NederlandReview

    Ervaringen NHBO

    Als je volwassen bent, kom je er soms achter dat je niet het werk doet waar je hart ligt. Of juist wel, maar je zou je graag verder willen ontwikkelen. Daarom kan het aantrekkelijk om een volwassenen studie te gaan volgen. Dit kan bij NHBO zowel klassikaal als met een thuisstudie. Zij bieden op vele vakgebieden meer dan 100 studies aan, dus er zal voor iedereen iets bij zitten wat bij je past. Wat de ervaringen zijn van anderen met deze opleider lees je hier op NederlandReview.

    Over NHBO

    NHBO is de afkorting van Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling. Zij zijn een onderdeel van een internationaal opererende opleidingsgroep die thuisstudies en klassikale studies aanbiedt in verschillende Europese landen. In de Benelux zijn zij, volgens eigen zeggen, de belangrijkste opleider op het gebied van klassikaal onderwijs voor volwassenen. Je kunt bij hen opleidingen en cursussen volgen in Amsterdam, Breda, Rotterdam of Utrecht op MBO+ niveau. Omdat de lessen vaak in het weekend of ’s avonds worden gegeven, zijn ze ook geschikt voor mensen die een studie naast een baan of gezien willen volgen.


    Reclame-uitning van NHBO, 'Behaal je erkende diploma via NHBO'

    Diensten

    NHBO biedt korte, praktijkgerichte studies aan, waarbij je binnen 6 tot 9 maanden een erkend diploma kunt behalen.

    Verschillende vakgebieden waarvoor je een thuisstudie kunt volgen:

    • Bouw & Techniek
    • Communicatie & Marketing
    • Hotel, Restaurant & Café
    • Informatica & ICT
    • Interieur & Vastgoed
    • Kinderen & Pedagogie
    • En nog veel meer…

    Verschillende vakgebieden waarvoor je een klassikale studie kunt volgen:

    • Natuur & Milieu
    • Psychologie & Therapie
    • Taalopleidingen
    • Toerisme & Reizen
    • Verkoop & Retail
    • Voeding & Gezondheid
    • En nog veel meer…

    Alle opleidingen worden ontwikkeld en begeleid door professionele docenten met vele jaren praktijkervaring. Weet je nog niet welke studie je wilt volgen, of wil je meer weten, dan kun je gratis studiebrochures aanvragen. Ook kun je van iedere studie een gratis proefhoofdstuk aanvragen.

    All-In Prijzen

    De prijzen voor de verschillende studies zijn inclusief alles. Je ontvangt hiervoor al het lesmateriaal en klassikale lessen van een docent of 12 maanden begeleiding bij een thuisstudie. Ook heb je toegang tot de online leeromgeving en je deelname aan het examen is inbegrepen.

    Erkend Onderwijs

    NHBO is ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), internationaal erkend door het IAPE, en zij hebben het ISO-9001 certificaat. Verder zijn ze aangesloten bij de Internationale Wellnessfederatie en de Associatie voor Examinering. Dit betekent een extra zekerheid voor jou dat je een erkend diploma behaalt bij hen.

    Klachten

    Wanneer je een klacht hebt, moet je eerst contact opnemen met het secretariaat via (020) 4230770 of via e-mail ino@nhbo.nl. Deze klacht zal met zorg worden behandeld en indien gewenst doorgegeven worden aan je docent, iemand die intern verantwoordelijk is, of de directie. Ook ontvang je na de studie een evaluatieformulier waarop je jouw feedback kunt achterlaten.

    Laat hier ook jouw review over NHBO achter!

    Kun je met een thuisstudie of klassikale opleiding van NHBO direct praktisch aan de slag, of zijn de ervaringen helaas anders? Lees hier alle reviews!

    NHBO
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (35)

    6,2
    54% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6,6
    Service
    rating
    5,6
    Prijs
    rating
    6,4
    Leveren
    rating
    6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Opleiding timmerman

    Opleiding timmerman gaan volgen bij het NHBO,
    mooi een dikke map en gaan maar.....dacht ik.
    De map staat vol met gedateerde informatie, en gericht op de belgische en niet de nederlandse timmerman.
    Maargoed, toch maar verder gaan blokken. Op gegeven moment kwam ik werkzaam bij een klusbedrijf waar ik graag een stage zou lopen. daar 5 maanden gewerkt, maar kon geen contact krijgen met zowel de docent als NHBO.......Dit nummer is niet in gebruik, en mails worden niet beantwoord. Voor mij geen reden meer om de cursus voort te zetten, dus stuur een mail waarin ik alles uitleg, hehe eindelijk een antwoord. Ik krijg geen geld terug, maar ze gingen kijken of ze wat konden doen. 2 maanden later nog steeds niks.....

