SportCity

6.2

Bestellen

5.8

Service

5.6

Prijs

6.3

Levering

48.7%

Zou hier weer kopen

SportCity

SportCity Ervaringen: Ontdek Wat Klanten Zeggen


Op zoek naar een sportschool waar je goed kunt sporten en fitnessen? SportCity staat bekend als een luxe speler in de sportscholenwereld. Maar hoe zijn de ervaringen van klanten? Ontdek het via NederlandReview.

Over SportCity

SportCity vormt samen met Fit for Free een van de grootste fitnessketens in Nederland. Waar Fit for Free bekend staat om zijn betaalbare prijzen, richt SportCity zich op een hoger prijssegment. De sportscholen van SportCity bieden luxe voorzieningen, zoals zonnebanken, sauna's, en kinderopvang. Sommige vestigingen hebben zelfs squashbanen en zwembaden. Met bijna twintig locaties verspreid over Nederland, vooral in Amsterdam, Leiden en Midden-Nederland, biedt SportCity ruime openingstijden en is zeven dagen per week geopend.


Diensten van SportCity

SportCity biedt een breed scala aan diensten, waaronder zelfstandig trainen, groepslessen, en personal fitplannen ondersteund door professionele coaches. Daarnaast bieden ze een Fit & Fun Circuit aan en diverse mini-workouts. Leden kunnen genieten van een loungegedeelte en profiteren van voordelen zoals een gratis magazine en bedrijfsfitness. Nieuwsgierig? Probeer SportCity uit met een gratis dagpas.


Klachten over SportCity

Heb je klachten over SportCity? Ga langs bij een van de filialen voor snelle hulp. Abonnementen kunnen schriftelijk of via een opzegformulier worden opgezegd. Voor andere vragen kun je contact opnemen met het SportCity Servicekantoor in Leiderdorp.


Deel Je Ervaring

Ben je lid van SportCity? Laat je mening achter en deel je ervaring op NederlandReview.


Sportschool abonnement opzeggen

SportCity maakt het eenvoudig om je abonnement op te zeggen. Dit kan online of schriftelijk. Contracten worden niet automatisch verlengd, en na afloop van de looptijd kun je maandelijks opzeggen.


Contact met de Sportschool

Heb je administratieve vragen? SportCity is telefonisch bereikbaar op een 0900-nummer en per e-mail.


Lees Ervaringen van Consumenten op NederlandReview

Op zoek naar een sportschool met resultaat? Lees de ervaringen van consumenten op NederlandReview en maak een weloverwogen keuze voor jouw fitnessdoelen.

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Schrijf zelf een review

Schrijf hier een review over het bedrijf, de producten en/of diensten. Gebruik max zo’n 500 karakters

Gelieve eerst in te loggen

Bestellen

Service

Prijs

Levering

Zou hier weer kopen

Totaal

10

Alle reviews (37)

Beste Sportcity, ik ben al heel lang lid van Sportcity Breda Tramsingel. Sinds de komst van Annemiek (bedrijfsleidster) is de sfeer ver te zoeken, kort geleden heeft ze met mijn training maat een discussie gehad en hem behandelt als een HOND!! en kers op de taart nog bedreigt met uitzetten. na een aantal andere verhalen van mensen die ook een discussie hebben gehad met Annemiek en slecht zijn behandeld, sinds haar komst. Heb ik besloten om vandaag mijn eigen uit te schrijven, Annemiek stond achter de balie en vroeg hoe ik me eigen kon uitschrijven dat moest online vertelde ze. Ik moest een wachtwoord aanmaken en dan kon ik me eigen uitschrijven, het lukte echter niet telefonisch of aan de balie de reden door te geven waardoor ik zei en mijn tranings maat dan doe ik het thuis wel op de laptop. Onderweg na huis woon er op 8 min afstand van Sportcity, krijg ik een bevestigingsemail van uitschrijven!! terwijl het nog gezegd is dat het niet aan de balie kon en nergens akkoord heb gegeven zonder dat ik een recensie wil schrijven beetje aparte manier van werken. Heb altijd voor de komst van Annemiek heel fijn getraind met het personeel wat er voordien en sommige nog werken, Annemiek heeft wel een nieuwe Spion ingezet die je helemaal volgt tijdens het trainen tot net niet na de wc aan toe, anders had Catherina ook me kont kunnen afvegen dat is dan wel weer een service! Kortom Sportcity succes in Breda aan de tramsingel, er gaan nog meerdere uitschrijvingen volgen. Mvg Joop Verbeucken

