NederlandReview

  Ervaringen NHBO

  Als je volwassen bent, kom je er soms achter dat je niet het werk doet waar je hart ligt. Of juist wel, maar je zou je graag verder willen ontwikkelen. Daarom kan het aantrekkelijk om een volwassenen studie te gaan volgen. Dit kan bij NHBO zowel klassikaal als met een thuisstudie. Zij bieden op vele vakgebieden meer dan 100 studies aan, dus er zal voor iedereen iets bij zitten wat bij je past. Wat de ervaringen zijn van anderen met deze opleider lees je hier op NederlandReview.

  Over NHBO

  NHBO is de afkorting van Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling. Zij zijn een onderdeel van een internationaal opererende opleidingsgroep die thuisstudies en klassikale studies aanbiedt in verschillende Europese landen. In de Benelux zijn zij, volgens eigen zeggen, de belangrijkste opleider op het gebied van klassikaal onderwijs voor volwassenen. Je kunt bij hen opleidingen en cursussen volgen in Amsterdam, Breda, Rotterdam of Utrecht op MBO+ niveau. Omdat de lessen vaak in het weekend of ’s avonds worden gegeven, zijn ze ook geschikt voor mensen die een studie naast een baan of gezien willen volgen.


  Reclame-uitning van NHBO, 'Behaal je erkende diploma via NHBO'

  Diensten

  NHBO biedt korte, praktijkgerichte studies aan, waarbij je binnen 6 tot 9 maanden een erkend diploma kunt behalen.

  Verschillende vakgebieden waarvoor je een thuisstudie kunt volgen:

  • Bouw & Techniek
  • Communicatie & Marketing
  • Hotel, Restaurant & Café
  • Informatica & ICT
  • Interieur & Vastgoed
  • Kinderen & Pedagogie
  • En nog veel meer…

  Verschillende vakgebieden waarvoor je een klassikale studie kunt volgen:

  • Natuur & Milieu
  • Psychologie & Therapie
  • Taalopleidingen
  • Toerisme & Reizen
  • Verkoop & Retail
  • Voeding & Gezondheid
  • En nog veel meer…

  Alle opleidingen worden ontwikkeld en begeleid door professionele docenten met vele jaren praktijkervaring. Weet je nog niet welke studie je wilt volgen, of wil je meer weten, dan kun je gratis studiebrochures aanvragen. Ook kun je van iedere studie een gratis proefhoofdstuk aanvragen.

  All-In Prijzen

  De prijzen voor de verschillende studies zijn inclusief alles. Je ontvangt hiervoor al het lesmateriaal en klassikale lessen van een docent of 12 maanden begeleiding bij een thuisstudie. Ook heb je toegang tot de online leeromgeving en je deelname aan het examen is inbegrepen.

  Erkend Onderwijs

  NHBO is ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), internationaal erkend door het IAPE, en zij hebben het ISO-9001 certificaat. Verder zijn ze aangesloten bij de Internationale Wellnessfederatie en de Associatie voor Examinering. Dit betekent een extra zekerheid voor jou dat je een erkend diploma behaalt bij hen.

  Klachten

  Wanneer je een klacht hebt, moet je eerst contact opnemen met het secretariaat via (020) 4230770 of via e-mail ino@nhbo.nl. Deze klacht zal met zorg worden behandeld en indien gewenst doorgegeven worden aan je docent, iemand die intern verantwoordelijk is, of de directie. Ook ontvang je na de studie een evaluatieformulier waarop je jouw feedback kunt achterlaten.

  Laat hier ook jouw review over NHBO achter!

  Kun je met een thuisstudie of klassikale opleiding van NHBO direct praktisch aan de slag, of zijn de ervaringen helaas anders? Lees hier alle reviews!

  NHBO
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (27)

  5,6
  48% Zou hier weer kopen!

  Bestellen

  6

  Service

  5

  Prijs

  5,8

  Leveren

  5,4

  Alle reviews

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  cursus timmerman

  Contact is er niet. Ik heb twee keer een telefoniste aan de lijn gehad, maar die komt met standaardantwoorden. Op mails wordt niet gereageerd.
  Mijn gevoel zegt mij: oplichting. Ik kan het niet anders verwoorden.

