NederlandReview

  Ervaringen Belvilla

  Is het Belvilla, of toch ‘Belviela’? De reclames zijn inmiddels overal in Nederland bekend, maar geldt dat ook voor het bedrijf? Zoals de naam al weergeeft, verhuurt Belvilla prachtige vakantiehuizen en bungalows, maar voordat je zo’n luxe vakantie boekt, wil je natuurlijk weten met welke partij je in zee gaat. Zijn de villa’s echt zo belle? Bieden ze waar voor hun geld? Ga je hier de beste vakantie van je leven beleven? En, is het nu Belvilla, of toch ‘Belviela’?

  Over Belvilla

  Een ‘uniek vakantiehuis in een ideale omgeving voor een aantrekkelijke prijs’, wie wil dat nou niet? En dat is precies wat Belvilla aan haar reizigers belooft. Het bedrijf is wellicht ouder dan je denkt: het gaat terug tot 1980 en inmiddels is Belvilla marktleider in de Benelux. Ze bieden dan ook een grote variëteit aan verblijven aan, in totaal ruim 20.000 vakantiehuizen: villa’s op een landgoed, boerenhuizen, chalets voor wintersportvakanties, luxe bungalows, vakantiehuizen met of zonder privézwembad, bungalowparken en lastminutes. Ook de locaties zijn legio en gelegen in maar liefst twintig Europese landen, van nostalgische boerenhuizen in Italië tot vakantiehuizen in Zweden en Groot-Brittannië, of dichter bij huis in Nederland, België of Duitsland.


  Seasonal vakantie inspiratie van belvilla!

  Diensten van Belvilla

  Via telefoon of website zoek en boek je een vakantiehuis of winterchalet, kies nog even of je liever bij zee of in de bergen zit en hoe ver weg van de dichtstbijzijnde golfbaan of piste en away you go! Belvilla is een belangrijke tussenpartij tussen jou en tal van accommodaties, verspreid over heel Europa. Niet alleen aan de Middellandse Zee zoals Griekenland, Italië, Spanje en Turkije, maar ook in skioorden als Oostenrijk en Zwitserland en meer naar het oosten, zoals Hongarije, Tsjechië en Kroatië. Jaarlijks maken ruim 550.000 gasten gebruik van de diensten van Belvilla. Hun lidmaatschap aan verschillende organisaties bieden boekers de nodige zekerheden: de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), Thuiswinkel en de Europese holding @Leisure. Een ervaren team aan medewerkers moet ervoor zorgen dat het gebruiksgemak bij het zoek- en boekproces altijd optimaal is. Daarnaast is er een Customer Contact Center dat zeven dagen per week, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend is. Hier kan je terecht met vragen, voor advies en voor het maken van boekingen of het afsluiten van verzekeringen. Ook als je eenmaal geboekt hebt, word je niet vergeten. Wanneer er een noodgeval is, is Belvilla 24 uur per dag bereikbaar via een speciale SOS-lijn.

  Klachten van Belvilla

  Belvilla doet er alles aan om eventuele klachten te vermijden. Zo werken ze volgens ‘de Zekerheden van Belvilla’, een lijst met zes punten dat onder andere garandeert dat de huizen regelmatig gecontroleerd worden, er intensief contact is met de huiseigenaren, er eerlijke informatie wordt verstrekt en dat er veel mogelijkheden zijn om Belvilla te bereiken, zowel met simpele vragen of klachten als bij noodgevallen. Contact kan worden opgenomen via een speciaal contactformulier op de website (24/7), via email (binnen 48 uur een reactie) of via verschillende telefoonnummers (met ruime openingstijden op de gewone lijn, of 24 uur per dag op de noodlijn).

  Heb je zelf andere, of juist dezelfde ervaringen met Belvilla? Deel nu jouw mening en help zo anderen een goede keuze te maken voor een topvakantie, al dan niet in een Belvilla!

