NederlandReview

    Ervaringen OHRA

    Wilt u goed verzekerd zijn en heeft u OHRA op het oog? Dan wilt u vast weten waar u aan toe bent, wat u kan verwachten van OHRA, maar vooral hoe u wordt behandeld. Wij van NederlandReview zeggen u niet wat goed en wat niet goed is, maar u kunt aan de hand van reviews van andere consumenten voor uzelf beslissen welke keuze u maakt. Heeft u zelf ervaring met OHRA? Laat dan zeker een reactie achter op deze pagina, zo help je anderen!

    Over OHRA

    OHRA is een verzekeringsmaatschappij die deel uit maakt van de Nationale-Nederlanden en valt onder de Delta Lloyd groep en is gericht op verzekeringen. Het bedrijf werd opgericht in 1925. De naam OHRA staat voor Onderlinge ziektekostenverzekeringsfonds van Hoogere Rijksambtenaren. OHRA heeft een uitgebreid scala aan verzekeringen, waardoor er voor iedereen wel iets is wat van toepassing kan zijn.
    Stel u voor: uw buurman heeft een gloednieuwe peperdure fotocamera gekocht. Als hij de camera aan u laat zien, laat u hem per ongeluk uit uw handen vallen. Een aansprakelijkheidsverzekering kan ervoor zorgen dat de schade gedekt wordt door de verzekering.

    OHRA

    heeft heel wat verzekeringen ter beschikking zoals onder andere de volgende verzekeringen:
    - Auto- caravan- of motorverzekering
    - Caravanverzekering
    - Huisdierenverzekering
    - Inboedelverzekering
    - Overlijdensrisicoverzekering
    - Rechtsbijstandsverzekering
    - Reisverzekering
    - Schadeverzekering
    - Zorgverzekering
    - Opstalverzekering
    - Aansprakelijkheidsverzekering
    - Ongevallen verzekering
    - Honden- en kattenverzekering

    Diensten

    OHRA biedt de diensten vooral online aan. Dat zorgt ervoor dat u zelf via uw eigen account uw verzekeringszaken kan regelen. Het voordeel hiervan is dat het snel gaat en u zelf goed kunt controleren of alle gegevens kloppen. Er wordt gezorgd voor juiste informatie bij de verzekeringen, waardoor u snel en makkelijk het overzicht heeft over de producten waarin u geïnteresseerd bent. OHRA zet ook sterk in op transparantie, door bijvoorbeeld hun jaaroverzichten en nog heel wat extra informatie te delen met Nederland. Dat zorgt ervoor dat u meteen een vertrouwd en de klantenservice van OHRA is beschikbaar per telefoon, mail of via social media. OHRA richt zich op mensen die een hoge mate van zelfstandigheid hebben, wat betreft het zelf regelen van hun geldzaken en verzekeringen. OHRA is dus een zeer direct kanaal waar je als klant rechtstreeks verzekeringen en financiële diensten afsluiten via de telefoon, internet of de post.


    Reclame van OHRA ra met Andre van Duijn. Leuk of irritant? Wat vindt u?

    Vragen of klachten voor

    OHRA
    Hebt u vragen of een klacht over OHRA? Neem dan zeker contact op met de klantendienst, ze zullen u vast en zeker verder helpen! Op de website vindt u alle informatie die u nodig hebt om ze te bereiken. U kan ze bereiken via e-mail, de telefoon of stel je vraag gewoon via Facebook of Twitter! OHRA heeft ook een FAQ waar alle vaak gestelde vragen vermeld worden, misschien vindt u hier wel het antwoord dat u zoekt!

    Schrijf uw eigen review!
    Wil u anderen laten weten hoe uw ervaring is met OHRA? Hoe verloopt de service? Wordt u er snel geholpen als u vragen heeft? Welke prijzen hanteert OHRA? Laat het weten in de reviews! Potentiële klanten zullen geïnteresseerd zijn in wat ze mogen verwachten van de kwaliteit en de service van OHRA. Zo helpt u anderen bij het maken van een beslissing!

