NederlandReview

    Ervaringen GWK Travelex

    Wilt u alles weten over het bekende wisselkantoor? Lees dan snel verder en ontdek wat andere bezoekers zeggen over GWK Travelex. Geld wisselen is ondanks de invoering van de Euro in veel Europese landen nog steeds aan de orde van de dag. Als u naar een land reist waar met andere valuta wordt betaald is het heel verstandig om wat cash geld op zak te hebben. De kans bestaat immers dat u bij aankomst niet direct kunt pinnen om geld op te nemen in de valuta van uw land van bestemming. En ook al hebben veel mensen tegenwoordig een creditcard, op veel plaatsen kunt u daar nog niet mee betalen, vooral bij lokale winkels en horeca. Daarom is het verstandig om u goed te informeren over de valuta van het land van uw bestemming, of dit nu voorvakantie is of voor een zakelijke bespreking.

    Over GWK Travelex

    GWK bestaat al langer dan menigeen misschien denkt. Het eerste kantoor werd geopend in 1927 op het treinstation van Zevenaar aan de Duitse grens. Het doel was uiteraard om het de reizigers gemakkelijk te maken om hun guldens in Duitse Marken om te wisselen. In de jaren daarna kwamen er meer kantoren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de GWK kantoren gesloten. Na de oorlog hervatte het bedrijf zijn werkzaamheden. GWK werd overgenomen door het internationale bedrijf Travelex, dat wereldwijd ruim 1400 kantoren heeft in bijna 30 landen. U kunt dus op heel veel plaatsen bij GWK of een andere partner van Travelex terecht om geld te wisselen. Vandaar dat GWK tegenwoordig bekend staat onder de naam GWK Travelex. Nog steeds vindt u de kantoren op diverse treinstations. Het wisselen van vreemde valuta is ook vandaag de dag het belangrijkste dat GWK Travelex doet. Maar u kunt er ook terecht voor het versturen van contant geld via Western Union, of het contant betalen van een rekening aan diverse bedrijven.

    Tommy James & The Shondells - Mony Mony

    Geld wisselen kan soms noodzakelijk zijn

    Ondanks dat betalingen tegenwoordig steeds vaker via een banpas door middel van pinbetaling gaan of met behulp van een creditcard zijn er nog steeds veel cash betalingen. En als u in een land bent waar niet met de euro wordt betaald is het toch echt handig om cash geld in de plaatselijke valuta beschikbaar te hebben. Als uw pinpas of creditcard niet wordt geaccepteerd kunt u altijd nog met cash betalen. Ook wordt altijd aangeraden om als u naar een niet-euroland reist een bedrag aan plaatselijke valuta mee te nemen voor de eerste uitgaven. Ook kunt u dit geld apart van uw betaalpassen bewaren. Mocht bij voorbeeld uw portefeuille worden gestolen dan heeft u in ieder geval dit bedrag nog achter de hand voor noodzakelijke uitgaven.

    Pas op met lokale wisselkantoren

    Natuurlijk kunt u ook in het land van bestemming geld wisselen. In veel landen vindt u kleine wisselkantoren waar u euro’s of dollars kunt wisselen voor de plaatselijke valuta. Maar de kans dat u hier te veel betaalt en dus te weinig vreemde valuta ontvangt is zeker aanwezig. Dit geldt ook voor hotels die valutawissel aanbieden. Deze bedrijven moeten er immers ook wat aan verdienen en de kans is groot dat u een minder gunstige koers betaalt als u op dit soort locaties uw geld wisselt. Het is dan ook aan te raden om in het buitenland een betrouwbaar wisselkantoor of bankfiliaal te vinden waar u uw valuta kunt wisselen, of gebruik te maken van een geldautomaat. Travelex heeft in veel landen kantoren en garandeert en gunstige koers als u geld wilt wisselen.