  Frankrijk, italia of ibiza of wintersport chalet? Belvilla bied overal vakantiehuizen aan. Maar voordat u een reis boekt, lees eerst de ervaringen over belvilla hier

  Belvilla
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (22)

  5.8
  59% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  6.4
  Service
  rating
  5.4
  Prijs
  rating
  5
  Leveren
  rating
  6.2

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Toch nog goed gekomen

  Ik had met een paar vrienden een huisje gehuurd in Italie. Hartstikke leuk huisje en we waren er erg blij mee. Top vakantie gehad en veel zon dus niets over te klagen. Wat we wel vreemd vonden was dat er geen voorinspectie was van alle gebreken. Nou moet ik ook eerlijk bekennen dat we niet veel hebben kunnen ontdekken. Een domper op de vakantie was dat bij de eindinspectie deze mevrouw vond dat we krassen hadden gemaakt in de tafel. Daardoor is een deel van onze borg ingehouden. Dat vonden wij uiterst vreemd want hoe kon deze mevrouw nu weten of de (gerbuiks)krassen er wel of niet inzaten? Wij voelden ons echt belazerd. We hebben onder protest betaald (ja, kan het geld niet uit haar handen grissen) en het daar bij gelaten in Italie. Teruggekomen in Nederland hebben we het verhaal uitgelegd aan belvilla en hoe belachelijk we het vonden dat borg zomaar, zonder opgave van rede, ingehouden kon worden. Afgezien het feit dat belvilla niet verantwoordelijk was voor de afhandeling van borg (dit is namelijk tussen de verhuurder en de eigenaar) hebben we toch 50% uit coulance teruggekregen van belvilla zelf. Daar zijn we erg blij om en willen daarom belvilla aanraden bij iedereen!

  Door: Luuk Snapen 25-06-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Aantal keer op vakantie met Belvilla

  aantal keer weggeweest op vakantie met Belvilla. Telkens weer zijn de huisjes erg mooi gelegen. Soms zijn ze wel wat verouderd, daar moet je wel van houden. Het is wat authentieker dan bijvoorbeeld een vijfsterren vakantiepark, en dat kun je ook interpreteren als minder schoon of afgewerkt. Ik vind het een voordeel. De keuze is groot en wij zijn nog nooit teleurgesteld. Ook moet je van natuur en van rust houden, want alle huisjes die wij hebben geboekt lagen vrij afgelegen van grote steden en drukke gebieden, wel vaak bij of in een dorpje, maar niet tussen veel toeristen. Het is precies waar ik van houd en wat je niet altijd vindt.

  Door: Melinda 23-06-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7.5
  rating

  Met Belvilla naar Italie geweest

  Met Belvilla naar Italie geweest
  We wilden weer eens wat anders dan een camping maar een mooi huisje met eigen zwembad
  Dat hadden we hier en de omgeving was ook erg mooi, geen andere mensen in de buurt en ook geen strand. Ik vond dat een voordeel voor de rust, maar mijn partner had eigenlijk meer vertier gewild. Dus het is maar wat je wil.

  Verder was alles goed geregeld. We hadden er ook een autootje bij gehuurd, ook wel nodig, want we zaten dus afgelegen.

  Het is duurder dan we gewend waren maar ook wel mooier en exclusiever.

  Door: Dennis 12-06-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  Vakantiehuisje Spanje

  Heeerlijke vakantie gehad in een mooi netjes huisje in Spanje. Iets duurder dan ik gewend was maar ook meer rust en natuur en we zijn veel meer uit eten gegaan en dat soort dingen dan normaal. Ik zou dit zeker nog eens overwegen, al is het alleen voor de welkome afwisseling. Volgende keer waarschijnlijk naar Portugal

  Door: Jolande 25-07-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Vakantie geboekt met vroegboek korting

  Omdat ik zag dat bij Belvilla een huisje op het park in Frankrijk met vroegboek korting werd aangeboden heb ik geboekt voor de zomervakantie. Nu nog geen 3 weken later word het zelfde huisje ruim 600,00euro goedkoper door Belvilla aangeboden in de zelfde periode. Ik voel me behoorlijk beet genomen.