    KOOP GEEN PRODUCTEN BIJ NHBO!!!

    Door: K.Schijven 06-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Thuisstudie Kindercoaching

    Prettige organisatie, ik werd altijd goed geholpen door zowel medewerkers als docent!

    Door: Ella 18-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Twee keer teleurstelling.

    Bij ene cursus wordt het huiswerk door de docent niet gecorrigeerd. Bij een andere cursus wordt de afgesproken verlenging je afgepakt ondanks goed overleg. Twee keer is te veel. Ben het gezeur beu. Ik hoef de cursussen niet meer. Weggegooid geld zo.

    Door: Brechje 18-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5
    rating

    Thuisstudie interieurstylist

    Thuisstudie afgenomen via mijn werkgever. Hiervoor moest een factuur gemaakt worden, dit duurde wel 1 week. Nadat betaling was gedaan kregen wij alles binnen en we zijn heel tevreden. Dankjewel docent Birgit reageert op tijd en helpt waarbij nodig via de studentenprotest
    Examen moest ik helaas afnemen in Amsterdam aangezien ik uit Emmen kom, maar dat was wel al goed gecommuniceerd hiervoor

    Door: Jessie 16-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Bloemist klasikaal

    Tevreden .
    Leuke actieve docent. Er was een datumwijziging waardoor we twee weken later begonnen. Dit was gedaan zodat we met voldoende studenten konden starten, heel begrijpelijk.
    Bedankt Rian

    Door: Florien van aanhalt 10-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Thuisstudie Paardenverzorging

    Zeer tevreden!

    Door: Em All 10-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    opleiding barista

    Enkele weken geleden mijn opleiding barista afgerond. Heel tevreden over de docent en inhoud van de cursus. Nadruk lag op de praktijk en het 'zelf doen'. Ook contact met de klantenservice is vlekkeloos verlopen.

    Door: Anton 09-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Opleiding interieurstylist

    Klassikale opleiding gevolgd.
    Docent zeer gemotiveerd, vakbekwaam en actief in de branche.
    Contact met NHBO was duidelijk en prima. Diploma is thuis netjes bezorgd in een verzwaarde envelop, verder heeft dit mij geholpen om meer opdrachten te kunnen aannemen als freelancer

    Alomal zeer geslaagd

    Door: Matthieu 09-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    cursus timmerman

    Contact is er niet. Ik heb twee keer een telefoniste aan de lijn gehad, maar die komt met standaardantwoorden. Op mails wordt niet gereageerd.
    Mijn gevoel zegt mij: oplichting. Ik kan het niet anders verwoorden.

    Door: R. den Hartog 13-09-2019
    NHBO 26-09-2019

    Beste R. den Hartog, Jammer dat de gegeven antwoorden niet toereikend waren. Zou ik je nog ergens mee kunnen helpen? We zijn bereikbaar op 020-4230770. Prettige dag!

    Verified

    Claudia Esser 08-10-2019

    Probeer al dagen contact te krijgen..telefoon nr lijkt inactief en op mail wordt niet gereageerd..als ze nog niet eens reageren als je mailt om evt een 'opleiding' te volgen vind ik 't risico te groot ook al boden ze flinke kortingen ..jammer!

    Bako Bahir 09-10-2019

    Aangemeld voor een klassikale opleiding Autodealer, wacht nu al meer dan een jaar voor die opleiding. word telkens afgezegt of verplaats naar andere steden (wat ik ook niet erg vond) maar bleek dat die ook niet doorgingen, probeer nu al sinds juli 2019 contact op tenemen met hun op 020-4230770, lijn blijkt bezet te zijn, er is op verschillende dagen en tijdstippen gebeld.. Heel Jammer!!

    K.Schijven 06-11-2019

    Heb precies hetzelfde probleem bij de timmerman cursus, krijg geen contact. En als je belt geven ze aan dat de mails niet doorkomen. Geen verantwoordelijkheid of professionaliteit. Geld terug? ho maar. Bovendien is de cursus niet meer van deze tijd, enkel info van 10 jaar terug of ouder.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Opleiding Barista

    Ik had mij maanden geleden ingeschreven voor een opleiding. 2 weken voor de startdatum krijg ik ineens een mailtje dat de startdatum 4 maanden is opgeschoven. Als reden wordt o.a. gegeven dat ze de kwaliteit willen waarborgen, maar het heeft natuurlijk alles te maken met het aantal aanmeldingen. Hierover wordt op de site niet gecommuniceerd. De kans dat je kan starten met je opleiding in de gewenste stad is achteraf erg klein.

