NederlandReview

  Ervaringen Essent

  Essent, voor goedkope energie. Maar is dat ook wel zo? Misschien overweeg je over te stappen naar Essent, dan is het belangrijk om te weten of je met je overstap een goede keuze maakt. Als je overstapt, sluit je meestal een energiecontract af voor een aantal jaar en kun je niet zomaar onder dit contract uit. Daarom is het belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt, de ervaringen van anderen kunnen je helpen bij deze keuze. Veel mensen zijn je voorgegaan en hebben hun ervaringen gedeeld. Door deze ervaringen te onderzoeken kun je de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en zo de juiste keuze maken.

  Over Essent

  Wie is Essent eigenlijk? Essent is een energiebedrijf, dat deel uitmaakt van het Duitse energieconcern Innogy. Samen leveren deze twee energie giganten elektriciteit en gas aan particuliere en zakelijke klanten in Belgie en Nederland.

  Essent biedt allerlei vormen van stroom en gas aan zoals groene stroom en zonne-energie en was de eerste Nederlandse groene stroomaanbieder (1995). Het levert energie aan particulieren, Midden- en kleinbedrijf en grote bedrijven, maar ook aan een ZZP-er.
  Zo’n 2,5 miljoen huishoudens en bedrijven in zowel Nederland als België worden dagelijks van gas en stroom voorzien door Essent. Vanuit de hoofdlocatie in ’s-Hertogenbosch werd in eerste instantie alles volledig aangestuurd. Echter heeft er in 2009 een afsplitsing plaatsgevonden, waardoor het oplossen van storingen voortaan wordt uitgevoerd door Enexis. Zij zijn dan ook verantwoordelijk voor de volledige elektriciteit- en gasnetten.

  Er is politiek gezien de laatste jaren veel veranderd in de energiewereld, energieleveranciers moeten heel hard werken om hun positie in de samenleving te handhaven. Dit doen ze door te zorgen dat energie betaalbaar blijft, echter blijven ze daarnaast wel realistisch. Ze willen niet alleen afhankelijk zijn van groene stroom, omdat het niet altijd beschikbaar is op de momenten die nodig is. Daarom worden er nog steeds energiecentrales gebouwd, waar zowel gas als kolen nog een belangrijke rol spelen.  Comfort oplossingen. De oplossing of niet? Wat vindt u?

  Diensten van Essent

  Essent is één van de belangrijkste en grootste aanbieder van gas en stroom maar ook van andere energieproducten binnen de RWE. Doordat ze de grootste zijn, willen ze ook de beste zijn, maar wel met eerlijk geprijsde producten en tevreden klanten.

  Als je kiest voor Essent kun je zelf kiezen of je gebruik wilt maken van een vast of variabel tarief, maar je kunt ook de keuze maken voor het product ‘Zeker Dalen,’ dat je kunt zien als een beloning voor trouwe klanten. Met deze vorm van energielevering daalt jaarlijks het stroomtarief en wordt gas tegen een vast, maar scherpe prijs aangeboden.

  Essent levert aan milieubewuste mensen naast groene stroom ook CO2-neutraal gas. Met het Gold-standaard pakket garandeert Essent dan ook dat de hoeveelheid CO2 uitstoot bij het verbruik volledig gecompenseerd wordt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de beste kwaliteit CO2 offsets.
  Deze vorm van gas aanbieding is volgens Essent zelf erg in trek bij transportbedrijven. Heeft u als particulier of bedrijf ervaring met deze vorm van gaslevering of een andere vorm van stroomaanbieding? Schrijf dan een review op NederlandReview, zodat potentiële klanten je bevindingen hierover kunnen lezen.

  Klachten over Essent

  Als klant van Essent beslis je zelf wanneer je je jaarafrekening wilt ontvangen en kun je online eenvoudig je energieverbruik bekijken, maar ook energieadvies krijgen of allerlei energiebesparende producten bestellen. Toch kan er altijd iets niet goed gaan. Heb je klachten? Meld ze dan direct bij Essent. Je klacht wordt altijd serieus genomen en wordt zo snel mogelijk, maar ook vakkundig afgehandeld. In 2014 kreeg Essent zelfs een Award voor het oplossen van klachten. Er werd maar liefst 99% van de klachten opgelost, wat aanzienlijk hoog is ten opzichte van ander energieleveranciers. Ben je tevreden deel het, ben je ontevreden deel je mening dan ook.