    Klachten

    Heeft u een klacht over de service van het GWK Travelex kantoor waar u zaken mee heeft gedaan? Dan kunt u op de website de contactgegevens vinden waar u uw klacht naartoe kunt sturen. Het postadres, e-mailadres en telefoonnummer staan op de website vermeld. Over een klachtenprocedure wordt op de website niet expliciet informatie verstrekt. GWK valt onder de financiële dienstverleners, u kunt zich daarom ook wenden tot een geschillencommissie, maar deze vereist dat u eerst contact opneemt met het bedrijf zelf. Dit is natuurlijk ook wel logisch, als u een klacht heeft is het niet meer dan reëel om het bedrijf in kwestie eerst de gelegenheid te geven op deze klacht te reageren en met een mogelijke oplossing te komen.

    Heeft u ervaringen met GWK Travelex en wilt u deze graag met de bezoekers van NederlandReview delen?

    Dan nodigen wij u van harte uit om een reactie achter te laten op onze website. U helpt er andere bezoekers mee, zij kunnen voordeel hebben van uw beoordeling en mede aan de hand daarvan beslissen of zij wel of geen gebruik willen maken van de diensten van GWK Travelex.

    Hoe beoordelen klanten van GWK Travelex het wisselkantoor en hun diensten zoals geld wisselen, valuta bestellen en de koersconverter? Is het betrouwbaar en veilig?

    GWK Travelex
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (22)

    5
    50% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5.6
    Service
    rating
    5
    Prijs
    rating
    3.8
    Leveren
    rating
    5.4

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over GWK Travelex

    Uw beoordeling

    Makkelijk en goedkoop geld wisselen bij GWK Travelex

    Gisteren teruggekeerd van een weekendje Londen. Aangezien ze in Engeland met de Pond betalen, moest ik dus ander geld hebben. Ik had kunnen wachten tot ik daar op de luchthaven was of alvast geld wisselen op Schiphol, maar de kosten die er dan bovenop komen zijn in mijn beleving altijd veel te hoog. Via een collega kwam ik bij GWK Travelex terecht. Op deze website kun je online alvast geld wisselen, zodat je goed voorbereid op reis kunt. De kosten zijn gunstig en het is allemaal zo geregeld. Indien je niet teveel wilt betalen voor het wisselen van geld, kun je beter gebruikmaken van deze website dan te wisselen op de luchthaven of op de plaats van bestemming.

    Door: D. Dolmans21-11-2016
    Noor28-06-2019

    Op Schiphol zit hetzelfde GWK met dezelfde slechte koersen

    Els02-02-2020

    Zeer slechte koers in Rotterdam Zuid. Bij omwisselen is 1 euro gelijk aan 1 dollar! Dan gevraagd om geen oude biljetten, die worden in grote delen van Afrika niet geaccepteerd, krijg dus biljetten die met de pen beschreven zijn en tevens oud. Geen fijne service.

    Diana07-02-2020

    Mensen blijf weg bij alle GWK winkels. In Den Haag hanteren ze ook 1 euro gelijk aan 1 dollar! Het is echt schandalig. En dan ligt de website er ook al een maand uit.

    Roger10-06-2020

    Terwijl de terrassen al lang weer open zijn, zijn de GWK's behalve die in de grote steden nog altijd dicht. Waarom? Ik ga toch niet even snel naar Eindhoven vanuit Zuid Limburg om wat geld op de SNS te laten storten! Bedroevend.

    lydia19-06-2020

    nou Roger ik geef je gelijk en snap ook niet dat ze nog niet open zijn in het oosten van het land niets open en moeten naar Amsterdam grenzen open er zijn ook mensen die met de auto gaan en niet vliegen doe toch open die kantoren gwk de vakantie begint volgende week

    Sophia08-07-2020

    Begrijp ook niet waarom alles open gaat en gek niet.. al bekend wanneer ze open gaan?

    cialis 20mg17-02-2021

    cialis pill

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Geld wisselen op Schiphol (dollars voor euro's)

    Geld gewisseld op Schiphol, dollars voor euro's.

    Je betaalt daar de hoofdprijs voor, maar het is wel lekker makkelijk en snel. Er stond geen rij, we waren direct aan de beurt.
    De dame achter de balie verpakte het geld netjes voor ons en we konden direct door.

    Volgende keer doen we het online, ik hoorde dat dat goedkoper is dan in een vestiging, maar dit keer kwam het zo uit.