    Door: Martijn 11-09-2019
    NHBO 26-09-2019

    Beste Martijn, Het spijt me dat we de Barista opleiding op dat moment niet door hebben kunnen laten gaan. Wanneer we onverhoopt niet voldoende aanmeldingen hebben om een opleiding te starten, zullen we deze inderdaad verplaatsen of verschuiven. Ik hoop dat de nieuwe datum je schikt, en je toch nog kunt beginnen. Anders annuleren we uiteraard de inschrijving voor je. Ik hoor graag van je als ik je nog ergens mee kan helpen. Mvg.

    Verified

    Coby 26-10-2019

    Jammer, de nhbo biedt de opleiding aan maar ik lees af en toe verschuivingen, niet door gaan etc. Dit komt onprofessioneel over. U kunt het niet waar maken. Ik ben mij aan het oriënteren, in de wirrewar wereld van de gewichtsconsulent, de nhbo wordt een duidelijke nee

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Chakra therapie

    Hallo, kan iemand mij vertellen hoe in contact te komen met nhbo??? Ik bel, keuze menu, ongeldige keuze! Cursus wordt zonder enige uitleg verplaatst...... zou graag telefonisch contact hebben zodat ik mijn geld terug kan krijgen!

    Door: Gaby 11-09-2019
    NHBO 26-09-2019

    Beste Gaby, is het nog gelukt om ons te bereiken? Via 020-4230770 zou je ons elke werkdag te pakken moeten krijgen. Fijne dag!

    Verified

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Studie schoonheidsspecialist

    Ben erg ontevreden heb nog steeds geen studie maar wel betaald. Heb een paar keer gebeld met de vraag waar is mijn studie . Op een geven er helemaal klaar mee gebeld dat ik er mee wou stoppen en dat ik me geld terug wou. Maar dat kon niet. Dus mijn vraag was hoe kan je niet met je geld terug geven en ik heb geen studie ontvangen. Mails gestuurd word niet op gereageerd. Telefoonnisten zijn honds brutaal en kunnen ook niets doen. Net weer gebeld en krijg ik zogenaamd te horen dat de post niet bij het afhaalpunt is opgehaald. Wat vreemd is want het post adress is gewoon mijn eigen adress. En er lag geen briefje in de brievenbus., . Nu is het de schuld van de schuld van de postbezorging en moet ik zelf contact met hun op nemen hoe ik mijn eigen studie ga krijgen. Maar als het is teruggestuurd dan waarom hebben jullie het niet meteen weer terug gestuurd. Als je constant van je klant moet horen waar haar studie is. Nhbo komt met de meest raarste smoesjes om niet te reageren op je verhaal. Er is een vergadering,er is geen manager, de post is terug gestuurd, u was niet thuis, de notaris werkt maar om de 20 dagen. Uw studie is opgegeten door onze hond. Kort om doe geen studie hier beter betaal je wat meer bij NHA ,LOI,NTI,of het Civas. Krijg je tenminste een studie als je hebt betaald. En kan je je geld terug krijgen als je niets hebt ontvangen. Slechte service kan niet eens rekenen op een proefhoofdstuk helemaal niets daar!!

    Door: Roëlle De lange 02-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3,5
    rating

    Ze reageren niet op mails maar nemen wel mijn geld

    Ik heb me al meerdere keren ingeschreven voor een cursus en gelukkig ging het tot nu allemaal goed, oke in de laatste tijd moest ik wel op hameren om mijn materiaal te krijgen. Nu heb ik me 4 maanden geleden ingeschreven voor de Allround Mode en Creatie. Nu ben ik bijna klaar met betalen en had eigenlijk weer twee cursussen van deze studie moeten krijgen maar niet dus. Het staat bij bpost gewoon onder wordt klaargemaakt door afzender. Inmiddels al 4 dagen. 9 dagen zit ik nu op de cursussen te wachten. Op mails krijg ik sinds maanden geen antwoord meer. Toen ik 4 weken geleden geklagtt heb op Facebook had ik wel antwoord. Ze konden helemaal geen mails van me vinden. Zodra ik deze cursus in huis heb is het voor mij over. Daar ga ik geen studies meer doen.

