NederlandReview

    Ervaringen NHBO

    Als je volwassen bent, kom je er soms achter dat je niet het werk doet waar je hart ligt. Of juist wel, maar je zou je graag verder willen ontwikkelen. Daarom kan het aantrekkelijk om een volwassenen studie te gaan volgen. Dit kan bij NHBO zowel klassikaal als met een thuisstudie. Zij bieden op vele vakgebieden meer dan 100 studies aan, dus er zal voor iedereen iets bij zitten wat bij je past. Wat de ervaringen zijn van anderen met deze opleider lees je hier op NederlandReview.

    Over NHBO

    NHBO is de afkorting van Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling. Zij zijn een onderdeel van een internationaal opererende opleidingsgroep die thuisstudies en klassikale studies aanbiedt in verschillende Europese landen. In de Benelux zijn zij, volgens eigen zeggen, de belangrijkste opleider op het gebied van klassikaal onderwijs voor volwassenen. Je kunt bij hen opleidingen en cursussen volgen in Amsterdam, Breda, Rotterdam of Utrecht op MBO+ niveau. Omdat de lessen vaak in het weekend of ’s avonds worden gegeven, zijn ze ook geschikt voor mensen die een studie naast een baan of gezien willen volgen.


    Reclame-uitning van NHBO, 'Behaal je erkende diploma via NHBO'

    Diensten

    NHBO biedt korte, praktijkgerichte studies aan, waarbij je binnen 6 tot 9 maanden een erkend diploma kunt behalen.

    Verschillende vakgebieden waarvoor je een thuisstudie kunt volgen:

    • Bouw & Techniek
    • Communicatie & Marketing
    • Hotel, Restaurant & Café
    • Informatica & ICT
    • Interieur & Vastgoed
    • Kinderen & Pedagogie
    • En nog veel meer…

    Verschillende vakgebieden waarvoor je een klassikale studie kunt volgen:

    • Natuur & Milieu
    • Psychologie & Therapie
    • Taalopleidingen
    • Toerisme & Reizen
    • Verkoop & Retail
    • Voeding & Gezondheid
    • En nog veel meer…

    Alle opleidingen worden ontwikkeld en begeleid door professionele docenten met vele jaren praktijkervaring. Weet je nog niet welke studie je wilt volgen, of wil je meer weten, dan kun je gratis studiebrochures aanvragen. Ook kun je van iedere studie een gratis proefhoofdstuk aanvragen.

    All-In Prijzen

    De prijzen voor de verschillende studies zijn inclusief alles. Je ontvangt hiervoor al het lesmateriaal en klassikale lessen van een docent of 12 maanden begeleiding bij een thuisstudie. Ook heb je toegang tot de online leeromgeving en je deelname aan het examen is inbegrepen.

    Erkend Onderwijs

    NHBO is ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), internationaal erkend door het IAPE, en zij hebben het ISO-9001 certificaat. Verder zijn ze aangesloten bij de Internationale Wellnessfederatie en de Associatie voor Examinering. Dit betekent een extra zekerheid voor jou dat je een erkend diploma behaalt bij hen.

    Klachten

    Wanneer je een klacht hebt, moet je eerst contact opnemen met het secretariaat via (020) 4230770 of via e-mail ino@nhbo.nl. Deze klacht zal met zorg worden behandeld en indien gewenst doorgegeven worden aan je docent, iemand die intern verantwoordelijk is, of de directie. Ook ontvang je na de studie een evaluatieformulier waarop je jouw feedback kunt achterlaten.

    Laat hier ook jouw review over NHBO achter!

    Kun je met een thuisstudie of klassikale opleiding van NHBO direct praktisch aan de slag, of zijn de ervaringen helaas anders? Lees hier alle reviews!

