NederlandReview

    Ervaringen Qurrent

    Wat is uw mening over Qurrent? Waarom zou u overstappen naar Qurrent? Qurrent is een energieleverancier die zich tot doel heeft gesteld om duurzame energie te leveren tegen inkoopsprijs. Groene energie wil iedereen wel, maar niet iedereen wil daar de hoofdprijs voor betalen. Voor die mensen is er Qurrent, want 100% duurzame én goedkope energie, wie wil dat nou niet?

    Over Qurrent.


    Qurrent is een energieleverancier zonder winstoogmerk. Dat kun je ook zien aan de bedrijsstructuur van Qurrent. Qurrent is namelijk een 100% dochter van de stichting DOEN. Het doel van Qurrent is dan ook niet om maximale winst te genereren, maar om zoveel mogelijk mensen van duurzame energie te voorzien. Duurzame energie staat niet altijd gelijk aan goedkope energie. De prijs van energie is voor veel consumenten, en zakelijke klanten, echter wel van belang. Duurzame energie is namelijk mooi, maar dat moet natuurlijk weer niet de hoofdprijs gaan kosten.

    Voor die mensen is er Qurrent. Bij Qurrent is winstmaximalisatie namelijk niet het hoofddoel. Het doel is om zoveel mogelijk mensen evenveel groene energie op te laten wekken als ze verbruiken. Qurrent levert 100% groene energie, terwijl andere energieleveranciers nog weleens grijze en groene energie met elkaar mixen

    Diensten Qurrent.


    Het doel van Qurrent om mensen zoveel groene energie op te laten wekken als ze verbruiken wordt gerealiseerd op verschillende manieren:

    · Helpen je minder energie te laten verbruiken
    · Zonne energie beter beschikbaar maken
    · Investeren in windenergie
    · Groene stroom tegen inkoopsprijs leveren

    Het verhaal van Pim. Herkenbaar?



    Qurrent wil dus proberen om energie zo simpel mogelijk te maken. Wat je gebruikt wek je ook zelf weer op. Natuurlijk is het beter om minder te verbruiken, door bijvoorbeeld je huis goed te isoleren. Maar hoe goed je je huis ook isoleert, energie zal je altijd nodig blijven hebben.

    Qurrent helpt je om de energie die je nodig hebt zelf op te wekken. Bijvoorbeeld door zonne panelen op het dat te plaatsen, of door je te laten investeren in de windmolenparken van Qurrent. Natuurlijk is dat niet altijd mogelijk. Daarom biedt Qurrent nog een andere dienst aan. 100% duurzame energie tegen inkoopsprijs. Dit heeft als voordeel dat je echt groene energie in huis krijgt en dus niet verder bijdraagt aan de vervuiling van deze planeet door je energieverbruik, maar dat je ook niet de hoofdprijs voor duurzame energie hoeft te betalen. Qurrent kan goedkope groene energie leveren doordat maximale winst niet het hoofddoel is. Het doel is juist zoveel mogelijk mensen voorzien van duurzame energie. Dat lukt natuurlijk niet als je prijzen heel erg hoog zijn.
    Klachten

    Als je klachten over Qurrent hebt, dan kun je Qurrent op diverse manieren benaderen. Qurrent is te bereiken via mail en telefoon. Van maandag tot zaterdag staan de medewerkers van Qurren voor je klaar. Qurrent is ook te bereiken via Twitter, maar daar wordt tot op heden nog niet heel veel mee gedaan. Heb je zelf ervaringen met Qurrent? Deel je ervaringen met onze bezoekers zodat zij een betere keuze voor een energieleverancier kunnen maken! Door een review te schrijven worden anderen mogelijk voor een misstap behoed, of worden ze je juist aangespoord om ook klant te worden!

    /* */

    Deel en lees ervaringen over Qurrent, de duurzame energieleverancier met wind- en groene energie. Lees duizenden meningen voordat u overstapt!

    Qurrent
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (85)

    6,8
    61% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    7
    Service
    rating
    6,8
    Prijs
    rating
    6,8
    Leveren
    rating
    7

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    gas / electra

    Verkeerde voorlichting!
    Verkeerde data in contracten!
    Niet mee willen denken!

    Nooit meer Qurrent!!! Groen van ergernis

    Door: Erik 20-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    einde contract Querent

    wat een slecht bedrijf. Krijg jaarafrekening waarop staat dat alle termijnen zijn betaald. Blijkt dat 1 maandbedrag is teruggestort waarna Querent incassobedrijf inschakelt voor wanbetaling!

    Door: kwant 04-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Pas op met Qurrent: Oplichters

    Pas op met dit bedrijf.

