NederlandReview

    Ervaringen NHBO

    Als je volwassen bent, kom je er soms achter dat je niet het werk doet waar je hart ligt. Of juist wel, maar je zou je graag verder willen ontwikkelen. Daarom kan het aantrekkelijk om een volwassenen studie te gaan volgen. Dit kan bij NHBO zowel klassikaal als met een thuisstudie. Zij bieden op vele vakgebieden meer dan 100 studies aan, dus er zal voor iedereen iets bij zitten wat bij je past. Wat de ervaringen zijn van anderen met deze opleider lees je hier op NederlandReview.

    Over NHBO

    NHBO is de afkorting van Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling. Zij zijn een onderdeel van een internationaal opererende opleidingsgroep die thuisstudies en klassikale studies aanbiedt in verschillende Europese landen. In de Benelux zijn zij, volgens eigen zeggen, de belangrijkste opleider op het gebied van klassikaal onderwijs voor volwassenen. Je kunt bij hen opleidingen en cursussen volgen in Amsterdam, Breda, Rotterdam of Utrecht op MBO+ niveau. Omdat de lessen vaak in het weekend of ’s avonds worden gegeven, zijn ze ook geschikt voor mensen die een studie naast een baan of gezien willen volgen.


    Reclame-uitning van NHBO, 'Behaal je erkende diploma via NHBO'

    Diensten

    NHBO biedt korte, praktijkgerichte studies aan, waarbij je binnen 6 tot 9 maanden een erkend diploma kunt behalen.

    Verschillende vakgebieden waarvoor je een thuisstudie kunt volgen:

    • Bouw & Techniek
    • Communicatie & Marketing
    • Hotel, Restaurant & Café
    • Informatica & ICT
    • Interieur & Vastgoed
    • Kinderen & Pedagogie
    • En nog veel meer…

    Verschillende vakgebieden waarvoor je een klassikale studie kunt volgen:

    • Natuur & Milieu
    • Psychologie & Therapie
    • Taalopleidingen
    • Toerisme & Reizen
    • Verkoop & Retail
    • Voeding & Gezondheid
    • En nog veel meer…

    Alle opleidingen worden ontwikkeld en begeleid door professionele docenten met vele jaren praktijkervaring. Weet je nog niet welke studie je wilt volgen, of wil je meer weten, dan kun je gratis studiebrochures aanvragen. Ook kun je van iedere studie een gratis proefhoofdstuk aanvragen.

    All-In Prijzen

    De prijzen voor de verschillende studies zijn inclusief alles. Je ontvangt hiervoor al het lesmateriaal en klassikale lessen van een docent of 12 maanden begeleiding bij een thuisstudie. Ook heb je toegang tot de online leeromgeving en je deelname aan het examen is inbegrepen.

    Erkend Onderwijs

    NHBO is ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), internationaal erkend door het IAPE, en zij hebben het ISO-9001 certificaat. Verder zijn ze aangesloten bij de Internationale Wellnessfederatie en de Associatie voor Examinering. Dit betekent een extra zekerheid voor jou dat je een erkend diploma behaalt bij hen.

    Klachten

    Wanneer je een klacht hebt, moet je eerst contact opnemen met het secretariaat via (020) 4230770 of via e-mail ino@nhbo.nl. Deze klacht zal met zorg worden behandeld en indien gewenst doorgegeven worden aan je docent, iemand die intern verantwoordelijk is, of de directie. Ook ontvang je na de studie een evaluatieformulier waarop je jouw feedback kunt achterlaten.

    Laat hier ook jouw review over NHBO achter!

    Kun je met een thuisstudie of klassikale opleiding van NHBO direct praktisch aan de slag, of zijn de ervaringen helaas anders? Lees hier alle reviews!

    NHBO
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (80)

    5.8
    58% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6
    Service
    rating
    5.4
    Prijs
    rating
    6
    Leveren
    rating
    5.8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Opleiding handreflexologie

    Mijn opleiding was verzet naar september van Amsterdam naar Rotterdam, maar ik krijg geen reacties op mijn mails en het telefoonnummer en de site liggen eruit. Ik lees hier dat ze failliet zijn en ik was benieuwd of er al mensen zijn die weten of we ons geld terug kunnen krijgen.

