NederlandReview

    Ervaringen Zalando

    Voor wie vies is van lange wachtrijen voor vunzige paskamers zijn er inmiddels tal van uitwegen te vinden in het online aanbod van kledingwinkels. Daarbinnen is Zalando inmiddels uitgegroeid tot de grootste online shop voor fashion, schoenen en accessoires, althans dat zeggen ze zelf. Je vindt hier dan ook van alles: kleding, sportkleding, lingerie, badmode, accessoires, sieraden en vooral niet te vergeten: schoenen. De dames in de reclame worden er in ieder geval hondsdol van, maar hoe zit dat in real life? Hoe zijn de ervaringen met deze online modegigant?

    Over

    Zalando is van oorsprong Duits, maar verkoopt inmiddels in ruim vijftien landen. Het werd in 2008 opgericht en in 2010 uitgebreid naar Nederland. Aanvankelijk verkocht Zalando alleen schoenen, maar al gauw volgde mode en kleding. Inmiddels kun je er voor zo ongeveer alles terecht als het gaat om modeartikelen, voor zowel dames als heren. Om maar wat te noemen… avondjurken, zwangerschapskleding, sneakers, hardloopschoenen, sportuitrusting, festivaloutfits, zwemkleding, bruidskleding, galajurken, grote maten-mode, horloges, kimono’s, rokken, zonnebrillen, tassen, overalls, jumpsuits, positiekleding, lingerie, sokken, babykleding, jurkjes, trainingspakken, stropdassen, truien, yogakleding: of je nu graag chic gekleed gaat, of meer van de streetwear bent, nieuwe trends als normcore wilt uitproberen of enkel uit bent op aanbiedingen in de outlet: je vindt het allemaal. Zalando vertegenwoordigt bovendien veel bekende merken: van Marc O’Polo, Michael Kors en Topshop tot Gaastra, Nike en adidas, van Hunkemöller en Vero Moda tot Replay, River Island en Desigual.

    Zalando is de trotse eigenaar van meerdere Webshop Awards, zowel voor fashion als voor shoes, maar is ook onderscheiden met kritischere prijzen, zoals de Loden Leeuw van het programma Radar voor de meest irritante reclame voor zowel het jaar 2011 als 2012 (door die hondsdolle meisjes…).


    Kent u hem nog? Die eerste (succesvolle) reclame van zalando?

    Diensten van

    Verzending is gratis en ook aan retourneren zijn geen extra kosten verbonden. Dus is de maat toch niet goed, of bevalt dat jurkje gewoon niet? Je stuurt het net zo makkelijk weer terug. Kleding en schoenen kun je dus thuis passen, je zit nog nergens aan vast. Je hebt zelfs 100 dagen bedenktijd. Zo probeert Zalando op alle manieren drempels weg te halen en zo min mogelijk mensen nog een fysieke winkel te laten betreden. Betalen kan zowel met de bekende creditcards als Mastercard, Visa en American Express, als met PayPal, acceptgiro en iDeal. Zalando maakt voor het versturen gebruik van PostNL en DHL Express.

    Klachten over Zalando

    Met vragen over Zalando, de producten of bestellingen, kun je terecht bij de klantenservice, die bereikbaar is via een gratis 0800-nummer. Ook heeft Zalando speciale apps voor iPhone, Android en Windows en zijn ze bereikbaar via de sociale media Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, YouTube en Instagram.

    Scoor je regelmatig een nieuwe outfit bij Zalando en hoe is dan het shopplezier, de prijs, de service? Laat nu je mening of review achter en geef anderen een goede indruk van hoe het is om bij Zalando je kledingkast uit te breiden!

    Lees recensies over Zalando. Wat is de levertijd en hebben ze kortingcodes? Zijn rokken en schoenen makkelijk te retouneren? Lees hier beoordelingen van Nederlanders.

