NederlandReview

    Ervaringen Fit for Free

    Gezond en gespierd door Fit for Free? Lees ervaringen hier hoe goed deze sportclub is. Hoe duur zijn abonnementen en kun je makkelijk opzeggen?

    Een goedkope sportschool vinden is voor veel mensen belangrijk. Tegenwoordig willen steeds meer mensen aandacht besteden aan hun lichaam en er goed uitzien. Veel mensen willen daarom wel naar een sportschool gaan, maar willen daar niet direct de hoofdprijs voor betalen. Een goedkope sportschool vinden is echter nog niet zo makkelijk. Zo kan je wel een goedkoop sportschool-abonnement scoren, maar daar is ook nog niet alles mee gezegd. Je wilt natuurlijk niet dat je in een hele drukke sportschool komt, waar al je favoriete apparaten iedere keer bezet zijn. Daarnaast is het voor veel mensen niet alleen belangrijk dat de sportschool goedkoop is, maar ook dat er een beetje begeleiding aanwezig is, zodat je op een snelle en doeltreffende manier je resultaten weet te realiseren.

    Fit for Free is een goedkope sportschool, je kan er al vanaf €9,95 per maand sporten. Dat is in vergelijking met andere sportscholen echt heel weinig. De faciliteiten die de sportschool heeft zijn redelijk breed. Dat is een extra reden om Fit for Free eens extra onder de loep te nemen.

    Horen Fit for Free en Sportcity bij elkaar?

    Wie de website van Fit for Free bezoekt, ziet al snel dat deze erg lijkt op de website van Sportcity. De bedrijven vallen ook onder hetzelfde concern, maar richten zich op een ander marktsegment. SportCity richt zich vooral op klanten die iets meer willen betalen, maar dan gelijk ook een all inclusive sport-abonnement willen. Fit for Free is een prijsvechter. Het bedrijf begon in 2005 met het als eerst aanbieden van sport-abonnement van €9.95. Dit is echt een waanzinnig lage prijs.

    Fit for Free heeft inmiddels meer dan 75 vestigingen en Sportcity heeft meer dan 18 vestigingen, die vooral in de Randstad gevestigd zijn.

    Bekijk wat een fitness intructeur allemaal doet bij fit for free...

    Wat heeft Fit for Free mij te bieden?

    Fit for Free garandeert dat er in iedere sportschool van de keten een aantal basis-faciliteiten te vinden zijn. Je moet dan vooral denken aan faciliteiten die eigenlijk iedereen gebruikt als hij of zij gaat sporten. Er zijn natuurlijk verschillende redenen te verzinnen waarom mensen gaan sporten. Grofweg laten zij zich opdelen in vier categorieën.

    Je kunt hier bijvoorbeeld terecht als je wilt afvallen, meer kracht wilt krijgen, je conditie wilt verbeteren of voor revalidatie. In iedere sportschool van Fit for Free zal je de faciliteiten vinden die je nodig hebt om goed te kunnen trainen. Zo vindt je in iedere sportschool de mogelijkheid om aan cardiotraining, krachttraining, en circuittraining te doen. Daarnaast vindt je in iedere sportschool van Fit for Free natuurlijk nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om groepslessen bij te wonen, professionele begeleiding te krijgen, aan spinning te doen, trainingsschema’s te maken en inloopspreekuren bij te wonen.

    Het is dus niet zo dat je bij deze goedkope sportschool een abonnement krijgt, aangewezen krijgt waar de apparaten staan en dat je het vervolgens maar uit moet gaan zoeken. Er is in iedere vestiging van Fit for Free de mogelijkheid om met een deskundige te praten en zo er voor te zorgen dat jij het maximale uit je workout haalt.

    Wat zijn de openingstijden van Fit for Free?

    Fit For Free heeft ruime openingstijden. In het weekend is Fit For Free geopend vanaf 9:00 tot 16:00 en doordeweeks van 7:00 tot 23:00. Let op: deze tijden kunnen natuurlijk wijzigingen, dus kijk ook even bij Fit for Free zelf (zie hierboven) voor actuele openingstijden, per vestiging.

    Kun je bij Fit for Free sporten met professionele begeleiding?