    NHBO
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (60)

    6.4
    65% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6.6
    Service
    rating
    5.8
    Prijs
    rating
    6.6
    Leveren
    rating
    6.4

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Opleiding timmerman

    Slechte informatie
    Slechte service Aan de telefoon word gewoon als leugenaar uitgemaakt terwijl hun oplichters zijn want examen lokatie is niet waar hij gezegd hebben en ik dus mijn geld kwijt ben en geen examen kan doen. En die vrouw aan de telefoon is arrogant

    Door: Rene 03-06-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3.5
    rating

    Opleiding tot gewichtsconsulent

    In oktober 2019 zou ik gaan starten met de klassikale opleiding tot gewichtsconsulent. Deze is per abuis verplaatst naar maart 2020. Na lang wachten zou ik dan eindelijk starten op deze locatie in Rotterdam.
    Daar aangekomen, netjes op tijd, stond ik samen met twee andere cursisten voor een dichte deur. Geen docent, en geen bericht dat het niet doorging. Een 'technische' fout kregen we per telefoon te horen.
    Op 16 maart aangegeven dat ik mijn geld terug wil. Na meermaals bellen en contact zoeken, is dit nog steeds niet gebeurd! Voor mij een erg onbetrouwbare partij. Jammer want ik keek ontzettend uit naar de cursus.

    Door: Tristan 03-05-2020
    Poyraz 27-05-2020

    Zijn heel veel negatieve reviews vorige jaar ook al. Of opleiding werd uitgesteld of ging helemaal niet door Of hele oude lesstof met heel veel typfouten... Dat ze nog bestaan joh

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    timmerman

    Na een halfjaar nog steeds mijn niet aanbetaling terug. NHBO erkent Geschillencommissie ook niet, ondanks dat ze in hun eigen reglement hebben staan dat ze dat wel doen, of zeggen te doen. Zijn niet betrouwbaar, houden zich niet aan het eigen reglement, werken met verouderd materiaal, (Belgisch, andere regelgeving), communiceren niet (compleet onbereikbaar). Nooit aan beginnen!

    Door: R. den Hartog 12-04-2020
    Manon Janssen 03-05-2020

    Heb je het wel teruggehad?

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    hondencoach

    NHBO heeft mij goed opgeleid, hiervoor dank ik jullie
    Ook mijn diploma is een toevoeging voor mij.

    Door: laurien 19-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Cursus Engels voor gevorderen

    Ik heb op 26 Februari 2020 na vele cursussen overwegen te hebben gekozen voor NHBO, echter zag ik 14 dagen bedenktermijn met dit in acht neming nam ik de gok en wou ik in het studentenplatform inloggen echter kan ik geen enkele oefeningen maken en is het totaal niet duidelijk, omdat ik hier toch geen goed gevoel bij kreeg heb ik een mailtje gestuurd om te annuleren binnen 7 dagen zelfs, echter omdat ik ingelogd heb in het studentenplatform kan dit niet?!?! ofwel ik kan fluiten naar 254 euro en ik heb helemaal niets aan deze cursus..

    Door: Patrick 05-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    4
    rating

    bloemist

    Wij hebben er veel aan gehad.
    Heel goed geregeld

    Door: veerle van kooyen 04-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    stoelmassage

    Leerzame dag gehad.
    Wel een grote groep studenten, gelukkig hield de docent goed de groep bij elkaar.Heel fijn ervaren en leerzaam.

    Door: valerie 03-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Interieurstylist klassikaal (Groningen)

    Ontzettend leerzame opleiding en gemotiveerde docent. Het boek was soms verwarrend doordat het een vertaling was. Goed opgelost door de docent in de les met veel praktijk oefeningen en product informatie.

    Door: Nanda 01-03-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    pedicure

    Leuke cursus pedicure. Erg veel geleerd en plezier gehad, docent ook ervaren en vriendelijk. We waren met een groep van 5 cursisten en zijn allemaal geslaagd. Diploma moesten we 2 weken op wachten, maar netjes bezorgd. Bij twijfel zeg ik doen!

