NederlandReview

    Ervaringen Zalando

    Voor wie vies is van lange wachtrijen voor vunzige paskamers zijn er inmiddels tal van uitwegen te vinden in het online aanbod van kledingwinkels. Daarbinnen is Zalando inmiddels uitgegroeid tot de grootste online shop voor fashion, schoenen en accessoires, althans dat zeggen ze zelf. Je vindt hier dan ook van alles: kleding, sportkleding, lingerie, badmode, accessoires, sieraden en vooral niet te vergeten: schoenen. De dames in de reclame worden er in ieder geval hondsdol van, maar hoe zit dat in real life? Hoe zijn de ervaringen met deze online modegigant?

    Over

    Zalando is van oorsprong Duits, maar verkoopt inmiddels in ruim vijftien landen. Het werd in 2008 opgericht en in 2010 uitgebreid naar Nederland. Aanvankelijk verkocht Zalando alleen schoenen, maar al gauw volgde mode en kleding. Inmiddels kun je er voor zo ongeveer alles terecht als het gaat om modeartikelen, voor zowel dames als heren. Om maar wat te noemen… avondjurken, zwangerschapskleding, sneakers, hardloopschoenen, sportuitrusting, festivaloutfits, zwemkleding, bruidskleding, galajurken, grote maten-mode, horloges, kimono’s, rokken, zonnebrillen, tassen, overalls, jumpsuits, positiekleding, lingerie, sokken, babykleding, jurkjes, trainingspakken, stropdassen, truien, yogakleding: of je nu graag chic gekleed gaat, of meer van de streetwear bent, nieuwe trends als normcore wilt uitproberen of enkel uit bent op aanbiedingen in de outlet: je vindt het allemaal. Zalando vertegenwoordigt bovendien veel bekende merken: van Marc O’Polo, Michael Kors en Topshop tot Gaastra, Nike en adidas, van Hunkemöller en Vero Moda tot Replay, River Island en Desigual.

    Zalando is de trotse eigenaar van meerdere Webshop Awards, zowel voor fashion als voor shoes, maar is ook onderscheiden met kritischere prijzen, zoals de Loden Leeuw van het programma Radar voor de meest irritante reclame voor zowel het jaar 2011 als 2012 (door die hondsdolle meisjes…).


    Kent u hem nog? Die eerste (succesvolle) reclame van zalando?

    Diensten van

    Verzending is gratis en ook aan retourneren zijn geen extra kosten verbonden. Dus is de maat toch niet goed, of bevalt dat jurkje gewoon niet? Je stuurt het net zo makkelijk weer terug. Kleding en schoenen kun je dus thuis passen, je zit nog nergens aan vast. Je hebt zelfs 100 dagen bedenktijd. Zo probeert Zalando op alle manieren drempels weg te halen en zo min mogelijk mensen nog een fysieke winkel te laten betreden. Betalen kan zowel met de bekende creditcards als Mastercard, Visa en American Express, als met PayPal, acceptgiro en iDeal. Zalando maakt voor het versturen gebruik van PostNL en DHL Express.

    Klachten over Zalando

    Met vragen over Zalando, de producten of bestellingen, kun je terecht bij de klantenservice, die bereikbaar is via een gratis 0800-nummer. Ook heeft Zalando speciale apps voor iPhone, Android en Windows en zijn ze bereikbaar via de sociale media Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, YouTube en Instagram.

    Scoor je regelmatig een nieuwe outfit bij Zalando en hoe is dan het shopplezier, de prijs, de service? Laat nu je mening of review achter en geef anderen een goede indruk van hoe het is om bij Zalando je kledingkast uit te breiden!

    Lees recensies over Zalando. Wat is de levertijd en hebben ze kortingcodes? Zijn rokken en schoenen makkelijk te retouneren? Lees hier beoordelingen van Nederlanders.

