NederlandReview

    Ervaringen Belvilla

    Is het Belvilla, of toch ‘Belviela’? De reclames zijn inmiddels overal in Nederland bekend, maar geldt dat ook voor het bedrijf? Zoals de naam al weergeeft, verhuurt Belvilla prachtige vakantiehuizen en bungalows, maar voordat je zo’n luxe vakantie boekt, wil je natuurlijk weten met welke partij je in zee gaat. Zijn de villa’s echt zo belle? Bieden ze waar voor hun geld? Ga je hier de beste vakantie van je leven beleven? En, is het nu Belvilla, of toch ‘Belviela’?

    Over Belvilla

    Een ‘uniek vakantiehuis in een ideale omgeving voor een aantrekkelijke prijs’, wie wil dat nou niet? En dat is precies wat Belvilla aan haar reizigers belooft. Het bedrijf is wellicht ouder dan je denkt: het gaat terug tot 1980 en inmiddels is Belvilla marktleider in de Benelux. Ze bieden dan ook een grote variëteit aan verblijven aan, in totaal ruim 20.000 vakantiehuizen: villa’s op een landgoed, boerenhuizen, chalets voor wintersportvakanties, luxe bungalows, vakantiehuizen met of zonder privézwembad, bungalowparken en lastminutes. Ook de locaties zijn legio en gelegen in maar liefst twintig Europese landen, van nostalgische boerenhuizen in Italië tot vakantiehuizen in Zweden en Groot-Brittannië, of dichter bij huis in Nederland, België of Duitsland.


    Seasonal vakantie inspiratie van belvilla!

    Diensten van Belvilla

    Via telefoon of website zoek en boek je een vakantiehuis of winterchalet, kies nog even of je liever bij zee of in de bergen zit en hoe ver weg van de dichtstbijzijnde golfbaan of piste en away you go! Belvilla is een belangrijke tussenpartij tussen jou en tal van accommodaties, verspreid over heel Europa. Niet alleen aan de Middellandse Zee zoals Griekenland, Italië, Spanje en Turkije, maar ook in skioorden als Oostenrijk en Zwitserland en meer naar het oosten, zoals Hongarije, Tsjechië en Kroatië. Jaarlijks maken ruim 550.000 gasten gebruik van de diensten van Belvilla. Hun lidmaatschap aan verschillende organisaties bieden boekers de nodige zekerheden: de ANVR, Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), Thuiswinkel en de Europese holding @Leisure. Een ervaren team aan medewerkers moet ervoor zorgen dat het gebruiksgemak bij het zoek- en boekproces altijd optimaal is. Daarnaast is er een Customer Contact Center dat zeven dagen per week, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend is. Hier kan je terecht met vragen, voor advies en voor het maken van boekingen of het afsluiten van verzekeringen. Ook als je eenmaal geboekt hebt, word je niet vergeten. Wanneer er een noodgeval is, is Belvilla 24 uur per dag bereikbaar via een speciale SOS-lijn.

    Klachten van Belvilla

    Belvilla doet er alles aan om eventuele klachten te vermijden. Zo werken ze volgens ‘de Zekerheden van Belvilla’, een lijst met zes punten dat onder andere garandeert dat de huizen regelmatig gecontroleerd worden, er intensief contact is met de huiseigenaren, er eerlijke informatie wordt verstrekt en dat er veel mogelijkheden zijn om Belvilla te bereiken, zowel met simpele vragen of klachten als bij noodgevallen. Contact kan worden opgenomen via een speciaal contactformulier op de website (24/7), via email (binnen 48 uur een reactie) of via verschillende telefoonnummers (met ruime openingstijden op de gewone lijn, of 24 uur per dag op de noodlijn).

    Heb je zelf andere, of juist dezelfde ervaringen met Belvilla? Deel nu jouw mening en help zo anderen een goede keuze te maken voor een topvakantie, al dan niet in een Belvilla!

