NederlandReview

  Ervaringen Caiway

  Het is belangrijk om te weten met welk bedrijf u in zee gaat. Wij van NederlandReview denken dat dit het best kan door ervaringen van anderen. Vaak zegt men "in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst" dat is in dit geval NIET zo. De resultaten van Caiway die behaald zijn bij vroegere klanten, bieden geen garantie, maar wel een hele goede indicatie over dit bedrijf hoe zij opereren. Vandaar dat de mening van het algemene publiek het allerbelangrijkst is om zeker te zijn dat u geen miskoop begaat en de service ontvangt die u verwacht.

  Over Caiway

  Caiway is een internet en telefonie bedrijf. Dit houdt in: televisie, internet en telefonie. (Een alles aanbieder dus op gebied van telecom.) Caiway is al operationeel sinds 1981, waar we dus uit op kunnen maken dat ze redelijk betrouwbaar zijn. Ze willen graag een pionier zijn en besteden daarom een hoop tijd, geld en energie in innovatieve projecten. Beetje zoals Google doet met project X, proberen ze telkens met de toekomst bezig te zijn en de "next-best-thing" op de markt te zetten. Ze zijn er dan ook trots op dat ze als eerste in Europa waren die internet via de kabel lanceerde. Net als digitale televisie waren zij pionier. Caiway (ook wel CIAW afgekort) levert niet aan heel Nederland, maar grote delen van zuid/noord-holland en Utrecht. Caiway beweert voor kwaliteit en service te staan. Is dat ook zo? Lees onze reviews!

  HOW TO: Glasmodem aansluiten & Activeren glasdiensten

  Diensten

  Caiway is een alles in 1 aanbieder. Dat betekent dat ze internet, televisie en bellen in één pakket aanbieden. Wilt u weten welke diensten ze op dit moment aanbieden? Ga dan naar hun website voor de laatste informatie betreffende hun pakketten. Heeft u een ervaring met één van de diensten? (of het gehele pakket) Schrijf dan een review en maak uw beoordeling!

  Klachten

  Met klachten kunt u het allereerst terecht bij "mijn caiway". Dit is internet based en kunt u dus afhandelen via de FAQ (frequently asked questions) of via de e-mail. Komt u er niet uit, dan volstaat bellen volgens Caiway. Ze hebben een privacy verklaring op de website en ook een misbruik policy. Volgens CAIW is er ook een internet gedragscode die zij hanteren. Maar dit gaat voornamelijk over onrechtmatige informatie op websites die via hun servers verstrekt worden en daarom als consument niet zo heel interessant. Kijk vooral ook even bij "tarieven" in de kleine lettertjes waarbij ze aangeven wat de aansluitkosten bedragen bij een verhuizing of het intrekken van een nieuw huis. Als laatst wordt er over een fair-use-policy gesproken waarbij er gekeken wordt naar het gebruik van uw dataverkeer. Blijkt dit te hoog (of hoger dan normaal)
  dan nemen ze met u contact op om u te adviseren over een ander abonnement.

  Lees alle reviews over alle (consumenten) bedrijven van Nederland. En schrijf over uw eigen ervaringen!

  Caiway
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (65)

  3.8
  28% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  4.4
  Service
  rating
  3
  Prijs
  rating
  4.4
  Leveren
  rating
  3

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over Caiway

  Uw beoordeling

  Allesineenabonnement

  abonnement afgesloten bij Caiway wegens een aanbieding. Een allesineenpakket met extra korting. Ik betaal nu 34 euro per maand en dat is minder dan wat ik kwijt was bij KPN voor redelijk hetzelfde aanbod. Overstappen ging best snel, ze doen veel voor je en dat gaat dus automatisch. Tot nu toe werkt alles goed en geen storingen, maar ik zit nog niet zo lang op het nieuwe abonnement, dus ik hoop dat het zo blijft.

