NederlandReview

  ENGIE Energie
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (54)

  6.4
  59% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  6.4

  Service

  6.4

  Prijs

  6.2

  Leveren

  6.8

  Meer info over ENGIE Energie

  Goedkope groene energie van ENGIE Energie

  Goedkope groene stroom, dat wil iedereen eigenlijk wel. De meeste mensen willen graag groene stroom, omdat ze het belangrijk vinden om de aarde goed door te geven aan volgende generaties. Groene stroom moet echter voor veel mensen niet duurder zijn dan €˜normale€™ stroom. ENGIE Energie is een bedrijf dat in Nederland aan zowel consumenten als aan zakelijke klanten groene stroom levert.

  Het doel van ENGIE Energie is, volgens het bedrijf zelf, om samen de energietransitie mogelijk te maken. Met deze transititie bedoelt het bedrijf de overstap van grijze naar groene energie. Hier geven we je graag wat meer informatie over ENGIE zodat je meer informatie over die bedrijf hebt en nog beter energieleveranciers kunt vergelijken! Energieleveranciers vergelijken doe je immers niet alleen op de prijs, maar ook op het bedrijf zelf!

  ENGIE Energie, nog nooit van gehoord!

  De naam ENGIE energie is nog niet zo bekend. De naam bestaat ook nog niet zo heel lang. Toch is het bedrijf een grote speler op de (Europese) energiemarkt. ENGIE heette vroeger GDF SUEZ, wat weer een fusie is van het Belgische Gas de France en het Frans-Belgische SUEZ. Sinds 2015 gaat het bedrijf verder onder de naam ENGIE. In Nederland is, zeker de naam ENGIE, niet zo heel erg bekend. Toch is het bedrijf een grote speler op de (groene) energiemarkt. In 2013 had het bedrijf een omzet van 80 miljard.

  Die 80 miljard omzet wordt niet allen gegenereerd met het opwekken van goedkope duurzame energie. ENGIE is bijvoorbeeld ook eigenaar van het bedrijf Cofely. Cofely is een bedrijf dat helpt om minder energie te verbruiken. Het opwekken van duurzame energie en gelijk het energieverbruik naar beneden brengen is volgens ENGIE dé manier om te werken aan een duurzame wereld.

  Groene stroom van ENGIE, hoe groen is dat?

  Er zijn natuurlijk wel meer bedrijven die aangeven dat ze groene stroom leveren. In de praktijk wil het echter nog weleens gaan om een mix van grijze en groene stroom, of is totaal niet duidelijk waar de groene stroom vandaan komt. Dat heeft ENGIE anders aangepakt. Op de website van ENGIE staat niet alleen duidelijk aangegeven waar de groene stroom wordt opgewekt, maar kan je zelf ook kiezen welke groene stroom je af wilt nemen.

  ENGIE heeft verschillende locaties waar duurzame energie wordt opgewekt. Deze locaties zijn te vinden in verschillende delen van Europa. Onder meer op deze locaties wekt ENGIE groene stroom op:

  Windenergie in Zeebrugge Windenergie in Oostakker Waterkracht in de Franse Pyreneean Waterkracht in de Rhanedelta Zonne-energie in Italia Zonne-energie in Zwolle

  Je kunt bij ENGIE energie zelf aangeven welke energie je af wilt nemen. Als jij bijvoorbeeld een goed gevoel hebt bij windenergie die in Nederland is opgewekt, dan kan je dit aangeven. Als het je allemaal niet uitmaakt, dan kan je ook aangeven dat je een mix af wilt nemen.

  ENGIE voor particulieren

  ENGIE heeft voor particulieren verschillende producten. In alle producten wordt 100% groene stroom geleverd, maar het is altijd de vraag, of je de prijs flexibel, of vast wilt houden. ENGIE biedt je dan drie verschillende mogelijkheden. Met het ENGIE Helder-pakket zet je de prijs voor energie voor drie jaar vast. Wil je liever niet drie jaar dezelfde prijs hoeven te betalen, dan kan je er ook voor kiezen om de prijs voor 1 jaar vast te zetten. Je hebt dan een jaar lang geen prijsstijgingen, maar ook geen eventuele prijsdalingen. Wil je de prijs helemaal niet vastzetten en gewoon betalen wat energie op dit moment kost, dan kan dat ook met het ENGIE modelcontract. Je zit dan nergens aan vast en betaalt altijd het actuele tarief.

  Voor particuliere klanten die over willen stappen heeft ENGIE regelmatig mooie aanbiedingen. Het voordeel dat je krijgt als je naar ENGIE overstapt, kan oplopen tot wel ‚¬150,00. Dat is op zich een leuke aanbieding, maar je moet er wel rekening mee houden dat vrijwel iedere energieleverancier dergelijke acties heeft. Netto schiet je daar dus niet heel veel mee op, maar leuk is het wel!

