NederlandReview

    Ervaringen NHBO

    Als je volwassen bent, kom je er soms achter dat je niet het werk doet waar je hart ligt. Of juist wel, maar je zou je graag verder willen ontwikkelen. Daarom kan het aantrekkelijk om een volwassenen studie te gaan volgen. Dit kan bij NHBO zowel klassikaal als met een thuisstudie. Zij bieden op vele vakgebieden meer dan 100 studies aan, dus er zal voor iedereen iets bij zitten wat bij je past. Wat de ervaringen zijn van anderen met deze opleider lees je hier op NederlandReview.

    Over NHBO

    NHBO is de afkorting van Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling. Zij zijn een onderdeel van een internationaal opererende opleidingsgroep die thuisstudies en klassikale studies aanbiedt in verschillende Europese landen. In de Benelux zijn zij, volgens eigen zeggen, de belangrijkste opleider op het gebied van klassikaal onderwijs voor volwassenen. Je kunt bij hen opleidingen en cursussen volgen in Amsterdam, Breda, Rotterdam of Utrecht op MBO+ niveau. Omdat de lessen vaak in het weekend of ’s avonds worden gegeven, zijn ze ook geschikt voor mensen die een studie naast een baan of gezien willen volgen.


    Reclame-uitning van NHBO, 'Behaal je erkende diploma via NHBO'

    Diensten

    NHBO biedt korte, praktijkgerichte studies aan, waarbij je binnen 6 tot 9 maanden een erkend diploma kunt behalen.

    Verschillende vakgebieden waarvoor je een thuisstudie kunt volgen:

    • Bouw & Techniek
    • Communicatie & Marketing
    • Hotel, Restaurant & Café
    • Informatica & ICT
    • Interieur & Vastgoed
    • Kinderen & Pedagogie
    • En nog veel meer…

    Verschillende vakgebieden waarvoor je een klassikale studie kunt volgen:

    • Natuur & Milieu
    • Psychologie & Therapie
    • Taalopleidingen
    • Toerisme & Reizen
    • Verkoop & Retail
    • Voeding & Gezondheid
    • En nog veel meer…

    Alle opleidingen worden ontwikkeld en begeleid door professionele docenten met vele jaren praktijkervaring. Weet je nog niet welke studie je wilt volgen, of wil je meer weten, dan kun je gratis studiebrochures aanvragen. Ook kun je van iedere studie een gratis proefhoofdstuk aanvragen.

    All-In Prijzen

    De prijzen voor de verschillende studies zijn inclusief alles. Je ontvangt hiervoor al het lesmateriaal en klassikale lessen van een docent of 12 maanden begeleiding bij een thuisstudie. Ook heb je toegang tot de online leeromgeving en je deelname aan het examen is inbegrepen.

    Erkend Onderwijs

    NHBO is ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), internationaal erkend door het IAPE, en zij hebben het ISO-9001 certificaat. Verder zijn ze aangesloten bij de Internationale Wellnessfederatie en de Associatie voor Examinering. Dit betekent een extra zekerheid voor jou dat je een erkend diploma behaalt bij hen.

    Klachten

    Wanneer je een klacht hebt, moet je eerst contact opnemen met het secretariaat via (020) 4230770 of via e-mail ino@nhbo.nl. Deze klacht zal met zorg worden behandeld en indien gewenst doorgegeven worden aan je docent, iemand die intern verantwoordelijk is, of de directie. Ook ontvang je na de studie een evaluatieformulier waarop je jouw feedback kunt achterlaten.

    Laat hier ook jouw review over NHBO achter!

    Kun je met een thuisstudie of klassikale opleiding van NHBO direct praktisch aan de slag, of zijn de ervaringen helaas anders? Lees hier alle reviews!

    NHBO
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (57)

    6.6
    65% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6.8
    Service
    rating
    6
    Prijs
    rating
    6.8
    Leveren
    rating
    6.4

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Would not advise the course of Management Assistant in English

    Ordered the course of Management assistant in English, it was delivered fast and teacher was responsive.
    When it is came to the exam, I realised that I need to translate sentences from French to German, for instance, or from Dutch to French etc. One thing is to translate something at home with translator, and another thing is to translate languages you never learned at the exam!
    Ig I would knew this, I would not choose for this course.
    So all those people, who do not learned and do not speak French, Dutch, or German are not able properly to pass the exam.
    So my advise to those ( Slavic, Balkan educated) who was not learning above mentioned languages before, NOT to take Management Assistant course in English. This course orientated more on people who had Belgian, German or NL schooling.

    Door: Maryna 11-03-2019
    Mariska van Ewijk 28-02-2020

    Leuke leerzame middag, gezellig klein groepje, duidelijke uitleg. Mooi als aanvulling in mijn praktijk.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    8.5
    rating

    thuisstudie Aquarelleren erg leuk

    Hallo,

    Ik was zelf best tevreden over mijn cursus bij NHBO - thuisstudie Aquarelleren! Ik heb allemaal leuke dingen geleerd en ben nu na het stoppen van de studie zelf door aan het gaan met extra oefenen. Door de technieken die ik heb geleerd kan ik nu veel meer en dat is erg leuk voor de hobby! Ik vond het lesmateriaal duidelijk en makkelijk om te doen.Ik doe het voor de hobby en heb niet al te veel tijd over, daarom was ik blij dat het niet erg moeilijk was om te leren allemaal. Je moet vooral zelf veel oefenen, maar dat kan ook daarna.

