NederlandReview

  Hertz
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (24)

  6.2
  50% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  6.4

  Service

  6.2

  Prijs

  6

  Leveren

  6.4

  Meer info over Hertz

  Hertz
  Hertz is een van oorsprong Amerikaans bedrijf dat internationaal opereert als autoverhuurbedrijf. In 1918 heeft de toen 22-jarige W.L. Jacobs het bedrijf opgericht in Chicago. Hij begon met de verhuur van 12 T-Fords, die hij zelf onderhield. Binnen vijf jaar groeide zijn bedrijf naar een jaaromzet van 1 miljoen dollar en in 1923 verkocht hij de onderneming aan John Hertz. Met de overname van het bedrijf van John Hertz werd General Motors 1926 eigenaar van Hertz. Inmiddels is Hertz de grootste verhuurder van voertuigen in de wereld met vestigingen op meer dan 8000 locaties in 150 landen.

  Beursnotering
  Tot 2001 had Hertz een beursnotering aan de New York Stock Exchange. In dat jaar kocht Ford Motor Company alle aandelen op om het bedrijf vervolgens in 2005 voor 15 miljard dollar door te verkopen aan een investeerdersgroep. Deze investeerdersgroep bracht Hertz in 2006 opnieuw naar de beurs, waar het aandeel HTZ nog steeds genoteerd staat. Hertz heeft naast autoverhuur nog een aantal andere kernactiviteiten, die zijn ondergebracht in Hertz Equipment Rental, Hertz Car Sales, Hertz Truck & Van Rental, Hertz Lease en Hertz 24/7. Er is ook een speciale tak die zich richt op de verhuur van materiaal aan de film- en televisie-industrie, Hertz Entertainment Services.

  Hertz Rent-A-Car
  Hertz Rent-A-Car is wereldwijd bekend als autoverhuurbedrijf en is op dit moment de grootste ter wereld. Sinds Hertz in 1932 haar eerste vestiging opende op een vliegveld, in Chicago, heeft het bedrijf zich op nagenoeg alle grote luchthavens ter wereld gevestigd. Daarnaast zijn er vele stadscentra die één of meerdere verhuurlocaties hebben, waar zowel particulieren als bedrijven terecht kunnen voor kort- of langlopende huur van een Hertz auto. De collectie voertuigen omvat verschillende merken en modellen, maar in het licht van de vroegere band met Ford, verhuurt Hertz nog altijd veel voertuigen van het bekendste Amerikaanse merk.

  Hertz Voertuig Collectie
  Voor iedereen die voor kortere of langere tijd een voertuig wil huren, heeft Hertz een passende oplossing in haar collectie. In de meeste gevallen worden de Hertz auto’s verhuurd aan mensen die naar hun vakantiebestemming zijn gevlogen en ter plaatse vervoer willen hebben om de omgeving te verkennen. Ook voor zakelijke doeleinden biedt Hertz op deze manier uitkomst. Omdat Hertz op vrijwel iedere luchthaven gevestigd is, kan een zakenreis vanaf het vliegveld direct vervolgd worden naar afspraak of hotel. Voor ieder doel heeft Hertz een geschikt voertuig, waarmee je veilig en comfortabel op de plaats van bestemming aankomt.

  Green Collectie
  Met de Green Collectie heeft Hertz een antwoord op de vraag naar milieuvriendelijk en duurzaam vervoer. Nu de roep om milieubeschermende maatregelen groter wordt, heeft Hertz haar vloot uitgebreid met hybride auto’s die niet alleen rekening houden met de CO-2 uitstoot, maar ook met de portemonnee van de bestuurder. Hybride rijden is goedkoper dan rijden op reguliere brandstof en dat is zeker op lange afstanden, zoals tijdens het gebruik van een auto op vakantie, goed merkbaar. Bovendien is het een prettig idee dat je een bijdrage levert aan een schonere omgeving en daarbij niet heeft in te leveren aan comfort en kwaliteit. 

  Fun Collectie
  Omdat rijden niet alleen functioneel hoeft te zijn, maar ook voor het nodige plezier mag zorgen, heeft Hertz een echte Fun Collectie in het assortiment. Opvallende auto’s waar je in gezien wilt worden en waar het rijplezier vanaf spat. Daarbij moet je denken aan cabrio’s en aan trendy modellen, die van alle comfort en luxe voorzien zijn. Net zo eenvoudig te huren als de andere voertuigen van Hertz, maar auto’s die misschien net dat beetje meer met zich meebrengen en de huurervaring nog beter maken. Voor die ene speciale dag of gewoon om meerdere dagen van te genieten. 

  Prestige Collectie
  De Prestige Collectie van Hertz is vooral in trek bij zakelijke gebruikers. Na een vermoeiende vliegreis wil je je reis ontspannen en comfortabel kunnen vervolgen. De auto’s uit de Prestige Collectie zijn voorzien van een luxe interieur en hebben standaard airconditioning, cruise control, navigatie en diverse andere voorzieningen voor een optimale rijervaring. Het zijn stuk voor stuk aantrekkelijke uitvoeringen, die zowel van binnen als van buiten gezien mogen worden. Uiteraard zijn de modellen uit de Prestige Collectie niet alleen voorbehouden aan zakelijke rijders. Ook privé is het uitstekend rijden in deze klasse auto’s. 

