Ervaringen NIBC Direct

Wanneer je een hypotheek nodig bent of op zoek bent naar een spaarrekening, kun je daarvoor onder andere terecht bij NIBC Direct. Zij hebben zich volledig op deze twee producten in verschillende varianten toegelegd en proberen deze voordelig en met heldere voorwaarden aan consumenten aan te bieden. Wat de klanten vinden van hun producten lees je hier bij NederlandReview.

Over NIBC Direct


De NIBC Bank N.V. werd in 1945 opgericht om ondernemers financieel te ondersteunen onder de naam Maatschappij tot Financiering van Nationaal Herstel (Herstelbank). In 1971 werd de naam gewijzigd in De Nationale Investeringsbank N.V. Sinds december 2005 is de naam veranderd naar NIBC Bank N.V. Het hoofdkantoor staat in Den Haag, verder zijn er nog kantoren in Frankfurt, Brussel en Londen. In 2008 startte NIBC Direct op de Nederlandse consumentenmarkt, waarna in 2009 Duitsland en in 2011 België volgden.


Als het even kan, wil je natuurlijk ook een prachtige droomtuin bij jouw nieuwe huis

Diensten


NIBC Direct is een online spaar- en hypotheekbank. De kernwaarden van NIBC Direct zijn gebaseerd op het feit dat zij vinden dat iedere consument recht heeft op een gezonde en stabiele financiële toekomst. Daarom bieden zij diensten aan vanuit de volgende kernwaarden:

 • Transparantie: Bij hen weet je precies waar je aan toe bent.
 • Eenvoud: Geen ingewikkelde voorwaarden, duidelijk en begrijpelijk taalgebruik.
 • Slim: De tarieven zijn scherp.
 • Focus: Het assortiment is beperkt.

Ze bieden de volgende hypotheken aan:

 • Hypotheek
 • ZZP hypotheek
 • Investeringshypotheek
 • Restschuldhypotheek
 • Maximale hypotheek

Online kun je een berekening maken welk bedrag je ongeveer zou kunnen lenen aan de hand van een paar gegevens die je invult. Je kunt daarbij kiezen of je de rente voor 5, 10, 20 of 30 jaar vast wilt leggen. Vervolgens kun je een hypotheek van NIBC Direct afsluiten door een afspraak te maken met een onafhankelijke adviseur. Je vind er een in je buurt via een link op de website.

Daarnaast hebben ze de volgende spaarmogelijkheden:

 • Internetspaarrekening
 • Kwartaalspaarrekening
 • Termijndeposito
 • Jeugdspaarrekening

Op de website staat een uitgebreide uitleg over de verschillende spaarmogelijkheden. Een spaarrekening kun je zelf online regelen in een paar stappen:

 • Vul het aanvraagformulier in op de website
 • Mail of stuur een kopie van je paspoort of identiteitskaart
 • Log in en vind je rekeningnummer
 • Stort je eerste spaargeld

Als je het toch nog wat ingewikkeld vindt, kun je de instructievideo bekijken waarin de stappen worden uitgelegd. Geld opnemen van en bijstorten op de NIBC Direct Spaarrekening kan onbeperkt en zonder kosten.

Depositogarantiestelsel


Omdat NIBC Direct onder NIBC Bank valt hebben zij een bankvergunning van de Nederlandsche bank. Daardoor is op je spaargeld het depositogarantiestelsel van toepassing (DGS). Je gespaarde geld is dan tot € 100.000,- gegarandeerd.

Klachten

Als je een klacht hebt, kun je deze via het klachtenformulier indienen. Binnen 24 uur krijg je dan een ontvangstbevestiging. NIBC Direct streeft ernaar om deze binnen 5 werkdagen te behandelen. Wanneer de klacht niet naar wens is opgelost, kun je een brief sturen naar het bestuur van de NIBC Bank. Verder is NIBC Direct aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD). Hier kun je het geschil tot uiterlijk drie maanden na uitspraak van het bestuur van de Bank voorleggen. Hier kun je het geschil tot uiterlijk drie maanden na uitspraak van het bestuur van de Bank voorleggen aan de ombudsman van het KiFiD.

Vertel hier ook over jouw ervaringen met NIBC Direct!