    Door: Liesbeth 23-09-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Thuiscursus - ik kan het iedereen aanraden

    Nu zelf tweemaal een opleiding gevolgd bij NHBO, telkens een thuiscursus

    Ik heb gemerkt: als je er vaste uren voor inplant in de week, dan is het heel goed te doen.
    Je leert veel en ook veel praktijkkennis. Ik heb er direct voordeel van in mijn werk, en dat maakt het het geld dat het kost om zo'n cursus te volgen, meer dan waard.

    Ik kan het iedereen aanraden, je houdt jezelf jong door bij te leren (ik ben 52).

    Door: Simone 02-07-2017
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Thuisstudie interieurstylist

    Thuisstudie afgenomen via mijn werkgever. Hiervoor moest een factuur gemaakt worden, dit duurde wel 1 week. Nadat betaling was gedaan kregen wij alles binnen en we zijn heel tevreden. Dankjewel docent Birgit reageert op tijd en helpt waarbij nodig via de studentenprotest
    Examen moest ik helaas afnemen in Amsterdam aangezien ik uit Emmen kom, maar dat was wel al goed gecommuniceerd hiervoor

    Door: Jessie 16-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    hondencoach

    NHBO heeft mij goed opgeleid, hiervoor dank ik jullie
    Ook mijn diploma is een toevoeging voor mij.

    Door: laurien 19-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Cursus Engels voor gevorderen

    Ik heb op 26 Februari 2020 na vele cursussen overwegen te hebben gekozen voor NHBO, echter zag ik 14 dagen bedenktermijn met dit in acht neming nam ik de gok en wou ik in het studentenplatform inloggen echter kan ik geen enkele oefeningen maken en is het totaal niet duidelijk, omdat ik hier toch geen goed gevoel bij kreeg heb ik een mailtje gestuurd om te annuleren binnen 7 dagen zelfs, echter omdat ik ingelogd heb in het studentenplatform kan dit niet?!?! ofwel ik kan fluiten naar 254 euro en ik heb helemaal niets aan deze cursus..

    Door: Patrick 05-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    Thuiscursus

    Een weekje geleden een thuiscursus besteld bij de NHBO. Ik kon online gelijk aan de slag en inmiddels zijn de boeken ook per post geleverd. Ziet er goed en verzorgd uit tot nu. Kreeg er zelfs nog een cursus starten als ondernemer gratis bij, echt super leuk! Inmiddels ook al online contact gelegd met de docent, ziet er tot nu toe prima uit. Hopelijk kan ik snel mijn diploma halen.

    Door: Patrick 20-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    opleiding barbier

    Toffe opleiding gevolgd in Rotterdam Barbier.
    De docent is een vak docent die goed in zijn werk is.
    De online platform werkte goed en alles is hierin terug te vinden, ook kreeg ik een hard copie van de studiemateriaal thuis verstuurd.
    Door mijn behaalde diploma ben ik bij een kapsalon werkzaam.
    al om al ben tevreden.

    Door: Oussama 06-08-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Opleiding interieurstylist

    Klassikale opleiding gevolgd.
    Docent zeer gemotiveerd, vakbekwaam en actief in de branche.
    Contact met NHBO was duidelijk en prima. Diploma is thuis netjes bezorgd in een verzwaarde envelop, verder heeft dit mij geholpen om meer opdrachten te kunnen aannemen als freelancer

    Alomal zeer geslaagd

    Door: Matthieu 09-10-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Heel tevreden

    Nadat ik mij had ingeschreven voor de cursus Cybercrime werden mijn eerste vragen meteen door de docent beantwoord. Verder tijdens de hele cursus goede begeleiding met veel informatie. Vragen werden altijd vlot beantwoord.
    De cursus is naast theorie ook praktisch gericht, heb veel geleerd en nu mijn diploma op zak!

    Door: Marcella Rittmeister 28-06-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    bloemist

    Wij hebben er veel aan gehad.
    Heel goed geregeld

    Door: veerle van kooyen 04-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    stoelmassage

    Leerzame dag gehad.
    Wel een grote groep studenten, gelukkig hield de docent goed de groep bij elkaar.Heel fijn ervaren en leerzaam.

    Door: valerie 03-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Interieurstylist klassikaal (Groningen)

    Ontzettend leerzame opleiding en gemotiveerde docent. Het boek was soms verwarrend doordat het een vertaling was. Goed opgelost door de docent in de les met veel praktijk oefeningen en product informatie.