  Overstappen naar Essent is iets wat u voor een jaar (of meer) doet. Maak daarom een weloverwogen afweging en lees alle ervaringen van consumenten die u voorgingen op NederlandReview.

  Essent
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (24)

  6.2
  50% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  6.4
  Service
  rating
  5.6
  Prijs
  rating
  5.6
  Leveren
  rating
  7.2

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Een echte aanrader

  Net als velen snap ik af en toe niet zoveel van het enorme aanbod aan energieleveranciers. Daarnaast, moet je voor groen gaan? of duurzame energie (en ik wist niet dat er een verschil was) of wind, of water of...echt zoveel. Aangezien ik niet zo goed met computers ben, heb ik Essent maar gewoon gebeld, en ze vonden het echt geen probleem om me via de telefoon te helpen. (even voor de goede orde; er zijn leveranciers die je echt niet willen spreken en willen dat je alles via de computer doet) Dus gelukkig was hier nog een persoonlijk praatje mogelijk. Ik ben dus uiteindelijk overgestapt. Dat ging makkelijk en ik heb geen problemen ondervonden. Geen poespas waar ik zelf wel blij mee ben. Het is een hele grote die essent dus ik denk dat ik wel een tijdje goed zit hier.

  Door: Petra van Dongen 25-06-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Goedkoopste energie daarom overgestapt

  Wij zijn vorig jaar overgestapt naar essent omdat ze toen voor ons de goedkoopste partij waren. Het scheelde maar een tientje ongeveer met de een-na-goedkoopste leverancier maar op jaarbasis vond ik dat de moeite waard.

  Het overstappen en afsluiten is snel gegaan, daarna geen problemen gehad. Prima. Het maakt mij persoonlijk niet zoveel uit waar de energie vandaan komt. Als het het maar doet en het goedkoop is...

  Dit jaar heb ik weer de bedragen vergeleken maar zo te zien zijn ze voor ons nog steeds het goedkoopst dus dan stappen we niet over dit jaar. Maar ik moet nog even goed uitzoeken.

  Door: Marjolijn Bakker 16-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Helemaal geweldig

  Ik was student af, dus ik moest in mijn nieuwe huisje voor een energieleverancier kiezen. Ik dacht zelf eerst aan een kleine maatschappij die echt voor groen staat. Maar ik vond het als nieuwkomer toch lastig om me een weg te banen tussen alle aanbiedingen en mogelijkheden. Toen bij essent gekeken en ze waren gewoon duidelijk in de informatie en het was snel geregeld. Ik wist niet dat ze ook zo met groene energie bezig waren dus dat was nog een leuke bijkomstigheid. Ik zou er zeker weer kopen!

  Door: Tessa Mijdam 25-06-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  overstappen is onzin

  Wij zitten al jaren bij Essent en ik zie geen reden om over te stappen. Wij hebben geen storingen en ik vertrouw al die nieuwe groene energieleveranciers niet; wie zegt mij dat dat echt werkt allemaal? Zolang Essent gewoon energie levert en geen rare fratsen uithaalt met verhoging van rekeningen en storingen, zitten wij goed hier. Dat overstappen is ook alleen maar omdat iedereen het doet, want waarom zou je anders? Ik vind het onzin

  Door: H. Potsdam 23-05-2017
  Geerd 21-10-2019

  Wie zegt dat dat werkt allemaal? Stroom is Stroom. Ook als er storing is dan heeft dat met de netbeheerder te maken en niet met de energie leverancier. Niet praten over dingen waar je geen kennis over beschikt.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  energie via colporateur

  colporateurs van essent komen aan de deur met een mooi verhaaltje en doen allerlei beloftes zoals vrije overstap geen boete enz.
  dit willen ze ook wel op een papiertje zetten met hun telefoon nummer erbij is maar als het contrakt eenmaal loopt is het telefoon nummer niet te achterhalen (is ook bekend bij essent)
  ze zijn niet in dienst bij essent en worden betaald naar aantal contrakten wat ze afsluiten en vertellen leugens dit is ook bij essent bekend maar ze doen er niets mee als je getekend hebt zit je er aan vast en kost het een boete mijn advies hou ze buiten de deur