  Door: R. den Hartog13-09-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Opleiding Barista

  Ik had mij maanden geleden ingeschreven voor een opleiding. 2 weken voor de startdatum krijg ik ineens een mailtje dat de startdatum 4 maanden is opgeschoven. Als reden wordt o.a. gegeven dat ze de kwaliteit willen waarborgen, maar het heeft natuurlijk alles te maken met het aantal aanmeldingen. Hierover wordt op de site niet gecommuniceerd. De kans dat je kan starten met je opleiding in de gewenste stad is achteraf erg klein.

  Door: Martijn 11-09-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Chakra therapie

  Hallo, kan iemand mij vertellen hoe in contact te komen met nhbo??? Ik bel, keuze menu, ongeldige keuze! Cursus wordt zonder enige uitleg verplaatst...... zou graag telefonisch contact hebben zodat ik mijn geld terug kan krijgen!

  Door: Gaby11-09-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4

  Studie schoonheidsspecialist

  Ben erg ontevreden heb nog steeds geen studie maar wel betaald. Heb een paar keer gebeld met de vraag waar is mijn studie . Op een geven er helemaal klaar mee gebeld dat ik er mee wou stoppen en dat ik me geld terug wou. Maar dat kon niet. Dus mijn vraag was hoe kan je niet met je geld terug geven en ik heb geen studie ontvangen. Mails gestuurd word niet op gereageerd. Telefoonnisten zijn honds brutaal en kunnen ook niets doen. Net weer gebeld en krijg ik zogenaamd te horen dat de post niet bij het afhaalpunt is opgehaald. Wat vreemd is want het post adress is gewoon mijn eigen adress. En er lag geen briefje in de brievenbus., . Nu is het de schuld van de schuld van de postbezorging en moet ik zelf contact met hun op nemen hoe ik mijn eigen studie ga krijgen. Maar als het is teruggestuurd dan waarom hebben jullie het niet meteen weer terug gestuurd. Als je constant van je klant moet horen waar haar studie is. Nhbo komt met de meest raarste smoesjes om niet te reageren op je verhaal. Er is een vergadering,er is geen manager, de post is terug gestuurd, u was niet thuis, de notaris werkt maar om de 20 dagen. Uw studie is opgegeten door onze hond. Kort om doe geen studie hier beter betaal je wat meer bij NHA ,LOI,NTI,of het Civas. Krijg je tenminste een studie als je hebt betaald. En kan je je geld terug krijgen als je niets hebt ontvangen. Slechte service kan niet eens rekenen op een proefhoofdstuk helemaal niets daar!!

  Door: Roëlle De lange02-09-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3,5

  Ze reageren niet op mails maar nemen wel mijn geld

  Ik heb me al meerdere keren ingeschreven voor een cursus en gelukkig ging het tot nu allemaal goed, oke in de laatste tijd moest ik wel op hameren om mijn materiaal te krijgen. Nu heb ik me 4 maanden geleden ingeschreven voor de Allround Mode en Creatie. Nu ben ik bijna klaar met betalen en had eigenlijk weer twee cursussen van deze studie moeten krijgen maar niet dus. Het staat bij bpost gewoon onder wordt klaargemaakt door afzender. Inmiddels al 4 dagen. 9 dagen zit ik nu op de cursussen te wachten. Op mails krijg ik sinds maanden geen antwoord meer. Toen ik 4 weken geleden geklagtt heb op Facebook had ik wel antwoord. Ze konden helemaal geen mails van me vinden. Zodra ik deze cursus in huis heb is het voor mij over. Daar ga ik geen studies meer doen.

  Door: Simone Lang19-08-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  4,5

  opleiding barbier

  Toffe opleiding gevolgd in Rotterdam Barbier.
  De docent is een vak docent die goed in zijn werk is.
  De online platform werkte goed en alles is hierin terug te vinden, ook kreeg ik een hard copie van de studiemateriaal thuis verstuurd.
  Door mijn behaalde diploma ben ik bij een kapsalon werkzaam.
  al om al ben tevreden.

  Door: Oussama06-08-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  Cursus gewichtsconsulent

  Ik kan het iedereen aanraden!

  Door: Eva16-07-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  Waardeloos

  Ik had mijn ingeschreven voor een cursus bij NHBO. Ik had hiervoor nog niet betaald en kreeg elke dag een mailtje met “vergeet niet te betalen”. Uiteindelijk heb ik maandag 15 april mijn cursus weten te betalen. Dit om 10:00u in de ochtend. Om 11:30 krijg ik een mail (dezelfde dag) met het nieuws dat de cursus niet door gaat i.v.m. te weinig aanmeldingen.