    Door: Visser 25-02-2020
    Carlijn 07-03-2020

    Goedemiddag, ik ben ook aan het kijken voor de opleiding pedicure, heeft u de opleiding klassikaal gedaan of digitaal? Alvast bedankt

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Lifecoach

    Mijn docent heeft me begeleid waarbij nodig.
    Ik heb veel aan de opleiding gehad.
    Ook neem ik graag weer een volgende opleiding at

    Door: Willem van zwaans 20-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Cursus loodgieter

    Tevreden en ik werk nu ook als loodgieter.

    Door: Hassan 20-02-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Opleiding Evenementen Management

    Ik heb op 02-02-2020 de cursus evenementen management besteld en dezelfde dag conform hun algemene voorwaarden binnen 14 dagen (dag1!) de aankoop herroepen. Ik heb dit dezelfde dag nog gedaan omdat NHBO dan geen kosten zou hoeven te maken het boek op te sturen. Nu krijg ik een dag later een bericht dat ik niet terugbetaald krijg omdat ik de digitale leeromgeving heb ingekeken. Maar ja kan ook niet anders, de website stuurt je na inloggen op je account de eerste keer na aanmelden voor een cursus meteen de digitale leeromgeving in!
    Na een mail te hebben gestuurd om toch nog tot een oplossing te komen, geen reactie ontvangen. Wel een mail gekregen dat ze het boek gaan verzenden. Wat een trieste bedoening! Echt NHBO is een bureaucratisch bedrijf!

    Door: Hennie van Hoorn 04-02-2020
    Hennie van Hoorn 13-02-2020

    Inmiddels ben ik na ontvangst van het zeer complete studiemateriaal toch begonnen, en het valt zeker niet tegen! Dit hebben een medewerker van de NHBO ook besproken in een goed en prettig gesprek waarin alles is recht gezet!

    NHBO 14-02-2020

    Beste Hennie, bedankt voor je bericht. We zijn blij dat je alsnog tevreden bent! Veel succes met je cursus. Groetjes, Bob

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    administratief medewereken

    al voor de derde keer afgebeld dat mijn cursus niet door ging.
    nu al een paar keer een mail gestuurd maar gewoon geen reactie op ontvangen. telefoon pakken ze ook niet op.

    ECHT ZEER SLECHT!

    Door: Tinie Van slooten 30-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    interieurstylist

    Pas afgerond. Locatie was naar mijn idee veel te luxe. Dit hadden we beter op een creatieve plek kunnen hebben.
    Docent echt iemand uit het Noorden, vriendelijke en zeer ambitieus docent.Ben tevreden over NHBO alleen jammer dat wij geen collega hebben ontmoet van NHBO

    Door: Wilma 28-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Grafische Vormgeving

    Na het online aanmelden voor opleiding te Breda kreeg ik voor alle modellen een mail. Al een betaling voldoen blij met mij keuze en wens als plan om gezet had. Iets doen wat ik en leuk vind en kan gebruiken voor de toekomst. Paar dagen later kreeg ik mail korting te kunnen krijgen als ik naar open dag kom om mijzelf aan te melden voor de opleiding. Wel ja zeg.... dat voelt niet ok. Maar vooruit. Na een tijd werd afgemeld met een mail het op andere data en locatie kostenpost kan worden verzet. Pardon? Eerste mogelijkheid in Groningen of Zwolle, ik woon in Tilburg. Als je er iets over mailt en van zegt geen response. Ze bieden mijn geld terug aan terwijl ik liever heb ze luisteren en zeggen sorry en u heeft zeker een punt. Als je op hun website kijkt bij werken bij beloven ze veel vooral waar zij voor staan. Ik ervaar er weinig van terug. De open inschrijvingen is mijn advies check eerst of zij zekerheid kunnen bieden het doorgaat. Zo niet krijg je mail het verzet kan worden en of je geld bevroren kan worden. Als je mailt kan je je geld terug krijgen... kortom een onzekere bedoeling in ieder geval voor grafische vormgeving. Pretenderen ambitieuze mensen met snelheid is in dit geval schuiven naar het moment er genoeg kandidaten zijn die het rendement opleveren.