    Door: Brigitte Zijlma10-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Docenten

    Beste Eva Bollansee ( directrice van NHBO) en Benjamin Ruyters
    Al een aantal keren hebben wij contact gehad met elkaar over mijn (onze) openstaande facturen.
    Je hebt ons al die tijd voor de gek gehouden en aan het lijntje gehouden. Wij nemen dit jou zeer persoonlijk kwalijk nu NHBO failliet is.
    Hoe durf je zo met je docenten om te gaan, heb jij geen gevoel? Leugens, leugens,uitstellen
    Je bent dit bewust 5 maanden aan het rekken geweest. Jouw naam staat aan NHBO en alle andere ondernemingen die jij beheert. Ach ja wat maakt jou dat uit dat wij al maanden geen inkomen hebben als zelfstandige.

    Eva Bollansee is op linkedin te vinden.
    Boosdoener van alle gedupeerde.
    Namens een groep docenten die je al maanden voor hebt gelogen

    Slechte mensen worden gestraft

    Door: Docent nhbo28-07-2020
    akkie29-07-2020

    Dit is toch hetzelfde bedrijf als www.ondernemersschool.nl en www.thuiscursus.nl?

    Johanna03-08-2020

    Ja is dezelfde als de ondernemersschool en thuiscursus. Ze zijn 28 juli 2020 failliet verklaard, dus iedereen kan fluiten naar zijn centen.

    Petra05-08-2020

    Als ik t dus goed begrijp, is de cursus waar ik mee bezig ben , via thuiscursus.nl , nu waardeloos? Zij zijn dus ook failliet?

    Elsbeth07-08-2020

    Heel bijzonder. Ik kan gewoon de cursus vervolgen bij de ondernemersschool. Ik heb de cursus via NHBO gekregen maar zag ineens op de nota ondernemersschool staan en kan (na hulp via de chat) gewoon mijn cursus vervolgen. En zo te zien bij dezelfde docent. Maar dat heb ik nog niet gecheckt.

    Isabel10-08-2020

    NHBO omvat juridisch gezien enkel groepslessen, thuiscursussen verliepen altijd al via Ondernemersschool. Via die BV verkopen ze ook hun thuiscursussen aan België (terwijl 90% van hun personeel wel in Antwerpen werkt, is van oorsprong en in realiteit een Belgische firma, de omweg via NL is enkel om belastingen te ontwijken kwam ik achter..) Ze zitten ook nog met rare bedrijfjes in Bulgarije enzo. Ons geld zien we denk ik nooit meer terug :(

    Isabel10-08-2020

    Centrum voor Afstandsonderwijs, daar zit hun hoofdkantoor in Antwerpen, daar zit ook de directie van “NHBO”. Misschien met een aantal mensen afspreken om ter plaatse onze eisen voor te leggen??

    Hilda10-08-2020

    Wat triest nieuws! Ik was zo enthousiast, heeft me veel energie en geld gekost en nu moet ik zonder diploma verder. Ik hoop op een tegemoetkoming voor alle gedupeerden maar vrees het ergste ....

    Anoniem10-08-2020

    Ik heb in augustus nog examen kunnen doen in Breda. Het gaat inderdaad niet meer via NHBO maar via thuiscursus.nl. Het bedrijf is nog gewoon bezig. Dus je kunt volgens mij je opleiding nog gewoon afronden. Heel veel succes!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Hondencoach

    Pluspunt: snel geleverd, snel betaald.

    Minpunt: op vragen wordt niet gereageerd, klachten worden doodgezwegen. Opbouw van de cursus is totaal onduidelijk en je wordt in het diepe gegooid. Als je dit aangeeft wordt gezegd dat je de enige bent die dit heeft. Uitleg komt niet.

    Weggegooid geld en ik ga er ook nog achteraan om te kijken of ik mijn geld terug kan krijgen. Echt een slecht bedrijf is mijn ervaring.

