SportCity

Alle reviews

SportCity

50% Zou hier weer kopen

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews Schrijf een review

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Alle reviews (36)

 • Nog geen reviews!

  Ga op zoek naar bedrijven waar je ervaring mee hebt en schrijf er reviews over! Je reviews dragen bij aan een transparantere markt en zorgt voor betere betrouwbaarheid van bedrijven

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Abonnement Sportcity

  Op 09-05-2023 ruim op tijd mijn jaarabonnement op Sportcity opgezegd. Persoonlijk bij mijn vestiging en hiervan een bevestiging via e-mail ontvangen van de medewerker die dit behandeld heeft. Inmiddels is het 19 juli en heb vandaag mijn 3e en laatste aanmaning ontvangen. Hierna wordt een incassobureau ingeschakeld. Ik heb Sportcity op verschillende manieren al laten weten dat ik op tijd heb opgezegd en ook het bewijs opgestuurd. Desondanks reageren ze niet en blijven gewoon incasso’s sturen. Telefonisch zijn ze overigens niet te bereiken. Ze nemen gewoon niet op. Brieven sturen ze terug, z.g
  omdat het adres onjuist is.
  Hoewel ik weet dat ik in mijn recht sta en over bewijzen beschik, en niet ga en hoef te betalen. vind ik dit toch een heel onbeschofte manier op met klanten om te gaan.
  Waarschijnlijk denken zij me bang te maken zodat ik alsnog ga betalen. Laat het maar voor de rechter komen.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Fitnessabonnement

  Is niet eens een ster waard. Ze geven je compensatie in de vorm van een aantal weken trainen waar je niks aan hebt omdat je bent verhuisd voor het geld dat ze je verschuldigd zijn voor de lockdown die ze maar bleven incasseren. Je kan fluiten naar je geld want SportCity geeft zelf aan dat je op geen enkele manier je geld terug krijgt. Het mag niet volgens de wet, ze incasseren onterecht en geven het niet terug. dit valt ook onder de noemer oplichting.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  SPORTCITY DEN HAAG

  Super slechte sportschool, Klantenservice niet netjes en onduidelijke e-mails. Ook uitkijken met automatische incasso's van SportCity want je komt er bijna niet meer vanaf en zij incasseren meer dan mag. Mails vol met fouten en onwaarheden.

  KIJK UIT MET SPORTCITY DEN HAAG.

  WORDT GEEN.KLANT.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  2j arig

  Slecht!! vooral die oude vrouw J met bril. Op mijn mail reageert zij dat ze niks kan doen voor mij. Terwijl ik aan de balie bij het afgeven van m'n sleutel en pasje bij een andere collega weer wel geholpen kon worden.

  Blijf lekker thuis zou ik maar zeggen tegen haar.
 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Abonnement

  Slechte klantenservice.
  Aanmaningen sturen na afloop abonnementsperiode.
  Zonder overleg blijven incasseren.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Sportcity

  Even twee keer nadenken voordat je lid wordt van Sportcity. Zodra er een verschil van inzicht ontstaat, is het lastig schakelen. De club verwijst naar de klantenservice. Die reageren of laat of helemaal niet (meer). Aanmaningen ontvangen terwijl de automatische incasso haperde aan de kant van Sportcity. Verder geen inhoudelijk overleg mogelijk over het feit dat Sporticty zonder instemming/afstemming de maandelijkse bijdrage inhoudt tijdens de lockdown – en niet wil overgaan tot terugbetaling van het lidmaatschapsgeld. Zolang de corona situatie niet in juridische zin als ‘overmachtssituatie’ is erkend, zou Sportcity niet mogen weigeren om het ingehouden lidmaatschapsgeld terug te betalen. Niet telefonisch te bereiken, dus het contact valt stil als de medewerkers bij de klantenservice besluiten niet te reageren. Deze review is mede mogelijk gemaakt voor de medewerkers van de klantenservice, bedankt.

  coronatijd dus niet trainen wel betalen...nu kon ik in maart opzeggen, maar de betaalde maanden waarin in niet kon sporten laten ze gewoon vervallen...niks door sporten als het weer kan...betaalde maanden( stuks of 5) gewoon kwijt..
  eigen regels?? :(
  op mail kreeg ik ook geen reactie meer....

