NederlandReview

    Ervaringen Zalando

    Voor wie vies is van lange wachtrijen voor vunzige paskamers zijn er inmiddels tal van uitwegen te vinden in het online aanbod van kledingwinkels. Daarbinnen is Zalando inmiddels uitgegroeid tot de grootste online shop voor fashion, schoenen en accessoires, althans dat zeggen ze zelf. Je vindt hier dan ook van alles: kleding, sportkleding, lingerie, badmode, accessoires, sieraden en vooral niet te vergeten: schoenen. De dames in de reclame worden er in ieder geval hondsdol van, maar hoe zit dat in real life? Hoe zijn de ervaringen met deze online modegigant?

    Over

    Zalando is van oorsprong Duits, maar verkoopt inmiddels in ruim vijftien landen. Het werd in 2008 opgericht en in 2010 uitgebreid naar Nederland. Aanvankelijk verkocht Zalando alleen schoenen, maar al gauw volgde mode en kleding. Inmiddels kun je er voor zo ongeveer alles terecht als het gaat om modeartikelen, voor zowel dames als heren. Om maar wat te noemen… avondjurken, zwangerschapskleding, sneakers, hardloopschoenen, sportuitrusting, festivaloutfits, zwemkleding, bruidskleding, galajurken, grote maten-mode, horloges, kimono’s, rokken, zonnebrillen, tassen, overalls, jumpsuits, positiekleding, lingerie, sokken, babykleding, jurkjes, trainingspakken, stropdassen, truien, yogakleding: of je nu graag chic gekleed gaat, of meer van de streetwear bent, nieuwe trends als normcore wilt uitproberen of enkel uit bent op aanbiedingen in de outlet: je vindt het allemaal. Zalando vertegenwoordigt bovendien veel bekende merken: van Marc O’Polo, Michael Kors en Topshop tot Gaastra, Nike en adidas, van Hunkemöller en Vero Moda tot Replay, River Island en Desigual.

    Zalando is de trotse eigenaar van meerdere Webshop Awards, zowel voor fashion als voor shoes, maar is ook onderscheiden met kritischere prijzen, zoals de Loden Leeuw van het programma Radar voor de meest irritante reclame voor zowel het jaar 2011 als 2012 (door die hondsdolle meisjes…).


    Kent u hem nog? Die eerste (succesvolle) reclame van zalando?

    Diensten van

    Verzending is gratis en ook aan retourneren zijn geen extra kosten verbonden. Dus is de maat toch niet goed, of bevalt dat jurkje gewoon niet? Je stuurt het net zo makkelijk weer terug. Kleding en schoenen kun je dus thuis passen, je zit nog nergens aan vast. Je hebt zelfs 100 dagen bedenktijd. Zo probeert Zalando op alle manieren drempels weg te halen en zo min mogelijk mensen nog een fysieke winkel te laten betreden. Betalen kan zowel met de bekende creditcards als Mastercard, Visa en American Express, als met PayPal, acceptgiro en iDeal. Zalando maakt voor het versturen gebruik van PostNL en DHL Express.

    Klachten over Zalando

    Met vragen over Zalando, de producten of bestellingen, kun je terecht bij de klantenservice, die bereikbaar is via een gratis 0800-nummer. Ook heeft Zalando speciale apps voor iPhone, Android en Windows en zijn ze bereikbaar via de sociale media Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, YouTube en Instagram.

    Scoor je regelmatig een nieuwe outfit bij Zalando en hoe is dan het shopplezier, de prijs, de service? Laat nu je mening of review achter en geef anderen een goede indruk van hoe het is om bij Zalando je kledingkast uit te breiden!

    Lees recensies over Zalando. Wat is de levertijd en hebben ze kortingcodes? Zijn rokken en schoenen makkelijk te retouneren? Lees hier beoordelingen van Nederlanders.

    Zalando
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (79)

    5.4
    62% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6.2
    Service
    rating
    4.8
    Prijs
    rating
    5.8
    Leveren
    rating
    4.8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Oorbellen, T-shirt

    Mega slecht bedrijf! Lever tijden zijn ruim twee weken. Deel bestelling wordt nooit afgeleverd. Heel slecht bedrijf! Vooral de klantenservice.. Ze kunnen nooit wat voor je doen; “dat mogen ze zogenaamd niet”. 5 maanden lang gebeld omdat het factuurbedrag niet aangepast werd na meerdere Foute leveringen. Iedere keer werd er gezegd; wacht 10 dagen en negeer de aanmaningen. Dit hebben we gedaan en nu zijn we aangemeld bij incassobureau en kunnen ze niks meer voor ons doen zeggen ze... het is dat je min twee sterren hier moet aanklikken, dit is al teveel wat mij betreft

