NederlandReview

  Ervaringen NHBO

  Als je volwassen bent, kom je er soms achter dat je niet het werk doet waar je hart ligt. Of juist wel, maar je zou je graag verder willen ontwikkelen. Daarom kan het aantrekkelijk om een volwassenen studie te gaan volgen. Dit kan bij NHBO zowel klassikaal als met een thuisstudie. Zij bieden op vele vakgebieden meer dan 100 studies aan, dus er zal voor iedereen iets bij zitten wat bij je past. Wat de ervaringen zijn van anderen met deze opleider lees je hier op NederlandReview.

  Over NHBO

  NHBO is de afkorting van Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling. Zij zijn een onderdeel van een internationaal opererende opleidingsgroep die thuisstudies en klassikale studies aanbiedt in verschillende Europese landen. In de Benelux zijn zij, volgens eigen zeggen, de belangrijkste opleider op het gebied van klassikaal onderwijs voor volwassenen. Je kunt bij hen opleidingen en cursussen volgen in Amsterdam, Breda, Rotterdam of Utrecht op MBO+ niveau. Omdat de lessen vaak in het weekend of ’s avonds worden gegeven, zijn ze ook geschikt voor mensen die een studie naast een baan of gezien willen volgen.


  Reclame-uitning van NHBO, 'Behaal je erkende diploma via NHBO'

  Diensten

  NHBO biedt korte, praktijkgerichte studies aan, waarbij je binnen 6 tot 9 maanden een erkend diploma kunt behalen.

  Verschillende vakgebieden waarvoor je een thuisstudie kunt volgen:

  • Bouw & Techniek
  • Communicatie & Marketing
  • Hotel, Restaurant & Café
  • Informatica & ICT
  • Interieur & Vastgoed
  • Kinderen & Pedagogie
  • En nog veel meer…

  Verschillende vakgebieden waarvoor je een klassikale studie kunt volgen:

  • Natuur & Milieu
  • Psychologie & Therapie
  • Taalopleidingen
  • Toerisme & Reizen
  • Verkoop & Retail
  • Voeding & Gezondheid
  • En nog veel meer…

  Alle opleidingen worden ontwikkeld en begeleid door professionele docenten met vele jaren praktijkervaring. Weet je nog niet welke studie je wilt volgen, of wil je meer weten, dan kun je gratis studiebrochures aanvragen. Ook kun je van iedere studie een gratis proefhoofdstuk aanvragen.

  All-In Prijzen

  De prijzen voor de verschillende studies zijn inclusief alles. Je ontvangt hiervoor al het lesmateriaal en klassikale lessen van een docent of 12 maanden begeleiding bij een thuisstudie. Ook heb je toegang tot de online leeromgeving en je deelname aan het examen is inbegrepen.

  Erkend Onderwijs

  NHBO is ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), internationaal erkend door het IAPE, en zij hebben het ISO-9001 certificaat. Verder zijn ze aangesloten bij de Internationale Wellnessfederatie en de Associatie voor Examinering. Dit betekent een extra zekerheid voor jou dat je een erkend diploma behaalt bij hen.

  Klachten

  Wanneer je een klacht hebt, moet je eerst contact opnemen met het secretariaat via (020) 4230770 of via e-mail ino@nhbo.nl. Deze klacht zal met zorg worden behandeld en indien gewenst doorgegeven worden aan je docent, iemand die intern verantwoordelijk is, of de directie. Ook ontvang je na de studie een evaluatieformulier waarop je jouw feedback kunt achterlaten.

  Laat hier ook jouw review over NHBO achter!

  Kun je met een thuisstudie of klassikale opleiding van NHBO direct praktisch aan de slag, of zijn de ervaringen helaas anders? Lees hier alle reviews!