    Door: Nanda 01-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    pedicure

    Leuke cursus pedicure. Erg veel geleerd en plezier gehad, docent ook ervaren en vriendelijk. We waren met een groep van 5 cursisten en zijn allemaal geslaagd. Diploma moesten we 2 weken op wachten, maar netjes bezorgd. Bij twijfel zeg ik doen!

    Door: Visser 25-02-2020
    Carlijn 07-03-2020

    Goedemiddag, ik ben ook aan het kijken voor de opleiding pedicure, heeft u de opleiding klassikaal gedaan of digitaal? Alvast bedankt

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Lifecoach

    Mijn docent heeft me begeleid waarbij nodig.
    Ik heb veel aan de opleiding gehad.
    Ook neem ik graag weer een volgende opleiding at

    Door: Willem van zwaans 20-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Cursus loodgieter

    Tevreden en ik werk nu ook als loodgieter.

    Door: Hassan 20-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Opleiding Evenementen Management

    Ik heb op 02-02-2020 de cursus evenementen management besteld en dezelfde dag conform hun algemene voorwaarden binnen 14 dagen (dag1!) de aankoop herroepen. Ik heb dit dezelfde dag nog gedaan omdat NHBO dan geen kosten zou hoeven te maken het boek op te sturen. Nu krijg ik een dag later een bericht dat ik niet terugbetaald krijg omdat ik de digitale leeromgeving heb ingekeken. Maar ja kan ook niet anders, de website stuurt je na inloggen op je account de eerste keer na aanmelden voor een cursus meteen de digitale leeromgeving in!
    Na een mail te hebben gestuurd om toch nog tot een oplossing te komen, geen reactie ontvangen. Wel een mail gekregen dat ze het boek gaan verzenden. Wat een trieste bedoening! Echt NHBO is een bureaucratisch bedrijf!

    Door: Hennie van Hoorn 04-02-2020
    Hennie van Hoorn 13-02-2020

    Inmiddels ben ik na ontvangst van het zeer complete studiemateriaal toch begonnen, en het valt zeker niet tegen! Dit hebben een medewerker van de NHBO ook besproken in een goed en prettig gesprek waarin alles is recht gezet!

    NHBO 14-02-2020

    Beste Hennie, bedankt voor je bericht. We zijn blij dat je alsnog tevreden bent! Veel succes met je cursus. Groetjes, Bob

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    administratief medewereken

    al voor de derde keer afgebeld dat mijn cursus niet door ging.
    nu al een paar keer een mail gestuurd maar gewoon geen reactie op ontvangen. telefoon pakken ze ook niet op.

    ECHT ZEER SLECHT!

    Door: Tinie Van slooten 30-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    interieurstylist

    Pas afgerond. Locatie was naar mijn idee veel te luxe. Dit hadden we beter op een creatieve plek kunnen hebben.
    Docent echt iemand uit het Noorden, vriendelijke en zeer ambitieus docent.Ben tevreden over NHBO alleen jammer dat wij geen collega hebben ontmoet van NHBO

    Door: Wilma 28-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Grafische Vormgeving

    Na het online aanmelden voor opleiding te Breda kreeg ik voor alle modellen een mail. Al een betaling voldoen blij met mij keuze en wens als plan om gezet had. Iets doen wat ik en leuk vind en kan gebruiken voor de toekomst. Paar dagen later kreeg ik mail korting te kunnen krijgen als ik naar open dag kom om mijzelf aan te melden voor de opleiding. Wel ja zeg.... dat voelt niet ok. Maar vooruit. Na een tijd werd afgemeld met een mail het op andere data en locatie kostenpost kan worden verzet. Pardon? Eerste mogelijkheid in Groningen of Zwolle, ik woon in Tilburg. Als je er iets over mailt en van zegt geen response. Ze bieden mijn geld terug aan terwijl ik liever heb ze luisteren en zeggen sorry en u heeft zeker een punt. Als je op hun website kijkt bij werken bij beloven ze veel vooral waar zij voor staan. Ik ervaar er weinig van terug. De open inschrijvingen is mijn advies check eerst of zij zekerheid kunnen bieden het doorgaat. Zo niet krijg je mail het verzet kan worden en of je geld bevroren kan worden. Als je mailt kan je je geld terug krijgen... kortom een onzekere bedoeling in ieder geval voor grafische vormgeving. Pretenderen ambitieuze mensen met snelheid is in dit geval schuiven naar het moment er genoeg kandidaten zijn die het rendement opleveren.

    Door: Lieke 22-01-2020
    Carla 04-03-2020

    als ik jou was zou ik gewoon de gratis tutorials op de site van Adobe doen van Photoshop, Illustrator en Indesign. Ik heb de thuiscursus grafische vormgeving van NHBO maar daar wordt de helft van het programma niet eens behandelt. De tutorials zijn veel beter

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    Schrijf zelf een review over NHBO

    Uw beoordeling


    FAQ

    Is NHBO een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 57 ervaringen geplaatst over NHBO. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6.6 gekregen, waarbij 65% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is NHBO actief?

    NHBO is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector Studie en Onderwijs

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van NHBO gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.