NederlandReview

    Ervaringen easyEnergy

    Iedere maand weer zuchten veel huishoudens onder hoge maandlasten. De kosten voor gas en energie zijn vaak één van de grootste kostenposten die iedere maand een hoop geld uit de huishoudpot slurpen. Dat moet anders, hebben de oprichters van EasyEnergy gedacht. Ze beloven gas en stroom tegen de echte inkoopprijs en zeggen daarmee dus een stuk voordeliger te zijn dan veel andere energieverstrekkers. Maar is dat wel zo? Biedt EasyEnergy inderdaad goedkope energie met duidelijke contracten en zonder verborgen kosten, stiekeme extra kosten, tussentijdse prijsverhogingen of andere ongein? Lees reviews van hun klanten en kom er zo achter hoe hun ervaringen zijn! Is het een goed idee om je aan te sluiten bij EasyEnergy en over te stappen van energievertrekker? Hoe makkelijk kun je eigenlijk overstappen? Is het allemaal wel betrouwbaar? Reviews en ervaringen van klanten geven jou meer informatie!

    Over easyEnergy

    easyEnergy is opgericht door twee Nederlandse ondernemers: Maarten Roelfs en Raymond van Eck. Zoals het logo en de naam al doen vermoeden, valt easyEnergy onder de ‘easy family of brands’ met als één van de bekendste aanvoerders luchtvaartmaatschappij easyJet.

    De nieuwe energieleverancier zet zichzelf in de markt door altijd dezelfde lage prijs te bieden, zowel voor nieuwe als voor vaste klanten. Ga hier dus niet heen als je uit bent op een vette welkomstkorting of andere korting om klanten te werven: daar doen ze niet aan. En waar andere energieleveranciers die klanten met korting binnenhalen, vertrekkende klanten straffen met een opzegpremie of boete, zegt easyEnergy hun klanten daar nooit mee lastig te vallen. Een abonnement is zelfs op elk moment opzegbaar. Een andere kostenpost waarmee easyEnergy zegt af te rekenen: verborgen kosten zoals administratiekosten en tussentijdse verhogingen. Wat ze wel doen voor nieuwe klanten: ze regelen je overstap. Maar dat doen wel meer energieleveranciers natuurlijk, want wie is er nou niet blij met nieuwe klanten?


    easyEnergy legt uit hoe ze werken

    easyEnergy biedt groene stroom en/of gas. Met een slimme meter tegen actuele inkoopprijzen en zonder winstopslag. Het enige verdienmodel is 5 euro per aansluiting per maand voor het vastrecht. Ze zeggen dit te kunnen doen doordat ze de prijzen laag houden door simpelweg minder extra kosten te maken. Ze hebben bijvoorbeeld geen dure kantoorpanden (ze hebben wel een vestiging in Den Haag, naar eigen zeggen een flexibele kantoorruimte waar ze slechts met een klein team zitten.) of grote callcenters en handelen eigenlijk alles af via internet. Klanten kunnen inloggen in een eigen account en vinden al hun gegevens, kosten en ook de klantenservice online. Daar moet je als klant natuurlijk wel van houden: voor digibeten is easyEnergy wellicht minder geschikt.

    Heb jij ervaringen met easyEnergy?

    Laat hier jouw review achter met deze nieuwe energieleverancier! Zijn ze echt zo goedkoop als ze zelfs zeggen te zijn? Hoe staat het met de service: Kun je ze wel goed bereiken, zijn ze klantvriendelijk, helpen ze je goed als je ergens niet uit komt of last hebt van een storing? Is de levering betrouwbaar en zeker, zijn er bijvoorbeeld wel eens storingen of juist helemaal niet? En hoe verliep het overstappen, ging dat vlekkeloos of waren er moeilijkheden? Help anderen een weloverwogen keuze te maken om wel of niet over te stappen naar easyEnergy en deel jouw ervaringen met easyEnergy in een review op NederlandReview!

    Lees hier ervaringen van klanten van easyEnergy: hoe beoordelen zij de service, prijzen en levering? Zijn ze echt goedkoop? Lees hun reviews online!

    easyEnergy
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (47)

    6,6
    64% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6,8
    Service
    rating
    6,2
    Prijs
    rating
    6,8
    Leveren
    rating
    6,8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    stroom en gas

    Afsluiten was makkelijk een jaartje terug maar kosten bleken (veel) hoger uit te vallen dan toen ingeschat. Bij navragen zijn ze onbereikbaar, reageren niet per mail. Uiteindelijk iemand gesproken en die bleek van nieuwe stroom (?) te zijn. Voelde me afgepoeiert. Geen aanrader dus.