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  2 jarig contract

  Filiaal in Huizen is klein en heeft erg weinig toestellen. De prijs van 40 euro per maand is daarom veel te veel. Het personeel is vaak te beroerd om gedag te zeggen.

  Ik probeer nu al weken contact te krijgen met de ledenadministratie om mijn 2 jarige contract af te kopen. Hier word na verschillende mails nog steeds niet op gereageerd.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Abonnement Sportcity

  Fijne sportschool, maar het contact met de klantenservice is verschrikkelijk. Er is geen nummer waarop je ze kan bereiken en mails worden genegeerd. Ik had mijn abonnement beëindigd maar vervolgens bleef er contributie van mijn rekening afgeschreven worden. Nadat mijn mails twee maanden zijn genegeerd is het geld terug gestort op mijn rekening. Maar tot op de dag van vandaag nog steeds geen reactie ontvangen op mijn e-mails. Ik begrijp dat het een hectische periode is, maar zo ga je niet met je (oude) klanten om.

  Ik sport graag bij Sportcity. Mooie toestellen en vriendelijke medewerkers. In deze corona tijd letten ze goed op hygiene.. Alleen die reclames tijdens het sporten is super irritant. De muziek is vaak heel leuk, maar dit was vreselijk.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  goed, maar duur

  Heb goede ervaringen met Sportcity, maar ik vond ze toch best wel duur, zeker in vergelijk met goedkopere alternatieven.. Daarom heb ik ze opgezegd.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  2 jaar = 26 maanden volgens Sportcity

  Ik zit 20 maanden (20*45=900) bij Sportcity Weteringschans en doordat ik 20x in bijna 2 jaar de vestiging heb bezocht, was ik aan het orienteren naar de mogelijkheden om vervroegd op te zeggen.


  Na de klantenservice te hebben gecontact online (14-09-2018), kan ik online niet meer via m'n key inloggen of kan de medewerker van Weteringschans mijn gegevens ineens niet meer vinden, zonder enige bevestiging (16-09-2018)

  17-09-2018 bel ik het hoofdkantoor en krijg Murat G. te spreken, hij verteld mij eerst dat ze geen e-mail van mij hebben ontvangen en daarna ineens spontaan gevonden. Dan vertellen ze mij dat ik niet mag opzeggen, behalve als ik het verschil betaal tussen een jaar contract en 2-jarig contract (deze staat gelijk aan de normale prijzen van Sportcity en de mijne op Wetering 45 p.m).

  Daarna vraag ik hoe hij op het bedrag komt, dan vermeld hij er bovenop dat zij niet met jaren maar 'periodes' werken, dus een 2-jarig contract is geen 2-jarig contract maar 2 jaar bestaat uit 26 maanden volgens Murat en Sportcity. Wow....

  Nooit heb ik bij een 'betere sportschool' zo een verschrikkelijke service en feedback ontangen, ze hebben genoeg aan mij verdient en zullen nooit meer van mij verdienen. Schandalig!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  WEg hier ZSM!!!

  Geen oplossingen in sportcity haarlem, zij ontkennen alles, terwijl iedereen het op de sportschool over deze problemen heeft. Hoezeer kun je de andere en verkeerde kant op kijken. Zal wel een grote organisatie zijn die op lokaal niveau geen klap kan schelen. Dit is trouwens al de derde keer hoor dat er zaken worden aangegeven en er niets maar dan ook niets mee wordt gedaan. Ik ben weg bij deze sportschool in ieder geval, wat een klote service en slechte sportschool. Geen begeleiding, donker heet stinkend hok war je kunt omkleden met teweinig bankjes en haakjes. Chagerijnig personeel, pisstraal uit douche en alles om de haverklap stuk wat maanden duurt om te repareren. Als je er iets over zegt wordt er geen reet mee gedaan. kortom weg hier ZSM

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  THIS CLUB SUCKS!!!

  The owners only wants more and more members and only care about making the most money!
  Thats why all machines and weights are always busy because there are too much members for this club.

  There are no calves and hamstring machines. The hygiene is really bad!
  When you say something to girls they cancel your membership.
  All the women who work there are really cranky!

  This club sucks and only started for the money!

  Wat GI Joe zegt klopt als een bus!
  Ik kan 9 van de 10 keer niet bij een apparaat omdat hij door groepjes jongens bezet wordt gehouden.