    Frankrijk, italia of ibiza of wintersport chalet? Belvilla bied overal vakantiehuizen aan. Maar voordat u een reis boekt, lees eerst de ervaringen over belvilla hier

    Belvilla
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (30)

    5
    50% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6
    Service
    rating
    4.4
    Prijs
    rating
    4.6
    Leveren
    rating
    5

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Toch nog goed gekomen

    Ik had met een paar vrienden een huisje gehuurd in Italie. Hartstikke leuk huisje en we waren er erg blij mee. Top vakantie gehad en veel zon dus niets over te klagen. Wat we wel vreemd vonden was dat er geen voorinspectie was van alle gebreken. Nou moet ik ook eerlijk bekennen dat we niet veel hebben kunnen ontdekken. Een domper op de vakantie was dat bij de eindinspectie deze mevrouw vond dat we krassen hadden gemaakt in de tafel. Daardoor is een deel van onze borg ingehouden. Dat vonden wij uiterst vreemd want hoe kon deze mevrouw nu weten of de (gerbuiks)krassen er wel of niet inzaten? Wij voelden ons echt belazerd. We hebben onder protest betaald (ja, kan het geld niet uit haar handen grissen) en het daar bij gelaten in Italie. Teruggekomen in Nederland hebben we het verhaal uitgelegd aan belvilla en hoe belachelijk we het vonden dat borg zomaar, zonder opgave van rede, ingehouden kon worden. Afgezien het feit dat belvilla niet verantwoordelijk was voor de afhandeling van borg (dit is namelijk tussen de verhuurder en de eigenaar) hebben we toch 50% uit coulance teruggekregen van belvilla zelf. Daar zijn we erg blij om en willen daarom belvilla aanraden bij iedereen!

    Door: Luuk Snapen 25-06-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Aantal keer op vakantie met Belvilla

    aantal keer weggeweest op vakantie met Belvilla. Telkens weer zijn de huisjes erg mooi gelegen. Soms zijn ze wel wat verouderd, daar moet je wel van houden. Het is wat authentieker dan bijvoorbeeld een vijfsterren vakantiepark, en dat kun je ook interpreteren als minder schoon of afgewerkt. Ik vind het een voordeel. De keuze is groot en wij zijn nog nooit teleurgesteld. Ook moet je van natuur en van rust houden, want alle huisjes die wij hebben geboekt lagen vrij afgelegen van grote steden en drukke gebieden, wel vaak bij of in een dorpje, maar niet tussen veel toeristen. Het is precies waar ik van houd en wat je niet altijd vindt.

    Door: Melinda 23-06-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7.5
    rating

    Met Belvilla naar Italie geweest

    Met Belvilla naar Italie geweest
    We wilden weer eens wat anders dan een camping maar een mooi huisje met eigen zwembad
    Dat hadden we hier en de omgeving was ook erg mooi, geen andere mensen in de buurt en ook geen strand. Ik vond dat een voordeel voor de rust, maar mijn partner had eigenlijk meer vertier gewild. Dus het is maar wat je wil.

    Verder was alles goed geregeld. We hadden er ook een autootje bij gehuurd, ook wel nodig, want we zaten dus afgelegen.

    Het is duurder dan we gewend waren maar ook wel mooier en exclusiever.

    Door: Dennis 12-06-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Vakantiehuisje Spanje

    Heeerlijke vakantie gehad in een mooi netjes huisje in Spanje. Iets duurder dan ik gewend was maar ook meer rust en natuur en we zijn veel meer uit eten gegaan en dat soort dingen dan normaal. Ik zou dit zeker nog eens overwegen, al is het alleen voor de welkome afwisseling. Volgende keer waarschijnlijk naar Portugal

    Door: Jolande 25-07-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Week vakantie

    Week vakantie geboekt en betaald. Krijg steeds berichten dat ik nog moet betalen. Het is onmogelijk om contact te krijgen met Belvilla. Boeking is ook compleet verdwenen. Waar is nu mijn geld en waar is nu onze vakantie?

