NederlandReview

    Ervaringen NIBC Direct

    Wanneer je een hypotheek nodig bent of op zoek bent naar een spaarrekening, kun je daarvoor onder andere terecht bij NIBC Direct. Zij hebben zich volledig op deze twee producten in verschillende varianten toegelegd en proberen deze voordelig en met heldere voorwaarden aan consumenten aan te bieden. Wat de klanten vinden van hun producten lees je hier bij NederlandReview.

    Over NIBC Direct


    De NIBC Bank N.V. werd in 1945 opgericht om ondernemers financieel te ondersteunen onder de naam Maatschappij tot Financiering van Nationaal Herstel (Herstelbank). In 1971 werd de naam gewijzigd in De Nationale Investeringsbank N.V. Sinds december 2005 is de naam veranderd naar NIBC Bank N.V. Het hoofdkantoor staat in Den Haag, verder zijn er nog kantoren in Frankfurt, Brussel en Londen. In 2008 startte NIBC Direct op de Nederlandse consumentenmarkt, waarna in 2009 Duitsland en in 2011 België volgden.


    Als het even kan, wil je natuurlijk ook een prachtige droomtuin bij jouw nieuwe huis

    Diensten


    NIBC Direct is een online spaar- en hypotheekbank. De kernwaarden van NIBC Direct zijn gebaseerd op het feit dat zij vinden dat iedere consument recht heeft op een gezonde en stabiele financiële toekomst. Daarom bieden zij diensten aan vanuit de volgende kernwaarden:

    • Transparantie: Bij hen weet je precies waar je aan toe bent.
    • Eenvoud: Geen ingewikkelde voorwaarden, duidelijk en begrijpelijk taalgebruik.
    • Slim: De tarieven zijn scherp.
    • Focus: Het assortiment is beperkt.

    Ze bieden de volgende hypotheken aan:

    • Hypotheek
    • ZZP hypotheek
    • Investeringshypotheek
    • Restschuldhypotheek
    • Maximale hypotheek

    Online kun je een berekening maken welk bedrag je ongeveer zou kunnen lenen aan de hand van een paar gegevens die je invult. Je kunt daarbij kiezen of je de rente voor 5, 10, 20 of 30 jaar vast wilt leggen. Vervolgens kun je een hypotheek van NIBC Direct afsluiten door een afspraak te maken met een onafhankelijke adviseur. Je vind er een in je buurt via een link op de website.

    Daarnaast hebben ze de volgende spaarmogelijkheden:

    • Internetspaarrekening
    • Kwartaalspaarrekening
    • Termijndeposito
    • Jeugdspaarrekening

    Op de website staat een uitgebreide uitleg over de verschillende spaarmogelijkheden. Een spaarrekening kun je zelf online regelen in een paar stappen:

    • Vul het aanvraagformulier in op de website
    • Mail of stuur een kopie van je paspoort of identiteitskaart
    • Log in en vind je rekeningnummer
    • Stort je eerste spaargeld

    Als je het toch nog wat ingewikkeld vindt, kun je de instructievideo bekijken waarin de stappen worden uitgelegd. Geld opnemen van en bijstorten op de NIBC Direct Spaarrekening kan onbeperkt en zonder kosten.

    Depositogarantiestelsel


    Omdat NIBC Direct onder NIBC Bank valt hebben zij een bankvergunning van de Nederlandsche bank. Daardoor is op je spaargeld het depositogarantiestelsel van toepassing (DGS). Je gespaarde geld is dan tot € 100.000,- gegarandeerd.

    Klachten

    Als je een klacht hebt, kun je deze via het klachtenformulier indienen. Binnen 24 uur krijg je dan een ontvangstbevestiging. NIBC Direct streeft ernaar om deze binnen 5 werkdagen te behandelen. Wanneer de klacht niet naar wens is opgelost, kun je een brief sturen naar het bestuur van de NIBC Bank. Verder is NIBC Direct aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD). Hier kun je het geschil tot uiterlijk drie maanden na uitspraak van het bestuur van de Bank voorleggen. Hier kun je het geschil tot uiterlijk drie maanden na uitspraak van het bestuur van de Bank voorleggen aan de ombudsman van het KiFiD.

    Vertel hier ook over jouw ervaringen met NIBC Direct!

    Wat zijn de ervaringen van de klanten van NIBC Direct? Krijg je veel rente op je spaarrekening en kun je gemakkelijk een hypotheek afsluiten bij hen?

    NIBC Direct
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (11)

    5.2
    45% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    5.2
    Service
    rating
    5
    Prijs
    rating
    6
    Leveren
    rating
    4.8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Spaarrekening

    Heb de indruk dat er 1 telefoniste bij de klantenservice zit. Wat een gedoe om een rekening af te sluiten. Tenenkrommend......

    Door: A Dijs19-09-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    hypotheek aanvraag

    ik ben half jaar bezig met een hypotheekaanvraag . Elke keer vragen voor een document. Als je geen hypotheek wil verstrekken ,zeg het dan gewoon. Dan kan ik ook verder. Ze houden je aan het lijntje.
    NIBC IS GEWOON EEN K.UT BANK.

