Magic truffles en microdosing: is het iets voor jou?

88 procent van de Nederlanders ervaart stress. Steeds meer mensen proberen daarom truffels die psilocybine als psychedelische stof in zich hebben. Ze doen aan ‘microdosing’: kleine hoeveelheden psychedelica gebruiken om tot rust te komen. Hoe werkt dat eigenlijk precies? En is het echt nuttig? Werkt het inderdaad stressverlichtend? Kun je ze gewoon op een zolderkamer nemen, of komt er toch wel iets meer bij kijken?

Wat betekent microdosing eigenlijk?

Wanneer we het hebben over microdosing, hebben we het over mensen die in heel kleine hoeveelheden psychedelica gebruiken. Magic truffles zijn daar een voorbeeld van. Dat zijn truffels die psilocybine bevatten. Microdosing is ooit ontstaan in Silicon Valley, in de Verenigde Staten. Daar werd het gebruikt om productiever en creatiever te zijn. Tegenwoordig wordt het juist voor het tegenovergestelde gebruikt: om rustig te worden.
Veel mensen lopen rond met stress en angsten. Door een kleine hoeveelheid van een truffel te nemen, kunnen mensen hun stress en angsten confronteren, of juist positieve momenten herbeleven.

Professionele begeleiding bij een truffelceremonie

Wie microdosing wil proberen, doet er goed aan om daarvoor professionele begeleiding te zoeken. Zelf op een zolderkamertje experimenteren is geen goed idee. Bij bijvoorbeeld Spinoza.co kun je een truffelceremonie boeken. Dat is een dag waarbij je in ieder geval 5 uur bezig bent met een innerlijke reis naar jezelf. In verschillende fasen zorg je ervoor dat je stress en angsten kunt confronteren en dat je positieve gedachten kunt krijgen.
Professionele begeleiding zorgt ervoor dat een ceremonie goed verloopt. Zo voorkom je dat je op welke manier dan ook in gevaar komt. Bovendien zorgt de begeleiding er ook voor dat je de juiste stappen doorloopt, zodat de truffels echt een goed effect hebben.

Het nut van magic truffles

Wat is dan het effect van deze truffels? In grote lijnen kun je zeggen dat je meer energie krijgt en dat je helderder kunt denken. Je probleemoplossend vermogen neemt toe. Je krijgt meer creativiteit en een beter concentratievermogen. Ook voor je stemming is het goed, omdat je je angsten even opzij kunt zetten. Het helpt ook om voorbij je eigen ego te kunnen kijken.
Tijdens het nemen van truffels krijg je een diepere emotionele connectie met de mensen om je heen, ben je bewuster van jezelf en leef je meer in het nu. Het zijn vaardigheden die je die dag opdoet, maar je hele leven kunt blijven gebruiken.

Share