NederlandReview

    Ervaringen Nationale Postcode Loterij

    De Nationale Postcode Loterij: Ervaringen
    Winnen doe je bij… de Postcode Loterij! Onbekend is de organisatie zeker niet, maar wat doen ze eigenlijk precies? Waarom zetten ze zoveel bekende Nederlanders zoals Nicolette van Dam, Johan Cruijff en Martijn Krabbé in als ‘ambassadeur’? En niet alleen binnenlandse sterren, ook grote internationale namen zoals Richard Branson, Rafael Nadal en Bill Clinton hebben hun naam verbonden aan de Postcode Loterij. Nog meer aandacht genereert de organisatie door de vele spelletjes op televisie. Miljoenenjacht, Eén tegen 100, Koffietijd: ze besteden allemaal ruime aandacht aan de Nationale Postcode Loterij. Hoe zit het eigenlijk met die winkansen, zijn die wel groot genoeg? Zijn de prijzen wel de moeite waard? Welke goede doelen worden gesteund en hoeveel geld ontvangen zij? Voordat je mee gaat spelen en misschien wel veel geld wilt uitgeven aan de Nationale Postcode Loterij moet je natuurlijk wel weten waar je aan begint, of het de moeite waard is. Lees daarom hier de ervaringen van allerlei deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij!

    Over de Nationale Postcode Loterij
    De Nationale Postcode Loterij werd in 1989 opgericht om zich in te zetten voor een betere wereld door steun te verlenen aan organisaties die daarvoor strijden. De Postcode Loterij zamelt geld in door deelnemers te laten meespelen en periodiek geld over te laten maken. Daarnaast zorgen ze voor extra aandacht voor hun goede doelen, vooral op het gebied van mens en natuur. Bestond de Nationale Postcode Loterij begin jaren negentig nog slechts uit een paar medewerkers, inmiddels herbergt de organisatie drie Goede Doelen Loterijen, waaronder De Sponsor Bingo Loterij (vanaf 1998),  de BankGiro Loterij (vanaf 2002) en de VriendenLoterij. Tegenwoordig spelen er ruim 2,5 miljoen gezinnen mee met de Nationale Postcode Loterij, met meer dan vier miljoen loten. In totaal is er al zo’n vier-en-een-half miljard euro naar goede doelen gegaan.

    Hoe werken de trekkingen bij de postcode loterij? Zo werkt het:

    Diensten van de Nationale Postcode Loterij
    Onder de goede doelen die de Nationale Postcode Loterij steunt zijn er velen. De eerste drie waren Novib, VluchtelingenWerk en Natuurmonumenten, inmiddels kunnen zo’n negentig goede doelen als het Wereld Natuur Fonds, Artsen zonder Grenzen, Unicef, Flying Doctors en Stichting DOEN rekenen op een bijdrage van de Postcode Loterij. In totaal gaat 50% van de opbrengst van de Loterij naar de goede doelen. Meespelen doe je bij de Nationale Postcode Loterij met je postcode. Bijvoorbeeld via de website kun je je aanmelden en kiezen met hoeveel loten je wilt meespelen. Per jaar zijn er veertien trekkingen; elke maand (incl. twee keer de PostcodeKanjer), plus tweemaal per jaar een extra trekking. Valt er een prijs op jouw postcode en je speelt mee, dan val je in de prijzen (en natuurlijk: hoe meer loten, hoe meer geld je wint). Doe je niet mee, dan is de appel extra zuur, want om je heen is het feest en veel van je buren zijn misschien ineens multimiljonair geworden, maar jij had geen lot en blijft dus in je sneue flatje eenzaam achter. Hier zijn zelfs rechtszaken over gevoerd tegen de Loterij, om smartengeld te krijgen voor dit leed.

    Klachten over de Nationale Postcode Loterij
    Carolien Tensen of Winston Gerschtanowitz krijg je natuurlijk niet zomaar aan de lijn als je klachten over de Nationale Postcode Loterij hebt; daar hebben ze een speciale klantenservice voor in het leven geroepen, dat op allerlei manieren bereikbaar is: online contactformulieren, schrijven, bellen, faxen, tweeten, et cetera.

    Heb je de hoofdprijs gewonnen bij de Nationale Postcode Loterij en hoef je nu nooit meer te werken? Of speel je al jaren mee, maar heb je nog nooit iets van je geld teruggezien? Speel je mee voor de goede doelen, of gaat het je eigenlijk vooral om je eigen winkansen? Laat hier je ervaringen achter over de Nationale Postcode Loterij!