    Zalando
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (90)

    5.2
    58% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6
    Service
    rating
    4.6
    Prijs
    rating
    5.8
    Leveren
    rating
    4.6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    kadobon

    heb voor mijn verjaardag een 50 euro kadobon van zalando gekregen de bon werkt geen eens ben al 3 dagen bezig om mijn geld erop te krijgen. wat een neppe zaak!

    Door: jarno15-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Zwarte nike tech fleese broek dames maat xs

    Nike tekentje liet los na 1 keer wassen, dus hebben we de broek terug gestuurd in de hoop op een andere. Maar nee zalando stuurt geen andere terug. Ook krijgen we het geld niet terug, maar 10 % korting op de volgende aankoop... slaat nergens op!!

    Door: Koen02-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Broek en jurk die niet aangekomen zijn

    Ik ben enorm teleurgesteld. Ik heb al twee keer een bestelling geplaatst die geannuleerd werd omdat het product niet op voorraad was. Toen ik ging kijken stond er op de website van wel. Daarnaast moest ik uren aan de bel en verscheidene mailtjes sturen om mijn geld terug te krijgen.

    Door: Zoë 17-12-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Calvin Klein heuptas

    Een heuptas besteld om cadeau te geven op 5 december. Verwachte levertijd was 2-4 december. Krijg op 5 december in de avond het bericht "Hoera! Je bestelling is onderweg! Je bestelling wordt bezorgd over 1-3 dagen".
    Echt top...

    Door: Angela06-12-2020
    SHIRLEY SEWDAJAL25-12-2020

    mensen hun verkopen neppe spullen ik werk bij zalando maar heb door dit ontslag genomen

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    schoenen

    graag wil ik mijn bestelde artikelen betalen. helaas is de factuur in mijn account niet terug te vinden. er is eigenlijk niets op de site van zalando te vinden. probeer eens in contact te komen met een medewerker. niet te doen. de site is ondertussen op een Ryanair achtige manier ingericht om de klant zijn betaling termijn te laten vergeten en om je slechte zin te verkopen. hoe goed het vroeger was zo dramatisch is het nu. mijn vrouw heeft ook een account. totaal anders dan dat van mij. ???? hoe is dit mogelijk. dit begint op oplichting te lijken. misschien iets voor een tv programma om dit uit te zoeken. ik heb ze dit zelf proberen te mailen maar als je alles gedaan hebt en je wil verzenden treed er spontaan een fout op.zo zalando

    Door: kenny27-11-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Rok en trui

    Jammer dat je de bestelling moet beoordelen, want dat is uiteraard goed. Bewuste keuze van Zalando om zo de recentie op te krikken. Leveren zeer slecht. Belofte 5 tot 8 werkdagen. Wacht nu al 10 werkdagen op een rok. De originele leverancier heeft het 4 dagen geleden al bij Zalando bezorgd. Daar laten ze de bestelling liggen blijkbaar. Zo jammer dit. Advies: direct bij de officiële leverancier bestellen en Zalando niet als tussenpersoon gebruiken.

    Door: Hendrika Boer 26-11-2020
    kenny27-11-2020

    graag wil ik mijn bestelde artikelen betalen. helaas is de factuur in mijn account niet terug te vinden. er is eigenlijk niets op de site van zalando te vinden. probeer eens in contact te komen met een medewerker. niet te doen. de site is ondertussen op een Ryanair achtige manier ingericht om de klant zijn betaling termijn te laten vergeten en om je slechte zin te verkopen. hoe goed het vroeger was zo dramatisch is het nu. mijn vrouw heeft ook een account. totaal anders dan dat van mij. ???? hoe is dit mogelijk. dit begint op oplichting te lijken. misschien iets voor een tv programma om dit uit te zoeken

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Jaas

    Slecht service

    Door: Jamal 09-11-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Michael Kors portemonnee

