NederlandReview

    Ervaringen Caiway

    Het is belangrijk om te weten met welk bedrijf u in zee gaat. Wij van NederlandReview denken dat dit het best kan door ervaringen van anderen. Vaak zegt men "in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst" dat is in dit geval NIET zo. De resultaten van Caiway die behaald zijn bij vroegere klanten, bieden geen garantie, maar wel een hele goede indicatie over dit bedrijf hoe zij opereren. Vandaar dat de mening van het algemene publiek het allerbelangrijkst is om zeker te zijn dat u geen miskoop begaat en de service ontvangt die u verwacht.

    Over Caiway

    Caiway is een internet en telefonie bedrijf. Dit houdt in: televisie, internet en telefonie. (Een alles aanbieder dus op gebied van telecom.) Caiway is al operationeel sinds 1981, waar we dus uit op kunnen maken dat ze redelijk betrouwbaar zijn. Ze willen graag een pionier zijn en besteden daarom een hoop tijd, geld en energie in innovatieve projecten. Beetje zoals Google doet met project X, proberen ze telkens met de toekomst bezig te zijn en de "next-best-thing" op de markt te zetten. Ze zijn er dan ook trots op dat ze als eerste in Europa waren die internet via de kabel lanceerde. Net als digitale televisie waren zij pionier. Caiway (ook wel CIAW afgekort) levert niet aan heel Nederland, maar grote delen van zuid/noord-holland en Utrecht. Caiway beweert voor kwaliteit en service te staan. Is dat ook zo? Lees onze reviews!

    HOW TO: Glasmodem aansluiten & Activeren glasdiensten

    Diensten

    Caiway is een alles in 1 aanbieder. Dat betekent dat ze internet, televisie en bellen in één pakket aanbieden. Wilt u weten welke diensten ze op dit moment aanbieden? Ga dan naar hun website voor de laatste informatie betreffende hun pakketten. Heeft u een ervaring met één van de diensten? (of het gehele pakket) Schrijf dan een review en maak uw beoordeling!

    Klachten

    Met klachten kunt u het allereerst terecht bij "mijn caiway". Dit is internet based en kunt u dus afhandelen via de FAQ (frequently asked questions) of via de e-mail. Komt u er niet uit, dan volstaat bellen volgens Caiway. Ze hebben een privacy verklaring op de website en ook een misbruik policy. Volgens CAIW is er ook een internet gedragscode die zij hanteren. Maar dit gaat voornamelijk over onrechtmatige informatie op websites die via hun servers verstrekt worden en daarom als consument niet zo heel interessant. Kijk vooral ook even bij "tarieven" in de kleine lettertjes waarbij ze aangeven wat de aansluitkosten bedragen bij een verhuizing of het intrekken van een nieuw huis. Als laatst wordt er over een fair-use-policy gesproken waarbij er gekeken wordt naar het gebruik van uw dataverkeer. Blijkt dit te hoog (of hoger dan normaal)
    dan nemen ze met u contact op om u te adviseren over een ander abonnement.

    Lees alle reviews over alle (consumenten) bedrijven van Nederland. En schrijf over uw eigen ervaringen!

    Caiway
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (20)

    5
    35% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6
    Service
    rating
    4
    Prijs
    rating
    6.4
    Leveren
    rating
    4

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Allesineenabonnement

    abonnement afgesloten bij Caiway wegens een aanbieding. Een allesineenpakket met extra korting. Ik betaal nu 34 euro per maand en dat is minder dan wat ik kwijt was bij KPN voor redelijk hetzelfde aanbod. Overstappen ging best snel, ze doen veel voor je en dat gaat dus automatisch. Tot nu toe werkt alles goed en geen storingen, maar ik zit nog niet zo lang op het nieuwe abonnement, dus ik hoop dat het zo blijft.

    Door: M. Loms05-08-2017
    E Beelen20-07-2020

    Per telefoon na een uur gooi ik hem erop Heb 600mb maar is net zo langzaam dan een 50 van mijn buurman Maar je betaalt er wel voor hoe kan dat Per e=mail niet te bereiken Omdat ik een principe heb tegen Twitter een Facebook Dus zit dan ook maanden met vragen waar ik bij niemand terecht kan En chatten komen ze met zo allemachtige technische vragen daar heb ie niets aan Daar kunnen ze je niet helpen Dat had ik bij de vorige niet Die namen het van je over hier niet

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Prima

    Al jaren klant bij Caiway. bijna nooit storing. haal meer dan waar ik voor betaal (800/850) verder lach ik mij altijd een ongeluk om de reacties hier. mensen die klagen over trage wifi en dan Caiway de schuld geven. KOOP GEWOON EEN FATSOENLIJKE ROUTEN! koop een Netgear R7000 en je wifi problemen zijn direct opgelost!

    Door: Brent van der Geest02-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Wat een top bedrijf!

