NederlandReview

    Ervaringen Nationale Postcode Loterij

    De Nationale Postcode Loterij: Ervaringen

    Winnen doe je bij… de Postcode Loterij! Onbekend is de organisatie zeker niet, maar wat doen ze eigenlijk precies? Waarom zetten ze zoveel bekende Nederlanders zoals Nicolette van Dam, Johan Cruijff en Martijn Krabbé in als ‘ambassadeur’? En niet alleen binnenlandse sterren, ook grote internationale namen zoals Richard Branson, Rafael Nadal en Bill Clinton hebben hun naam verbonden aan de Postcode Loterij. Nog meer aandacht genereert de organisatie door de vele spelletjes op televisie. Miljoenenjacht, Eén tegen 100, Koffietijd: ze besteden allemaal ruime aandacht aan de Nationale Postcode Loterij. Hoe zit het eigenlijk met die winkansen, zijn die wel groot genoeg? Zijn de prijzen wel de moeite waard? Welke goede doelen worden gesteund en hoeveel geld ontvangen zij? Voordat je mee gaat spelen en misschien wel veel geld wilt uitgeven aan de Nationale Postcode Loterij moet je natuurlijk wel weten waar je aan begint, of het de moeite waard is. Lees daarom hier de ervaringen van allerlei deelnemers aan de Nationale Postcode Loterij!

    Over de Nationale Postcode Loterij

    De Nationale Postcode Loterij werd in 1989 opgericht om zich in te zetten voor een betere wereld door steun te verlenen aan organisaties die daarvoor strijden. De Postcode Loterij zamelt geld in door deelnemers te laten meespelen en periodiek geld over te laten maken. Daarnaast zorgen ze voor extra aandacht voor hun goede doelen, vooral op het gebied van mens en natuur. Bestond de Nationale Postcode Loterij begin jaren negentig nog slechts uit een paar medewerkers, inmiddels herbergt de organisatie drie Goede Doelen Loterijen, waaronder De Sponsor Bingo Loterij (vanaf 1998), de BankGiro Loterij (vanaf 2002) en de VriendenLoterij. Tegenwoordig spelen er ruim 2,5 miljoen gezinnen mee met de Nationale Postcode Loterij, met meer dan vier miljoen loten. In totaal is er al zo’n vier-en-een-half miljard euro naar goede doelen gegaan.

    Hoe werken de trekkingen bij de postcode loterij? Zo werkt het:

    Diensten van de Nationale Postcode Loterij

    Onder de goede doelen die de Nationale Postcode Loterij steunt zijn er velen. De eerste drie waren Novib, VluchtelingenWerk en Natuurmonumenten, inmiddels kunnen zo’n negentig goede doelen als het Wereld Natuur Fonds, Artsen zonder Grenzen, Unicef, Flying Doctors en Stichting DOEN rekenen op een bijdrage van de Postcode Loterij. In totaal gaat 50% van de opbrengst van de Loterij naar de goede doelen. Meespelen doe je bij de Nationale Postcode Loterij met je postcode. Bijvoorbeeld via de website kun je je aanmelden en kiezen met hoeveel loten je wilt meespelen. Per jaar zijn er veertien trekkingen; elke maand (incl. twee keer de PostcodeKanjer), plus tweemaal per jaar een extra trekking. Valt er een prijs op jouw postcode en je speelt mee, dan val je in de prijzen (en natuurlijk: hoe meer loten, hoe meer geld je wint). Doe je niet mee, dan is de appel extra zuur, want om je heen is het feest en veel van je buren zijn misschien ineens multimiljonair geworden, maar jij had geen lot en blijft dus in je sneue flatje eenzaam achter. Hier zijn zelfs rechtszaken over gevoerd tegen de Loterij, om smartengeld te krijgen voor dit leed.

    Klachten over de Nationale Postcode Loterij

    Carolien Tensen of Winston Gerschtanowitz krijg je natuurlijk niet zomaar aan de lijn als je klachten over de Nationale Postcode Loterij hebt; daar hebben ze een speciale klantenservice voor in het leven geroepen, dat op allerlei manieren bereikbaar is: online contactformulieren, schrijven, bellen, faxen, tweeten, et cetera.

    Heb je de hoofdprijs gewonnen bij de Nationale Postcode Loterij en hoef je nu nooit meer te werken? Of speel je al jaren mee, maar heb je nog nooit iets van je geld teruggezien? Speel je mee voor de goede doelen, of gaat het je eigenlijk vooral om je eigen winkansen? Laat hier je ervaringen achter over de Nationale Postcode Loterij!