    Door: Nb12-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    puma sneakers

    Ik had sneakers besteld bij zalando na anderhalve week maar eens gaan bellen waar ze bleven aangezien in trackandtrace stond dat ze beschadigd waren en terug naar afzender waren gestuurd. Weer gebeld want je krijgt geen nieuwe vanwege privecy dus duurt het 2 weken voor je je geld terug krijgt. En dit in 2020. Ik heb nu de zelfde sneakers bij Puma besteld binnen 2 dagen in huis vanuit duitsland en 22 euro goedkoper vanwege summersale. Dus zalando bij jullie bedrijf met jullie geweldige service nooit meer. Zoek liever een bedrijf die wel nog weet wat service betekent.

    Door: Jean Pierre Brouns22-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Kleding

    Slechte communicatie en onklantvriendelijk

    Slechte communicatie.
    Artikelen uit een pakket retour gestuurd bewijs van post.nl en dan een mail krijgen hoort niet bij dit pakket. Vervolgens geen aanmaningen krijgen. Maar wel een incasso ingeschakeld. Op mails geen antwoorden meer krijgen incasso zegt dat het uitgezocht word naar dat je eerst niet betalen anders lopen de kosten op??? Heel bijzonder voor iets moeten betalen wat je niet meer hebt.
    KOOP NOOIT BIJ ZALANDO JE WORD IN DE MALING GENOMEN

    Door: Ent16-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Paul Green instappers van surf4shoes

    22 mei 2020 een bestelling geplaats bij Zalando. Mijn bestelling zou tussen 28 mei en 2 juni bezorgd worden. Geen probleem. Dezelfde dag kreeg ik een mail dat mijn bestelling binnen 1-3 dagen bezorgd zou worden. Nog mooier...behalve de dag dat mijn pakket zou komen, ik in de track and trace las dat er verkeerd gesorteerd was en er een nieuwe planning gemaakt zou worden.
    Tja dan lees je reviews van DHL, Zalando en Surf4shoes. Dus ik besloot niet af te wachten, maar meteen te mailen. En ook maar even chatten. Keurig te woord gestaan door Zalando, nog even geduld hebben...en vandaag 29 mei
    mijn pakket ontvangen. Goed verpakt, mooie instappers, ik ben blij. Wel heb ik Zalando gezegd, dat ze de mail van bezorging binnen 1-3 dagen beter achterwege kunnen laten, dan was er niets aan de hand geweest. Zalando houdt aan mij een tevreden klant over.

    Door: J Sijm29-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    broek

    Vorige week een broek besteld bij Zalando. Niet goedkoop: 50 euro. Wel een aanbieding, want hij was eigenlijk 57 euro.

    Maar hij zou er zaterdag zijn en is er nog steeds niet.
    Ze zeggen dat dat door de corona komt maar ik vind het klinken als smoesjes.

    Jammer!

    Door: Lyanne04-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6
    rating

    Heren T-shirts en vest

    Zalando was voor mij toch altijd de topper qua service. Makkelijk bestellen, betalen of retour. Ik heb ooit zelfs eens teveel betaalde centjes retour gekregen geen wereld bedrag maar toch, ik vond het fijn, uiterst betrouwbaar, als ze het niet terug gestort hadden had ik het nooit geweten. Ik ben al die jaren één keer vergeten op tijd een factuur te betalen, ik kreeg netjes een herinnering en alsnog voldaan. Zo ook de afgelopen weken regelmatig wat besteld, schoenen, een jas maar deze bleek te klein, probleemloos als altijd terug gestuurd en een maat groter ontvangen. Totdat ik vorige week maandag een flink aantal t-shirts en een vest voor mijn tienerzoon bestelde. Normaal bestel je, word het verwerkt en opgestuurd. De jas heb ik vrijdag retour gedaan en dinsdag had ik de andere al binnen. Inmiddels staat de bestelling vast, kan hem niet annuleren maar hij word ook niet verder verwerkt laat staan verstuurd, inmiddels al een geruime week geleden besteld. Contact gezocht met Zalando, vriendelijk, heeft de bestelling nagekeken maar ze kon ook bij mij verder niks vertellen over de levertijd en verzending... (Klinkt als de overige klachten hier.) Dat het allemaal wat langer duurt ivm de Corona situatie a la maar wat mij een beetje dwarszit is dat het om een grote bestelling gaat met korting, de kleine bestellingen werden bij mij vlot en probleemloos verwerkt. Ik heb inmiddels een paar andere shirts voor zoon besteld bij de WK deze waren de volgende dag al binnen. Als zalando blijkbaar een andere weg in slaat koop ik er verlopig even niks weer. (Wat ook tenenkrommend is is dat ik vervolgens wel mails en pop ups krijg om vooral nog iets te bestelling.)