  Door: W Steenhuis 06-02-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Vakantiehuis happy hill

  Kwamen in een vies huis aan met haren in de bestekla en op de wc-bril, vieze vloer, etensresten in de koelkast en een vet fornuis. Het was gewoon niet schoongemaakt. Veel contact gehad met de klantenservice van belvilla, nadat we uren hadden lopen poetsen en nog niet klaar waren. Zij vonden een bedrag van €30 voldoende, wij niet. Dit werd na lang overleg €60 en uiteindelijk €75 toen we zeiden dat we nr de geschillencommissie zouden gaan. We zijn voor de rest van ons leven klaar met Belvilla.

  Door: Marianne Rozenveld 09-01-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  Net als in de reclame

  Volgens mij hadden wij dat huisje in de reclame, die met dat zwembad en dat de een dan in het water ligt BELVILLA ligt te roepen naar de ander. SUPERmooi daar in ieder geval, prachtige uitzichten en het huisje was ruim en zeer schoon. En het voelt toch veel unieker dan naar een flathotel in een drukke stad.

  Door: Christientje 29-09-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9.5
  rating

  Prima aanbieder

  2 weken in villa met zwembad in spanje gehuurd in Mei. De bemiddeling verliep prima. De huisbeheerder was zeer aardig, hielp ons met alles en het huis was een zeer goede staat. We hebben genoten. En niet echt duur ofzo. Prima te doen met 6 mensen de huur verdelen. Aanrader!

  Door: S. Hesseling 15-07-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Ervaringen met Belvilla

  - Boeken ging goed, gemakkelijk online.
  - Het huisje kon wel beter schoongemaakt worden, we vonden zelfs een schoen van de vorige gast. Niet dat het heel vies was, hoor, maar het kon gewoon beter.
  - Prachtige omgeving, echt ideaal om veel te wandelen.

  Door: Lydia 28-05-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Vakantiehuisje Frankrijk

  Heerlijke vakantie gehad in een vakantiehuisje van Belvilla.

  Mooie website, prettig boekproces.

  Huisje lag prachtig in de natuur en luxe ingericht / vormgegeven

  Door: Josefien Kramer 27-12-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Huisje huren

  Na tijdens het verblijf al meerdere klachten te hebben ingediend zijn er geen acties ondernomen. Nu een half jaar verder nog steeds geen oplossing. Een zeer vies huisje, waarbij iedereen naar binnen kon komen, omdat er geen fatsoenlijk slot in de balkondeur zat.

  Door: J 31-12-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3.5
  rating

  rent appartment

  Fraudsters. Received a second payment after which the reservation was canceled. I have all the screenshots.

  Door: Boris 21-11-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  Huisje gehuurd op Ameland

  Huisje was prima!

  Na terugkomst kreeg ik een mail van Belvilla, dat de borg van € 150 teruggestort was op mij rekening. Dit zou max. 3 werkdagen kunnen duren voordat het op mijn rekening stond.

  Na 4 werkdagen een mail gestuurd met de vraag waar de borg bleef. Mail werd wel gelezen, maar geen antwoord. Twee dagen later weer een mail gestuurd, weer werd de mail gelezen, maar geen antwoord. Gebeld met Belvilla waar de borg bleef. Volgens de medewerker komt de terugstorting uit Zwitserland en dit kan wel een paar dagen duren. Ik moest mijn bank maar opdracht geven om uit te zoeken waar het geld was, want mogelijk bleef het geld ergens bij mijn bank hangen.
  Ik heb gezegd dat ik dit een onzin verhaal vind en dat Belvilla gewoon de borg terug moet storten. Betalen kun je wel naar een Nederlandse bank, maar een terugbetaling moet vreemd genoeg uit Zwitserland komen.

  De medewerkster van Belvilla zou gaan kijken wat ze voor mij kon doen. Een antwoord kon wel een paar dagen duren.

  Nog niets gehoord!