    Als je bij Fit for Free een sportschool-abonnement afsluit, dan mag je in iedere vestiging een deskundige instructeur verwachten die jou helpt om op een verantwoorde manier te gaan trainen. Voor veel mensen die lang niet gesport hebben, of mensen die nog nooit naar een sportschool zijn geweest is dit ideaal. Het heeft namelijk niet zoveel zin om te gaan trainen, als je op de verkeerde manier traint. De kans dat je dan afhaakt is behoorlijk groot.

    Bij deze sportschool lopen professionele instructeurs rond die jou kunnen helpen om een eerste trainingsschema op te stellen en jouw vragen kunnen beantwoorden. Als een een abonnement bij Fit for Free neemt, dan kan je introductieles nemen. Tijdens deze introductieles kan de fitnessinstructeur een persoonlijk trainingsschema voor je maken. De kosten van een introductieles zijn €10,00. Als je daarna verdere vragen hebt, dan kan je die natuurlijk stellen aan een van de deskundige instucteurs, of je kan een van de trainingsschema’s in de sportclub gebruiken.

    Aan de ene kant vinden we het een beetje mager dat je voor deze introductieles een tientje moet betalen. Aan de andere kant, 10 euro is ook weer niet een onoverkomenlijk bedrag. Als je even goed aan de slag wilt gaan en je netjes voor wilt laten lichten, dan is het waarschijnlijk een goede investering. Als ik zelf in de sportschool sta, zie ik maar al te vaak mensen die de eerste twee weken als een malle staan te trainen en meestal zie je ze daarna nooit meer. Hard trainen is niet zo moeilijk, dat kan iedereen wel even volhouden. Het is de kunst om op de lange termijn resultaten te behalen. Als je dat wilt, dan is het misschien wel een goed idee om even die €10,00 te betalen en dan succesvol aan de slag te gaan.

    Welke groepslessen heeft Fit for Free?

    Veel mensen vinden het belangrijk om bij hun sportschool ook groepslessen te kunnen volgen. Tijdens een groepsles is het voor veel mensen wat makkelijker om vol te houden en het kan ook een extra motivatie zijn om wat vaker naar de sportschool te gaan. Ook bij deze goedkope sportschool is het mogelijk om groepslessen te volgen, zij het dat je er wel extra voor moet betalen (we komen daar nog op terug bij het onderdeel “abonnementen”). Fit for Free gebruikt onder andere het Les Mills-programma, waarmee je je hele lichaam optimaal kunt trainen.

    De groepslessen die je bij Fit for Free kan volgens zijn ingedeeld aan de hand van een paar simpele categorieën. Zo kan je op een eenvoudige manier meedoen en bepalen welke les voor jou het meest geschikt is.

    De categorieën waarin groepslessen worden aangeboden zijn:

    Conditie met lessen als Bodystep en Spinnig Krachttraining met lessen als BBB en Bodypump Dansen met lessen zoals Zumba en Sh’Bam Body en Mind lessen zoals Yoga en BodyBalance Vechttraining met lessen zoals BodyCombat en FighFun

    Voor bovenstaande lessen heb je een aanvulling op je abonnement nodig. Er zijn echter ook lessen waar je gratis gebruik van kunt maken, de zogenaamde Fitnessworkouts. Tijdens deze fitnessworkouts, bijvoorbeeld het buikspierkwartier, train je bepaalde onderdelen van je lichaam. Uiteraard worden ook deze lessen gegeven door een gecertificeerde instructeur.

    Wat kost een abonnement bij Fit for Free?

    We hebben het al vaker in dit artikel geschreven: Fit for Free is echt een hele goedkope sportschool. Als je wilt gaan sporten dan kan dat al vanaf € 9.95 per maand.

    In totaal zijn er vijf verschillende abonnementen die je bij Fit for Free af kunt sluiten. De goedkoopste kost je € 9.95 per maand, en de duurste € 24,95 per maand. Bij het abonnement van € 24.95 per maand kan je 7 dagen per week onbeperkt fitnessen. Dat is niet het enige mooie van dit abonnement, het mooiste is dat je het maandelijks op kunt zeggen. Voor mensen die nog nooit naar de sportschool zijn geweest, of die van zichzelf weten dat ze nogal eens afhaken, is dit misschien wel een ideaal abonnement.