    Door: Sabrien Slager07-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Geld wisselen bij GWK-kantoor

    Ik wissel altijd mijn geld bij een GWK-kantoor als ik naar een buitenland zonder euro's moet. Het is misschien iets duurder dan bij andere wisselkantoren, maar hier weet je tenminste zeker dat je niet wordt afgezet, want dat is mij wel eens gebeurd.

    Door: Jacob Bot21-12-2018
    Remco Boersma09-06-2019

    Iets duurder is een understatement. Vergeleken met een wisselkantoor op het Damrak zijn ze belachelijk veel duurder... 15% minder betalen dan de officiële wisselkoers gaat wat ver. Dat wisselkantoor op het Damrak (Pott Change) kan het met 5% af...

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    0.00

    ik zou 60 euro moeten betalen over 1000 euro aan thai bath (6%) een bath die momenteel op 38.7 bath per euro staat. nu begrijp ik "geen commissie bij online bestelling". ik betaal liever comissie danseze absurdewissel koers

    Door: Richard Roelofsen15-05-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    kuna

    In vestiging Alkmaar zeer beleefd en vriendelijk te woord gestaan. Zelf nog wat extra geld kunnen meenemen. En mooie service met omruilgarantie.

    Door: Pierre17-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    € VK

    Verkoper had alle tijd voor mij en heeft me erg plezierig geholpen. Een goede start van de reis.....

    Door: Bert Piëst09-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Geld ligt voor je klaar

    Handige service dat er geld voor je klaar ligt als je komt wisselen. Ik vind het nog steeds prettig om contant geld bij me te hebben bij aankomst in een vreemd land. Pinnen of VISA kan niet altijd.

    Door: Jonathan Kuijpers30-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    5000 kuna

    Voor 801euro 5000 kuna gekregen.laatste keer dat wij bij een gwk kopen.had ik bij de bank gewisseld was ik voor 674euro klaar.

    Door: Joyce Goossens24-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2.5
    rating

    voor €1020 aan Kuna’s

    We voelen ons echt opgelicht door het GWK Schiphol. Vandaag daar voor €1020 aan Kroatië Kuna gekocht. We kregen uiteindelijk maar 6050 Kuna voor €1020.
    Dus opgelicht in eigen land door het GWK, de koers in Kroatië is veel en veel beter. We zijn bij de neus genomen voor een verschil van €173. Dat je iets betaald aan kosten oke. Maar €173 is pure oplichterij.

    Door: Hugo Weis 05-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Pesos PH

    Dat de gwk oplichters zijn en slechte koers bieden wist ik, maar het was nog slechter dan ik dacht.

    Via moneygram geld versturen naar de filepijnen en dan daar lokaal ophalen is 1 euro 62 pesos.

    Bij de gwk was het 1 euro 47 pesos! Dit kost al snel 100 euro extra...

    Door: jeffrey van nieuwkoop13-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Cop

    Vandaag, 12:15 bij GWK Leiden CS een slechte ervaring. Ik vroeg om storting op een Colombiaanse particuliere bankrekening. GWK dame nam niet de moeite mijn gegevens te bekijken en vroeg waarvoor het geld bestemd is (!). Daarna zei ze dat ze aan een transfer niet wilde/kon meewerken. Advies kon of wilde ze niet geven. Slechte service !

    Door: Anthony Polet29-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Israëlische sjekel

    Voor 300 euro 950 Israëlische sjekel gehaald. Kosten...3,95.
    Echter, kijkend nasr de dagkoers zou ik 1142 sjekel moeten ontvangen. Veel interessante financiële termen worden gebruikt om het bedrog van het GWK af te dekken. In een paar minuten 192 sjekel verschil....EEN DIKKE 50 EURO.....oplichters zijn het. Sluiten dat GWK

    Door: Robert 01-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    Cad voor Euro wisselen

    Vandaag wissel ik mijn CAD voor Euro, van de dag koers heb ik gerekend 1650 CAD is 1131,89 Euro. Maar bij GWK kreeg ik maar 995,78 Euro. Verschil van 136,11 Euro. Dit is toch belachelijk. Ik voel me Opgelicht!!!