  Ze trainen vaak met groepjes tegelijk bij 1 apparaat waardoor je op 5 mensen moet wachten ipv 1.
  En de leiding doet hier niets aan. Sterker nog ze blijven maar nieuwe mensen lokken om lid te worden.

  This FUCKINGCITY SUCKKKS Dont go there
  I pay 50 euro not for a mount only for 4 weeks they said if i bring someone to be member i ll get a mounth free its bullshit they said fuck we dont pay workers there think they working in queen place and they controling country mf idioots only a few of them are nice most m.. f ..rs always full of peoples
  Very cold place and dirty douch they only try cheet others to join dont go there

  Ik heb me vrouw lid gemaakt en verwacht 1 maand gratis tegoed krijgen maar krijg ik nothing want me vrouw binnen 3.5 weken zeg abone op en ze heeft voor 1 maand 50 euro betaald maar sportcity zeg dat ze moest 28 dagen aanwezigvzijn !! What a fuk they are cheaters and liars Dont go there they are not trustable !!!!

  Ik weet wie GI Joe is en deze man is zeer intimiderend naar vrouwelijke sporters. Om die reden is hij inderdaad de club uitgezet. De hygiene is voor hem geen probleem voor iemand die intimiderend op legerkisten komt sporten. Petje af dat men het lef heeft gehad deze imposante meneer de deur te wijzen.

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  NIET KLANTVRIENDELIJK

  Sportcity medewerkers zijn om het maar even kort neer te zetten: ZEIKERS. Continu corrigeren op gedrag en kleding en daarbij even vergetend dat we hier BETALENDE KLANTEN zijn, en dat ze alleen kaas op hun boterham hebben dankzij deze BETALENDE KLANTEN. Bij sportcity voel je je net een peuter die wordt aangesproken op het vergeten van een handdoekje, of OH JEE, de verkeerde schoenen of EN DAT KAN ECHT NIET: het niet afvegen van je apparatuur. Daarnaast zou ik zeggen"let zelf eens wat beter op wat je eigenlijk aanbiedt, de helft van de apparatuur is kapot of internet werkt niet, en dat wordt even makkelijk weggewoven. SPORTCITY BAH!

  I joined SportCity on monthly payment than after 1 month I requested to stop the membership and I handle my card. After 4 months I received a bill because the membership was going on and they asked for money. I contacted them and they said they could not find the termination form and because it was after many months I did not kept my receipt as I moved outside Holland.
  I tried to explain all but they blackemail me with extra cost and to make it short I just paid.
  I will never used this Gym again.
  Please read careful the contract also the payment is every 4 weeks and not monthly

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  meneer

  enkele opmerkingen herken ik helemaal niet maar dat gedonder om die parkeergarage begint me wel aardig te irriteren. wat @maike hiervoor ook aangaf; de parkeergarage is leeg. vorige managers deden hem wel open, mits je een goede reden had. dit is een heel irritant mannetje die het allemaal wel "even"gaat regelen maar hij vergeet dat leden daar al heel lang trainen. wij weten echt wel hoe de onderetage eruit ziet. Pascal komt met de fiets; zeker omdat hij nog steeds werkloos is er gratis mag sporten op sportcity maar PASCAL de MEESTE LEDEN werken gewoon !!!!! is "Pascal"misschien gewoon dhr XX (admin) die weer eens probeert intelligent te doen? Probeert hij op de sportschool ook maar wel opvallend dat hij totaal geen kennis heeft van sport en hoe je met je leden omgaat en........ ze behoud. Daarnaast is het een irritatie dat je je eigen staigaires alles maar laat schoonmaken. Hier hebbben zij geen opleiding voor. dit heeft misbruik maken van je stagaires. Achter de balie staan een paar paarden die te lui zijn om je te helpne. ze verweizen je gewoon door naar het hoofdnummer van het hoofdkantoor. lekker makkelijk. ze kunnen niks zelf oplossen. en als laatste......... HOU JE APPERATUUR EENS BIJ !