    Er zijn echter ook andere abonnementen die bij Fit for Free afgesloten kunnen worden. Zo kan je een abonnement afsluiten waarbij je 2 of 1 jaar onbeperkt kunt sporten. Een 1-jarig sportschool-abonnement kost je € 19.95 per maand, terwijl een 2-jarig abonnement je €16.95 per maand kost.

    Fitness in de daluren tegen een gereduceerd tarief. Stel dat je een nog goedkoper sportschool-abonnement wilt, dan kan dit ook bij Fit for Free. Je kunt bij deze sportschool een zogenaamd daluren-abonnement afsluiten. Je mag dan doordeweeks van 07:00 tot 17:00 sporten en in het weekend van 09:00 tot 17:00. Een 1-jarig sportschool-abonnement kost je € 12.95 en een 2-jarig abonnement kost je slechts €9.95 per maand. Met ieder abonnement mag je trainen bij alle clubs in de buurt.

    Fit for Free is echter geen all inclusive sportschool. Als je extra modules aan je abonnement toe wilt voegen, dan moet je daar ook extra voor betalen. Wil je bijvoorbeeld deelnemen aan groepslessen, dan kost dat €6 per maand. Wel is het zo dat je bij deze sportschool de lessen eerst 3 keer gratis uit mag proberen. Als je gebruik wilt maken van de zonnebank, dan kost je dat €6 per maand. Fit for Free biedt je ook de mogelijkheid om van Yanga Sports Water gebruik te maken. Dit kost €4 per maand. De opties die hierboven zijn beschreven zijn maandelijks opzegbaar.

    Kun je een dagpas krijgen bij Fit for Free?

    Ja, bij Fit for Free kun je proefsporten met een dagpas. Als je geluk hebt, is de dagpas gratis. Op de website (zie hierboven) kun je deze aanvragen.

    Hoe krijg ik contact met de klantenservice van Fit for Free?

    Als je een klacht over deze sportschool hebt, dan kan je die op verschillende manieren kenbaar maken. Om te beginnen kan je van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 bellen. Dit kan alleen naar een 0900-nummer en kost €1,00 per gesprek. Mailen kan gelukkig ook. Daarnaast kan je het contactformulier op de website invullen. Deze sportschool is actief io Social Media als Twitter en Facebook, maar op dit moment worden deze media nog niet ingezet om klanten te helpen.

    Hoe kun je Fit for Free opzeggen?

    Ben je misschien verhuisd en is een andere sportschool nu dichterbij? Of ben je niet tevreden over de service van Fit for Free? Misschien heb je wel gemerkt dat je eigenlijk maar nauwelijks van jouw abonnement gebruikmaakt. Er zijn allerlei redenen om jouw sportabonnement bij Fit for Free op te zeggen. Dit kun je het beste regelen bij jouw sportschool, of online bekijken.

    Heb jij ervaring met Fit for Free?

    Dan lezen we die graag in een review! Heb je bijvoorbeeld problemen met de service, begeleiding of wat dan ook, laat het de rest van Nederland weten! Uiteraard willen we ook graag de succesverhalen bij Fit For Free weten, dus deel ook jouw positieve ervaringen nu op NederlandReview!

    Fit for Free
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (74)

    4.6
    45% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    4.6
    Service
    rating
    4
    Prijs
    rating
    5.4
    Leveren
    rating
    4.4

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Abonnement

    Vanaf het moment dat het filiaal in Breda-centrum opende ben ik klant geworden bij F4F Tramsingel. Schitterende sportschool, veel licht en veel ruimte. Personeel is altijd vriendelijk en klaar om je te helpen. Geen vuiltje aan de lucht, ik kwam er graag.

    Totdat..... Covid.....

    Ik wilde natuurlijk mijn sportschool steunen. Iedere maand mocht F4F keurig hun incasso's innen van mijn rekening. Echter, deden ze dat de eerste drie maanden niet. Waarna ze in de vierde maand, een bedrag van bijna €100,- incasseerde. Krankzinnig in mijn ogen. Nadat ik meerdere malen heb gestorneerd en meerdere malen zowel per mail als per telefoon contact heb gezocht met de klantenservice, ben ik in september eindelijk te woord gestaan.