  NHBO
  Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (94)

  5.4
  51% Zou hier weer kopen!
  Bestellen
  rating
  5.6
  Service
  rating
  4.8
  Prijs
  rating
  5.6
  Leveren
  rating
  5.4

  Schrijf nieuwe review

  Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

  Schrijf zelf een review over NHBO

  Uw beoordeling

  Therapiedieren in de zorg

  De gehele opleiding was letterlijk een map A-4tjes met wat slecht geschreven anekdotes, nauwelijks bronnen en als afsluiter een beschamend ‘examen’ - zonde van het geld.

  Door: Siemons28-06-2021
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Cursus etaleur

  Ik heb vorig jaar lesgeld betaald voor de cursus etaleur.
  Even voordat de klassikale lessen zouden doorgaan werden ze verzet door corona.
  Daarna niets meer van hen gehoord, nu lees ik hier dat ze failliet zijn en we naar ons geld kunnen fluiten ??? Als mensen hiermee verder gaan, contacteer mij ook even, ik doe mee !!!

  Door: Niki Vanhoof01-06-2021
  Oplichters01-07-2021

  Ze zijn inderdaad failliet, maar in Belgie hebben ze er ook een zooitje van gemaakt. Ze heten daar centrum voor avondonderwijs en afstandsonderwijs. Zelfde eigenaar Benjamin Ruyters en Eva bollanse als directrice

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  HSP, Lenormand, Happiness, Autobiografie

  Tot en met september 2020 was ik docente van bovenstaande cursussen. Nadat ik ontslag nam, bleven ze mijn cursussen aan leerlingen verstrekken, terwijl dit niet is toegestaan. Ook staan mijn cursussen nog steeds online, terwijl officieel een andere docente met andere cursus is aangenomen. Ook lijkt het erop dat ze mijn NL cursussen stiekem hebben vertaald en aanbieden. Dus ze schenden alle auteursrechten. Ik ging er weg omdat het studentenplatform zo slecht was en de administratie niet goed liep. Maar na mijn afscheid blijkt het nog vele malen erger te zijn dan ik dacht.

  Door: Renée Merkestijn16-03-2021
  Hennie Lenders22-03-2021

  Ook mijn 2 cursussen worden gewoon nog verkocht

  Hennie Lenders22-03-2021

  Vandaag verstuurd: Bijgevoegd een mail waaruit blijkt dat jullie mijn cursussen nog steeds aanbieden en verkopen. Uit alles blijkt dat jullie eenzijdig de samenwerking met mij hebben opgezegd. Ik vind het niet erg fatsoenlijk mijn intellectueel eigendom dan toch te gelde te maken. Graag je verklaring hiervoor. Beste Benjamin, even fair doen. Wil je als eigenaar van mij af (en van andere docenten, zoals ik lees in verschillende reviews) zeg dat, dan kunnen we een regeling treffen voor de achterstallige betalingen en fatsoenlijk uit elkaar gaan. Graag je medewerking, Henricus (Hennie) Lenders ANTIEKHANDELAAR EN GALERIEHOUDER

  Jan B20-10-2021

  Ik zit helaas in hetzelfde schuitje. Hebben jullie ook een contract gesloten met De Ondernemersschool BV voor het schrijven van de cursus? Of met NHBO (De Nederlandse Handels en Beroepsonderwijsinstelling B.V.)? In dat laatste geval moet je je namelijk bij de curator melden hierover. Maar als je met een andere BV (zoals de Ondernemersschool) gecontracteerd hebt, dan valt het buiten het faillissement en kan de curator je helaas niet helpen.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Thuisstudie

  De thuisstudies zijn van de Belgische markt. Vol met schrijffouten en verwijzingen naar Vlamingen. Docent is Vlaams, maar ook de cursusboek is Vlaams en zwart wit.
  Ik heb het binnen de 14dagen herroepen, en dat kon niet omdat ik de digitale verzegeling had verbroken. Namelijk ingelogd op de Ecampus. Daar ging ik niet mee akkoord ze zijn voor de kanton rechter gekomen en moeten de volledige kosten betalen met een tegemoetkoming. Dus niet meegaan en ze juridische aanvechten. Het is namelijk verboden wat zij doen.