  Beste Kenneth,

  ik zou je graag persoonlijk willen uitleggen hoe het in elkaar zit en daarom willen uitnodigen op de club voor een kop koffie. Aangezien ik geen gegevens van jou kan vinden in het systeem, zou je eventueel via de mail contact met mij kunnen opnemen via denhaag@sportcity.nl.

  hoor graag van je.

  met sportieve groet,
  Michiel

  Herkenbaar! Alle reacties hier die gaan over de weinig klantvriendelijke houding van Sportcity filialen. Wij sporten bij meerdere filialen, hebben ondertussen de beste ontdekt en die zijn wat informeler. In veel andere filialen wordt je continu aangesproken op gedrag, maar vooral op kleding"geen haltershirts, de goede schoenen, handdoekje mee, en allemaal van dat soort geneuzel. Sportcity vergeet GRANDIOOS dat klanten komen voor hun ONTSPANNING en niet om als een stel peuters te worden gecorrigeerd

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  niet klantvriendelijk

  Al eerder in 1 review gezien maar de parkeergelegenheid is er wel. Sportcity geeft de garage gewoon niet vrij omdat ze te beroerd zijn om op een knopje te drukken. Heel eenvoudig maar OOO zo klantonvriendelijk. Jammer; ik ben uitgeweken naar leiderdorp. Prima daar en vriendelijk personeel; altijd behulpzaam. Overigens is dit een ergernis van veel leden want dat vang ik regelmatig op in de kleedkamers. Ze zullen het dan ook wel niet zo lang vol houden in Den Haag... maar gelukkig zijn er ook fijne Sportcitys.

  Beste André,

  ik zou je graag persoonlijk willen uitleggen hoe het in elkaar zit en daarom willen uitnodigen op de club voor een kop koffie. Aangezien ik geen gegevens van jou kan vinden in het systeem, zou je eventueel via de mail contact met mij kunnen opnemen via denhaag@sportcity.nl. hoor graag van je.

  met sportieve groet,
  Michiel

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Kleding

  Ik werd aangesproken door de bedrijfsleider dat ik een te kort t-shirts aan had want je zag m'n navelpiercing. Misschien omdat ik homo ben ? Ik voel me gediscrimineerd ! Personeel was ook niet al te vriendelijk tegen mij. Er was geen hond om ook maar een kont te zien

  Dat is echt stom inderdaad!!!

  Nou vind ik niet eerlijk gezegd. Ik vind het zelf fijner dat iedereen gewoon netjes is aangekleed hier. Voelt veiliger.

  En het staat overal aangegeven op bordjes in de sportschool en ook in het regelement dus je weet toch dat het dan de bedoeling is dat je je aankleedt?

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Goede sportschool! Sauna, shakes, smoothies en groepslessen

  Goede sportschool,

  ik blijf vaak nog even hangen voor een shake of een smoothie (of een tosti;)) en maak vooral gebruik van de groepslessen. dat is altijd flink energiek en voor mij is een stok achter de deur gewoon nodig om vaak te sporten.

  achteraf vaak nog even een sauna'tje, heerlijk.

  Personeel is altijd erg vriendelijk, of je ze nou aan de bar treft of een van de sportinstructeurs die rondlopen.

  Met spitstijd kan het wel druk worden in de kleedkamer, maar meestal ga ik 's middags en in de weekenden en dan heb ik daar geen last van.

  Ik sport bij Waterlooplein (Amsterdam).

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Verheeskade

  Prima sportschool, vooral sauna is erg fijn, echter nergens parkeergelegenheden.... ze zijn er wel. Sportcity Verheeskade heeft ook een eigen parkeergarage maar weigert deze open te doen voor leden. Pas vanaf 17.45 uur kan je bij ze terecht, anders kost het je zo n 5 euro parkeergeld, sport je 3 x per week reken dan maar uit wat je kwijt bent. Het is ook onbespreekbaar voor de manager al ben je jaren lid, je krijgt geen antwoord op mails. Als u voor sportcity kiest let dan goed op de parkeergelegenheid; bij Rijswijk is parkeren ook een groot probleem.

  Ik ga altijd op de fiets of te voet naar de sportschool... dat is direct een stuk gezonder en sportiever!

  Zulke lage cijfers alleen voor de parkeergelegenheid? Wel erg rigoureus!

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Jaren sporten bij Sportcity - top ervaringen

  Hallo ik heb jaren gesport bij Sportcity. Vond het altijd echt een hele fijne sportschool. Eerst was ik lid van de USC en ook ooit van Fitness First, maar toen ik verhuisde ben ik overgestapt naar Sportcity, die zat toen het dichtst bij.