    Door: Els Vet24-07-2020
    mandy25-07-2020

    Hoi Els, inmiddels ben ik er door deze revieuws ook achtergekomen dat de website van NHBO uit de lucht is.. ik heb naast de studie hondencoach nog 5 andere modules betaald ( allround dierverzorger) , twv 1680,-... net als jij ben ik behoorlijk pissig en wil ik ook graag mijn geld terug. ik vroeg me af of jou dit al is gelukt ? daarnaast ben ik het met al je punten eens..

    akkie Meurkens27-07-2020

    Ik heb mijn rechtsbijstandsverzekering ingeschakeld. Op hun advies heb ik ze 2 weken geleden aangetekend aangeschreven maar ze reageren nergens op. Ik denk dat ze verdere stappen moeten gaan ondernemen tegen dit bedrijf.

    Akkie 27-07-2020

    Thuiscursus.nl en de ondernemersschool zijn trouwens dezelfde bedrijven, ze gebruiken verschillende namen.

    Anna28-07-2020

    Ik heb gebeld destijds en gevraagd of ondernemersschool ook van hen is. Nee... hoor dat kennen wij niet was het antwoord. Terwijl het dezelfde opbouw van de website heeft en dezelfde opleidingen aanbied.

    Anna28-07-2020

    Misschien kan dit ons nog helpen om de duizend euro terug te krijgen. www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-on derwijs-cultuur-en-wetenschap/contact/klacht-over- het-ministerie Daar kun je een klacht indienen over een slechte onderwijsinstelling.

    R. den Hartog01-08-2020

    Ik vind dit emailadres. Maar vermoed dat ze niet reageert. Ik zou haar graag aan haar oren willen trekken.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6.5
    rating

    massage en schoonheidsopleiding

    Ze betalen hun docenten niet.
    En ze geven de cursisten niet de cursus en betalen hun het geld niet terug. Tak NHBO is nu veranderd in hun website NHBO.nl is uit de lucht ondernemersschool nl en thuiscursus nl
    Ze zijn wel goed in de cursus oplichten van mensen

    Door: Weersch23-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    mijn werk als stoelmassagedocent

    NHBO betaalt haar docenten nu al 6 maanden niet maar vraagt wel geld aan studenten.
    Ze zouden een cursus oplichtingen moet geven, daar krijgen ze een 10 voor.

    Door: Johanna Buitinga23-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Opleiding bloemist!

    Ik heb me in juni ingeschreven voor deze summerschool. Betaling verliep niet vlekkeloos. Er was een laatste plaatsen korting beloofd, die verrekend werd bij het afrekenen. Die korting ging er niet af. Er achteraan gebeld. Handmatig een rekening met korting gekregen. Die betaald. Vier weken geleden opeens een mail dat mijn opleiding niet doorgaat. Ik kan mijn geld bevriezen voor een andere opleiding. Ik wil mijn geld terug.... daar over gebeld. Een vaag verhaal. Ik moest maar een mail sturen naar info@nhbo.nl. Dat gedaan... met een week geen reactie. Nog een keer gemaild. Met een week weer geen reactie. Toen gebeld. Beloofd dat ik binnen nu en 21 dagen mijn geld terug krijg. Ik wacht het af, maar het vertrouwen is 0 in de opleiding.

    Door: Anna20-07-2020
    JB23-07-2020

    ze betalen hun docenten ook niet dus pakken van 2 kanten!

    stephanie24-07-2020

    ik kreeg een email die zegt 30 werkdagen ik wacht nu bijna 40!!!!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    gewichtconsulent

    Ik zou de cursus gewichtconsulente gaan volgen 2 maart
    maar dat ging niet door, ik stond daar voor een dicht deur niemand geen uitleg! Ik en mede cursisten gebeld de cursus was verzet naar mei
    Ok en dan niet eens de cursisten op de hoogte stellen en ze gooide het op een ict storing de mailtjes waren niet aangekomen ok prima in mei kon ik dan beginnen ter compensatie 50%korting , maar door de Corona ging het niet door dus ik wilde me geld terug maar nee dat kan niet we verlenen geen restutitie

    Gelukkig had ik gekozen om termijn te betalen , dus had al 180 € betaald die kreeg ik dus niet terug maar kon ten alle tijden wel een opleiding volgen..
    nee ik wou mijn geld terug! Vervolgens krijg ik een mail dat ik de rest van de cursus moet voldaan anders werd in incasso ingeschakeld! haha ik dacht t ff niet ik ga niet voor cursus betalen die ik niet heb gevolgd!
    Heel wat mail heen en weer, heb ik duidelijk gemaakt dat ik in mijn recht sta en ik een advocaat zou inschakenen en niks meer gehoord en nog steeds mijn geld niet terug nu is de website niet meer bereikbaar echt vreemd allemaal!