J

Joop Verbeucken

09-10-2023

0

Abonnement Sportcity

Op 09-05-2023 ruim op tijd mijn jaarabonnement op Sportcity opgezegd. Persoonlijk bij mijn vestiging en hiervan een bevestiging via e-mail ontvangen van de medewerker die dit behandeld heeft. Inmiddels is het 19 juli en heb vandaag mijn 3e en laatste aanmaning ontvangen. Hierna wordt een incassobureau ingeschakeld. Ik heb Sportcity op verschillende manieren al laten weten dat ik op tijd heb opgezegd en ook het bewijs opgestuurd. Desondanks reageren ze niet en blijven gewoon incasso’s sturen. Telefonisch zijn ze overigens niet te bereiken. Ze nemen gewoon niet op. Brieven sturen ze terug, z.g omdat het adres onjuist is. Hoewel ik weet dat ik in mijn recht sta en over bewijzen beschik, en niet ga en hoef te betalen. vind ik dit toch een heel onbeschofte manier op met klanten om te gaan. Waarschijnlijk denken zij me bang te maken zodat ik alsnog ga betalen. Laat het maar voor de rechter komen.

J

Joke van der Wilt

20-07-2023

0

Fitnessabonnement

Is niet eens een ster waard. Ze geven je compensatie in de vorm van een aantal weken trainen waar je niks aan hebt omdat je bent verhuisd voor het geld dat ze je verschuldigd zijn voor de lockdown die ze maar bleven incasseren. Je kan fluiten naar je geld want SportCity geeft zelf aan dat je op geen enkele manier je geld terug krijgt. Het mag niet volgens de wet, ze incasseren onterecht en geven het niet terug. dit valt ook onder de noemer oplichting.

P

Patrick

30-03-2023

0

SPORTCITY DEN HAAG

Super slechte sportschool, Klantenservice niet netjes en onduidelijke e-mails. Ook uitkijken met automatische incasso's van SportCity want je komt er bijna niet meer vanaf en zij incasseren meer dan mag. Mails vol met fouten en onwaarheden. KIJK UIT MET SPORTCITY DEN HAAG. WORDT GEEN.KLANT.

M

Marlies

31-07-2022

0

2j arig

Slecht!! vooral die oude vrouw J met bril. Op mijn mail reageert zij dat ze niks kan doen voor mij. Terwijl ik aan de balie bij het afgeven van m'n sleutel en pasje bij een andere collega weer wel geholpen kon worden. Blijf lekker thuis zou ik maar zeggen tegen haar.

J

Joke

28-03-2022

0

Abonnement

Slechte klantenservice. Aanmaningen sturen na afloop abonnementsperiode. Zonder overleg blijven incasseren.

G

Gab

02-12-2021

0

Sportcity

Even twee keer nadenken voordat je lid wordt van Sportcity. Zodra er een verschil van inzicht ontstaat, is het lastig schakelen. De club verwijst naar de klantenservice. Die reageren of laat of helemaal niet (meer). Aanmaningen ontvangen terwijl de automatische incasso haperde aan de kant van Sportcity. Verder geen inhoudelijk overleg mogelijk over het feit dat Sporticty zonder instemming/afstemming de maandelijkse bijdrage inhoudt tijdens de lockdown – en niet wil overgaan tot terugbetaling van het lidmaatschapsgeld. Zolang de corona situatie niet in juridische zin als ‘overmachtssituatie’ is erkend, zou Sportcity niet mogen weigeren om het ingehouden lidmaatschapsgeld terug te betalen. Niet telefonisch te bereiken, dus het contact valt stil als de medewerkers bij de klantenservice besluiten niet te reageren. Deze review is mede mogelijk gemaakt voor de medewerkers van de klantenservice, bedankt.

J

Jeroen

06-02-2021

1

2 jarig contract

Filiaal in Huizen is klein en heeft erg weinig toestellen. De prijs van 40 euro per maand is daarom veel te veel. Het personeel is vaak te beroerd om gedag te zeggen. Ik probeer nu al weken contact te krijgen met de ledenadministratie om mijn 2 jarige contract af te kopen. Hier word na verschillende mails nog steeds niet op gereageerd.

R

Roy

20-12-2020

0

Abonnement Sportcity

Fijne sportschool, maar het contact met de klantenservice is verschrikkelijk. Er is geen nummer waarop je ze kan bereiken en mails worden genegeerd. Ik had mijn abonnement beëindigd maar vervolgens bleef er contributie van mijn rekening afgeschreven worden. Nadat mijn mails twee maanden zijn genegeerd is het geld terug gestort op mijn rekening. Maar tot op de dag van vandaag nog steeds geen reactie ontvangen op mijn e-mails. Ik begrijp dat het een hectische periode is, maar zo ga je niet met je (oude) klanten om.

N

N. de Vries

03-12-2020

1

goed, maar duur

Heb goede ervaringen met Sportcity, maar ik vond ze toch best wel duur, zeker in vergelijk met goedkopere alternatieven.. Daarom heb ik ze opgezegd.