    Ik heb op 21 december 2018 opgezegd, kreeg netjes een afrekening van Qurrent met een bedrag dat ik terug zou krijgen. Rond de 250 euro. De boete van het eerder overstappen er al gehaald.

    Twee weken later word het betaald minus 1 maand.

    Na een hele lange mail wisseling heb ik ze vandaag maar gebeld. Waar ze na 5/6 werkdagen pas reageren.

    Nu blijkt dat Qurrent de opzegging pas 3 weken (12 januari) later behandeld en dus net na de maandelijkse incasso ronde op de 8ste van de maand.

    Dus januari ook betaald. Kreeg ik een email met een betalingsachterstand, dus ik weer het maandelijkse bedrag overgemaakt. Heeft Qurrent deze geboekt op februari 2019.

    Nu zeggen ze ja, maar de afrekening is gemaakt op 13 februari dus weer na de 8ste.

    Ik heb nu 2 maanden betaald voor lucht.

    En geen manier om dit via de email en telefonisch terug te krijgen.

    En als je ze belt zijn ze enorm onbeschoft.

    Ohhh en niet geheel onbelangrijk, ze sturen screenshots mee. Maar vergeten dat ze 2 schermen hebben en je dus in mijn geval een broef van een andere klant kan mee kijken. Erg slechte privacy zaak dus.

    Door: Wesley 28-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Bedonderd

    Ik heb een slechte ervaring met Qurrent. Ik heb er ook maar 2 maanden (last van) gehad.
    De Qurrent verkoper zei tegen mij dat het termijnbedrag op 63 euro zou liggen maar dat werdt dus 73 euro! De eerste dag dat het contract inging schreef Qurrent al 73 euro van mijn rekening. 22 dagen later op de 23de deden ze dat nog een keer. Dus 2x in 1 maand 73 euro betaald. Ik heb het meteen weer stop gezet want ik voelde me goed opgelicht. Never nooit meer doe ik zaken met z'n bedrijf.

    Door: Sander 12-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    variabel contract 831,- bij betalen met zelfde verbruik voorgaande jaar

    Destijds (2017)overgestapt via Eigen Huis naar Qurrent. Eerste jaar 5,- terug gekregen op verbruik. Contract afgelopen, dus Qurrent stuurt nieuw voorstel per mail. Helaas in de spam terecht gekomen en dus niet gezien.
    Telefonisch of per post niks gehoord, betreffende dit voorstel. Qurrent heeft zonder overleg onze tarieven op variabel gezet met als resultaat, dat we nu € 831,- mogen bij betalen.

    Juridisch is Qurrent natuurlijk volledig ingedekt, maar moreel gezien onbegrijpelijk.

    Nu drie keer gebeld met het verzoek om tot een passende oplossing te komen. Personeel is zeer begripvol en het zelfs met ons eens, maar daar blijft het dan ook bij. Er wordt verwezen naar een klachten commissie en leidinggevenden die contact met ons op zullen nemen. Tot op heden niks gehoord. Echt onbegrijpelijk.

    Gemiste kans. een klacht is in mijn optiek altijd nog een opstap naar een volgende opdracht....... Ga op z'n minst het gesprek aan

    Door: Johan Teeninga 08-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    ervaringen

    Ik ben destijds van Greenchoice naar Qurrent gegaan omdat ze Feyenoord sponsoren.

    Greenchoice was in de contacten, ook telefonisch, veel en veel beter.

    Bij Greenchoice kon je wel direct je verbruik inbrengen, monitoren, termijnen wijzigen enzovoort.

    Het persoonlijke dashboard (welkom paul dit is jouw energie) wat Qurrent zou hebben, is gewoon nooit bereikbaar.

    Op grond van deze ervaringen zal ik zo snel mogelijk naar en andere , mits groene, leverancier gaan.

    Door: Paul 23-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3,5
    rating

    Nabetaling van €780,00

    Qurrent wil je graag als klant, stuurt veel reklame maar doet verder weinig tot niks. Had het eerste jaar een nabetaling van €120,00 en het maand bedrag werd met € 5,00 verhoogt. Ik had dus zo een hoge nabetaling niet verwacht. Ik heb dan ook gebeld ????dat er volgens mij iets heel fout was gegaan bij hun. Aan de telefoon werd mij verteld dat de meterstanden inderdaad niet klopte met wat er werd gezien en de rekening. Het zou nakeken worden en daar werd gesteld dat het toch klopte. Dus betalen. Op verdere reactie van mij naar Qurrent geen reactie gehad dan betalen!