    Door: LOPES18-07-2020
    Diana20-07-2020

    Sinds begin juni ingeschreven, alles netjes ontvangen, een maand cursus geld betaald, maar kan al sinds vrijdag geen huiswerk inleveren. Nu zie ik web site eruit. Ik vrees het ergste...

    JB23-07-2020

    ze betalen hun docenten ook niet dus pakken van 2 kanten!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Wacht nog steeds op mijn geld

    Beste student,

    Hartelijk bedankt voor jouw bericht. We hebben jouw verzoek in goede orde ontvangen en zullen binnen ca. 21 werkdagen het geld op jouw rekening terugstorten.

    We danken je voor de interesse die je hebt getoond in NHBO en hopen jou in de toekomst wederom te mogen begroeten als onze student.

    Heel veel succes met je verdere ontwikkelingen.
    Contact
    Heb je op dit moment nog vragen? Je kan onze medewerkers bereiken op het nummer 020 423 07 70 of via info@thuiscursus.nl.


    Met vriendelijke groeten,

    Bob van Dongen
    Opleidingsverantwoordelijke

    Door: Aroen06-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    timmerman

    GA NOOIT IN ZEE BIJ DEZE OPLEIDING!!!

    ONBETROUWBAAR! WERKEN MET VEROUDERDE KNIPSELMAPPEN! POSITIEVE REVIEWS WORDEN GEMAAKT DOOR NHBO! COMMUNICEREN NIET! TREKKEN WEL JE GELD!!!

    Door: R. den Hartog04-07-2020
    Henrie10-07-2020

    Het valt wel op dat er heftige recensies geschreven worden door R den Hartog. Is dit een trol? Die alle negatieve recensies schrijft?

    JB23-07-2020

    NHBO betaalt haar docenten nu al 6 maanden niet maar vraagt wel geld aan studenten. Ze zouden een cursus oplichtingen moet geven, daar krijgen ze een 10 voor.

    R. den Hartog01-08-2020

    Ik ben geen trol, Henrie! Jij misschien!?

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Webdesign

    Uitgebreide cursus, correct uitgelegd, overzichtelijk en helder. Had op voorhand stress om opnieuw te studeren, maar nu terug helemaal enthousiast. Aanrader!

    Door: Eliot02-07-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Florist en Frans

    Ik heb mij een tijdje geleden ingeschreven voor de opleidingen Florist en Frans. Beide verliepen perfect. Ik heb enorm veel bij geleerd. Bovendien waren ze enorm vriendelijk om me steeds verder te helpen. Bedankt NHBO!

    Door: Evi02-07-2020
    Akkie03-07-2020

    Doet Evi veel cursussen of is Evi in dienst bij NBHO?

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Opleiding interieurstylist

    Ga zeker nog een opleiding volgen en raadt het andere interieurliefhebbers van harte aan!

    Door: Evi Dijkstra30-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    9.5
    rating

    Cursus praktisch leidinggeven

    Wat een waardeloze cursus een boek van 140 pagina's te zien op digitale leerplatform geen oefeningen. Dan de slechte service dat je steeds maar moet mailen want daar verschuilen ze zich achter als je telefonisch contact opneemt of per chat en je vervolgens niets hoort. Op 3 juni cursus besteld en herroepen op 4 juni mail gehad dat er binnen 10 werkdagen gereageerd zou worden. Op 22 juni gemaild geen reactie zelfs en op 29 juni nog niets gehoord en verder ook geen lespakket ontvangen. Ik heb deze cursus herroepen in verband dat mijn werkgever de cursus door de slechte inhoud niet accepteerd.
    Geen aanrader dus!!!!!! Bang dat ik mijn geld weggegooid heb aan de reviews te zien op deze site. Dus mensen wees gewaarschuwd!!!

    Door: Melanie Dijkstra29-06-2020
    Akkie meurkens29-06-2020

    Ook al oude rommel dus! Dit lijkt op snel en makkelijk geld verdienen. Ik heb hier ook over gemaild en dan krijg je als antwoord dat social media snel veranderd! Sure! Online kun je dan de aangepaste versies en aanvullingen vinden! Slaat echt nergens op want ook dat is oud!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    timmerman

    Bestaat Bob van Dongen?

