NederlandReview

    Ervaringen NHBO

    Als je volwassen bent, kom je er soms achter dat je niet het werk doet waar je hart ligt. Of juist wel, maar je zou je graag verder willen ontwikkelen. Daarom kan het aantrekkelijk om een volwassenen studie te gaan volgen. Dit kan bij NHBO zowel klassikaal als met een thuisstudie. Zij bieden op vele vakgebieden meer dan 100 studies aan, dus er zal voor iedereen iets bij zitten wat bij je past. Wat de ervaringen zijn van anderen met deze opleider lees je hier op NederlandReview.

    Over NHBO

    NHBO is de afkorting van Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling. Zij zijn een onderdeel van een internationaal opererende opleidingsgroep die thuisstudies en klassikale studies aanbiedt in verschillende Europese landen. In de Benelux zijn zij, volgens eigen zeggen, de belangrijkste opleider op het gebied van klassikaal onderwijs voor volwassenen. Je kunt bij hen opleidingen en cursussen volgen in Amsterdam, Breda, Rotterdam of Utrecht op MBO+ niveau. Omdat de lessen vaak in het weekend of ’s avonds worden gegeven, zijn ze ook geschikt voor mensen die een studie naast een baan of gezien willen volgen.


    Reclame-uitning van NHBO, 'Behaal je erkende diploma via NHBO'

    Diensten

    NHBO biedt korte, praktijkgerichte studies aan, waarbij je binnen 6 tot 9 maanden een erkend diploma kunt behalen.

    Verschillende vakgebieden waarvoor je een thuisstudie kunt volgen:

    • Bouw & Techniek
    • Communicatie & Marketing
    • Hotel, Restaurant & Café
    • Informatica & ICT
    • Interieur & Vastgoed
    • Kinderen & Pedagogie
    • En nog veel meer…

    Verschillende vakgebieden waarvoor je een klassikale studie kunt volgen:

    • Natuur & Milieu
    • Psychologie & Therapie
    • Taalopleidingen
    • Toerisme & Reizen
    • Verkoop & Retail
    • Voeding & Gezondheid
    • En nog veel meer…

    Alle opleidingen worden ontwikkeld en begeleid door professionele docenten met vele jaren praktijkervaring. Weet je nog niet welke studie je wilt volgen, of wil je meer weten, dan kun je gratis studiebrochures aanvragen. Ook kun je van iedere studie een gratis proefhoofdstuk aanvragen.

    All-In Prijzen

    De prijzen voor de verschillende studies zijn inclusief alles. Je ontvangt hiervoor al het lesmateriaal en klassikale lessen van een docent of 12 maanden begeleiding bij een thuisstudie. Ook heb je toegang tot de online leeromgeving en je deelname aan het examen is inbegrepen.

    Erkend Onderwijs

    NHBO is ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), internationaal erkend door het IAPE, en zij hebben het ISO-9001 certificaat. Verder zijn ze aangesloten bij de Internationale Wellnessfederatie en de Associatie voor Examinering. Dit betekent een extra zekerheid voor jou dat je een erkend diploma behaalt bij hen.

    Klachten

    Wanneer je een klacht hebt, moet je eerst contact opnemen met het secretariaat via (020) 4230770 of via e-mail ino@nhbo.nl. Deze klacht zal met zorg worden behandeld en indien gewenst doorgegeven worden aan je docent, iemand die intern verantwoordelijk is, of de directie. Ook ontvang je na de studie een evaluatieformulier waarop je jouw feedback kunt achterlaten.

    Laat hier ook jouw review over NHBO achter!

    Kun je met een thuisstudie of klassikale opleiding van NHBO direct praktisch aan de slag, of zijn de ervaringen helaas anders? Lees hier alle reviews!

    NHBO
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (42)

    6,2
    57% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6,6
    Service
    rating
    5,6
    Prijs
    rating
    6,6
    Leveren
    rating
    6

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Thuiscursus

    Een weekje geleden een thuiscursus besteld bij de NHBO. Ik kon online gelijk aan de slag en inmiddels zijn de boeken ook per post geleverd. Ziet er goed en verzorgd uit tot nu. Kreeg er zelfs nog een cursus starten als ondernemer gratis bij, echt super leuk! Inmiddels ook al online contact gelegd met de docent, ziet er tot nu toe prima uit. Hopelijk kan ik snel mijn diploma halen.

