NederlandReview

    Ervaringen TransferWise

    Online bankieren zonder bank, gaat dat wel goed? Is het betrouwbaar? Veilig? Wat kun je er eigenlijk allemaal mee? Hoe gaat het in zijn werk als er een creditcard bij zit? Hoe lang duurt het doorgaans voordat de ontvanger het geld ook daadwerkelijk heeft? Deze en andere vragen kunnen door je hoofd spoken als je een account overweegt bij Transferwise. Gelukkig zijn er consumenten voor je geweest die hun mening en ervaring gedeeld hebben in een review. Daarmee helpen zij de geïnteresseerden na hen bij het maken van een keuze. Toekomstige klanten hebben namelijk veel baat bij advies. Wil jij ook graag een beoordeling met de wereld delen? Schrijf dan vandaag nog een recensie.

    What is it, precious? What is it?

    Nee, een magische gouden ring die je onzichtbaar kan laten worden, is het niet. Het is wel een tool om internationale betalingen te doen, geld over te maken of te ontvangen, en een mogelijkheid tot sparen. Afhankelijk van welke je gebruikt, zitten er fees of kosten aan verbonden. Doordat het mogelijk is om vanaf jouw bankrekening naar het account te storten, en dit vervolgens door te storten naar bijvoorbeeld een andere buitenlandse rekening. Vaak is deze methode sneller en goedkoper, dan dat je het direct via de banken regelt. Naar het schijnt, kunnen verschillende eigen rekeningen, zowel in het binnenland als in het buitenland, samengebracht worden in zo’n online account. Dan wordt niet alleen het geld sturen nog eenvoudiger, maar ook het ontvangen.

    Aangezien alles toch over geld schijnt te gaan, is een soepele transactie zonder allerlei extra kosten altijd fijn

    It comes with a card?

    Sommige van dit soort online accounts bieden hun klanten ook de mogelijkheid van een debitcard of creditcard aan. Daardoor kunnen er ook aankopen en betalingen buiten het web gedaan worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het hotel als je op vakantie of onderweg bent. Dan is een fysieke betaalpas toch best handig.



    TransferWise

    Dit initiatief bestaat al sinds 2010 en heeft zichzelf tot doel gesteld om internationale geldtransfers goedkoop, eerlijk en eenvoudig te maken. Daarbij bieden ze hun klanten een debit Mastercard aan. In hoeverre hun formule gewaardeerd wordt en de doelen bereikt zijn volgens hun klanten, lees je uiteraard in de recensies.

    Om van deze bankiersdienst gebruik te kunnen maken, dienen nieuwe klanten een profiel aan te maken. Dit kan zowel als particulier of als bedrijf, want ook zakelijke klanten hebben toegang tot deze dienst. Om te kunnen overschrijven naar andere rekeningen, werk je net zoals bij een ‘gewone’ bank, met de IBAN.

    Reviews van klantenervaringen

    Werkt zo’n transaction account voor zowel particulieren als bedrijven? Of is het juist heel omslachtig? Klopt het echt dat je geen of amper transactiekosten moet betalen? Zijn de conversion fees van de ene naar de andere valuta redelijk? Hoe zit dat met zo’n borderless account? Met zoveel vragen is het prettig als mensen die de antwoorden weten, een recensie of beoordeling schrijven. Dankzij hun advies ben jij weer een beetje wijzer geworden. Wil je straks zelf ook mensen helpen bij het maken van een keuze? Schrijf dan gerust een review van jouw ervaring. Jouw mening telt! Alvast bedankt.

    TransferWise
    Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews (17)

    6.2
    53% Zou hier weer kopen!
    Bestellen
    rating
    6.2
    Service
    rating
    6
    Prijs
    rating
    6.8
    Leveren
    rating
    5.6

    Schrijf nieuwe review

    Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

    Schrijf zelf een review over TransferWise

    Uw beoordeling

    Bankaccount

    Ik gebruik transferwise al een tijdje en ben er tevreden over.
    Wel wat problemen gehad toen ik andere bank gebruikte om geld te storten dan voorheen. Verificatie verliep wat moeizaam, maar uiteindelijk gelukt.
    Zelfde probleem toen ik bank account gegevens opvroeg. Ook hier duurde het wat lang en uiteindelijk bleek het mijn eigen fout te zijn. Dit opgelost en had binnen een uur de benodigde gegevens.
    Ik kan tot nu toe zeggen dat ik dik tevreden ben. Heb nu ook een account in IDR, waardoor geld overmaken naar Indonesië zéér snel gebeurd. De laatste overboeking duurde nog geen 5 minuten.
    Zeker doen en vooral niet in paniek slaan als iets niet direct werkt zoals jij dat wilt. Al je stappen goed overlopen en lezen wat er staat!
    Ik ga deze rekening ook gebruiken om mijn pensioen op te laten storten!