  Door: Dirk-jan05-02-2021
  dirk -jan09-02-2021

  Dit is de telefoonnummer waarop ze te bereiken zijn 076-8080550

  Valentina Julia23-07-2021

  Hi Dirk-Jan, Ik ben erg benieuwd wat de stappen zijn die je hebt ondernomen om tot deze oplossing te komen. Zelf heb ik twee dagen geleden de cursus personal coach aangeschaft en ook de digitale verzegeling verbroken maar bij het zien van de inhoud (inderdaad Vlaams, slechte zinnen en oude bronnen) wil ik mijn inschrijving herroepen. Zojuist gesproken met de klantenservice en ze kunnen niets voor me doen volgens de “wetgeving”. Hier ga ik uiteraard niet mee akkoord, maar weet niet goed hoe het nu aan te pakken. Ik hoop dat jij me hier iets verder bij kunt helpen! Met vriendelijke groet, Valentina Julia

  Hulp17-08-2021

  Hi Valentina, Sommeren om het geld volledig terug te storten door middel van 1 aangetekend brief. Anders bij de kanton rechter aanmanen. Zij zullen het ook zo ver laten komen. Echter krijg je ten alle tijd gelijk bij de kanton rechter en zullen ze dit moeten terugbetalen. Je staat volledig in je recht en de bijkomende kosten zullen zij ook moeten betalen. Ik heb dit traject al eens meegemaakt met hun. Ze gokken gewoon op het feit dat niemand de stappen durft te nemen vanwege de tijd die het je kost. Niet opgeven en daarbij krijg je rente en een korte schadeclaim betaald. Zet hem op en je tanden erin zetten.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  Ayurvedisch coach

  ZEER slechte afhandeling.
  betaald, CORONA heeft ervoor gezorgd dat er nieuwe data kwamen. echter bij inschrijven kon dat niet. Bellen met het bekende nummer, en zoals de ervaring van de andere schrijvers zijn vooral de groepsles mensen mega gedupeerd. De thuis studies shijnt via ondernemerschool verder of door te gaan.
  NIET aan beginnen , ook niet de echte aanbieders van onderwijs om het via hun aan te bieden zoals ROC. Tevens heb ik hiervan melding gemaakt bij het programma "opgelicht" hoop dat ze het interessant vinden!.

  Door: Marjolijn15-01-2021
  Dirkan09-02-2021

  Dit is de telefoonnummer waarop ze te bereiken zijn 076-8080550

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Modeontwerper

  Zeer Slecht ervaring. Niet betrouwbaar

  Door: Anoniem 07-01-2021
  Dirkjan09-02-2021

  Dit is de telefoonnummer waarop ze te bereiken zijn 076-8080550

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4
  rating

  Kruidengeneeskunde

  Ik ben totaal niet tevreden over de opleiding.

  Door: Anoniem04-01-2021
  Dirk-jan09-02-2021

  Dit is de telefoonnummer waarop ze te bereiken zijn 076-8080550

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  4
  rating

  Life coach

  Vorig jaar via mijn werk deze cursus gekregen. Een jaar lang keihard moeten leren omdat het niveau hoger was dan ik gewend was. 4x examen ingepland en deze is 4x afgezegd, door Corona, toen was er een locatie gesloten en toen zonder reden een dag van te voren afgezegd. Nu wilde ik een examen inplannen schijnen ze failliet te zijn. Is het geld nu ook foetsie?

  Door: Chaja 19-09-2020
  Anoniem04-12-2020

  Trap ook niet in het aanverwante bedrijf Centrum voor Afstandsonderwijs in Antwerpen. Zelfde management, zelfde beleid: geen correcties opdrachten, weigeren te communiceren tenzij wat gebrabbel van telefonistes of ene mevrouw Verbeeck.

