NederlandReview

    Ervaringen Zalando

    Voor wie vies is van lange wachtrijen voor vunzige paskamers zijn er inmiddels tal van uitwegen te vinden in het online aanbod van kledingwinkels. Daarbinnen is Zalando inmiddels uitgegroeid tot de grootste online shop voor fashion, schoenen en accessoires, althans dat zeggen ze zelf. Je vindt hier dan ook van alles: kleding, sportkleding, lingerie, badmode, accessoires, sieraden en vooral niet te vergeten: schoenen. De dames in de reclame worden er in ieder geval hondsdol van, maar hoe zit dat in real life? Hoe zijn de ervaringen met deze online modegigant?

    Over

    Zalando is van oorsprong Duits, maar verkoopt inmiddels in ruim vijftien landen. Het werd in 2008 opgericht en in 2010 uitgebreid naar Nederland. Aanvankelijk verkocht Zalando alleen schoenen, maar al gauw volgde mode en kleding. Inmiddels kun je er voor zo ongeveer alles terecht als het gaat om modeartikelen, voor zowel dames als heren. Om maar wat te noemen… avondjurken, zwangerschapskleding, sneakers, hardloopschoenen, sportuitrusting, festivaloutfits, zwemkleding, bruidskleding, galajurken, grote maten-mode, horloges, kimono’s, rokken, zonnebrillen, tassen, overalls, jumpsuits, positiekleding, lingerie, sokken, babykleding, jurkjes, trainingspakken, stropdassen, truien, yogakleding: of je nu graag chic gekleed gaat, of meer van de streetwear bent, nieuwe trends als normcore wilt uitproberen of enkel uit bent op aanbiedingen in de outlet: je vindt het allemaal. Zalando vertegenwoordigt bovendien veel bekende merken: van Marc O’Polo, Michael Kors en Topshop tot Gaastra, Nike en adidas, van Hunkemöller en Vero Moda tot Replay, River Island en Desigual.

    Zalando is de trotse eigenaar van meerdere Webshop Awards, zowel voor fashion als voor shoes, maar is ook onderscheiden met kritischere prijzen, zoals de Loden Leeuw van het programma Radar voor de meest irritante reclame voor zowel het jaar 2011 als 2012 (door die hondsdolle meisjes…).


    Kent u hem nog? Die eerste (succesvolle) reclame van zalando?

    Diensten van

    Verzending is gratis en ook aan retourneren zijn geen extra kosten verbonden. Dus is de maat toch niet goed, of bevalt dat jurkje gewoon niet? Je stuurt het net zo makkelijk weer terug. Kleding en schoenen kun je dus thuis passen, je zit nog nergens aan vast. Je hebt zelfs 100 dagen bedenktijd. Zo probeert Zalando op alle manieren drempels weg te halen en zo min mogelijk mensen nog een fysieke winkel te laten betreden. Betalen kan zowel met de bekende creditcards als Mastercard, Visa en American Express, als met PayPal, acceptgiro en iDeal. Zalando maakt voor het versturen gebruik van PostNL en DHL Express.

    Klachten over Zalando

    Met vragen over Zalando, de producten of bestellingen, kun je terecht bij de klantenservice, die bereikbaar is via een gratis 0800-nummer. Ook heeft Zalando speciale apps voor iPhone, Android en Windows en zijn ze bereikbaar via de sociale media Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, YouTube en Instagram.

    Scoor je regelmatig een nieuwe outfit bij Zalando en hoe is dan het shopplezier, de prijs, de service? Laat nu je mening of review achter en geef anderen een goede indruk van hoe het is om bij Zalando je kledingkast uit te breiden!

    Lees recensies over Zalando. Wat is de levertijd en hebben ze kortingcodes? Zijn rokken en schoenen makkelijk te retouneren? Lees hier beoordelingen van Nederlanders.

    Zalando
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (99)

    5
    57% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5.8
    Service
    rating
    4.4
    Prijs
    rating
    5.4
    Leveren
    rating
    4.4

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over Zalando

    Uw beoordeling

    Lemon jelly laarsjes

    2 keer in 1 week besteld. Bij de eerste bestelling kreeg ik na een paar dagen te horen dat ze onterecht voorraad hadden neergezet en de 2e keer verkeerde product gekregen. Moest dit verplicht terug sturen en maar opnieuw wat bestellen want ze wilde het product perse terug. Met heel veel moeite kunnen regelen dat ik dit product mocht houden omdat dit een cadeau was en ik er klaar mee was. Wel echt een flut klantenservice heb 3 mensen moeten spreken.