  Door: M. Loms05-08-2017
  E Beelen20-07-2020

  Per telefoon na een uur gooi ik hem erop Heb 600mb maar is net zo langzaam dan een 50 van mijn buurman Maar je betaalt er wel voor hoe kan dat Per e=mail niet te bereiken Omdat ik een principe heb tegen Twitter een Facebook Dus zit dan ook maanden met vragen waar ik bij niemand terecht kan En chatten komen ze met zo allemachtige technische vragen daar heb ie niets aan Daar kunnen ze je niet helpen Dat had ik bij de vorige niet Die namen het van je over hier niet

  daan Osinga17-09-2020

  wij hebben sedert maart 2020 (verlicht) afscheid moten nemen van KPN. Wij hadden beter analoog kunnen blijven. Wat een FLUT-firma. Wij hebben al in 3 maanden 4 x zonder TV , internet en telefoon gezeten. Zij sturen dan hun 'technische dienst". Zo mogelijk nog beroerder dan Caiway zelf. Het gaat niet om een router, het gaat gewoon over ontvangst. Als iemand nooit problemen heeft gehad is dat , denk ik, gewoon mazzel. Is er een probleem kan kan je, nooit bellen < want er zijn altijd wel 116 wachtenden vor U> Mijn vaste telefoon doet het ook al niet meer dus heb ik maar een mobieltje aangeschaft. Maar 1 of 2 bellen en je zit al buiten je bundel ( 100 min...?) Zie maar dat je kontakt krijgt met hun call- centrum. Dat alleen al is een uitdaging. Zij zijn nog slechter dan KPN in haar slechtste periode. M.a.w. welke provider ook, maar NOOIT Caiway.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Prima

  Al jaren klant bij Caiway. bijna nooit storing. haal meer dan waar ik voor betaal (800/850) verder lach ik mij altijd een ongeluk om de reacties hier. mensen die klagen over trage wifi en dan Caiway de schuld geven. KOOP GEWOON EEN FATSOENLIJKE ROUTEN! koop een Netgear R7000 en je wifi problemen zijn direct opgelost!

  Door: Brent van der Geest02-02-2019
  Roy24-04-2021

  Over de router ben ik het met je eens. Maar sinds een aantal jaar krijg je bij Caiway dus een wifi-modem waar je geen andere router meer op kan aansluiten. Deze wifi-modem levert gewoon slechte wifi en zodra er meerdere apparaten verbinding maken met internet krijgt deze wifi-modem het erg zwaar.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8.5
  rating

  Wat een top bedrijf!

  Wat een top bedrijf! Nog nooit problemen mee gehad. Ik heb mijn internet en telefoon hier al jaren afgesloten. Facturatie gaat goed en het allermooist is dat ze me laatst belde en uit zichzelf vertelde dat het tarief naar beneden is gegaan en dat ik daarom ook minder ga betalen.

  Door: Daisy van Verre19-06-2015
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Alles-in-1-pakket aanbieding

  Ze hadden een goede deal voor mij, zo'n alles-in-1-pakket. Afsluiten duurde wel lang, maar nu ik het heb werkt het goed genoeg. Nog geen klachten in ieder geval. De prijs is voor mij het belangrijkste.

  Door: Sonia 23-01-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  8
  rating

  22-01-2022

  Zou de 22 jan worden aangesloten, (zwart op wit) zit nu nog altijd zonder internet en tv. Echt kut.
  Via budget nooit problemen gehad.
  Wat een fout, om over te stappen naar Caiway

  Door: Eric25-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  4
  rating

  Internet

  Wees gewaarschuwd: blijf weg bij deze partij. Zie mijn communicatie hieronder... Je kunt mailen & bellen tot je een ons weegt. Ze helpen je gewoon niet.

  Goedkoop is duurkoop.....stom stom stom van me

  --------------MAIL 13 JANUARI--------------------

  Geachte Caiway,

  Ik heb nog steeds geen antwoord ontvangen op onderstaande. Maae al wel weer een nieuwe factuur.