    Consumenten die u voor gingen vertellen over hun ervaringen. Was het goedkoop? Wat was de winstkans en hoeveel (vervelende) reclame kreeg u continue? Lees het bij NederlandReview!

    Nationale Postcode Loterij
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (25)

    4,4
    36% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5,6
    Service
    rating
    4
    Prijs
    rating
    3,6
    Leveren
    rating
    4,4

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Loten

    De marketingstrategie is top, de afhandeling van klachten/opmerkingen wat minder. Duidelijk een geld melkmachine die je tevreden wil houden met een ijsje of een andere kleine prutprijs.

    Door: Everwijn Lammers 20-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Loten

    Ik ben af-en-aan meer dan een jaar bezig geweest om van de Postcodeloterij af te komen. Het is niet te geloven, maar je komt er écht bijna niet van af. Mijn moeder speelde mee met deze loterij. Met drie loten. Veel te veel natuurlijk. Maar ja, aangesmeerd hè en mijn moeder was dement, dus dat was een makkie. Ik heb het eerst een tijd door laten lopen. Maar mijn moeder had helemaal niets aan ontbijtkoekbonnen, koffiebonnen, ijsbonnen en weet ik veel wat voor bonnen die je vaak maar in één of 2 specifieke winkels in kunt wisselen. Want dat is wat je meestal 'wint': een agenda en bonnen. Maar dan ... opzeggen ... telefonisch kan niet, want het is niet voor mijzelf. Mail dan? Kan ook niet, zelfde reden. Alleen per post maar met handtekening. Die kan mijn moeder niet meer zetten en jawel: dan is de handtekening niet goed. Of ik het officiële bewindvoeringsdocument wil meesturen (terwijl het bewindregister gewoon te raadplegen is), dan moet je een handtekening én een bewindvoeringsdocument, dan hebben ze het weer niet ontvangen of moest het aangetekend ... enfin, het lijkt de EU wel: je komt er NIET van af. Onvoorstelbaar. Dus dan liet ik het maar weer een tijdje zitten. Inmiddels is mijn moeder overleden. Ik heb gebeld of ik het nu in hemelsnaam kan stopzetten omdat mijn moeder er niet meer is. EINDELIJK, EINDELIJK kon het. Je moet er wel dood voor zijn. Vandaag weer een brief van de postcodeloterij. Aan de 'erven' - dat mijn moeder (die er niet meer is) toch nog een maand mee speelt. Waarom? Geen idee. Zelfs die paar laatste tientjes willen ze nog vangen. Wat een in-en-in zieke organisatie.

    Door: De Leeuw 25-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    We willen de postcodeloterij intrekken maar dat schijnt niet te kunnen, willen ze gewoon niet doen.

    In juni 2019 de 3 loten waarmee wij meespeelde telefonisch in laten trekken, dit is niet gebeurd door de postcodeloterij, in augustus wederom gebeld maar ze blijven maar doorzeuren dat je mee moet blijven spelen en accepteren het niet dat je de loten op wilt zeggen. Wat een afschuwelijke organisatie is dit!!!! Het is toch niet normaal dat je niet gewoon de loten in kunt trekken.

    Door: M. D. 31-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    plastic

    Ik kreeg 4 plastic drinkflessen toegestuurd in het kader 'een betere wereld voor ons allemaal'. Met 2,9 miljoen deelnemers en een gewicht van 1 ons per deelnemer is dat 290.000 kilo plastic. En ondertussen ondersteund deze loterij de Plastic Soup Foundation !!
    Ik heb de boel geretourneerd, maar het kwaad is al geschied.

    Door: H. Visser 06-02-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    2
    rating

    stelletje oplichters

    op 4 september 2018 verschijnt een persoon van de postcode loterij aan de deur met een heel leuk verhaal dat als dankjewel dat 80% van de straat meespeelt je de maand september gratis kan meespelen en niet hoeft op te zeggen. vervolgens krijg ik op 7 september 2018 een telefoontje van de loterij om te controleren hoe de persoon die aan de deur was geweest het had gedaan en of hij alles goed had uitgelegd. nee dus, want ik moest wel degelijk telefonisch opzeggen wat op het moment van het telefoontje niet mogelijk was. thuis heb ik zes keer gebeld en iedere keer te horen gekregen dat de wachttijd meer dan tien minuten bedroeg. wachten ging niet want de verbinding werd verbroken. de zevende keer eindelijk iemand aan de lijn waarna je nog eens tien minuten moet verantwoorden waarom je stopt, welke aanbieding ze hebben enz. ik wil nooit meer wat met de postcode loterij te maken hebben. kijk alstublief uit voor de verkooppraatjes aan de deur en trap er niet in. voor je het weet zit je er aan vast.

