NederlandReview

  Ervaringen Openbank

  Je hebt misschien weleens een tram voorbij zien rijden met daarop reclame voor Openbank. Maar wat is Openbank eigenlijk? Waarom is deze bank vernieuwend? En wat hebben ze te maken met duurzaamheid en goede doelen?

  NederlandReview was ook benieuwd, dus we presenteren hier wat we over deze bank te weten zijn gekomen en roepen op klanten hun ervaringen met Openbank te delen. Want alleen zo komen we erachter waar deze bank precies voor staat en of jij je hier moet aanmelden.

  Wat is Openbank?

  Zoals de naam al aangeeft: Openbank is een bank. Het is onderdeel van de Santander Group. Als Europese bank moet het voldoen aan allerlei beschermingsmaatregelen, zoals de Europese wet 2014/49/EU. Daardoor ben je beschermd, mocht deze bank bijvoorbeeld problemen krijgen als er weer een financiële crisis uitbreekt.

  Op de website van Openbank kun je bekijken wie precies achter Openbank zit. Daar is te zien dat er diversiteit in de boardroom heerst: het halve managementteam bestaat uit vrouwen.

  Wired besteedde jaren geleden al aandacht aan hoe je een digitale bank kunt oprichten. Was dit misschien een inspiratiebron voor Openbank?

  Wat betekent het voor klanten dat Openbank "100% digitaal" is?

  Anders dan de meeste banken is Openbank een 100% digitale bank, naar eigen zeggen is het zelfs de "grootste 100% digitale bank van Europa". Maar wat betekent dat voor klanten?

  Het betekent vooral dat deze bank geen fysieke kantoren heeft die je als klant kunt bezoeken. Hier regel je alles dus via de website en via de app. Wel kun je de bank nog telefonisch bereiken: tussen 8:00 en 22:00, 365 dagen per jaar.


  Welke diensten biedt Openbank aan?
  Openbank biedt allerlei extra diensten aan om klanten aan te trekken en te binden. Zo kun je als klant zelf kiezen hoe jouw betaalpas eruit ziet: je kiest zelf een ontwerp. Bovendien is de betaalpas gratis.

  Wat is het verschil tussen de Welkom Spaarrekening en de Open Spaarrekening?
  Net als bij veel andere banken kun je bij Openbank een spaarrekening openen. Je kunt dan kiezen tussen een Welkom Spaarrekening en een Open Spaarrekening.

  De Welkom Spaarrekening is voor nieuwe klanten; hier krijg je 2% rente, een gratis betaalpas en een travel card plan. Ook de Open Spaarrekening kun je gratis openen, onderhouden en opzeggen. Hier krijg je "tot 0.20% rente", aldus Openbank zelf. Geld kun je op elk moment opnemen.

  Welke technische snufjes heeft Openbank nog meer?
  Je kunt bij Openbank ook beleggen. Dat kun je doen via de zogenaamde Robo-Advisor; daarmee kun je automatisch investeren.

  Via jouw smartphone kun je contacloos pinnen vanaf jouw rekening van Openbank. In de app kun je verschillende betaalpassen onderbrengen en bijvoorbeeld ook PIN- en CVV-codes bewaren. Ook kun je zo een betaalpas blokkeren.

  Werkt Openbank samen met goede doelen?

  Elke keer dat je betaalt met je bankpas van Openbank, kun je een ngo naar keuze steunen. Het bedrag van je betaling wordt dan afgerond. Ook kun je zogenoemde solidariteitsoverboekingen uitvoeren naar een stichting of ngo, die je dan kunt selecteren uit een lijst van ngo's en stichtingen waar Openbank mee samenwerkt; goede doelen die hulp geven aan kinderen, armoede bestrijden of hulp in conflictregio's bieden.

  Heb jij ervaring met Openbank?

  Deel dan nu jouw mening op NederlandReview! Met een reviewlaat je weten aan anderen of jij het een goed idee vindt om zaken te doen met deze bank. Hoe heb jij de service ervaren bijvoorbeeld? Is de app gemakkelijk te gebruiken? En werkt de betaalpas wel overal? Deel nu jouw ervaringen met Openbank op NederlandReview!

  Openbank
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (0)

  10
  100% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  10
  Service
  rating
  10
  Prijs
  rating
  10
  Leveren
  rating
  10

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Openbank

  Uw beoordeling

  FAQ

  Is Openbank een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 0 ervaringen geplaatst over Openbank. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 10 gekregen, waarbij 100% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Openbank actief?

  Openbank is vooral actief in de categorie Financieel en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Sparen, Beleggen, Geld overmaken & geld wisselen, Creditcards & Bankpassen

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Openbank gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.