    Door: Patrick 20-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Mindfulness coach

    Ik kocht de opleiding 'mindfulness coach', omdat ik graag trainingen wil geven en mensen wil coachen om bewuster te leven. Direct na mijn aankoop kreeg ik automatisch een aanbieding in mijn mailbox (omdat ik 2 wkn geleden al de cursus had bekeken, maar nog niet had besteld) wat natuurlijk een beetje pijn doet. Helaas kreeg ik dit bedrag niet terug, maar ik kreeg wel een aanbieding op een nieuwe cursus. Helaas blijkt de opleidingsmap enkel te gaan over mindfulness. Daar doe ik zelf al 3 jaar aan, dus daar weet ik al voldoende over. Ik kocht deze opleiding met de intentie om echt te gaan trainen/coachen, maar daar komt letterlijk niets over terug. Ik heb dit duidelijk aangegeven, maar volgens NHBO zou mijn teleurstelling vooral liggen aan het feit dat ik al gevorderd ben in mindfulness. Maar dat neemt niet weg dat je bij een opleiding zomaar 'coach/trainer' kunt vermelden, terwijl je hier niet over leert. Ik weet dat het geen beschermd beroep is, maar dit gaat wel heel ver. Zonde van mijn geld ook, had liever direct een coach opleiding geboekt, maar dit leuk me een geschikte keuze. Als oplossing kreeg ik, guess what, weer een aanbieding op bijvoorbeeld een coach opleiding. Het lijkt alleen maar om verkopen te gaan. Dus: bedenk goed, als je meer over mindfulness wilt leren: leuk. Wilt je trainen/coachen leren? Dan niet doen!

    Door: Marielle 15-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Cursus Interieurstylist

    Fijne cursus, met gemotiveerde docenten die weten waar ze over spreken! Ik kijk al uit naar mijn volgende cursus(sen)!

    Door: Kim 14-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Cursus hondencoach

    Mooie prijs voor de cursus. En bij vragen reageert docent binnen 48 uur. Ook over NHBO tevreden en altijd keurig en netjes mijn vragen kunnen stellen.
    Raar dat je recensies ziet met zulke lage cijfers . Niks van te merken bij mij. Goed bezig NHBO

    Door: Van der deuren 12-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Opleiding

    Slechte cursus, zijn niet te bereiken via de telefoon. niet waard voor je geld

    Door: Rico van laan 03-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Cursus

    2 maanden geleden besloten om een cursus te gaan volgen. Stom dat ik de reviews niet eerder gelezen heb. Vandaag bericht gekregen dat mijn studie van 13 januari niet door gaat, maar verplaatst os naar april. Ik werk zelf 24 uur per week in de zorg, dus is het vrij lastig om vrije dagen aan te vragen, zeker voor 1 dag per week. Toch gelukt. Nu dit bericht. Ik ben echt woest! Morgen maar even bellen, maar hoor en zie al dat dat moeilijk gaat worden. Heb hier een lening voor af gesloten, belachelijk dat ze het gewoon kunnen verschuiven wanneer het hun uit komt! We hebben hier wel met mensen en verplichtingen te maken!

    Door: Narhalie van der Doorn 16-12-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    4,5
    rating

    thuisstudie onderwijsassistent

    Tevreden over de opleiding. Duidelijke informatie op voorhand op de website.
    Veel geleerd en kunnen uitoefenen op me stage.
    Nu heb ik door de opleiding een baan aan overgehouden.
    Voor de prijs die ik hebe betaald ben ik zeeeeeeeeer tevreden

    Door: william 25-11-2019
    Linda 26-11-2019

    Was het lang zoeken naar een stageplek?

    Mary 14-01-2020

    Goedemiddag William, In hoeveel maanden heb jij het gedaan.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Opleiding timmerman

    Opleiding timmerman gaan volgen bij het NHBO,
    mooi een dikke map en gaan maar.....dacht ik.
    De map staat vol met gedateerde informatie, en gericht op de belgische en niet de nederlandse timmerman.
    Maargoed, toch maar verder gaan blokken. Op gegeven moment kwam ik werkzaam bij een klusbedrijf waar ik graag een stage zou lopen. daar 5 maanden gewerkt, maar kon geen contact krijgen met zowel de docent als NHBO.......Dit nummer is niet in gebruik, en mails worden niet beantwoord. Voor mij geen reden meer om de cursus voort te zetten, dus stuur een mail waarin ik alles uitleg, hehe eindelijk een antwoord. Ik krijg geen geld terug, maar ze gingen kijken of ze wat konden doen. 2 maanden later nog steeds niks.....

    KOOP GEEN PRODUCTEN BIJ NHBO!!!