    Door: Peter de Bie 09-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3
    rating

    gas en licht

    Op aanraden van mijn zwager over gegaan naar deze leverancier.
    WIJ zijn uitermate tevreden op de service, overgang en verdere facturering door EASYENERGY. Wat in de bestelprocedure besproken en voorgesteld werd is nagekomen.
    De facturen van easyenergy zijn duidelijk, transparanten maandelijks sterk inzicht in verbruik.

    Beter dan ten tijden van klant zijn bij NUON die mij twee jaar teruglevering elektra doort de neus heeft geboord met leugens en verschuilen achter collegas, Dat is pas een louge bedrijf.

    Wat je leert door beide wijze van factureren te vergelijken is dat je leert dat de grote boosdoener bij de overheid is. Met nu energie belasting, btw regio en netwerk kosten. Daar ligt de politieke onwil tot het stoppen van het graaien bij de burger.

    Ook als je drastisch je verbruik weet te verminderen, zoals in ons geval, moet je nog op basis van de oude gegevens VOORAF je energie belasting betalen. Die krijg je pas aan het jaar verrekend.

    Wie wij ook spreken NIEMAND snapt de facturering door de energie bedrijven. Wij snappen niet dat het ons zoveel heeft moeten kosten om tot deze conclusie te komen.

    En natuurlijk zullen wij ons jaarverbruik en de verrekening nauwlettend volgen. Dat inmiddels wel. Maar dat is gevoed door de onbetrouwbare overheid met hun energie politiek. Hoe durven ze.

    Door: chris van den Berg 02-09-2019
    Ed Waardenburg 05-09-2019

    Fijn dat het bij jou wel ok is, hier totaal tegenovergestelde. Niet bereikbaar, klopt van geen kant wat ze voorspelden aan verwachte kosten...

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Miskoop

    Ik ben veel duurder uit dan november voorspeld. Verder onbereikbaar voor vragen.

    Door: Wouter 17-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Slechte communicatie en onbereikbaar

    Onbegrijpelijke maandnota’s, absurd bijbetalen op jaarnota en onbereikbaar voor fatsoenlijke uitleg. Wegwezen hier!

    Door: Paul Cornelis 13-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Energie

    Waardeloos

    Door: Patrick 20-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Aanvankelijk ok, maar teleurgesteld

    Aanvankelijk ging het makkelijk om klant te worden maar nu na een jaar de rekening opgemaakt en veel duurder uit. Ik verbruik blijkbaar tijdens de dure uren. Maar ja, ik sta op om zeven uur en kom thuis om zes uur. Dat ga ik niet veranderen en dat is nu wanneer ze het duurste zijn in hun tarief per uur... Probeerde te bellen voor vraag, maar geen gehoor

    Door: Wilbert 16-05-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3
    rating

    Waardeloos

    Slechte klantervaring, duur en onpersoonlijk

    Door: Erik 07-05-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Boevenbende?

    Lijken zich niet aan welke afspraak dan ook te houden. Communicatie over oplossing beneden peil.

    Door: Daan 26-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Slechte ervaring

    Jaarbedrag week toch af, niet bereikbaar voor uitleg

    Door: Gerard de Koning 11-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Is niet goedkoper

    Slordige mails, warrige teksten en uiteindelijk duurder uit gebleken. Geen aanrader dus.

    Door: Dries 09-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Afrekeningen kloppen van geen kant

    Mijn jaarafrekening vol fouten en bovendien behoorlijk afwijkend van voorgespiegelde jaarbedrag bij afsluiten. Voel me bekocht!

    Door: Mathijs de Boer 31-03-2019
    Richard 05-04-2019

    Dag Mathijs, zou je kunnen aangeven wat er niet klopte? Wij moeten nog 740 euro extra betalen! Echt belachelijk...

