NederlandReview

    Ervaringen NHBO

    Als je volwassen bent, kom je er soms achter dat je niet het werk doet waar je hart ligt. Of juist wel, maar je zou je graag verder willen ontwikkelen. Daarom kan het aantrekkelijk om een volwassenen studie te gaan volgen. Dit kan bij NHBO zowel klassikaal als met een thuisstudie. Zij bieden op vele vakgebieden meer dan 100 studies aan, dus er zal voor iedereen iets bij zitten wat bij je past. Wat de ervaringen zijn van anderen met deze opleider lees je hier op NederlandReview.

    Over NHBO

    NHBO is de afkorting van Nederlandse Handels- en Beroepsonderwijsinstelling. Zij zijn een onderdeel van een internationaal opererende opleidingsgroep die thuisstudies en klassikale studies aanbiedt in verschillende Europese landen. In de Benelux zijn zij, volgens eigen zeggen, de belangrijkste opleider op het gebied van klassikaal onderwijs voor volwassenen. Je kunt bij hen opleidingen en cursussen volgen in Amsterdam, Breda, Rotterdam of Utrecht op MBO+ niveau. Omdat de lessen vaak in het weekend of ’s avonds worden gegeven, zijn ze ook geschikt voor mensen die een studie naast een baan of gezien willen volgen.


    Reclame-uitning van NHBO, 'Behaal je erkende diploma via NHBO'

    Diensten

    NHBO biedt korte, praktijkgerichte studies aan, waarbij je binnen 6 tot 9 maanden een erkend diploma kunt behalen.

    Verschillende vakgebieden waarvoor je een thuisstudie kunt volgen:

    • Bouw & Techniek
    • Communicatie & Marketing
    • Hotel, Restaurant & Café
    • Informatica & ICT
    • Interieur & Vastgoed
    • Kinderen & Pedagogie
    • En nog veel meer…

    Verschillende vakgebieden waarvoor je een klassikale studie kunt volgen:

    • Natuur & Milieu
    • Psychologie & Therapie
    • Taalopleidingen
    • Toerisme & Reizen
    • Verkoop & Retail
    • Voeding & Gezondheid
    • En nog veel meer…

    Alle opleidingen worden ontwikkeld en begeleid door professionele docenten met vele jaren praktijkervaring. Weet je nog niet welke studie je wilt volgen, of wil je meer weten, dan kun je gratis studiebrochures aanvragen. Ook kun je van iedere studie een gratis proefhoofdstuk aanvragen.

    All-In Prijzen

    De prijzen voor de verschillende studies zijn inclusief alles. Je ontvangt hiervoor al het lesmateriaal en klassikale lessen van een docent of 12 maanden begeleiding bij een thuisstudie. Ook heb je toegang tot de online leeromgeving en je deelname aan het examen is inbegrepen.

    Erkend Onderwijs

    NHBO is ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO), internationaal erkend door het IAPE, en zij hebben het ISO-9001 certificaat. Verder zijn ze aangesloten bij de Internationale Wellnessfederatie en de Associatie voor Examinering. Dit betekent een extra zekerheid voor jou dat je een erkend diploma behaalt bij hen.

    Klachten

    Wanneer je een klacht hebt, moet je eerst contact opnemen met het secretariaat via (020) 4230770 of via e-mail ino@nhbo.nl. Deze klacht zal met zorg worden behandeld en indien gewenst doorgegeven worden aan je docent, iemand die intern verantwoordelijk is, of de directie. Ook ontvang je na de studie een evaluatieformulier waarop je jouw feedback kunt achterlaten.

    Laat hier ook jouw review over NHBO achter!

    Kun je met een thuisstudie of klassikale opleiding van NHBO direct praktisch aan de slag, of zijn de ervaringen helaas anders? Lees hier alle reviews!

    NHBO
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (20)

    5,8
    50% Zou hier weer kopen!

    Bestellen

    6,4

    Service

    5,2

    Prijs

    5,8

    Leveren

    5,8

    Alle reviews

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Waardeloos

    Ik had mijn ingeschreven voor een cursus bij NHBO. Ik had hiervoor nog niet betaald en kreeg elke dag een mailtje met “vergeet niet te betalen”. Uiteindelijk heb ik maandag 15 april mijn cursus weten te betalen. Dit om 10:00u in de ochtend. Om 11:30 krijg ik een mail (dezelfde dag) met het nieuws dat de cursus niet door gaat i.v.m. te weinig aanmeldingen.