    Door: Mies07-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Veterboots van Next

    Na dat de bestelling keurig optijd binnen is gekomen. Kom ik er achter dat ik te veel betaald heb voor de veterboots. Op de website staan ze te koop voor 40€ en bij binnen komt hangt er een prijskaartje aan de schoenen van 25£ omgerekend 21,22€
    Bij navraag bij zalande kunnen ze hier niks aan doen. Enigste wat je kan doen is ze terug te sturen. Ze poeien je af.

    Door: Kitty31-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5
    rating

    Witte Vans en een blousejurk

    Ik shop dolgraag bij Zalando, maar ik heb nu al twee keer helaas een missend pakket gehad waarbij ik beide keren gewoon heb moeten betalen. De eerste keer ging het om diefstal en hierin kon ik de keuze begrijpen ondanks dat mij een terugbetaling was beloofd heb ik dit netjes betaald. Dit keer, de 2e keer hebben meerdere mensen op locatie kunnen bevestigen dat DPD niet is geweest en geen pakket heeft afgeleverd! Zalando houd vast een een vage krabbel die is gezet bij het bewijs van DPD wat naar mijn mening niks uitsluit! Ik mag dus weer fluiten naar mijn centen en vind dit absoluut ver van oke! Ik heb meerdere malen geprobeerd in gesprek te gaan om hierover te praten, maar word gewoon verwezen om aangifte te doen terwijl er helemaal niks duid op diefstal. Voorderest kan ik service, of terugbetaling vergeten. Bedankt Zalando... Genoeg pakketen gaan wel goed, maar dat jullie zo een situatie niet eens willen oplossen, maar gewoon wegschuiven vind ik onklantvriendelijk tot de max.

    Door: Hannah24-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Sneakers

    Sneaker besteld,, pakket kwijt. Zalando tig x gebeld maar schepen je maar af met on zin praat. Ga maar naar post.nl...service echt belachelijk.
    Pakket kwijt maar wel betalen. Bah bah...

    Door: Anaastasia04-03-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Nike schoenen

    Nooit iets ontvangen dit aangegeven en toch heel wat herinneringen gekregen voor te betalen tot zelfs incassobureau!

    Door: Anton 30-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    De ware MAFFIA

    De slechtste klantenservice ooit. Ik maak op 13/11 2 bestellingen. Bij Zalando beslissen ze deze te verdelen over 2 verzendingen gemixt. 1 pakket wordt mooi geleverd met de factuur die klopt met de inhoud. Deze factuur was enkele dagen later dan ook betaald. Het 2e pakket werd zogezegd later die dag geleverd. Iedereen was thuis en we hebben niemand gezien. Ik nee dus contact op met Zalando. Anderhalve maand wordt hier op “onderzocht”. Tot er plots een louche individue op Kerstavond voor de deur staat en ons bedreigd en zegt dat we moeten betalen. Zijn vrouw had dit pakket namelijk zeker wel geleverd. Wij hebben vriendelijk bedankt en gezegd dat wij bij Zalando besteld hebben en dit dan ook met hen gingen opnemen. ZEER FIJNE KERSTAVOND kan ik u verzekeren. Dan zegt Zalando ja Bpost heeft bewijs dat ze geleverd hebben, je moet klacht indienen bij de politie. Dit bewijs hebben wij echter nooit gezien. Toch zijn we naar de politie gegaan om klacht in te dienen. Gedurende deze tijd blijft Zalando maar aanmaningen sturen. Nooit heeft iemand de moeite genomen om echt naar ons te luisteren. We kregen telkens een standaard e-mail met vaak de vraag om info die we al gegeven hadden (ik heb de pc namelijk 4 keer mogen opsturen). En nu hebben ze het uitgerekend en zeggen ze dat ik een deel van de geleverde bestelling niet heb betaald en moet ik dat plus €15 aanmaningskosten betalen of ze sturen een deurwaarder. Ongelofelijk ik ben telkens degene die naar Zalando is gegaan. Nooit hebben ze met ons contact op genomen tenzij met dreigbrieven/mannen. Verder moet ik telkens opnieuw het hele verhaal doen want niemand doet zelfs de moeite onze e-mails te lezen! We krijgen telkens een antwoord op het begin van onze vraag en dan nog is het antwoord een template! 28 mails stuurde ikzelf sinds die beruchte Kerstavond en NOOIT nam iemand deze zaak fatsoenlijk op. Echt ik kan dit niet anders omschrijven als MAFFIA

    Door: Valerie Vanderheyden30-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    Niets geleverd

    Nooits meer. Pakketje blijkt spoorloos, na meerdere keren contact te hebben gehad met zalando. Nu maar 5 dagen wachten tot het geld terug gestort wordt. Met het afschrijven hiervan waren ze een stuk sneller.

    Door: Marlita25-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Polo

    Plus punten heb ik niet hele slechte service vooral in terug betalingen !!!