    Consumenten die u voor gingen vertellen over hun ervaringen. Was het goedkoop? Wat was de winstkans en hoeveel (vervelende) reclame kreeg u continue? Lees het bij NederlandReview!

    Nationale Postcode Loterij
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (22)

    4,6
    41% Zou hier weer kopen!

    Bestellen

    5,6

    Service

    4,2

    Prijs

    3,8

    Leveren

    4,6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    plastic

    H. Visser06-02-2019

    Ik kreeg 4 plastic drinkflessen toegestuurd in het kader 'een betere wereld voor ons allemaal'. Met 2,9 miljoen deelnemers en een gewicht van 1 ons per deelnemer is dat 290.000 kilo plastic. En ondertussen ondersteund deze loterij de Plastic Soup Foundation !!
    Ik heb de boel geretourneerd, maar het kwaad is al geschied.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    2

    stelletje oplichters

    evert07-09-2018

    op 4 september 2018 verschijnt een persoon van de postcode loterij aan de deur met een heel leuk verhaal dat als dankjewel dat 80% van de straat meespeelt je de maand september gratis kan meespelen en niet hoeft op te zeggen. vervolgens krijg ik op 7 september 2018 een telefoontje van de loterij om te controleren hoe de persoon die aan de deur was geweest het had gedaan en of hij alles goed had uitgelegd. nee dus, want ik moest wel degelijk telefonisch opzeggen wat op het moment van het telefoontje niet mogelijk was. thuis heb ik zes keer gebeld en iedere keer te horen gekregen dat de wachttijd meer dan tien minuten bedroeg. wachten ging niet want de verbinding werd verbroken. de zevende keer eindelijk iemand aan de lijn waarna je nog eens tien minuten moet verantwoorden waarom je stopt, welke aanbieding ze hebben enz. ik wil nooit meer wat met de postcode loterij te maken hebben. kijk alstublief uit voor de verkooppraatjes aan de deur en trap er niet in. voor je het weet zit je er aan vast.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4

    Ik ben zo blij met een blik koek van 6 euro

    Salvatoro26-07-2018

    Ik speel al jaren mee met deze geweldige uitbuiters. 1x de straatprijs meegemaakt in weesp al met al kregen we toen 5 eurie per lot. Voor de rest 1x een blik oude stroopwafels en een blik ontbijtkoek en jawel vandaag een blik koekjes ter waarde van 6 euro. Ik denk dat het tijd is om te gaan stoppen.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4

    Inderdaad; je wordt erin geluisd

    Gerrit Boorsma14-06-2018

    Helaas, helaas, alle vooroordelen zijn bij de postcode loterij bevestigd. Meedoen? Piece of cake. Opzeggen? Een helletocht; een uitputtingsslag.
    4 x zo'n bandje ingesproken, van jan. tot mei 18 geduurd. 6 maanden langer dan nodig deelnemersgeld afgeschreven.
    Mensen: trap er niet in! Je komt er niet van af. Ze doen het expres!!!
    Oh ja, vanwege de slechte dienstverlening: 3 maanden inschrijfgeld zou ik retour krijgen van de klantenservice....
    Raad eens????
    Niets.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    schandalig

    Arnold 14-06-2018

    Ondanks diverse berichten en retouren ontvangen wij nog altijd post op naam van dhr. L. Halfwerk. Deze is al meer dan 10 jaar geleden overleden. Schandalig dat dit bedrijf hier kennelijk geen enkele notitie van neemt en zo'n verouderd adressenbestand hanteert!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Scam

    Elizabeth 10-01-2018

    Ik ben zeer ontevreden! Je maakt een kansloze

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4

    Mag één lot genoeg zijn?

    H.J.J. de Jong09-10-2017

    Ik doe al heel lang mee aan de Postcode Loterij. Met één lot. Dat vind ik genoeg en dat heb ik ze laten weten. Toch blijft de Postcode Loterij mij, per post en per e-mail, bestoken met acties om kans te maken op te maken op bijzondere prijzen. Daarvoor moet ik dan wel "iets activeren". Als ik de kleine lettertjes lees, begrijp ik dat "activeren" betekent: met extra loten meespelen. Dat doe ik dus niet. Ik heb nog nooit iets gewonnen. Zou dat komen omdat ik nooit iets "activeer"? Ik zou willen dat de Post Code Loterij ophield met acties om mij te verleiden tot meer loten. Ik erger mij daar telkens weer aan.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    wij spelen aantal jaar mee

    Lisse06-07-2017

    Wij spelen al een aantal jaartjes mee alweer
    we hebben eenmaal een prijs van ruim 5000 euro gewonnen, dat was echt prachtig.
    Verder vooral kleinere prijsjes, soms ook met geld.
    Gaat allemaal handig automatisch, het wordt gewoon toegestuurd of overgemaakt. Gaston komt niet iedere keer langs ;)

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9

    Oplichterij, NIET DOEN!