  Family Collection
  Hoewel zakelijke verhuur een groot aandeel heeft in het succes van Hertz Rent-A-Car, worden de meeste auto’s nog altijd gebruikt om naar een vakantiebestemming te rijden of daar, eenmaal met het vliegtuig aangekomen, van A naar B te komen. Speciaal voor deze doelgroep heeft Hertz een grote Family Collection met daarin diverse modellen, die voldoende ruimte bieden aan passagiers en bagage en uiteraard zorgen voor veilig en comfortabel rijplezier. En omdat er met name tijdens vakanties nogal wat kilometers worden afgelegd, is het bij Hertz mogelijk om meerdere bestuurders op te laten nemen in het huurcontract, zodat je elkaar kunt afwisselen. 

  Dream Collection
  Wie niets liever wil dan eens een keer in zijn droomauto rijden, hoeft hiervoor niet naar een speciaal verhuurbedrijf, maar kan gewoon bij Hertz terecht. In de Dream Collection zijn modellen opgenomen van prestigieuze merken als Porsche, Jaguar, Tesla, Range Rover en Mercedes. Uiteraard mag vanwege de historie van Hertz ook de Ford Mustang in dit rijtje niet ontbreken. De mooiste uitvoeringen, al dan niet met open dak, staan klaar voor uren, dagen of zelfs weken rijplezier. Ook deze wens kun je in vervulling laten gaan door de ultieme rijervaring bij Hertz te boeken.  

  4WD’s en Minivans
  Naast de reguliere collectie personenwagens, variërend van compacte driedeurs tot ruime gezinswagens, verhuurt Hertz ook 4WD’s en Minivans. Voor wie zich ook eens buiten de gebaande paden wil wagen, is het rijden in een 4WD een uitkomst. De vierwielaangedreven auto’s geven extra tractie en zorgen voor een goede stabiliteit, wat met name op ruig terrein onontbeerlijk is. 
  Iedereen die voor een speciale gelegenheid een auto met 7 of meer zitplaatsen nodig heeft, of die voor bijvoorbeeld vakantiedoeleinden wel wat extra ruimte kan gebruiken, kan bij Hertz kiezen uit diverse Minivans. Vervoer op maat voor iedereen. 

  Stationwagens
  Stationwagens zijn zeer populair bij diverse doelgroepen. Als familieauto zijn stationwagens uitermate geschikt vanwege de hoeveelheid ruimte voor zowel passagiers als bagage. Vooral voor jonge gezinnen zijn deze modellen ideaal. Er is genoeg ruimte op de achterbank voor meerdere kinderzitjes en de achterbak biedt voldoende plaats aan kinderwagens en overige benodigdheden. Maar ook voor zakelijk gebruik komt de stationwagen goed van pas. Het zijn representatieve auto’s met voldoende ruimte om allerlei producten te vervoeren. Een wagen dus, die uitstekend kan worden ingezet bij diverse bedrijfsactiviteiten. Zowel om in te zetten bij evenementen als voor langduriger gebruik.

  Bestelwagens
  Dat Hertz ook bestelwagens verhuurt, is niet alleen goed nieuws voor bedrijven, die tijdelijk extra of vervangend vervoer nodig hebben. Er zijn genoeg situaties te bedenken waarin ook particulieren de grote laadcapaciteit van een bestelwagen prima kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld bij een verhuizing. De meeste bestelwagens van Hertz kunnen bestuurd worden door personen met een B-rijbewijs. Hertz heeft zowel bestelauto’s, voor de kleinere karweitjes, als bestelwagens, al dan niet met gesloten laadruimte, voor de grotere klussen. Gebruiksgemak ten top en net zo makkelijk te huren als de andere wagens uit het assortiment. 

  Speciaal vervoer
  Dat Hertz een verhuurbedrijf voor iedereen en alle soorten vervoer is, bewijst de categorie speciaal vervoer. Zo is er bijvoorbeeld voor mensen, die personen met een fysieke beperking moeten vervoeren, een auto te huur die geschikt is voor rolstoelen. Met dit soort wagens kunnen rolstoelgebruikers comfortabel en vooral veilig van A naar B gebracht worden, terwijl ze in hun eigen stoel kunnen blijven zitten. Dat is wel zo prettig en gemakkelijk voor zowel bestuurder als passagier. De auto’s hebben een verlaagde bodem en een korte inrijplaat, waardoor de rolstoel makkelijk in en uit de wagen te rijden is.

  Hertz Mobiel
  Hertz heeft autoverhuur nog makkelijker gemaakt met Hertz Mobiel. Met de functionele app van Hertz is het mogelijk om onderweg eenvoudig een auto te reserveren, zodat deze bij aankomst klaar staat op de gewenste locatie. Via de app of de website van Hertz zijn ook reserveringen in enkele stappen aan te passen en kun je wanneer je maar wilt je profiel updaten. Deze applicaties zijn zowel te gebruiken op smartphones als op tablets en zijn ontworpen met het gebruiksgemak voor de consument in gedachten. Daarom zijn ze duidelijk van opzet en wordt je in enkele stappen door het menu geleid.

  Hertz Gold Plus Rewards
  Voor vaste klanten heeft Hertz een loyaliteitsprogramma ontwikkeld onder de naam Hertz Gold Plus Rewards. Inschrijven voor dit programma is gratis en biedt veel voordelen voor de regelmatige Hertz-gebruiker. Zo hoeven leden van Hertz Gold Plus Rewards niet te wachten bij de verhuurbalies en kunnen ze hun gehuurde auto ook altijd weer snel en zonder verder oponthoud inleveren. Bovendien profiteren zij van speciale kortingen, hoeven zij geen toeslag te betalen voor een tweede bestuurder en ontvangen zij punten waarmee gespaard kan worden voor huurdagen.  Heb je zelf ervaring met Hertz Rent-A-Car of wil je je mening delen over de Hertz Gold Plus Rewards, doet dat dan hier. 


  Bekijk ervaringen van Hertz