  WAAROM, sturen jullie mij 4 betaal herinneringen terwijl de cursus nog dezelfde dag gecanceld wordt? Wat is dat voor flauwe kul?
  Al blij genoeg was ik dat ik mijn geld terug zou krijgen, na een aantal dagen had ik dit ook nog niet terug. Het ging om €149,00. Ik bel op en iemand verteld mij doodleuk dat het 20 WERKDAGEN zal duren.

  Conclusie, je betaald je cursus en dezelfde dag wordt hij gecanceld MAAR je moet wel 20 werkdagen weer op je geld wachten!
  Onee! Want ze doen er i.p.v. 20 werkdagen nog lekker een maand over.
  Het is vandaag 18 mei, en nu heb ik mijn geld pas ontvangen.

  Wat een verschrikkelijk bedrijf, nooit weer.

  Door: Anne18-05-2019
  esther29-05-2019

  ojee mij staat het zelfde te wachten...ik zou een cursus hebben op 25 mei . Werd 1 dag van te voren afgezegd, net betaald en nu niet meer of slecht bereikbaar. Nooit meer een cursus via deze.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  2,5

  Slechte service en organisatie!!

  Ik had mij aangemeld voor een studie voor nov. 2017. Deze is 3x verplaatst zonder enig bericht en na eigen vragen en zoeken, met zeer onduidelijke communicatie beantwoord. 1 april dit jaar moest ik er zelf achter komen (weer!) dat de studie van 6 april weer verplaatst was naar september dit jaar. De dame aan de telefoon moest eerst overtuigd worden van het feit hoe deze gang van zaken zeer onzorgvuldig was. En vele mails erna van mijzelf werden niet serieus genomen over het terugstorten van mijn geld. "De boekhouder doet dat nou eenmaal 1x per 20 dagen." Wat een onzin en wat een slechte tegemoetkoming! Na 30 dagen moest ik weer vragen waar mijn geld bleef.

  Door: N. Van der Horst02-05-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3

  Misleidend

  'Diploma' van NHBO heeft geen formele waarde en is geen (onderdeel van een) bekwaamheidsbewijs dat toegang verleent tot tewerkstelling in onderwijsinstellingen die door de overheid erkend zijn. Tevens heeft het geen internationale waarde. Deze aangeboden beroepsopleidingen kunnen een springplank zijn naar de arbeidsvloer.

  Door: Mart05-04-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Bloemist

  Klassikaal opleiding gevolgd. Dik tevreden. Alleen theorie boek zeer oudbollig.
  Zeer leuke lerares, Rianne.

  Door: Irma16-03-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  7

  Would not advise the course of Management Assistant in English

  Ordered the course of Management assistant in English, it was delivered fast and teacher was responsive.
  When it is came to the exam, I realised that I need to translate sentences from French to German, for instance, or from Dutch to French etc. One thing is to translate something at home with translator, and another thing is to translate languages you never learned at the exam!
  Ig I would knew this, I would not choose for this course.
  So all those people, who do not learned and do not speak French, Dutch, or German are not able properly to pass the exam.
  So my advise to those ( Slavic, Balkan educated) who was not learning above mentioned languages before, NOT to take Management Assistant course in English. This course orientated more on people who had Belgian, German or NL schooling.

  Door: Maryna 11-03-2019
  Maryna30-03-2019

  Update on my review: was called by the school and new course will be written, that meets my capabilities (no French & German), in this case I would recommend the school to people worldwide. Bedankt en goed gedaan. Zeer tevreden.

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  8,5

  Leuke studie, goede begeleiding

  Studie Social Media, veel informatie, maar helder ingedeeld en aan het einde van de cursus had ik een goed overzicht wat je moet doen voor je eigen activiteiten. Ik vond het erg leuk en leerzaam, de docent gaf goede feedback en veel handige tips.
  Ik ben helemaal tevreden met deze opleiding.

  Door: Crystelle07-03-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  Geen examen mogen doen tot alle termijnen voldaan zijn

  Belachelijk dat je geen examen mag doen totdat alle termijnen voldaan zijn. Dit is niet doorgegeven op hun website, moest duidelijker zijn.

