GWK Travelex

5.3

Bestellen

4.9

Service

3.7

Prijs

5

Levering

53.5%

Zou hier weer kopen

GWK Travelex

Wilt u alles weten over het bekende wisselkantoor? Lees dan snel verder en ontdek wat andere bezoekers zeggen over GWK Travelex. Geld wisselen is ondanks de invoering van de Euro in veel Europese landen nog steeds aan de orde van de dag. Als u naar een land reist waar met andere valuta wordt betaald is het heel verstandig om wat cash geld op zak te hebben. De kans bestaat immers dat u bij aankomst niet direct kunt pinnen om geld op te nemen in de valuta van uw land van bestemming. En ook al hebben veel mensen tegenwoordig een creditcard, op veel plaatsen kunt u daar nog niet mee betalen, vooral bij lokale winkels en horeca. Daarom is het verstandig om u goed te informeren over de valuta van het land van uw bestemming, of dit nu voorvakantie is of voor een zakelijke bespreking.


Over GWK Travelex

GWK bestaat al langer dan menigeen misschien denkt. Het eerste kantoor werd geopend in 1927 op het treinstation van Zevenaar aan de Duitse grens. Het doel was uiteraard om het de reizigers gemakkelijk te maken om hun guldens in Duitse Marken om te wisselen. In de jaren daarna kwamen er meer kantoren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de GWK kantoren gesloten. Na de oorlog hervatte het bedrijf zijn werkzaamheden. GWK werd overgenomen door het internationale bedrijf Travelex, dat wereldwijd ruim 1400 kantoren heeft in bijna 30 landen. U kunt dus op heel veel plaatsen bij GWK of een andere partner van Travelex terecht om geld te wisselen. Vandaar dat GWK tegenwoordig bekend staat onder de naam GWK Travelex. Nog steeds vindt u de kantoren op diverse treinstations. Het wisselen van vreemde valuta is ook vandaag de dag het belangrijkste dat GWK Travelex doet. Maar u kunt er ook terecht voor het versturen van contant geld via Western Union, of het contant betalen van een rekening aan diverse bedrijven. 


Geld wisselen kan soms noodzakelijk zijn

Ondanks dat betalingen tegenwoordig steeds vaker via een banpas door middel van pinbetaling gaan of met behulp van een creditcard zijn er nog steeds veel cash betalingen. En als u in een land bent waar niet met de euro wordt betaald is het toch echt handig om cash geld in de plaatselijke valuta beschikbaar te hebben. Als uw pinpas of creditcard niet wordt geaccepteerd kunt u altijd nog met cash betalen. Ook wordt altijd aangeraden om als u naar een niet-euroland reist een bedrag aan plaatselijke valuta mee te nemen voor de eerste uitgaven. Ook kunt u dit geld apart van uw betaalpassen bewaren. Mocht bij voorbeeld uw portefeuille worden gestolen dan heeft u in ieder geval dit bedrag nog achter de hand voor noodzakelijke uitgaven.


 


Pas op met lokale wisselkantoren

Natuurlijk kunt u ook in het land van bestemming geld wisselen. In veel landen vindt u kleine wisselkantoren waar u euro’s of dollars kunt wisselen voor de plaatselijke valuta. Maar de kans dat u hier te veel betaalt en dus te weinig vreemde valuta ontvangt is zeker aanwezig. Dit geldt ook voor hotels die valutawissel aanbieden. Deze bedrijven moeten er immers ook wat aan verdienen en de kans is groot dat u een minder gunstige koers betaalt als u op dit soort locaties uw geld wisselt. Het is dan ook aan te raden om in het buitenland een betrouwbaar wisselkantoor of bankfiliaal te vinden waar u uw valuta kunt wisselen, of gebruik te maken van een geldautomaat. Travelex heeft in veel landen kantoren en garandeert en gunstige koers als u geld wilt wisselen.


Klachten

Heeft u een klacht over de service van het GWK Travelex kantoor waar u zaken mee heeft gedaan? Dan kunt u op de website de contactgegevens vinden waar u uw klacht naartoe kunt sturen. Het postadres, e-mailadres en telefoonnummer staan op de website vermeld. Over een klachtenprocedure wordt op de website niet expliciet informatie verstrekt. GWK valt onder de financiële dienstverleners, u kunt zich daarom ook wenden tot een geschillencommissie, maar deze vereist dat u eerst contact opneemt met het bedrijf zelf. Dit is natuurlijk ook wel logisch, als u een klacht heeft is het niet meer dan reëel om het bedrijf in kwestie eerst de gelegenheid te geven op deze klacht te reageren en met een mogelijke oplossing te komen.