  Door: F.H.N 18-03-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  ben overgestapt naar andere leverancier

  heb contact opgenomen met essent en kreeg een dame aan de lijn die britt heet. heb haar aangegeven dat ik een leverancier gevonden hebt die vele malen goedkoper is op jaar basis. als volg vraag ik wat ze mij kan aanbieden en waarom ik bij essent zou moeten blijven. normaal gesproken doet iemand zijn best om je te behouden maar zij deed het tegendeel. ze vertelde mij dat essent niet meer concureerde omdat ze heel groot zijn en dat de mensen tegenwoordig niet op het geld letten maar op de service. naar een vermoeiend gesprek heb ik een aantal dingen geleerd: mensen letten niet op de kosten maar de service, essent concureerd niet meer omdat ze groot zijn, ik was blijkbaar niet instaat om te vergelijken omdat ze aangaf letterlijk dat ik beter moest kijken. al met al heb ik niet genoten van de aardige service van britt en heeft ze totaal 0.0 moeite gedaan om mij als klant te behouden. ben ook niet bepaald gediend van onderbrekend gedrag want uiteindelijk bel ik hun op voor service en word ik afgezeikt met een hoop nonsens en komt het erop neer dat als ik een goedkoper leverancier vind dat ik blijkbaar niet de moeite moet nemen om hun te bellen. jammer dat het zo moest gaan. ik heb gebeld om 15.38 en haar naam was britt.

  Door: melvin 09-01-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  6
  rating

  Op zich prima

  Ik zit al een hele tijd bij essent, vooral omdat ik de kleine prijsvechters niet zo vertrouw en bang dat het fout gaat en dat je problemen met rekeningen krijgt enzo. Tot op heden nooit last gehad van essent dus hou ik dat ook zo. Misschien kost het me wat meer, maarja, weet ik in ieder geval dat het goed gaat.

  Door: Daan van der Hooge 25-06-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Essent

  We hebben van Essen zonnepanelen ,de plaatsing en het hele traject is perfect verlopen ben al jaren klant nooit problemen gehad .
  De afhandeling ook .

  Zeer tevreden !

  Door: Frits Verbeeten 01-08-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Ervaren stroomleverancier

  Ervaren stroomleverancier
  Afgesloten omdat de buren ook bij Essent zaten en daarna nooit meer contact hoeven hebben eigenlijk, want alles doet het gewoon en facturering gaat automatisch.

  Door: Elselien 05-09-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  prima hoor

  ik ben al jaren Klant bij essent en geen problemen. ja het is duur maar dat zijn ze allemaal ik moet gewoon minder stroom verbruiken hahah. prima bedrijf in ieder geval niks te klagen hier

  Door: me 28-09-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Essent Zakelijk

  Zo'n 2 jaar geleden in colportage getrapt van Essent.

  Doordat ik destijds ZZP-er was, trapte ik in het verhaal zat ik van het zakelijk voordeel kon profiteren (terwijl ik aangaf niet aan huis te werken).

  Vervolgens kreeg ik een, naar later bleek, misleidende berekening per mail. Nadat ik de offerte per muisklik had geaccepteerd, verdween de offerte uit het zicht (nooit zelf een kopie van gehad) en ontving ik een opdrachtbevestiging. Wat dan blijkt is dat je geen wettelijke bedenktijd hebt, omdat je in de val van 'zakelijk abonnee' bent getrapt. Het consumentenrecht is dus niet van toepassing.

  Gisteren heb ik Essent opgezegd omdat ik ga verhuizen, nu krijg ik ook nog 250 Euro boete omdat ik tussentijds opzeg.

  Al met al tijdens de looptijd meer betaald dan mijn vorige leverancier en nu ook nog een boete.

  Beste mensen, doe geen zaken met Essent!

  Door: Dirk Breedveld 03-01-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Opgelicht

  Ik heb een boete van 250 euro gekregen nadat een externe sales medewerker van Essent me heeft overgehaald. In dit gesprek zijn de kosten meerdere malen besproken en is een boete niet aan de orde gekomen. Daarnaast een klacht ingediend online en bij Essent en men zou het gesprek met deze medewerker opvragen. Enorm treurig dat ik niet eens meer iets heb vernomen. Moderne maffia in mijn ogen. Ik stop per direct met de betalingen totdat de klacht is opgelost!