  Dirkjan09-02-2021

  Dit is de telefoonnummer waarop ze te bereiken zijn 076-8080550

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  opleiding kindercoach

  Morgenavond zou ik starten met de opleiding kindercoach in Breda.
  Na inschrijving wel wat mail ontvangen met bewijs van inschrijving en betaling, verder echter niets meer gehoord.
  Zojuist geprobeerd telefonisch contact op te nemen; krijg ik te horen dat ze failliet zijn!?!?!
  Echt bizar dat je hierover niet eens op de hoogte wordt gesteld! Zowel door NHBO als de curator.

  Door: CA02-09-2020
  Emmily18-09-2020

  Meen je niet! Ik probeer net in te loggen...

  Lucas Almeida23-10-2020

  ik heb net zelfde meegemaakt ik had in het begin vant jaar een opleiding betaald voor in tilburg te studeren , het is meerdere keren gecanceld via het internet en de datums werden steeds verplaatst. en dan wouw ik hun contacteren voor mijn geld terug te krijgen, maar ik kreeg ze maar niet te pakken niet via mail of telefoon...

  Skammers25-10-2020

  Ze heten nu thuiscursus.nl zogenaamd. 0768080550 Stalk ze maar goed oplichters!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Personal coach

  Zeer slecht bedrijf. In Maart mocht ik mijn examen thuis doen vanwege corona. Ik volg een personal training cursus. Het examen goed afgrond met goede antwoorden en zeer uitgebreid geschreven. Alsnog gezakt. Reden, ik had nog uitgebreider mogen zijn. Heb al 8 jaar ervaring in de fitness en beschik al over diverse diploma’s. Kon het niet geloven. Achteraf bleek ik het examen niet thuis te mogen doen. Dit omdat het alleen voor België was bedoelt. Geen idee waarom ? Verder zeer slechte communicatie, slechte mailtjes, doe hier geen opleiding.

  Door: Johan 31-08-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2.5
  rating

  Herenkleding ontwerpen

  Wil inloggen om mijn opdrachten te versturen, maar krijg steeds niet beschikbaar, heb wel alles in 1 keer betaald. Hoe zit dit eigenlijk, hoorde dat nhbo failliet is klopt dat en hoe nu verder.

  Door: Henna Pinas27-08-2020
  Johan 31-08-2020

  Zeer slecht bedrijf. In Maart mocht ik mijn examen thuis doen vanwege corona. Ik volg een personal training cursus. Het examen goed afgrond met goede antwoord en zeer uitgebreid. Alsnog gezakt. Reden, ik had nog uitgebreider mogen zijn. Heb al 8 jaar ervaring in de fitness en beschik al over diverse diploma’s. Achteraf bleek ik het examen niet thuis te mogen doen. Dit omdat het alleen voor België was. Verder zeer slechte communicatie, slechte mailtjes, advies, doe hier geen opleiding.

  Anoniem 07-01-2021

  online opdrachten zijn al tijdje niet beschikbaar en nog steeds en de inhoud van de opleiding is erg slecht en kinderachtig, maar de eisen om te slagen zijn erg moeilijk en veel te doen,

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  5
  rating

  flauwekul!

  Thuiscursus.nl (heet het nu) zelfde gebouw als NHBO.

  KOM BIJ ONS LANGS, staat er op de site! (Tja alle gedupeerden zouden inderdaad eens langs moeten gaan en hun geld moeten terug halen, en anders zaken van soortgelijke waarde.)

  Voor advies, meer informatie en het inkijken van de cursussen kun je bij ons langskomen in Breda. Maak een afspraak via e-mail of per telefoon.

  Breda
  Marksingel 2A
  4811 NV Breda

  Telefoon: +31 (0)20-4230770
  E-mail: info@thuiscursus.nl (Komt groepsgewijs in groten aantallen en vraagt uw geld terug. u krijgt het gegarandeerd! Succes verzekerd!