  De sfeer is altijd goed daar. Mensen zijn over het algemeen zeer beschaafd en netjes gekleed. Noem me preuts, maar dat vind ik gewoon prettiger Ik weet dat men er in andere sportscholen soms halfnaakt bij loopt en dat vind ik onhygiënisch. Bovendien zorgt het voor een meer gespannen sfeer, want ze willen gewoon hun spieren laten zien.

  Wat ik vooral fijn vond aan Sportcity, naast de goede sfeer, was het buikspieruurtje. Elk uur kun je zo aanschuiven en dat is altijd weer zwaarder dan gedacht! En het werkt dus goed: mijn buikspieren werden echt veel sterker!

  Helaas ging ik weer verhuizen en daar in de buurt was geen Sportcity meer te vinden. Uitschrijven bleek heel makkelijk. Als je namelijk te ver uit van een vestiging van Sportcity woont, kun je heel makkelijk opstappen. Dat vond ik heel sympathiek.

  Ik ben dus heel tevreden over deze Sportschool! Erg jammer dat ik verhuisde wat dat betreft. Want hierna kwam ik terecht bij een FitForFree en ik kan je vertellen: dat was heel wat minder qua sfeer en service. En mijn buikspierenuurtje is nu ook verleden tijd.

  Ik hoop nu dus stiekem dat Sportcity in mijn buurt een nieuwe vestiging gaat openen ;)

 • Bestellen

  Service

  Prijs

  Levering

  Zou hier weer kopen
  Totaal

  Prima sportschool

  Prima sportschool hoor!

Anderen bekeken ook

Lampentotaal
5 reviews

Waarom zou ik kopen bij lampentotaal.nl? Lampentotaal.nl valt in de categorie online shoppen woonwinkel. Het is een online shop waar je vele versch...

Skinlight
12 reviews

Begint u ook last te krijgen van ouderdomsvlekken, of heeft u andere donkere vlekken zoals donkere kringen rondom uw ogen? Dan wilt u daar natuurli...

Lintbedrukken.nl
5 reviews

Er zijn momenten waarop u een mooi lint wilt laten bedrukken. Bijvoorbeeld bij een droevige gebeurtenis als een begrafenis of crematie, of bij een ...

Sinner
5 reviews

Heeft u een sport zonnebril, skihelm, skihandschoenen, skibril of iets heel anders gekocht bij Sinner? Deel hier uw review over deze webshop. Daar ...

SportCity

SportCity: Ervaringen
Gezond fit worden, een paar kilootjes kwijtraken of veranderen in een sterke spierbundel: er zijn legio redenen om lid te worden van een sportschool. Maar welke kies je uit? Inmiddels is menig stad voorzien van een keuze in sportscholen waar je u tegen zegt. Van budgetopties zoals BasicFit en Fit for Free tot luxere sportscholen: er is voor ieder wat wils. SportCity is een sterke speler in deze sportscholenwereld en valt eerder binnen het luxe dan binnen het budgetsegment, maar wat zeggen de ervaringen? Kun je er goed sporten en fitnessen, zijn er sterke aanbiedingen en wat hebben ze nog meer te bieden?

Over SportCity
Wellicht zullen niet veel mensen weten dat SportCity een bedrijf vormt met Fit for Free en daarmee de op één na grootste plaats inneemt als fitnessketen in Nederland. Waar Fit for Free marktleider is wat betreft goedkope prijs, vertegenwoordigt SportCity juist een hogere prijsklasse. En dat merk je aan de vele luxe voorzieningen in eigenlijk elke fitnessschool van SportCity. Abonnementen zijn inclusief alles wat alle vestigingen te bieden te hebben, zoals zonnebanken, saunafaciliteiten en kinderopvang. Sommige vestigingen zijn zelfs voorzien van squashbanen en zwembaden. Wel zijn er verschillende prijsklassen, maar anders dan bij sommige andere sportscholen zijn die niet afhankelijk van de af te nemen diensten (alles is dus inclusief bij SportCity), maar van de looptijd van het abonnement: per maand, na het eerste jaar of pas na de eerste twee jaar opzegbaar. Verspreid door Nederland heeft SportCity al bijna twintig locaties, vooral veel in Amsterdam, Leiden en midden-Nederland. En die vestigingen kennen ruime openingstijden en zijn zeven dagen per week geopend.