    Door: R. den Hartog29-06-2020
    Willem Hendriks30-06-2020

    Nou ik denk niet dat ie bestaat, maar dat het een soort fake naam is voor de klantendienst wat ik wel begrijpelijk vind gezien de persoonlijke aanvallen naar de medewerkers van deze instelling toe. Dat is toch een beetje te gek. geen ervaringen met de cursussen echter, naar aanleiding van wat ik lees denk ik niet dat ik het ga proberen.

    Akkie01-07-2020

    Ik denk dat de positieve reacties ook niet echt zijn, na elke slechte recensie volgt. Een positieve waardoor een waardering op minstens een 6 blijft staan.

    JB23-07-2020

    bob van Dongen bestaat niet, dat is de naam die het personeel gebruikt voor de communcicatie. NHBO betaalt haar docenten nu al 6 maanden niet maar vraagt wel geld aan studenten. Ze zouden een cursus oplichtingen moet geven, daar krijgen ze een 10 voor.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Social Media Marketing

    Zeer slechte cursus, verouderde inhoud. Vooral de fysieke (zwart wit) map is zeer goedkoop en de inhoud verouderd. Online staat een ‘bijgewerkte’ map dus daar moet je maar uitzoeken wat nieuw is. Ook in deze map is de inhoud verouderd.
    Er wort van alles uitgelegd, maar als je dit zelf wil toepassen op internet klopt er niks van en moet je het zelf maar uitzoeken.
    Het is schandalig dat je op internet de "vernieuwde" lesmateriaal moet gaan opzoeken.
    Wat heb je dan aan de verstuurde map?
    De proefcursus is overigens in het kleur maar wat je thuis krijgt zijn A3 zwart kopietjes in een map.
    Nooit geen cursus meer bij deze organisatie..
    Ik overweeg nog om juridische stappen te gaan ondernemen want dit is geen up to date cursus.

    Door: Akkie Meurkens28-06-2020
    Melanie02-07-2020

    Misschien moeten we samen maar stappen ondernemen met anderen die gedupeerd zijn door deze instelling.

    Melanie02-07-2020

    Misschien moeten we samen maar stappen ondernemen met anderen die gedupeerd zijn door deze instelling.

    Akkie02-07-2020

    Is misschien wel een goed idee

    Akkie07-07-2020

    Ik heb ondertussen mijn rechtsbijstandsverzekering ingeschakeld! Zo'n cursus zou gewoon niet verkocht mogen worden. Ik ben zo blij dat ik niet ben gegaan voor Allround online marketing!

    Sa15-07-2020

    Volgens mij ben ik ook gedupeerd zou graag stappen willen nemen..

    Mirjam koenen-quenum20-07-2020

    op de chat andere informatie gekregen dan wat later gezegd werd. Ik zou mijn portfolio op de dag zelf mogen inleveren, voor het examen. Heb afgelopen vrijdag examen gedaan in Breda. Dit leek wel allemaal normaal. Bij toeval heb ik donderdag avond het portfolio als pdf ingestuurd (gemaild). Wil nu nog foto's namailen maar inderdaad site ligt eruit. Ben benieuwd hoe het gaat met het diploma.

    jb23-07-2020

    NHBO betaalt haar docenten nu al 6 maanden niet maar vraagt wel geld aan studenten. Ze zouden een cursus oplichtingen moet geven, daar krijgen ze een 10 voor.

    Yvonne27-07-2020

    Ik volg de opleiding tot Onderwijsassistent. Stageverslag was klaar en ik hoef alleen nog het examen in te plannen. Ik heb telefonisch contact proberen te zoeken met het bedrijf, maar krijg geen medewerker aan de telefoon, ook op mijn mail is tot op heden niet gereageerd. Erg waardeloos allemaal. Huidige baan is al opgezegd en heb voor het nieuwe schooljaar al een baan aangeboden gekregen als onderwijsassistent, maar heb straks dus geen diploma :( Ik zou ook graag stappen willen ondernemen!