    Door: evert 07-09-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Ik ben zo blij met een blik koek van 6 euro

    Ik speel al jaren mee met deze geweldige uitbuiters. 1x de straatprijs meegemaakt in weesp al met al kregen we toen 5 eurie per lot. Voor de rest 1x een blik oude stroopwafels en een blik ontbijtkoek en jawel vandaag een blik koekjes ter waarde van 6 euro. Ik denk dat het tijd is om te gaan stoppen.

    Door: Salvatoro 26-07-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Inderdaad; je wordt erin geluisd

    Helaas, helaas, alle vooroordelen zijn bij de postcode loterij bevestigd. Meedoen? Piece of cake. Opzeggen? Een helletocht; een uitputtingsslag.
    4 x zo'n bandje ingesproken, van jan. tot mei 18 geduurd. 6 maanden langer dan nodig deelnemersgeld afgeschreven.
    Mensen: trap er niet in! Je komt er niet van af. Ze doen het expres!!!
    Oh ja, vanwege de slechte dienstverlening: 3 maanden inschrijfgeld zou ik retour krijgen van de klantenservice....
    Raad eens????
    Niets.

    Door: Gerrit Boorsma 14-06-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    schandalig

    Ondanks diverse berichten en retouren ontvangen wij nog altijd post op naam van dhr. L. Halfwerk. Deze is al meer dan 10 jaar geleden overleden. Schandalig dat dit bedrijf hier kennelijk geen enkele notitie van neemt en zo'n verouderd adressenbestand hanteert!

    Door: Arnold 14-06-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Scam

    Ik ben zeer ontevreden! Je maakt een kansloze

    Door: Elizabeth 10-01-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Mag één lot genoeg zijn?

    Ik doe al heel lang mee aan de Postcode Loterij. Met één lot. Dat vind ik genoeg en dat heb ik ze laten weten. Toch blijft de Postcode Loterij mij, per post en per e-mail, bestoken met acties om kans te maken op te maken op bijzondere prijzen. Daarvoor moet ik dan wel "iets activeren". Als ik de kleine lettertjes lees, begrijp ik dat "activeren" betekent: met extra loten meespelen. Dat doe ik dus niet. Ik heb nog nooit iets gewonnen. Zou dat komen omdat ik nooit iets "activeer"? Ik zou willen dat de Post Code Loterij ophield met acties om mij te verleiden tot meer loten. Ik erger mij daar telkens weer aan.

    Door: H.J.J. de Jong 09-10-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    wij spelen aantal jaar mee

    Wij spelen al een aantal jaartjes mee alweer
    we hebben eenmaal een prijs van ruim 5000 euro gewonnen, dat was echt prachtig.
    Verder vooral kleinere prijsjes, soms ook met geld.
    Gaat allemaal handig automatisch, het wordt gewoon toegestuurd of overgemaakt. Gaston komt niet iedere keer langs ;)

    Door: Lisse 06-07-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9
    rating

    Oplichterij, NIET DOEN!

    Echte oplichters, ik heb voor een maand meegedaan omdat ik daarvoor gratis 20 euro zou krijgen (Opzeggen kan altijd).
    Dit is alweer 3 maanden geleden en ze blijven maar geld afboeken. Ik heb al 3x opgezegt maar ze blijven het gewoon doen. Het is nu gewoon een kat en muis spel met terugboeken.

    Ik hoop dat de postcodeloterij hiervoor strafbaar word gestelt want ik ben bij lange na niet de enige.

    Door: Oscar 23-06-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    oplichterij

    Hebben me genaait met gratis lot en daarna toch betalen.
    WAT EEN OPLICHTERIJ PRAKTIJKEN

    Door: Robert 16-06-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    niet zo zeuren als je iets wint

    Ik snap niet wat iedereen toch zit te zeuren hoor, wees blij dat je iets wint! Je doet toch ook mee voor de spanning en de goede doelen?? Het blijft een LOTERIJ he, dat betekent dus dat je geen enkele garantie hebt dat je ook echt miljonair gaat worden hier... echt zo dom

    zelf een paar keer wat prijsjes gewonnen zoals kaartjes voor dingen en een setje handdoeken en ook wel eens een geldprijs, geen miljoenen nee maar ik ben daar gewoon heel blij mee, het is toch altijd leuk om dingetjes te winnen??

    mensen moeten niet zo zeuren je doet mee voor de KANS iets te winnen en voor de goede doelen ik tenminste wel!