    WAAROM, sturen jullie mij 4 betaal herinneringen terwijl de cursus nog dezelfde dag gecanceld wordt? Wat is dat voor flauwe kul?
    Al blij genoeg was ik dat ik mijn geld terug zou krijgen, na een aantal dagen had ik dit ook nog niet terug. Het ging om €149,00. Ik bel op en iemand verteld mij doodleuk dat het 20 WERKDAGEN zal duren.

    Conclusie, je betaald je cursus en dezelfde dag wordt hij gecanceld MAAR je moet wel 20 werkdagen weer op je geld wachten!
    Onee! Want ze doen er i.p.v. 20 werkdagen nog lekker een maand over.
    Het is vandaag 18 mei, en nu heb ik mijn geld pas ontvangen.

    Wat een verschrikkelijk bedrijf, nooit weer.

    Door: Anne18-05-2019
    esther29-05-2019

    ojee mij staat het zelfde te wachten...ik zou een cursus hebben op 25 mei . Werd 1 dag van te voren afgezegd, net betaald en nu niet meer of slecht bereikbaar. Nooit meer een cursus via deze.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    2,5

    Slechte service en organisatie!!

    Ik had mij aangemeld voor een studie voor nov. 2017. Deze is 3x verplaatst zonder enig bericht en na eigen vragen en zoeken, met zeer onduidelijke communicatie beantwoord. 1 april dit jaar moest ik er zelf achter komen (weer!) dat de studie van 6 april weer verplaatst was naar september dit jaar. De dame aan de telefoon moest eerst overtuigd worden van het feit hoe deze gang van zaken zeer onzorgvuldig was. En vele mails erna van mijzelf werden niet serieus genomen over het terugstorten van mijn geld. "De boekhouder doet dat nou eenmaal 1x per 20 dagen." Wat een onzin en wat een slechte tegemoetkoming! Na 30 dagen moest ik weer vragen waar mijn geld bleef.

    Door: N. Van der Horst02-05-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3

    Misleidend

    'Diploma' van NHBO heeft geen formele waarde en is geen (onderdeel van een) bekwaamheidsbewijs dat toegang verleent tot tewerkstelling in onderwijsinstellingen die door de overheid erkend zijn. Tevens heeft het geen internationale waarde. Deze aangeboden beroepsopleidingen kunnen een springplank zijn naar de arbeidsvloer.

    Door: Mart05-04-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2
    Kies voor een klassikale avondopleiding van NHBO en behaal een erkend diploma!

    Bloemist

    Klassikaal opleiding gevolgd. Dik tevreden. Alleen theorie boek zeer oudbollig.
    Zeer leuke lerares, Rianne.

    Door: Irma16-03-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    7

    Would not advise the course of Management Assistant in English

    Ordered the course of Management assistant in English, it was delivered fast and teacher was responsive.
    When it is came to the exam, I realised that I need to translate sentences from French to German, for instance, or from Dutch to French etc. One thing is to translate something at home with translator, and another thing is to translate languages you never learned at the exam!
    Ig I would knew this, I would not choose for this course.
    So all those people, who do not learned and do not speak French, Dutch, or German are not able properly to pass the exam.
    So my advise to those ( Slavic, Balkan educated) who was not learning above mentioned languages before, NOT to take Management Assistant course in English. This course orientated more on people who had Belgian, German or NL schooling.

    Door: Maryna 11-03-2019
    Maryna30-03-2019

    Update on my review: was called by the school and new course will be written, that meets my capabilities (no French & German), in this case I would recommend the school to people worldwide. Bedankt en goed gedaan. Zeer tevreden.

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    8,5

    Leuke studie, goede begeleiding

    Studie Social Media, veel informatie, maar helder ingedeeld en aan het einde van de cursus had ik een goed overzicht wat je moet doen voor je eigen activiteiten. Ik vond het erg leuk en leerzaam, de docent gaf goede feedback en veel handige tips.
    Ik ben helemaal tevreden met deze opleiding.

    Door: Crystelle07-03-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Geen examen mogen doen tot alle termijnen voldaan zijn

    Belachelijk dat je geen examen mag doen totdat alle termijnen voldaan zijn. Dit is niet doorgegeven op hun website, moest duidelijker zijn.