  Door: R. den Hartog21-08-2020
  Jose Beumers12-11-2020

  Wat een onzin allemaal. Ik ben docent aan deze opleiding en door Corona zijn alleen de opleidingen die klassikaal gebeuren gecanceld, wat dus ook logisch is. De on-line cursussen gaan gewoon door en ik kan niet meer zeggen dan dat mijn studenten zeer tevreden zijn en de meesten er ook werk in gevonden hebben

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Opleiding stylist

  Na het ontvangen van een mail om de opleiding vrijblijvend te verlengen +(vernieuwd materiaal) te impulsief gedacht: vooruit ik verleng deze hele ellende wel want ik wil die opleiding afmaken.

  Na research via deze site en veel slechte berichten, besloten dat ik deze verlening Ongedaan wilde maken omdat ik het niet meer vertrouwde. Binnen 10 min na overmaken van het geld gemaild dat ik deze overeenkomst wilde ontbinden en mijn geld wilde herroepen. Mail terug dat t allemaal niet kan blablablabla omdat het een ‘extra dienst is wat we leveren’ en deze niet te herroepen is omdat ‘het een vrijblijvend betalingsverzoek is wat automatisch ingaat’.
  Ja dus? Ga gewoon inloggen op je bank en geef mijn geld terug? Ik heb recht op 14 dagen herroepingsrecht en dat staat los van deze hele uitleg.

  Begin hier geen opleiding! Verder is t lesmateriaal uit de jaren 80 en veels te duur.

  Door: Sofie20-08-2020
  R. den Hartog21-08-2020

  Eva Bollansee is te vinden op Facebook en Instagram. Zus heet Nikki Bollansee. Vader Erik Bollanssee. Te vinden op FB.

  Sofie Smits24-08-2020

  Wie is Eva? :)

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  4.5
  rating

  timmerman

  Zie Instagram en stuur haar wat leuke berichtjes!

  Eva Bollansee

  PS Ik kan maar een Eva Bollansee vinden, en aan de hand van de foto's is duidelijk dat zij het is

  Door: R. den Hartog14-08-2020
  Anoniem23-08-2020

  Vestigingen in Breda/Antwerpen niet bereikbaar. Faillisement nergens officieel bevestigd in registers. Oplichting?

  Anoniem23-08-2020

  Centrumvoorafstandsonderwijs werd ook ineens centrumvooravondonderwijs. Zowel.be als.nl. Nogmaals: waar is al het geld. Zijn ze wel echt failliet?

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Opleiding handreflexologie

  Mijn opleiding was verzet naar september van Amsterdam naar Rotterdam, maar ik krijg geen reacties op mijn mails en het telefoonnummer en de site liggen eruit. Ik lees hier dat ze failliet zijn en ik was benieuwd of er al mensen zijn die weten of we ons geld terug kunnen krijgen.

  Door: Brigitte Zijlma10-08-2020
  Philip17-08-2020

  Ik ben halverwege een cursus, en heb nog niets vernomen. Na langdurig ziek (2x COVID) probeer ik de draad weer op te pakken, maar kan nergens bij. Dus ik denk dat het afgelopen is?

  Anoniem23-08-2020

  Nergens een officieel failliet bekend. Wie heeft waar het geld en inboedel? De websites bestaan nog. Wie is de beheerder dan nu?

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  Docenten

  Beste Eva Bollansee ( directrice van NHBO) en Benjamin Ruyters
  Al een aantal keren hebben wij contact gehad met elkaar over mijn (onze) openstaande facturen.
  Je hebt ons al die tijd voor de gek gehouden en aan het lijntje gehouden. Wij nemen dit jou zeer persoonlijk kwalijk nu NHBO failliet is.
  Hoe durf je zo met je docenten om te gaan, heb jij geen gevoel? Leugens, leugens,uitstellen
  Je bent dit bewust 5 maanden aan het rekken geweest. Jouw naam staat aan NHBO en alle andere ondernemingen die jij beheert. Ach ja wat maakt jou dat uit dat wij al maanden geen inkomen hebben als zelfstandige.

  Eva Bollansee is op linkedin te vinden.
  Boosdoener van alle gedupeerde.
  Namens een groep docenten die je al maanden voor hebt gelogen

  Slechte mensen worden gestraft

  Door: Docent nhbo28-07-2020
  akkie29-07-2020

  Dit is toch hetzelfde bedrijf als www.ondernemersschool.nl en www.thuiscursus.nl?