  Wat is de status van mijn klacht?

  Hoogachtend.

  Klantnummer: 2003791
  --------------MAIL 6 JANUARI--------------------

  Geachte Caiway,

  Wederom, zie ook hieronder, mail ik u met alles wat verkeerd gaat omtrent de facturering.

  Naar aanleiding van onderstaande mail ontving ik in december bijgevoegde factuur. Deze klopt wederom niet. Zoals hieronder voorberekend had ik geld retour moeten hebben ontvangen. Nu heb ik weer € 13,04 betaald.....

  Ik wil mijn geld terug.

  Hoogachtend.

  Klantnummer: 2003791

  --------------MAIL 2 NOVEMBER---------------------

  Geachte Caiway,

  Sinds juli 2021 zijn wij klant. Sinds het begin gaat eigenlijk al van alles fout. Wij zijn uitermate geduldig geweest, maar voelen ons absoluut niet serieus genomen. Ondanks het feit dat jullie klantenservice medewerkers uiterst vriendelijk zijn wij er helemaal klaar mee. Hieronder een opsomming. Wij willen ons contract dan ook per direct opzeggen.

  Klacht 1: Aansluiten abonnement
  Onze start bij Caiway was vreemd. Het internet kon niet aangesloten worden was de conclusie van de monteur. Er was geen signaal. Vervelend want het contract dat wij op dat moment hadden zou over 3 dagen aflopen, dus voor ons belangrijk dat het dan snel opgelost zou worden. Hier vervolgens zelf voor moeten bellen met de klantenservice. Deze kon niet aangegeven wanneer er dan een nieuwe monteur kon komen om het te checken en nog een hele boel ingewikkelde verhalen. Uiteindelijk werd er op afstand iets gedaan en hebben we uit ellende maar zelf de aansluiting geïnstalleerd. Jammer, want een monteur zou dit eigenlijk doen zoals afgesproken. Later zijn we nog gebeld door de klantenservice met excuses en is ons een korting gegeven op de eerstvolgende factuur. Netjes dachten we.

  Klacht 2: Mobiel abonnement overgesloten zonder toestemming
  Eind august ontvangen we een telefoontje. Of we ook willen overstappen naar een mobiel abonnement van Caiway. Verkoper heeft een aardig praatje. We vragen hem ons de aanbieding door te mailen. Dit opdat we er rustig naar kunnen kijken alvorens we besluiten hier wel/niet op in te gaan. Een paar dagen laten ontvangen we ineens een mail waarin we van harte welkom worden geheten bij Caiway Mobiel. Ofwel we zijn ineens overgestapt. Uhm huh? Nooit om gevraagd. Achter alles aan moeten bellen om de boel te cancelen. Zucht....gaat lekker bij die Caiway denken we inmiddels.

  Klacht 3: Maandelijks €65 gefactureerd ipv de afgesproken €35
  Er valt ineens iets op aan de facturen: we betalen niet het afgesproken actietarief van €35 per maand voor ons internetabonnement. Nee we betalen €65. Hhmm even alle facturen nakijken:

  IN MIJN MAIL STOND HIER EEN TABEL MET DE CALCULATIE, KREEG IK HIER NIET INGEKOPIEERD WAARUIT BLIJKT DAT WE €78,23 teveel betaald HEBBEN

  Ik heb inmiddels al zo vaak over deze klacht gebeld dat ik het niet eens meer kan tellen. Vandaag ben ik geëxplodeerd (arme klantenservice medewerker, hij kan er niets aan doen dat alles zo ontzettend dom is geregeld) nadat ik dit verhaal voor de zoveelste keer heb moeten uitleggen. Voor de zoveelste keer heb moeten aanhoren dat jullie er mee bezig zijn en dat het goed komt. Aangegeven dat ik er absoluut geen vertrouwen meer in heb. Gevraagd, voor de zoveelste keer, of ik per mail een bevestiging kan ontvangen van dat dit alles goed komt. Hoeveel ik gecrediteerd krijg en wanneer. Maar dit alles kon niet. Ik moest een mail sturen naar dit adres. Bij deze doe ik dit dan ook met de volgende eisen, ben klaar met vragen:

  - Ik wil het te veel gefactureerde bedrag z.s.m. terugontvangen
  En per direct mijn abonnement opzeggen
  Ik wens nooit, maar dan ook nooit meer zaken met jullie te doen

  Ik vind het schandalig dat ik op dit tijdstip na een dag hard werken nog met jullie bezig moet zijn. Schande.