    Door: Amanda 19-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Dr. Martens

    Wat een VRESELIJKE klantenservice hebben jullie, Zalando!!! Dat mag iedereen weten!
    Op 5 NOV (!!!) contact gehad over mijn defecte Dr. Martens. Ze hebben mij beloofd dat ik nieuwe zou krijgen (dit moest overigens wel hetzelfde model zijn), ik mocht dan nieuwe bestellen en ik zou het bedrag dan 'netjes' teruggestort krijgen op mijn rekening. Maar hier komt het: MIJN oude teruggestuurd, maar het model is niet meer op voorraad, dus NOG STEEDS geen nieuwe gekregen!!!! Ik heb aangegeven het absoluut niet erg te vinden een ander model uit te kiezen, maar nee... dat is allemaal niet mogelijk, het MOET dezelfde zijn!!! Ik hang al 2,5 maand - minstens 1 keer per week aan de telefoon, met de vraag of ze dit nou eens netjes gaan afhandelen met mij, maar kunnen niks doen en moet wachten op een 'seintje in de mail', ja hoor... Ze durven niet eerlijk te zeggen dat het model gewoon nooit meer zal komen en houden mij al 2,5 maand aan het lijntje zodat ze mij nooit nieuwe hoeven te geven! Wel MIJN schoenen in genomen, maar nieuwe 'kunnen' ze niet leveren. Wat een oplichterij en ronduit ASOCIAAL!!! Als ik dit had geweten...., had ik liever mijn schoenen gehouden en naar de schoenmaker gebracht, dan had ik mijn favoriete schoenen nog gehad... Zalando, wat gaan jullie slecht met jullie klanten om BAH!!! Allen, wees gewaarschuwd voor dit bedrijf!

    Door: Kaylie18-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    kadobon

    heb voor mijn verjaardag een 50 euro kadobon van zalando gekregen de bon werkt geen eens ben al 3 dagen bezig om mijn geld erop te krijgen. wat een neppe zaak!

    Door: jarno15-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Zwarte nike tech fleese broek dames maat xs

    Nike tekentje liet los na 1 keer wassen, dus hebben we de broek terug gestuurd in de hoop op een andere. Maar nee zalando stuurt geen andere terug. Ook krijgen we het geld niet terug, maar 10 % korting op de volgende aankoop... slaat nergens op!!

    Door: Koen02-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Broek en jurk die niet aangekomen zijn

    Ik ben enorm teleurgesteld. Ik heb al twee keer een bestelling geplaatst die geannuleerd werd omdat het product niet op voorraad was. Toen ik ging kijken stond er op de website van wel. Daarnaast moest ik uren aan de bel en verscheidene mailtjes sturen om mijn geld terug te krijgen.

    Door: Zoë 17-12-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Calvin Klein heuptas

    Een heuptas besteld om cadeau te geven op 5 december. Verwachte levertijd was 2-4 december. Krijg op 5 december in de avond het bericht "Hoera! Je bestelling is onderweg! Je bestelling wordt bezorgd over 1-3 dagen".
    Echt top...

    Door: Angela06-12-2020
    SHIRLEY SEWDAJAL25-12-2020

    mensen hun verkopen neppe spullen ik werk bij zalando maar heb door dit ontslag genomen

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    schoenen

    graag wil ik mijn bestelde artikelen betalen. helaas is de factuur in mijn account niet terug te vinden. er is eigenlijk niets op de site van zalando te vinden. probeer eens in contact te komen met een medewerker. niet te doen. de site is ondertussen op een Ryanair achtige manier ingericht om de klant zijn betaling termijn te laten vergeten en om je slechte zin te verkopen. hoe goed het vroeger was zo dramatisch is het nu. mijn vrouw heeft ook een account. totaal anders dan dat van mij. ???? hoe is dit mogelijk. dit begint op oplichting te lijken. misschien iets voor een tv programma om dit uit te zoeken. ik heb ze dit zelf proberen te mailen maar als je alles gedaan hebt en je wil verzenden treed er spontaan een fout op.zo zalando

    Door: kenny27-11-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Rok en trui

    Jammer dat je de bestelling moet beoordelen, want dat is uiteraard goed. Bewuste keuze van Zalando om zo de recentie op te krikken. Leveren zeer slecht. Belofte 5 tot 8 werkdagen. Wacht nu al 10 werkdagen op een rok. De originele leverancier heeft het 4 dagen geleden al bij Zalando bezorgd. Daar laten ze de bestelling liggen blijkbaar. Zo jammer dit. Advies: direct bij de officiële leverancier bestellen en Zalando niet als tussenpersoon gebruiken.

