NederlandReview

    Ervaringen Essent

    Essent, voor goedkope energie. Maar is dat ook wel zo? Misschien overweeg je over te stappen naar Essent, dan is het belangrijk om te weten of je met je overstap een goede keuze maakt. Als je overstapt, sluit je meestal een energiecontract af voor een aantal jaar en kun je niet zomaar onder dit contract uit. Daarom is het belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt, de ervaringen van anderen kunnen je helpen bij deze keuze. Veel mensen zijn je voorgegaan en hebben hun ervaringen gedeeld. Door deze ervaringen te onderzoeken kun je de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en zo de juiste keuze maken.

    Over Essent

    Wie is Essent eigenlijk? Essent is een energiebedrijf, dat deel uitmaakt van het Duitse energieconcern Innogy. Samen leveren deze twee energie giganten elektriciteit en gas aan particuliere en zakelijke klanten in Belgie en Nederland.

    Essent biedt allerlei vormen van stroom en gas aan zoals groene stroom en zonne-energie en was de eerste Nederlandse groene stroomaanbieder (1995). Het levert energie aan particulieren, Midden- en kleinbedrijf en grote bedrijven, maar ook aan een ZZP-er.
    Zo’n 2,5 miljoen huishoudens en bedrijven in zowel Nederland als België worden dagelijks van gas en stroom voorzien door Essent. Vanuit de hoofdlocatie in ’s-Hertogenbosch werd in eerste instantie alles volledig aangestuurd. Echter heeft er in 2009 een afsplitsing plaatsgevonden, waardoor het oplossen van storingen voortaan wordt uitgevoerd door Enexis. Zij zijn dan ook verantwoordelijk voor de volledige elektriciteit- en gasnetten.

    Er is politiek gezien de laatste jaren veel veranderd in de energiewereld, energieleveranciers moeten heel hard werken om hun positie in de samenleving te handhaven. Dit doen ze door te zorgen dat energie betaalbaar blijft, echter blijven ze daarnaast wel realistisch. Ze willen niet alleen afhankelijk zijn van groene stroom, omdat het niet altijd beschikbaar is op de momenten die nodig is. Daarom worden er nog steeds energiecentrales gebouwd, waar zowel gas als kolen nog een belangrijke rol spelen.


    Comfort oplossingen. De oplossing of niet? Wat vindt u?

    Diensten van Essent

    Essent is één van de belangrijkste en grootste aanbieder van gas en stroom maar ook van andere energieproducten binnen de RWE. Doordat ze de grootste zijn, willen ze ook de beste zijn, maar wel met eerlijk geprijsde producten en tevreden klanten.

    Als je kiest voor Essent kun je zelf kiezen of je gebruik wilt maken van een vast of variabel tarief, maar je kunt ook de keuze maken voor het product ‘Zeker Dalen,’ dat je kunt zien als een beloning voor trouwe klanten. Met deze vorm van energielevering daalt jaarlijks het stroomtarief en wordt gas tegen een vast, maar scherpe prijs aangeboden.

    Essent levert aan milieubewuste mensen naast groene stroom ook CO2-neutraal gas. Met het Gold-standaard pakket garandeert Essent dan ook dat de hoeveelheid CO2 uitstoot bij het verbruik volledig gecompenseerd wordt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de beste kwaliteit CO2 offsets.
    Deze vorm van gas aanbieding is volgens Essent zelf erg in trek bij transportbedrijven. Heeft u als particulier of bedrijf ervaring met deze vorm van gaslevering of een andere vorm van stroomaanbieding? Schrijf dan een review op NederlandReview, zodat potentiële klanten je bevindingen hierover kunnen lezen.

    Klachten over Essent

    Als klant van Essent beslis je zelf wanneer je je jaarafrekening wilt ontvangen en kun je online eenvoudig je energieverbruik bekijken, maar ook energieadvies krijgen of allerlei energiebesparende producten bestellen. Toch kan er altijd iets niet goed gaan. Heb je klachten? Meld ze dan direct bij Essent. Je klacht wordt altijd serieus genomen en wordt zo snel mogelijk, maar ook vakkundig afgehandeld. In 2014 kreeg Essent zelfs een Award voor het oplossen van klachten. Er werd maar liefst 99% van de klachten opgelost, wat aanzienlijk hoog is ten opzichte van ander energieleveranciers. Ben je tevreden deel het, ben je ontevreden deel je mening dan ook.

    Overstappen naar Essent is iets wat u voor een jaar (of meer) doet. Maak daarom een weloverwogen afweging en lees alle ervaringen van consumenten die u voorgingen op NederlandReview.

    Essent
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (21)

    6,6
    57% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6,6
    Service
    rating
    6
    Prijs
    rating
    6
    Leveren
    rating
    7,6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Goedkoopste energie daarom overgestapt

    Wij zijn vorig jaar overgestapt naar essent omdat ze toen voor ons de goedkoopste partij waren. Het scheelde maar een tientje ongeveer met de een-na-goedkoopste leverancier maar op jaarbasis vond ik dat de moeite waard.