    Door: Mars05-02-2019
    NHBO07-03-2019

    Beste Mars, Excuses voor dit misverstand. Ik kan me voorstellen dat dit tegenvalt wanneer je relatief snel je opleiding afrond. Het is inderdaad zo dat je opleiding eerst volledig betaald dient te zijn. Dit mag uiteraard altijd met een vroegtijdige afbetaling. We zullen dit voortaan duidelijker communiceren. Fijne dag gewenst, NHBO

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    iemand ervaring opleiding tot stukadoor?

    hallo,

    Ik ben mij aan het orienteren voor een opleiding tot stukadoor. ik twijfel of ik een thuisstudie zal geen doen of toch de volledige 2 jaar naar school zal gaan.

    graag wil ik weten of je daadwerkelijk aan de slag kunt bij een bedrijf met dit diploma aangezien het een theoretische opleiding is. en of het mogelijk is als je een stage plek hebt om een praktijkexamen te kunnen doen?

    BVD

    Door: Tom van den Hombergh22-01-2019
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    2

    Begin er niet aan!

    Cursus Interieur stylist gedaan via NHBO, ik zou het niemand aanraden. Slecht (Belgisch) verouderd en gekopieerd les materiaal. Vragen worden niet beantwoord. Een mede student had gelukkig familie in het vak en deze kon hierdoor inspringen op vraagstukken waar de docent het antwoord niet op kon geven. Kortom door de prijs lijkt het aantrekkelijk maar in dit geval is goedkoop, duur koop.

    Door: Brigitta Weezepoel23-10-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Opleiding geschreven in het Vlaams

    Pas op met het aanschaffen van een opleiding via NHBO.nl.
    Ik ben gestart met de opleiding imagoconsulent. Nu blijkt dat deze opleiding geschreven is door een Vlaamse docent. Nergens wordt dit aangegeven en het is zeer storend. Daarnaast is de opleiding zeer verouderd er wordt zelfs in een bepaalde opdracht nog aangegeven dat je iets op moet nemen via een casette. Mijn klacht bij NHBO aangegeven. Enige reactie tetug is dat ik het proefhoofdstuk van 2 bladzijden had kunnen lezen. Laat deze nou wel goed geschreven zijn. Voor mij geen NHBO meer.

    Door: Anneke26-08-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    erkend diploma

    Hoi ik wil de opleiding mediation volgen om dadelijk een eigen bedrijf te starten maar zit ik hier dan wel goed!!! Heb ik de juiste tools en het juiste diploma aangezien de kosten enorm laag zijn krijg ik twijfels Ik ben totaal nu niet werkzaam in deze branche, ik wil een omscholing vanwege mijn gezondheid

    Door: sylvana29-07-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Heel tevreden

    Nadat ik mij had ingeschreven voor de cursus Cybercrime werden mijn eerste vragen meteen door de docent beantwoord. Verder tijdens de hele cursus goede begeleiding met veel informatie. Vragen werden altijd vlot beantwoord.
    De cursus is naast theorie ook praktisch gericht, heb veel geleerd en nu mijn diploma op zak!

    Door: Marcella Rittmeister28-06-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    Misleidend

    Ik deed en opeiding die binnen 9 maanden afgerond kan worden maar na 4 maanden had ik geen 1 beoordeling gehad!! Vragen werden niet beantwoord, mail werd niet gelezen , studiemateriaal was zwaar gedateerd en de online video instructies en voorbeelden waren er niet!!
    Na het eisen van mijn geld terug heb ik ineens volop contact gehad en werd het online materiaal bijgewerkt....nou ja er werd iets toegevoegd maar nog steeds niet alles wat nodig was. Doormiddel van screenshots van onbeantwoorde mails , onbeoordeelde opdrachten en 2 A4-tjes argumentatie over het misleiden en valse beloftes heb ik mijn geld terug gekregen!!
    Dus let op ga niet met dit bedrijf in zee!!

    Door: Mayke01-06-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    2

    Misleidend

    Ik deed en opeiding die binnen 9 maanden afgerond kan worden maar na 4 maanden had ik geen 1 beoordeling gehad!! Vragen werden niet beantwoord, mail werd niet gelezen , studiemateriaal was zwaar gedateerd en de online video instructies en voorbeelden waren er niet!!
    Na het eisen van mijn geld terug heb ik ineens volop contact gehad en werd het online materiaal bijgewerkt....nou ja er werd iets toegevoegd maar nog steeds niet alles wat nodig was. Doormiddel van screenshots van onbeantwoorde mails , onbeoordeelde opdrachten en 2 A4-tjes argumentatie over het misleiden en valse beloftes heb ik mijn geld terug gekregen!!
    Dus let op ga niet met dit bedrijf in zee!!