    Door: Me Toz18-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    spaarrekening

    Spaargeld dagenlang onbereikbaar doordat NIBC niet in staat is de eigen computersystemen te managen.
    Chatfunctie zetten ze maar uit. Dat is lekker rustig voor de medewerkers.
    + Telefoniste neemt snel op. Heeft helaas verder niets te melden.
    Wat een incompetent zootje

    Door: Jos de Jong17-06-2020
    Mar17-06-2020

    je kan niet eens kijken naar je eigen spaarrekeing omdat ze heel vaak aan het werken zijn aan de site? Ik haal mijn geld er weer af, tenminste als ik weer mijn eigen rekening kan zien.

    Ron19-06-2020

    Opgelost dus!

    Paul Spek13-09-2020

    Zeer teleurgesteld in de klantenservice en de handel en wandel van NIBC DIRECT. Weer eens een computerstoring! Laten je na een telefonische en schriftelijke opdracht op Vrijdag voor 10:00 uur, rustig op vacantie gaan met €0,00 omdat er volgens de klantenservice een storing was en dat er na 12:00 uur Vrijdagmiddag en in het weekend geen overschrijvingen meer gedaan worden. Wel kreeg ik nog heel ironisch een mailtje met fijne vacantie en alles komt voor elkaar. Een bittere pil!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    Hypotheek

    Pluspunten zijn er niet. Bij het verkrijgen van de hypotheek in het begin te horen gekregen dat de verkrijgen van een hypotheek geen probleem zou moeten zijn. Dit werd met de tussenpersoon besproken. Uiteindelijk na 40-50 uploads krijg je 10 dagen voor het aflopen van de passeerdatum hypotheek akte dat het niet doorgaat.

    Door: Klaas05-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Afsluiten spaarrekening

    Pluspunten
    Ik heb bij de MIBC Bank een spaarrekening geopend en ben daar zeer content mee. Andere Nederlandse Banken zouden daar een voorbeeld aan kunnen nemen.
    Mvg en

    Door: Holleman16-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    10
    rating

    kwartaalspaarrekening met bonus rente

    wij hebben bij de NIBC Direct een kwartaalspaarrekening lopen voor de extra bonusrente. Rente is laag, maar dat is overal en hier krijg je tenminste nog iets van rente, met een bonus.

    Door: Janice12-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Deposito

    Ik wil mijn deposito opheffen omdat ik zonder werk zit en als zzp'er dus zonder inkomen. Heb 3 weken geleden een bewijsstuk aangeleverd maar nog steeds geen reactie. Ze zeggen zelf binnen 5 dagen te reageren maar niet dus.

    Door: L16-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Spaarrekening

    Er wordt een hoge rente gegeven. De aanvraag voor een spaarrekening is eenvoudig en gaat snel.
    De servicedesk neemt snel op en geeft heldere antwoorden.

    Door: Hans16-07-2019
    mar17-06-2020

    nou bij mij anders niet

    Ron19-06-2020

    Had je al aangegeven. Een review site is niet een plek om je frustratie te uiten. Plaats gewoon een goede review met uitleg. Daar hebben anderen ook iets aan. Klagen niet.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    nieuwe hypotheek

    vreselijke instantie, laten je onnodig wachten en vragen keer op keer allerlei stukken op.

    omdat ik een verbouwingsdepot elders had moeten er allerlei extra stukken komen en steeds weer uitstellen, een woning aankopen moet spannend en leuk zijn, deze club heeft mij weken lang laten wachten en mij helemaal zenuwachtig gemaakt,

    ik had mijn woning al verkocht en nog geen duidelijke offerte

    slecht!

    Door: dennis elsendoorn06-06-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Belabberd

    4 maanden bezig geweest voor om hypotheek over te laten sluiten naar deze club. Aangezien ik enkele BV's heb, vroegen ze terecht van alles. Maar elke keer als ik alles had aangeleverd waar ik om vroeg, kwamen ze weer met nieuwe stukken die ze wilden hebben. Ze zochten in de KvK en vonden BV's die niet van mij zijn, maar aangezien de naam op die van mij lijkt namen ze aan dat het mijn BV was en vroegen ze daar ook stukken van. Onzorgvuldig!

    Alles duurde zo lang dat ik uiteindelijk de eerste documenten weer opnieuw moest aanleveren omdat die inmiddels waren verlopen.

    Na 4 maanden heb ik er maar de stekker uitgetrokken, dan maar niet.

    Door: jas04-06-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    NiBC verschrikkelijk

    NIBC is op het moment een zooitje en laten je als klant maar wachten. Feiten als aflopende ontbindende voorwaarden maakt ze niets uit. Is niet hun probleem krijg je als antwoord.

    Zeggen ze dat ze zaterdag 7 april gaan overwerken en ons dossier bovenaan de stapel ligt horen we rond 1300 nog niks en zijn ze onbereikbaar (slechte zaak)

    Een hypotheek aanvraag duurt enkele weken en ze vragen de meest onzinnige documenten. Heb je het document aangeleverd beland je hele dossier weer onderop met een verwerkingstijd ban 3-4 dagen om vervolgens weer een document te moeten inleveren. Belachelijk!!

    Door: Randy Tjong-A-Hung08-04-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Schrijf zelf een review over NIBC Direct

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is NIBC Direct een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 11 ervaringen geplaatst over NIBC Direct. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.2 gekregen, waarbij 45% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is NIBC Direct actief?

    NIBC Direct is vooral actief in de categorie Financieel en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Hypotheek, Sparen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van NIBC Direct gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.