    De dame in kwestie kon weinig voor me betekenen. De enige keuze die ik had was om mijn lidmaatschap op te zeggen. Nu krijg ik zelfs een mailtje met extra kosten omdat ik gestorneerd heb. Krankzinnig. Ik ben de dupe geworden van mijn goodwill om deze sportschool te steunen in barre tijden.

    Conclusie F4F Tramsingel is een prettige sportschool, de klantenservice behoort tot de allerslechtste klantenservice ervaring die ik ooit heb gehad. En dat is een hele prestatie.

    Door: Dennis29-10-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    Prima sporten

    Na een gezondheids probleem moest ik toch echt gaan sporten.
    Mijn ex wilde mee sporten dus meteen 2 jaar abonnementen afgesloten.
    Helaas is mijn ex nooit wezen sporten dus na een maand opgezegd, ja natuurlijk dus een jaar voor niets betaald maar goed.
    Zelf ga ik wel en voel me er erg goed bij.
    Ook nog een jaarabonnement voor mijn zoon gekocht die het ook binnen 2 maanden voor gezien hield dus ook hierbij fff een jaar gesponsord zonder tegenprestatie maar goed.
    Het zou fijn zijn als ze ook andere vormen van abonnementen zouden invoeren. Voor een maand of een soort strippenkaart bijvoorbeeld.
    Dat zou het makkelijker maken om mijn zoon toch af en toe mee te krijgen.

    Door: Robert 28-12-2018
    Dennis29-10-2020

    Vanaf het moment dat het filiaal in Breda-centrum opende ben ik klant geworden bij F4F Tramsingel. Schitterende sportschool, veel licht en veel ruimte. Personeel is altijd vriendelijk en klaar om je te helpen. Geen vuiltje aan de lucht, ik kwam er graag. Totdat..... Covid..... Ik wilde natuurlijk mijn sportschool steunen. Iedere maand mocht F4F keurig hun incasso's innen van mijn rekening. Echter, deden ze dat de eerste drie maanden niet. Waarna ze in de vierde maand, een bedrag van bijna €100,- incasseerde. Krankzinnig in mijn ogen. Nadat ik meerdere malen heb gestorneerd en meerdere malen zowel per mail als per telefoon contact heb gezocht met de klantenservice, ben ik in september eindelijk te woord gestaan. De dame in kwestie kon weinig voor me betekenen. De enige keuze die ik had was om mijn lidmaatschap op te zeggen. Nu krijg ik zelfs een mailtje met extra kosten omdat ik gestorneerd heb. Krankzinnig. Ik ben de dupe geworden van mijn goodwill om deze sportschool te steunen in barre tijden. Conclusie F4F Tramsingel is een prettige sportschool, de klantenservice behoort tot de allerslechtste klantenservice ervaring die ik ooit heb gehad. En dat is een hele prestatie.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    geen daluren meer

    Leuke sportschool. Was tot voor kort qua prijs heel aantrekkelijk, vooral de dalurenabonnementen waren interessant geprijsd. Helaas zijn de abonnementen vanaf februari 2019 flink veranderd. De goedkope dalurenabonnementen zijn er niet meer. En de overige abonnementen gelden niet meer per maand, maar per 4 weken (dus niet 12x per jaar, maar 13x per jaar betalen). Voor mensen met een kleine uitkering daardoor niet meer interessant. Jammer!
    Blijkbaar wil de nieuwe eigenaar zo gauw mogelijk flink binnenlopen?!

    Door: Ger20-01-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    opzeggen is makkelijk

    Ik had vele verhalen gehoord van sportscholen waar je nog maanden zo niet jaren aan vast zit als je niet op tijd opzecht of wel opzecht maar dat ze dan alsnog moeilijk gaan doen. In verband met zwangerschap wilde ikopzeggen dus gelijk per aangetekende brief opgezegd en dat ging prima. Ook het pasje inleveren geen probleem. Dus over 4 maanden, als de pondjes er weer af moeten dan ben ik er weer bij!

    Door: Chantal08-10-2015
    C. B.24-04-2016

    Je had natuurlijk ook kunnen opzeggen via het formulier op hun website; maar het schijnt dat veel mensen daar opgelicht worden omdat de opzegging niet wordt doorgevoerd.