    Bent u van plan om één van de verzekeringsproducten van OHRA te nemen? Lees dan zeker de reviews van OHRA op NederlandReview! U vindt er honderden betrouwbare reviews van echte klanten over hun ervaring met honderden bedrijven. Bent u van plan om in zee te gaan met een bedrijf die u niet zo goed kent? bent u niet zeker of u een bepaalde aankoop wel of niet zou doen bij een bepaald bedrijf? Zoek het dan eerst even op, op NederlandReview.

    OHRA
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (18)

    7
    67% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    7,2
    Service
    rating
    7,4
    Prijs
    rating
    6,4
    Leveren
    rating
    7

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    zorgverzekering

    Ik ben nu ruim een jaar bezig om een declaratie vd zorg ongedaan te laten maken door de Ohra. Tientallen tefoontjes en emails gestuurd en tot op heden geen resultaat. Wel ontvang ik herinneringen en dreigbrieven van de deurwaarder. Wat een WAARDELOOS Bedrijf. Lijkt erop dat ze met opzet mensen ziek willen maken. Ze moeten zich diep schamen. Ik ga zeker weg bij deze organisatie .

    Door: jg borst 02-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Huisdierenverzekering

    Ik heb voor mijn hond een “Top” verzekering afgesloten. Dat was voor de module reis bestond en in de algemene voorwaarden staat vermeld dat de dekking voor Europa geld. Ik val dus onder oudere voorwaarden dan de huidige. Hond wordt op vakantie doodziek om 18.30 uur zo aangetroffen. Dierenarts bereidt gevonden om terug naar de praktijk te komen. Om 20.30 uur was de diagnose na echo en punctie een gescheurde milt. Dierenarts was bereidt de hond de volgende ochtend om 06.30 uur te opereren. Na een hele beroerde nacht was het al een enorm wonder dat onze herder nog leefde. Operatie geslaagd, gescheurde milt en tumor verwijderd en bloedtransfusie toegediend. Die ochtend via whatsapp contact gezocht met OHRA. O wat erg als dit je maatje overkomt werd er meteen gezegd. Moesten de rekening en casereport in Engels maar indienen als we terug waren. Heeft de dierenarts keurig gedaan. Rekening was 650,- en dat is een spotkoopje. Dat ben je in Nederland al voor een bloedtransfusie kwijt.

    Na terugkomst de rekening gedeclareerd in een hopeloos online systeem. Is wel geschikt om één consult of één medicijn te declareren, maar zo’n complexe rekening is een drama.

    Maar gelukkig reageert OHRA heel snel, helaas met een afwijzing. U heeft geen module reis, dus kosten in het buitenland worden niet vergoed. Geen naam, geen nummer, geen mogelijkheden om commentaar te leveren en een no reply mailadres.

    Dan maar een klacht indienen en ze wijzen op het feit dat wij andere voorwaarden hebben. En natuurlijk uitgebreid verslag gedaan wat er is gebeurd. Die afhandeling duurde iets langer. Maar in de kleine lettertjes staat geschreven dat wij vooraf toestemming hadden moeten vragen van onze dierenarts in Nederland. En dat was erg jammer voor ons maar ja die toestemming. Dus klacht afgewezen.

    Beste OHRA in de polisvoorwaarden moeten er door een dierenarts vanaf 750,00 ook even toestemming gevraagd worden. Alleen staat daarbij dat dit niet nodig is als het direct levensbedreigend is. Dat staat er natuurlijk niet onder de Europadekking. Die toestemming krijg je niet tussen 20.30 uur en 06.30 uur! Wel weet ik dat de hond het niet had gered als die later was geopereerd. Per slot van rekening was ze al 2 liter bloed kwijt toen ze geopereerd werd.

    OHRA heeft wel het maandbedrag van de verzekering verdubbeld in vier jaar tijd. Geld halen kunnen ze goed. Volgens mij is de premie van 47,37 niet om onze rekeningen te betalen. Die gaat naar hun juridische afdeling om onmogelijke voorwaarden te stellen en bikkelhard, ongenuanceerd en vooral anoniem af te wijzen.

    Schaam u!

    Door: Wim 18-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Huisdierenverzekering

    Zeer slechte service. Je verzekerd je voor iets en wanneer dan je hond overlijd ben je er opeens niet voor vergoed. En moet je alles zelf na zoeken.