Heeft u ervaringen met GWK Travelex en wilt u deze graag met de bezoekers van NederlandReview delen?

Dan nodigen wij u van harte uit om een reactie achter te laten op onze website. U helpt er andere bezoekers mee, zij kunnen voordeel hebben van uw beoordeling en mede aan de hand daarvan beslissen of zij wel of geen gebruik willen maken van de diensten van GWK Travelex.


Hoe beoordelen klanten van GWK Travelex het wisselkantoor en hun diensten zoals geld wisselen, valuta bestellen en de koersconverter? Is het betrouwbaar en veilig?

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

starstarstarstarstar

Service

starstarstarstarstar

Prijs

starstarstarstarstar

Levering

starstarstarstarstar

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (43)

US dollars aankopen..nooit weer!

Op 7 febr jl op Schiphol 1000 dollars gekocht, de koers was 0.89 ik vond dat weinig maar de medewerkster verzekerde mij dat dat koers was. Ik betaalde 1116.07 euro plus 13,00 euro commissie. Eenmaal op plaats van bestemming bekeek ik de site van Travelex en zag daar een koers van 0.98.. Pure oplichting in mijn beleving! nooit weer Travelex, gewoon met je pinpas of creditcard in het buitenland betalen, veel makkelijker en goedkoper! Opdoeken die wisselkantoren!

E

emma

11-02-2024

1forum

Geld wisselen

Pure oplichting bij GWK Travelex. Ik snap niet waarom er geen autoriteiten zijn die hier tegen optreden

J

Jan

16-09-2023

0forum

Dollars voor euro’s

Rekenen een criminele wisselkoers. $1 kost €1,10

S

Sjors

11-09-2023

0forum

Valuta

Engelse ponden besteld.een veel te hoge koers betaald! En wat een onvriendelijk personeel!Absoluut geen aanrader

M

Marjolein

29-08-2023

0forum

Wel commissie

Slogan is Geen bestelkosten. 0% commissie. Betere wisselkoers! Echter voor 1 euro krijg je 1 dollar. Terwijl koers op dit moment is 1 euro = 1,10dollar. Commissie is 10% dus. Begrijp dat dit bedrijf iets in rekening moet brengen, maar pas dan ook de slogan aan.

C

Chris

31-07-2023

0forum

USD 25,00 gewisseld naar Euros

Probeerde $26,00 naar Euros te wisselen. Om een voor mij onduidelijke reden werd een $1,00 biljet niet geaccepteerd. Volgens reputabele Oanda Currency Coverter site xou ik €22,26 moeten ontvangen. Ik ging weg met iets van €15,00 en nog wat. Legale diefstal. Ik kom hier nooit meer. Volgens mij zijn er helaas geen alternatieven. Dan nog een chagrijnig mens aan de balie. Volgende keer stop ik het wel in een kerkpot of zo. Wat een droevenis om voor zo'n club te moeten werken.

A

Antonio van Lomwel

17-07-2023

0forum

Euro’s wisselen voor Ponden

GWK trekt je leeg, online wisselkoers is anders dan bij het kantoor. De normale mensen ziet dit niet en trapt hier in. Je kunt beter in het land pinnen dan naar het GWK gaan. Legitieme oplichting

H

Henkie

04-06-2023

0forum

Geld gepind bij geldautomaat in Brisbane

Dit zijn de grootste oplichters die er zijn. Belachelijke provisies, ook voor gewone opnames uit de geldautomaat.

H

Henk

25-02-2023

0forum

Ijslandse kronen

Belachelijke koers, 230 euro gewisseld en maar liefst 80 euro kwijt door koersen en kosten, dus zo'n 30% verlies. Doe dit nooit meer, gewoon pinnen bij aankomst!

