NederlandReview

  Ervaringen Ben

  ‘Terreur!’ Zo noemde Youp van ’t Hek het beleid van T-Mobile, als voorbeeld van hoe eigenlijk alle telecombedrijven tegenwoordig te werk gaan, met vooral een erg slechte klantenservice. Ben valt onder T-Mobile, maar lijkt toch de grote uitzondering tussen de mobiele aanbieders. In plaats van log en onpersoonlijk, kenmerkt Ben zich door een luchtige en heldere stijl, zonder al te veel bling. Goedkope aanbiedingen, zonder mobiele telefoon maar mèt een Simkaart met goed bereik. Ben heeft fans gemaakt onder haar klantenkring, niet alleen door zeer scherpe aanbiedingen met Sim Only-abonnementen, maar ook door de opvallende stijl. En dan sturen ze je ook nog elk jaar een verjaardagskaart.

  Over Ben

  ‘Ik ben Ben.’ Weet je het nog, die rare reclame met die stem die dingen zei als ‘ik ben verliefd op je oren, ik ben verliefd op je mond’ en ‘mijn naam is Ben en ik hou van mensen’? De introductie van Ben in ons land viel op door een unieke stijl; aanvankelijk was niet eens duidelijk wat voor bedrijf dit was, maar al gauw wisten we: een nieuw telecombedrijf. Ben werd populair; veel mensen voelden zich aangetrokken door deze nieuwe aanbieder van alles voor mobiele telefoons. Maar toen volgde een woelige periode van aan- en afwezigheid. Ben werd in 2002 overgenomen door T-Mobile en in 2003 maakte ook de naam Ben plaats voor T-Mobile. Maar gelukkig voor de fans keerde Ben weer terug in 2008, als aanbieder van Sim Only-abonnementen, prepaid en later ook weer als aanbieder van telefoonabonnementen met mobiele telefoons. Nog steeds valt Ben onder T-Mobile, en maakt gebruik van hetzelfde netwerk.


  Een van de beroemde reclames uit het begintijdperk van Ben

  Diensten van Ben

  Sinds de terugkeer in 2008 biedt Ben vooral Sim Only-abonnementen aan. Je koopt dan per maand een aantal minuten of sms en databundels in, de telefoon regel je elders. Zo’n abonnement is per maand of per 24 maanden opzegbaar, met extra lage tarieven. Wil je toch een telefoon via Ben, dan kan dat ook: er zijn wisselende aanbiedingen met toestellen van verschillende merken, waaronder smartphones van Apple iPhone, Samsung, Sony, Microsoft, LG en Huawei. Bij alle abonnementen maak je gebruik van het betrouwbare T-mobile netwerk, internet is 3G of 4G. Daarnaast biedt Ben gratis nummerbehoud (wel zo handig) en kun je online of in de Ben App duidelijke overzichten vinden van je verbruik. En die zijn zeer uitgebreid en gedetailleerd; zo kun je keurig terugvinden hoeveel seconden, minuten, uren, dagen je hebt gebeld of hoe vaak je hebt ge-sms’t en naar welke telefoonnummers precies. Abonnementen zijn af te sluiten via de eenvoudige website of telefonisch (werkdagen 8.00 – 20.00, zaterdag 9.00-17.30). Winkels heeft Ben niet; alles kun je zelf regelen: je abonnement aanpassen, extra bundels kopen of je Simkaart blokkeren. Niet alleen spaar je zo op kosten, ook houd je alles zelf in de hand.

  Klachten Ben

  Zoals eigenlijk alles bij Ben, kun je klachten via de website of telefonisch doorgeven. Online vind je een uitgebreide FAQ om snel geholpen te worden. Voor storingen en onderhoudswerkzaamheden is een speciale pagina aangemaakt. Ook kun je online zien hoe lang de wachttijd is voor de telefonische klantenservice, die op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 geopend is. Aan de telefoon is Ben overigens zeer vriendelijk. Ik had per ongeluk op vakantie m’n internet aan laten staan en was nogal geschrokken van de rekening (maar ja, eigen schuld natuurlijk). Ben was vol begrip en die hele rekening werd direct kwijtgescholden. Kijk, dat is nog eens service. Youp zou trots zijn.

  Ook fan van Ben? Of juist niet? Laat je mening achter over deze vreemde eend in de bijt onder de mobiele telefoonaanbieders!

  Bent u van plan een abonnement of mobiel aan te schaffen via ben.nl? Lees dan ervaringen, reviews, recensies en beoordelingen eerst, voordat u overstapt!

  Ben
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (47)

  8,6
  85% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  8,8
  Service
  rating
  8
  Prijs
  rating
  9,2
  Leveren
  rating
  8

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Heel goed bereik!!!