  Door: John Visbeen 21-06-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5
  rating

  15% duurder dan andere organisaties

  Boek altijd bij TUI, kosteloos annuleren na 5 dagen. Nu bij Belvilla geboekt en 368 euro meteen aanbetaald. Bleek dezelfde reis bij TUI en de Vakantiediscounter 178 euro goedkoper te zijn. Gemaild. Ik moest bellen of ze wat aan de prijs konden doen. En je raadt het al. Het blijft zoals het is . Annuleren kan alleen tegen 30 % kosten en korting, ho maar. Meteen de laatste keer dat we hier geboekt hebben. Gewoon 15% duurder dan andere reisorganisaties!

  Door: Peters 21-02-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Komen afspraken niet na en arrogante backoffice

  Via Belvilla huis geboekt een aanbetaald. Krijg ik ineens een mail waarin staat dat ik de aanbetaling niet heb betaald en de reservering geannuleerd is. Gebeld en omdat medewerker er ook bij navraag niet achterkwam wat er aan de hand was, een terugbelverzoek. Omdat ik niet werd teruggebeld wederom gebeld. Weer lang in de wacht en een terugbelverzoek. UIteindelijk blijk er een dubbele boeking te zijn waardoor er geannuleerd is. Nu weer een terubelverzoek om aanbetaling terug te krijgen. Wat een amateuristisch gedoe!! en backoffice is enorm arrogant en klantontvriendelijk.

  Eens maar nooit meer

  Door: Arrietta Bertram 16-01-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  inclusief alle kosten, dus niet

  Dag,
  Om ons 25 jarig huwelijk te vieren hebben wij gezocht naar een leuke woning en vonden deze via Belvilla bij resort port Amsterdam.
  Op de site staat dat alle kosten, behalve borg en toeristenbelasting, incusief zijn. Dus inclusief, linnenhuur, schoonmaak en servicekosten. Het bedrag inclusief deze kosten stond ons aan en dus hebben we geboekt.
  Na de boekingsprocedure te hebben doorlopen ontvingen wij een bevestiging waarin stond dat de kosten zoals linnenhuur etc.. bijkomende kosten waren die terplaatse moesten worden voldaan. Hierop hebben wij gebeld met Belvilla en telefonishc werd ons bevestigd dat het echt inclusief alle kosten was. Bij aankomst, u raad het al, moesten wij toch nog veel extra kosten ter plaatse voldoen. direct gebeld en onvriendelijk te woord gestaan. Om het weekend niet te laten bederven hebben we betaald en een klacht ingediend. Bij Belvilla snapte ze niet wat het probleem was en hoedeln ze vol dat alles klopt. Op het vakantiepark vertelde de balie medewerker dat het veel vaker problemen opleverde bij Belvilla. op aandringen heb ik 30 euro compensatie ontvagne, maar dat is lang niet voldoende om de extra kosten te compenseren. wees gewaarschuwd en let goed op als je denkt te boeken inclusief alle kosten. Dit is niet juist.

  Door: Niek Hermsen 21-11-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5.5
  rating

  Na bevestiging van boeking en aanbetaling bleek woning niet beschikbaar.