P

Petra

24-02-2023

0forum

spaar- en beleggingsrekening.

het is een geweldig financieel platform, maar er zijn andere betere opties als het gaat om beleggen. Ik ben een gepensioneerde econoom, hoofdonderzoeker en hoofd van de Crypto Mining &Trading Division hier bij het Cryptocurrency Institute. Als je het zat bent om "standaard" marktrendementen van 10% of minder per jaar te krijgen, dan moet je heel goed lezen wat ik je hierna ga onthullen. U kunt uw inkomsten met bijna 100% verhogen en verhogen En het enige wat u hoeft te doen is contact opnemen met deze cryptogod aka bitcoin digger. Afhankelijk van met hoeveel u de investering begint, kunt u tot 3btc krijgen in minder dan 6 maanden. Ik heb jaren in deze industrie gewerkt, zowel in de banksector als aan de academische kant, zoals theoretisch onderzoek en analyse, tot persoonlijk toezicht houden op cryptocurrency-dagtransacties in de echte wereld, ICO's omdraaien, arbitrage en cryptocurrency-mining. stuur een sms naar e-mail bitcoindigger86 @gmail .com

J

Jane Mache

30-10-2022

0forum

Kuna (valuta)

Veel te veel betaald... Ik had niet verwachtel dat het zo enorm duur zou zijn.

T

Thijs

12-08-2022

0forum

Ge

Extreem hoge kosten worden gerekend bij GWK Travelex. Misleidende informatie op de website! De kosten worden verdisconteerd in de gehanteerde wisselkoers. Deze zijn minimaal 25%! Diefstal! Je kunt beter pinnen in het betreffende land, dan is de koers veel beter, dan geld wisselen bij GWK Travelex. Misleidend!

N

N Broek

07-07-2022

0forum

Wisselen

Prima advies gehad om terug wissel verzekering te nemen voor €4.95 kreeg daardoor €35 meer terug. Voor mijn dollars.

W

W Visse

19-05-2022

0forum

Dollars

Top service, goeie uitleg en goed personeel

D

Daan

14-04-2022

0forum

NIX

Ze naaien je waar je bij staat en je kant maarliefst op 500 euro 77 euro verliezen aan dit kantoor PAS OP !

R

Ramon

28-03-2022

0forum

Euro's ingeruild voor pesos

Waardeloos ga niet naar GWK traveler voor 1000 euro aan Mexicaanse peso gewisseld nog gevraagd aan meneer wat de provisie was waarop mij werd verteld niks meneer vervolgens er achter komen dat het maar 776euro waard was bijna 1/4 moeten inleveren bij deze oplichters. En men mij nog waarschuwen dat ik er om moest denken in mexico nou nee dus....

D

Dirk frowijn

08-03-2022

0forum

Cash dollars naar euro's

Gisteren bij het GWK in Arnhem cash dollars naar euro's gewisseld. Voor 900 dollar had ik 703,50 euro gekregen. Toen ik eenmaal thuis was begon ik toch te twijfelen. En ja hoor; girale wisselkoers was 1,13; bij het GWK dus 1,27. Zomaar 100 euro verdampt. Bij toeristische plekken in het buitenland wist ik dat je moest opletten met oplichterij met wisselen van het geld; maar in Nederland..... Gelukkig zal straks crypto / digitaal geld dit soort oplichters bedrijfjes de das om doen.

J

J. Van Weerd

24-02-2022

0forum

dollars

Bij het GWK kantoor in Arnhem was Henriette erg vriendelijke en meedenkend met mij als moeder van een zoon die 3 maanden van huis zal gaan blijven. Review kaartje lukte me met QR code niet

J

Josefine

19-01-2022

0forum

Storting

Zo prettig geholpen door Nicolette. Deze dame heeft mij op aangename wijze geholpen. Zij verdient 5 sterren❗️

C

Claire de Beijer

28-12-2021

0forum

turkse lira's

Op het moment van bestellen stond de euro lira verhouding 1/16,5 Ik dus voor €200 besteld wat helemaal geen groot bedrag is, krijg ik een belletje ja ik ga het niet deze week kunnen leveren, wilt u het nog wel. Ik al aangegevn dat ik het pas in januari 2022 nodig heb. Dus een afspraak gemaakt voor de 1e week van januari. Krijg ik 1 dag later weer een belletje, ww kunnen het bedrag niet leveren. De rating stond op dat moment 1/11 lira. Dus als het gwk niet uikomt dan laten ze je gewoon in de kou staan en annuleren ze je order. Ik ga hier nog een klacht over indienen bij kifid.!

J

joey

27-12-2021

0forum