  Na 10 jaar vodafone overgestapt ivm de knullige klanten service van vodafone en Ben sim only genomen..de nummer portering ging even niet goed op 06-01 maar na chat met Ben( gesproken met jamie) was interne fout of ander iets schuld daarvan maar na 4 uur was vodafone uit de lucht en was Ben actief.
  Ik nieuwsgierig naar bereik want ben daar pietje precies mee en tot mijn verbazing heb ik nu zelfs youtube in mijn berging van de flat!
  Bij vodafone kon een marktplaats foto al niet verzonden worden in de berging en geen bereik behalve 20 meter vanaf de flat.. Merk ook dat bij overschakeling tijdens het bellen van wifi naar mobiel dit probleem loos nu gaat( dit teste ik even tijden s het bellen) Ben er op het moment heel blij mee met dit zeer goede bereik. Ook dank voor mobiel.nl voor snelle levering.

  Door: kees jansen 08-01-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5
  rating

  Ben voor mijn moeder van 78!

  Ik zit zelf al jaren bij Ben met een SimOnly abonnement voor een paar euro per maand. meer heb ik niet nodig. gaat al jaren goed.

  Mijn moeder van 78 heeft dit jaar ook eindelijk een telefoonabonnement genomen en is eindelijk opgehouden met prepaidkaarten. Ik heb Ben voor haar afgesloten en ze is er heel blij mee. Het was in een paar dagen geregeld en ze kan nu overal bellen, en internetten.

  Ze vindt het zelfs leuk om alles in de app bij te houden, kun je nagaan hoe eenvoudig die app dus werkt.

  Door: Janine 08-10-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Belachelijke provider

  Belachelijk bedrijf is dit. I.v.m. afsluiten hypotheek moesten wij onze telefoonabonnementen opzeggen. Tot zover geen probleem. Contact gehad met Ben, uitleg gekregen, binnen een aantal minuten de "aflosnota" ontvangen en volgens de stappen beschreven in de mail het abonnement afgekocht.
  Dag later volgt de bevestiging dat wij het abonnement afgekocht hebben en dat het BKR wordt geinformeerd over deze wijziging. 2 week later, nog geen BKR-wijziging. Tijd begint een beetje te dringen dus maar even telefonisch contact. Ja meneer, dat doorgeven kan 60!!!!!!!!! dagen duren. Ja daar ga ik dus niet mee akkoord, maar je hebt het er gewoon mee te doen volgens de klantenservice. Verzoeken om iemand anders aan de lijn te krijgen worden steevast genegeerd, je krijgt niet een leidinggevende aan de lijn en je kunt niet in contact komen met de afdeling die er over gaat. Vervolgens met BKR gebeld, om te kijken of hun iets kunnen betekenen, om dan vervolgens te horen dat het wettelijk verplicht is om binnen 4 weken dit door te geven aan het BKR.
  Weer met Ben gebeld, die blijven gewoon lekker aan die 60 dagen hangen. 60!!!!!!!! dagen om een einddatum toe te voegen aan het BKR!!!!!! Compleet belachelijk, Vodafone ( waar ik zelf mijn abonnement had lopen, dit gaat over mijn vrouw) had het binnen een halve dag geregeld. En laten we eerlijk zijn: Zo hoort het ook. Het is een standaard brief waarin het contractnummer moet worden veranderd and that's it.
  " Maar u kunt het betalingsbewijs wel overleggen aan de geldverstrekker" aldus de medewerker van de klantenservice. Ja zo ver was ik inmiddels zelf ook al. Dit levert echter natuurlijk vertraging op in het aanvraagproces, iets waar wij niet op zitten te wachten ( en met ons, een heleboel mensen die een hypotheekaanvraag de deur uit willen doen).


  Dus bij deze: Ben ziet mij door deze schandalige behandeling nooit als klant weer en ik hoop dat iedereen die dit leest nog even 3 keer nadenkt voordat ze een contract bij ben afsluiten.

  Door: joyce 20-03-2019
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  5,5
  rating

  prima klantenservice Ben

  Maandag 20 augustus abonnement afgesloten met nummerbehoud , 21 augustus kwam de koerier met de simkaart , 23 augustus nummer omgezet, en kon ik al met mn abonnement bellen

  Prima service zowel aan de telefoon als op Facebook

  11 euro kost mijn abonnement en is onbeperkt bellen en 1000 mb internet , geen duur abonnement en deze maand geen aansluitkosten , vooralsnog zeer tevreden

  Door: edith 24-08-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9
  rating

  Ben is heel best!

  Voordelsn

  -Niet duur
  -Prima bereik
  -Makkelijk contact via
  facebook chat
  -Bel of dataplafond niet
  nodig
  -Makkelijk op je eigen
  pagina je verbruik te
  bekijken

  Nadelen

  -Internetsnelheid up/down
  is niet zo heel snel als bij
  sommige andere
  providers, maar ja is dat
  KAN een nadeel zijn...


  Door: Willemien Versteeg 07-08-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Ben aanrader

  Heb mijn moeder Ben aangeraden want zij had nog altijd prepaid (kan echt niet meer) en met Sim Only is ze goedkoper uit.

  Snel afgesloten en ze belt nu gewoon met Ben net als ik
  Ze betaalt maar een paar euro per maand want ik heb het kleinste abonnement geregeld voor haar.