    Het overstappen en afsluiten is snel gegaan, daarna geen problemen gehad. Prima. Het maakt mij persoonlijk niet zoveel uit waar de energie vandaan komt. Als het het maar doet en het goedkoop is...

    Dit jaar heb ik weer de bedragen vergeleken maar zo te zien zijn ze voor ons nog steeds het goedkoopst dus dan stappen we niet over dit jaar. Maar ik moet nog even goed uitzoeken.

    Door: Marjolijn Bakker 16-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Opgelicht

    Ik heb een boete van 250 euro gekregen nadat een externe sales medewerker van Essent me heeft overgehaald. In dit gesprek zijn de kosten meerdere malen besproken en is een boete niet aan de orde gekomen. Daarnaast een klacht ingediend online en bij Essent en men zou het gesprek met deze medewerker opvragen. Enorm treurig dat ik niet eens meer iets heb vernomen. Moderne maffia in mijn ogen. Ik stop per direct met de betalingen totdat de klacht is opgelost!

    Door: Ivo Houben 02-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3
    rating

    Slechte service

    Na 20 jaar klant te zijn geweest, heb ik besloten om dit jaar over te stappen naar een andere leverancier. Dit na een negatieve ervaring met hun klantenservice. Service kan ik het niet noemen. Ze zijn niet meedenkend, meewerkend en dus totaal niet klantgericht. Je verwacht als langdurige klant wel wat service, maar helaas blijkt dat ook bij Essent dus niet het geval. Ik heb verder nooit veel problemen met Essent gehad, maar als je op deze manier wordt behandeld, dan hoeft het voor mij niet meer

    Door: Roman 06-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Prima mensen, totdat je opzegt...

    Jarenlang niets gehoord van Essent, nu we op hebben gezegt worden we dagelijks gestalkt door een calcenter met zeer onprettige medewerkers. Pas maar op met opzeggen, je loopt een enorm gevaar!

    Door: Boos! 23-02-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Essent is irritant bezig

    Onlangs over gestapt van Essent naar een andre energieleverancier. Sinds dien worden we lastig gevallen door dit nummer: 0850466254. Blijkt een callcenter van Essent te zijn. Er wordt niets gezegd en na een paar seconden wordt er weer opgehangen. Hoogst irritant. Dit is ook al bij het programma Radar op tv geweest maar Essent ontkent alles! Wees gewaarscuwd! Essent never again.

    Door: Never Essent 08-02-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Essent

    We hebben van Essen zonnepanelen ,de plaatsing en het hele traject is perfect verlopen ben al jaren klant nooit problemen gehad .
    De afhandeling ook .

    Zeer tevreden !

    Door: Frits Verbeeten 01-08-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    overstappen is onzin

    Wij zitten al jaren bij Essent en ik zie geen reden om over te stappen. Wij hebben geen storingen en ik vertrouw al die nieuwe groene energieleveranciers niet; wie zegt mij dat dat echt werkt allemaal? Zolang Essent gewoon energie levert en geen rare fratsen uithaalt met verhoging van rekeningen en storingen, zitten wij goed hier. Dat overstappen is ook alleen maar omdat iedereen het doet, want waarom zou je anders? Ik vind het onzin

    Door: H. Potsdam 23-05-2017
    Geerd 21-10-2019

    Wie zegt dat dat werkt allemaal? Stroom is Stroom. Ook als er storing is dan heeft dat met de netbeheerder te maken en niet met de energie leverancier. Niet praten over dingen waar je geen kennis over beschikt.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    als ik blijf is het voor de romslomp die overgaan met zich meebrengt

    5 jaar geleden laten verleiden tot een 5 jaars contract, nadien zijn de energieprijzen alleen maar gedaald, slechte keuze dus. het contract loopt binnenkort af, dus ik ben aan het rondkijken of ik blijf of toch voor een andere leverancier ga. De levering is altijd prima geweest, maar wat mij vandaag stoorde is; als ik inlog op mijn essent krijg ik maar één aanbod voor verlenging te zien ( zeker niet voordelig), om contact op te nemen krijg ik eerst een virtuele medewerker, ik kan geen telefoonnummer vinden. Via de virtuele medewerker deze wel gekregen, kosten 0.35 ct per gesprek + normale gesprekskosten; keuzemenu met 5 opties, krijg ik een medewerker die mij niet kan horen door de storing op de lijn(waarvan ik niets merkte). Dus nogmaals gebeld, weer het keuzemenu, toen iemand die mij wel begreep maar weer moest doorverbinden met een collega met meer rechten om mij een goed aanbod te doen. Het aanbod is niets mis mee (zeker niet de goedkoopste) maar gezien deze moeite om iemand te spreken toch twijfel , helemaal nadat ik een andere leverancier had gebeld ( telefoonnummer stond op de homepagina en nog gratis ook) krijg ik direct een medewerker aan de telefoon die mij op al mijn vragen antwoordt kon geven. Ik was zelf nog iets vergeten te vragen, dus opnieuw gebeld, weer niet in de wacht gestaan ( bij essent wel) en een andere medewerker kon mij ook de juiste info geven. Je begrijpt denk ik wel mijn twijfel om bij essent te blijven. zoals ik al zei, dan ga ik voor de makkelijke weg.