  De ENGIE Slim thermostaat

  ENGIE geeft aan klanten die voor het ENGIE Helder pakket kiezen een gratis thermostaat, de ENGIE Slim thermostaat. Met deze €™slimme thermostaat kan je op afstand, met je smartphone, je thermostaat bedienen. Dat is best handig, dat is het punt niet. Het is wel zo dat het niet echt heel vernieuwend is. De thermostaat van ENGIE is niet per definitie heel slim. Er zijn bijvoorbeeld andere energieleveranciers die dergelijke producten al leveren die veel geavanceerder zijn en je in staat stellen om nog meer de regie over je eigen energieverbruik te nemen. Kijk bijvoorbeeld naar het apparaat van deze concurrent, die helpt je pas echt energie besparen.

  ENGIE tips om energie te besparen

  ENGIE wil klanten ook helpen om energie te besparen. Op de website van ENGIE zijn daarom wat tips te vinden die je helpen om energie te besparen. De redenering van het bedrijf is: hoe minder energie we verspillen, hoe minder we vervuilen. Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in. De tips waar het bedrijf mee komt vinden we echter op z€™n zachtst gezegd wat lafjes. De eerste tip die we op de website tegen komen is: doe je lichten uit als je weggaat. We geloven direct dat deze tip je helpt om energie te besparen, maar we waren er zelf eerlijk gezegd ook al op gekomen. Ook de overige tips die op de website te vinden zijn vinden we niet echt overtuigend.

  Natuurlijk is het fijn als een energieleverancier je helpt om energie te besparen en goed voor het milieu is het ook. We vinden deze poging alleen erg mager. Hier liggen voor ENGIE zeker nog verbetermogelijkheden! (Stel dat je serieus werk wilt maken van het besparen op energie en je moet daar eventueel voor verbouwen, kijk dan eens op deze pagina voor subsidies om minder energie te verbruiken.)

  Groene stroom voor zakelijke klanten

  Hierboven staan voor al de mogelijkheden die deze aanbieder van duurzame energie voor particuliere klanten heeft. Maar er zijn natuurlijk ook zakelijke klanten die hun bedrijf willen verduurzamen. ENGIE biedt ook zakelijke klanten de mogelijkheid om groene energie af te nemen. Voor veel zakelijke partijen wordt het belangrijker om groene energie af te nemen omdat klanten tegenwoordig verwachten dat bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een bedrijf dat gebruik maakt van groene stroom doet hier al sneller aan, dan een bedrijf dat gebruik maakt van vervuilende energie.

  Voor mkb-bedrijven biedt ENGIE min of meer dezelfde pakketten aan, als voor particuliere klanten. De tarieven verschillen een beetje, maar globaal genomen zijn de mogelijkheden die geboden worden hetzelfde. Naast MKB-klanten zijn er natuurlijk ook grootzakelijke klanten. Deze grote zakelijke partijen zijn uiteraard ook van harte welkom bij deze energieleverancier, maar de tarieven die zij moeten betalen zijn niet op de website te vinden. Je wordt dan doorgelinkt naar een externe site, waar je een offerte op kunt vragen.

  Elektrisch rijden voor zakelijke klanten

  Elektrisch rijden is het rijden van de toekomst. Je ziet nu al steeds meer elektrische auto€™s en in de toekomst zullen dat er alleen maar meer worden. Het zijn over het algemeen zakelijke gebruikers die een elektrische auto hebben. Zij hebben namelijk recht op extra fiscaal voordeel. Elektrische auto€™s moeten echter wel opgeladen worden en ENGIE denkt hier een bijdrage aan te kunnen leveren. ENGIE en Cofely helpen zakelijke klanten graag om laadpalen bij het bedrijf te installeren. De laadpalen die geleverd kunnen worden zijn verschillend, van snelladers tot laadpalen die geheel op afstand kunnen worden bediend. Dit vinden we wel echt een toegevoegde waarde van ENGIE, al is het natuurlijk ook gewoon een slimme zet. Reken maar dat op het moment dat je laadpalen door ENGIE en Cofely laat plaatsen, er gevraagd gaat worden of je al klant bent bij ENGIE.

  Contact opnemen met deze aanbieder van groene stroom

  Bij NederlandReview kijken we altijd goed naar de manier waarop een bedrijf bereikbaar is. Vaak zien we dat een bedrijf goed te bereiken is op het moment dat er iets verkocht moet worden, maar dat je het maar uit moet zoeken op het moment dat je een klacht hebt. Daar houden we niet zo van. Wij zijn opgericht om consumenten bedrijven op een juiste manier te vergelijken. Bedrijven vergelijken is niet altijd even makkelijk, en daarom zijn wij er.

  Bij het vergelijken van bedrijven kijken we altijd even naar de klantenservice. Bij ENGIE is dit redelijk goed geregeld. Het bedrijf is telefonisch bereikbaar, op een lokaal nummer. De klantenservice is geopend van maandag t/m vrijdag, van 08:00 tot 18:00. Dat is niet heel ruim, maar wel ruim voldoende. Ook leuk is dat het bedrijf via Social Media als Twitter en Facebook aan de slag is gegaan. ENGIE heeft ook een viruele mederwerker, Ellen. Ellen helpt je bij het oplossen van je vragen. We moeten eerlijk zeggen: Ellen kan je een aardig eind op weg helpen bij het oplossen van vragen!


  Bekijk ervaringen van ENGIE Energie