  Door: Ivo Houben 02-04-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  Slechte service

  Na 20 jaar klant te zijn geweest, heb ik besloten om dit jaar over te stappen naar een andere leverancier. Dit na een negatieve ervaring met hun klantenservice. Service kan ik het niet noemen. Ze zijn niet meedenkend, meewerkend en dus totaal niet klantgericht. Je verwacht als langdurige klant wel wat service, maar helaas blijkt dat ook bij Essent dus niet het geval. Ik heb verder nooit veel problemen met Essent gehad, maar als je op deze manier wordt behandeld, dan hoeft het voor mij niet meer

  Door: Roman 06-11-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Prima mensen, totdat je opzegt...

  Jarenlang niets gehoord van Essent, nu we op hebben gezegt worden we dagelijks gestalkt door een calcenter met zeer onprettige medewerkers. Pas maar op met opzeggen, je loopt een enorm gevaar!

  Door: Boos! 23-02-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Essent is irritant bezig

  Onlangs over gestapt van Essent naar een andre energieleverancier. Sinds dien worden we lastig gevallen door dit nummer: 0850466254. Blijkt een callcenter van Essent te zijn. Er wordt niets gezegd en na een paar seconden wordt er weer opgehangen. Hoogst irritant. Dit is ook al bij het programma Radar op tv geweest maar Essent ontkent alles! Wees gewaarscuwd! Essent never again.

  Door: Never Essent 08-02-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  als ik blijf is het voor de romslomp die overgaan met zich meebrengt

  5 jaar geleden laten verleiden tot een 5 jaars contract, nadien zijn de energieprijzen alleen maar gedaald, slechte keuze dus. het contract loopt binnenkort af, dus ik ben aan het rondkijken of ik blijf of toch voor een andere leverancier ga. De levering is altijd prima geweest, maar wat mij vandaag stoorde is; als ik inlog op mijn essent krijg ik maar één aanbod voor verlenging te zien ( zeker niet voordelig), om contact op te nemen krijg ik eerst een virtuele medewerker, ik kan geen telefoonnummer vinden. Via de virtuele medewerker deze wel gekregen, kosten 0.35 ct per gesprek + normale gesprekskosten; keuzemenu met 5 opties, krijg ik een medewerker die mij niet kan horen door de storing op de lijn(waarvan ik niets merkte). Dus nogmaals gebeld, weer het keuzemenu, toen iemand die mij wel begreep maar weer moest doorverbinden met een collega met meer rechten om mij een goed aanbod te doen. Het aanbod is niets mis mee (zeker niet de goedkoopste) maar gezien deze moeite om iemand te spreken toch twijfel , helemaal nadat ik een andere leverancier had gebeld ( telefoonnummer stond op de homepagina en nog gratis ook) krijg ik direct een medewerker aan de telefoon die mij op al mijn vragen antwoordt kon geven. Ik was zelf nog iets vergeten te vragen, dus opnieuw gebeld, weer niet in de wacht gestaan ( bij essent wel) en een andere medewerker kon mij ook de juiste info geven. Je begrijpt denk ik wel mijn twijfel om bij essent te blijven. zoals ik al zei, dan ga ik voor de makkelijke weg.

  Door: Tanja 08-02-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7
  rating

  Prima stroom leverancier

  Niks op aan te merken. Goede snufjes, goede stroom, prima prijs.

  Door: Alfons 09-12-2016
  Ruud 14-07-2017

  Heb je ook wel een slechte stroom gehad dan???? hahhahahaha Wat een gelul allemaal

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Drs.

  Door samenwonen een terechte boete doorbelast gekregen waar ik niet blij mee ben.

  Door: MJ Husslage 11-03-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  nooit geen problemen

  nooit geen problemen gehad
  stroomleveranciering gaat prima

  Door: Sjon 02-01-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  125 euro opzegvergoeding afzetterij

  Nou jaaa, ik zeg mijn abonnement op omdat energiedirect een betere deal voor me had, moet ik ineens zo'n opzegvergoeding betalen! Belachelijk! 125 euro!

  Door: Berno 09-10-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4.5
  rating

  Schrijf zelf een review over Essent

  Uw beoordeling


  FAQ

  Is Essent een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 24 ervaringen geplaatst over Essent. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6.2 gekregen, waarbij 50% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Essent actief?

  Essent is vooral actief in de categorie Energie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Groene energie, Goedkope energie

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Essent gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.