    Zalando
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (120)

    5.2
    100% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6
    Service
    rating
    4.6
    Prijs
    rating
    5.8
    Leveren
    rating
    4.6

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over Zalando

    Uw beoordeling

    Jas

    Ik heb een jas besteld en ik krijg de optie om deze met een versnelde levering te laten binnenkomen. Hier op staat duidelijk 15-10 16.30-21.30. wanneer ik vandaag kijk blijkt deze op de 16 geleverd te worden en staat het antwoord bij de veel gestelde vragen dat het 1 a 2 dagen kan duren. Wat een pure onzin is dat. Dat stond niet bij de betaling die ik heb gedaan. Zet dit er duidelijk bij! En wanneer je de klantenservice belt klinken ze ongeïnteresseerd. Wat een service zeg!

    Door: Sebastiaan15-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Nike Air max

    Schoenen bestellen en 2x de verkeerde krijgen. Bij de reviews dezelfde meldingen over de schoenen dat het niet klopt. Contact gehad met Zalando ze gaan onderzoek doen duurt 5 weken belachelijk. Ze hadden dit al veel eerder kunnen doen.

    Door: Daniëlle 06-10-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Meerdere

    Leuke kleding, leuke prijzen!
    Zeer slechte klantenservice brutaal etc

    Door: Manon Jansen23-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5.5
    rating

    Quay zonnebril en Adidas horloge made in China!

    Wat ik minder vindt is dat ik een Quay zonnebril bestel die afkomstig zijn uit Australië. Alleen voel ik mij belazerd dat ik er dan 1 krijg Made in China. Dit was dus ook met een Adidas horloge die ik maanden geleden
    Had besteld. Kan ik net zo goed op AliExpress gaan ipv bij Zalando. Zware minpunt!!!

    Door: E.W17-09-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Blazer

    Hoewel mijn aankoop niet geheel was wat ik er van verwachtte, was na de retour mijn aankoop bedrag binnen 2 dagen weer bijgeschreven. Daar kunnen veel internetbedrijven een voorbeeld aan nemen.

    Door: Fleur Bosch27-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Kledingstuk

    Een bestelling werd door een 'partner' verzorgd, die het afwijkend van de normale post.nl-verzending via een of andere obscure koerier liet bezorgen. Was niet thuis en het pakket werd gedumpt bij een nog obscuurder afgiftepunt - op 60(!) minuten lopen. Uiteraard heb ik het daar nooit opgehaald. Nu al maanden dreigbrieven van Zalando over mijn niet-betalen. Op mails wordt ijskoud niet gereageerd.

    Door: L.C. Meeder04-08-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3.5
    rating

    Legging Spanx

    Enkele weken geleden heb ik een legging besteld en deze in slechte staat ontvangen (overigens was dit de eerste keer dat ik een slecht/gebruikt artikel ontving via Zalando!) Vervolgens heb ik het product geretourneerd. Op de retour bon heb ik aangegeven dat het artikel gebruikerssporen bevatte en dat dit dus de reden was voor retour. Enkele dagen ná retour ontving ik mail van zalando dat ze mijn retour niet accepteerden wegens gebruikerssporen. Ik heb direct contact opgenomen met de klantenservice, gezien ik duidelijk had aangegeven dat ik het artikel juist retour stuurde ivm gebruikerssporen. Ik belde op vrijdag ochtend 16 juli j.l. Ik kreeg een ongeïnteresseerd persoon aan de lijn die mij later op de dag zou informeren ‘hoe en wat’. Later op de dag (19 uur in de avond) belde ik opnieuw en kreeg ik Sumeyye aan de telefoon. De collega van de ochtend had geen notitie achtergelaten en het probleem gelaten zoals het was…. Ik heb het probleem opnieuw toegelicht aan Sumeyye die meteen actie heeft genomen! Binnen 5 minuten na ons gesprek heeft Sumeyye mij een mail gestuurd ter bevestiging van ons gesprek en het artikel van mijn rekening geboekt! Ondanks mijn irritatie en wellicht ‘dwingende en ietwat bijdehante toon’ bleef Sumeyye super rustig en heeft zij mij ontzettend goed geholpen! Hartelijk dank Sumeyye!