    Door: Simone Lang 19-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    4,5
    rating

    opleiding barbier

    Toffe opleiding gevolgd in Rotterdam Barbier.
    De docent is een vak docent die goed in zijn werk is.
    De online platform werkte goed en alles is hierin terug te vinden, ook kreeg ik een hard copie van de studiemateriaal thuis verstuurd.
    Door mijn behaalde diploma ben ik bij een kapsalon werkzaam.
    al om al ben tevreden.

    Door: Oussama 06-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Cursus gewichtsconsulent

    Ik kan het iedereen aanraden!

    Door: Eva 16-07-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Waardeloos

    Ik had mijn ingeschreven voor een cursus bij NHBO. Ik had hiervoor nog niet betaald en kreeg elke dag een mailtje met “vergeet niet te betalen”. Uiteindelijk heb ik maandag 15 april mijn cursus weten te betalen. Dit om 10:00u in de ochtend. Om 11:30 krijg ik een mail (dezelfde dag) met het nieuws dat de cursus niet door gaat i.v.m. te weinig aanmeldingen.

    WAAROM, sturen jullie mij 4 betaal herinneringen terwijl de cursus nog dezelfde dag gecanceld wordt? Wat is dat voor flauwe kul?
    Al blij genoeg was ik dat ik mijn geld terug zou krijgen, na een aantal dagen had ik dit ook nog niet terug. Het ging om €149,00. Ik bel op en iemand verteld mij doodleuk dat het 20 WERKDAGEN zal duren.

    Conclusie, je betaald je cursus en dezelfde dag wordt hij gecanceld MAAR je moet wel 20 werkdagen weer op je geld wachten!
    Onee! Want ze doen er i.p.v. 20 werkdagen nog lekker een maand over.
    Het is vandaag 18 mei, en nu heb ik mijn geld pas ontvangen.

    Wat een verschrikkelijk bedrijf, nooit weer.

    Door: Anne 18-05-2019
    esther 29-05-2019

    ojee mij staat het zelfde te wachten...ik zou een cursus hebben op 25 mei . Werd 1 dag van te voren afgezegd, net betaald en nu niet meer of slecht bereikbaar. Nooit meer een cursus via deze.

    Marjoncoumans 18-11-2019

    Al drie keer cursus Baby massage geannuleerd is een wassen neus

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    2,5
    rating

    Slechte service en organisatie!!

    Ik had mij aangemeld voor een studie voor nov. 2017. Deze is 3x verplaatst zonder enig bericht en na eigen vragen en zoeken, met zeer onduidelijke communicatie beantwoord. 1 april dit jaar moest ik er zelf achter komen (weer!) dat de studie van 6 april weer verplaatst was naar september dit jaar. De dame aan de telefoon moest eerst overtuigd worden van het feit hoe deze gang van zaken zeer onzorgvuldig was. En vele mails erna van mijzelf werden niet serieus genomen over het terugstorten van mijn geld. "De boekhouder doet dat nou eenmaal 1x per 20 dagen." Wat een onzin en wat een slechte tegemoetkoming! Na 30 dagen moest ik weer vragen waar mijn geld bleef.

    Door: N. Van der Horst 02-05-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3
    rating

    Misleidend

    'Diploma' van NHBO heeft geen formele waarde en is geen (onderdeel van een) bekwaamheidsbewijs dat toegang verleent tot tewerkstelling in onderwijsinstellingen die door de overheid erkend zijn. Tevens heeft het geen internationale waarde. Deze aangeboden beroepsopleidingen kunnen een springplank zijn naar de arbeidsvloer.

    Door: Mart 05-04-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Bloemist

    Klassikaal opleiding gevolgd. Dik tevreden. Alleen theorie boek zeer oudbollig.
    Zeer leuke lerares, Rianne.

    Door: Irma 16-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    7
    rating

    Would not advise the course of Management Assistant in English

    Ordered the course of Management assistant in English, it was delivered fast and teacher was responsive.
    When it is came to the exam, I realised that I need to translate sentences from French to German, for instance, or from Dutch to French etc. One thing is to translate something at home with translator, and another thing is to translate languages you never learned at the exam!
    Ig I would knew this, I would not choose for this course.
    So all those people, who do not learned and do not speak French, Dutch, or German are not able properly to pass the exam.
    So my advise to those ( Slavic, Balkan educated) who was not learning above mentioned languages before, NOT to take Management Assistant course in English. This course orientated more on people who had Belgian, German or NL schooling.

    Door: Maryna 11-03-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    8,5
    rating

    Schrijf zelf een review over NHBO

    Uw beoordeling