  Hoogachtend,

  Contractnummer: 102004670

  Door: Anoniem23-01-2022
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Internet en TV

  Een melding van een storing gedaan bij Caiway. Geen internetsignaal meer . De volgende dag had Cogas de storing reeds verholpen. Prima service

  Door: Jan Veldhuis10-09-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  9
  rating

  Top

  Alles ging prima

  Door: Prima29-08-2016
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  10
  rating

  Internet tv mobiek

  Wat een vreselijk slecht bedrijf.
  Al 20x gebeld. Denk minimaal 10 uur bijelkaar.
  Niemand weet een antwoord. Van elkaar weten ze niks.
  Volgens mij is er bij de klantenservice een ontmoedigingsbeleid!!
  Na 1 maand krijg ik dus mijn installatie pakket. Monteur, hoewel afgezegd omdat pakket nog niet binnen was, voor niets op de stoep.
  Toegezegd dat 4 januari er weer een monteur komt maar niemand wil dat even op papier zetten voor mij.
  Ik ben overgegaan naar de chat. Dit is nog erger. Chat start om 11.00 uur. De chat gaat even over en weer. Daarna komt een vaag antwoord om 16.14 uur.
  Daarna weer raar antwoord en dan weer radiostilte. Volgende morgen meldt zich weer een medewerker. Weer met raar antwoord. Na antwoord van mij is het nu alweer 4 uur stil op de lijn. Zo gaat dat de afgelopen maand constant.
  Het is dat ik 1 ster moet geven. Maar liever zou ik niks geven.
  Wacht al week op telefoontje van manager. Ook niks gehoord. Wordt vervolgd...

  Door: Baks31-12-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3
  rating

  overname caiway->Delta TV en internet

  Door de overname van Caiway blijken (zeer )veel programma's op NPO2 niet meer terug te zien. Ook op andere NPO's komt dit voor. Wel de abbonementen verhogen, maar beschikbare terugkijk mogelijkheden verminderen. zeer slecht. Het is dat ik niet naar een andere TV/internet provider kan, anders zou ik onmiddelijk overstappen. ik maak momenteel gebruik van de glasvezel.
  Advies: kijk naar betere provider en TV-aanbieder.

  Door: w h18-12-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Glasvezelnetwerk

  20 jaar terug in de tijd

  Door: Robertlenes 29-11-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Internet giga snel

  Telefonisch contact gehad om nieuw abonnement te nemen i.v.m. kosten acties en dergelijke. Service afdeling heeft goed geholpen, goede prijs afgesproken en aangegeven bridged modus op modem moet kunnen. Echter mijn model kan dat dus niet.

  Bestellen gaat dus makkelijk van je abonnement. Echter, ik werd doorgestuurd naar technische dienst, voor de bridged modem. Echter die zeggen: Ja meneer, wij vinden het niet noodzakelijk om jouw modem/router te vervangen voor 1 die wel bridged modus kan.

  Like, waarom op die onstabiele, slomere shit router klungelen terwijl ik een eigen asus AX-11000 heb staan en gebruik? Veel meer mogelijkheden en efficienter alles. Daarbij, kom ik niet op een andere IP range te zitten en makkelijker om alles mee in te stellen en dan gedoe met DMZ zones en dergelijke te voorkomen. Router op router is niet handig en de locatie van de huidige modem/router is gewoon waardeloos.