    Door: Anouk18-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Enkellaarsen

    Mooie laarsen bij Zalando besteld. Aangezien ik deze in een andere kleur heb en de kwaliteit goed is heb ik ze dus weer besteld. Echter bij aankomst gepast. En knapte de rits open. Retour gestuurd en kreeg een mail dat ze deze retourzending niet accepteren omdat ze gebruikssporen zagen. Onzin! Heb ze welgeteld een uurtje in huis aangehad. Dus ok....na een hoop heen en weer gebel kreeg ik de schoenen die nog steeds stuk zijn teruggestuurd. Defectformulier opgestuurd en kreeg daar een mail op dat ik de helft van het aankoopbedrag teruggestort krijg..... Belachelijk! Weer gebeld....ik krijg dus of de helft terug.....of kan ze retour sturen dan wel het hele aankoopbedrag terug maar ze sturen geen nieuwe op.. schoenen zijn nu op hun site een stuk duurder geworden. Wat een bedrijf is dit! Koop hier zeker nooit meer iets .... Ga ze maar naar de schoenmaker brengen. Nog nooit meegemaakt dit!

    Door: Jw07-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    Diversen

    Ik ben 100% tevreden en ken geen minpunten.

    Door: E.04-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    8.5
    rating

    Spijkerjas van M & S

    Snelle levering!
    Mooi jasje, voor een goede prijs, maat kleiner besteld omdat het groter zou uitvallen volgen de site, dat klopte precies! Paste perfect. Een aanrader !!

    Door: Rieke03-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Polo,s

    Maten kloppen niet , en het duurt gewoon te lang voor er geleverd word en vooral als het met DHL moet komen moet je meer als een week wachten , het is dat ik een tegoedbon van Zalando gekregen heb en het daar dan ook moet besteden anders had ik nooit meer wat gekocht , 1 pluspunt de retour zending gaat snel je hebt je tegoed met 2 a 3 dagen weer op je Zalando tegoed staan maar het verzenden duurt gewoon te lang !!

    Door: Richard01-07-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    6
    rating

    4 madam-T Jurken

    Ik heb begin deze maand 4 Madam 't jurken gekocht bij Zalando.
    In 1 bestelling. En kreeg ze in 2 x geleverd. Na passen heb ik 3 van de 4 jurken geretourneerd in de verpakking waarin ze zijn aangekomen. Dus 2 verzendbewijzen. Deze ook doorgestuurd na het uitblijven van de betaling.
    Nu beweert zalando dat ik maar 2 jurken hen geretourneerd in 2 losse verpakkingen... De duurste jurk van 220,- heb ik nog steeds niet terugbetaalt gekregen. Als beide terugzending zijn aangekomen. Is de dure jurk dus ook terug aangekomen!!
    Maar ze beweren van niet.
    Dus mensen wees gewaarschuwd!! Ik koop hier iig nooit meer iets!!!

    Door: sandra Van Gils26-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Oorbellen, horloges, kleding, schoenen enz.

    I am happy and satisfied for my purchased in Zalando... So far so good👍

    Door: Glomer 19-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    geschrokken van deze mail en afhandeling

    Goedemiddag

    In je retourzending van bestelling .......... heb je incomplete artikel teruggestuurt. Het gaat over artikel met nummer ................

    Helaas kan je retourzending hierdoor op dit moment niet worden verwerkt.

    Laat ons alsjeblieft binnen zeven dagen weten wat de reden is dat je het artikel geretourneerd hebt en of je dit terug wenst te ontvangen. Wanneer we niet binnen zeven dagen een antwoord ontvangen, zal het artikel worden vernietigd

    Als je nog verdere vragen hebt, aarzel dan niet en neem contact met ons op.

    Ik wens je een fijne dag verder .......