    Oscar23-06-2017

    Echte oplichters, ik heb voor een maand meegedaan omdat ik daarvoor gratis 20 euro zou krijgen (Opzeggen kan altijd).
    Dit is alweer 3 maanden geleden en ze blijven maar geld afboeken. Ik heb al 3x opgezegt maar ze blijven het gewoon doen. Het is nu gewoon een kat en muis spel met terugboeken.

    Ik hoop dat de postcodeloterij hiervoor strafbaar word gestelt want ik ben bij lange na niet de enige.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    oplichterij

    Robert16-06-2017

    Hebben me genaait met gratis lot en daarna toch betalen.
    WAT EEN OPLICHTERIJ PRAKTIJKEN

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    niet zo zeuren als je iets wint

    Sunri 05-06-2017

    Ik snap niet wat iedereen toch zit te zeuren hoor, wees blij dat je iets wint! Je doet toch ook mee voor de spanning en de goede doelen?? Het blijft een LOTERIJ he, dat betekent dus dat je geen enkele garantie hebt dat je ook echt miljonair gaat worden hier... echt zo dom

    zelf een paar keer wat prijsjes gewonnen zoals kaartjes voor dingen en een setje handdoeken en ook wel eens een geldprijs, geen miljoenen nee maar ik ben daar gewoon heel blij mee, het is toch altijd leuk om dingetjes te winnen??

    mensen moeten niet zo zeuren je doet mee voor de KANS iets te winnen en voor de goede doelen ik tenminste wel!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    Prijs niet volledig uitgekeerd

    E Borg08-03-2017

    Januari 2016 kreeg ik een bericht dat ik een duurzame tas per lot had gewonnen. Toen speelde ik al 20 jaar mee met 3 loten. Ik verwachte 3 tassen te mogen ontvangen. Ik kreeg maar twee. Ik ging informeren en volgens de klantenservice (?? service is een grote woord) had ik recht om maar twee!!! Omdat tot twee loten werden beloond!! Ik heb vandaag in mijn postcode loterij gekeken naar gewonnen prijzen en tot mijn verbazing zie ik dat ik 3 duurzame tassen had gewonnen in januari 2016! Waar is de derde gebleven? Bij klantenservice?
    Verder vind ik veel post misleidend en slecht voor het milieu.
    De goede doelen vind ik prima. Eén doel vind ik niet passend, die publiceert provocerende teksten op de website. Er worden vele dure BN'ers ingehuurd, word het niet tijd om iemand in te huren die de doelen goed doorlicht.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Kanjerkalender

    Tita03-01-2017

    Kanjerkalender geactiveerd, Super 5 x cheque,hoera prijs,kan tot wel 25.000 €
    Alleen activatie van een extra lot te kopen was gelukt, alleen de prijs DIE was NIET
    Geactiveerd.
    Wat een OPLICHTERIJ !!!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Iedereen wint!!

    Familie Gerardsen08-12-2016

    Ook wij zijn al jaren lid van de Postcode Loterij.
    Soms win je wat, soms niet. Het geld gaat naar het Goede Doel, dus wij blijven gewoon lid, zo wint iedereen!!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    Mevr

    Ellen22-10-2016

    Ik vind dat de postcodeloterij er een agressieve marketing op na houdt. Op een slimme manier weten ze extra loten aan te smeren. Maar als je ze op wilt zeggen moet je hemel en aarde bewegen en komen ze met allerlei verkooptrucs op de proppen... zelfs als je belt en in de wacht zit houden ze je aan het lijntje.
    Vind dat daar best eens van hogerhand naar gekeken mag worden. Radar of Kassa pak het eens op.

    dinnes v gils14-03-2017

    IK vind dat er wel een bron van waarheid in zit geven ook nooit bloot wat de winsten zijn laat staan de bonussen er mag vind ik toch wel een controle moet zijn Maar stichtingen staan boven de wet het is een groot ondemocratiis recht want het bestuur van een stichting vult zich zelf aan ????? dat wou ik even kwijt

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4

    valstrikkenspel?