    Door: Mayke 01-06-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    7

    Geslaagd!

    Thuiscursus alround voedingsdeskundige gevolgd en erg tevreden. Makkelijk en snel contact met leraren als je ze nodig hebt en ben net geslaagd dus JOEPIE! Vandaar ook even deze review na afloop van de cursus.

    Door: Mikkie04-01-2018
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    Erg tevreden

    Opleiding in Amsterdam gevolgd en erg tevreden! Met vlag & wimpel gehaald dus echt top!!!!

    Door: Vara17-12-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    10

    thuisstudie Aquarelleren erg leuk

    Hallo,

    Ik was zelf best tevreden over mijn cursus bij NHBO - thuisstudie Aquarelleren! Ik heb allemaal leuke dingen geleerd en ben nu na het stoppen van de studie zelf door aan het gaan met extra oefenen. Door de technieken die ik heb geleerd kan ik nu veel meer en dat is erg leuk voor de hobby! Ik vond het lesmateriaal duidelijk en makkelijk om te doen.Ik doe het voor de hobby en heb niet al te veel tijd over, daarom was ik blij dat het niet erg moeilijk was om te leren allemaal. Je moet vooral zelf veel oefenen, maar dat kan ook daarna.

    Door: Liesbeth23-09-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    8,5

    slechte begeleiding

    Geen contact kunnen leggen met docente Frans voor beginners. Ga er niet eens meer aan beginnen....weggegooid geld

    Door: Frank15-09-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    3,5

    nalatig

    Tijdens mijn studie de docent benaderd. Nooit iets van vernomen. Na het maken van het examen (multiple choice en 1 korte open vraag) nu al vijf weken aan het wachten op de uitslag (twee weken maximaal zou het duren!) Vandaag te horen gekregen dat ik nog een week moet wachten. Het nakijken van het examen kan absoluut niet meer dan tien minuten kosten..... Zonder resultaat kan ik niet aan de slag. Betrouwbaarheid NHBO ligt wat mij betreft erg laag.

    Door: Nathalie14-09-2017
    Frank15-09-2017

    Ik heb dezelfde ervaringen, geen contact gekregen met de docente. Je krijgt een grote map thuisgestuurd en vanaf dan mag je het zelf gaan uitzoeken. Contact met de docente (beginnerscursus Frans) is niet gelukt Feedback of contact duurt naar mijn mening extreem lang. NHBO geen aanrader!

    Medisch secretariaat19-04-2018

    Goede service na een mail aan docent vrijwel direct antwoord terug op al mijn vragen

    Didi Linha29-11-2018

    Hier ook een negative ervaring met deze instituut. De docent vraagt eind oodrachten voor een cijfer te kunnen geven ingeleverd te worden op basis van leersof die niet in het boek terug te vinden is. Verder leerde ik over hoe ik een primitieve website te gaan maken en het is gelukt. Zodra ik al bijna een diploma zou moeten krijgen(met opdrscht 3 final, kreeg ik een beoordeling van - - - - 1%!!!? Terwijl ik een hele werkende MODERNE website met google fonts en een groten deel responsive gedaan heb. Deze ongelofelijke krankzinnige cijfer /score kreeg). Nog sterk. Ik heb iets meer laten zien dan t nogmaals zijn primitive losse deeltjes uit wat in de leerstif terug te vinden was. Werd niet uitleg gegeven waarom ik niet kon slagen.. De website werke perfect. Bestaand uit 4 pagina's. Met bootstrap effect die prima deed. PAS ECHT OP!!!

    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    NEE
    4

    Thuiscursus - ik kan het iedereen aanraden

    Nu zelf tweemaal een opleiding gevolgd bij NHBO, telkens een thuiscursus

    Ik heb gemerkt: als je er vaste uren voor inplant in de week, dan is het heel goed te doen.
    Je leert veel en ook veel praktijkkennis. Ik heb er direct voordeel van in mijn werk, en dat maakt het het geld dat het kost om zo'n cursus te volgen, meer dan waard.

    Ik kan het iedereen aanraden, je houdt jezelf jong door bij te leren (ik ben 52).

    Door: Simone02-07-2017
    Bestellen
    Service
    Prijs
    Levering
    Zou hier weer kopen
    JA
    9,5

    Schrijf zelf een review over NHBO

    Uw beoordeling