Diensten van SportCity
Vooral als je SportCity vergelijkt met goedkopere concurrenten valt op hoeveel SportCity te bieden heeft. Zo kun je in de sportschool zelfstandig trainen, groepslessen volgen (Zumba, yoga, Sh’Bam, spinnen, et cetera. Lesroosters zijn onder andere online te vinden) en een personal fitplan volgen en daar al dan niet bij gesteund worden door professionele coaches. Verder is er een Fit & Fun Circuit waar je in een korte periode trainen allerlei spiergroepen kunt gebruiken en zijn er verschillende mini-workouts en buiktrainingen om specifieke onderdelen extra aandacht te geven. In de sportschool geldt een kledingvoorschrift: geen tanktops en de buik bedekt houden. Een minimum aan spiegels moet er voor zorgen dat iedereen zich prettig voelt in de sportschool. De meeste sportscholen van SportCity bieden een fysiotherapeut en een loungegedeelte, waar je broodjes kunt bestellen of kunt genieten van sapjes en sportsupplementen zoals eiwitshakes. Tot slot zijn er allerlei voordeeltjes voor leden, waaronder het gratis magazine met sportnieuws, wedstrijden en aanbiedingen, en de mogelijkheid voordeliger te sporten via de bedrijfsfitness. Als je eerst wilt weten of SportCity wel wat voor je is, zonder direct ergens aan vast te zitten dan kun je eerst een dagje proberen met een gratis dagpas.

Klachten over SportCity
Met klachten over SportCity kun je in de eerste plaats bij één van de filialen langs, daar kun je meestal het snelst geholpen worden. Opzeggen van abonnementen kan schriftelijk of via een opzegformulier via de receptie van één van de SportCity-clubs. Voor andere vragen of problemen kan men zich wenden tot het SportCity Servicekantoor in Leiderdorp.

Sport jij ook met veel plezier bij SportCity, of vind je eigenlijk dat er nog heel wat te verbeteren valt aan deze sportclub? Laat nu je mening achter bij NederlandReview!
 

Gezond en gelukkiger door Sportcity? Lees ervaringen van consumenten op NederlandReview!

Sportcity: een sportschool met resultaat

Een sportschool vinden is natuurlijk nooit eenvoudig. Je wilt een goede sportschool, maar je wilt er ook
niet de hoofdprijs voor betalen. Daarnaast is het bij een sportschool abonnement afsluiten voor veel
mensen belangrijk om te weten hoe lang ze aan het abonnement op de sportschool vast zitten. Een
abonnement afsluiten is immers snel gedaan, maar in de praktijk gaan mensen toch minder vaak sporten
dan ze vooraf hadden gedacht. Daarnaast zijn er natuurlijk meer zaken waar je op moet letten als je de
keuze maakt voor een bepaalde sportschool. Zo moet je bijvoorbeeld kijken naar hoe druk het in een
sportschool is, of er begeleiding is en, heel belangrijk, wanneer de gym geopend is.

Wat is Sportcity voor een sportschool
Sportcity omschrijft zichzelf als een all inclusive sportclub waar resultaat centraal staat. Sportcity heeft 18
vestigingen in Nederland en is daarmee een middelgrote sportschoolketen. Het is bij Sportcity niet alleen
mogelijk om lekker te gaan fitnessen, de sportclub biedt ook veel andere faciliteiten. Sportcity stelt zelf dat
95% van haar klanten haar aan zou bevelen bij vrienden of kennissen. De mogelijkheden die je bij
Sportcity hebt zijn ook wel erg uitgebreid. Daarnaast is Sportcity een all inclusive sportschool. Je komt
achteraf dus niet voor extra kosten voor bepaalde diensten te staan.
Sportcity is een sportschool die een divers publiek aan wil trekken. Grosso modo gaan mensen om vier
verschillende redenen meer bewegen.

Deze redenen zijn globaal:
• Afvallen
• Kracht
• Conditie verbeteren
• Revalideren

Sportcity heeft bij deze verschillende motivaties om te gaan sporten aparte programma’s gemaakt, die je
helpen om je doelen makkelijker en effectiever te behalen. Daarnaast zijn er in iedere vestiging van
Sportcity instructeurs aanwezig die je kunnen helpen bij het opstellen van een zogenaamd ‘Personal
Fitplan’. Een dergelijk Personal Fitplan is een maatwerk oplossing die het makkelijker maakt om jouw
persoonlijke doelen te realiseren.