    Mathijs de Boer 09-04-2019

    Er is mij in de berekening op de website toen ik afsloot een andere jaarbedrag voorgespiegeld dan dat ik daadwerkelijk heb moeten betalen. Terwijl mijn verbruik gelijk gebleven is. Uitleg is dan: de prijzen kunnen stijgen of dalen. Dat is uw risico. Echter, staat er ook in een van hun veelgestelde vragen of flexibele prijzen beter zijn dan vaste prijzen het volgende waar ik me heb door laten leiden: De algemene verwachting in de markt is dat de gemiddelde stroomprijs de komende jaren structureel laag blijft en nog iets verder zal dalen. Dit komt vooral door toename van duurzaam opgewekte stroom die het energienet opkomt, de import van goedkope stroom uit het buitenland en een afnemende vraag naar energie doordat steeds meer Nederlanders duurzamer wonen (zelf stroom opwekken, geen gasaansluiting meer hebben en gebruik maken van stadswarmte) en daardoor minder stroom afnemen. Dat is dus flauwekul, want de prijzen zijn alleen maar gestegen en pas de laatste maand weer aan het dalen. Ik vind deze manier van zaken doen echt niet correct. Verder hadden ze ook een te lage aanname gedaan buiten mijn medeweten om over mijn standaard jaarverbruik, waardoor ik nog een naheffing kreeg op de overheidstarieven die blijkbaar niet per maand worden afgerekend. Kortom, voel me verleid op basis van valse info!

    Gerard de Koning 11-04-2019

    Ik had exact dezelfde ervaring als bovenstaand, geen aanrader dus!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Negeren mijn vraag volledig?!

    Zijn onbereikbaar, nummer is niet te bellen nu ik een vraag heb over mijn (nogal hoge) jaarrekening en op mail reageren ze ook niet. Heb het hier wel mee gehad.

    Door: Harmen van Pelt 27-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Niet doen

    Was goed in het begin met wat handige bespaartips in de mail en duidelijke communicatie maar hoor nu niks meer van ze. alleen maar de dure jaarafrekening. dan ineens hoor je niks meer van ze als ik het niet begrijp waarom ze toch zo duur blijken te zijn. Inmiddels geen klant meer en zou hier niet meer klant willen worden.

    Door: Luca Bruijsma 21-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Geen aanrader

    Jaar klant nu nadat ik ze zag op tv. Is gewoon veel duurder en zijn niet te bereiken als je een vraag hebt.

    Door: Reinier 05-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Valt vies tegen

    Dacht energie per maand af te rekenen voor inkoopprijs. Vond het duur, ben weer overgestapt, krijg ik een eindafrekening waar ik 497 euro moest bijbetalen?! Hoezo per maand afrekenen....? Afzetters dus!

    Door: Gijs Voortman 27-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Geen aanrader

    Na wat twijfel na afsluiten op de website contact gezocht. Maar niet te bereiken. Vervolgens veel emails, sommige met weet ik veel hoeveel linkjes en attachments. En dan een heel ander en veel hoger maandbedrag in de welkom pakket dan er op de site stond. Hier wil je geen seconde meer blijven, ik ben naar de NUON teruggegaan.

    Door: David Dijksma 21-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3
    rating

    Klote service, veel te duur uit

    Vorig jaar met mooie belofte afgesloten en nu veel duurder uit. Onbereikbaar via twitter, reageren gewoon niet op vragen. Dan ben ik er klaar mee en weg er van.
    Krijg ook geen enkele mail meer van hen anders dan de rekening. Ben geen melkkoe maar klant!

    Door: Thabita 08-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Top service!

    Echt netjes... kreeg erg gewoon engergie van!
    Ben weer helemaal opgeladen.

    Weet alleen niet of mijn blauwe boormachine ook werkt op groene stroom.

    Door: Henk 24-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Prima

    Energie is energie. Geen gezeik hiermee en dus prima. Wat kan je er verder van zeggen.

    Door: John 19-03-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Aanvankelijk sceptisch maar alles is prima!

    Wij zitten nu een paar maanden bij Easy Energy en ik moet eerlijk zeggen... het valt me alles mee.

    Ik was nogal sceptisch aanvankelijk. Niet helemaal eerlijk, want ik koos gewoon voor de laagste prijs in energie, maar daardoor ging ik het ook een beetje wantrouwen... want waarom zo goedkoop? Daar moest wel van alles mis mee zijn toch?

    Nou, alles gaat vooralsnog goed. We hebben gewoon stroom en warempel, het was snel afgesloten en aangesloten! De rekeningen kloppen voor ik kan nagaan ook wel en we zijn inderdaad voordeliger uit.

    Communicatie is inderdaad anders, want niet per post, daar kan je aan moeten wennen, maar ik vind het eigenlijk wel schelen in de rompslomp.

    Dus sorry Easy Energy voor het aanvankelijke sceptische denken, maar alles is gewoon prima!

    Door: Sanne 10-03-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Schrijf zelf een review over easyEnergy

    Uw beoordeling