  Door: Lieke Paulussen 30-07-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  SIM only goedkoopste

  Zelfde netwerk als T-mobile dus dat werkt goed

  Maar bij Ben vind ik ze vele malen klantvriendelijker
  App werkt nu ook lekker

  En ze zijn voor mij de goedkoopste want ik ben SIM only

  Door: anneke 22-06-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5
  rating

  gratis MB's internet

  Heel leuk dat ik vorige week gratis MB's internet kreeg!
  Dank je wel, Ben!!

  Door: Lisa 26-05-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Al jaren klant bij Ben

  Ik ben al jaren klant bij Ben en ik ben zeer tevreden.
  Ik betaal niet veel per maand en er zijn geen problemen.
  Vroeger was er nog wel eens een storing, daar heb ik tegenwoordig nooit meer last van.

  Door: M. Horsten 09-04-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  telefoon sim only goedkoop

  Door tip van een vriendin overgestapt op een SIM Only van Ben,
  mijn abonnement bij Vodafone was al een paar maanden verlopen maar ik had nog geen nieuw abonnement gekozen, drukdruk.
  Toen had ik ineens een ingeving en ben ik online wat gaan kijken en binnen no-time zat ik bij Ben, heel handig geregeld.

  Ik had toch geen nieuwe telefoon nodig eigenlijk en nu ben ik serieus voor ongeveer een tientje per maand klaar, terwijl ik hiervoor ruim boven de 40 euro zat!!

  Door: Alexandra 07-03-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9
  rating

  slecht

  ze lichten de boel op en laten je dubbel betalen voor Wifi en whatsapp die je jaarlijks al betaald aan whatsapp zelf
  ze mogen dat niet in rekening brengen bij je internet maar doen dat wel en daar maak ik werk van

  Door: TC NEEF 05-03-2018
  Myr 12-04-2019

  Betalen voor Whatsapp? Denk dat u het een en ander niet helemaal begrepen heeft...

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2
  rating

  Het goedkoopste telefoonabonnement

  Veruit de goedkoopste aanbieder maar je moet het wel weten te vinden
  Denk dat ze gewoon veel minder geld in reclame stoppen ofzo want al die andere aanbieders Tele2 T-Mobile en Vodafone enzo zie je wel overal, maar Ben nauwelijks.
  Ik hoef verder niet veel van ze, gewoon dat het goedkoop is en dat zijn ze hier.

  Alles werkt ook zoals het moet

  Door: Lydia Jacobs 01-03-2018
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  14 euro per maand voor onbeperkt

  Overgestapt naar Ben, ik betaalde voorheen ruim 50 euro bij mijn oude provider Vodafone (wel met telefoon erbij), maar ga nu maar 14 euro betalen bij Ben!! Gewoon makkelijk via de website van Ben ingeschreven en per maand opzegbaar, ideaal voor als ik een nieuwe telefoon nodig heb. Ik heb nu namelijk SimOnly, met een paar gigabyta voor internet en onbeperkt bellen.

  Door: vdLaan 22-12-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9
  rating

  Bij Ben

  Ik ben sinds een jaartje bij Ben en ik vind het prima

  Bedankt voor. het verjaardagscadeutje nog vorige week!!

  Door: Shanty 27-11-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5
  rating

  geen klachten

  ik zit ook al jaren bij Ben.
  Geen klachten, lage rekeningen.

  Door: P. van Dijk 04-11-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  communicatieproblemen verholpen

  ik ben blij dat ze de communicatieproblemen van vorig jaar goed hebben aangepakt, want anders had ik niet hier kunnen blijven

  maar ik heb nu weer gewoon goed bereik overal dus ik blijf bij ben, voor de prijzen

  Door: Eric 27-09-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9
  rating

  blij met ben

  blij met ben!

  leuke communicatie, altijd een cadeautje op je verjaardag en en ze zijn goedkoop zonder gedoe en toeters en bellen

  precies wat ik wil en waarom ik ooit voor ze gekozen heb!

  Door: brenda 14-09-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  10
  rating

  Al jaren een tevreden klant

  Heel tevreden met Ben, al jaren. Ze zijn goedkoop, ik heb gewoon goed bereik (woonachtig in Amersfoort) en verder heb ik niet zoveel met ze te maken. Ik betaal minder dan een tientje per maand, ideaal.

  Ik moet zeggen dat ik vorig jaar wel wat problemen had met rekeningen af en toe, maar dat is telkens rechtgezet, gelukkig. Verder nooit problemen. In al die jaren alleen twee keer een fout op de rekening noem ik weinig. Vooral als je de verhalen leest van andere telecomaanbieders...

  Door: Lo Jansen 07-09-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5
  rating

  Goedkope sim only bundel met internet

  heb zelf een hele goedkope sim only bundel met ook internet erop
  toen mijn gewone vaste internet thuis er pas mee was opgehouden door storingen, kon ik gelukkig nog wel gewoon internetten via ben

  ik betaal nog geen tientje per maand en ik kan gewoon heel veel bellen en internetten, ideaal!

  Door: Jan S 25-07-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5
  rating

  goedkoop met SIM only

  Lekker goedkoop toch!!

  Heb zelf een oude telefoon, SIM only bij Ben

  Door: A. van Benthem 26-06-2017
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5
  rating

  Schrijf zelf een review over Ben

  Uw beoordeling