Wat is er in een Sportcity Sportclub allemaal aanwezig?
In een sportclub vindt je natuurlijk fitness-apperatuur, maar bij Sportcity vindt je meer. In de eerste plaats
vindt je er bijvoorbeeld kinderopvang. Dat is niet direct iets waar je als eerste aan denkt bij een
sportschool, maar wij vinden het ontzettend handig. In de praktijk sluiten veel mensen snel een
sportschool-abonnement af, maar komt er van het sporten maar weinig. We zijn immers allemaal erg
druk. Gratis kinderopvang in de sportschool zou er zeker aan bij kunnen dragen dat je regelmatig naar de
sportschool blijft gaan. Dat vinden we een groot pluspunt.

Op sportief gebied biedt Sportcity echter ook meer dan fitness-apparatuur alleen. Zo zijn er regelmatig
gezellige groepslessen, waaronder lessen: Les Mills, Zumba en SH’BAM. Ook is het mogelijk om te
squashen in de vestigingen van Sportcity.

Naast moderne fitness-apparatuur biedt deze sportschool je echter meer. Zo is het gebruik van de
zonnebanken en sauna’s bij het sportschool-abonnement inbegrepen. Het is prettig dat je daar niet iedere
keer opnieuw voor hoeft te betalen.

Wat kost sporten bij deze luxe sportchool?
Sporten bij Sportcity kan al redelijk voordelig. Je hebt al een abonnement vanaf €35,00 per maand. Dat is
niet heel goedkoop als je de sportschool vergelijkt met bijvoorbeeld concurrent Basic Fit, maar je krijgt
echt veel voor terug. Je betaalt echter niet altijd maar €35,00 per maand.

Sportcity heeft namelijk vier verschillende abonnementsvormen:
1. City Lifestyle
2. City Fit
3. City Flex
4. City Jeugd

City Lifestyle is het abonnement met het laagste maandbedrag, maar met de langste looptijd. Je moet bij
dit abonnement twee jaar lid blijven en dat is relatief lang. All inclusive sporten kost je met dit
abonnement €35,00 per maand. Wil je je niet zo lang binden aan Sportcity, dan kan je overwegen om te
kiezen voor het City Fit abonnement. Dit abonnement heeft een looptijd van 1 jaar, maar je betaalt dan
€42,50 per maand. Dat is iets duurder, maar je bent wel een stuk minder lang aan je abonnement
gebonden. Stel dat je het Sportcity Lifestyle abonnement afsluit, dan moet je in principe 2 jaar lid blijven.
Het is echter mogelijk om na 1 jaar lidmaatschap het abonnement alsnog maandelijks op te zeggen. Wel
wordt het voordeel dat je ten opzichte van een Sportcity Flex abonnement hebt gehad, dan met
terugwerkende kracht in rekening gebracht.

Als je niet zo zeker bent over je keuze voor Sportcity, dan kan je ook overwegen om het City Flex
abonnement af te sluiten. Dit abonnement kost €50,00 per maand, maar is ook maandelijks opzegbaar.
Veel mensen vinden dit wel een groot voordeel en zijn dan ook bereid om dit extra bedrag te betalen.
Voor welk abonnement jij moet kiezen is moeilijk te zeggen. Als je al langer regelmatig naar een
sportschool gaat, dan is het wellicht verstandig om het City Fit, of City Lifestyle abonnement af te sluiten.
Je betaalt dan een stuk minder en je gaat er waarschijnlijk toch wel gebruik van maken. Voor mensen die
beginnen met naar de sportschool te gaan is het wellicht verstandiger om een aantal maanden wat extra te
betalen. De praktijk leert gewoon dat veel mensen enthousiast beginnen en na een paar maanden nooit
meer in de sportschool te vinden zijn. Dat zou natuurlijk zonde zijn van je abonnementsgeld.

Sportcity heeft nog een vierde abonnement. Dat is het Jeugd-abonnement. Dit abonnement kost €24,00
per maand en is bedoeld voor jongeren vanaf 12 en tot en met 15 jaar. Deze jongeren kunnen van dit
abonnement gebruik maken, zij het dat zij wel begeleid moeten worden door een volwassene. Het
abonnement staat dus niet op zich.

