NederlandReview

  Ervaringen bunq

  Bunq noemt zich "bank of the free", maar wat bedoelen ze daarmee? Is deze bank anders dan andere banken, zoals ABN-Amro of de Rabobank? Wat doen ze dan anders? Waarom zou jij met bunq in zee willen gaan, wat zijn de voordelen, en zijn er ook nadelen of risico's? De beste manier om hier achter te komen, is door het te vragen aan hun eigen klanten. Want wat vinden de klanten van bunq: zijn ze tevreden, hebben ze klachten? Lees hun ervaringen hier op NederlandReview!

  Wat is bunq?

  Bunq heeft zichzelf in de markt gezet als de bank die haar klanten veel vrijheid geeft. Vandaar die zelfbedachte ondertitel of slogan: "bank of the free". Bij bunq kunnen klanten hun geld zoveel mogelijk vrij besteden, beheren, sparen en investeren.

  Dus geen balie met enge mannetjes die jou zeggen hoe jij je geld moet uitgeven en waarin jij moet investeren of beleggen, wat voor sommige mensen een beetje een stereotiep beeld van een bank is, maar een mobiele bank waar jij met een app je eigen geldzaken regelt. Dat is althans het idee, of het model waarmee bunq werkt.

  De presentatie van Update 12 van de app van bunq, vanuit het DeLaMar Theater in Amsterdam

  Geschiedenis van bunq

  Bunq werd opgericht in 2015, door ondernemer Ali Niknam, die eerder internetbedrijf TransIP had opgericht. De overstap naar een ouderwetse bank lijkt misschien een grote verandering, maar dat valt wel mee als je het karakter van bunq bekijkt. bunq doet namelijk alles online. Dus eigenlijk is het, net als TransIP, evengoed een internetbedrijf.

  Bunq is een Nederlands product, maar is inmiddels actief in meerdere landen. In 2017 begon het in Duitsland en Oostenrijk, later volgden Italië, Spanje en Frankrijk. In 2019 werden daar nog België en Ierland aan toegevoegd.

  Een mobiele bank: wat betekent dat?

  Bunq is een zogenaamde mobiele bank. Dat betekent dat de communicatie vooral plaatsvindt via jouw telefoon, want een mobiele bank heeft in de regel geen kantoor, dus alles verloopt online.

  Helemaal van deze tijd hebben ze een speciale app, zowel verkrijgbaar bij Google Play als in de App Store, Deze app wordt regelmatig geüpdatet op basis van de ideeën van klanten voor nieuwe features.

  Vanuit de app krijg je onder andere realtime push notificaties voor elke keer dat er een transactie plaatsvindt, je een pasbetaling doet of een automatische incasso wordt uitgevoerd. Zo ben je dus steeds op de hoogte, als je dat fijn vindt.

  Voordelen en nadelen van mobiel bankieren

  Niet iedereen is fan van mobiel bankieren; sommige mensen vinden het nu eenmaal prettiger om het kantoor van hun bank te kunnen bezoeken om hun geldzaken te regelen.

  Andere mensen zweren juist bij het gemak van alles online kunnen regelen en je dus niet aan de openingstijden van de bank te hoeven houden. Ook lijken de kosten lager bij een mobiele bank, simpelweg omdat die bank geen dure panden en minder personeel hoeft te onderhouden.

  Om een zo goed mogelijke keuze te kunnen maken, is het verstandig om de ervaringen van de klanten van bunq te lezen. Ook kun je bijvoorbeeld het verslag van de Consumentenbond over bunq lezen.


  Wat zijn de ervaringen van klanten van bunq?

  Ben jij benieuwd naar de ervaringen van de klanten van bunq? Lees dan hun reviews op deze pagina.