    Door: K.Schijven 06-11-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Thuisstudie Kindercoaching

    Prettige organisatie, ik werd altijd goed geholpen door zowel medewerkers als docent!

    Door: Ella 18-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Twee keer teleurstelling.

    Bij ene cursus wordt het huiswerk door de docent niet gecorrigeerd. Bij een andere cursus wordt de afgesproken verlenging je afgepakt ondanks goed overleg. Twee keer is te veel. Ben het gezeur beu. Ik hoef de cursussen niet meer. Weggegooid geld zo.

    Door: Brechje 18-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    5
    rating

    Thuisstudie interieurstylist

    Thuisstudie afgenomen via mijn werkgever. Hiervoor moest een factuur gemaakt worden, dit duurde wel 1 week. Nadat betaling was gedaan kregen wij alles binnen en we zijn heel tevreden. Dankjewel docent Birgit reageert op tijd en helpt waarbij nodig via de studentenprotest
    Examen moest ik helaas afnemen in Amsterdam aangezien ik uit Emmen kom, maar dat was wel al goed gecommuniceerd hiervoor

    Door: Jessie 16-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5
    rating

    Bloemist klasikaal

    Tevreden .
    Leuke actieve docent. Er was een datumwijziging waardoor we twee weken later begonnen. Dit was gedaan zodat we met voldoende studenten konden starten, heel begrijpelijk.
    Bedankt Rian

    Door: Florien van aanhalt 10-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    Thuisstudie Paardenverzorging

    Zeer tevreden!

    Door: Em All 10-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    opleiding barista

    Enkele weken geleden mijn opleiding barista afgerond. Heel tevreden over de docent en inhoud van de cursus. Nadruk lag op de praktijk en het 'zelf doen'. Ook contact met de klantenservice is vlekkeloos verlopen.

    Door: Anton 09-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    10
    rating

    Opleiding interieurstylist

    Klassikale opleiding gevolgd.
    Docent zeer gemotiveerd, vakbekwaam en actief in de branche.
    Contact met NHBO was duidelijk en prima. Diploma is thuis netjes bezorgd in een verzwaarde envelop, verder heeft dit mij geholpen om meer opdrachten te kunnen aannemen als freelancer

    Alomal zeer geslaagd

    Door: Matthieu 09-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5
    rating

    cursus timmerman

    Contact is er niet. Ik heb twee keer een telefoniste aan de lijn gehad, maar die komt met standaardantwoorden. Op mails wordt niet gereageerd.
    Mijn gevoel zegt mij: oplichting. Ik kan het niet anders verwoorden.

    Door: R. den Hartog 13-09-2019
    NHBO 26-09-2019

    Beste R. den Hartog, Jammer dat de gegeven antwoorden niet toereikend waren. Zou ik je nog ergens mee kunnen helpen? We zijn bereikbaar op 020-4230770. Prettige dag!

    Verified

    Claudia Esser 08-10-2019

    Probeer al dagen contact te krijgen..telefoon nr lijkt inactief en op mail wordt niet gereageerd..als ze nog niet eens reageren als je mailt om evt een 'opleiding' te volgen vind ik 't risico te groot ook al boden ze flinke kortingen ..jammer!

    Bako Bahir 09-10-2019

    Aangemeld voor een klassikale opleiding Autodealer, wacht nu al meer dan een jaar voor die opleiding. word telkens afgezegt of verplaats naar andere steden (wat ik ook niet erg vond) maar bleek dat die ook niet doorgingen, probeer nu al sinds juli 2019 contact op tenemen met hun op 020-4230770, lijn blijkt bezet te zijn, er is op verschillende dagen en tijdstippen gebeld.. Heel Jammer!!

    K.Schijven 06-11-2019

    Heb precies hetzelfde probleem bij de timmerman cursus, krijg geen contact. En als je belt geven ze aan dat de mails niet doorkomen. Geen verantwoordelijkheid of professionaliteit. Geld terug? ho maar. Bovendien is de cursus niet meer van deze tijd, enkel info van 10 jaar terug of ouder.

    R. den Hartog 15-12-2019

    Ik ben bezig bij de Geschillencommissie om mijn geld, aanbetaling, terug te krijgen. Het gaat me niet om het geld. Wel om het principe. Het deugt bij NHBO gewoon niet. Die moeten failliet!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Opleiding Barista

    Ik had mij maanden geleden ingeschreven voor een opleiding. 2 weken voor de startdatum krijg ik ineens een mailtje dat de startdatum 4 maanden is opgeschoven. Als reden wordt o.a. gegeven dat ze de kwaliteit willen waarborgen, maar het heeft natuurlijk alles te maken met het aantal aanmeldingen. Hierover wordt op de site niet gecommuniceerd. De kans dat je kan starten met je opleiding in de gewenste stad is achteraf erg klein.