Voor de mensen die er voor kiezen om voor een jaar, of misschien zelfs twee jaar een sportschool
abonnement bij Sportcity af te sluiten heeft het bedrijg wel een aantrekkelijke mogelijkheid. Als je om
medische redenen, of vanwege zwangerschap je abonnement wilt bevriezen, dan kan dit. Je kunt je
abonnement bevriezen voor een periode van minimaal 1 maand en maximaal 6 maanden. Wat wel jammer
is, is dat het alleen om deze redenen kan, werken in het buitenland valt hier bijvoorbeeld niet onder.
Onduidelijk is hoe streng dit gecontroleerd wordt.

Deze sportschool is aangesloten bij BedrijfsFitnessOnline. Dit platform is opgericht om het makkelijk te
maken om een bedrijfsfitness-plan op te zetten. Medewerkers die voldoende bewegen zijn in de regel
minder vaak ziek en zijn productiever. Daarnaast is het als eigenaar of bestuurder van een onderneming
natuurlijk ook gewoon fijn om fitte mensen in dienst te hebben. Doordaar deze sportschool lid is van
BedrijfsFitnessOnline kunnen uw medewerkers tegen een scherp tarief bij Sportcity gaan sporten en
bestaat er ook nog een fiscaal voordeel.

Sportcity app: leuk, makkelijk en handig
Sportcity heeft ook haar eigen app: de Sportcity app. Nu zijn er natuurlijk wel meer bedrijven die een app
hebben, de vraag is altijd wat kan een app toevoegen. De Sportcity app voegt behoorlijk wat toe. Dat komt
in de eerste plaats door het feit dat de app uitgebreid is, maar dat deze ook veel handige functies bevat.
Een van de meest handige functies van de app is dat je via de app filmpjes kan bekijken van bepaalde
oefeningen. Zo weet je precies hoe je een oefening uit moet voeren en voorkom je dat je verkeerd traint.
Dat is natuurlijk erg handig, maar daar zou je ook een instructeur voor aan kunnen spreken.

Leuker is bijvoorbeeld de mogelijkheid om je smartphone via de app met de sportschool-apparatuur te
verbinden. Zo krijg je direct te zien wat je persoonlijke sportprestaties zijn. Dat is niet alleen erg
vernieuwend, maar ook makkelijk en leuk!

De app biedt je nog veel meer handige functies. Denk bijvoorbeeld aan het Sportcity-nieuws, metingen die
het voor je kan verrichten en de mogelijkheid om faciliteiten te reserveren. Kortom: de app vernieuwt de
sportschool beleving en voegt echt wat toe!

Sportschool abonnement opzeggen
Een sportschool abonnement opzeggen is vaak behoorlijk lastig. Het is ondoorzichtig geregeld en vaak is
niet duidelijk wanneer je op moet zeggen en hoe je precies op moet zeggen. Sportcity heeft dit betrekkelijk
eenvoudig gemaakt. Er zijn bij Sportcity twee verschillende manieren om een sportschool abonnement op
te zeggen. In de eerste plaats kan dit online en in de tweede plaats kan dit schriftelijk.

In principe moet je de looptijd van je lidmaatschap volmaken, tenzij je een City Lifestyle abonnement hebt
en na een jaar besluit om op te zeggen. Als de looptijd van je sportschool abonnement voorbij is, dan mag
je maandelijks opzeggen. Een contract wordt niet automatisch verlengd.

Stel dat je na het afsluiten van een abonnement toch niet tevreden bent over Sportcity, dan kan je tot 28
dagen nadat je het abonnement hebt afgesloten, het abonnement annuleren. Je moet dan wel minimaal vijf
keer aanwezig geweest zijn. Daarnaast wordt de eerste termijn van je lidmaatschapsgeld niet terugbetaald
en krijg je je inschrijfgeld ook niet terug.

Contact met de sportschool
Contact met Sportcity heb je natuurlijk over het algemeen in de sportschool. Toch kan het zo zijn dat er
bijvoorbeeld administratieve vragen zijn waar je echt even over moet bellen. Dat kan via een 0900-
nummer, de kosten daarvan zijn €0,10 per minuut. De klantenservice is geopend op maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 17:30. Daarnaast is Sportcity ook per mail bereikbaar.

}