    Wat een top bedrijf! Nog nooit problemen mee gehad. Ik heb mijn internet en telefoon hier al jaren afgesloten. Facturatie gaat goed en het allermooist is dat ze me laatst belde en uit zichzelf vertelde dat het tarief naar beneden is gegaan en dat ik daarom ook minder ga betalen.

    Door: Daisy van Verre19-06-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Alles-in-1-pakket aanbieding

    Ze hadden een goede deal voor mij, zo'n alles-in-1-pakket. Afsluiten duurde wel lang, maar nu ik het heb werkt het goed genoeg. Nog geen klachten in ieder geval. De prijs is voor mij het belangrijkste.

    Door: Sonia 23-01-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    mobiel abonnement met nummer behoud

    verschrikkelijke afhandeling na drie maanden eindelijk duidelijkheid waarom mijn oude telefoon nummer wat ik al 17 jaar had niet overgezet kon worden naar caiway mobiel ze hebben het te laat opgevraagd bij kpn waarschijnlijk .Dus nu zit ik met een onbekend nummer dus slecht bereikbaar voor mijn klanten Het oude nummer van kpn is ook niet meer terug te krijgen > dus trap niet in de verkoop praatjes ze hebben totaal geen ervaring met mobiele telefonie .. internet en tv thuis gaat super dat weer wel

    Door: theo kazimier04-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Internet

    Internet valt al weken uit zodra er meerdere apparaten zijn aangesloten. Thuis werken niet mogelijk. Worden van het kastje naar de muur gestuurd. Verkeerde kabels ontvangen na 2x beloofd te hebben deze op te sturen. Steeds beloven ze ons de volgende keer een monteur te sturen, en wanneer we hierna bellen moeten we toch weer iets proberen voordat dit mogelijk is. Mijn vriend kan na bijna 4 weken ellende zijn baan kwijtraken. De laatste medewerker gedroeg zich echt asociaal, zo schandalig hoe men hier te werk gaat. Het gaat wel om onze banen!!

    Door: anique 17-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2.5
    rating

    Top

    Alles ging prima

    Door: Prima29-08-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    glasvezel internet en tv

    Tv is bagger. Ontvanger werkt niet goed en de klantenservice lost niets op.

    Door: S den Boer29-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Alles in 1

    Ze bestaan nog, ik dacht dat na Yoep van 't Hek de meeste bedrijven geleerd hadden. Het lange verhaal in het kort; het nieuwe TV kastje (Amio 7x) is bedroevend slecht van kwaliteit, echt een beta product. De EPG is mega traag en alle bediening ondoordacht. Na letterlijk uren aan de telefoon (en het traditionele kastje muur verhaal) de conclusie: product werkt zoals het hoort, contract ontbinden gaat niet. Wat rest zijn juridische stappen en het storneren van de betalingen. Kortom zeer veel spijt van de overstap naar glasvezel. Kom op Caiway, neem verantwoordelijkheid voor je troep!

    Door: Wouter Abma14-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    mobiel abonnement

    waardeloze klantenservice! Maken een fout met de ingangsdatum en vervolgens word je maar aan het lijntje gehouden en worden er toezeggingen gedaan die ze niet nakomen. Gegevens zijn nooit beschikbaar, bestellingen worden niet afgerond en simcard wordt niet verstuurd...

    Door: Hendri26-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4.5
    rating

    Internet en TV

    Ik geef een verhuizing door. Mijn internet is een week voor de verhuizing uitgeschakeld. Werknemers kunnen geen onderscheid maken tussen 25-8-2019 en 3-9-2019

    Caiway TV reset en stopt minstens één keer per dag. Meestal tussen 22:00 en 00:00 uur. Terugspoelen en opnemen stopt ook willekeurig.

    Door: Martin28-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    Zeer, zeer, zeer slecht, nooit aan beginnen

    Zeer slecht bedrijf waarbij ze het woord service niet snappen. Om je klant te krijgen beloven ze vele mogelijkheden die nadat het contract in is gegaan onjuist zijn. Ofwel ze leveren niet de diensten die ze je hebben toegezegd. Dit is overigens voor Caiway geen reden om het contract te ontbinden. Beloftes dat je binnen een bepaalde tijd wordt teruggebeld komen ze ook niet na en bel je te vaak dan krijg je te horen dat de afdeling je niet wilt spreken en verbreken ze onbeschoft de verbinding.
    Ook met de nieuwe AVG privacywet nemen ze het niet zo nauw. Nadat ik mij had geïdentificeerd als persoon A en aangaf dat ik een product had gekregen van een vriend van me, gaven ze mij plotseling al zijn adres gegevens, klantnummer en hebben zij zelfs zijn pincode van de tvtuner gereset zonder dat de eigenaar hiervan toestemming had gegeven en hiervan op de hoogte was. Voor hetzelfde geldt doet een wild vreemde dit en kan dmv al deze gegevens producten bestellen en opzeggen. Ongehoord maar voor Caiway schijnbaar heel normaal aan hun reactie te merken. Ben er helemaal klaar mee, slecht en onbetrouwbaar bedrijf. Nooit klant worden hier, tenzij je wilt worden opgelicht