  Na een uitgebreide en weloverwogen zoektocht naar een vakantiewoning voor de wintersport aankomede februari, had ik een geschikte vakantiewoning gevonden bij Belvilla. Telefonisch heb ik een optie genomen op deze woning. Vervolgens heb ik overlegd met ons reisgezelschap, (14 pers. waarvan twee woonachtig in Australië) en na akkoord van de groep binnen de optie termijn definitief geboekt. De heer aan de telefoon bij Belvilla dankte mij hartelijk voor de boeking en maakte alles in orde. Daarop volgend kreeg ik de boekingsbevestiging via mail binnen en heb ik direct de gevraagde aanbetaling van bijna € 1600,- overgemaakt via Ideal. Tot mijn verbazing werd ik diezelfde middag gebeld door een medewerkster van Belvilla met de mededeling dat de woning toch niet beschikbaar was en of ze een alternatief mocht zoeken. U begrijpt dat ik lichtelijk in shock was. Op mijn vraag, hoe dit mogelijk was en wat de waarde van een optie en zelfs boekingsbevestiging dan was, kon ze mij geen antwoord geven. Vervolgens heb ik gevraagd of de woning de week erna dan nog beschikbaar was. De medewerkster garandeerde mij dat dit het geval was en zei direct een optie te nemen voor die week zodat ik het nog met het reisgezelschap kon overleggen. Daarop heb ik dezelfde dag opnieuw contact gezocht met Belvilla om die week vast te leggen. Maar de medewerkster die ik aan de telefoon kreeg vond het heel erg maar ook deze week bleek al geboekt!
  Daarop heb ik aangegeven dat ik geen vertrouwen meer had in Belvilla en direct mijn aanbetaling retour wilde. Dat ging helaas niet, wist de medewerkster mij te vertellen, want het bedrag zat nog in een batch en was nog niet bij hen binnen. Pas wanneer dat het geval was konden ze het bedrag retourneren. Daarop heb ik aangegeven het niet eens te zijn met die werkwijze. Ik heb geen enkele fout gemaakt en belvilla is dubbel in gebreke gebleven. Het minste dat je dan kunt verwachten is dat je dezelfde dag je geld retour hebt lijkt mij. Daarbij weet Belvilla dat ik zelf een Ideal betaling niet kan terug halen en hebben zij een positieve betalingsbevestiging van Ideal ontvangen. Nu had ik geen vakantiehuis meer, mijn geld niet beschikbaar voor een andere boeking en een annulering bij een ander bedrijf, waardoor ik helemaal met lege handen sta. Een schandelijke manier van klant bediening! Na een week pas de aanbetaling retour. Grote vraag: Wat is de waarde van een optie/ boekingsbevestiging of zelfs aanbetaling bij Belvilla?

  Door: M.van der Veer 24-08-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Belvilla NIET weer!

  Bij de telefonische reservering zijn dingen beloofd die totaal niet aanwezig waren en de foto's van de lokatie waren zeer gedateerd. De rustig gelegen appartementen stonden in realiteit aan een drukke weg en het balkon die voor vier personen ruim genoeg moest zijn was in werkelijkheid maar voor twee personen voldoende. Vele telefoontjes in de vakantie naar belvilla maar die waren niet aanwezig. Na de vakantie kregen we een belletje van ze maar konden zich niets herinneren van de info die we van ze hadden gehad bij de boeking! Uiteindelijk kregen we een tegoedbon van 75 euro en allen te gebruiken bij belvilla....triest.

  Door: G hubers 05-02-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Waardeloos vakantiehuis

  Het huisje was verschrikkelijk vies, oud en afgedankt. De spinnenwebben aan de muur, vieze borden, bestek, glaswerk. Badkamer vol schimmel. Verder erg klein. Geen Nederlandse tv zenders. Wifi met de snelheid van een inbelverbinding (als je tenminste bij het wifi punt staat, aan de andere kant van de kamer, toch zeker een meter of 7, totaal geen signaal meer)
  Een kabel zat met plakband onder het keukenkastje vastgeplakt en dat was te smerig om aan te raken.
  Het hele huisje lag vol met verlengkabels/stekkerbloks met daarop wel 3 of 4 stekkers.
  Vrijdagmiddag aangekomen, zondagmiddag vertrokken. Klacht ingediend bij Belvilla waar met heel veel moeite 40 euro uit is gekomen omdat we verzuimd hebben om de noodlijn te bellen. (ALTIJD DOEN DUS want je hebt verder geen poot om op te staan)
  Volgens Belvilla is het huisje sinds 1994 al zo'n 650 keer verhuurd en zijn wij pas de 2 klagers... Ammehoela... NOOIT meer Belvilla. Oplichters.

  Door: Kuijpers 02-06-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3
  rating

  prachtig huisje maar prijzig

  We hadden echt een prachtig huisje, maar het was best een beetje prijzig helaas.

  Door: Noor veneman 02-05-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  7
  rating

  Schrijf zelf een review over Belvilla

  Uw beoordeling


  FAQ

  Is Belvilla een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 22 ervaringen geplaatst over Belvilla. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.8 gekregen, waarbij 59% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Belvilla actief?

  Belvilla is vooral actief in de categorie Vakantie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Wintersport en Actief, Hotels, huisjes en campings

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Belvilla gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.