    Door: Asep Sumantri14-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Western Union

    GWK Maastricht Centraal Station.
    Slechtste ervaring ooit!!!
    Kwam een klein bedrag ophalen dat vanuit buitenland was overgeboekt. De zure houding van de kassajuf, een herintredende overspannen ambtenaar, was er vanaf het begin op gericht om NIET te hoeven uit te betalen.
    Werd behandeld als de grootste crimineel. Grove schande. Geef ze een pak aan en misbruiken hun machtspositie.
    Vanwege een spelfout in de naam, werd er niet uitbetaald. Zij, en haar nog zuurdere chef, hadden het beste weekend van het jaar!
    Sprak 10 minuten later een vriend, die had exact dezelfde ervaring bij GWK Station Maastricht.
    Sluiten die tent!!!
    De 0 ster waardering werkte niet

    Door: Western Union09-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Euro’s gewisseld voor Kroatische Kuna’s. Gwk rekent 15%!

    ik heb vorige week geld gewisseld. Wilde eigenlijk voor 500 euro aan Kroatische kuna’s wisselen. De man achter het loket vroeg of het iets omhoog afgerond mocht worden ivm de aanwezige biljetten en dat het bedrag mooi rond werd. Zou rond 600 euro worden. Prima. Daarna kon ik het beter naar 660 brengen want dan kreeg ik korting; hoefde ik geen commissie te betalen. Mooi dacht ik. Scheelde me 4,95 euro zag ik later op de bon. Dus de koers kwam op ong. 100kn : 16 euro

    Aangekomen in Kroatië wil je toch weten wat je uitgeeft, dus ik downloadde een appje. Hè? Daar was de koers 13,53. Wacht even; niet ge-update app; daar heb ik niks aan. Even online checken wat de koers is... 13,53!! Wat?

    Dat scheelt mij op dit bedrag 102 euro!?!?!

    Lees ik later hier een vergelijkbare klacht van twee jaar geleden met een onzin reactie van gwk over kosten maken... ze maken dus 15% winst!

    Ik dacht dat gwk een gerenomeerd bedrijf was. Nu ik zie hoe ik ben opgelicht- er mag best winst gemaakt worden, maar dit is niet meer reëel - ga ik nooit meer naar gwk! Beter in het land van je bestemming daar zsm pinnen of naar een bank!

    Slechte zaak dit. En slechte reclame voor gwk. Mij zien ze daar niet meer.

    Door: E. Brouwers17-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    SEK / NOK

    Je krijgt biljetten mee waarvan een week later op de plek van bestemming blijkt dat die uit de roulatie genomen zijn. En bij het GWK wordt alleen maar gevraagd of je meer, meer, meer wilt wisselen en ze wijzen ze natuurlijk niet op het feit dat die biljetten een week later niet geldig meer zijn. Als je dan met die biljetten en de bon terug gaat naar het GWK mag je eerst de wisselkoers naar Euros betalen en vervolgens nog €12 extra kosten omdat je ongeldige biljetten om komt wisselen, die ze zelf nog geen drie weken ervoor hebben uitgegeven. Uiteindelijk zou dat geintje dus ruim €200 gaan kosten. We nemen de biljetten nu weer mee naar Noorwegen; bij de Noorse bank zijn ze kosteloos om te wisselen (maar dat vertelt het GWK je uiteraard ook niet, als je vraagt hoe het op te lossen is). Daarbij nog een onbeschofte medewerker aan de balie ook die lacherig deed over het feit dat wij op vakantie zonder juiste bankbiljetten in de winkel stonden.

    Door: Noor28-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Euros

    + Snel en gemakkelijk
    - Duur.... ¥ 20000 gewisseld waarbij ik uiteindelijk in totaal € 25 ingeleverd heb op de officiële wisselkoers. Jammer genoeg zijn er in Leiden weinig andere opties. Hierbovenop kot nog de commissie...

    Door: Remco Boersms09-06-2019
    NYC NY Moving company24-09-2021

    This is a good suggestion Particularly to those new to the blogosphere. Limited but really precise information and facts… Many thanks for sharing this a single. Essential study submit!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6
    rating

    FAQ

    Is GWK Travelex een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 22 ervaringen geplaatst over GWK Travelex. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5 gekregen, waarbij 50% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is GWK Travelex actief?

    GWK Travelex is vooral actief in de categorie Financieel en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en)

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van GWK Travelex gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.