    Ook als je vaccinatie een week te vroeg heb gedaan krijg je dat ook niet vergoed

    Door: Anita 30-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    OHRA doorlopende reisverzekering

    Op de laatste dag van onze vakantie in Zuid Amerika werd drie uur voor vertrek onze tas met daarin onze paspoorten gestolen. Nog van alles geprobeerd maar we mochten niet mee met de vlucht naar Nederland. Ter plekke gebeld met het alarmnummer van OHRA. Reactie: "Ik heb geen inzage in uw polisvoorwaarden dus ik kan niets voor u doen. Nog een prettige dag!". Vervolgens gemaild met OHRA. Reactie: "We streven er naar je mail binnen 10 werkdagen te beantwoorden." Vervolgens geprobeerd via Whatsapp helderheid te krijgen over wat we wel of niet moesten doen. Reactie: "Uw paspoort is gestolen in het buitenland? Wist u dat u op Schiphol een noodpaspoort kunt aanvragen?" Ja dat wist ik maar het probleem is dat we daar even niet naar toe kunnen...
    Na thuiskomst bleek bij OHRA mijn schademelding zoek. En als klap op de vuurpijl worden extra verblijfskosten door OHRA niet vergoed.
    Als het niet zo treurig was dan zou ik er hilarisch om kunnen lachen. Je zult echter maar in nood zijn. Reken dan niet op hulp of medewerking van OHRA...

    Door: Jurjen 15-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3
    rating

    auto / motor verzekering

    Afgelopen week heb ik mij aangemeld bij de website Motoshare, hier kan je als particulier je motor verhuren maar ook als particulier een motor huren van een bij Motoshare ingeschreven particulier.
    Na het invullen van de persoonsgegeven werd mijn verzoek om lid te worden bevestigd.
    De dag er na kreeg ik een e-mail van ORHA verzekeringen dat ik niet kon worden toegelaten omdat ik een schade verleden zou hebben.
    Wij hebben 1 auto die mijn vrouw en ik samen regelmatig gebruik en ik heb al 20 jaar een motor die alleen ik gebruik maar beide staan op mijn naam verzekerd.
    Ik was me van geen kwaad bewust en heb ORHA gebeld om uitleg te vragen, volgens hun zou ik in 2018 twee schades hebben gemeld maar verder konden of mochten ze niets vertellen.
    Hierop mijn eigen verzekering gebeld en nu blijkt het te gaan om de auto verzekering waar in April een schade is gemeld omdat er tegen een paaltje is gereden en in september omdat er in een parkeergarage schade is gereden beide keren door mijn vrouw en de schade claims waren beide keren niet meer als 1500 euro.
    Ik dacht dat het hier ging om het huren van een motor?
    Tevens zet ik mijn vraagtekens bij de wijze van afwijzen want ik kan het me goed voorstellen als je schade rijdt door onverantwoord rijgedrag zoals veel te hard rijden of met drank op en hierbij een auto total loss rijdt met een schade post van duizenden euro's.
    Ook na het voor de tweede maal bellen met ORHA kreeg ik geen begrip voor mijn standpunt en houdt ORHA vast aan het besluit twee schade claims in een jaar is te veel al rijdt je daar voor al jaren schade vrij.

    Door: Peter 09-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Betrouwbaar en goed geregeld

    Meerdere producten lopen bij Ohra. Ik hou van duidelijkheid en eenvoud en daarom ga ik niet overal zitten uitzoeken dat je dan allemaal dingen overal hebt zitten. Ik ben content met Ohra, al een paar keer contact met ze moeten hebben en dat ging altijd steeds prima. Netjes en ze zijn er voor je als dat nodig is. Daarom blijf ik dit jaar zitten waar ik zit. Ik zou Ohra zeker aanraden, Gewoon betrouwbaar.

    Door: Annelies de Jongh 31-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    OHRA OK

    Ik ben al ruim 40 jaar met al mijn verzekeringen bij OHRA.

    wat moet ik nog meer zeggen ?

    Door: L de Berg 06-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    App is handig

    De app van Ohra is echt supermakkelijk. Ik kan nu alles gemakkelijk vanaf m'n iPhone regelen, waar ik nogmaal altijd eerst voor moest bellen. Blij dat ik overgestapt ben!