    Laatst een dure portemonnee besteld, maar toen ik het pakket ontving zat daar een t-shirt in. Ik heb dit gemeld bij de klantenservice, die zei dat ik het t-shirt terug mocht sturen. Dat heb ik gedaan, en vervolgens hoorde ik niets meer. Toen zelf maar weer contact opgenomen. Ik kreeg toen te horen dat het t-shirt wel ontvangen was, maar dat het gedragen zou zijn en om die reden aan mij retour gestuurd zou worden. Ik heb toen weer gemaild dat ik het shirt absoluut niet gedragen heb en dat ik zeker niet van plan ben om te betalen voor de portemonnee die ik niet heb gekregen. Zalando zei daarop dat zij de portemonnee wel verstuurd hadden, en dat het t-shirt door mij retour gestuurd zou zijn onder een ander bestelnummer behorend bij een ander account (????). Welk bestelnummer en welk account dat dan zouden moeten zijn willen ze er niet bij zeggen. Ik moest maar aangifte doen van diefstal bij de politie, want de portemonnee zat volgens hen wel in het pakket. Het shirt heb ik niet meer retour ontvangen en na nog wat heen en weer gesteggel via de mail wilde ik aangifte doen, maar de politie zegt dat dit geen politiezaak is. Inmiddels heb ik de eerste aanmaning ontvangen. Wat een belachelijk bedrijf, ik zou adviseren om hier NOOIT te bestellen.

    Door: Anoniem29-10-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Jammer dat ze met PostNL verzenden

    Ik ben op zich best fan van Zalando. Lekker lang retourneren, veel aanbiedingen en heel veel aanbod.

    Maar ze versturen met PostNL en dat gaat telkens fout. Heb nu al van alles gehad.
    Dat de postbode van PostNL niet komt opdagen.
    Dat de postbode van PostNL het gewoon random ergens aflevert.
    Dat de postbode van PostNL het pakje kwijtraakt.

    Superirritant. Heb nu al een aantal keer contact moeten opnemen om mijn pakje te ontvangen. En dan lag het telkens bij PostNL, maar ik vind dat Zalando dan verantwoordelijk is.

    Door: Eva29-10-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    2 leren jassen

    bizar slecht, op de website van zalando staat dat er binnen 4 werkdagen geleverd word, echter bijna 10 dagen later nog steeds niet verzonden. Meerdere malen met de klantenservice gebeld ze kijken het na en krijg steeds hetzelfde praatje dat ze niks kunnen doen. als ik vraag om een leidinggevende te spreken is dit niet mogelijk. Schande!

    Door: Xander28-10-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Grijze leren jas

    Waardeloze klantenservice!! Een leren jas van €150 gekocht. Was het laatste exemplaar. Wil ik prijskaartje eraf halen zie ik dat er 2 grote vlekken inzitten. Wat voor z’n dure jas dus echt niet acceptabel is. Echter het probleem de jas is niet meer verkrijgbaar. Ik contact opgenomen met de klantenservice. Krijg ik alleen maar standaard antwoorden en als enige oplossing: U kunt de jas retourneren. Dan kunnen we pas de schade beoordelen. (Ook al is dit overduidelijk te zien op de foto’s) Mocht het niet gerepareerd worden word de jas vernietigd in de container of u kunt hem gewoon houden. Pardon!!! Dus ik ben of de jas kwijt of ik kan hem bewaren maar met vlekken. Dus Zalando verbrand de jas liever (heel erg milieuvriendelijk) dan een andere normale oplossing te bieden zodat ze tevreden klanten behouden. Echt werkelijk niks hebben ze gedaan om dit op te lossen. Een van de slechte service die ik ooit heb gehad. Schandalig dat Zalando hier gewoon mee weg komt. Dit was ook voor mij de laatste keer dat ik hier besteld heb.