    Door: Martijn 11-09-2019
    NHBO 26-09-2019

    Beste Martijn, Het spijt me dat we de Barista opleiding op dat moment niet door hebben kunnen laten gaan. Wanneer we onverhoopt niet voldoende aanmeldingen hebben om een opleiding te starten, zullen we deze inderdaad verplaatsen of verschuiven. Ik hoop dat de nieuwe datum je schikt, en je toch nog kunt beginnen. Anders annuleren we uiteraard de inschrijving voor je. Ik hoor graag van je als ik je nog ergens mee kan helpen. Mvg.

    Verified

    Coby 26-10-2019

    Jammer, de nhbo biedt de opleiding aan maar ik lees af en toe verschuivingen, niet door gaan etc. Dit komt onprofessioneel over. U kunt het niet waar maken. Ik ben mij aan het oriënteren, in de wirrewar wereld van de gewichtsconsulent, de nhbo wordt een duidelijke nee

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    rating

    Chakra therapie

    Hallo, kan iemand mij vertellen hoe in contact te komen met nhbo??? Ik bel, keuze menu, ongeldige keuze! Cursus wordt zonder enige uitleg verplaatst...... zou graag telefonisch contact hebben zodat ik mijn geld terug kan krijgen!

    Door: Gaby 11-09-2019
    NHBO 26-09-2019

    Beste Gaby, is het nog gelukt om ons te bereiken? Via 020-4230770 zou je ons elke werkdag te pakken moeten krijgen. Fijne dag!

    Verified

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4
    rating

    Studie schoonheidsspecialist

    Ben erg ontevreden heb nog steeds geen studie maar wel betaald. Heb een paar keer gebeld met de vraag waar is mijn studie . Op een geven er helemaal klaar mee gebeld dat ik er mee wou stoppen en dat ik me geld terug wou. Maar dat kon niet. Dus mijn vraag was hoe kan je niet met je geld terug geven en ik heb geen studie ontvangen. Mails gestuurd word niet op gereageerd. Telefoonnisten zijn honds brutaal en kunnen ook niets doen. Net weer gebeld en krijg ik zogenaamd te horen dat de post niet bij het afhaalpunt is opgehaald. Wat vreemd is want het post adress is gewoon mijn eigen adress. En er lag geen briefje in de brievenbus., . Nu is het de schuld van de schuld van de postbezorging en moet ik zelf contact met hun op nemen hoe ik mijn eigen studie ga krijgen. Maar als het is teruggestuurd dan waarom hebben jullie het niet meteen weer terug gestuurd. Als je constant van je klant moet horen waar haar studie is. Nhbo komt met de meest raarste smoesjes om niet te reageren op je verhaal. Er is een vergadering,er is geen manager, de post is terug gestuurd, u was niet thuis, de notaris werkt maar om de 20 dagen. Uw studie is opgegeten door onze hond. Kort om doe geen studie hier beter betaal je wat meer bij NHA ,LOI,NTI,of het Civas. Krijg je tenminste een studie als je hebt betaald. En kan je je geld terug krijgen als je niets hebt ontvangen. Slechte service kan niet eens rekenen op een proefhoofdstuk helemaal niets daar!!

    Door: Roëlle De lange 02-09-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3,5
    rating

    Ze reageren niet op mails maar nemen wel mijn geld

    Ik heb me al meerdere keren ingeschreven voor een cursus en gelukkig ging het tot nu allemaal goed, oke in de laatste tijd moest ik wel op hameren om mijn materiaal te krijgen. Nu heb ik me 4 maanden geleden ingeschreven voor de Allround Mode en Creatie. Nu ben ik bijna klaar met betalen en had eigenlijk weer twee cursussen van deze studie moeten krijgen maar niet dus. Het staat bij bpost gewoon onder wordt klaargemaakt door afzender. Inmiddels al 4 dagen. 9 dagen zit ik nu op de cursussen te wachten. Op mails krijg ik sinds maanden geen antwoord meer. Toen ik 4 weken geleden geklagtt heb op Facebook had ik wel antwoord. Ze konden helemaal geen mails van me vinden. Zodra ik deze cursus in huis heb is het voor mij over. Daar ga ik geen studies meer doen.

    Door: Simone Lang 19-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    JA
    4,5
    rating

    Schrijf zelf een review over NHBO

    Uw beoordeling