  Door: Mars05-02-2019
  NHBO07-03-2019

  Beste Mars, Excuses voor dit misverstand. Ik kan me voorstellen dat dit tegenvalt wanneer je relatief snel je opleiding afrond. Het is inderdaad zo dat je opleiding eerst volledig betaald dient te zijn. Dit mag uiteraard altijd met een vroegtijdige afbetaling. We zullen dit voortaan duidelijker communiceren. Fijne dag gewenst, NHBO

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  iemand ervaring opleiding tot stukadoor?

  hallo,

  Ik ben mij aan het orienteren voor een opleiding tot stukadoor. ik twijfel of ik een thuisstudie zal geen doen of toch de volledige 2 jaar naar school zal gaan.

  graag wil ik weten of je daadwerkelijk aan de slag kunt bij een bedrijf met dit diploma aangezien het een theoretische opleiding is. en of het mogelijk is als je een stage plek hebt om een praktijkexamen te kunnen doen?

  BVD

  Door: Tom van den Hombergh22-01-2019
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  2

  Begin er niet aan!

  Cursus Interieur stylist gedaan via NHBO, ik zou het niemand aanraden. Slecht (Belgisch) verouderd en gekopieerd les materiaal. Vragen worden niet beantwoord. Een mede student had gelukkig familie in het vak en deze kon hierdoor inspringen op vraagstukken waar de docent het antwoord niet op kon geven. Kortom door de prijs lijkt het aantrekkelijk maar in dit geval is goedkoop, duur koop.

  Door: Brigitta Weezepoel23-10-2018
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Opleiding geschreven in het Vlaams

  Pas op met het aanschaffen van een opleiding via NHBO.nl.
  Ik ben gestart met de opleiding imagoconsulent. Nu blijkt dat deze opleiding geschreven is door een Vlaamse docent. Nergens wordt dit aangegeven en het is zeer storend. Daarnaast is de opleiding zeer verouderd er wordt zelfs in een bepaalde opdracht nog aangegeven dat je iets op moet nemen via een casette. Mijn klacht bij NHBO aangegeven. Enige reactie tetug is dat ik het proefhoofdstuk van 2 bladzijden had kunnen lezen. Laat deze nou wel goed geschreven zijn. Voor mij geen NHBO meer.

  Door: Anneke26-08-2018
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  erkend diploma

  Hoi ik wil de opleiding mediation volgen om dadelijk een eigen bedrijf te starten maar zit ik hier dan wel goed!!! Heb ik de juiste tools en het juiste diploma aangezien de kosten enorm laag zijn krijg ik twijfels Ik ben totaal nu niet werkzaam in deze branche, ik wil een omscholing vanwege mijn gezondheid

  Door: sylvana29-07-2018
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  Heel tevreden

  Nadat ik mij had ingeschreven voor de cursus Cybercrime werden mijn eerste vragen meteen door de docent beantwoord. Verder tijdens de hele cursus goede begeleiding met veel informatie. Vragen werden altijd vlot beantwoord.
  De cursus is naast theorie ook praktisch gericht, heb veel geleerd en nu mijn diploma op zak!

  Door: Marcella Rittmeister28-06-2018
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  Misleidend

  Ik deed en opeiding die binnen 9 maanden afgerond kan worden maar na 4 maanden had ik geen 1 beoordeling gehad!! Vragen werden niet beantwoord, mail werd niet gelezen , studiemateriaal was zwaar gedateerd en de online video instructies en voorbeelden waren er niet!!
  Na het eisen van mijn geld terug heb ik ineens volop contact gehad en werd het online materiaal bijgewerkt....nou ja er werd iets toegevoegd maar nog steeds niet alles wat nodig was. Doormiddel van screenshots van onbeantwoorde mails , onbeoordeelde opdrachten en 2 A4-tjes argumentatie over het misleiden en valse beloftes heb ik mijn geld terug gekregen!!
  Dus let op ga niet met dit bedrijf in zee!!

  Door: Mayke01-06-2018
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  2

  Misleidend

  Ik deed en opeiding die binnen 9 maanden afgerond kan worden maar na 4 maanden had ik geen 1 beoordeling gehad!! Vragen werden niet beantwoord, mail werd niet gelezen , studiemateriaal was zwaar gedateerd en de online video instructies en voorbeelden waren er niet!!
  Na het eisen van mijn geld terug heb ik ineens volop contact gehad en werd het online materiaal bijgewerkt....nou ja er werd iets toegevoegd maar nog steeds niet alles wat nodig was. Doormiddel van screenshots van onbeantwoorde mails , onbeoordeelde opdrachten en 2 A4-tjes argumentatie over het misleiden en valse beloftes heb ik mijn geld terug gekregen!!
  Dus let op ga niet met dit bedrijf in zee!!