    Door: Ruud Pfundt 29-01-2021
    M v Beveren22-02-2021

    Hallo, sinds vrijdag wacht ik op een donatie storting maar hoor niks meer van jullie!!!!

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    Goed, maar niet de goedkoopste

    Prima service! Het is erg makkelijk en goedkoop om geld over te maken naar het buitenland op deze manier. Zo kan ik mijn leveranciers in hun eigen currency betalen.
    Ik heb het een keer gedaan via de gewone bank, man, daar werden pas veel transactiekosten in rekening gebracht! Sinds ik dit soort partijen ken maak ik daar fervent gebruik van.
    TransferWise is niet de goedkoopste, maar mijns inziens wel de beste.

    Door: Fred 21-12-2018
    De Plecker 12-05-2020

    Heb al tweemaal geld overgeschreven naar Thailand en in orde ,nu echter krijg ik steeds antwoord wanneer ik wil inloggen AN UNEXPECTED ERROR HAS OCCURRED ????????

    Ivan20-08-2020

    Ja deze ervaring heb ik ook gehad. Dat betekent dat je account gedesactiveerd is en dat je geld verdwenen is.

    Priyan 25-09-2020

    Ik heb meer keer geld gestuurd naar srilanka. Alles netjes geregeld door transferwise. Perfect online money transfer systeem.

    Jeremiah08-12-2020

    Ik heb dus mn laptop verkocht aan iemand uit Frankrijk, die laptop verstuurd, vervolgens stuurt hij een betaling via transferwise. Zegt die gast dat ik 200 moet betalen in ruil voor 450 zodat ik uiteindelijk de vraagprijs 250 heb. Volgens hem was de minimale verzend bedrag dat hij kon sturen 450, word ik nou opgelicht of is dit een scheve site?

    Hans14-02-2021

    Fred schreef: Goed, maar niet de goedkoopste ! waarover praten wij dan? wat kost het ? gr. Hans

    mike17-03-2021

    krijg dat Thaise adres niet ingevoerd, blijft het weigeren. Iemand tips ? gr. mike

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    € 100,00 overboeking naar Indonesia

    Snelle verwerking, goedkopere tarief, niet veel poespas, niet teveel vragen stelen, gemiddelde rate wordt toegepast.

    Minpunt: ondanks dat ik de verkeerde bankrekeningnummer van mijn vriend heb doorgegeven en toch komt mijn geld bij zijn bankrekeningnummer terecht, hoe komt dat, hebben jullie goede speurwerk verricht, is dit actie nou positief of negatief???????

    Door: Kiem Jong Lie10-02-2020
    Jeremiah08-12-2020

    Nou ik heb mn laptop verkocht aan iemand uit frankrijk, stuurt die gast een betaling via transferwise, zegt hij dat ik 200 aan die gast moet betalen in ruil voor 450 omdat het minimale verzend bedrag 450 is. Word ik nou opgelicht?

    Tony16-12-2020

    Denk het wel, straks ben je en je laptop en je 200 kwijt. Je verhaal klinkt vreemd. Via Transferwise kun ook zeer lage bedragen opsturen, zelfs enkele euros, voor zover ik weet.

    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    geld transfer naar Ghana.

    Deze week voor het eerst geld over gemaakt naar Ghana. Was ff veel werk om alle gegevens te verzamelen waar Transferwise om vraagt, maar daarna een perfecte service. Het geld op de voorgestelde tijd en datum in Ghana. Vergeleken bij mijn huidige betalingstraject zeer lage kosten. Ieder bank (Nederland, zwitserland en Ghana) pikte wat in waardoor er eerst maar 85% overbleef.

    Door: John van Aalten13-05-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Geld transfer

    Ik heb vrijdag geld 80 via mijn aanvullende Wise overgemaakt naar mv. IRMA WAHYUNI in Indonesië Maar zijn tot nu toe op haar rekening niet aangekomen, volgens de email van wise zou het 31 maart worden overgemaakt op haar rekening.
    Ik hoop dat het geld nog kunt overgemaakt

    Door: Julius Latupapua10-04-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    8.5
    rating

    Transferwise is niet wijs

    Zeer slechte consumenten service. Arrogant en onbeholpen. Ik ga terug naar mijn normale bank.

    Door: Sjoerd22-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    geldtransfer naar thailand

    19-10-2020
    doe wekelijks geldtransfer naar Thailand en dit al enkele jaren
    transferwise is verschrikkelijk efficient en korrekt
    goedkoop en supersnel
    een echte aanrader
    voor mij een 10 op 10

    Door: martin geelen 19-10-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    10
    rating

    Algemeen

    Gebruik Transferwise al ruim 3 jaar zakelijke account. Werkt prima, is niet duur en klantenservice is altijd prima bereikbaar en geven goede feedback. Prima Service, nooit klachten gehad.

