NederlandReview

    Ervaringen Powerpeers

    Groen, groener, groenst. Een mooie overtreffende trap, maar het is fijn als het ook nog eens betrouwbaar is, kwaliteit levert en waar maakt waar het bedrijf voor staat. Dan is het fijn als je reviews van ervaringen kunt lezen. Of wil je zelf een recensie schrijven en jouw mening en beoordeling met de wereld delen? Ook dat kan op deze pagina. Zo kunnen toekomstige consumenten zich een beeld vormen en help jij hun bij het maken van een keuze.

    Samen staan we sterk

    Op het moment dat er vanuit overheden of grote bedrijven geen of te weinig actie wordt ondernomen of innovatieve kansen worden gepakt, kan het zijn dat er vanuit de samenleving een initiatief komt en een beweging op staat. We hebben per slot van rekening maar een zwevend bolletje dat Aarde heet en daar moeten we het mee doen. Duurzaamheid en milieubewust is op dit moment noodzakelijk, want geld kun je niet ademen.

    Kostenpost

    Hoewel veel mensen echt wel voorstander zijn van ideeën die de wereld kunnen redden, vinden ze het prijskaartje wat er aan hangt vaak te hoog. Neem nu de stroom uit het stopcontact. Als dit opgewekt kan worden via zonne-energie, windenergie of waterenergie is dat geweldig, maar uiteraard wel tegen een laag energietarief, want die energierekening is hoe dan ook een feit. Want zelfs als je zo zuinig en bewust mogelijk leeft, als het buiten min tien is, zet ook jij echt wel die verwarming even aan. Dan red je het niet meer met dikke sokken, twee truien, een vest, sjaal, muts en wanten. Of stel nu dat je reuma hebt, dan is natte kou en lage temperaturen ronduit pijnlijk, dus heb je weinig keuze als overwinteren of emigreren geen optie is.


    Uitleg van hoe het concept van Powerpeers werkt: met elkaar

    Powerpeers

    Dit is een online platform wat draait om duurzame, schone en zelf opgewekte energie uit Nederland. Hier komen mensen die zelf energie opwekken en mensen die dit willen afnemen bij elkaar. Een afnemer kan via deze website zélf kiezen bij welke energie-opwekker hij of zij de groene stroom gaat afnemen. Powerpeers regelt de verbinding, maar de uitwisseling krijg zo wel een persoonlijk tintje. Hun idee is om op die manier samen voor een iets betere wereld te gaan.

    In de media

    Bekruipt je nu het idee dat de naam en het concept je ergens al bekend voor komt? Dat kan. Powerpeers is namelijk ook wel eens in de nationale en internationale media geweest. Denk aan artikelen in De Telegraaf, Noordhollands Dagblad, NRC, BNR Duurzaam, Trouw, de Volkskrant, Solar, TechNews, Bloomberg en Huffpost. Maar het kan ook zijn dat je Katja Schuurman, Rob Kamphues, Esther Vergeer of Fajah Lourens er over hebt horen vertellen.

    Energieke recensies

    Naar een onbekende energieleverancier overstappen kan wat huiverig gaan, zeker als deze wat minder bekend is dan de namen waar je continu mee wordt bestookt. En dan zijn dit vaak ook nog eens particulieren die via een platform aanbieden. Wat zijn de ervaringen met deze ‘bemiddelaar’? Is dit wel betrouwbaar? Gaat dit voor een eerlijk vast tarief? Is die energie echt zo bereikbaar voor iedereen? Kan ik echt alles zien via dat energiedashboard waar ze het over hebben? Delen is leuk, maar gaat dat wel goed? Mijn buurvrouw heeft een zonnepaneel, maar ik kan me niet voorstellen dat ze daar meerdere huishoudens mee kan helpen. Als dit soort vragen door je hoofd heen spoken, is het fijn dat je reviews kunt lezen, waarin consumenten die jou zijn voorgegaan hun mening en beoordeling van het product geven. En kom straks gerust nog eens terug om zelf te schrijven als je er straks zelf een tijdje in meedraait!

    Powerpeers
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (15)

    7,6
    60% Zou hier weer kopen!

    Bestellen

    7,4

    Service

    7,2

    Prijs

    7,8

    Leveren

    8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    ??

    Powerpeers gokt ALTIJD de verbruikscijfers en opwekkingscijfers. Ik heb het bijltje er bij neergelegd: een waardeloze administratie is het dashboard, volkomen onbruikbaar.
    De klantenservice is goed bereikbaar en vriendelijk. Jammer dat de administratie in het dashboard zo'n puinhoop is.
    Ik ga weer terug naar ENENCO, die kunnen wel omgaan met de gegevens van de slimme meter en hebben een correcte administratie.
    Jammer, het idee is goed, de uitwerking een sof.

    Door: R E van Wier01-06-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    8

    fdsdf

    ertg

    Door: test07-05-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    5

    Werkt prima

    Makkelijke website, leuke app.
    Prijs is ok, niet de laagste maar wel prima

    Door: Ronald07-05-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    9

    Duurzaam en leuk

    Vind het leuk om te zien waar mijn stroom vandaan komt, prijs is goed en duurzaam. Voor nu prima. Volgend jaar allicht weer switchen... of niet :-)

    Door: Marleen02-05-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Prettige ervaring

    Leuk dat je nu energie kunt delen en bij kunt houden in de app. Vindt het wel af en toe nog lastig te snappen, maar voelt goed.