N

Niels van Wageningen

11-07-2020

0

2 jaar = 26 maanden volgens Sportcity

Ik zit 20 maanden (20*45=900) bij Sportcity Weteringschans en doordat ik 20x in bijna 2 jaar de vestiging heb bezocht, was ik aan het orienteren naar de mogelijkheden om vervroegd op te zeggen. Na de klantenservice te hebben gecontact online (14-09-2018), kan ik online niet meer via m'n key inloggen of kan de medewerker van Weteringschans mijn gegevens ineens niet meer vinden, zonder enige bevestiging (16-09-2018) 17-09-2018 bel ik het hoofdkantoor en krijg Murat G. te spreken, hij verteld mij eerst dat ze geen e-mail van mij hebben ontvangen en daarna ineens spontaan gevonden. Dan vertellen ze mij dat ik niet mag opzeggen, behalve als ik het verschil betaal tussen een jaar contract en 2-jarig contract (deze staat gelijk aan de normale prijzen van Sportcity en de mijne op Wetering 45 p.m). Daarna vraag ik hoe hij op het bedrag komt, dan vermeld hij er bovenop dat zij niet met jaren maar 'periodes' werken, dus een 2-jarig contract is geen 2-jarig contract maar 2 jaar bestaat uit 26 maanden volgens Murat en Sportcity. Wow.... Nooit heb ik bij een 'betere sportschool' zo een verschrikkelijke service en feedback ontangen, ze hebben genoeg aan mij verdient en zullen nooit meer van mij verdienen. Schandalig!

S

Sinem Tuncer

17-09-2018

0

WEg hier ZSM!!!

Geen oplossingen in sportcity haarlem, zij ontkennen alles, terwijl iedereen het op de sportschool over deze problemen heeft. Hoezeer kun je de andere en verkeerde kant op kijken. Zal wel een grote organisatie zijn die op lokaal niveau geen klap kan schelen. Dit is trouwens al de derde keer hoor dat er zaken worden aangegeven en er niets maar dan ook niets mee wordt gedaan. Ik ben weg bij deze sportschool in ieder geval, wat een klote service en slechte sportschool. Geen begeleiding, donker heet stinkend hok war je kunt omkleden met teweinig bankjes en haakjes. Chagerijnig personeel, pisstraal uit douche en alles om de haverklap stuk wat maanden duurt om te repareren. Als je er iets over zegt wordt er geen reet mee gedaan. kortom weg hier ZSM

J

Jörgen van Dijk

10-09-2018

0

THIS CLUB SUCKS!!!

The owners only wants more and more members and only care about making the most money! Thats why all machines and weights are always busy because there are too much members for this club. There are no calves and hamstring machines. The hygiene is really bad! When you say something to girls they cancel your membership. All the women who work there are really cranky! This club sucks and only started for the money!

G

GI JOE

17-09-2017

4

NIET KLANTVRIENDELIJK

Sportcity medewerkers zijn om het maar even kort neer te zetten: ZEIKERS. Continu corrigeren op gedrag en kleding en daarbij even vergetend dat we hier BETALENDE KLANTEN zijn, en dat ze alleen kaas op hun boterham hebben dankzij deze BETALENDE KLANTEN. Bij sportcity voel je je net een peuter die wordt aangesproken op het vergeten van een handdoekje, of OH JEE, de verkeerde schoenen of EN DAT KAN ECHT NIET: het niet afvegen van je apparatuur. Daarnaast zou ik zeggen"let zelf eens wat beter op wat je eigenlijk aanbiedt, de helft van de apparatuur is kapot of internet werkt niet, en dat wordt even makkelijk weggewoven. SPORTCITY BAH!

I

Ieder

24-06-2017

1

meneer

enkele opmerkingen herken ik helemaal niet maar dat gedonder om die parkeergarage begint me wel aardig te irriteren. wat @maike hiervoor ook aangaf; de parkeergarage is leeg. vorige managers deden hem wel open, mits je een goede reden had. dit is een heel irritant mannetje die het allemaal wel "even"gaat regelen maar hij vergeet dat leden daar al heel lang trainen. wij weten echt wel hoe de onderetage eruit ziet. Pascal komt met de fiets; zeker omdat hij nog steeds werkloos is er gratis mag sporten op sportcity maar PASCAL de MEESTE LEDEN werken gewoon !!!!! is "Pascal"misschien gewoon dhr XX (admin) die weer eens probeert intelligent te doen? Probeert hij op de sportschool ook maar wel opvallend dat hij totaal geen kennis heeft van sport en hoe je met je leden omgaat en........ ze behoud. Daarnaast is het een irritatie dat je je eigen staigaires alles maar laat schoonmaken. Hier hebbben zij geen opleiding voor. dit heeft misbruik maken van je stagaires. Achter de balie staan een paar paarden die te lui zijn om je te helpne. ze verweizen je gewoon door naar het hoofdnummer van het hoofdkantoor. lekker makkelijk. ze kunnen niks zelf oplossen. en als laatste......... HOU JE APPERATUUR EENS BIJ !