    Met vriendelijke groeten,



    .........

    aan service

    Beste,
    Ik heb alles bijgevoegd. Gelieve het hele bedrag terug over te maken. Anders graag van jullie een foto, met bewijs van inhoud van de doos, en dat deze niet geheel compleet is geleverd. Graag ook toelichting in jullie, procedure dat jullie de bestselling niet bij aankomst zelf zijn kwijtgeraakt.
    Maar ik denk niet dat het zover hoeft te komen. Ik ga ervanuit dat zalando klantenservice voorop stelt, en de klant geloofd op zijn woord dat hij deze heeft toegevoegd en met een minelijke opposing komt voor deze. Ik zal deze contect ook plaatsen op de review hopende op een goede afloop. Ik bedank u alvast vriendelijk.


    Door: myjourney18-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Rugzak

    Wacht al meer dan een week op een terugbetaling.Zijn zeer onbeleefd,zou hen het liever geen ster geven.

    Door: Van Den Berge Peter 10-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Van alles over de jaren heen

    De webshop is fijn maar ik ben nu al meerdere keren benaderd door hun klantenservice om mijn ID gegevens op te sturen, na wat e-mailen en uitleg elke keer blijkt het achteraf dat het toch niet nodig was om mijn ID gegevens op te sturen.

    Kortom, ze vragen vaak naar je ID als er iets mis is met een bestelling, zelfs op momenten waar het niet geoorloofd is.

    Op het gebied van privacy is dit uiterst ernstig en is het voor mij ook de taak om dit te melden aan de juiste autoriteiten.

    Ik maak mij zorgen om de mensen die niet zoals mij om uitleg vragen en dus wel ID gegevens hebben opgestuurd.

    De klantenservice is ook erg verwarrend, bij elke reactie op de mail krijg je een andere medewerker.

    Door: SC05-06-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6
    rating

    Panama jack booties

    Alles verloopt vlekkeloos bij Zalando.Top klantenservice en een probleemloos retourbeleid

    Door: Lajla19-05-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    ONLROYALE HIGH - Jeans Skinny Fit

    Broek gekocht op 26 april, betaald met iDeal en meteen daarna is mijn bestelling geannuleerd.
    Geen bericht van Zalando waarom de bestelling is geannuleerd, daar moet je zelf maar achter komen.
    Medewerker verzekerde mij dat mijn geld binnen 5 dagen weer op mijn rekening zou staan.
    Het geld staat nog steeds niet op mijn rekening en op mijn mail wordt niet gereageerd.
    Niemand die zich er druk om maakt bij Zalando, een standaard afscheep riedeltje kun je krijgen.
    Wat nu? Ben ik opgelicht ? Gaan jullie nog terugbetalen?
    Ik zal in ieder geval lopende deze zaak niets meer bij jullie bestellen en als ik mijn geld niet meer terug krijg helemaal nooit meer.

    Door: HW 05-05-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Lois flared broek

    Super super super slecht bedrijf! Ben echt teleurgesteld!!!! Ik heb een broek besteld met snelle verzending omdat ik hem snel nodig had! Geld aan op gemaakt. Krijg ik de verkeerde broek binnen moet ik er voor boeten want ik krijg mijn geld pas terug over 2 weken terug en moet zelf retourneren en opnieuw bestellen. Normale bedrijven en vooral als je een broek van 120,- besteld krijg je vergoeding of word die opgehaald, word er zo snel mogelijk een nieuwe op gestuurd maar nee hoor in plaats daarvan ben ik dus eigenlijk 240,- kwijt aan een broek. Ook was je de survive heel slecht brutaal, zochten niet naar een andere oplossing was gw doei en zoek het uit. Conclusie ga er nooit meer iets bestellen gw een super super super slecht bedrijf.

    Door: Anne29-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Schoenen

    Super geholpen bij kapot artikel te retourneren .
    Snelle reactie . Mijn complimenten aan Zalando

    Door: Bianca21-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    FAQ

    Is Zalando een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 120 ervaringen geplaatst over Zalando. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.2 gekregen, waarbij 100% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Zalando actief?

    Zalando is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en)

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Zalando gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.