    Door: Tanja 08-02-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    7
    rating

    Prima stroom leverancier

    Niks op aan te merken. Goede snufjes, goede stroom, prima prijs.

    Door: Alfons 09-12-2016
    Ruud 14-07-2017

    Heb je ook wel een slechte stroom gehad dan???? hahhahahaha Wat een gelul allemaal

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Ervaren stroomleverancier

    Ervaren stroomleverancier
    Afgesloten omdat de buren ook bij Essent zaten en daarna nooit meer contact hoeven hebben eigenlijk, want alles doet het gewoon en facturering gaat automatisch.

    Door: Elselien 05-09-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Drs.

    Door samenwonen een terechte boete doorbelast gekregen waar ik niet blij mee ben.

    Door: MJ Husslage 11-03-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3,5
    rating

    nooit geen problemen

    nooit geen problemen gehad
    stroomleveranciering gaat prima

    Door: Sjon 02-01-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    125 euro opzegvergoeding afzetterij

    Nou jaaa, ik zeg mijn abonnement op omdat energiedirect een betere deal voor me had, moet ik ineens zo'n opzegvergoeding betalen! Belachelijk! 125 euro!

    Door: Berno 09-10-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4,5
    rating

    Wat een gedoe om over te zetten

    Hoeveel gegevens heeft een bedrijf nodig om een abonnement over te nemen? Ik blijf aan de gang, formuliertje hier, dingetje daar. Belachelijk, ik vind dat ze veel te veel willen weten en ben het er niet mee eens. Maar ja , ik heb stroom nodig dus ik moet wel...

    Door: Remco 08-10-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    6
    rating

    werkt gewoon

    Stroom doet het altijd, geen problemen gehad. Dus ja wat valt er dan verder te melden?

    Door: Josje 06-10-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    Geen olie maar groen!

    Denk nou eens aan het milieu, essent is achterhaald want ze draaien niet volledig op groene energie. Stom, stom stom!

    Door: milieupolitie 01-10-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    prima hoor

    ik ben al jaren Klant bij essent en geen problemen. ja het is duur maar dat zijn ze allemaal ik moet gewoon minder stroom verbruiken hahah. prima bedrijf in ieder geval niks te klagen hier

    Door: me 28-09-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Zonnepanelen niet echt zonnig

    Ik heb zonnepanelen genomen. Gedaan bij een groot bedrijf in de hoop dat dit makkelijk en goed gedaan zou worden. Is ook allemaal goed gegaan. Bestellen was makkelijk en levering was snel. Enkel heb ik nu de grootst mogelijke moeilijkheden om stroom terug te verkopen en vooral gesteggel over hoeveel het precies is. Op zich dus een aanrader ook op prijs (want het is, afgezien van de investering in de zonnepanelen) niet duurder ofzo. Maar ik raad het af door de verkoop van stroom.

    Door: Corrie van Lijn 08-07-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    7
    rating

    Een echte aanrader

    Net als velen snap ik af en toe niet zoveel van het enorme aanbod aan energieleveranciers. Daarnaast, moet je voor groen gaan? of duurzame energie (en ik wist niet dat er een verschil was) of wind, of water of...echt zoveel. Aangezien ik niet zo goed met computers ben, heb ik Essent maar gewoon gebeld, en ze vonden het echt geen probleem om me via de telefoon te helpen. (even voor de goede orde; er zijn leveranciers die je echt niet willen spreken en willen dat je alles via de computer doet) Dus gelukkig was hier nog een persoonlijk praatje mogelijk. Ik ben dus uiteindelijk overgestapt. Dat ging makkelijk en ik heb geen problemen ondervonden. Geen poespas waar ik zelf wel blij mee ben. Het is een hele grote die essent dus ik denk dat ik wel een tijdje goed zit hier.

    Door: Petra van Dongen 25-06-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    Helemaal geweldig

    Ik was student af, dus ik moest in mijn nieuwe huisje voor een energieleverancier kiezen. Ik dacht zelf eerst aan een kleine maatschappij die echt voor groen staat. Maar ik vond het als nieuwkomer toch lastig om me een weg te banen tussen alle aanbiedingen en mogelijkheden. Toen bij essent gekeken en ze waren gewoon duidelijk in de informatie en het was snel geregeld. Ik wist niet dat ze ook zo met groene energie bezig waren dus dat was nog een leuke bijkomstigheid. Ik zou er zeker weer kopen!

    Door: Tessa Mijdam 25-06-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    Schrijf zelf een review over Essent

    Uw beoordeling