    Anoniem10-08-2020

    Als je een opleiding via het NHBO volgt, kun je dit gewoon vervolgen via thuiscursus.nl daar kun je ook inloggen met je gegevens. Ik ben gewoon verder geholpen. Communicatie is inderdaad onduidelijk, maar er is hoop voor degenen die net als ik dachten een opleiding voor niets te doen.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2.5
    rating

    thuiscursus crisismanager

    De opleiding een jaartje geleden afgerond. Door de huidige situatie heb ik er al heel wat aan gehad. De verzending van de gedrukte lesmap liet op zich wachten, maar los daarvan is alles helemaal goed verlopen. Ik ben een tevreden student.

    Door: Karine23-06-2020
    Bob Van Dongen23-06-2020

    Bedankt voor je review, Karine!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    timmerman

    Dag Sofietje, (Sofie van Wesepoel, manager onderhoud en vooruitgang bezemkasten en aanverwante artikelen)
    Het wordt steeds leuker bij de Geschillencommissie. Ik ga die zaak winnen.

    Hartelijke groetekes, Sofietje!
    Reinald den Hartog

    Door: R. den Hartog23-06-2020
    Bob Van Dongen23-06-2020

    Beste meneer den Hartog, Sofie is reeds geruime tijd niet meer werkzaam voor de NHBO. Mijn collega heeft een tijdje geleden volgende communicatie naar u verzonden: Als ik het goed begrijp, werd initieel een ander pakket verstuurd. Mag ik ervan uit gaan dat dit inmiddels is rechtgezet en je wel de juiste syllabus hebt ontvangen, zowel online als per post? Ik spreek hier het externe verzendkantoor uitdrukkelijk over aan, zodat dit in de toekomst vermeden wordt. Verder zal ik uiteraard ook jouw studieduur verlengen, zodat deze niet in gedrang komt door dit euvel. Het verbaasde me erg te ontdekken dat je geen communicatie hebt met je docent. Meneer Michielssen is immers aangesteld om jou te begeleiden bij je opleiding en staat jou dan ook uiteraard graag te woord via de eCampus. Bij nazicht kon ik echter geen berichten van jou aan je docent terugvinden. Ik vermoed dat het eerder om een verkeerd communicatiekanaal gaat. Laat je me even weten op welke manier je contact met jouw docent hebt opgenomen? Ik zet dit graag voor je recht. Nadien heeft Sofie ook volgende verstuurd: Als redenen tot stopzetting en terugbetaling van het lesgeld haalt u aan dat u een gebrek aan vertrouwen heeft in onze school. Dit enerzijds gebaseerd op een foute zending van het lesmateriaal, anderzijds op het feit dat u geen contact krijgt. Echter heeft mijn collega hier meteen actie ondernomen en u gevraagd bevestiging te geven dat u inmiddels het juiste pakket ontvangen heeft. Alsook de vraag met haar contact op te nemen, zodat zij ervoor konze zorgen dat u in contact kon komen met uw docent. Daarnaast kan ik via uw eCampus geen berichten terugvinden die u naar Mr Michielssen verstuurd heeft of andere sporen hoe u contact met uw docent heeft proberen op te nemen. Op grond van deze redenen, alsook onze algemene voorwaarden, kan ik bijgevolg niet ingaan op uw vraag tot terugbetaling. Uiteraard ben ik bereid met u naar een gepaste oplossing te zoeken. Zo is het mogelijk om verlening van uw studieduur te ontvangen als u alsnog bestlist uw opleiding timmerman verder te zetten. Alsook is het mogelijk uw opleidingsbudget in te zetten voor een opleidingen die beter aan uw behoeften voldoet. Laat me gerust weten welke optie u verkiest, zodat ik het nodige voor u kan doen. Behoudens vergissing hebben wij geen reactie hierop ontvangen. Wij gaan graag op zoek naar een passende oplossing. Vriendelijke groeten Bob

    R. den Hartog29-06-2020

    De reactie van de heer Van Dongen raakt kant nog wal. Geen idee wat er achter deze reactie schuil gaat. Ik ga de zaak bij de Geschillencommissie winnen.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Photografie

    Ook wij wachten al 4 maanden op ons geld! NHBO betaald onze investering ook niet terug na talloze beloftens. NHBO staat op springen #failliet

    Door: Willem22-06-2020
    Bob Van Dongen23-06-2020

    Beste Willem, Zou u uw naam & studentennummer kunnen mailen naar info@nhbo.nl, zodat wij dit kunnen nakijken voor u? Bedankt! Bob

    Anouk28-06-2020

    Precies,bij mij hetzelfde.Zo vaak gebeld en gemaild...Eerst geen personeel om het terug te betalen,toen geen bankrekeningnummer van mij ,toen was het druk enz enz....Nu mijn rechtsbijstand verzekering gebeld en zij gaan er mee aan de slag!