    Door: Visscher 26-06-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Ohra Zorg

    Zorgverzekering bij Ohra al een aantal jaren. Overstappen zorgt niet voor een betere aanbieding als je zowel naar de dekking en de prijs kijkt. Wij hebben ook geen klachten over onze verzekering en blijven voor een nieuw jaar bij Ohra. Ze zijn hier correct en duidelijk.

    Door: M. Noteboom 27-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Overstappen naar de zorgverzekering van Ohra

    Ik ga dit jaar overstappen naar de zorgverzekering van Ohra.
    Dit jaar zat ik bij FBTO, maar ik ben niet tevreden over de service en mijn ouders zitten bij Ohra en die hebben nooit problemen gehad en zeggen dat ze hier heel vriendelijk en servicegericht zijn.

    Daarom stap ik ook over naar Ohra! Service is belangrijk!

    Door: Fabian 08-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Het grootste voordeel van onze verzekering bij OHRA: duidelijkheid!

    Het grootste voordeel van onze verzekering bij OHRA is dat ik van het begin af aan duidelijk weet waar ik voor verzekerd ben en waar NIET voor. De polisvoorwaarden zijn zelfs voor een leek als ik heel duidelijk en overzichtelijk.

    Door: Silvia 06-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Groot bedrijf = veilig

    Dit is zo'n groot bedrijf, dan zit je met je dekking heus wel goed. Daarom koos ik voor Ohra, die gaan echt niet zomaar failliet ofzo dus wat kan er fout gaan? Prima.

    Door: Th, 29-09-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Klacht was goed verholpen

    Ik had een klacht omdat ik mijn auto in de puin had gereden. Het onderhandelen over de schade en vergoedingen enzo duurde maar. Toen ik iemand daarop aansprak was het echt merkbaar dat ze er meer vaart achter hebben gezet. Daarom blijf ik omdat ik weet dat ze je niet in de kou willen laten staan.

    Door: Bea Schijf 15-07-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Niet de goedkoopste

    Niet de goedkoopste. Wel prima service. Nooit problemen mee gehad. Maar heb wat verzekeraars vergeleken voor mij autoverzekering en unive kwam goedkoper uit dus daarheen gegaan. Overstappen is dan ook vaak de moeite waard volgens mij.

    Door: Harro P. 15-07-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    7,5
    rating

    Autoverzekering = doen!

    Via hoyhoy was het snel geregeld. Ohra kwam als goedkoopste uit de bus. Bemiddeling met hoyhoy ging snel en nu al weer een aantal maanden op weg met ohra. Als je gewoon goed geholpen wil worden en geen onnodige problemen wil hebben dan zit je bij deze club prima!

    Door: K. Smal 15-07-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Caravanverzekering goed

    Ik heb al mijn hele leven een caravan (hou van kamperen) en ik blijf het moeilijk vinden om een goede caravanverzekering te vinden. Nu dus bij Ohra en naar mijn idee een hele goede. Goede dekking en vergeleken met anderen, niet duur. Kan het nu in al die jaren met 3 andere aanbieders vergelijken en dit is tot dusver de goedkoopste. Kan dit wel aanraden.

    Door: P. van Teneer 25-06-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    Ohra goed verzekerd

    Ik heb een huis gekocht en net een gezin begonnen. Dan komen er een hoop dingen op je af kan ik je vertellen. Al sinds mijn studententijd heb ik een verzekering lopen bij ohra en altijd goed bevallen. Dus toen er meer verzekeringen nodig waren door de uitbreiding, heb ik het hier ook maar afgesloten. Zo heb ik nu een overlijdingsrisico, rechtsbijstand, inboedel en reisverzekering. Beetje alles in 1 gedaan dus en gaat goed. Ik ga ook nog maar even kijken voor de autoverzekering. Heeft iemand hier ervaringen bij Ohra mee? Voor de prijs weet ik het niet zo goed, want ik heb dus nergens mee vergeleken.

    Door: Gast 25-06-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    Ohra - goede deals

    Autoverzekering via Ohra afgesloten. Ik rij niet zoveel en ben daarom blij met de service van Ohra. Ik kreeg daarom een goede deal en heb hiervoor gekozen. Bel ze dus even en ga niet zomaar van de website uit. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

    Door: Tricia S. 25-06-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8
    rating

    Schrijf zelf een review over OHRA

    Uw beoordeling