    Door: Henriëtte de Boer26-04-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    In één jaar 1183 kWh stroom verdwenen bij Powerpeers.

    Geachte L.S.,

    Wij hebben in het jaarcontract met Powerpeers 4190 kWh stroom opgewekt met onze zonnepanelen. Powerpeers heeft echter op de jaarrekening 3007 kWh stroom geregistreerd dat wij teruggeleverd zouden hebben. Het verschil van 1183 kWh zou volgens Powerpeers achter de meter verbruikt zijn. (is maar liefst een verschil van 28,23%!!).

    In dit jaarcontract is onze "slimme" meter stuk gegaan en vervangen. Wij zijn van mening dat het verschil moet zijn ontstaan in de administratie van Powerpeers. Powerpeers gaf zelf aan de meterstanden niet te kunnen uitlezen. Het lijkt ons een sterk verhaal dat 28,23% ofwel 1183 kWh stroom verbruikt is achter de meter door een A++ koelkast en een beetje lekstroom van enkele standby staande apparaten. (overdag is bij ons niemand thuis).

    Wij hebben uiteraard bezwaar gemaakt bij Powerpeers. Van Powerpeers krijgen wij helaas geen enkele reactie op e-mail. Uiteraard is de foutieve jaarafrekening geïncasseerd van onze bankrekening. Een zeer dubieus bedrijf als je het mij vraagt.

    Door: Koopman van Kampen24-04-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4

    Fijn bedrijf!

    Makkelijk aan te melden en erg behulpzaam per mail!

    Door: Nousa19-02-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Mooi concept

    Was nieuwsgierig naar dat delen van energie. Heb zonnepanelen, is voor mij wel erg interessant. Prettige communicatie.

    Door: Herbert Dijkema18-01-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Echt slechte club, lees hieronder maar waarom, belachelijk dat dit mag!!

    Wat een drama met PowerPeers, was heel enthousiast over de site en de tarieven. Ik had een mooi voorstel ontvangen en daarmee akkoord gegaan. Had ze in de tussentijd nog een vraag gesteld via de mail. Hierop kreeg ik geen antwoord, maar wel een mail dat de tarieven omhoog waren gegaan (ik was net 3 dagen klant!!) met 75,- per maand!! Ik ga een contract aan per 1 januari, dan verwacht ik ook dat ik een aanbieding krijg met prijzen die vanaf die dag gelden!! Te belachelijk voor woorden natuurlijk om dat niet te doen maar je nieuwe klant wel direct een mega verhoging voorschotelen. Gelukkig gekozen voor variabel dus heb weer een andere leverancier kunnen kiezen. Boeven zijn het!! Ik heb deze ervaring geschreven omdat me op 9 januari is aangegeven dat ze alles zullen terugdraaien en dat ik het eventueel afgeschreven maandbedrag kan laten storneren, maar ik toch via hetzelfde emailadres notabene een mail krijg waarom de factuur niet betaald is!!! Ze hebben een aantal zaken daar echt NIET goed op orde.

    Door: Mischa van Lieshout18-01-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Gevoel van zelfbestemming

    Geeft me gevoel van zelf alles kunnen regelen zonder tussenkomst van de Nuon, essent of andere reuzen.

    Door: Hendrik27-12-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Wachtwoord wijzigen

    Ben al weken bezig met het wijzigen van mijn wachtwoord.
    Het lukt niet, van alles geprobeerd.
    Meteen bij het ingeven van de eerste letter of cijfer kwam er al een melding(minimaal 1 hoofdletter,1 kleine letter, 1 cijfer en minimaal 8 tekens).
    Als oplossing kwam Powerpeers dat ik met hun telefonisch contact op moest nemen(natuurlijk een betaald nummer). Dit vind ik niet echt klantvriendelijk.

    Door: leroy hendrix26-12-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4

    Prima

    Leuk nieuw concept, prima prijs en groen.

    Door: Jeroen Kruitberg04-12-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Leuk concept

    Ik ben erg enthousiast over het idee wat Powerpeers heeft om energie te delen. Vond het wel even moeilijk om helemaal te snappen, maar werd na bellen wel erg goed geholpen aan de telefoon. Meteen klant geworden, nu benieuwd hoe het verder gaat.

    Door: Richard Frijthof21-11-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Tof om zelf te bepalen waar het vandaan komt

    Heel tof om zelf mijn bronnen te kunnen kiezen. Liever kan ik dit ook zonder powerpeers maar dat kan helaas niet. dan voorlopig dit maar als next best thing...

    Door: Ron van de Berg08-11-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    ZEER service van Powerpeers

    Powerpeers !!?? Wie of wat is dat. Je krijgt geen reactie op je e-mail, ben begin oktober overgestapt, waar ik nog spijt van heb, kan mijn energie gebruik niet inzien in mijn voorschot te wijzigen om dat ik nog geen wachtwoord heb ontvangen waar ik al 4 keer om gevraagd heb. ( ZEER DUBIEUS )
    M.v.g. Fre Berends.

    Door: Fre Berends06-11-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3

    Schrijf zelf een review over Powerpeers

    Uw beoordeling