bunq

7.3
7.5

Bestellen

7.4

Service

7.1

Prijs

7.4

Levering

76.4%

Zou hier weer kopen

bunq

Bunq noemt zich "bank of the free", maar wat bedoelen ze daarmee? Is deze bank anders dan andere banken, zoals ABN-Amro of de Rabobank? Wat doen ze dan anders? Waarom zou jij met bunq in zee willen gaan, wat zijn de voordelen, en zijn er ook nadelen of risico's? De beste manier om hier achter te komen, is door het te vragen aan hun eigen klanten. Want wat vinden de klanten van bunq: zijn ze tevreden, hebben ze klachten? Lees hun ervaringen hier op NederlandReview!

Wat is bunq?

Bunq heeft zichzelf in de markt gezet als de bank die haar klanten veel vrijheid geeft. Vandaar die zelfbedachte ondertitel of slogan: "bank of the free". Bij bunq kunnen klanten hun geld zoveel mogelijk vrij besteden, beheren, sparen en investeren.

Dus geen balie met enge mannetjes die jou zeggen hoe jij je geld moet uitgeven en waarin jij moet investeren of beleggen, wat voor sommige mensen een beetje een stereotiep beeld van een bank is, maar een mobiele bank waar jij met een app je eigen geldzaken regelt. Dat is althans het idee, of het model waarmee bunq werkt.

Geschiedenis van bunq

Bunq werd opgericht in 2015, door ondernemer Ali Niknam, die eerder internetbedrijf TransIP had opgericht. De overstap naar een ouderwetse bank lijkt misschien een grote verandering, maar dat valt wel mee als je het karakter van bunq bekijkt. bunq doet namelijk alles online. Dus eigenlijk is het, net als TransIP, evengoed een internetbedrijf.

Bunq is een Nederlands product, maar is inmiddels actief in meerdere landen. In 2017 begon het in Duitsland en Oostenrijk, later volgden Italië, Spanje en Frankrijk. In 2019 werden daar nog België en Ierland aan toegevoegd.

Een mobiele bank: wat betekent dat?

Bunq is een zogenaamde mobiele bank. Dat betekent dat de communicatie vooral plaatsvindt via jouw telefoon, want een mobiele bank heeft in de regel geen kantoor, dus alles verloopt online. 

Helemaal van deze tijd hebben ze een speciale app, zowel verkrijgbaar bij Google Play als in de App Store, Deze app wordt regelmatig geüpdatet op basis van de ideeën van klanten voor nieuwe features. 

Vanuit de app krijg je onder andere realtime push notificaties voor elke keer dat er een transactie plaatsvindt, je een pasbetaling doet of een automatische incasso wordt uitgevoerd. Zo ben je dus steeds op de hoogte, als je dat fijn vindt.

Voordelen en nadelen van mobiel bankieren

Niet iedereen is fan van mobiel bankieren; sommige mensen vinden het nu eenmaal prettiger om het kantoor van hun bank te kunnen bezoeken om hun geldzaken te regelen. 

Andere mensen zweren juist bij het gemak van alles online kunnen regelen en je dus niet aan de openingstijden van de bank te hoeven houden. Ook lijken de kosten lager bij een mobiele bank, simpelweg omdat die bank geen dure panden en minder personeel hoeft te onderhouden.

Om een zo goed mogelijke keuze te kunnen maken, is het verstandig om de ervaringen van de klanten van bunq te lezen. Ook kun je bijvoorbeeld het verslag van de Consumentenbond over bunq lezen.

 

Wat zijn de ervaringen van klanten van bunq? 

Ben jij benieuwd naar de ervaringen van de klanten van bunq? Lees dan hun reviews op deze pagina. 

Heb jij zelf ervaring met bunq? Laat dan zelf jouw mening achter! Vertel bijvoorbeeld hoe het gebruik van de app jou bevalt, of je weleens een klacht hebt gehad en hoe bunq daarmee omging of dat je een mooi verhaal hebt over een ervaring die jij had met bunq. Wij lezen graag jouw ervaring!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Bestellen

starstarstarstarstar

Service

starstarstarstarstar

Prijs

starstarstarstarstar

Levering

starstarstarstarstar

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (56)

Anderen bekeken ook