NederlandReview

  Ervaringen Openbank

  Je hebt misschien weleens een tram voorbij zien rijden met daarop reclame voor Openbank. Maar wat is Openbank eigenlijk? Waarom is deze bank vernieuwend? En wat hebben ze te maken met duurzaamheid en goede doelen?

  NederlandReview was ook benieuwd, dus we presenteren hier wat we over deze bank te weten zijn gekomen en roepen op klanten hun ervaringen met Openbank te delen. Want alleen zo komen we erachter waar deze bank precies voor staat en of jij je hier moet aanmelden.

  Wat is Openbank?

  Zoals de naam al aangeeft: Openbank is een bank. Het is onderdeel van de Santander Group. Als Europese bank moet het voldoen aan allerlei beschermingsmaatregelen, zoals de Europese wet 2014/49/EU. Daardoor ben je beschermd, mocht deze bank bijvoorbeeld problemen krijgen als er weer een financiële crisis uitbreekt.

  Op de website van Openbank kun je bekijken wie precies achter Openbank zit. Daar is te zien dat er diversiteit in de boardroom heerst: het halve managementteam bestaat uit vrouwen.

  Wired besteedde jaren geleden al aandacht aan hoe je een digitale bank kunt oprichten. Was dit misschien een inspiratiebron voor Openbank?

  Wat betekent het voor klanten dat Openbank "100% digitaal" is?

  Anders dan de meeste banken is Openbank een 100% digitale bank, naar eigen zeggen is het zelfs de "grootste 100% digitale bank van Europa". Maar wat betekent dat voor klanten?

  Het betekent vooral dat deze bank geen fysieke kantoren heeft die je als klant kunt bezoeken. Hier regel je alles dus via de website en via de app. Wel kun je de bank nog telefonisch bereiken: tussen 8:00 en 22:00, 365 dagen per jaar.


  Welke diensten biedt Openbank aan?
  Openbank biedt allerlei extra diensten aan om klanten aan te trekken en te binden. Zo kun je als klant zelf kiezen hoe jouw betaalpas eruit ziet: je kiest zelf een ontwerp. Bovendien is de betaalpas gratis.

  Wat is het verschil tussen de Welkom Spaarrekening en de Open Spaarrekening?
  Net als bij veel andere banken kun je bij Openbank een spaarrekening openen. Je kunt dan kiezen tussen een Welkom Spaarrekening en een Open Spaarrekening.

  De Welkom Spaarrekening is voor nieuwe klanten; hier krijg je 2% rente, een gratis betaalpas en een travel card plan. Ook de Open Spaarrekening kun je gratis openen, onderhouden en opzeggen. Hier krijg je "tot 0.20% rente", aldus Openbank zelf. Geld kun je op elk moment opnemen.

  Welke technische snufjes heeft Openbank nog meer?
  Je kunt bij Openbank ook beleggen. Dat kun je doen via de zogenaamde Robo-Advisor; daarmee kun je automatisch investeren.

  Via jouw smartphone kun je contacloos pinnen vanaf jouw rekening van Openbank. In de app kun je verschillende betaalpassen onderbrengen en bijvoorbeeld ook PIN- en CVV-codes bewaren. Ook kun je zo een betaalpas blokkeren.

  Werkt Openbank samen met goede doelen?

  Elke keer dat je betaalt met je bankpas van Openbank, kun je een ngo naar keuze steunen. Het bedrag van je betaling wordt dan afgerond. Ook kun je zogenoemde solidariteitsoverboekingen uitvoeren naar een stichting of ngo, die je dan kunt selecteren uit een lijst van ngo's en stichtingen waar Openbank mee samenwerkt; goede doelen die hulp geven aan kinderen, armoede bestrijden of hulp in conflictregio's bieden.

  Heb jij ervaring met Openbank?

  Deel dan nu jouw mening op NederlandReview! Met een reviewlaat je weten aan anderen of jij het een goed idee vindt om zaken te doen met deze bank. Hoe heb jij de service ervaren bijvoorbeeld? Is de app gemakkelijk te gebruiken? En werkt de betaalpas wel overal? Deel nu jouw ervaringen met Openbank op NederlandReview!

  Openbank
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (7)

  6.4
  71% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  6.2
  Service
  rating
  5.4
  Prijs
  rating
  7.8
  Leveren
  rating
  6.2

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Openbank

  Uw beoordeling

  Gratis Betaalrekening

  Tevreden klanten laten vaak niet van zich horen in reviews.
  Bij deze wil ik daar van afwijken.
  Mijn 1e vraag hoe kan het dat een bank betaalrekening gratis is?
  Het klassieke verdienmodel van banken ligt op zijn gat.
  Dat heeft te maken met allerlei nieuwe Europese regelgeving. PSD1 en 2. De banken gaan over op nieuwe verdienmodellen: volledig online. Brede online dienstenpakket en gebruik van klantendata voor het aanbieden van nieuwe diensten.
  Even de feiten:
  Gratis betaalrekening, gratis pinpas, gratis prepaid creditcard.
  Onderdeel van deposito garantiestelsel. 2% rente op de eerste € 5000 inleg.
  Nadelen op een rijtje. De mensen vertrouwen geen buitenlandse IBAN rekeningnummers. Bij open bank krijg je een Spaans iban nummer. Open bank doet niet aan iDeal betalingen.
  Nu mijn ervaringen: binnen 3 dagen een actieve rekening zonder Gedoe met papieren of het overleggen van bankafschriften. De gehele aanvraag en afhankelijk gaat digitaal online en alleen je paspoortnummer is nodig. De APP is een feest van intuïtieve slimme bediening. Daar kunnen veel banken een voorbeeld aan nemen.
  Geen gebruik van digipassen voor het autoriseren van transacties, alleen bij grote bedragen een 2 way authenticatie met bijv SMS op je smartfoon. Als laatste, ik kreeg binnen 1 minuut een medewerker aan de telefoon op Koningsdag. Werkelijk een koninklijke behandeling was mijn deel. Snel en accuraat zijn hun antwoorden. Ook ik wantrouw financiële instellingen maar ik heb bij de Openbank bank nog geen negatieve ervaringen gehad noch nadelige (lees) dure diensten af moeten nemen.