    Door: Francisca Nibourg14-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Sneakers

    Bestel al jaren nij Zalando en dat ging altijd goed maar de laatste tijd is het ronduit slecht. Had verkeerde sneakers ontvangen, opnieuw besteld, toen de juiste ontvangen. Alles retour gedaan, ook sneakers (zaten in andere verpakking) van de hele bestelling had ik een broek gehouden. Ik wacht altijd hun bericht af dat ze de geretourneerde artikelen hebben ontvangen en dan betaal ik wat ik gehouden heb. Broek dus betaald. Maar wat blijkt, ze hebben die sneakers nog niet ontvangen. Ipv een herinnering te sturen gooien ze gelijk een aanmaning op je af, dat is al verkeerd! Je kunt met ze chatten en dat heb ik geprobeerd, eerst in het Nederlands, toen gaven zij aan dat ik het in het Engels moest doen. Gedaan, maar toen moest het in het Nederlands en toen weer in het Engels. Kortom, werkt voor geen meter. Toen een email gestuurd, ze vroegen om verzendbewijs, heb ik gestuurd. Ze gingen het uitzoeken. Daarna kreeg ik bericht dat het termijn van de geretourneerde schoenen nog niet gesloten was en dat ze dus niets voor mij kunnen doen. Als dat termijn voorbij is mag ik ze weer mijn verhaal emailen. Ik ga die geretourneerde schoenen dus echt niet betalen. Ik weet niet wat voor een klantenservice daar zit, maar mij zijn ze als klant in ieder geval kwijt.

    Door: Nancy 01-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Jas

    De bestelling plaatsen en iDEAL betalen gaat wel goed maar als zalando dan binnen de beloofde termijn moet gaat leveren gaat het fout!
    Eerst sturen ze een trackingcode die niet juist is en dan proberen ze het af te schuiven op een partner die zou niet leveren.
    Ik heb met zalando een overeenkomst die ook al betaald is dus heb ik niets te maken met een 2e,3e of 4e partij
    Er moet gewoon op tijd geleverd worden!

    Door: Pieter09-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Jas

    De bestelling plaatsen en iDEAL betalen gaat wel goed maar als zalando dan binnen de beloofde termijn moet gaat leveren gaat het fout!
    Eerst sturen ze een trackingcode die niet juist is en dan proberen ze het af te schuiven op een partner die zou niet leveren.
    Ik heb met zalando een overeenkomst die ook al betaald is dus heb ik niets te maken met een 2e,3e of 4e partij
    Er moet gewoon op tijd geleverd worden!!!

    Door: Piet09-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4.5
    rating

    Jas

    Net voor de feestdagen een jas besteld, bleek helaas kleiner uit te vallen dus netjes retour gestuurd en maatje groter besteld. Ipv een maatje groter kreeg ik een legging toegestuurd maar wel met een factuur van de jas. Wederom retour gestuurd maar niets meer van vernomen. Opnieuw de jas besteld en ook ontvangen. Meteen een aanmaning en ook meteen betaald, wat nu blijkt over die legging te gaan waarvan de factuur dus de jas bleek.
    Vandaag een 2e aanmaning over de laatst bestelde jas en meteen betaald om verdere problemen te voorkomen want ze dreigen met incasso.
    Meteen contact gezocht maar dan geven ze niet thuis.
    1 jas nu 2x betaald door foutieve retourzending rond de feestdagen.
    Ik zeg, dat was eens maar nooit meer. Zalando heeft voor mij afgedaan zoals voor vele mensen lees ik overal????