    Eleni 07-02-2020

    Ooit een jaar lidmaatschap cash betaald. Ze moesten en zouden een kopie van mijn bankpas nodig hebben. Lidmaatschap voortijdig opgezegd. Wordt al 4 jaar achtervolgd door incassobureau en deze maand zelfs 400,- van mijn bankrtekening afgeschreven voor lidmaatschap 2020. Waar haal je de arrogantie vandaan!!!!

    Marco12-03-2020

    Zo dan! Dat is een ardnekkig incassobureau!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Fit For Free Arnhem is een top club!

    Sinds de verbouwing/ vernieuwing van kracht, cardio, spinning en de kleedkamers, is F4F Arnhem echt een super sportschool geworden!

    Materialen zijn uitgebreid met extra dumbells, kracht is uitgebreid met de nieuwste TECHNOGYM waarbij je echt maximaal kan trainen.

    Bijna ongelooflijk dat je voor zo weinig geld zo'n kwaliteit hebt!

    Door: Mateusz08-02-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    2 jarig abonnement

    Na het beëindigen van mijn 2 jarig sportabonnement op 01-05-2020 geen restitutie van het resterende geld gekregen. Na 2x een belofte dat het geld binnen 10 dagen en aan het einde van de maand op mijn rekening zou staan, weer gebeld en vandaag werd mij verteld dat ze het systeem niet op orde hebben en dat ze dat eerst recht willen trekken voordat ze het geld terug storten. Er kon geen indicatiedatum meer gegeven worden.
    Ronduit slecht behandeld, had beter verwacht van een groot bedrijf. Voor fit4free is goedkoop helaas duurkoop.

    Door: rick05-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    10 jaar een jaarabonnement

    Hoewel deze club goede leraressen heeft, is aandacht voor trouwe leden helaas laag. Ik heb 10 jaar bij deze sportschool gesport. "Toen we dit bespraken, was de eerste reactie: "je bent niet het langste lid." Al was het maar een kleine attentie en een woord van dank, dan was het al goed geweest. Maar dat zit er niet in.

    Echt jammer. Ze proberen mensen die binnen komen vriendelijk te begroeten en uit te zwaaien. Maar trouwe leden echt het idee geven dat ze er blilj mee zijn, zit er niet bij. Het blijft bij onverschillige reacties.

    Ik heb na 10 jaar mijn lidmaatschap opgezegd omdat ik nu bij een andere school soortgelijke lessen volg, waar wel persoonlijke aandacht is.

    Ik dank daarom de personal trainers van wie ik fijn les heb gehad en die hun best hebben gedaan een goede groepsles te geven.

    Door: Veronique10-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    het kan ook goed gaan

    Ik ben sinds oktober 2013 lid van Fit for Free, dus ruim vier jaar, en ik sport in Leeuwarden. Het lidmaatschap en het sporten bevallen me goed. Ik heb geen problemen gehad. Personeel is altijd vriendelijk geweest. Behalve 1 groepslesinstructrice, met haar is het contact wat onaangenaam geweest, maar dat kan overal voorkomen, dat je met iemand geen klik hebt.

    Door: Claire Steenberg18-03-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    goedkope sportschool

    Ik vind het vooral relaxt dat ze heel goedkoop zijn, maar de sfeer is niet altijd top in elke sportschool.
    Ik had ook voor ze gekozen omdat er eentje heel dicht bij mijn huis zit, maar ik vind de sfeer daar echt naar, dus ik fiets nu altijd een stukje verder. Op 15 minuten zit er een betere en daar is het veel beter binnen.

    Door: Liselotte10-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Goedkoopste sportschool voor het nieuwe jaar

    Voor na de feestdagen en in het nieuwe jaar een abonnement voor de sportschool afgesloten bij Fit For Free omdat het hier het goedkoopste is.
    Heb ook al gesport en alle apparaten zijn heel nieuw en de sfeer was goed!

    Hoop die kilootjes te verliezen en gewoon ook wat strakker in mijn vel te zitten!