Wat zijn de ervaringen van de klanten van NIBC Direct? Krijg je veel rente op je spaarrekening en kun je gemakkelijk een hypotheek afsluiten bij hen?

NIBC Direct
Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (5)

5,8
40% Zou hier weer kopen!

Bestellen

5,6

Service

5,2

Prijs

6,8

Leveren

5,2

Alle reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Spaarrekening

Er wordt een hoge rente gegeven. De aanvraag voor een spaarrekening is eenvoudig en gaat snel.
De servicedesk neemt snel op en geeft heldere antwoorden.

Door: Hans16-07-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
8,5

nieuwe hypotheek

vreselijke instantie, laten je onnodig wachten en vragen keer op keer allerlei stukken op.

omdat ik een verbouwingsdepot elders had moeten er allerlei extra stukken komen en steeds weer uitstellen, een woning aankopen moet spannend en leuk zijn, deze club heeft mij weken lang laten wachten en mij helemaal zenuwachtig gemaakt,

ik had mijn woning al verkocht en nog geen duidelijke offerte

slecht!

Door: dennis elsendoorn06-06-2019
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
4

Belabberd

4 maanden bezig geweest voor om hypotheek over te laten sluiten naar deze club. Aangezien ik enkele BV's heb, vroegen ze terecht van alles. Maar elke keer als ik alles had aangeleverd waar ik om vroeg, kwamen ze weer met nieuwe stukken die ze wilden hebben. Ze zochten in de KvK en vonden BV's die niet van mij zijn, maar aangezien de naam op die van mij lijkt namen ze aan dat het mijn BV was en vroegen ze daar ook stukken van. Onzorgvuldig!

Alles duurde zo lang dat ik uiteindelijk de eerste documenten weer opnieuw moest aanleveren omdat die inmiddels waren verlopen.

Na 4 maanden heb ik er maar de stekker uitgetrokken, dan maar niet.

Door: jas04-06-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
3,5

NiBC verschrikkelijk

NIBC is op het moment een zooitje en laten je als klant maar wachten. Feiten als aflopende ontbindende voorwaarden maakt ze niets uit. Is niet hun probleem krijg je als antwoord.

Zeggen ze dat ze zaterdag 7 april gaan overwerken en ons dossier bovenaan de stapel ligt horen we rond 1300 nog niks en zijn ze onbereikbaar (slechte zaak)

Een hypotheek aanvraag duurt enkele weken en ze vragen de meest onzinnige documenten. Heb je het document aangeleverd beland je hele dossier weer onderop met een verwerkingstijd ban 3-4 dagen om vervolgens weer een document te moeten inleveren. Belachelijk!!

Door: Randy Tjong-A-Hung08-04-2018
Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
JA
10

Verschrikkelijk!!!

NIBC is op het moment een zooitje en laten je als klant maar wachten. Feiten als aflopende ontbindende voorwaarden maakt ze niets uit. Is niet hun probleem krijg je als antwoord.
Een hypotheek aanvraag duurt enkele weken en ze vragen de meest onzinnige documenten. Heb je het document aangeleverd beland je hele dossier weer onderop met een verwerkingstijd ban 3-4 dagen om vervolgens weer een document te moeten inleveren. Belachelijk!!

Door: Sabrina04-04-2018
Randy Tjong-A-Hung08-04-2018

NIBC is op het moment een zooitje en laten je als klant maar wachten. Feiten als aflopende ontbindende voorwaarden maakt ze niets uit. Is niet hun probleem krijg je als antwoord. Zeggen ze dat ze zaterdag 7 april gaan overwerken en ons dossier bovenaan de stapel ligt horen we rond 1300 nog niks en zijn ze onbereikbaar (slechte zaak) Een hypotheek aanvraag duurt enkele weken en ze vragen de meest onzinnige documenten. Heb je het document aangeleverd beland je hele dossier weer onderop met een verwerkingstijd ban 3-4 dagen om vervolgens weer een document te moeten inleveren. Belachelijk!!

Bestellen
Service
Prijs
Levering
Zou hier weer kopen
NEE
2,5

Schrijf zelf een review over NIBC Direct

Uw beoordeling

Please enter your first and last name separated by a space (e.g. Jane Miller)