  Johanna03-08-2020

  Ja is dezelfde als de ondernemersschool en thuiscursus. Ze zijn 28 juli 2020 failliet verklaard, dus iedereen kan fluiten naar zijn centen.

  Petra05-08-2020

  Als ik t dus goed begrijp, is de cursus waar ik mee bezig ben , via thuiscursus.nl , nu waardeloos? Zij zijn dus ook failliet?

  Elsbeth07-08-2020

  Heel bijzonder. Ik kan gewoon de cursus vervolgen bij de ondernemersschool. Ik heb de cursus via NHBO gekregen maar zag ineens op de nota ondernemersschool staan en kan (na hulp via de chat) gewoon mijn cursus vervolgen. En zo te zien bij dezelfde docent. Maar dat heb ik nog niet gecheckt.

  Isabel10-08-2020

  NHBO omvat juridisch gezien enkel groepslessen, thuiscursussen verliepen altijd al via Ondernemersschool. Via die BV verkopen ze ook hun thuiscursussen aan België (terwijl 90% van hun personeel wel in Antwerpen werkt, is van oorsprong en in realiteit een Belgische firma, de omweg via NL is enkel om belastingen te ontwijken kwam ik achter..) Ze zitten ook nog met rare bedrijfjes in Bulgarije enzo. Ons geld zien we denk ik nooit meer terug :(

  Isabel10-08-2020

  Centrum voor Afstandsonderwijs, daar zit hun hoofdkantoor in Antwerpen, daar zit ook de directie van “NHBO”. Misschien met een aantal mensen afspreken om ter plaatse onze eisen voor te leggen??

  Hilda10-08-2020

  Wat triest nieuws! Ik was zo enthousiast, heeft me veel energie en geld gekost en nu moet ik zonder diploma verder. Ik hoop op een tegemoetkoming voor alle gedupeerden maar vrees het ergste ....

  Anoniem10-08-2020

  Ik heb in augustus nog examen kunnen doen in Breda. Het gaat inderdaad niet meer via NHBO maar via thuiscursus.nl. Het bedrijf is nog gewoon bezig. Dus je kunt volgens mij je opleiding nog gewoon afronden. Heel veel succes!

  Henricus J M Lenders22-03-2021

  Vandaag verstuurd: Bijgevoegd een mail waaruit blijkt dat jullie mijn cursussen nog steeds aanbieden en verkopen. Uit alles blijkt dat jullie eenzijdig de samenwerking met mij hebben opgezegd. Ik vind het niet erg fatsoenlijk mijn intellectueel eigendom dan toch te gelde te maken. Graag je verklaring hiervoor. Beste Benjamin, even fair doen. Wil je als eigenaar van mij af (en van andere docenten, zoals ik lees in verschillende reviews) zeg dat, dan kunnen we een regeling treffen voor de achterstallige betalingen en fatsoenlijk uit elkaar gaan. Graag je medewerking, Henricus (Hennie) Lenders ANTIEKHANDELAAR EN GALERIEHOUDER

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  3.5
  rating

  Hondencoach

  Pluspunt: snel geleverd, snel betaald.

  Minpunt: op vragen wordt niet gereageerd, klachten worden doodgezwegen. Opbouw van de cursus is totaal onduidelijk en je wordt in het diepe gegooid. Als je dit aangeeft wordt gezegd dat je de enige bent die dit heeft. Uitleg komt niet.

  Weggegooid geld en ik ga er ook nog achteraan om te kijken of ik mijn geld terug kan krijgen. Echt een slecht bedrijf is mijn ervaring.