  Heb jij zelf ervaring met bunq? Laat dan zelf jouw mening achter! Vertel bijvoorbeeld hoe het gebruik van de app jou bevalt, of je weleens een klacht hebt gehad en hoe bunq daarmee omging of dat je een mooi verhaal hebt over een ervaring die jij had met bunq. Wij lezen graag jouw ervaring!

  bunq
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (8)

  5.6
  63% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  5.8
  Service
  rating
  5.8
  Prijs
  rating
  4.6
  Leveren
  rating
  6

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Ervaring met Bunq


  Positief is dat ze een next-generation bank zijn met allemaal hippe nieuwe technieken. Daarmee forceren ze andere, grotere banken om mee te gaan. Zoals Apple Pay. Ik vind het tof dat ze hier voorlopen en allemaal technische snufjes al snel aanbieden.

  Negatief is dat ze tegenwoordig erg duur zijn. Vroeger was dat anders. Ik ben zelf op tijd ingestapt en betaal dus niet zo veel, maar voor nieuwe klanten vind ik het erg duur hier.

  Ik zit zelf een jaar ofzo bij Bunq nu.

  Door: Willem 23-10-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  futuristisch!

  futuristisch bedrijf!
  eindelijk een bedrijf die lekker meedoet met nieuwe dingen zoals betalen met je telefoon...
  ik hoef ook geen bankgebouw waardoor ik alleen maar meer moet betalen aan de bank... regel liever alles zelf online . veel makkelijker en beter voor het milieu toch!!
  daarom tevreden met bunq

  Door: bram 23-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Zelf regelen

  Alles goed zelf te regelen hier
  ik hoef geen duur bankgebouw en dat ik daardoor dan meer moet betalen maar wil gewoon alles makkelijk regelen.
  Dus bunq is voor mij prima

  Door: Remco 12-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  betaling via BUNQ betaallink

  wij deden een betaling via bunq. blijkbaar was de ontvanger een oplichter. Bij navraag bij BUNQ blijkt dat zij niet kunnen vertellen op welk rekeningnummer onze betaling werd gestort. Bijgevolg lijkt het alsof het voor oplichters bijzonder makkelijk is om zich achter een betaallink van BUNQ te verschuilen? Laat dit voor iedereen een waarschuwing zijn om geen betalingen via BUNQ te doen als u niet heel zeker bent dat u de ontvanger kent. Of kan iemand ons vertellen hoe wij mogelijks wel een poging kunnen doen om onze 544 euro terug te kunnen vinden?

  Door: Stef Van den Audenaerde 25-03-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Bunq

  Als er geen problemen zijn werkt het prima, maar als je maar even iemand nodig hebt van Bunq wordt het problematisch. De service is ronduit slecht. Communicatie kan alleen via hun app via een chat bericht. Telkens neemt iemand anders het bericht weer over en lijkt het wel of je weer opnieuw je verhaal moet doen. En ze zeggen niet wat nou precies de oorzaak is van mijn probleem, ontwijken mijn vragen over de gang van zaken. Heel frustrerend allemaal

  Door: Arnold 29-01-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Rekening

  Oké company.

  Door: @bunq #review 20-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  6
  rating

  Bunq

  Is echt 1 groote organisatie die internet criminele vrij hun gang laten gaan en hier werkt het slechtste personeel wat je maar vinde en wensen wie hier een rekening opent gaat compleet naar de klote

  Door: PLH LATUMAHINA 20-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Bunq Premium

  Bunq is een bank die graag mee gaat met de technologie. De app is goed te gebruiken, en het aanbod ook.

  Helaas mist er een goedkopere en bruikbare optie voor de "niet-poweruser" die niet perse 25 rekeningen en 3 passen wil.

  Daarnaast word er vaak geschoven in de aangeboden diensten of half gecommuniceerd. Dit is kwalijk en zou beter moeten

  Door: Bunq User 05-10-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  6.5
  rating

  Schrijf zelf een review over bunq

  Uw beoordeling


  FAQ

  Is bunq een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 8 ervaringen geplaatst over bunq. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.6 gekregen, waarbij 63% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is bunq actief?

  bunq is vooral actief in de categorie Financieel en daarbinnen gespecialiseerd in de sector

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van bunq gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.