    Marscha29-06-2020

    Wij hebben zelfs incasso eropgestuurd en die willen zij niet betalen wantja de boekhouding is gesloten. INCASSOBUREAU BETALEN ZIJ OOK NIET

    willem02-07-2020

    Hallo Bob van Dongen, Ik krijg de volgende communicatie van jullie door? Beste student, Uw aanvraag tot restitutie is reeds verwerkt en doorgegeven aan de dienst boekhouding. Ten gevolge van de geldende RIVM- en GGD-richtlijnen, zoals door de overheid bepaald, blijft de NHBO tot op heden gesloten. Op hogescholen, universiteiten en andere scholen voor volwassenen mogen namelijk enkel heel beperkte onderwijsactiviteiten plaatsvinden. Derhalve is het nog niet mogelijk is om onze dagelijkse werking opnieuw te hervatten. Zodra we al onze afdelingen weer operationeel zijn, wordt de terugbetalingsaanvraag onmiddellijk verwerkt. Het RIVM-advies is leidend en wij zullen dit strikt opvolgen in de hoop onze activiteiten snel op een veilige manier herop te nemen." Wanneer ontvangen wij ons geld terug?

    Anna20-07-2020

    @Bob van Dongen... naam, studentnummer en rekeningnummer mailen heeft niet zoveel zin. Dat heb ik twee keer gedaan. En geen reactie gehad. Nu vorige week weer gebeld om mijn geld terug te krijgen. Mij is beloofd dat ik het binnen 21 dagen heb. Ik ben benieuwd! Mijn vertrouwen is erg afgenomen in deze organisatie!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    home study Dental assistant

    Ik kocht de cursus voor tandartsassistent in het Engels, het heeft absoluut geen belangrijke informatie, niets over apparatuur, gereedschappen, desinfectie, sterilisatie, absoluut niets wat je zou moeten weten om op dit gebied te werken. Koop er niets van, belachelijk.

    Door: Mihaela17-06-2020
    Bob Van Dongen23-06-2020

    Beste, De Engelstalige thuisstudies worden niet verzorgd door de NHBO. Kan u uw naam en studentennummer via info@coursle.com bezorgen aan mijn collega Eva? Zij kijkt dit graag voor jou na zodat dit spoedig rechtgezet kan worden! Bedankt, Bob

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    Timmerman

    De stof is eerlijk gezegd prima, alleen staat er op twee van de drie websites van hun (thuiscursus.nl en deondernemerschool.nl) dat het mogelijk is om thuis het examen te maken. Nu ik het examen wil maken en dus nhbo vraag hoe ik dit thuisexamen regel, word er doodleuk gezegd dat dit niet kan. Ze komen hun eigen regels niet na. GEEN aanrader.

    Door: Sebas15-06-2020
    Bob Van Dongen23-06-2020

    Beste Sebas Gezien de huidige omstandigheden, proberen wij examens ook op een eerlijke manier van thuis uit in te richten. Daarnaast werken wij ook samen met een onafhankelijk examineringscentrum, om onze studenten flexibel hun diploma te laten behalen. Ik vermoed dat dit om een vergissing gaat. Als u even kan mailen naar info@nhbo.nl met uw voorkeursdatum & de vermelding of het om een examen voor de middag of na de middag zou gaan, plannen wij dit met veel plezier voor u in. Vriendelijke groeten, Bob

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Schrijf zelf een review over NHBO

    Uw beoordeling

    FAQ

    Is NHBO een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 80 ervaringen geplaatst over NHBO. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.8 gekregen, waarbij 58% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is NHBO actief?

    NHBO is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Studie en Onderwijs

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van NHBO gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.