  Door: Mayke 01-06-2018
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  7

  Geslaagd!

  Thuiscursus alround voedingsdeskundige gevolgd en erg tevreden. Makkelijk en snel contact met leraren als je ze nodig hebt en ben net geslaagd dus JOEPIE! Vandaar ook even deze review na afloop van de cursus.

  Door: Mikkie04-01-2018
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  Erg tevreden

  Opleiding in Amsterdam gevolgd en erg tevreden! Met vlag & wimpel gehaald dus echt top!!!!

  Door: Vara17-12-2017
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  10

  thuisstudie Aquarelleren erg leuk

  Hallo,

  Ik was zelf best tevreden over mijn cursus bij NHBO - thuisstudie Aquarelleren! Ik heb allemaal leuke dingen geleerd en ben nu na het stoppen van de studie zelf door aan het gaan met extra oefenen. Door de technieken die ik heb geleerd kan ik nu veel meer en dat is erg leuk voor de hobby! Ik vond het lesmateriaal duidelijk en makkelijk om te doen.Ik doe het voor de hobby en heb niet al te veel tijd over, daarom was ik blij dat het niet erg moeilijk was om te leren allemaal. Je moet vooral zelf veel oefenen, maar dat kan ook daarna.

  Door: Liesbeth23-09-2017
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  8,5

  slechte begeleiding

  Geen contact kunnen leggen met docente Frans voor beginners. Ga er niet eens meer aan beginnen....weggegooid geld

  Door: Frank15-09-2017
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  3,5

  nalatig

  Tijdens mijn studie de docent benaderd. Nooit iets van vernomen. Na het maken van het examen (multiple choice en 1 korte open vraag) nu al vijf weken aan het wachten op de uitslag (twee weken maximaal zou het duren!) Vandaag te horen gekregen dat ik nog een week moet wachten. Het nakijken van het examen kan absoluut niet meer dan tien minuten kosten..... Zonder resultaat kan ik niet aan de slag. Betrouwbaarheid NHBO ligt wat mij betreft erg laag.

  Door: Nathalie14-09-2017
  Frank15-09-2017

  Ik heb dezelfde ervaringen, geen contact gekregen met de docente. Je krijgt een grote map thuisgestuurd en vanaf dan mag je het zelf gaan uitzoeken. Contact met de docente (beginnerscursus Frans) is niet gelukt Feedback of contact duurt naar mijn mening extreem lang. NHBO geen aanrader!

  Medisch secretariaat19-04-2018

  Goede service na een mail aan docent vrijwel direct antwoord terug op al mijn vragen

  Didi Linha29-11-2018

  Hier ook een negative ervaring met deze instituut. De docent vraagt eind oodrachten voor een cijfer te kunnen geven ingeleverd te worden op basis van leersof die niet in het boek terug te vinden is. Verder leerde ik over hoe ik een primitieve website te gaan maken en het is gelukt. Zodra ik al bijna een diploma zou moeten krijgen(met opdrscht 3 final, kreeg ik een beoordeling van - - - - 1%!!!? Terwijl ik een hele werkende MODERNE website met google fonts en een groten deel responsive gedaan heb. Deze ongelofelijke krankzinnige cijfer /score kreeg). Nog sterk. Ik heb iets meer laten zien dan t nogmaals zijn primitive losse deeltjes uit wat in de leerstif terug te vinden was. Werd niet uitleg gegeven waarom ik niet kon slagen.. De website werke perfect. Bestaand uit 4 pagina's. Met bootstrap effect die prima deed. PAS ECHT OP!!!

  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  NEE
  4

  Thuiscursus - ik kan het iedereen aanraden

  Nu zelf tweemaal een opleiding gevolgd bij NHBO, telkens een thuiscursus

  Ik heb gemerkt: als je er vaste uren voor inplant in de week, dan is het heel goed te doen.
  Je leert veel en ook veel praktijkkennis. Ik heb er direct voordeel van in mijn werk, en dat maakt het het geld dat het kost om zo'n cursus te volgen, meer dan waard.

  Ik kan het iedereen aanraden, je houdt jezelf jong door bij te leren (ik ben 52).

  Door: Simone02-07-2017
  Bestellen
  Service
  Prijs
  Levering
  Zou hier weer kopen
  JA
  9,5

  Schrijf zelf een review over NHBO

  Uw beoordeling