, maar belangrijk is het gevoel dat wij eraan over houden: zelfvoorzienend te zijn.
  Zelfstroom heeft ons veel geholpen met deze keuze en de realisatie.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8

  Goede voornemen vervuld : we huren nu zonnepanelen

  Zonnepanelen28-09-2016

  Zuiniger en duurzamer leven was onze goede voornemen voor het nieuwe jaar en zo kwamen wij uit bij Zelfstroom.

  Zelf zonnepanelen kopen was helaas echt veel te duur voor ons. We verdienen nou ook weer niet zo veel. Dus wij hebben ons laten adviseren door Zelfstroom en zo kwamen wij uit bij zonnepanelen huren. Fijn dat zij met ons wilden meedenken, want wij hebben er verder niet veel verstand van.

  Ze zijn inmiddels al weer een tijd terug geïnstalleerd en werken naar behoren. De installateurs hebben er hard aan gewerkt, waren vriendelijk en niet te beroerd om al onze vragen te beantwoorden en uitgebreid uitleg te geven waar dat nodig was. Het systeem werkt nu prima en naar behoren. Er is veel zon geweest dit jaar en daar geniet je nu ineens veel bewuster van.

  We besparen nu ongeveer een of twee tientjes per maand, maar het belangrijkste is dat we duurzaam bezig zijn. En de besparing tikt met een jaar al behoorlijk aan! En het contract loopt voor tien jaar, daarna hebben we dus echt wel tegen de twee duizend euro bespaard, zo hebben we ons laten voorrekenen.

  Mark Arents27-08-2017

  Hallo Wii hebben nu ook een offerte liggen voor 10 jaar huren van 13 panelen. Ze geven aan dat wij dan €2,50 gaan besparen per maand. Ook ons gas leveren ze via zelfstroom dus het gaat om het alles in 1 pakket. Kunnen jullie mij ook vertellen of het gene wat ze offereren aan opbrengt voor de panelen ook daad werkelijk in de praktijk werkt. Het zou betekenen dat wij minder gaan betalen dan dat we nu doen bij onze huidige energie leverancier. Of zit er toch een addertje onder het gras? Hoor graag reacties

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  Goede stroom en lage rekeningen

  Annemieke H.29-08-2016

  Levert goed stroom, nooit storingen gehad hier. En de rekeningen zijn inderdaad een stuk lager nu en nog groen ook.

  Wel soms een beetje slordig met administratie, maar NIKS vergeleken met de rompslomp die ik bij E.On heb ervaren.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  NEE

  Ans07-01-2016

  Waarom is iedereen hier zo positief? Ben ik de enige die problemen heeft met dit bedrijf? Factuur fouten, niet thuis..helemaal niks. Ik stap over zodra mijn contract afloopt. Duur? Niet echt, maar dan mogen ze verdomme de facturen nog altijd wel goed maken. Zo irritant dat dit mij de kosten niet boeit!

  Bas07-10-2016

  Hallo... wat gaat er precies fout en wat doen ze eraan?

  Erik12-11-2016

  Hallo Ans, Kunt en wilt u iets specifieker zijn als dat mogelijk is? Wat voor kenmerkende en storende factuurfouten waren het en met welk effect? "Niet thuis" , bedoelt u dat ze niet of slecht bereikbaar zijn? Hoe ging het met aanschaf en installatie van de panelen en klopt de beloofde opbrengst? Alvast bedankt.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4

  goedkoper en groener beter voor mij en voor het milieu

  Esje28-11-2015

  IEdereeen zegt altijd dat groene stroom veel duurder is enzo maar niet bij mij in dit geval want k was zelfs ietsje goedkoper uitdan wat ik had haha
  scheelt niet echt supeveel ofzo hoor maar wel iets en nu is het dus duurzamer en beter voor het milieu dus dat is toch harstikke goed dan of niet
  voordeliger en groener tegelijk iedereen blij beter voor mij en voor het milieu

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9

  Groen en niet eens duur

  Riemer06-10-2015

  Dacht dat groene energie altijd alleen maar duur was, maar hier lijkt dat mee te vallen. Misschien stap ik dan toch maar over, want ik vind het wel beter om natuurbronnen te gebruiken, alleen heb ik daar niet heel veel extra geld voor over, want het is al zo duur allemaal. Maar dit lijkt wel goed, dus ik ga het eens verder bestuderen. Fijn ook om wat reviews te lezen van mensen die al lid zijn.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5

  duurder maar beter

  __29-09-2015

  Jammer dat ik duurder uit ben dan anderen voor energie, maar het geeft me een goed gevoel dat de energie duurzaam is enzo.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5

  Groen is Goed

  Ineke van der Meer29-09-2015

  Ik snap niet dat mensen nog NIET-groene energie kiezen. Kom op zeg, kies niet alleen voor jezelf, maar voor het milieu! Zelfstroom levert goed en voordelig

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  Goedkoopste!

  Malena de F.15-07-2015

  Prima geholpen en snel afgesloten. Tevreden en volgens de vergelijkers de goedkoopste voor mij!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9

  Schrijf zelf een review over Zelfstroom

  Uw beoordeling