    Door: Ontevreden klant30-08-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Vreemd

    Bieden glasvezel aan terwijl het bij ons niet eens in de weg ligt....
    Beetje jammer....
    Als het aangelegd wordt moet ik daarvoor elke maand15.00 euro voor betalen of eenmalig 1815,00 euro.
    Dit terwijl we tegenwoordig binnen de bebouwde kom wonen.
    Met een stuk of 30 buren op nog geen km is dit ruim 50.000 euro ofwel 500 euro per meter glasvezel.
    Mooie zakkenvullerij lijkt mij.

    Door: Jan Bijleveld 11-06-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Super beroerde tv ontvangst

    Moet tv wel twee keer per week herstarten, omdat je steeds blokjes hebt of ned 1 2 en3 het helemaal niet doen.. slechte handleiding.

    Door: Frans nijenhuis03-06-2018
    Piet 16-04-2019

    Ik zit al 5 dagen te wacht voor het aangesloten is

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Slechte service waardeloze service

    Als er een probleem is met de glasvezel kabel kan je het gewoon vergeten wacht maar 5 dagen tot we tijd hebben dus geen tv radio en internet je krijgt alleen het goedkope antwoord dit is voor de kabel eigenbaarzonde dat je wel elke maand op tijd 92 euro kan aftellen voor mij toch wel tijd om eens na te denken over een provider die wel.servies leverd aan zijn klanten voor.mij zijn er alleen minpunten pluspunten bestaan niet bij caiway

    Door: Wim Braspenning 25-05-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Caiway beoordeling

    Ik was al jaren klant bij Caiway, want ik woon in IJsselstein en daar is Caiway de enige die tegen een scherp tarief glasvezel internet aan kan bieden.

    Toch heb ik onlangs besloten om over te stappen naar een andere aanbieder en daarbij genoegen te nemen met trager internet (overigens zeer waarschijnlijk nog steeds snel genoeg voor waar wij het voor gebruiken). De reden is dat, ondanks de in theorie snelle verbinding, we toch regelmatig problemen hadden. Geen overduidelijke problemen dat internet er een halve dag uit lag, maar meer dat het af en toe haperde. Youtube filmpjes op de TV bekijken wat af en toe niet werkt. Trage verbinding soms (ondanks glasvezel??). Voldoende twijfel dus en ook voldoende gedaan om andere zaken uit te sluiten zoals slechte wifi dekking. Dat is nu allemaal dik in orde en toch bleef internet regelmatig even haperen. Buren blijken te kampen met dezelfde problemen (fijn om bevestigd te krijgen dat je "gevoel" dus toch klopt).

    Dus uiteindelijk besloten over te stappen, omdat onder aan de streep Caiway geen waar voor je geld levert. Ze zijn op papier echt niet duur met hun glasvezel abonnement, maar in de praktijk is de dienst die wordt geleverd kwalitatief niet voldoende.

    Door: Stefan29-03-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5
    rating

    Erg slecht

    Toen Caiway hier in de gemeente glasvezel ging leggen ter vervanging van de kabel gingen wij gewoon mee. We hebben dat ruim een jaar geprobeerd maar we hadden regelmatig storingen, soms wel de hele avond. Helpdesk slecht tot niet bereikbaar. Uiteindelijk maar gestopt met Caiway en via een andere provider weer op VDSL met digitale TV. Ik kreeg een brief waarin o.a. stond dat ik mijn modem niets hoefde terug te sturen (TV kastje) omdat ik meer dan een jaar abonnee geweest was. Je hebt niks aan zo'n ding maar goed. Een half jaar later krijg ik een sommatie omdat ik mijn kastje nog niet terug gestuurd had. Op mijn melding via e-mail met verwijzing naar hun eigen brief kreeg ik geen reactie. Wel een aanmaning met dreiging van een hoop kosten. Gelukkig had ik het kastje nog...en heb het ongefrankeerd terug gestuurd. Nooit meer wat van gehoord. Ik zal echt nooit meer klant worden bij Caiway. Alleen wel jammer dat ik dan geen gebruik van glasvezel kan maken.

    Door: Frits20-02-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Schrijf zelf een review over Caiway

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is Caiway een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 20 ervaringen geplaatst over Caiway. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5 gekregen, waarbij 35% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Caiway actief?

    Caiway is vooral actief in de categorie Telecom en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Alles-in-één-pakketten, Telefoon, TV & Film, Internet & Hosting

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Caiway gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.