    Door: Leonie 02-01-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Daluren kaart

    Ik heb een dalurenkaart voor 9.95 per maand en als je alleen al 1x per maand gaat is het al waard. Nou val je niet af van 1 x dus heb ik mezelf voorgenomen minimaal 1 x in de week te gaan en dat gaat prima. Weekenden zijn vaak rustig en heb ik tijd zat dus met een daluren bespaar je 4 euro in de maand!

    Door: Chantal B.23-07-2015
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Abonnement

    Bij Fit for Free veranderen ze de spelregels tijdens het spel. Ze voeren een abonnementsverhoging door onder het mom van een verbeterde aanbieding. Marketing technisch hebben ze het daar nog niet begrepen kennelijk. Je kan wel zeggen dat je mensen nu in staat stelt om onbeperkt te trainen voor een 'luttele' contributie verhoging van 50% maar daar zaten die mensen dus helemaal niet op te wachten over het algemeen. Die gingen en gaan toch niet 's avonds trainen. Daarmee schoffeer je dus regelrecht je klanten.

    Vervolgens krijg je als je vooruit hebt betaald je geld gewoon niet terug. Constant worden er weer dingen beloofd die vervolgens niet worden nagekomen. Kennelijk heeft het bedrijf een liquiditeit probleem. Ik zou nu zeker niet meer een langlopend contract bij ze afsluiten. Nou in feite gezien het feit dat ze zeer onbetrouwbaar blijken liever helemaal niet meer.

    Door: John28-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Abonnement

    Grappig......als je een review op de site van FitforFree zet en die is negatief, plaatsen ze m niet.....

    Door: H Dirkes25-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    1 jaar lidmaatschap

    Ooit 1 jaar lidmaatschap cash betaald. Ze moesten en zouden bij inschrijving een kopie van mijn bankpas nodig hebben. Tijdig lidmaatschap opgezegd. Ik wordt al 4 jaar achtervolgd door een incassobureau en vandaag hebben ze zelfs (tig jaar na dato) € 400,- van mijn bankrekening gehaald (op basis van mactiging?????). Waar haal je de moed vandaan!!! Blijf met je fikken van mijn bankrekening af!!!

    Door: eleni07-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Ervaringen Fit For Free

    Goede ervaring met de FitForFree ondersteuningsdesk
    Ik sport nu ruim een maand bij FitForFree in Leidschenveen Den Haag. Prima ervaringen aldaar. Goede apparatuur en ondersteuning van de staf. Echter een proeftijd mbt gebruik Yangawater is abusievelijk niet goed gegaan. Ik zie na mijn proefperiode af van deze aanvulling en heb dat aangegeven. Echter er is toch iets administratief gezien verkeerd gegaan want bij de 1e betaling werd er €3.99 extra ingehouden. Ik heb meteen bij mijn vestiging bezwaar gemaakt en werd meteen goed geholpen. Mails werden gemaakt naar het hoofdkantoor en gebeld om eea te rectificeren. Echter tot vandaag stond het vinkje bij de Yanga-aanvulling nog steeds op “AAN”. Zojuist gebeld met JUSTIN van het hoofdkantoor en werd door hem uitstekend geholpen. Buiten dat ik vriendelijk en correct werd geholpen, kreeg ik een uitgebreide uitleg waar het verkeerd gegaan zou kunnen zijn. Bovendien heeft hij eea meteen opgelost en administratief gecorrigeerd. Justin; goed gedaan en nogmaals bedankt! Grt Wim Groeneveld

    Door: Wim Groeneveld10-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    7
    rating

    2-jarige contract

    Welkom bij de slechtste sportschool van Nederland. Geen woorden meer voor.

    Door: Tarik08-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Abonnement

    Hoi hoi,

    Service van deze organisatie is ronduit belachelijk. Na 2 jaar lidmaatschap sluiten ze de sportschool en sturen daarmee een mail of ik nog lid wil blijven, met het motto "wie zwijgt stemt toe" uiteraard. Hier kom ik dan zelf veel te laat achter. Op dit moment wil ik gelijk mijn abonnement stop zetten. Het is "verplicht" om je abonnement online op te zeggen, waar je eerst nog vier keer gevraagd wordt of je zeker bent dat je wilt stoppen voordat je uiteindelijk bij de benodigde link komt. Na een paar pogingen lukt het nog steeds niet, gelukkig hebben ze een klantenservice die ik kan bellen! Dit gaat precies zoals je verwacht, 40 minuten in de wachtrij om na 5 minuten van je abonnement af te zijn, geen cent terug te krijgen (ondanks dat je eigen sportschool al maanden gesloten is) en nog een maand opzegtermijn door je neus geboord krijgt.