    Door: Peggy Goorden 06-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3.5
    rating

    10 artikelen, onder andere broeken en truien

    Voorheen toen ik dingen bestelde ging het altijd goed. Daarvan werd gewoon alles geleverd. Alleen de afgelopen keren wordt telkens meer dan de helft van mijn bestelling geannuleerd. Zo kwam ik er dus ook achter dat van mijn recente bestelling 7 van de 10 dingen geanulleerd zijn, omdat ze niet 'voorradig'.
    Dus dan denk je eindelijk leuke kleren te hebben gevonden voor een redelijke prijs, waar bij staat dat ze nog voorradig zijn. Blijkt dit helemaal niet te zijn.
    Ik ben hiervoor in contact geweest met de klantenservice, maar die hielp mij niet bepaald verder. Er werden mij alleen dingen verteld die ik al wist. Ook wordt er niks gedaan om dit weer goed te maken, het enige wat er gebeurt is dat je na een lange tijd je geld terug krijgt voor je geannuleerde spullen.

    Door: Iris24-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4.5
    rating

    Broek en trui

    Ik heb in november de door mij bestelde artikelen retour gestuurd. Deze heeft Zalando op 5 december retour ontvangen. Sinds die tijd wacht ik op mijn geld retour. Ik heb al 13 mails aan de klantenservice gestuurd, waar ik ofwel helemaal geen antwoord op krijg, ofwel ik krijg na twee weken te horen dat 'men het gaat uitzoeken'. Vervolgens hoor ik niets meer. Op 14 januari kreeg ik bericht dat het geld was teruggestort op mijn rekening. Maar nee hoor, nog altijd niets.

    Door: Eva23-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    5.5
    rating

    Jas

    Zojuist een jas besteld ervoor betaald en vervolgens te horen gekregen dat deze niet op voorraad meer is.
    Wat is dit? Belachelijk!!

    Door: Isabelle Ginnelly21-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Nike schoenen

    Schoenen niet ontvangen. Geld niet retour gekregen. Zalando is onbereikbaar per mail en telefoon. Alleen op Facebook zeggen ze dat boekhouding druk is. Dit is al drie maanden zo. Nooit bestellen. Je bent je geld kwijt!!

    Door: Nic vd broejk08-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    3 hoodies en shirt

    Paar jaar klant hier en ook nu na de kerstcadeaus kan ik zeggen...super tevreden.
    Alles optijd geleverd en niks negatiefs te melden.

    Door: martijn 30-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Sneakers

    Schoenen besteld en ontvangen,maar prijs is verlaagd op de site. Maar in mijn bestelde orderlijst staan de oude prijzen nog op.Klantenservice proberen te bellen, wordt je na 10 min wachten weg gedrukt ????

    Door: Horace Kerkhof20-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    5
    rating

    Cadeauset muts en sjaal

    Ik had een cadeauset met een muts en sjaal er in besteld voor de kerst, krijg vervolgens een blouse. Geen muts en sjaal. zalando weigert de muts en sjaal alsnog te sturen en een goede service te verlenen voor de feestdagen. Onbeschoft personeel als je belt en contact via Facebook Messenger is al helemaal niet aan te raden. Jarenlang trouwe klant geweest maar helaas weg gejaagd door het onbeschofte personeel en hun zo genoemde procedures

    Door: Jamie 17-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2.5
    rating

    Schoenen

    Mijn bestelling is al meer dan een maand onderweg terwijl het in 2-3 dagen bezorgd zou worden. Heb gezegd dat ik mijn geld terug wil maar dat krijg ik niet. Wat nu?

    Door: Reinald11-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Kleding

    Zeer slechte ervaring! Meerdere kleding stukken besteld waarvan een deel geleverd werd en een deel niet. Hun hebben aangegeven dat t geleverd zou zijn omdat PostNL dat zo in hun systeem heeft gezet. Dit is tot in de rechtbank voorgekomen en nog komen ze er mee weg en moet ik dus gaan betalen voor spullen die ik nooit heb ontvangen + alle kosten van de rechtbank.

    Ongelofelijk dat ze dit zomaar kunnen doen, en dat er zo’n uitspraak volgt! Je moet als klant dus betalen voor spullen die je nooit hebt gehad omdat ik moet bewijzen dat ik het niet heb ontvangen, HOE DAN? Zalando jullie stelen geld en komen er nog mee weg ook!

    Mensen pas aub op, ook als je dus iets niet geleverd krijgt moet je alsnog betalen! Regelrechte oplichting en zo kan iedereen geld verdienen.

    Door: Zegelaar30-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Schoenen

    Bestellen is zeer gemakkelijk, maar klantenservice onbereikbaar, zeer frustrerend

    Door: N.29-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    6
    rating

    Schrijf zelf een review over Zalando

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is Zalando een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 79 ervaringen geplaatst over Zalando. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.4 gekregen, waarbij 62% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Zalando actief?

    Zalando is vooral actief in de categorie Online shop en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en)

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Zalando gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.