Behoefte aan vakantie? Ga eens een weekendje weg!

Je kent het wel: je bent eigenlijk nog niet zo lang terug van vakantie en pas enkele weken weer aan het werk, toch heb je alweer behoefte aan een nieuwe vakantie. Misschien heb je de laatste zomervakantie toch te veel gedaan op reis, of wellicht hou je er gewoon van om vaak weg te gaan. Je hebt alleen je vakantiedagen helemaal opgebruikt in de zomer en nog niet zoveel nieuwe dagen opgespaard. Wat te doen?


Ga eens een weekendje weg!

Zit je verlegen om een vakantie die je makkelijk kunt inplannen en waar de voorbereiding niet zo groot voor hoeft te zijn? Een weekendje weg is wellicht een handige oplossing. Vaak heb je hier niet zoveel vrije dagen voor nodig. Soms alleen het weekend, en met menige kantoorbaan kost je dat geen verlofuren. Heb je behoefte aan net iets meer tijd, dan scheelt het tenminste twee dagen die in het weekend vallen. Een weekendje weg kan een prima manier zijn om de periode tussen grotere vakanties gemakkelijker te overbruggen. Of om gewoon weer even te voelen hoe het ook al weer was, die paar weken geleden dat je nog lekker met de cocktail aan het strand zat en de vrijheid genoot van niet hoeven werken. 


Weekendje weg in het buitenland
Denk niet dat je per se in eigen land moet blijven voor een weekendje weg! Als je bijvoorbeeld boekt bij Weekendesk kun je kiezen uit allerlei bestemming in het buitenland, waaronder Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Handig aan deze website is bijvoorbeeld dat je kunt selecteren op de afstand die je moet afleggen om op je weekendbestemming te komen. Zo is het buitenland soms verrassend dichtbij en heb je wellicht nog meer het gevoel dat je echt even op vakantie bent, alleen al omdat je je verstaanbaar moet maken in een vreemde taal. 


Weekendje weg in eigen land
Afstand kan een reden zijn om liever in Nederland te willen blijven voor een weekendje weg. Maar ons land heeft ook genoeg te bieden! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een enerverende stedentrip naar Rotterdam, Groningen of Amsterdam en daar de musea bekijken, van het uitgaansleven genieten of attracties als Madame Tussaud's of The Amsterdam Dungeon bezoeken. Of ga eens de natuur in! De wateren van Friesland, de bossen van Gelderland of de kustgebieden van Noord-Holland bieden volop mogelijkheden voor prachtige wandelingen! Boek bijvoorbeeld bij Vakantie Friesland of Vakantie Veluwe


Binnen Nederland, maar toch 'helemaal weg'

Binnen Nederland blijven maar toch met een buitenlands gevoel? Je kunt ook een weekendje naar Texel! Kijk eens bij De Krim, Texel, bijvoorbeeld. En lees je vooraf eens goed in met informatie van de VVV Texel. Let wel op dat je hier bij de tijd die het je kost naar het noorden van het land te reizen, ook de bootreis meerekent. Maar dan heb je wel extra het gevoel dat je helemaal bent uitgewaaid. Vooral voor wie in de stad woont en de drukte even wil ontvluchten, absoluut een aanrader!


Of combineer een weekendje weg met een dagje in een attractiepark. Het verdwijnen in een totaal andere wereld zoals een sprookjesland of een droomwereld, kan je even helemaal je dagelijks sleur doen vergeten. Nederland heeft vele mogelijkheid, waaronder pretparken als De Julianatoren en Slagharen, en dierentuinen als Wildlands. Vlak over de grens vind je bijvoorbeeld nog Plopsa, Bobbejaanland en Wunderland Kalkar.


Goedkoop op vakantie met hotelaanbiedingen

Een weekendje weg is natuurlijk goedkoper dan een langere vakantie door de tijdsduur. WIl je nog meer besparen op jouw short trip, dan kun je eens kijken voor hoe weinig je een reisje kunt scoren op VakantieVeilingen. Hier vind je verschillende deals voor hotels en andere accomondaties, prijzen worden bepaald door 'wat de gek er voor geeft'. Je vindt hier onder andere aanbiedingen voor Fletcher Hotels, maar wil je daar niet op wachten of steeds mis grijpen, dan hier een tip: op de website van Fletcher zelf staan ook regelmatig aanbiedingen.


Weekendje weg geweest? Laat weten met een reactie of een review hoe je dit hebt ervaren! Voor welke optie heb jij gekozen voor een weekendje ertussenuit? 


Foto: Julien Haler 


Share