    Door: Leny Tetteroo 27-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Vakantiewoning Oostenrijk

    OPGEPAST VOOR DEZE MALAFIDE CLUB!!!

    Maanden na COVID-19 nog steeds telefonisch, per mail of via sociale media onbereikbaar. Wel volledige reissom vorderen, vervolgens de reis annuleren en daarna zwijgt men in alle talen. Gelukkig het merendeel van de reissom terug kunnen vorderen via PayPal. Nooit meer Belvilla!!!

    Door: G. Nup 23-06-2020
    J.W. 25-06-2020

    BOEK NOOIT BIJ BELVILLA!!! Vakantie geboekt bij Belvilla, met de Corona uitbraak in maart contact gezocht, maar op geen enkele manier te bereiken. Telefoon wordt niet opgenomen, zelf de telefoon gaat niet eens over. Meerdere mails gestuurd, geen reactie!! Nu krijg ik een mail dat mijn vakantie geannuleerd is, of ik nog 50,00 euro wil betalen?! En ook krijg ik een voucher van 50,00 euro op mijn mail.... BELACHELIJK! Ik heb een groot gedeelte aanbetaald en ja, dit was zeker meer dan 50 euro. BOEK NOOIT BIJ BELVILLA, WIJ DACHTEN... EEN GOED BETROUWBAAR BEDRIJF?! DAAR KOMEN WIJ ZEKER VAN TERUG.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Net als in de reclame

    Volgens mij hadden wij dat huisje in de reclame, die met dat zwembad en dat de een dan in het water ligt BELVILLA ligt te roepen naar de ander. SUPERmooi daar in ieder geval, prachtige uitzichten en het huisje was ruim en zeer schoon. En het voelt toch veel unieker dan naar een flathotel in een drukke stad.

    Door: Christientje 29-09-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Prima aanbieder

    2 weken in villa met zwembad in spanje gehuurd in Mei. De bemiddeling verliep prima. De huisbeheerder was zeer aardig, hielp ons met alles en het huis was een zeer goede staat. We hebben genoten. En niet echt duur ofzo. Prima te doen met 6 mensen de huur verdelen. Aanrader!

    Door: S. Hesseling 15-07-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Ervaringen met Belvilla

    - Boeken ging goed, gemakkelijk online.
    - Het huisje kon wel beter schoongemaakt worden, we vonden zelfs een schoen van de vorige gast. Niet dat het heel vies was, hoor, maar het kon gewoon beter.
    - Prachtige omgeving, echt ideaal om veel te wandelen.

    Door: Lydia 28-05-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Vakantiehuisje Frankrijk

    Heerlijke vakantie gehad in een vakantiehuisje van Belvilla.

    Mooie website, prettig boekproces.

    Huisje lag prachtig in de natuur en luxe ingericht / vormgegeven

    Door: Josefien Kramer 27-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    vriendenweekend rotterdam

    we zijn al weken aan het proberen om in contact te komen met Belvilla, het is niet mogelijk met 5 gezinnen op een boot te verblijven met de anderhalve meter maatregelen. Nu is de datum van het weekend inmiddels verstreken en we weten nog steeds niet waar we aan toe zijn. Er is nog steeds geen contact mogelijk, zelfs op een aangetekend schrijven wordt gewoon niet gereageerd.
    Dit is de eerste en allerlaatste keer dat we gebruik maken van Belvilla, wat een enorm slecht bedrijf.

    Door: andy 14-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Huis in Frankrijk

    Belvilla niet bereikbaar boeking geannuleerd door belvilla zonder overleg. Wel aanbetaling gedaan rest zou in 2021 betaald moeten worden. Wel aanmaningen blijven sturen. Oplichting lijkt het wel. Klacht gaat naar geschillen commissie. Kennelijk hebben veel meer mensen hier last van.