    Door: Hendrika Boer 26-11-2020
    kenny27-11-2020

    graag wil ik mijn bestelde artikelen betalen. helaas is de factuur in mijn account niet terug te vinden. er is eigenlijk niets op de site van zalando te vinden. probeer eens in contact te komen met een medewerker. niet te doen. de site is ondertussen op een Ryanair achtige manier ingericht om de klant zijn betaling termijn te laten vergeten en om je slechte zin te verkopen. hoe goed het vroeger was zo dramatisch is het nu. mijn vrouw heeft ook een account. totaal anders dan dat van mij. ???? hoe is dit mogelijk. dit begint op oplichting te lijken. misschien iets voor een tv programma om dit uit te zoeken

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Jaas

    Slecht service

    Door: Jamal 09-11-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Michael Kors portemonnee

    Laatst een dure portemonnee besteld, maar toen ik het pakket ontving zat daar een t-shirt in. Ik heb dit gemeld bij de klantenservice, die zei dat ik het t-shirt terug mocht sturen. Dat heb ik gedaan, en vervolgens hoorde ik niets meer. Toen zelf maar weer contact opgenomen. Ik kreeg toen te horen dat het t-shirt wel ontvangen was, maar dat het gedragen zou zijn en om die reden aan mij retour gestuurd zou worden. Ik heb toen weer gemaild dat ik het shirt absoluut niet gedragen heb en dat ik zeker niet van plan ben om te betalen voor de portemonnee die ik niet heb gekregen. Zalando zei daarop dat zij de portemonnee wel verstuurd hadden, en dat het t-shirt door mij retour gestuurd zou zijn onder een ander bestelnummer behorend bij een ander account (????). Welk bestelnummer en welk account dat dan zouden moeten zijn willen ze er niet bij zeggen. Ik moest maar aangifte doen van diefstal bij de politie, want de portemonnee zat volgens hen wel in het pakket. Het shirt heb ik niet meer retour ontvangen en na nog wat heen en weer gesteggel via de mail wilde ik aangifte doen, maar de politie zegt dat dit geen politiezaak is. Inmiddels heb ik de eerste aanmaning ontvangen. Wat een belachelijk bedrijf, ik zou adviseren om hier NOOIT te bestellen.

    Door: Anoniem29-10-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Jammer dat ze met PostNL verzenden

    Ik ben op zich best fan van Zalando. Lekker lang retourneren, veel aanbiedingen en heel veel aanbod.

    Maar ze versturen met PostNL en dat gaat telkens fout. Heb nu al van alles gehad.
    Dat de postbode van PostNL niet komt opdagen.
    Dat de postbode van PostNL het gewoon random ergens aflevert.
    Dat de postbode van PostNL het pakje kwijtraakt.

    Superirritant. Heb nu al een aantal keer contact moeten opnemen om mijn pakje te ontvangen. En dan lag het telkens bij PostNL, maar ik vind dat Zalando dan verantwoordelijk is.

    Door: Eva29-10-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    2 leren jassen

    bizar slecht, op de website van zalando staat dat er binnen 4 werkdagen geleverd word, echter bijna 10 dagen later nog steeds niet verzonden. Meerdere malen met de klantenservice gebeld ze kijken het na en krijg steeds hetzelfde praatje dat ze niks kunnen doen. als ik vraag om een leidinggevende te spreken is dit niet mogelijk. Schande!

    Door: Xander28-10-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    Grijze leren jas

    Waardeloze klantenservice!! Een leren jas van €150 gekocht. Was het laatste exemplaar. Wil ik prijskaartje eraf halen zie ik dat er 2 grote vlekken inzitten. Wat voor z’n dure jas dus echt niet acceptabel is. Echter het probleem de jas is niet meer verkrijgbaar. Ik contact opgenomen met de klantenservice. Krijg ik alleen maar standaard antwoorden en als enige oplossing: U kunt de jas retourneren. Dan kunnen we pas de schade beoordelen. (Ook al is dit overduidelijk te zien op de foto’s) Mocht het niet gerepareerd worden word de jas vernietigd in de container of u kunt hem gewoon houden. Pardon!!! Dus ik ben of de jas kwijt of ik kan hem bewaren maar met vlekken. Dus Zalando verbrand de jas liever (heel erg milieuvriendelijk) dan een andere normale oplossing te bieden zodat ze tevreden klanten behouden. Echt werkelijk niks hebben ze gedaan om dit op te lossen. Een van de slechte service die ik ooit heb gehad. Schandalig dat Zalando hier gewoon mee weg komt. Dit was ook voor mij de laatste keer dat ik hier besteld heb.

    Door: Valerie 20-10-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3.5
    rating

    FAQ

    Is Zalando een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 99 ervaringen geplaatst over Zalando. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5 gekregen, waarbij 57% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Zalando actief?

    Zalando is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en)

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Zalando gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.