    Door: Caroline 21-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Qurrent laat klant in de kou staan

    Bij Qurrent in 2014 een Qbox gekocht van circa Euro 100 om zodoende realtime het stroomverbruik en gasverbruik te volgen. Begin van dit jaar werkt het geheel niet meer en stuur ik een E-mail met de vraag wat er fout gaat. Geen reactie. Dan maar vandaag de telefoon gepakt. Na 10 minuten wachten wordt mij verteld dat Qurrent gestopt is met de Qbox en dat ik geen geld terug krijg omdat ik er "toch al bijna 5 jaar gebruik van heb gemaakt". Wat een belachelijke beredenering. Al mijn data van het stroomverbruik en gasverbruik vanaf 2014 is nu weg en Euro 100 weggegooid. ONBETROUWBAAR BEDRIJF; niet kiezen dus als leverancier.

    Door: V. van den Bogert 14-01-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Groene energie even duur als 'gewone' energie??

    Dacht altijd dat het duurder was die groene energie, maar nu blijkt dat ik bij Essent gewoon precies hetzelfde betaalde voor 'gewone' energie als dat ik nu betaal bij Qurrent voor groene energie. Dan toch liever groene energie.. Vind normaal die mensen op straat megairritant maar deze had best een goed verhaal. Daarom overgestapt, ging nog snel ook. Hoop dat alles ok blijft!

    Door: Rogier 31-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Stom.stom.stom

    Op 17 oktober j.l heb ik mij aangemeld bij deze onderneming omdat ik een huis terug kreeg uit de verhuur en deze wilde verkopen. Toen begon de ellende: qurrent heeft me aangesloten m.i.v 17 oktober. en kon ik qurrent opzeggen op 14 november. En op 28 november kreeg ik de officiële meterstanden door en heb deze zoals het hoort netjes per mail door gegeven aan deze club. Na 5 maal een uur bellen en 4 maal hetzelfde door gegeven te hebben moest ik bij de nieuwe bewoners het teveel betaalde terug halen en ik kreeg 121 euro boete omdat ik voortijdig de overeenkomst beëindigd had. Het verbruik was ongeveer 40 euro maar bij qurrent was dit in de 300 euro. En men huldigde het standpunt dat 1 december opgezegd was. Toen kon de slimme meter uitgelezen worden. Jammer dat men wel slimme meters heeft maar dom personeel bij qurrent.
    Laat het maar op een procedure aan komen

    Door: Frans 17-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Slechte ervaring

    Het maandbedrag was veel te hoog, dat kon omdat er geen historie was (nieuwbouw). Na 9 maanden bedrag goed naar beneden. Dan ineens worden nog 2 maanden volle te hoge bedragen ingehouden omdat ze dat vergeten waren. Nu helemaal teveel betaald. Weer bellen. Gek word ik van dat bandje met die eenden. Verhaal is te lang, maar na heel veel bellen blijven ze bij hun standpunt. Wat een onzin om mensen zoveel meer te laten betalen als je weet dat het verbruik veel minder is als de helft! Vooral verkeerd geïnformeerd door klantenservice. Alleen laatste medewerkster snapte het. Ik ben er klaar mee!

    Door: M. 16-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3,5
    rating

    Dieven

    Jullie zijn de Groot's dieven die er bestaan ik moest nov het dubbel betaal met wat ik normaal bij de nuon betaal en dan nog zegen dat Jullie de goed kopst zijn nou echt Niet Jullie kun goed steel en jaten van ons Jullie moet Niet Zo aan Jullie regen denk maar ook aan je plicht maar ik weet wel dat Jullie de Groot's dief zijn van nederland MVG theo schoutsen uit amersfoort

    Door: Theo Schoutsen 15-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    4
    rating

    Overdonderende verkoopmisleiding aan de deur

    Zojuist een dochter aan de telefoon. Helemaal overstuur. Ze had een verkoopster aan de deur gehad die haar een nieuw energiecontract had aangesmeerd met de woorden dat ze nog nergens aan vast zat maar wel bankrek wilde hebben. Na vertrek al een mail met contract etc. Huilend aan de lijn. Telefonisch niemand meer te bereiken. Hopelijk lukt opzeggen morgen wel. KWALIJK

    Door: Harry 28-11-2018
    John 29-11-2018

    Je hebt altijd twee weken om terug te komen op je beslissing. Zoveel paniek is onnodig en ook niet netjes richting Qurrent. Groet, John

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    contract

    als je benadert word door een call center over het over stappen naar Qurrent hang dan maar op mijn moeder had aangegeven dat ze niet wou overstappen maar dat werd gewoon door gezet als je dan gaat bellen over het hoe en wat dan weten ze ineens niet meer hoe het zit is er geen dossier terug te vinden en als je dan overstapt naar een andere maatschappij doen ze heel moeilijk je kan niets regelen met ze ze moest 192 aan maand termijn betalen maar ze krijgt 288 terug dus bellen van kunnen jullie dit verrekenen maar dat is heel erg moeilijk blijkbaar en nu zit ze met een incasso aan haar broek omdat mee werken niet bestaat bij ze echt een bout firma

    Door: marcel 09-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    al jaren tevreden met Qurrent

    Al jaren klant, al jaren tevreden.
    Alles klopt hier gewoon, geen problemen gehad.
    En goed dat het groene stroom is.
    Dus bij dezen mijn goedkeuring voor Qurrent, top!