    Deze sportschool is super goedkoop, en zodra het om iets anders dan de prijs gaat zie je ook gelijk waarom het zo goedkoop is.

    Groetjes,
    Chrétien

    Door: Chretien Lijftogt30-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Monthly membership


    Gill, Mitchell
    Wed, Oct 30, 4:02 PM
    to me

    I transferred my membership over to a friend on the 30th Sept at the Looiersgracht gym. I was told there would be no more charges to my bank account and that membership fees would now only be withdrawn from the new member from now on. On the 16th Oct, a month’s membership fee was withdrawn from my account. I called 0900 3483673733 on the day but was met with a 30min + wait time. As I work through the day, I couldn’t just wait on hold for that long. I sent an email that day as well (16th Oct) – I still have not received a response (that is 2 weeks to the day). I have tried calling on the 18th, 23rd and 25th Oct as well. Every time there was a 30min + wait time. On the 25th I even tried waiting it out and was on hold for 40min before I gave up. I went into the Looiersgracht gym on the evening of 28th Oct to see if they could help me. I was very unhelpfully and rudely told I had to come back to that specific gym between 9-5pm so he could call the same number I had been trying to call for the last two weeks. I explained due to work that was difficult for me (I work 9-5:30 and am a 30min cycle from the Looiersgracht location), and if there was any alternative to help resolve this. Let’s just say I was met with a very disappointing response to that question (just a thought - maybe you could have taken my details and followed this up for me through the day? Seeing as I am apparently still a paying customer).

    I returned two weeks later (Fri 8th Nov) at 3:30pm. I was told the manager was not there, even though i had done exactly what was asked previously (return between 9-5, Mon-Fri). He called HQ, and they told him they would contact me about it. No time frame given, and no idea how they would contact me.

    Today, i have been charged another months memberships fee (13th Nov).

    I’m just hoping to have someone reach out at this point as I have no idea how to get in touch with the head office of this gym to discuss this issue. It is becoming exhausting, and just bizarre at this point.

    Door: Mitchell Gill13-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Monthly membership

    I transferred my membership over to a friend on the 30th Sept at the Looiersgracht gym. I was told there would be no more charges to my bank account and that membership fees would now only be withdrawn from the new member from now on. On the 16th Oct, a month’s membership fee was withdrawn from my account. I called 0900 3483673733 on the day but was met with a 30min + wait time. As I work through the day, I couldn’t just wait on hold for that long. I sent an email that day as well (16th Oct) – I still have not received a response (that is 2 weeks to the day). I have tried calling on the 18th, 23rd and 25th Oct as well. Every time there was a 30min + wait time. On the 25th I even tried waiting it out and was on hold for 40min before I gave up. I went into the Looiersgracht gym on the evening of 28th Oct to see if they could help me. I was very unhelpfully and rudely told I had to come back to that specific gym between 9-5pm so he could call the same number I had been trying to call for the last two weeks. I explained due to work that was difficult for me (I work 9-5:30 and am a 30min cycle from the Looiersgracht location), and if there was any alternative to help resolve this. Let’s just say I was met with a very disappointing response to that question (just a thought - maybe you could have taken my details and followed this up for me through the day? Seeing as I am apparently still a paying customer).

    I’m just hoping to have someone reach out at this point as I have no idea how to get in touch with the head office of this gym to discuss this issue. But in general, after this experience I wouldn’t recommend this gym.

    Door: Mitch31-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    1 Month's gym membership

    I signed up for a 1 month's gym membership with Fit for Free gym at their Bijlmer Arena branch back in September 2019. I explicitly stated to the staff member serving me there at that time that I only needed 1 month's gym membership, and not any of their other packages or commitments.

    Everything seemed to go well and as per my requests (or I thought it did) and I was told to pay their 27 Euros fee for their one month only gym membership (which coincidentally seemed to match their tariff on their website too at that time). I was then told by the staff member to cancel my membership the very next day in order to get out of the automatic commitment, which I actually found quite strange, since I only requested for one month's membership anyway! But still duly followed the staff member's instructions nevertheless.

