Foto’s verwijderen? Dat is toch zonde... Druk ze af!

Foto’s verwijderen? Dat is toch zonde... Druk ze af!

Mag ik je wat vragen? Hoeveel foto’s heb jij op dit moment op je telefoon staan? 10, 50, 200, meer dan 1.000? Je Instagram-feed zal wel helemaal vol staan met al die prachtige plaatjes. Al je selfies, food-pics, landscapes en #ootd foto’s. Ik vraag het niet om je schuldig te laten voelen, op mijn telefoon staan op dit moment ook 283 foto’s. Maar weet je nog die ouderwetse camera’s waar je een filmrolletje in moest doen. Toen had je nog foto’s die je moest ontwikkelen bij het Kruidvat. Het was elke keer weer een verrassing of de foto gelukt was. Vijfhonderd keer dezelfde selfie maken was zonde. De meeste filmrolletjes hadden namelijk maar 36 opnames. Met die foto’s kon je prachtige plakboeken maken om die herinneringen nooit meer te vergeten. Nu zweven al die herinneringen ergens in de cloud. Waarom doe je er niet wat mee? Het hoeft tegenwoordig echt niet ingewikkeld te zijn. Je hoeft zelfs niet de deur uit naar de Kruidvat. Het kan allemaal online. Hier vind je 5 leuke ideeën om de opslagruimte op je telefoon te legen, zonder je foto's voor altijd te verwijderen. 

Maak een fotoboek
De perfecte manier om je vakantie, stedentrip, vriendenweekend of bezoek aan Burgers’ Zoo voor altijd te herinneren, is het maken van een fotoboek. En ik wil niet horen dat je niet genoeg foto’s hebt om een fotoboek te vullen, want we weten allemaal dat het geheugen van je telefoon vol was na die reis naar Rome. Het hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Bij Albelli heb je in een aantal simpele stappen al je foto’s in een prachtig fotoboek samengebracht. Of neem een kijkje bij de fotoboeken van HEMA. Je kunt nu tijdens alle familieverjaardagen je fotoboek uit je tas halen en uren vertellen over je reis naar New York. Daar zit je familie namelijk echt op te wachten.

Hang je foto aan de muur
Heb je één foto waar je helemaal verliefd op bent? Het licht was precies goed en je krijgt een glimlach op je gezicht elke keer als je de foto ziet. Waarom hang je de foto dan niet aan de muur? Je kunt foto’s tegenwoordig met geweldige kwaliteit op een canvas laten drukken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Fotogeschenk, CanvasCompany of Canvasfoto. Je zult het perfecte canvas voor die geweldige foto meteen vinden. Je kunt je foto’s tegenwoordig ook op allerlei andere materialen laten drukken, zoals hout of aluminium. Wil je meer weten over foto’s op aluminium? Kijk dan bij Foto.com of Foopla.  

Laat 2018 vast beginnen
Heb jij het afgelopen jaar elke maand een leuke foto genomen? Of zoek je een leuk excuus om met je vrienden een fotoshoot te doen? Ga dan voor een gepersonaliseerde fotokalender voor 2018. Kies voor iedere maand een leuke foto en klaar is Kees, of Connie. Bij Pixum en MyPhotoFun kun je simpel een eigen kalender in elkaar zetten waar je het hele jaar van kunt genieten. 

Irriteer je familie en vrienden
Wil je liever dat jouw familie en vrienden je gezicht nooit meer kunnen vergeten? Zet dan je foto op een leuke accessoire. Kies bijvoorbeeld voor een kussen, mok, tas, portemonnee, knuffel, sieraad of telefoonhoesje. Het kan allemaal. Bij Webprint, CEWE fotoservice en posterXXL hebben ze allerlei accessoires om jouw foto aan toe te voegen. 

Stuur een kaartje
Bij Planet Cards kun je jouw kaartje helemaal zelf ontwerpen. Vind je het saai om een standaard kaart in de winkel kopen? Het zijn altijd dezelfde ontwerpen en je wilt een keer iets anders. Stuur dan gewoon een kaartje met een gekke foto, zodat de persoon die het kaartje krijgt het kaartje voor altijd aan de koelkast hangt. 

Het blijft natuurlijk altijd leuker om je foto’s op Instagram te plaatsen, want hoe kunnen mensen je fotoboek nu liken? Maar het is ook zonde om je foto op Instagram te plaatsen en er dan nooit meer naar om te kijken. Misschien niet je selfies, maar wel al die foto’s die een moment in je leven hebben vastgelegd die je nooit meer wilt vergeten. Laat al die foto’s niet alleen op je telefoon staan, maar doe er wat mee!

Foto: Ozzy Delaney

Gerelateerd