    Door: Valerie 20-10-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3.5
    rating

    Oorbellen, T-shirt

    Mega slecht bedrijf! Lever tijden zijn ruim twee weken. Deel bestelling wordt nooit afgeleverd. Heel slecht bedrijf! Vooral de klantenservice.. Ze kunnen nooit wat voor je doen; “dat mogen ze zogenaamd niet”. 5 maanden lang gebeld omdat het factuurbedrag niet aangepast werd na meerdere Foute leveringen. Iedere keer werd er gezegd; wacht 10 dagen en negeer de aanmaningen. Dit hebben we gedaan en nu zijn we aangemeld bij incassobureau en kunnen ze niks meer voor ons doen zeggen ze... het is dat je min twee sterren hier moet aanklikken, dit is al teveel wat mij betreft

    Door: Nb12-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    puma sneakers

    Ik had sneakers besteld bij zalando na anderhalve week maar eens gaan bellen waar ze bleven aangezien in trackandtrace stond dat ze beschadigd waren en terug naar afzender waren gestuurd. Weer gebeld want je krijgt geen nieuwe vanwege privecy dus duurt het 2 weken voor je je geld terug krijgt. En dit in 2020. Ik heb nu de zelfde sneakers bij Puma besteld binnen 2 dagen in huis vanuit duitsland en 22 euro goedkoper vanwege summersale. Dus zalando bij jullie bedrijf met jullie geweldige service nooit meer. Zoek liever een bedrijf die wel nog weet wat service betekent.

    Door: Jean Pierre Brouns22-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Kleding

    Slechte communicatie en onklantvriendelijk

    Slechte communicatie.
    Artikelen uit een pakket retour gestuurd bewijs van post.nl en dan een mail krijgen hoort niet bij dit pakket. Vervolgens geen aanmaningen krijgen. Maar wel een incasso ingeschakeld. Op mails geen antwoorden meer krijgen incasso zegt dat het uitgezocht word naar dat je eerst niet betalen anders lopen de kosten op??? Heel bijzonder voor iets moeten betalen wat je niet meer hebt.
    KOOP NOOIT BIJ ZALANDO JE WORD IN DE MALING GENOMEN

    Door: Ent16-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Paul Green instappers van surf4shoes

    22 mei 2020 een bestelling geplaats bij Zalando. Mijn bestelling zou tussen 28 mei en 2 juni bezorgd worden. Geen probleem. Dezelfde dag kreeg ik een mail dat mijn bestelling binnen 1-3 dagen bezorgd zou worden. Nog mooier...behalve de dag dat mijn pakket zou komen, ik in de track and trace las dat er verkeerd gesorteerd was en er een nieuwe planning gemaakt zou worden.
    Tja dan lees je reviews van DHL, Zalando en Surf4shoes. Dus ik besloot niet af te wachten, maar meteen te mailen. En ook maar even chatten. Keurig te woord gestaan door Zalando, nog even geduld hebben...en vandaag 29 mei
    mijn pakket ontvangen. Goed verpakt, mooie instappers, ik ben blij. Wel heb ik Zalando gezegd, dat ze de mail van bezorging binnen 1-3 dagen beter achterwege kunnen laten, dan was er niets aan de hand geweest. Zalando houdt aan mij een tevreden klant over.

    Door: J Sijm29-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    broek

    Vorige week een broek besteld bij Zalando. Niet goedkoop: 50 euro. Wel een aanbieding, want hij was eigenlijk 57 euro.

    Maar hij zou er zaterdag zijn en is er nog steeds niet.
    Ze zeggen dat dat door de corona komt maar ik vind het klinken als smoesjes.

    Jammer!

