NederlandReview

  Geldshop
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (9)

  5.8
  44% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  6.6

  Service

  6

  Prijs

  4.8

  Leveren

  6

  Meer info over Geldshop

  Geldshop
  Geldshop is een online kredietbemiddelaar en was hiermee in het jaar 2000 de eerste in Nederland in zijn soort. Geldshop biedt verschillende diensten aan waaronder adviseren, bemiddelen en het geven van nazorg. Ze zijn zelf geen kredietverstrekker maar helpen je met het uitzoeken van de juiste lening en hebben de middelen en de contacten om dit op een zo gunstig mogelijke manier te laten verlopen. Uiteraard is de dienstverlening van Geldshop niet gratis, je betaalt bijvoorbeeld voor een kredietbeschermer (eenmalig bedrag) wanneer je deze afsluit bij een lening en indirect betaal je een vergoeding via de kredietverstrekker in de vorm van een doorlopende provisie die Geldshop ontvangt van de kredietverstrekker na afsluiting. Zie het als een uitzendbureau, maar dan bemiddeld Geldshop niet in banen, maar in leningen.

  Advies van Geldshop
  Wanneer je een beetje handig bent met websites, kun je veel informatie vinden over de dienstverlening van Geldshop. Ze zijn helder in de uitleg over hun dienstverlening en die begint altijd bij het adviseren over het lenen van geld. Je kan een offerte aanvragen voor jou persoonlijke situatie. Naar aanleiding van de offerte, zullen ze je een advies geven over de leenmogelijkheden, de hoogte van de lening en welke kredietverstrekkers daar het beste op aansluiten. Ze geven je in deze fase bijvoorbeeld ook antwoord op vragen als: ‘hoeveel kennis heb je van lenen?’ ‘Ben je bekend met een kredietverstrekker?’ En: ‘heb je inzicht in hoeveel risico je kan nemen?’ Vervolgens heb je de keus om dan zelf aan de slag te gaan met het afsluiten van de lening bij de kredietverstrekker en alleen dus gebruik te maken van de bemiddeling of Geldshop je te laten adviseren helpen bij dit proces. 

  Bemiddeling van Geldshop
  Het maken van een keuze kan je zelf doen (Execution Only) en alleen de contacten gebruiken van Geldshop of je kan de keuze en het gehele traject laten verzorgen door Geldshop. Wanneer je kiest voor Execution Only betaal je alleen een eenmalige bedrag voor de kredietbeschermer en geen aanvullende kosten. Het is wel heel belangrijk dat je ervaring hebt met het afsluiten van leningen, aangezien er veel haken en ogen aan leningen zitten en wanneer je niet financieel onderlegd bent op dit gebied, je snel dingen over het hoofd ziet die je enorm in de kosten kunnen laten lopen in de toekomst. Wanneer je wel kiest voor bemiddeling via Geldshop ben je verzekerd van een veilige keuze en zul je op elk gebied advies en nazorg ontvangen. Ze regelen bijvoorbeeld dat de juiste documenten bij de gekozen bank of verzekeraar terecht komen en dat jij de juiste papieren thuis gestuurd krijgt. Het scheelt voor jezelf op deze manier een hele hoop administratie en uitzoekwerk. Uiteraard ben je uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor de keuze om wel of niet te lenen en bij welke kredietverstrekker precies, maar heldere bemiddeling op dit gebied is niet geheel overbodig. Overigens betaal je indirect via een doorlopende provisie die Geldshop ontvangt van de kredietverstrekker en heb je in feite zodra je de rente hebt afbetaald, ook volledig Geldshop afbetaald voor die dienstverlening die ze je hebben gegeven.

  Nazorg van Geldshop
  Een contract voor een lening sluit je vaak af voor een langere periode. Het is mogelijk dat tijdens de looptijd van het contract er zaken veranderen in je persoonlijke situatie. Of dat er zaken veranderen aan de lening waar je op in zou kunnen spelen. Geldshop houdt je op de hoogte van belangrijke veranderingen en neemt periodiek contact met je op om te bekijken of er iets veranderd is in jou persoonlijke situatie waardoor het huidige contract niet meer goed bij je past. In sommige gevallen zijn er aanpassingen mogelijk waar je zelf waarschijnlijk niet aan had gedacht.

  Producten van Geldshop
  Er zijn drie producten waarbij Geldshop bemiddeling voor aanbiedt. Het gaat om persoonlijke leningen, doorlopend krediet en een kredietbeschermer (verzekering). De persoonlijke lening is een lening met een vaste looptijd en een vaste rente en je ontvangt het bedrag in één keer. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een nieuwe auto gaat aanschaffen, precies weet wat de kosten zullen worden van de badkamer die je gaat verbouwen of wanneer je een opleiding gaat volgen. Een doorlopend krediet is een flexibeler krediet met een variabele rente. Je spreekt van te voren een maximaal bedrag aan krediet af en je kan tussentijds opnemen. Het nadeel van een doorlopend krediet is dat je vaak lang aan wisselende rente aan aflossing vast zit. Een doorlopend krediet is handig wanneer je weet dat je meerdere grote uitgaven moet gaan doen, maar nog niet precies weet hoeveel je wilt lenen of gewoon voor een langere tijd geld achter de hand wilt hebben. Als laatste product kan je een kredietbeschermer afsluiten via Geldshop Een kredietbeschermer is een verzekering voor het financiële product wat je hebt afgesloten en beschermt tegen risico’s bij bijvoorbeeld werkloosheid of ziekte. Wanneer je een lening afsluit via Geldshop is de kredietbeschermer de enige vaste kostenpost die je betaalt aan Geldshop.