    Henk25-09-2016

    Ik speel al geruime tijd mee en een paar repen chocolade gewonnen. Inzet naar goede doelen? PRIMA!
    Maar ik krijg een heel slecht gevoel over de continue stalk-mailtjes en reclame, dat je GRATIS mee kunt spelen spelen met de BINGO Miljoenenjacht. Nu heb ik al BINGO kaarten, maar je wordt op het verkeerde been gezet, door de mails "je hebt nog 4-3-2-1 dagen om je extra bingo kaarten te activeren". Het klopt, het zijn EXTRA bingokaarten, maar hoeveel mensen krijgen niet het idee dat dit je gewone bingokaarten zijn, die je moet activeren. Namelijk, deze kaarten zijn ook in een bepaalde periode extra, bovenop de weke postcode loteriji. Maar stel dat je de mail niet zo goed hebt uitgeplozen, dan speel je in november gratis mee en kom je daarna aan het betalen. Okee, je kunt wel weer opzeggen.
    Beste Nationale Postcode Loterij, stop alsjeblieft met dit soort praktijken.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4

    Meespelen voor de verrassingen en het goede doel

    Vannessa10-09-2016

    Wij spelen al járen en jaren mee met de Postcode Loterij.
    Natuurlijk val je niet altijd in de prijzen, maar echt heel zonde van het geld vinden we het niet, want het gaat toch naar het goede doel.

    En eerlijk is eerlijk, de spanning zelf vinden wij ook al erg leuk. En we hebben toch ook regelmatig wat gewonnen. Nooit die enorme prijzen waar je dan over hoort, maar wel allerlei leuke verrassingen en best vaak ook nog!!

    Wij blijven nog lid, het is leuk om erbij te horen.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Bestookt met post reclame

    Hans Sparren17-05-2016

    Eén keer informatie opvragen en je wordt VOOR ALTIJD bestookt met post en rotzooi.

    Zonde voor het milieu al die reclame en bovendien ontzettend irritant!!

    Bellen om het stop te zetten heeft niet mogen baten.

    Begin er niet aan!!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Prijzen Nationale Postcode Loterij

    Maaike H09-03-2016

    Nog niet echt noemenswaardige prijzen gewonnen, maar door deelname steunen we in ieder geval goede doelen. Dit is één van de voornaamste redenen voor ons om toch te blijven spelen.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    6,5

    Kleine prijsjes

    Annie & Tineke12-10-2015

    Af en toe winnen we kleine prijsjes en daarvan betalen we dan eigenlijk maar gewoon weer het nieuwe maandbedrag... In de hoop echt een dikke prijs te winnen en dan hoeven we daarna niet meer mee te doen.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    5,5

    Iemand ooit gewonnen

    Jan30-09-2015

    Heeft er iemand wel eens een grote prijs of in ieder geval iets van 100 euro of meer gewonnen? Want ik speel echt al 15 jaar mee en heb nog nooit meer dan 10 euro gewonnen. Begin mijn geloof een beetje te verliezen.

    Esther13-07-2016

    Misschien kan ik je bemoedigen: ik doen al vanaf het begin mee en het enige wat ik gewonnen heb tot nu toe is de "ijsprijs" een "dvd'tje en wat stroopwafels en dat in meer dan 25 jaar. Afgelopen maand heb ik 1 van mijn 2 loten opgezegd, want vond het zonde van mijn geld worden en nu..... de laatste trekkingsuitslag doorgekeken van de maand juni en de Buurtton gewonnnen. I weet nog niet wat het bedrag wordt, maar deed in juni nog wel met 2 loten mee, dus ech geluk gehad, want in juli nog maar 1 lot. Houdt dus hoop, het kan echt. Groetjes en ik hoop dat jer net zo'n mazzeltje krijgt als ik dat heb gehad.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    6,5

    blijven hopen

    francisca30-07-2015

    speel al jaren mee en heb nog nooit een grote prijs gewonnen, maar ik blijf toch maar meespelen want je zult net zien dat precies als ik net heb opgezegd, dat dan de prijs op mijn postcode valt.... dat nooit! en de spanning van het meedoen op zich is ook al leuk natuurlijl

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    7

    Schrijf zelf een review over Nationale Postcode Loterij

    Uw beoordeling