  Dus service balie goed! Technische dienst neemt eigen lijn en klant is niet koning of iets. Eigen weg trekken en f*ck de rest.

  Door: Justin18-10-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4.5
  rating

  Internet en tv

  Alleen maar storingen maandenlang dan doet het internet het weer een paar dagen en dan is het weer helemaal weg vaak gebeld dan krijg je een hele aardige medewerker aan de telefoon die ook niet altijd wat voor je kan doen dan maar weer hopen dat het goedkomt. Inmiddels weer geen internet

  Door: M Duijnisveld14-10-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Internet

  Wij gaan door totdat het werkt!
  Heb je een probleem met bijvoorbeeld je internet thuis, dan helpen we je verder. Net zo lang totdat het probleem is opgelost.

  Dit staat op de site. Al ruim een half jaar problemen en je dan verschuilen achter de netwerkbeheerder. 2 x voor niets ook thuisgebleven omdat de monteur zou komen. 2 x afspraak geannuleerd zonder ons te informeren. Frustratie alom vanwege slechte service en levering. Koude douche voor Caiway.

  Door: Jacqueline13-10-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  deal onbeperkt bellen met nummerbehoud voor 10 euro

  Als 75 jarige had ik hierbij hulp nodig.via de prachtige folder koktakt gehad met caiway, deze zou alles goed voor mij regelen en alles zou goed komen. Op za 9 okt zou dit ingaan. ik kon inderdaad bellen maar het duurde tot ma11 okt toe mijn zoon belde en zei wat een gek nrheb je nu en ik krijg je niet te pakken op je gewone nr. Caiway opnieuw gebeld en na 1 uur aan de tel gehangen te hebben gehangen was het nog niet geregeld. nu 2 dagen later ben ik nog steeds niet te beteiken op mijn oude nr. en wordt dit afgedaan met geduld, geduld. Ondertussen kan ik nog steeds niet gebeld worden.Ik vind dit een slechte servise.

  Door: rijsman mp13-10-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  7
  rating

  Caiway glasvezel abonnement

  Slecht ontvangst tv. Beeld staat geregeld stil. WiFi erg slecht. Door aanleg glasvezel overgestapt van KPN naar Caiway. Zodra het mogelijk is, terug naar KPN. Geen aanrader.

  Door: Janny12-10-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Tv en internet

  Omdat we glasvezel konden krijgen hebben de noodgedwongen overstap van ziggo naar Caiway gemaakt.
  Tv stoort…internet zelfs met 3 versterkers niet goed.
  Omdat ik vaak ‘s’avonds werk neem ik serie’s op.
  Als ik het wil kijken kan ik de reclame niet doorspoelen!!
  Dit is zó belachelijk!!, bij Ziggo en KPN kon dat wel. Dát is toch het voordeel van opnemen.
  Ik baal hier zo van.
  We kregen aanbieding via Caiway om onze mobiele abonnementen te laten oversluiten, maar daar trappen we niet in.
  KPN is misschien iets duurder, maar wél goed.
  Als we het geweten hadden, hadden we geen glasvezel genomen en waren we bij Ziggo gebleven.

  Door: Wilma05-10-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Gedwongen glasvezel abonnement.

  Toen Delta fiber het glasvezel aanlegd, moesten we naar één van de drie aanbieders waaronder Caiway gaan.
  Nu je weg wilt b.v. naar kpn, mag je geen gebruik maken van de glasvezel terwijl je er wel oor betaald hebt. Dus naar KPN betekend het oude koper draadje gebruiken en terug met je snelheid.

  Door: Gert05-10-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  3.5
  rating

  FAQ

  Is Caiway een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 65 ervaringen geplaatst over Caiway. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 3.8 gekregen, waarbij 28% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is Caiway actief?

  Caiway is vooral actief in de categorie Telecom en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Alles-in-één-pakketten, Telefoon, TV & Film, Internet & Hosting

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Caiway gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.