  Door: Els Vet24-07-2020
  mandy25-07-2020

  Hoi Els, inmiddels ben ik er door deze revieuws ook achtergekomen dat de website van NHBO uit de lucht is.. ik heb naast de studie hondencoach nog 5 andere modules betaald ( allround dierverzorger) , twv 1680,-... net als jij ben ik behoorlijk pissig en wil ik ook graag mijn geld terug. ik vroeg me af of jou dit al is gelukt ? daarnaast ben ik het met al je punten eens..

  akkie Meurkens27-07-2020

  Ik heb mijn rechtsbijstandsverzekering ingeschakeld. Op hun advies heb ik ze 2 weken geleden aangetekend aangeschreven maar ze reageren nergens op. Ik denk dat ze verdere stappen moeten gaan ondernemen tegen dit bedrijf.

  Akkie 27-07-2020

  Thuiscursus.nl en de ondernemersschool zijn trouwens dezelfde bedrijven, ze gebruiken verschillende namen.

  Anna28-07-2020

  Ik heb gebeld destijds en gevraagd of ondernemersschool ook van hen is. Nee... hoor dat kennen wij niet was het antwoord. Terwijl het dezelfde opbouw van de website heeft en dezelfde opleidingen aanbied.

  Anna28-07-2020

  Misschien kan dit ons nog helpen om de duizend euro terug te krijgen. www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-on derwijs-cultuur-en-wetenschap/contact/klacht-over- het-ministerie Daar kun je een klacht indienen over een slechte onderwijsinstelling.

  R. den Hartog01-08-2020

  Ik vind dit emailadres. Maar vermoed dat ze niet reageert. Ik zou haar graag aan haar oren willen trekken.

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  6.5
  rating

  massage en schoonheidsopleiding

  Ze betalen hun docenten niet.
  En ze geven de cursisten niet de cursus en betalen hun het geld niet terug. Tak NHBO is nu veranderd in hun website NHBO.nl is uit de lucht ondernemersschool nl en thuiscursus nl
  Ze zijn wel goed in de cursus oplichten van mensen

  Door: Weersch23-07-2020
  Jose Beumers12-11-2020

  Dan toch heel bijzonder , ook ik ben docent hier en wordt keurig maandelijks betaald ?

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2
  rating

  mijn werk als stoelmassagedocent

  NHBO betaalt haar docenten nu al 6 maanden niet maar vraagt wel geld aan studenten.
  Ze zouden een cursus oplichtingen moet geven, daar krijgen ze een 10 voor.

  Door: Johanna Buitinga23-07-2020
  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Ja
  2
  rating

  Opleiding bloemist!

  Ik heb me in juni ingeschreven voor deze summerschool. Betaling verliep niet vlekkeloos. Er was een laatste plaatsen korting beloofd, die verrekend werd bij het afrekenen. Die korting ging er niet af. Er achteraan gebeld. Handmatig een rekening met korting gekregen. Die betaald. Vier weken geleden opeens een mail dat mijn opleiding niet doorgaat. Ik kan mijn geld bevriezen voor een andere opleiding. Ik wil mijn geld terug.... daar over gebeld. Een vaag verhaal. Ik moest maar een mail sturen naar info@nhbo.nl. Dat gedaan... met een week geen reactie. Nog een keer gemaild. Met een week weer geen reactie. Toen gebeld. Beloofd dat ik binnen nu en 21 dagen mijn geld terug krijg. Ik wacht het af, maar het vertrouwen is 0 in de opleiding.

  Door: Anna20-07-2020
  JB23-07-2020

  ze betalen hun docenten ook niet dus pakken van 2 kanten!

  stephanie24-07-2020

  ik kreeg een email die zegt 30 werkdagen ik wacht nu bijna 40!!!!

  Bestellen
  rating
  Service
  rating
  Prijs
  rating
  Levering
  rating
  Zou hier weer kopen
  Nee
  2.5
  rating

  FAQ

  Is NHBO een betrouwbaar bedrijf?

  Er zijn 94 ervaringen geplaatst over NHBO. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 5.4 gekregen, waarbij 51% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

  In welke sectoren is NHBO actief?

  NHBO is vooral actief in de categorie Algemeen en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Studie en Onderwijs

  Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

  Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van NHBO gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.