    Door: Sunri 05-06-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Prijs niet volledig uitgekeerd

    Januari 2016 kreeg ik een bericht dat ik een duurzame tas per lot had gewonnen. Toen speelde ik al 20 jaar mee met 3 loten. Ik verwachte 3 tassen te mogen ontvangen. Ik kreeg maar twee. Ik ging informeren en volgens de klantenservice (?? service is een grote woord) had ik recht om maar twee!!! Omdat tot twee loten werden beloond!! Ik heb vandaag in mijn postcode loterij gekeken naar gewonnen prijzen en tot mijn verbazing zie ik dat ik 3 duurzame tassen had gewonnen in januari 2016! Waar is de derde gebleven? Bij klantenservice?
    Verder vind ik veel post misleidend en slecht voor het milieu.
    De goede doelen vind ik prima. Eén doel vind ik niet passend, die publiceert provocerende teksten op de website. Er worden vele dure BN'ers ingehuurd, word het niet tijd om iemand in te huren die de doelen goed doorlicht.

    Door: E Borg 08-03-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Kanjerkalender

    Kanjerkalender geactiveerd, Super 5 x cheque,hoera prijs,kan tot wel 25.000 €
    Alleen activatie van een extra lot te kopen was gelukt, alleen de prijs DIE was NIET
    Geactiveerd.
    Wat een OPLICHTERIJ !!!

    Door: Tita 03-01-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Iedereen wint!!

    Ook wij zijn al jaren lid van de Postcode Loterij.
    Soms win je wat, soms niet. Het geld gaat naar het Goede Doel, dus wij blijven gewoon lid, zo wint iedereen!!

    Door: Familie Gerardsen 08-12-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Mevr

    Ik vind dat de postcodeloterij er een agressieve marketing op na houdt. Op een slimme manier weten ze extra loten aan te smeren. Maar als je ze op wilt zeggen moet je hemel en aarde bewegen en komen ze met allerlei verkooptrucs op de proppen... zelfs als je belt en in de wacht zit houden ze je aan het lijntje.
    Vind dat daar best eens van hogerhand naar gekeken mag worden. Radar of Kassa pak het eens op.

    Door: Ellen 22-10-2016
    dinnes v gils 14-03-2017

    IK vind dat er wel een bron van waarheid in zit geven ook nooit bloot wat de winsten zijn laat staan de bonussen er mag vind ik toch wel een controle moet zijn Maar stichtingen staan boven de wet het is een groot ondemocratiis recht want het bestuur van een stichting vult zich zelf aan ????? dat wou ik even kwijt

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    valstrikkenspel?

    Ik speel al geruime tijd mee en een paar repen chocolade gewonnen. Inzet naar goede doelen? PRIMA!
    Maar ik krijg een heel slecht gevoel over de continue stalk-mailtjes en reclame, dat je GRATIS mee kunt spelen spelen met de BINGO Miljoenenjacht. Nu heb ik al BINGO kaarten, maar je wordt op het verkeerde been gezet, door de mails "je hebt nog 4-3-2-1 dagen om je extra bingo kaarten te activeren". Het klopt, het zijn EXTRA bingokaarten, maar hoeveel mensen krijgen niet het idee dat dit je gewone bingokaarten zijn, die je moet activeren. Namelijk, deze kaarten zijn ook in een bepaalde periode extra, bovenop de weke postcode loteriji. Maar stel dat je de mail niet zo goed hebt uitgeplozen, dan speel je in november gratis mee en kom je daarna aan het betalen. Okee, je kunt wel weer opzeggen.
    Beste Nationale Postcode Loterij, stop alsjeblieft met dit soort praktijken.

    Door: Henk 25-09-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Meespelen voor de verrassingen en het goede doel

    Wij spelen al járen en jaren mee met de Postcode Loterij.
    Natuurlijk val je niet altijd in de prijzen, maar echt heel zonde van het geld vinden we het niet, want het gaat toch naar het goede doel.

    En eerlijk is eerlijk, de spanning zelf vinden wij ook al erg leuk. En we hebben toch ook regelmatig wat gewonnen. Nooit die enorme prijzen waar je dan over hoort, maar wel allerlei leuke verrassingen en best vaak ook nog!!

    Wij blijven nog lid, het is leuk om erbij te horen.

    Door: Vannessa 10-09-2016
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Schrijf zelf een review over Nationale Postcode Loterij

    Uw beoordeling