K

kenneth zeemeijer

31-10-2016

2

niet klantvriendelijk

Al eerder in 1 review gezien maar de parkeergelegenheid is er wel. Sportcity geeft de garage gewoon niet vrij omdat ze te beroerd zijn om op een knopje te drukken. Heel eenvoudig maar OOO zo klantonvriendelijk. Jammer; ik ben uitgeweken naar leiderdorp. Prima daar en vriendelijk personeel; altijd behulpzaam. Overigens is dit een ergernis van veel leden want dat vang ik regelmatig op in de kleedkamers. Ze zullen het dan ook wel niet zo lang vol houden in Den Haag... maar gelukkig zijn er ook fijne Sportcitys.

A

André Verbaak

19-10-2016

1

Kleding

Ik werd aangesproken door de bedrijfsleider dat ik een te kort t-shirts aan had want je zag m'n navelpiercing. Misschien omdat ik homo ben ? Ik voel me gediscrimineerd ! Personeel was ook niet al te vriendelijk tegen mij. Er was geen hond om ook maar een kont te zien

J

John

11-10-2016

2

Goede sportschool! Sauna, shakes, smoothies en groepslessen

Goede sportschool, ik blijf vaak nog even hangen voor een shake of een smoothie (of een tosti;)) en maak vooral gebruik van de groepslessen. dat is altijd flink energiek en voor mij is een stok achter de deur gewoon nodig om vaak te sporten. achteraf vaak nog even een sauna'tje, heerlijk. Personeel is altijd erg vriendelijk, of je ze nou aan de bar treft of een van de sportinstructeurs die rondlopen. Met spitstijd kan het wel druk worden in de kleedkamer, maar meestal ga ik 's middags en in de weekenden en dan heb ik daar geen last van. Ik sport bij Waterlooplein (Amsterdam).

K

Kendra

04-10-2016

0

Verheeskade

Prima sportschool, vooral sauna is erg fijn, echter nergens parkeergelegenheden.... ze zijn er wel. Sportcity Verheeskade heeft ook een eigen parkeergarage maar weigert deze open te doen voor leden. Pas vanaf 17.45 uur kan je bij ze terecht, anders kost het je zo n 5 euro parkeergeld, sport je 3 x per week reken dan maar uit wat je kwijt bent. Het is ook onbespreekbaar voor de manager al ben je jaren lid, je krijgt geen antwoord op mails. Als u voor sportcity kiest let dan goed op de parkeergelegenheid; bij Rijswijk is parkeren ook een groot probleem.

M

Maike

03-10-2016

1

Jaren sporten bij Sportcity - top ervaringen

Hallo ik heb jaren gesport bij Sportcity. Vond het altijd echt een hele fijne sportschool. Eerst was ik lid van de USC en ook ooit van Fitness First, maar toen ik verhuisde ben ik overgestapt naar Sportcity, die zat toen het dichtst bij. De sfeer is altijd goed daar. Mensen zijn over het algemeen zeer beschaafd en netjes gekleed. Noem me preuts, maar dat vind ik gewoon prettiger Ik weet dat men er in andere sportscholen soms halfnaakt bij loopt en dat vind ik onhygiënisch. Bovendien zorgt het voor een meer gespannen sfeer, want ze willen gewoon hun spieren laten zien. Wat ik vooral fijn vond aan Sportcity, naast de goede sfeer, was het buikspieruurtje. Elk uur kun je zo aanschuiven en dat is altijd weer zwaarder dan gedacht! En het werkt dus goed: mijn buikspieren werden echt veel sterker! Helaas ging ik weer verhuizen en daar in de buurt was geen Sportcity meer te vinden. Uitschrijven bleek heel makkelijk. Als je namelijk te ver uit van een vestiging van Sportcity woont, kun je heel makkelijk opstappen. Dat vond ik heel sympathiek. Ik ben dus heel tevreden over deze Sportschool! Erg jammer dat ik verhuisde wat dat betreft. Want hierna kwam ik terecht bij een FitForFree en ik kan je vertellen: dat was heel wat minder qua sfeer en service. En mijn buikspierenuurtje is nu ook verleden tijd. Ik hoop nu dus stiekem dat Sportcity in mijn buurt een nieuwe vestiging gaat openen ;)

F

Femke

28-09-2016

0