    Door: Lyanne04-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6
    rating

    Heren T-shirts en vest

    Zalando was voor mij toch altijd de topper qua service. Makkelijk bestellen, betalen of retour. Ik heb ooit zelfs eens teveel betaalde centjes retour gekregen geen wereld bedrag maar toch, ik vond het fijn, uiterst betrouwbaar, als ze het niet terug gestort hadden had ik het nooit geweten. Ik ben al die jaren één keer vergeten op tijd een factuur te betalen, ik kreeg netjes een herinnering en alsnog voldaan. Zo ook de afgelopen weken regelmatig wat besteld, schoenen, een jas maar deze bleek te klein, probleemloos als altijd terug gestuurd en een maat groter ontvangen. Totdat ik vorige week maandag een flink aantal t-shirts en een vest voor mijn tienerzoon bestelde. Normaal bestel je, word het verwerkt en opgestuurd. De jas heb ik vrijdag retour gedaan en dinsdag had ik de andere al binnen. Inmiddels staat de bestelling vast, kan hem niet annuleren maar hij word ook niet verder verwerkt laat staan verstuurd, inmiddels al een geruime week geleden besteld. Contact gezocht met Zalando, vriendelijk, heeft de bestelling nagekeken maar ze kon ook bij mij verder niks vertellen over de levertijd en verzending... (Klinkt als de overige klachten hier.) Dat het allemaal wat langer duurt ivm de Corona situatie a la maar wat mij een beetje dwarszit is dat het om een grote bestelling gaat met korting, de kleine bestellingen werden bij mij vlot en probleemloos verwerkt. Ik heb inmiddels een paar andere shirts voor zoon besteld bij de WK deze waren de volgende dag al binnen. Als zalando blijkbaar een andere weg in slaat koop ik er verlopig even niks weer. (Wat ook tenenkrommend is is dat ik vervolgens wel mails en pop ups krijg om vooral nog iets te bestelling.)

    Door: Francisca Nibourg14-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Sneakers

    Bestel al jaren nij Zalando en dat ging altijd goed maar de laatste tijd is het ronduit slecht. Had verkeerde sneakers ontvangen, opnieuw besteld, toen de juiste ontvangen. Alles retour gedaan, ook sneakers (zaten in andere verpakking) van de hele bestelling had ik een broek gehouden. Ik wacht altijd hun bericht af dat ze de geretourneerde artikelen hebben ontvangen en dan betaal ik wat ik gehouden heb. Broek dus betaald. Maar wat blijkt, ze hebben die sneakers nog niet ontvangen. Ipv een herinnering te sturen gooien ze gelijk een aanmaning op je af, dat is al verkeerd! Je kunt met ze chatten en dat heb ik geprobeerd, eerst in het Nederlands, toen gaven zij aan dat ik het in het Engels moest doen. Gedaan, maar toen moest het in het Nederlands en toen weer in het Engels. Kortom, werkt voor geen meter. Toen een email gestuurd, ze vroegen om verzendbewijs, heb ik gestuurd. Ze gingen het uitzoeken. Daarna kreeg ik bericht dat het termijn van de geretourneerde schoenen nog niet gesloten was en dat ze dus niets voor mij kunnen doen. Als dat termijn voorbij is mag ik ze weer mijn verhaal emailen. Ik ga die geretourneerde schoenen dus echt niet betalen. Ik weet niet wat voor een klantenservice daar zit, maar mij zijn ze als klant in ieder geval kwijt.

    Door: Nancy 01-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Jas

    De bestelling plaatsen en iDEAL betalen gaat wel goed maar als zalando dan binnen de beloofde termijn moet gaat leveren gaat het fout!
    Eerst sturen ze een trackingcode die niet juist is en dan proberen ze het af te schuiven op een partner die zou niet leveren.
    Ik heb met zalando een overeenkomst die ook al betaald is dus heb ik niets te maken met een 2e,3e of 4e partij
    Er moet gewoon op tijd geleverd worden!

    Door: Pieter09-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Jas

    De bestelling plaatsen en iDEAL betalen gaat wel goed maar als zalando dan binnen de beloofde termijn moet gaat leveren gaat het fout!
    Eerst sturen ze een trackingcode die niet juist is en dan proberen ze het af te schuiven op een partner die zou niet leveren.
    Ik heb met zalando een overeenkomst die ook al betaald is dus heb ik niets te maken met een 2e,3e of 4e partij
    Er moet gewoon op tijd geleverd worden!!!

    Door: Piet09-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4.5
    rating

    Schrijf zelf een review over Zalando

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is Zalando een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 90 ervaringen geplaatst over Zalando. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.2 gekregen, waarbij 58% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Zalando actief?

    Zalando is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en)

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Zalando gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.