    Door: Peter van der Meijden 05-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Huis Croatië

    Belvilla is in deze tijd niet te bereiken. Ze reageren niet op gerichte vragen via de mail. Ze reageren niet op vragen via social media. En de telefoon.... Die nemen ze niet op. Ik weet niet wat er aan de hand is maar het lijkt op een bedrijf wat failliet gaat. BOEK DUS NIET!

    Door: FFPBar 01-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5
    rating

    huur huisje

    verschrikkelijke firma nooit boeken
    een probleempje wordt nooit opgelost

    Door: koops 09-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Villa Kroatië

    Dit is en was mijn laatste bestelling bij Belvilla. Ik ben al weken bezig om in contact te komen over mijn zomer reis naar Kroatië. Er word totaal geen actie ondernomen alleen maar automatische meldingen. Vervolgens veranderen deze mails wekelijks met een langere wacht tijd !
    Ik ben nu al vier weken bezig sinds mijn eerste mail, heb geprobeerd te bellen maar daar kom je niet doorheen en op social media hoor je ook niks.
    We hebben allemaal last van de Corona maat regelen maar dit slaat echt nergens op. Ze wachten gewoon tot je het hele bedrag betaald zodat je een reis check krijg voor de volgende keer😡
    Dat gaat NIET gebeuren, ik bepaal zelf wat er met mijn geld gaat gebeuren!

    Door: Ricardo Renes 07-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Weekend huisje Zuid-Limburg

    We proberen al weken om Belvilla te bereiken om het geboekte Paasweekend met ouders van 80+ In Zuid-Limburg te verzetten.
    Uiteindelijk een mail ontvangen waarin ze zeggen dat zij niet verantwoordelijk zijn terwijl alle voorgaande communicatie met Belvilla was. Gelukkig het weekend kunnen verzetten door rechtstreeks met verhuurder contact op te nemen. Van de verhuurder vernamen we dat Belvilla had gezegd dat we het weekend niet hadden afgezegd en dat we gewoon zouden komen. Schandalige behandeling.

    Door: Linda 12-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Vakantie geboekt met vroegboek korting

    Omdat ik zag dat bij Belvilla een huisje op het park in Frankrijk met vroegboek korting werd aangeboden heb ik geboekt voor de zomervakantie. Nu nog geen 3 weken later word het zelfde huisje ruim 600,00euro goedkoper door Belvilla aangeboden in de zelfde periode. Ik voel me behoorlijk beet genomen.

    Door: W Steenhuis 06-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Vakantiehuis happy hill

    Kwamen in een vies huis aan met haren in de bestekla en op de wc-bril, vieze vloer, etensresten in de koelkast en een vet fornuis. Het was gewoon niet schoongemaakt. Veel contact gehad met de klantenservice van belvilla, nadat we uren hadden lopen poetsen en nog niet klaar waren. Zij vonden een bedrag van €30 voldoende, wij niet. Dit werd na lang overleg €60 en uiteindelijk €75 toen we zeiden dat we nr de geschillencommissie zouden gaan. We zijn voor de rest van ons leven klaar met Belvilla.

    Door: Marianne Rozenveld 09-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Huisje huren

    Na tijdens het verblijf al meerdere klachten te hebben ingediend zijn er geen acties ondernomen. Nu een half jaar verder nog steeds geen oplossing. Een zeer vies huisje, waarbij iedereen naar binnen kon komen, omdat er geen fatsoenlijk slot in de balkondeur zat.

    Door: J 31-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3.5
    rating

    rent appartment

    Fraudsters. Received a second payment after which the reservation was canceled. I have all the screenshots.

    Door: Boris 21-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Schrijf zelf een review over Belvilla

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is Belvilla een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 30 ervaringen geplaatst over Belvilla. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5 gekregen, waarbij 50% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Belvilla actief?

    Belvilla is vooral actief in de categorie Vakantie en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Wintersport en Actief, Hotels, huisjes en campings

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Belvilla gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.