    Door: Lieke 22-01-2020
    Carla 04-03-2020

    als ik jou was zou ik gewoon de gratis tutorials op de site van Adobe doen van Photoshop, Illustrator en Indesign. Ik heb de thuiscursus grafische vormgeving van NHBO maar daar wordt de helft van het programma niet eens behandelt. De tutorials zijn veel beter

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    3
    rating

    Onderwijsassistent

    Hele mooie studie die ik met veel plezier thuis gevolgd heb. Groot pluspunt was het prettige contact met mijn docent!

    Door: Rik 22-01-2020
    Petra 14-04-2020

    Heb jij hier al succesvol werk mee gevonden

    nina 17-05-2020

    hier ben ik ook heel benieuwd naar , geloof eigenlijk niet dat je voor dit kleine bedrag waar andere opleidingen hier nog een nul achter hebben staan ook een echt goed diploma voor hebt..ben een beetje sceptisch

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8
    rating

    Massagetherapeut

    Leuke en intense opleiding, fijne docent. Locatie in Rotterdam heb ik als zeer prettig ervaren parkeerplaatsen voldoende en koffie en thee benodigdheden. Er heeft veel van mijn privetijd in de opleiding gezeten alles was het waard. NHBO goed geregeld vooral de ontvangst altijd.

    Door: matthieu 21-01-2020
    R. den Hartog 27-01-2020

    Geloof je het zelf!?

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Etaleur

    Erg tevreden. Goede en ervaren docent en ga zeker veel plezier hebben van alles wat ik heb geleerd..!

    Door: Carla 20-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9
    rating

    Thuiscursus

    Een weekje geleden een thuiscursus besteld bij de NHBO. Ik kon online gelijk aan de slag en inmiddels zijn de boeken ook per post geleverd. Ziet er goed en verzorgd uit tot nu. Kreeg er zelfs nog een cursus starten als ondernemer gratis bij, echt super leuk! Inmiddels ook al online contact gelegd met de docent, ziet er tot nu toe prima uit. Hopelijk kan ik snel mijn diploma halen.

    Door: Patrick 20-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Mindfulness coach

    Ik kocht de opleiding 'mindfulness coach', omdat ik graag trainingen wil geven en mensen wil coachen om bewuster te leven. Direct na mijn aankoop kreeg ik automatisch een aanbieding in mijn mailbox (omdat ik 2 wkn geleden al de cursus had bekeken, maar nog niet had besteld) wat natuurlijk een beetje pijn doet. Helaas kreeg ik dit bedrag niet terug, maar ik kreeg wel een aanbieding op een nieuwe cursus. Helaas blijkt de opleidingsmap enkel te gaan over mindfulness. Daar doe ik zelf al 3 jaar aan, dus daar weet ik al voldoende over. Ik kocht deze opleiding met de intentie om echt te gaan trainen/coachen, maar daar komt letterlijk niets over terug. Ik heb dit duidelijk aangegeven, maar volgens NHBO zou mijn teleurstelling vooral liggen aan het feit dat ik al gevorderd ben in mindfulness. Maar dat neemt niet weg dat je bij een opleiding zomaar 'coach/trainer' kunt vermelden, terwijl je hier niet over leert. Ik weet dat het geen beschermd beroep is, maar dit gaat wel heel ver. Zonde van mijn geld ook, had liever direct een coach opleiding geboekt, maar dit leuk me een geschikte keuze. Als oplossing kreeg ik, guess what, weer een aanbieding op bijvoorbeeld een coach opleiding. Het lijkt alleen maar om verkopen te gaan. Dus: bedenk goed, als je meer over mindfulness wilt leren: leuk. Wilt je trainen/coachen leren? Dan niet doen!

    Door: Marielle 15-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Schrijf zelf een review over NHBO

    Uw beoordeling


    FAQ

    Is NHBO een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 60 ervaringen geplaatst over NHBO. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6.4 gekregen, waarbij 65% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is NHBO actief?

    NHBO is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector Studie en Onderwijs

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van NHBO gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.