    Door: Tasha Silooy28-12-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    10
    rating

    Cadeau gekocht

    Ik heb een cadeau gekocht voor een vriend in Nieuw-Zeeland en het werkt perfect. Weet niet of het de goedkoopste optie is, maar het was niet duur en echt snel

    Door: Henk de Wit13-01-2019
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    9.5
    rating

    lukt niet on inteloggen

    gewoon waardeloze troep
    geen normale help ondersteuning
    kortom nooit aan beginnen

    Door: bo jongkind19-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    2
    rating

    Vraag

    Wie heeft er wel eens..of regelmatig geld overgemaakt naar Thailand? Wat zijn de kosten? en waar moet je opletten?

    alvast bedankt voor reactie's

    gr. Hans

    Door: Hans14-02-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Ja
    6
    rating

    Zeer slecht en onbetrouwbare bank

    Erg slecht en onbetrouwbare bank. Ze vragen 4 euro om 20 euro terug naar je bank account. Hun klantenservice erg slecht, niet 24/7 open, ze helpen niet. Voor hun card vragen 6 euro, dus niet gratis zoals gezegd op hun website... Erg slecht, zeer afraden

    Door: H Edani30-01-2021
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    geld transfer naar buitenland, geld weg

    Ik maakte een overschrijving van 1000 euro via Transferwise naar Kenia. Het geld is nooit toegekomen.
    Ik stelde ook vast dat mijn account gedesactiveerd was.
    Ik schreef een emial om een verklaring te krijgen.
    Geen antwoord gekregen.
    Ik belde de helpdesk. Die konden mij niets zegge nen adviseerden een email te sturen. Dat had ik al gedaan en geen antwoord gekregen.
    De helpdesk zei mij ook dat ze het recht hebben om een rekening te desactiveren zonder enige verwittiging of verklaring.
    Nu heb ik geen toegang tot mijn rekening en mijn geld is verdwenen.
    Onaanvaardbaar voor een financiële instelling.
    Blijf weg van Transferwise

    Door: Ivan20-08-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    2
    rating

    Geld overboeken

    Ik probeerde voor de tweede keer geld over te boeken,dit keer met mijn gewone bankpas ipv mijn creditcard die ik de eerste keer gebruikt had. Wat een drama!! Er werd aangegeven dat ze mij niet konden identificeren,dus ik heb alle drie de opdrachten uitgevoerd die nodig waren om mij te identificeren. Helaas kreeg ik steeds dezelfde antwoorden,men kon mij niet identificeren!! Daarna een refund aangevraagd en ondaks de belofte dat ik het binnen 3-5 werkdagen terug zou hebben heb ik nog steeds niets binnen(zit nu op 7 dagen!!)
    Echt NOOIT meer voor mij,wat een trieste en slechte service!!!

    Door: Bob Mans29-04-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    betaling hotel in maleisie

    Voor een simpele hotelreservering moest ik paspoortgegevens doorgeven. Dat deed ik met de app van Buitenlandse zaken, die de kans op fraude minimaliseert. Dat werd niet geaccepteerd. Het was de bedoeling dat ik een foto stuurde van mijn paspoort met alle gegevens erop. Lekker fraudegevoelig... Ik heb mijn betaling gecanceld.

    Door: Maria10-01-2020
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    4
    rating

    Achteraf veranderen ze de spelregels

    Verschrikkelijk... je gebruikt keer op de keer de zelfde info en ineens stoppen ze betalingen om de zelfde info nogmaals geupload te hebben. Terwijl je dat doet worden de betalingen al compleet geannuleerd en moet je wachten op je geld...
    Je komt alleen maar in de problemen met je leveranciers!

    Door: Haico Eggengoor05-12-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3.5
    rating

    Complain

    7 of August I sent money to Africa. I had to deliver all kind of documents.
    Now after exactly 3 months Transferwise says, I have to verify again, and that they do not have any document of the former transfer.
    Time to get serious now! You are handling with a lot of money...

    Door: Hayo de Vries08-11-2018
    Bestellen
    rating
    Service
    rating
    Prijs
    rating
    Levering
    rating
    Zou hier weer kopen
    Nee
    3
    rating

    FAQ

    Is TransferWise een betrouwbaar bedrijf?

    Er zijn 17 ervaringen geplaatst over TransferWise. Gemiddeld hebben zij als cijfer een 6.2 gekregen, waarbij 53% van de recensenten hebben aangegeven dat ze hier weer zouden kopen.

    In welke sectoren is TransferWise actief?

    TransferWise is vooral actief in de categorie Financieel en daarbinnen gespecialiseerd in de sector(en) Geld overmaken & geld wisselen

    Ik heb alle reviews goed gelezen. Wat nu?

    Heb je een positieve indruk gekregen door de reviews? Dan kun je naar de website van TransferWise gaan en je bestelling plaatsen. Zo niet, zoek dan hier verder naar een ander bedrijf.