  Het nieuwe lenen
  In de financiële sector is er veel aan het veranderen. Het aanbieden van financiële producten op internet samen met de technologisch steeds verdergaande ontwikkelingen zorgen er voor dat traditionele spelers van de markt worden gespeeld en dat er nieuwe partijen bij komen. Het lenen van geld wordt voor de consument daarom eenvoudiger in de zin van dat je gemakkelijker aan een lening komt, maar de keuze is ook veel groter. Er is enorm veel om te vergelijken en dit is geen eenvoudige klus. Geldshop heeft ingespeeld op de behoefte naar advies over al deze verschillende mogelijkheden en maakt het de consument hierdoor gemakkelijker. Ze willen stimuleren dat je verantwoord gaat lenen en scheppen duidelijkheid over wat mogelijk is en wat de voorwaarden zijn.

  Website en informatieverstrekking
  De website van Geldshop is overzichtelijk en informatie is eenvoudig te vinden. Je kan met een paar drukken op de knop een offerte aanvragen en dit is altijd vrijblijvend. Bedenk wel dat Geldshop je gegevens dan heeft en je nog eens kan benaderen voor het alsnog aanbieden van hun dienstverlening. Behalve het aanvragen van een offerte, kan je zelf alvast veel lezen en leren over leningen en de dienstverlening van Geldshop. De volgende informatie en documenten zijn eenvoudig op de website te vinden:
  •    Dienstenwijzer: document waarin precies de dienstverlening van Geldshop staat beschreven.
  •    Dienstverleningsdocument: een samenvatting van het proces van dienstverlening inclusief prijzen zodat je Geldshop eenvoudig kan vergelijken met andere kredietbemiddelaars.
  •    De productenvoorwaarden: op de website van Geldshop vindt je de productvoorwaarden per product van de samenwerkende kredietverstrekkers en verzekeraars van Geldshop.
  •    Een ‘hoeveel kan ik lenen?’-module: Je kan direct op de website, nog voor het aanvragen van een offerte, zelf uitrekenen hoeveel je maximaal zou kunnen lenen bij een van de samenwerkende kredietverstrekkers van Geldshop.
  •    Veelgestelde vragen: bij de veelgestelde vragen sectie kun je alvast inlezen hoe alles werkt zodra je een lening hebt afgesloten. Vragen als: ‘Hoe kan ik een opname doen?’, ‘Hoe kan ik mijn bedragen aflossen?’ en ‘Is er iets te doen aan de rente?’ geven je inzicht in waar je straks allemaal mee te maken krijgt.

  Geld lenen als ZZP’er
  Een andere ontwikkeling binnen de financiële sector is dat er recent steeds meer alternatieve geldverstrekkers op de markt komen voor ZZP’ers en kleine bedrijven. Deze partijen hebben vaak moeite met het krijgen van een lening bij traditionele kredietverstrekkers zoals een bank. Mocht een ZZP’er een lening kunnen krijgen bij een bank, dan duurt het vaak erg lang voordat alles rond en zeker is en is het tijdrovend voor de ZZP’er om hiermee aan de slag te gaan. Geldshop heeft slim ingespeeld op de mogelijkheid om ZZP’ers te gaan bemiddelen in het zoeken naar een juiste partij om efficiënt een kwalitatief passende lening te vinden. ZZP’ers kunnen sinds 2016 via Geldshop drie soorten leningen afsluiten:
  •    Consumptieve lening: deze gebruik je wanneer je voor consumptieve doeleinde extra financiële ruimte wil hebben, zoals een privé auto of het herstructureren van lopende leningen.
  •    Financial lease: Financial lease is een financieringsoplossing wanneer je iets wilt aanschaffen ten behoeve van je bedrijfsvoering, zoals een bedrijfsauto, een aanhanger of de lease van dure inventaris in een winkel of magazijn.
  •    Zakelijke lening: wanneer je echt wilt gaan investeren in je bedrijf voor de lange termijn. Geldshop ondersteunt de ZZP’er dan van aanvraag tot en met de afwikkeling van het contract.

  Contactmogelijkheden Geldshop
  Wil je niet direct een offerte doen, maar wel meer informatie dan dat je zelf op de website kan vinden, dan zijn er diverse mogelijkheden om contact op te nemen met Geldshop:
  •    Telefonisch: via het telefoonnummer 088-8282222 kun je de klantenservice bereiken op werkdagen van 9:00 tot 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.
  •    Terugbelverzoek: via de terugbel module; vul je gegevens in en je wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.
  •    Inschrijven nieuwsbrief: wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws en tips over lenen.
  •    Chatten met een medewerker: wanneer je direct een antwoord wilt op een prangende vraag is er een medewerker direct beschikbaar voor chatten tijdens openingstijden van de klantenservice.


  Bekijk ervaringen van Geldshop