    No where in the Fit for Free literature, or on their website, does it define 1 month as being only 4 weeks, or 28 days. So it came to my total shock and surprise when Fit for Free automatically withdrew another 2.89 Euros from my bank account towards the end of my 1 month contract with them. I initially rejected this withdrawal request and successfully got a refund from my bank.

    I then contacted Fit for Free head office to query this transaction and why they were trying to charge this additional fee (which by the way, I was left waiting in their phone queue for more than 40 minutes before someone decided to pick up the telephone and serve me). It is only then that I came to realise the deception, and Fit for Free's definition of 1 month (and no, I'm not referring to the month of February here either, but for the month of September!).

    As I mentioned above, none of this was made clear and many would rightly assume 1 month to be defined as, well, 1 entire calendar month of typically 30 or 31 days (unless it is February). It is very deceptive and scandalous for Fit for Free to be claiming 27 Euros fee for 1 month, when it is actually referring it to a 4 week / 28 day charge, and where Fit for Free automatically then charge you an additional fee to cover for the remaining days of that month!

    In short, and after a heated discussion with head office staff on the phone on this matter, I was forced to pay this extra charge, which by now somehow had surprisingly had increased to 3.89 Euros! Again, utterly ridiculous and scandalous of Fit for Free!

    This monthly fee which, as I have point out is actually closer to 30 Euros per month rather than 27 Euros, is exorbitant in its own right! For that sort of monthly fee anywhere else (and especially in the UK) I would typically get access to, not only gym facilities, but spa and swimming facilities too. But yet, both the clubs that I visited (in Bijlmer Arena and Loosduinseweg in Den Haag) didn't have these facilities at all.

    The Loosduinseweg club that I visited the most had a good range of gym equipment and was hardly busy around the time I visited, around 9:30 pm till 11 pm (but I wouldn't expect it to be anyway). That is as much positive my experience gets to using this club.

    Shockingly, the club in Loosduinseweg didn't even have a drinking water fountain, and when I asked about this I was told the only options were to either pay for it using their drinks machines, or to get it from the toilet sink.

    Their storage lockers are ridiculously narrow too, and hardly have the width to even fit even a standard size sports backpack in them.

    The showers operate on a token based system, which I thought at first was another chargeable fee to use, until I was told by the staff members at the club (towards the end of my month's membership) that it was actually free, but only limited to a maximum of 10-12 minutes usage (2 tokens provided).

    In conclusion, I can't help but stop wondering that everything this club / organisation / staff and management team do is to solely (and ruthlessly) maximise and line its own pockets. Whether it is by deception on its written terms and conditions, or staff members not informing you and over complicating things / taking advantage of uninformed foreigners joining their gym, to even limiting the use of their showers and providing poor and inadequate facilities; Everything it does is to solely and ruthlessly squeeze as much money out of you where they can, regardless of whether it is considered morally or ethically correct, or not. It is an absolute travesty that this club is named 'Fit for Free', when the organisation and their staff / management team's attitude is anything but that! 'Fit for Free'?! - Hardly. More like 'Fit for (exorbitant) Fee'.

    All i'll say to those considering joining this club (and especially if you are a foreigner like myself) is to be very careful, and make sure as to what you are being informed and signing up to!

    Door: Manish29-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    jaar abonnement

    SUPERSLECHTE KLANTENSERVICE, sta al 30 minuten in de wachtrij via telefonisch contact. Zit ondertussen op klant nummer 8, waarvan klant nummer 9, 28 minuten aan het bellen was.
    Staat nergens duidelijk iets aangegeven over een betalingsregeling, maar als ze je een betalingsherinnering moeten sturen, dan weten ze je wel te vinden.
    Ze maken het je extra moeilijk, zodat ze zoveel mogelijke extra kosten kunnen trekken!

    Door: anoniem24-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    Schrijf zelf een review over Fit for Free

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is Fit for Free een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 74 ervaringen geplaatst over Fit for Free. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 4.6 gekregen, waarbij 45% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is Fit for Free actief?

    Fit for Free is vooral actief in de categorie Dieet & Gezond en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Fit(ness)

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van Fit for Free gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.