  Door: DeSchreut27-04-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Gewoon goed

  Al een hele tijd klant bij OpenBank. Werkt goed en snel. Wel wennen aan de manier waarop men het totaal solda weergeeft (bruto bestedingslimiet, terwijl NL netto bestedingslimiet aangeeft). Het gemis van betalen via IDeal is wel iets wat ik mis, betalen via de CC gaat natuurlijk ook wel, maar is minder gebruikelijk in NL.
  Qua beveiliging, tjs ben niet opgeleid in deze materie, geloof dat z'n grote bank het best voor elkaar heeft.
  Zou ik OpenBank aanraden? Ja ik heb dat ook gedaan.
  In het begin liep ik wel eens tegen discriminatie aan, dat de betaling via een Spaansbankrekening niet werd geaccepteerd, maar dat is bij de meeste bedrijven wel in orde. Let er wel op dat o.a Vodafone een nieuw abonnement niet aangaan als je met een buitenlandserekening aankomt zetten!!

  Door: Iasiw20-11-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Rekening geopend alles overgezet

  Super mooie app

  Fijne & vriendelijke klantenservice

  Geen Ideal maar daar hebben ze ook weer aan gedacht door een cc aan te bieden voor slechts € 1.99 verzend kosten .

  Bedankt openbank

  Door: Kd17-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Openbank betaalpas

  + gratis pinbetaling in EU

  - gekd opnemen in EU kost wel gekd vanaf 1e keer. Dit itt wat Openbank beweerd (((

  Door: John Molen14-11-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  4.5
  rating

  rekening openbank

  Wat een slechte klantenservice, niemand thuis.
  Per abuis drie maal een verkeerde code ingetoetst en de rekening is geblokkeerd. Perfect toch. Maar om dan weer aan een nieuwe code te komen is een giga probleem. eerst wordt er een nieuwe toegangscode verstuurd duurt 10 dagen. Als deze dan nog niet binnen is kan het wel 15 a 16 werkdagen duren. (je kunt al die tijd niet op je rekening). Als er na 20 dagen nog niets binnen is kun je via mail een code aanvragen schriftelijk met foto paspoort en selfie met dagtekening. Dan spant de kroon en krijg je een telefoontje dat ze de foto's niet kunnen lezen of je ze nog een keer kunt versturen met een goede telefoon. Ik werk met een apple en deze maakt uitstekende foto's alleen de apparatuur bij open bank is waarschijnlijk verouderd. dus nogmaals verstuurd en maar weer wachten. heb ondertussen een andere rekening geopend bij een ANDERE BANK en zal zodra het mogelijk is al mijn geld waarover ik niet kan beschikken van deze klote bank afhalen.

  Door: van Hees04-10-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3.5
  rating

  Zeer slechte bank

  Pluspunt: hoge spaarrente

  Minpunten: Als je de klantenservice belt dan vragen ze alles wat de campagne van Nederlandse overheid en veilig bankieren afraadt te doen. Ik heb dit telefonische aangeven, maar deze medewerker intereseerde het allemaal niet. Er is geen iDeal, alle online betalingen kun je alleen afrekenen met credit card waar een hoge toeslag op zit. Ook dit aangegeven, maar dat was niet hun probleem.

  Tevens voelde ik me zeer gediscrimineerd en dit heb ik aangegeven, met resultaat dat ik keihard werd uitgelachen door deze medewerker.
  Ik moest niet zeiken.

  Zeer slechte bank en zeker een afrader.

  Door: Elias29-03-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  geen aankoop

  na het vervullen van alle formaliteiten kreeg ik een mail : gefeliciteerd de procedure is afgerond, vervolgens een mail dat er nog zaken ontbraken, welke stond er niet bij.Vervolgens een mail of ik wilde bellen.Het geluid op de telefoonlijn was zo slecht dat ik het maar opnieuw geprobeerd heb,ook deze lijn was zeer slecht.
  Wat bleek er ontbrak een cijfer van mijn paspoortnummer, zij konden dat niet corrigeren. Ik diende de hele aanvraag opnieuw te doen !!
  Een en ander voor mij een reden maar niet verder in zee te gaan met deze bank

  Door: FRED VAN DEN BROEK18-02-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  FAQ

  Is Openbank een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 7 ervaringen geplaatst over Openbank. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6.4 gekregen, waarbij 71% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Openbank actief?

  Openbank is vooral actief in de categorie Financieel en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Sparen, Beleggen, Geld overmaken & geld wisselen, Creditcards & Bankpassen

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Openbank gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.