    Door: Leo 16-10-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    tevreden met overstap

    Nou ik ben zelf erg tevreden
    Was niet op zoek naar een energierekening, was een beetje een "ver van mijn show" want mijn vrouw regelt die dingen.
    Maar ik werd op straat aangesproken en ze legden uit wat groene energie was. Geen idee wat ik had om eerlijk te zijn. Was dus niet groen.
    Ik betaal nu minder dan ik eerst deed voor "normale" energie maar heb nu groene voor minder. En Qurrent nam alles over wat betreft afzeggen oude en overslutiing en dat soort dingen.

    Alles netjes geregeld, geen omkijken naar

    En heb gewoon net als altijd stroom. Geen verschil!

    Door: Alex 05-09-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    zelden zo desastreus slecht geholpen

    Mid-2017 op straat aangesproken en toegestemd in overstappen, aangezien wij graag zo Groen mogelijk zijn. Overstap zou geregeld worden door Qurrent. Na zomervakantie bleek dat er geen overstap was geweest, onze oude (en huidige) provider was gewoon doorbetaald. Navraag bij Qurrent leverde niets op, geen duidelijkheid en zeker geen hulp om alsnog over te stappen. Ik heb het maar zo gelaten, zo graag wilde ik nu ook weer geen klant zijn van Qurrent.. Januari 2018: een rekening voor augustus 2017. Gebeld om verduidelijking, en bezwaar. Na uitleg doorgeschakeld naar de financiele afdeling, waar een medewerkster het gesprek opent met: 'zo, ik hoor dat u niet wilt betalen?'.. Uiteindelijk is beloofd dat zou worden uitgezocht hoe het zat. Deze belofte is in de volgende maanden nog 2x gedaan, echter de enige terugkoppeling die wij steeds kregen van Qurrent was een betalingsherinnering, vervolgens dreigen met incasso, en tenslotte (terwijl ik alweer in afwachting was van een mail of telefoontje met informatie) inderdaad 40 euro incassokosten. Overigens bleek herhaaldelijk dat intern geen aantekeningen waren gemaakt van gesprekken. Het incassobureau heeft uiteindelijk helder gekregen hoe eea in elkaar zat en gezorgd voor een jaarafrekening die ik mijn huidige provider kon overleggen. Wel moet ik nu de incassokosten betalen. Dit heeft alles bij elkaar veel stress opgeleverd. Onvoorstelbaar hoe een bedrijf zo kan functioneren. Als alles 'goed' gaat kan ik me voorstellen dat je als klant tevreden bent, echter service en communicatie zijn cruciaal als er vragen ontstaan.

    Door: Inge Elsman 17-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    NOOIT MEER HIER KOPEN!!

    Wat een stelletje onbetrouwbare schoften! Hier niet kopen, administratie is een ramp, ze luisteren niet en het hele groene verhaal is gelul. In de Quote staat dat het een soort spelletje is van vrienden van de Postcode Loterij. Prutsers!

    Door: Gerard de Kluyver 31-07-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    tevreden met Qurrent

    Persoonlijk ben ik erg tevreden met Qurrent
    ben al een aantal jaar aangesloten hier inmiddels, niet veel van gemerkt verder, als de andere aanbieders denk ik
    maar had onlangs een storing en ik was blij dat dat snel verholpen was, zeker met de hitte!
    Dus ik ben tevreden en blijf hier nog wel even zitten

    Door: Hans 24-07-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    nieuwe klant

    Een zogenaamde tussenpersoon kwam aan de deur, deed zich voor als iemand van Liander. Moest de meterstand van de slimme meter voor de tweede keer checken. Bijzonder schijnheilig vertelde hij daarna, dat hij ook een aanbod mocht doen om de beste en goedkoopste energie leverancier aan te prijzen. Werkelijk binnen 5 minuten had hij me omgepraat, om toch maar weer te veranderen van energie leverancier. Hij praatte ook over diverse buren die ook waren overgestapt, noemde hen bij naam en toenaam, bijzonder respectloos.

    Door: T van Maanen 12-07-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Schrijf zelf een review over Qurrent

    Uw beoordeling